معرفی پودر عایق رطوبتی جایگزین ایزوگام و ۱۴ مزیت آن
فهرست مطالب
پودرعایق رطوبتی چیست ؟
معرفی پودر عایق رطوبتی : برای پوشش اب بندی , رفع کردن نم و جایگزینی برای ایزوگام و قابل استفاده بر روی سطح های دارای جذب , پودرهای اب بندی سیلیکاتی بر پایه ی سیمان میباشند.
معرفی پودر عایق رطوبتی : پدیده ای جدید در صنعت مواد شیمیایی ساختمان است که از موادی برای آب بندی ساختمانها به حساب می اید و این عایق رطوبتی کارایی های زیادی در عایق بندی پروژه های مختلف ساختمانی دارد. در واقع هدف معرفی پودر عایق رطوبتی این بوده است که بگوییم جایگزینی برای قیرگونی و ایزوگام میباشد که نحوه کار با ان بسیار آسان و ساده , راحت و بدون دردسر خطرهای ناشی از اتش سوزی و اسیب های سوختگی است.
در معرفی پودر عایق رطوبتی لازم به توضیح است که فقط کافی است که پودر عایق رطوبتی مورد نظر را با اب مخلوط کنید و با قلم مو های مختلف و یا طی یا هر وسیله دیگر مشابه این وسایل بر روی سطح های زیر کار بکشانید تا بعد از گذشت چند ساعت خشک شود و لایه ای نفوذناپذیر تشکیل بدهد . این لایه که توسط پودر عایق رطوبتی ایجاد میشود خیلی محکم و مقاوم خواهد بود و به زیر کار میچسبد و فقط با وسایل مکانیکی میتوان انرا جدا کرد در غیر این صورت و با وسایل ساده به راحتی جدا نمی شود .
موارد قابل استفاده که در معرفی پودرعایق رطوبتی لازم به ذکر است عبارت است از :
– انجام دادن عایق کاری پشت بام ها ، سرویس های بهداشتی ، حمام ها و آشپزخانه ها
– بند کشی و آب بندی لای درز های کاشی ها
– آب بندی همه نوع استخر و منبع های آب
– چسب سازگار با سیمان و گچ برای افزایش دادن چسبنده بودن ملات
– تزیین کردن قطعه های سفالی و گلدان ها
– چسب قوی و همه کاره برای چسباندن سنگ , کاشی , گچ , قطعه های شکسته سرامیک و چینی به حساب می اید.
– انجام رنگ آمیزی و آب بندی سقف های شیروانی و ایرانیتی {در رنگ های متنوع}
– عایق کاری و ضد رنگ کردن کف و بدنه کولر و به صورت کلی تمامی ی ورق های گالوانیزه و فلزی
– تعمیر کردن شکستگی ها و سوراخ شدگی های ورقهای فلزی و ایرانیتی با کمک مش و الیاف فایبر گلاس
– با اجرای یک لایه پودر عایق رطوبتی روی یونولیت ملات های سیمانی و گچی به راحتی روی آن میچسبد .
– برای چسباندن قطعه های یونولیت به یکدیگر و روی دیوار قابل استفاده می باشد.
– برای چسباندن کاشی و سنگ های پله هایی که لق شده است قابل اسفاده می باشد.
– برای آب بندی و محافظت از پاشنه درب های چوبی مورد استفاده قرار می گیرد.
– برای آب بندی و نفوذناپذیر ساختن شکاف ها و ترک ها
مزیت های استفاده از پودر های عایق رطوبتی عبارت است از :
– عمر ساختمان را افزایش می دهند .
– از نفوذ رطوبت به بنا جلوگیری می کند .
– با دوام و مقاوم ( در برابر گرما و سرما ی شدید )هستند .
– دارای کاربرد راحت و آسان هستند .
– مقرون به صرفه و اقتصادی هستند .
– دربرابر فشار آب بالا مقاوم و محکم هستند .
– اجازه عبور به بخار را میدهند و امکان ایجاد تنفس سطح زیرین را فراهم می کنند .
– در برابر اشعه UV و شرایط آب و هوایی مختلف مقاوم هستند .
– در برابر سایش مقاوم م مجکم هستند .
