موتور ویبراتور چیست؟6نوع

[supsystic-slider id=1 position=”center”]

موتور ویبره بدنه چیست؟

موتور ویبره

ویبراتور یا موتور ویبره همانطور که از ترکیب نامش پیداست، الکتروموتوری است که به محض روشن شدن شروع به لرزش می نماید، لرزشی که موتور ویبره ایجاد می‌کند به واسطه وزنه هایی است که به صورت لنگ در هر دو سمت شافت موتور ویبره قرار دارد.

از لرزش های ایجاد شده توسط موتور ویبره جهت رفع نیازهای صنعتی و عمومی استفاده می‌گردد. ویبره بدنه یا ویبره صنعتی هر دو از نامهای دیگر موتور ویبره هستند. البته موتور ویبره تحت عناوین دیگری همچون : ویبراتور ، موتور ارتعاشی ، الکترو ویبره نیز در صنعت شناخته می‌شود.

از جمله دستگاه های مورد استفاده در صنعت ویبره بدنه یا موتور ویبره می باشند که جهت ایجاد لرزش و ارتعاش طراحی و ساخته می شوند به همین دلیل به آنها ویبره صنعتی هم گفته می شود.

موتور ویبراتور -
موتور ویبراتور

ویژگی های یک موتور ویبراتور مناسب

۱- دارای توان و قدرت مناسبی برای به کار انداختن شیلنگ باشد.

۲- دارای دور متناسب بوده به صورتی که به مرور زبان شیلنگ را دچار آسیب ننماید.

۳- تعمیر و نگهداری آن سهل و آسان باشد

۴- حمل و نقل آن آسان باشد.

۵- نحوه راه اندازی و کار کردن با آن سهل و آسان باشد.

کاربردهای موتور ویبراتور

۱- از بین بردن حباب های هوا موجود در بتن و جلوگیری از کرمو شدن بتن

۲- افزایش چسبندگی بین ذرات بتن و در نتیجه افزایش استحکام

۳- با گرفتن آب های اضافی بتن که باعث افزایش مقاومت بتن می گردد.

۴- کاهش و از بین بردن ترک های موجود در سطح بتن و در نتیجه افزایش دوام بتن

۵- پیوند بتن با مقاطعی که قرار است در آن میلگرد و آرماتور قرار داده شود بسیار بیشتر می گردد.

کاربرد ویبره بدنه

موتور ویبره با بازخورد گرفتن از اپراتور عمل می کنند. امروزه با توجه به پیشرفت گسترده در فناوری های مختلف، موتور ویبره متناسب با نیاز اپراتور نسبت به لرزش دستگاه اقدام می کند.

دسته های بازی یکی از نمونه های رایج امروزی می باشد. با توجه به شرایط کاربر در بازی دسته شروع به لرزش شدید یا خفیف می کند. یا در مثال دیگر گوشی های همراه در حالت بازی، تماس و یا دریافت اس ام اس شکل های مختلفی از ویبره ارائه می شود.

در مواقعی که قطعات درشت مواد در قسمت های مختلف خط تولید گیر می کند، ویبره موتورها می توانند با یک لرزش مختصر گرفتگی را بر طرف کنند. غربال گری نیز یکی دیگر از نمونه های کاربردی از ویبره موتورها می باشند.

از موتور ویبره یا ویبره صنعتی در صنایع مختلفی استفاده میگردد از جمله صنعت بتن و سیمان – کاربرد های کشاورزی – شن شویی – سرند ها – کاربردهای مربوط به صنعت آرد و سیلوها – تجهیزات مربوط به جداسازی دانه ها و خشکبار – قیف های حجیم صنعتی و کاربردهای متنوع دیگر.ویبره بدنه به جهت کاربردهای متنوعی که دارد ،جزء لاینفک صنعت به شمار می‌رود.

انتخاب موتور ویبره اصول وقواعدی دارد که به طور خلاصه به آن میپردازیم:

اولین موردی که در انتخاب ویبره بدنه باید در نظر گرفت، سطحی است که الکترو ویبره بر روی آن نصب میشود. مورد دوم اندازه و وزن بار است که در انتخاب ویبره بدنه تاثیر گذار خواهد بود.

چنانچه محل نصب الکترو ویبره بر روی قیف باشد، در این صورت اندازه دهانه ورودی قیف و خروجی آن و همچنین ابعاد حجمی قیف مورد نیاز است.و چنانچه محل نصب الکترو ویبره بر روی میز ویبره باشد، در این صورت ابعاد میز ویبره جهت انتخاب ویبره بدنه مورد نیاز است.

هر چند انتخاب ویبره مناسب با پروژه دارای قواعد مخصوص به خود است ، اما در بیشتر موارد ، مشتریان الکترو ویبره مایلند تا به صورت تجربی ویبره بدنه مورد نظر خود را انتخاب کنند.

به طور معمول برای میز ویبره و قیف ها از موتور ویبره 3000 دور و برای سرندها از موتور ویبره 1500 دور استفاده میگردد.

در سیستم نوسان آزاد خطی، نیروی ارتعاشی به صورت رفت و برگشتی اثر کرده و این امر باعث حرکت خطی میشود نام دیگر این سیستم، سیستم ویبراتور تک جهته نیز می باشد.

اما در یک سیستم ویبره چرخشی، از یک عدد موتور ویبره استفاده می شود که در مرکز میز قرار دارد و عموماً در زیر میز بسته می شود. نیروی ارتعاشی در سیستم ویبره چرخشی به صورت یکسان در تمام 360 درجه ایجاد می شود. تصاویر زیر سیستم ویبره بدنه خطی و چرخشی را نمایش می دهد.