ـ در انجام کار سرعت بالایی دارند .
– بر روی تمام سطوح قابل اجرا هستند .
– دارای انعطاف زیاد با خاصیت پوشش درزها هستند .
– دارای چسبندگی زیاد به سطح زیرکار اند و از این چسبندگی در مقابل ضربه های دائم آب حفاظت می کنند .
– . عمر بسیار طولانی و بالا در صورت اجرا به نحوه ای که کاملا صحیح است .
ــ روش و میزان استفاده در معرفی پودر عایق رطوبتی به این صورت است که :
سطح زیری کار باید تمیز و عاری از هرگونه کثیفی مانند گرد و غبار، روغن، رنگ و قطعه های سست و لق باشد. با توجه به روش مصرف و غلظت مورد نیاز ۲۰ الی ۳۰ درصد وزنی آب را به پودر عایق رطوبتی اضافه نموده و با استفاده از مخلوط کن های برقی دورپایین مخلوط کنید تا به صورت کامل یکنواخت شود . سپس با قلم مو، برس و یا ماله بر روی سطح مورد نظر اعمال شود.
ضخامت لازم و مناسب جهت لایه عایق ۲-۱ میلیمتر است که بهتر است در دو لایه عمود برهم انجام شود. دمایی که برای انجام کار مناسب است ۵ الی ۳۰ درجه سانتی گراد می باشد . در سطح های باز و سطح هایی که درمعرض آفتاب اند چند روز اول آن را مرطوب نگه دارید .
عایق های رطوبتی که دو جزیی اند( رزین و پودر ) :
این محصول هم یک ترکیب اب بند دو جزیی هست و شامل پودر اب بندی و رزین ( مایع شیری رنگ است و پس از مصرف کاملا بی رنگ میشود . دارای لایه کشسان و خواص انتی باکتریال , ضد جلبک و مقاوم است. نکنه : قبل از اجرای این محصول باید درز و ترک هایی که تخلیه شده اند را پر کنید و سپس از محصول استفاده کنید . ) است . به نسبت یک لیتر از رزین و سه کیلو از پودر با هم ترکیب و مخلوط شود.
مشخصه های فنی برای معرفی پودر عایق رطوبتی عبارت است از :
– حالت فیزیکی : حالت فیزیکی ان پودر شکل است .
– رنگ : رنگ ان سفید است ولی دارای بیش از ۴۰ رنگ مختلف نیز است .
– میزان چسبندگی : میزان چسبندگی پودر های عایق رطوبتی بیشتر از N/mm21/5 است .
– الاستیسیته : الاستیسیته ان ها بیشتر از ۸ درصد می باشد .
– ضریب مصرف : Kg/m21/3 ( به ازای هر یک میلی متر ضخامت )
– بسته بندی : در بسته بندی های پلاستیکی ۱و۲و۴و۲۰۰ کیلو گرمی است .
ــ عدم نیاز به تازه سازی و تعمیر مجدد پودر عایق رطوبتی استفاده شده در کار بعد از گذشت مدت زمانی در صورت :
در صورتی که نکات اجرایی قبل و بعد و در حین اجرا به صورت صحیح و دقیق رعایت شود , ماده اب بند را می توان به عنوان یک همراه خوب برای سال های طولانی مد نظر داشت .
ــ ابزار های مورد نیاز برای کار و استفاده از پودر عایق رطوبتی :
برای ساخت و استفاده از این محصول بهتر است که بعد از اینکه اب را اضافه کردیم آن را با همزن های برقی مخلوط کرده و برای اعمال آن روی سطح ها می توانیم از قلم مو، طی پلاستیکی، جارو پلاستیکی یا هر وسیله دیگری از این قلم استفاده کنیم .
شرح معایب استفاده از ایزوگام عبارت است از :
در شرح توضیح ایزوگام یا عایق نانو به بررسی معایب استفاده از ایزوگام خواهیم پرداخت.
قیمت آن نسبت به انواع دیگرعایق رطوبتی بسیار بالا است.
عدم اجرای ان در فصل زمستان و روزهای بارانی.
طول عمرشان پایین است.