تفاوت موتورویبره در تعداد دورها یا سرعت

موتور ویبره 3000 دور (موتور 2 قطبی، 2880 دور) دارای ضربه های سریع و دامنه حرکت ریز (2-4 میلی متر) کاربرد: میز ویبره، هاپر، سیلو

ویبره بدنه 1500 دور (موتور 4 قطبی، 1440 دور) داری ضربه های متوسط (4-6 میلی متر) کاربرد: تغذیه، آبگیری و تکمیل مواد خشک کن شن و ماسه

موتور ویبره 1000 دور (موتور 6 قطبی، 980 دور) دارای ضربه های کندتر و دامنه حرکت درشت (6-12 میلی متر) کاربرد: انتقال از را دور، صفحه های ارتعاشی

عمیر و نگهداری موتور ویبراتورها

به دلیل پرکاربرد بودن و رایج بودن موتور ویبراتورهای بنزینی و برقی در اینجا دستورالعلی از تعمیر و نگهداری هرکدام ارائه می دهیم.

زمان مورد نظرنوع عملیات
به صورت روزانه (هر ۸ ساعت کاری)موتور را تمیز کنید، اتصالات شامل پیچ و مهره ها را بررسی کنید، مخزن روغن را بررسی و آن را پر کنید
به صورت هفتگی (هر ۵۰ ساعت کاری)روغن موتور را تعویض کنید (برای اولین بار در ۲۰ ساعت اول کاری)، فیلتر هوا و شمع ها را تمیز کنید.
به صورت ماهانه (هر ۲۰۰ ساعت کاری)فیلتر روغن را تمیز کنید، شمع ها را تعویض و تنظیم کنید
هر ۵۰۰ ساعت کاریکاربراتور را تمیز و تنظیم کنید، سر سیلندرها را تمیز کنید، سوپاپ ها را تنظیم کنید
تعمیر و نگهداری موتور ویبراتورهای بنزینی:

انواع موتور ویبره

ویبراتورهای صنعتی به طور کلی به دو دسته الکتریکی و مکانیکی تقسیم می شوند. ویبراتورهای مکانیکی خود به دو دسته هیدرولیکی و نیوماتیکی تقسیم می شود.

ویژگی ویبراتورهای الکتریکی

  • قابلیت عملکرد با هر دو مدل موتور DC و AC
  • موتور الکتریکی باعث چرخش محور می شود.
  • وزنه های موجود بر روی محور موجب ایجاد عدم تعادل بر روی دستگاه شده و لرزش ایجاد می کنند.
  • برای مواد دانه ای مناسب می باشد.

ویژگی ویبراتورهای هیدرولیکی (مکانیکی)

  • دارای پیستون رفت و برگشتی برای حرکت سیال
  • دارای موتور خارجی متصل به دستگاه
  • دارای وزنه های عدم تعادل بر روی محور
  • برای مواد با درشت مناسب می باشد.

ویژگی ویبراتورهای نیوماتیکی (مکانیکی)

دارای قابلیت کار با توربین، توپی و رولر

مواد بر اثر حرکت توربین، تکان می خورند

دارای قابلیت عملکرد برای فرکانس های بالا

برای مواد دانه ای مناسب می باشند.

دسته بندی موتور ویبره صنعتی به طور کلی دو نمونه موتور ویبره یا ویبره صنعتی وجود دارد:

موتور ویبره وزنه متعادل: این نوع از ویبراتور بر روی محور موتور قرار دارد که موجب لرزش بر روی دستگاه می شود.

موتور ویبره رزونانس خطی( اکچویتور): این نوع از ویبراتور ها به نام رزونانس خطی(LRA) یا اکچویتور معروف می باشد از یک جرم داخلی کوچک متصل به فنر استفاده کرده تا نیروی مورد نیاز برای ارتعاش را ایجاد کند.

اجزا موتور ویبره شامل موارد زیر می باشد:

رتور

استاتور

جا به جا کننده

آرماتور

سیم پیچ ها

وزنه

جاروبک ها

بار

توان

گشتاور

رتور

یکی از اجزای موتور ویبره ها رتور می باشد. موتور ویبره ها همانند بسیاری از موتور های الکتریکی از یک رتور تشکیل شده اند. رتور قسمت چرخان موتور می باشد که براساس میدان مغناطیسی که ایجاد می شود، موجب تولید گشتاور مورد نیاز برای تولید توان می شود.

استاتور

استاتور قسمت ثابت موتورهای الکتریکی است که با توجه به ایجاد میدان مغناطیسی اطراف رتور می تواند موجب چرخش رتور شود. استاتور همچنین از کویل های اطراف رتور تاثیر می پذیرد و متناسب با حرکت آن ها عملکرد دارد.

جا به جا کننده

جابه جا کننده یک سوییچ الکتریکی می باشد که در برخی از موتورهای الکتریکی وجود دارد و با استفاده از آن جهت جریان الکتریسیته بین روتور و مدار بیرونی عوض می شود. این تجهیز جریان را در بهترین موقعیت در رتور قرار می دهد.

آرماتور

آرماتور یک قطعه فلزی نازک می باشد که توسط یک سیم مسی نازک در اطراف سه قطب آرماتور نصب می شود. مهمترین وظیفه آرماتورها تبدیل انرژی مغناطیسی به انرژی جنبشی می باشد.

سیم پیچ ها

سیم پیچ های اطراف کویل طوری نصب می شوند تا توانایی تولید میدان مغناطیسی در زمانی که جریان الکتریسیته از آن عبور می کند را داشته باشند.

وزنه

در موتور ویبره ها تعدادی وزنه برای ایجاد عدم تعادل بر روی محور موتور نصب می شود. این وزنه ها در زمان چرخش پر سرعت موتور ایجاد یک اینرسی حرکت در یک سمت می کند که در مجموع موجب لرزش دستگاه می شود. مقدار نیروی محوری موجود بر محور با توجه به اندازه وزنه ها می تواند متغیر باشد.

جاروبک ها

در محور موتور، جاروبک ها موجب انتقال جریان بین استاتور و کویل ها می شود. طول عمر موتور بستگی به استهلاک جاروبک ها دارد. بر این اساس استهلاک موتور به طور مستقیم با جاروبک ها در ارتباط است.

بار

بار به عنوان خروجی مدار متصل به دستگاه می باشد. در انتخاب موتور، بار به عنوان گشتاور مورد نیاز برای عملکرد کل سیستم می باشد. بار می تواند در طول زمان ثابت یا متغیر باشد.

توان

توان محصول سرعت و گشتاور موتور می باشد. ماکزیمم توان موتورهای DC در نقطه عملکردی موتور براساس نیمی از عملکرد سرعت بار و سرعت گشتاور استال تعیین می شود.

گشتاور

رابطه بین گشتاور و سرعت چرخش به عنوان مشخصه های سیستم عملکردی شناخته می شوند. مشخصه های موتورهای DC بین سه منبع مغناطیسی متغیر می باشد. این سه منبع شامل میدان برانگیخته جداگانه ، میدان خود برانگیخته یا میدان ثابت است که می تواند برای کنترل موتور نیز استفاده شود.

موتورهای ویبره در دو حالت استوانه ای و سکه ای ارائه می شوند که دارای عملکردی مشابه می باشند. براساس داده های موجود می توان مشخصه های ورودی و خروجی موتور را کنترل کرد.

مهم ترین محدودیت موجود در طراحی موتور ویبره ها انتخاب موتور الکتریکی با توان مناسب می باشد.

هدف نهایی موتور ویبره ایجاد لرزش و ارتعاش در دستگاه مورد نظر است. اما نحوه رسیدن به این هدف به شکل های مختلفی امکان پذیر است. گاهی برای لرزش مورد نیاز باید در داخل دستگاه یا ماده مورد نظر ایجاد شود.

ویبراتور داخلی معمولا دارای سایزهای کوچکتری می باشند و از موتورهای دی سی برای کار بهره می برند. ویبراتور خارجی برای ایجاد لرزش و ارتعاش در سطح بیرونی دستگاه مناسب می باشند.

میزهای ارتعاشی از جمله نمونه های پر کاربرد در تست های زلزله می باشند که از ویبره موتور خارجی استفاده می کنند. برخی از ویبره بدنه ها دارای کاربردهایی چند گانه می باشد. یعنی از این موتورها هم می توان در داخل و هم در خارج دستگاه استفاده کرد.

موتورهای ERM از جمله موتور های دی سی است که در سایزهای کوچک ارائه می شوند. این موتورها که دارای شکل سیلندری می باشند و با استفاده از وزنه های محوری، عدم تعادل بر روی دستگاه ایجاد می کند. به دلیل سایز کوچک تین مدل از موتورها ، برای مکان هایی که فضا کوچک است بسیار مناسب هستند.

از کاربرد و استفاده‌های موتور ویبره‌ها در صنعت به موارد زیر نیز می‌توان اشاره نمود:

  • بوجاری غلات و حبوبات: با توجه به کارآیی بالای موتور ویبره‌ها در دستگاه‌ها و ماشین‌آلات مورد استفاده جهت پاک کردن غلات و حبوبات از ناخالصی‌ها، بیشتر شرکت‌های تولیدکننده‌ی مواد غذایی و صنایع غذایی از ویبره بدنه‌ها استفاده می‌کنند.
  • گرفتن حباب قالب‌های بتنی: یکی از رایج‌ترین استفاده‌های این موتو ویبره در حباب‌گیری بتن قالب‌های بتنی است. موتورهای ویبراتور با ایجاد لرزه و تکان در بتنی که هنوز خود را نگرفته و سفت نشده است، باعث از بین رفتن حباب‌های درون آن شده و بتنی یکنواخت و یکپارچه به دست می‌دهند.
  • کاربرد در ساخت موزاییک: همانند حباب‌گیری قالب‌های بتنی، در تولید موزاییک نیز با ایجاد تکانه و لرزه توسط موتور ویبره، سعی به از بین بردن حباب‌های موزاییک می‌گردد. این امر موجب شده است تا استفاده از موتور ویبره برای تولید موزاییک به شدت رایج گردد.
  • کاهش رطوبت شن و ماسه: برای کم کردن رطوبت موجود در شن و ماسه در حداقل زمان و پایین آوردن رطوبت تا حد مورد نظر، از موتور ویبره‌‌ها به شکل گسترده‌ای استفاده می‌شود.