در برابر یخ زدگی مقاومت بالا و زیادی ندارد.
انعطاف پذیر نمی باشند.
در صورت عدم مراقبت صحیح ایزوگام پوشیده می شود.
ایزوگام پس از ۷ ماه پس از زمان تولید فاسد می شود.
ترمیم قسمتی از سطح که ایزوگام آن از بین رفته باشد باعث ناهمواری سطح می شود.
جذب گرما ی زیاد در صورتی که از ایزوگام هایی که فویل آلومینیومی ندارند.
از بین رفتن خاصیت ضد آب بودن ایزوگام در صورت جمع شدن آب زیاد بر روی بام.
شرح عایق رطوبتی نانو نسل جدید عبارت است از :
عایق رطوبتی نانو نسل جدید عایق هایی می باشند که معمولاً بر پایه رزین های آکریلیک تولید و ساخته می شوند. این نوع عایق ها بهترین جایگزین برای روش های سنتی مانند ایزوگام می باشند.
عایق های رطوبتی نسل جدید که با فنّاوری نانو تولید می شوند را می توان برای آب بندی همه ی سطوح مانند سطوح سیمانی، بتنی و… استفاده نمود. برخی از افراد این نوع پوشش ها را با نام ایزوگام نانو نیز می شناسند.
انواع عایق رطوبتی نانو بر اساس روش اجرا به شرح زیر می باشد :
عایق رطوبتی سرد اجرا : عایقهای رطوبتی سرد اجرا، عایق هایی می باشند که نیازی به گرما ندارند و به شکل مایع و پودر تولید شده و به بازار عرضه می شوند.
استفاده از این نوع عایق ها بسیار ساده و راحت می باشد و فقط لازم است تا عایق رطوبتی که خریداری نموده اید با آب مخلوط نمایید.
عایق رطوبتی گرم اجرا: عایق های رطوبتی گرم اجرا عایق هایی می باشند که قبل از اجرا نیاز به گرما دارند، محصولاتی که جزء این نوع عایق هستند ایزوگام و قیرگونی است.
انواع عایق رطوبتی نانو بر اساس مواد تشکیل دهنده به چند نوع تقسیم می شوند که عبارت اند از :
عایق رطوبتی پشت بام
این نوع عایق برای عایق بندی و آب بندی بالکن ها و پشت بام ساختمان ها استفاده می شود و به دو نوع عایق رطوبتی پشت بام پلیمری و عایق رطوبتی پشت بام آکریلیک تقسیم می شود.
عایق رطوبتی استخر
همان طور که نامش پیدا است از این نوع عایق برای عایق بندی استخر استفاده می شود.
یکی از نکته های مهمی که در ساخت استخر باید به آن توجه نمود، استفاده از عایق استخر می باشد. عایق هایی که به منظور آب بندی استخر مورد استفاده قرار می گیرند، به چند دسته تقسیم می شوند.
متریالی که به این منظور مورد استفاده قرار می گیرند شامل عایق های رطوبتی بر پایه پلیمر، اپوکسی، اکریلیک ها و سیمان پلمیری می باشند.
عایق رطوبتی پیش ساخته
این نوع عایق، از مواد مختلفی مانند پلی استر ساخته می شود که مقاومت ان در برابر انبساط و انقباض بسیار بالا می باشد و پوسته پوسته نمی شود. عایق های پیش ساخته پوسیده و شکسته نمی شوند ضمن این که در دمای ۱۳۰+ و ۴۰- درجه سانتی گراد مقاومت خود را حفظ می کنند.
از معایب این نوع عایق می توان به کوتاه بودن طول عمر، هزینه بالا و تجزیه در برابر تابش اشعه ماوراء بنفش اشاره کرد. عایق پیش ساخته اگر در شرایط مطلوب نگهداری نشود بعد از ۶ ماه از تاریخ تولید فاسد می شود. به همین دلیل آن را باید در دمای ۵ تا ۳۵ درجه سانتی گراد نگهداری کرد.
در ساخت این مدل از یک لایه پشم شیشه و پلی استر که از هر دو طرف با قیر پوشیده شده اند، استفاده می شود. مواد تشکیل دهنده آن ها قیر صنعتی، فیلم پلی اتیلن، پودر تالک، باند و چسب، مواد پلیمری، پشم شیشه و پلی استر سوزنی هستند.
عایق قیر و گونی
این نوع از جمله عایق های رایج مورد استفاده در کشور می باشد. از مزایای استفاده از این روش می توان به خاصیت چسبندگی بالا، نفوذ ناپذیری در برابر آب و مقاومت بالا در برابر مواد شیمیایی و نمک ها اشاره کرد.
در کنار مزایایی که ذکر شد، این عایق دارای معایبی نظیر تجزیه در دمای بالا و تغییر شکل در برابر فشار می باشد. استفاده از قیر و گونی به عنوان پوشش ضد آب، از لحاظ اقتصادی به صرفه می باشد و با توجه به مصرف آن در طول سال های طولانی، می توان از کارایی آن اطمینان حاصل نمود.
عایق رطوبتی مایع
همان طور که از نام این نوع پیداست این نمونه به صورت مایع بوده و با استفاده از دستگاه اسپری و یا قلم مو بر روی سطوح اجرا می شود. قبل از استفاده از این عایق ها سطح باید تمیز و خشک شود.
اگر سطحی دارای برآمدگی و یا شیب است قبل از عایق بندی باید آن را آماده کرد. از مزایای این نوع عایق می توان به موارد زیر توجه کرد .
قابلیت چسبندگی به انواع سطوح را دارد.
نمونه ای از یک مایع ضد اشتعال می باشد.
آسیب های فیزیکی و یا هر نوع آلودگی ایجاد نخواهد کرد.
دارای قابلیت رنگ پذیری است.
کاربرد آن آسان می باشد و نیاز به افراد متخصص و حرفه ای نمی باشد.
عایق پلیمری پاششی
این عایق از مواد پلیمری تولید می شود و مقاومت خیلی بالایی دارد. استفاده از این محصول هیچ گونه آلودگی را در محیط زیست ایجاد نمی کند. اجرای عایق پلیمری نیازی به حرارت ندارد و با پخش کردن یا پاشش آن بر روی سطوح اجرا خواهد شد.
از مزایای این مدل این است که می توان گوشه و کنار کنج ها را به صورت یکنواخت پوشش داد. عمر مفید عایق های پلیمری ۲۰ سال است که نسبت به سایر عایق های رطوبتی بالاتر می باشد.
عایق رطوبتی نما
عایق بندی نمای ساختمان در مکان هایی که بارندگی در آن ها زیاد می باشد، امری مهم و ضروری شمرده می شود. چرا که در صورت عدم انجام این کار نمای ساختمان به مرور زمان دچار آسیب دیدگی می شود. نمونه ای از محصولاتی که برای این منظور مورد استفاده قرار می گیرد، عایق نانو می باشد .
نمای یک ساختمان نشان دهنده فرهنگ آن منطقه به حساب می اید و علاوه بر زیبایی باید در برابر آب و رطوبت هم مقاوم و محکم باشد.
بسیاری از نما های ساختمانی زیبایی خارق العاده ای دارند اما در برابر آب و رطوبت مقاومت لازم را ندارند و بعد از مدتی زیبایی خودشان از دست می دهند، به همین دلیل برای افزایش مقاومت نمای ساختمان توصیه می کنیم از عایق رطوبتی نما استفاده نمایید.
رنگ نانو
رنگ نانو یک عایق رطوبتی به حساب می اید که مثل رنگ آمیزی بر روی سطوح اجرا می شود. این عایق جایگزین مناسبی برای ایزوگام و قیر گونی به حساب می اید و طول عمر آن به نسبت بالا تر و حدود ۱۵ سال خواهد بود.
رنگی که تقویت شده با مواد نانو است مقاومت بالایی در برابر شرایط مختلف جوی، نور آفتاب، سرما و گرما و نفوذ آب دارد و آن را می توان بدون حلال مورد استفاده قرار داد.
عایق کاری با رنگ نانو قابل اجرا در مکان هایی نظیر کف حمام و سرویس بهداشتی، پاسیوها، استخرها، پشت بام های سیمانی و آسفالتی است و بدون تولید هیچ نوع آلاینده ای دوست دار محیط زیست می باشد.