انوع دستگاه ویبراتور بتن یا دستگاه ویبره بتن

  1. دستگاه ویبراتور بنزینی
  2. دستگاه ویبراتور برقی
  3. دستگاه ویبراتور دیزلی
  4. دستگاه ویبراتور بادی
  5. دستگاه ویبراتور دوشی
  6. دستگاه ویبراتور دریلی

1.دستگاه ویبراتور بنزینی روبین

موتور ویبره بنزینی روبین یکی از پرکاربرد ترین ماشین آلات ساختمانی در پروژه های عمرانی جهت ویبره بتن و خروج حباب های هوا می باشد. موتور ویبراتور بنزینی روبین ساخت کشور ژاپن بوده و از شاسی مقاوم و مستحکم جهت جلوگیری از آسیب به موتور در هنگام ایجاد ارتعاش استفاده شده است. هایپر صنعت فامکو تامین کننده و عرضه کننده انواع موتور ویبراتور بنزینی روبین ژاپن با قابلیت نصب شیلنگ ویبره از سایز 1 تا 2.5 اینچ به سراسر کشور می باشد. انواع موتور ویبراتور بنزینی روبین قابل ارائه در هایپر صنعت فامکو به شرح زیر است:

  • موتور ویبره بنزینی روبین با شاسی ثابت
  • موتور ویبراتور بنزینی روبین با شاسی گردان

کاربرد موتور ویبره بنزینی روبین :

  • ویبره بتن جهت خروج لایه های هوا در ساخت و ساز های عمرانی مانند سقف، دیوار برشی و ستون
  • یکسان سازی ملات سیمانی و پایه سیمانی جهت افزایش تراکم دانه بندی

مزایای موتور ویبراتور بنزینی روبین

  • دارای ابعاد کوچک در عین کارآیی بالا
  • دارای سنسور قطع کن اتوماتیک در زمان کمبود روغن
  • دارای توان و خروجی بالا و مناسب
  • مناسب برای اتصال شیلنگ های سایز 1، 1.5، و 2 اینچ می باشد.

نکات زیر را در تعمیر و نگهداری موتور ویبراتورهای بنزینی رعایت نمایید

۱- در هر بار تعمیر و نگهداری فقط از قطعات اورجینال استفاده کنید.

۲- امنیت اتصالات پس از هر بار تعمیر و نگهداری بررسی گردد.

۳- موتورها باید هر ۱۲ ماه یکبار توسط مکانیک ماهر سرویس گردد.

۴- در هنگام سیگار کشیدن یا در نزدیکی هرگونه منبع احتراق به هیچ مخزن بنزین را پر نکنید. همچنین از بنزین بدون سرب استفاده نموده و در هنگام پر کردن مخزن سوئیچ ورودی سوخت را قفل کنید.

۵- حداکثر سرعت موتور نباید بیشتر از ۳۰۰۰ دور در دقیقه باشد (تنظیمات استاندارد کارخانه). بعد از هر بار تعمیر و نگهداری سرعت موتور باید چک و تنظیم گردد تا بر روی ۳۰۰۰ دور در دقیقه قرار داشته باشد.

موتور ویبره بتن دوشی چیست؟

موتور ویبره بتن جهت خروج حباب های هوا و یک دست شدن بتن امری ضروری بوده و باید برای جلوگیری از پوک و کرمو شدن بتن مورد استفاده قرار گیرد. ویبره بتن باعث تراکم بهتر و مستحکم شدن بتن پس از گیرش می گردد. استفاده از موتور ویبراتور دوشی بهترین جایگزین در زمان محدودیت دسترسی به ویبراتورهای قدرتمند می باشد. موتور ویبره دوشی یا دستگاه ویبراتور بتن قابل حمل به نحوی طراحی شده که قابلیت حمل آسان توسط کاربر را داشته و شرایط تامین قدرت بالا جهت عملیات های سنگین ویبره زنی با سرعت مناسب را فراهم نموده است و همچنین یکی از متداول ترین مدل ها در دسته بندی ویبراتور برقی شناخته می شود. ویبراتور دوشی با موتور الکتریکی قدرتمند نیروی لازم جهت ویبره بتن را تامین می نماید. ویبراتور دوشی با برق مصرفی تکفاز در هایپر صنعت فامکو قابل ارائه به مشتریان گرامی می باشد.

کاربرد ویبراتور دوشی

  • ویبره بتن در حجم کم که قابلیت استفاده از ویبراتورهای قدرتمند نباشد.
  • در محیط های ساختمانی برای ویبره سقف و کف که نیاز به لرزش های آهسته برای ویبره دارند.
  • ویبره زنی در فضاهایی که قابلیت دسترسی ویبره های بزرگ وجود ندارد.

مزایا ویبراتور دوشی

  • دستیابی به یک ویبراتور بتن با قابلیت حمل و نقل آسان
  • استفاده از برق تک فاز 220 ولت شهری
  • موتور ساده ولی قدرتمند در عملیات ویبره
  • عدم نیاز به اپراتور حرفه ای
  • استفاده از یک سیستم کنترل امنیتی جهت امنیت کاربر
  • عدم نیاز به سوخت بنزینی یا دیزلی
  • عدم نیاز به تعویض روغن
  • عدم نیاز به مستقر نمودن موتور
  • بدون ایجاد آلودگی محیطی
image 2
ویبراتور دوشی

موتور ویبراتور هوندا:

یکی از پراستفاده ترین و پرطرفدارترین انواع موتور ویبراتور بنزینی، موتور ویبره بتن هوندا می باشد. کمپانی هوندا یکی از قدیمی ترین کمپانی ها در عرصه تولید موتور در انواع و اقسام مختلف بوده و بسیاری از صنعتگران با محصولات و کیفیت مناسب این برند آشنایی کامل دارند. قیمت موتور ویبراتور هوندا نیز از موتور ویبره روبین پایین تر بوده و این دسته از موتور ویبراتورهای بنزینی بسیار به صرفه و اقتصادی می باشند و به عنوان ارزان ترین موتور ویبراتور بنزینی موجود در بازار که حتی از موتور ویبراتور برقی نیز ارزان تر است، شناخته می گردند. موتور ویبره بنزینی هوندا قابلیت ساپورت شیلنگ ویبراتور در سایزهای 1، 1.5، 2 و 2.5 اینچ را دارا می باشد.

مزایای موتور ویبراتور هوندا:

1- به دلیل عدم نیاز به برق در مناطقی که محدودیت از لحاظ دسترسی به برق وجود دارد به کار می روند.

2- قیمت موتور ویبراتور بنزینی هوندا بسیار مناسب و اقتصادی می باشد.

3- قدرت بالای موتور ویبره بنزینی هوندا قابلیت اتصال شیلنگ ویبراتور در سایزهای مختلف 1، 1.5، 2 و 2.5 اینچ را فراهم می آورد.

4- وجود قطع کن اتومات موتور باعث می شود در مواقعی که سطح روغن پایین باشد از روشن شدن موتور و آسیب به اجزای داخلی آن جلوگیری به عمل آورد.

5- در دسترس بودن قطعات یدکی، تعمیر و نگهداری دستگاه را آسان نموده و تعویض قطعات مختلف در هنگام خرابی را سهل و آسان می نماید.

6- موتور ویبراتور بنزینی هوندا دارای صدای کمتری نسبت به انواع موتور ویبراتور به خصوص موتور ویبراتور دیزلی می باشد که این امر استفاده از آن در مناطق شهری را ممکن می سازد.

7- وجود شاسی محافظ برای موتور ویبراتور امکان کار با آن در شرایط کارگاهی که امکان ضربه وارد شدن یا صدمه به موتور ویبره زیاد است را فراهم می سازد.

8- استفاده از فلنچ گلدانی با کیفیت بسیار بالا امکان جدا شدن شیلنگ ویبراتور از موتور ویبره در حین کارکرد را به صفر می رساند.

عکس موتور ویبراتور هوندا-موتور ویبره هوندا-موتور ویبراتور بنزینی هوندا

موتور ویبره دیزلی:

یکی از موتور های ویبره ای که در پروژه های سنگین با حجم بالا کاربرد دارد موتور ویبراتور دیزلی می باشد که دارای قدرت بسیار زیاد و عمکرد قوی می باشد. این دستگاه هم از لحاظ قیمت و هم از لحاظ وزن نسبت به انواع دیگر از سطح بالاتری برخوردار بوده و به خاطر همین در پروژه های سنگین از آن استفاده می شود. احتراق داخلی این دستگاه معمولا با سوخت گازوئیل صورت می گیرد که باعث شده قدرت بیشتری نسبت به نوع بنزینی تولید کند. موتور ویبراتور دیزلی قابلیت اتصال به انواع شیلنگ در سایز های 1، 1.5، 2، 2.5 و 3 اینچ را دارد.

کاربرد موتور ویبره بتن دیزلی همان طور که گفته شد موتور ویبره بتن دیزلی در پروژه هایی با حجم سنگین و بالا کاربرد دارد دلیل آن به قدرت بالا و عملکرد قوی این وسیله برمی گردد، همچنین طول عمر مناسب این وسیله باعث می شود که در مدت زمان طولانی جوابگوی نیاز شما باشد. گرچه خوبی های موتور دیزلی بر معایب آن می چربد ولی در عین حال وزن سنگین این وسیله جابجایی آن را سخت کرده است و قیمت آن نیز نسبت به نوع بنزینی و برقی آن بیشتر می باشد. سوخت موتور دیزلی این دستگاه از گازوئیل می باشد و از استوانه احتراق بیشتری نسبت به نوع بنزینی آن برخوردار می باشد که این زمینه ایجاد قدرت بیشتر را فراهم می کند.در متن زیر اشاره ای به قیمت موتور ویبره بتن دیزلی خواهد شد. 

موتور ویبراتور بنزینی کلاسیک (Classic)

دستگاه ویبراتور بنزینی کلاسیک با هدف انجام عملیات در سطح سازه های متوسط طراحی شده است. حضور موتور بنزینی، قدرت قابل قبولی را برای آن تامین کرده است. به طوری که به راحتی می توانید از آن در سطح انواع عملیات های مسکونی و صنعتی استفاده کنید

مزایای استفاده از موتور ویبراتور بنزینی کلاسیک¨  

   به یقین اولین مزیت در کار با ویبره بنزینی بتن از برند کلاسیک عدم نیاز به تأمین نیروی الکتریسیته است. موتور ویبراتورهای برقی برای کار کردن نیاز به حضور برق تکفاز و یا سه فاز دارند. این یعنی کابل کشی های گاهاً طولانی و پر دردسر. در سطح عملیات های بزرگ عمرانی و یا پروژه هایی که دسترسی به نیروی برق ندارند، بهره‌ مندی از یک مولد که مستقل از کابل کشی باشد، مانند موتور ویبره بنزینی کلاسیک بهترین انتخاب است.