با استفاده از این عایق ها نیازی به تخریب لایه های سطح زیرین نمی باشد و به راحتی با استفاده از رول، اسپری یا قلمو می توان سطح را با رنگ نانو پوشش داد. قیمت رنگ نانو در مقایسه با سایر عایق های رطوبتی کمتر است.
عایق آرت فلکس
این نمونه بر اساس تکنولوژی های مدرن ساخته شده و ویژگی هایی نظیر نصب آسان، هزینه اندک و طول عمر بالا، از جمله مزایای این محصول به حساب می اید.
انعطاف پذیری عایق آرت فلکس بالا بوده و می توان آن را در کنج ها نیز مورد استفاده قرار داد. این عایق نم و رطوبت را از خود عبور نمی دهد و به دلیل عدم نیاز به حرارت برای نصب، اجرای آن به سرعت و به آسانی صورت می پذیرد.
شرح معایب استفاده از عایق های رطوبتی عبارت است از :
در صورتی که ان تازه باشد با بارندگی خراب شده و از بین خواهد رفت.
در صورتی که دچار یخ زدگی بشود دیگر قابل استفاده نمی باشد.
هزینه اجرای ان بر روی سطح هایی که دارای ناهمواری است زیاد می باشد.
مزایا استفاده از عایق رطوبتی نانو عبارت است از :
دارای اجرای آسان و ساده
در مقابل آب نفوذ ناپذیر است.
در برابر اشعه خورشید (UV) مقاوم می باشد.
دارای چسبندگی بالا
در صورت آسیب دیدن سطح تعمیر ان سریع و آسان می باشد.
بی نیاز از حرارت و مشعل در هنگام اجرا
نسبت به ایزوگام مقرون به صرفه می باشد.
شرح تفاوت عایق رطوبتی نانو با ایزوگام عبارت است از :
عایق رطوبتی یا ایزوگام ؛ مقاومت در برابر رطوبت و همچنین نور خورشید
عایق رطوبتی نانو نسل جدید در برابر آب، رطوبت و نور خورشید نفوذ ناپذیر هست اما ایزوگام مقاومت لازم در برابر نور خورشید و رطوبت را ندارد. بنا بر این توصیه می شود اگر از ایزوگام استفاده می کنید در فصل زمستان، مانع از جمع شدن آب بر روی قسمتی از ایزوگام شوید.
عایق نانو یا ایزوگام ؛ محدودیت در هنگام اجرا
ایزوگام نسبت به عایق رطوبتی نانو محدودیت اجرایی بیشتری دارد، ازجمله این محدودیت ها زمان اجرای آن می باشد. ایزوگام در مواقع برف و باران قابلیت اجرا ندارد، همچنین بعد از بتن و سیمان ریزی باید به مدت ۲۸ روز فاصله بیوفتد.
ایزوگام یا عایق نانو ؛ قیمت خرید
قیمت ایزوگام نسبت به عایق رطوبتی نانو نسل جدید بیشتر می باشد، به این دلیل که برای اجرای عایق بندی سطح با ایزوگام باید از ابزارهای مخصوصی مانند مشعل، لباس و دستکش ضد حریق استفاده نمود.
عایق رطوبتی یا ایزوگام ؛ از نظر ایمنی در اجرا
در اجرای عایق بندی سطوح با ایزوگام به دلیل استفاده از شعله، خطرهایی برای نیروی انسانی وجود دارد. اما در اجرای عایق های رطوبتی نانو نسل جدید فقط کافی می باشد که عایق را با آب مخلوط کرده و هنگامی که به غلظت مورد نظر رسید با یک قلمو یا غلتک سطح مدنظر خود را با عایق آماده شده پوشش دهید.
عایق نانو یا ایزوگام ؛ از نظر صرفه جویی در مصرف انرژی عایق رطوبتی به سطح زیر خود اجازه تنفس می دهد و همین کار سبب می شود زیر عایق شوره نزند و از رشد قارچ و کپک جلوگیری کند. همچنین این موضوع کمک می کند تا در فصل های مختلف در مصرف انرژی صرفه جویی شود.