¨     قدرت بالا مشخصه برتر در طراحی موتور ویبره بنزینی کلاسیک می باشد. این دستگاه قابلیت تولید 6.5 اسب بخار قدرت را دارد. از این رو به راحتی می ‌تواند با انواع شیلنگ ویبره ها در سایزهای کوچک و بزرگ کار کند. در نظر داشته باشید که بزرگترین محدودیت موتور ویبره های برقی در قدرت اندک آنها است. قدرتی که حالا در یک ویبره بنزینی بتن در سطحی حرفه ‌ای تامین شده است. 

¨     موتور ویبره بنزینی کلاسیک قابلیت تامین ضربات همسان و هماهنگ پوکر در انتهای شیلنگ ویبره را دارد. عملکرد روان موتورهای چهار زمانه در تامین این ضربات هماهنگ و همسان بسیار تاثیرگذار بوده است. وقتی ضربات فرکانسی تولید شده در پوکر یک شیلنگ ویبره، شرایط همسانی دارد، طول عمر و قابلیت های ویبره زنی آن افزایش پیدا می ‌کند.

¨در طراحی موتور ویبره بنزینی کلاسیک سطح کاملی از امنیت برای دستگاه تامین شده است. موتور در یک چارچوب فولادی کاملا مستحکم مستقر شده است. از این رو به طور کامل در مقابل انواع خطرات و ضربات محتمل در فضاهای کارگاهی ایمن می باشد.

¨     در طراحی موتور ویبره بنزینی کلاسیک از یک کوپلینگ پیچی استفاده شده است. کوپلینگ مذکور از جنس چدن می باشد و طراحی پیچی آن ضریب عملکرد مطمئن شیلنگ ویبره را دو چندان خواهد کرد. چرا که در این حالت دیگر خطر جدا شدن شیلنگ از محل کوپلینگ وجود ندارد.

¨     طراحی موتور چهار زمانه در مولد ویبره بنزینی کلاسیک باعث حرکت روان و کم صدای آن است. موتور بنزینی مذکور بسیار کم صداتر از نمونه ‌های دیزلی است. در حالیکه می تواند قدرتی معادل آنها را تولید نماید.

¨     سوخت مورد نیاز برای عملکرد موتور ویبره بنزینی کلاسیک، همان بنزین است که یک سوخت کاملاً متداول و ارزان قیمت است. دستگاه کم مصرف است و می ‌تواند با یک مخزن سوخت پر شده از بنزین عملکردی چند ساعته را تامین نماید.

¨     موتور ویبره بنزینی کلاسیک به شکل کوچک و جمع و جور و البته سبکی طراحی شده است. این موتور ویبره بنزینی بتن باید بتواند به راحتی در سطح عملیات ‌های عمرانی حاضر شده و جابجا شود. لذا کوچک بودن و سبک شدن طراحی آن بسیار حائز اهمیت است. برگ برنده محصول توانمند برند کلاسیک در تامین قدرت بالا با حجم کم از موتور می باشد.

موتور ویبره های بنزینی به شکل گسترده ای در سطح عملیات های متنوع بتن ریزی مورد استفاده قرار می ‌گیرند. این موضوع باعث شده است تا استفاده از موتور ویبره های بنزینی کاملاً متداول باشد. لذا این ماشین ‌آلات از بازار تامین قطعات مناسبی بهره مند هستند 

ویژگی های برجسته در کار با موتور ویبره بنزینی کلاسیک-

     استفاده از موتور ویبره بنزینی کلاسیک در سطح پروژه ‌هایی که سطح دسترسی به نیروی برق وجود ندارد، بهترین انتخاب است. اصولاً کارکرد اصلی آنها در فضاهای دورافتاده و یا تکمیل عملیات های عمرانی در سازه هایی است که هنوز اجازه استفاده از قدرت برق شهری را ندارند.- 

   قدرت 6.5 اسب بخاری که در موتور ویبره بنزینی کلاسیک تولید می ‌شود، آن را برای حضور در سطح عملیات های متوسط و بزرگ مناسب خواهد کرد. در حجم بالای بتن که غالباً همراه با عمق زیادی است، حضور این موتور ویبره کاملاً کار راه انداز است.- 

  استفاده از ویبره های برقی در محیط های مرطوب خطرآفرین است. به هر صورت این موتورهای الکتریکی در حضور برق تکفاز و یا سه فاز کار می کنند و در محیط مرطوب کاملاً مستعد خطر برق گرفتگی هستند. اما وقتی قرار است همراه یک موتور ویبره بنزینی بتن باشید، دیگر نباید نگران خطرات سخت و غیرقابل توجیهی مانند برق ‌گرفتگی باشید. – 

   موتور ویبره بنزینی کلاسیک طرح ساخت مطلوبی همراه با متریال های با کیفیت دارد. از این رو طول عمر مفید بالایی دارد و در کمترین خرابی ‌ها با کمترین هزینه در امر نگهداری مواجه است

موتور ویبره برقی شاسی گردان:

در عملیات های بتن ریزی، یکی از ملاک ها به جهت افزایش سرعت تا راندمان کار، دسترسی مطلوب و سریع به تمام فضا های بتن ریزی شده به جهت ویبره زنی می باشد. مثلاً یک سطح بزرگ از یک سازه را در نظر بگیرید و یا اینکه قرار است بتن ریخته شده در فونداسیون وسیع یک ساختمان، تحت عملیات ویبره زنی قرار گیرد. اگر بخواهیم برای هر سوی فونداسیون تمام دستگاه ویبراتور را جا به جا کنیم تا بتوانیم ویبره زنی بتن را به انجام رسانیم، قطعا می‌ توانید کند شدن کار را تجسم کنید. خصوصاً که بتن هر لحظه که می ‌گذرد، سخت‌ تر می ‌شود و ویبره زنی، ناکارآمدتر خواهد شد.

کاربرد موتور ویبره برقی شاسی گردان:

از ابزارهای مناسب جهت بتن ریزی و بالا بردن استحکام بتن، موتور ویبره برقی شاسی متحرک می باشد. بتنی که به تازگی ریخته شده بسیار شل بوده و استحکام آن پایین است، همچنین در داخل آن حباب های بسیاری وجود دارد.موتور ویبره برقی شاسی متحرک با ایجاد ارتعاش در بتن هوای موجود در آن را تخلیه و بتنی مستحکم را به وجود می آورد. موتور ویبره برقی شاسی متحرک قابلیت اتصال شیلنگ ویبراتور در سایزهای 1، 1.5 و 2 اینچ را دارا می باشند.

موتور ویبره برقی (شاسی ثابت)

یکی از وسایل و ابزار آلات مورد نیاز در صنعت ساخت و ساز سازه های بتنی و امور عمرانی ،ویبره برقی یا ویبره بتن می باشد که با استفاده از آن می توان به یک بتن همگن، یک دست و یکپارچه رسید. ویبراتور بتن انواع مختلفی دارد که پرکاربرد ترین آن ویبره برقی بتن است، به دلیل آن که استفاده از آن بسیار آسان می باشد و هم چنین برای کار کردن با آن به سوخت های خاص مثل بنزین و گازوئیل نیاز نیست.

مزایای موتور ویبره برقی شاسی ثابت: 

1- قیمت مناسب موتور ویبراتور نسبت به انواع موتور ویبره برقی و دیزل 

2- شاسی مقاوم و با استحکام بالا که طول عمر بالای دستگاه را تضمین می نماید. 

3- راحتی استفاده به دلیل کار با برق تکفاز و در دسترس بودن این نوع برق 

4- پایین بودن درصد خرابی دستگاه به دلیل شاسی و بدنه ثابت موتور ویبره 

5- سیم پیچی تمام مس که از داغ شدن الکتروموتور در حین کارکرد جلوگیری نموده و افزایش طول عمر الکتروموتور را به همراه خواهد داشت. 

6- اتصال موتور ویبره برقی به شیلنگ از طریق فلنچ فابریک و پین مخصوص برقرار شده که این امر احتمال جدا شدن شیلنگ ویبره در حین عملیات را از بین می برد.

 7- سبکی وزن موتور ویبره برقی شاسی ثابت امکان بلند کردن و تغییر محل استقرار ویبره در حین عملیات را سهل و آسان می نماید. 

8- وارد نمودن تعداد ضربات بالا به بتن از طریق موتور ویبره برقی باعث دانه ریزی، همگن شدن، ایجاد بتنی با ساختار مناسب و استحکام بالا می گردد. 

کاربرد موتور ویبراتور برقی شاسی ثابت: 

جهت از بین بردن خلل و فرج ها و حباب های درون بتن،

حذف فضا های خالی بتن

گرفتن آب های اضافی بتن که باعث ایجاد بتنی با ساختار همگن و مقاومت بالا می شود 

این دسته از موتور ویبره ها قابلیت ساپورت شیلنگ ویبراتور در سایزهای 1، 1.5 و 2 اینچ را دارا می باشند و در پروژه های عمرانی مختلف با حجم متوسط و بالا مورد استفاده قرار می گیرند.

مزایای موتور ویبره برقی شاسی گردان:

1- قدرت مناسب و ارتعاش بالا در هنگام ویبره نمودن بتن

2- قابلیت چرخش 360 درجه موتور ویبره امکان کار با آن در جهت های مختلف را فراهم می سازد.

3- ارزانی قیمت موتور ویبره برقی شاسی متحرک نسبت به نوع پایه ثابت

4- به دلیل سبکی وزن موتور ویبره برقی شاسی متحرک، امکان تغییر محل استقرار آن به سادگی وجود دارد.

5-قابلیت کار نمودن موتور ویبره با برق تکفاز امکان استفاده از آن در مکان های مختلف را فراهم می سازد.

6- فلنچ فابریک جهت متصل نمودن موتور ویبره به شیلنگ، اتصالی مطمئن و جدانشدنی را ایجاد می نماید.

ایمنی موتور ویبره

یکی از مهمترین معیار های استفاده از ویبراتور، افزایش ایمنی ساخت قطعات و بسته بندی مواد است. تست های ایمنی مختلفی با استفاده از موتور ویبره انجام می شود.

استفاده از ویبراتور در تست ایمنی دستگاه های صنعتی مختلف می تواند میزان مقاومت این دستگاه ها را در برابر تغییرات ناگهانی نشان دهد. همچنین تست ایمنی زلزله با کمک ویبره بدنه نشان دهنده میزان مقاومت ساختمان در برابر زلزله های با شدت مختلف می باشد.

برای استفاده از موتور ویبره بهتر است آموزش های لازم به اپراتور ارائه شود. این دستگاه ها دارای قدرت بسیار بالایی می باشند و در صورت استفاده نادرست ممکن است آسیب های جدی به فرد و دستگاه های اطراف آن وارد کند.

نحوه انتخاب ویبره یا دستگاه ویبره بتن مناسب

  • با توجه به امکانات و دسترسی به سوخت، موتور ویبره یا ویبره مناسب (بنزینی، دیزلی، برقی، بادی) را انتخاب کنید.
  • ویبره قدرت مناسب برای انجام ویبره را داشته باشد.
  • شاسی ویبره استحکام کافی را داشته باشد و باتوجه به امنیت پروژه، شاسی ثابت یا گردان انتخاب شود.
  • دور خروجی ویبره متناسب با شیلنگ مصرفی باشد.
  • ویبراتور قابلیت استفاده برای سایزهای مختلف شیلنگ را داشته باشد.

در هنگام استفاده از ویبره شیلنگی باید چه نکاتی را مدنظر داشت؟

  1. به طور معمول زمان مناسب برای اعمال لرزش با لرزاننده خرطومی بین 5 تا 15 ثانیه بوده اما مدت زمان دقیق تر بر اساس ظاهر شدن شیره بتن روی سطح بتن ریزی شده و تغییر کردن صدای لرزاننده تعیین می گردد. همچنین فرکانسی که دستگاه برای ارتعاش تولید می کند، در مدت زمان ویبره تاثیرگذار است. نکته مهم آنکه: اگر زمان لرزش کم باشد، سنگ دانه ها حرکت کرده اما بتن زمان کافی برای جاری شدن و پخش شدن رو ندارد و همین موضوع باعث متخلخل شدن بتن و کاهش مقاومت آن می گردد. اگر مدت زمان لرزاندن بتن زیاد باشد، شیره بسیار زیادی به سطح بتن آمده که سبب جداشدگی در بتن، ایجاد ترک، کرمو شدن قسمت های زیری و کاهش مقاومت سطحی بتن می گردد.
  2. برای از بین بردن حباب های داخل بتن و همچنین جلوگیری از حبس شدن هوا، باید لایه بتن ضخامت کم و نازکی داشته باشد. ولی در هر صورت نباید ضخامت کمتر از 1.5 سانتیمتر باشد. همچین حداکثر ضخامت لایه ای که استفاده از ویبراتور شیلنگی بر روی آن مقدور است 500 تا 600 میلیمتر است.
  3. ویبراتور یا لرزاننده باید در فواصل مساوی و یکنواخت و به صورت عمودی داخل بتن فرو برده شود و از قرار دادن لرزاننده به صورت مایل یا افقی پرهیز شود. فواصل بین مکان هایی که باید قرار گیرد بر اساس شعاع عمل لرزاننده تعیین می شود. همچنین به این نکته دقت شود، شعاع های عمل باید تا چند سانتیمتر یکدیگر را پوشش دهند.
  4. جهت حذف موثر هوا باید سریعا ویبراتور به داخل بتن وارد و با حرکت ملایم بالا به پایین، به آهستگی خارج شود. نفوذ سریع ویبراتور سبب آن گردیده که بتن به طرف بالا و خارج از قابل حرکت و هوا خارج گردد. همچنین زمانی که به آهستگی ویبراتور خارج می شود هوای که در بالای ویبراتور قرار گرفته به طرف بالا رانده شده و باعث جاری شدن ملات به صورت یکنواخت می گردد. در ضمن در بتن هایی با سفتی بالا جای میله ویبراتور با این روش پر می گردد.
  5. شیلنگ ویبراتور را باید به صورت قائم و چند سانتی متر داخل لایه قبلی که هنوز سفت نشده فرو برد، (8 تا 10 برابر قطر سرشلنگ) رعایت فواصل منظم بین محل های فرو بردن سبب محکم شدن و تراکم بتن می گردد. وارد کردن شیلنگ به داخل بتن تحت زاویه و به صورت تصادفی و نامنظم و در فواصل متفاوت و عدم رعایت عمق کافی برای فرو رفتن در لایه قبلی (باید هم پوشانی داشته باشد) باعث عدم یکپارچگی دو لایه می گردد.

نحوه عملکرد موتور ویبره به چه شکلی است؟

دستگاه موتور ویبره دارای یک موتور پرقدرت است که باعث تولید ارتعاش و لرزش می‌شود‌. این لرزش و ارتعاش به وسیله حرکتی یکدست به بدنه خارجی دستگاه‌های صنعتی انتقال می‌یابد. به طور کلی ساز و کار این نوع موتورها پیچیدگی زیادی ندارد. تصور کنید که دو لنگ به دو سر یک الکتروموتور اتصال یافته است. لنگ‌ها به شکل نیم دایره هستند. در زمان چرخش موتور و ایجاد نیروی گریز از مرکز لنگ‌ها ضربه وارد می‌کنند. در صورتی که لنگ‌ها شکل دایره بودند هرگز نمی‌توانستند ضربه‌ای ایجاد کنند. گردش موتور باعث ایجاد ضربه‌هایی متناوب می‌شود. گاهی تعداد این ضربه‌ها در هر دقیقه به 3000 مرتبه می‌رسد. ضربه‌ها دارای دامنه حرکت خیلی کم و تعداد خیلی زیاد هستند. سیم پیچی موتورهای ویبراتور باید به گونه‌ای باشد که در زمان کار کردن باعث داغ شدن زیاد موتور نشود زیرا هیچ گونه خنک سازی در این موتورها وجود ندارد. در طراحی و ساخت آن نیز باید به محل قرارگیری بلبرینگ‌ها توجه کرد زیرا به صورت مداوم تحت فشار و ضربه هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *