معرفی ۴ نوع از پمپ هوا

[supsystic-slider id=1 position=”center”]

پمپ هوا  که با عنوان کمپرسور هوا نیز شناخته می شود، یک دستگاه پرکاربرد بوده که با متراکم نمودن هوا و بکارگیری فشار حاصل از آن، نیروی محرکه لازم برای فعالیت های کاری مختلف را فراهم می کند. این پمپ ها در انواع و مدل های متنوعی به بازار عرضه می شوند که هر کدام از آنها از ظرفیت و کاربرد مشخصی بهره مند هستند و برای زمینه های کاری مختلفی مورد استفاده قرار می گیرند. در ادامه به بررسی و تشریح بیشتر این کمپرسورها خواهیم پرداخت.

معرفی پمپ هوا

پمپ باد یا کمپرسور هوا از وسایل مهم و پرکاربرد در صنعت و برخی مراکز خدماتی که از آن برای متراکم کردن هوا و ایجاد هوای فشرده استفاده می شود. این دستگاه کاربردی دارای مدل های متنوع و بخش ها و قطعات مختلفی است. اگر چه بیشترین کاربرد کمپرسورهای هوا در صنعت بوده، اما این تجهیزات با قدرت های پایین تر نیز به منظور انجام کارهای نیمه صنعتی مورد استفاده قرار می گیرند. از ویژگی های این کمپرسورها می توان به تولید هوای خروجی تمیزتر نسبت به سایر مدل ها اشاره کرد که می توان از آنها برای مصارف ویژه ای نیز استفاده کرد.

فهرست مطالب

پمپ اسکرو هوا چیست؟

کمپرسور اسکرو جزو رایجترین دستگاه های تولید هوای فشرده می باشد که نحوه کار آن به صورت زیر است:

پس از روشن شدن دستگاه ابتدا هوای محیط از فیلتر عبور کرده و به قسمت هوا ساز وارد می شود، در قسمت هوا ساز دو عدد روتور مارپیچی به شکل نری و مادگی قرار دارد که با فاصله و لقی بسیار کم به صورت متناوب در حال دوران هستند،

هوا در این بخش پس از ورود به کمپرسور در فضای بین دو مارپیچ و پوسته به دام می افتد و سپس به علت کاهش حجم پیوسته، انرژی جنبشی مولکول های هوا بالا میرود و فشرده سازی صورت می پذیرد. افزایش فشار در کمپرسور های اسکرو از یک سمت شروع می شود و در انتهای مارپیچ ها هوای فشرد شده خارج و پس از فیلتر شدن روغن، در مخزن هوای فشرده ذخیره سازی می گردد.

کمپسور های اسکرو در کاربرد هایی که هواسازی مداوم با محدوده فشار ۸ تا ۱۲ بار و ظرفیت تولید هوای بالای ۲۰۰۰ لیتر بر دقیقه مورد نیاز باشد بهترین گزینه است.

شرکت فامکو ارائه دهنده برند های معتبر کمپرسورهای اسکرو از برندهای معتبر اروپایی و ایرانی می باشد.

  • TMC ترمومکانیکا ایتالیا
  • Rotorcomp روتور کمپ آلمان
  • Ingersoll rand اینگر سورلند آمریکا
  • RENNER رنر آلمان
  • Gardner Denver گاردنر فنلاند
  • vmc وی ام سی ایتالیا
  • AERZEN ارزن آلمان
  • Atlas copco اطلس کوپکو سوئد
  • NUAIR نوایر ایتالیا

کمپرسورهای اسکرو ارائه شده در فامکو با توجه به دمای آب و هوای ایران به گونه ای طراحی شده اند که نصب و راه اندازی بسیار ساده و کم هزینه ای دارند.

نوشته های مشابه

پمپ اسکرو هوای فشرده چیست؟

 به عنوان اسب بارکش همیشه در رفاه و گسترش زندگی بشری از اهمیت فوق العاده بالایی برخوردار بوده است.  پمپ هوا همین طور که در دهه های گذشته با پیشرفت صنایع نقش کمپرسور در کارخانه جات رفته رفته افزایش یافته است پیش بینی می شود در آینده نیز به روند اهمیت این دستگاه مهم در صنعت افزایش قابل توجهی مشاهده گردد.

کاربردپمپ  هوای فشرده

کاربرد کمپرسور هوای فشرده در بازه گسترده ای که از صنایع مختلف، دندانپزشکی، تعمیرگاه ها گرفته تا ابزار هایی که از افکار دور هستند، قرار گرفته است که در زیر به ذکر بعضی از آن ها می پردازیم:

  • لوازم خانگی ( یخچال فریز ها و کولر های گازی)
  • تجهیزات دندان پزشکی
  • صنایع مختلف ( صنعت هواپیما سازی، سیستم های پنوماتیک، ذخیره سازی گازهای صنعتی)

تعریف پمپ هوا اسکر و هوای فشرده کاربرد کمپرسور اسکرو هوا

کمپرسور اسکرو که در زبان عامیانه به آن پمپ هوا نیز گفته می شود عموما در ظرفیت های بالای هوای فشرده استفاده می گردد. کمپرسور اسکرو از نظر محدوده کارکرد مابین کمپرسور پیستونی و کمپرسور سانتریفیوژ قرار دارد و دلیلش این است که ساختار ذخیره سازی این کمپرسور از نوع جابجایی مثبت می باشد و از این رو به کمپرسور پیستونی شباهت دارد و هم به دلیل پیوسته بودن جریان هوای عبوری از این کمپرسور شباهت های به کمپرسور گریز از مرکز دارد، بنابراین برای تحت فشار دادن هوای فشرده و همچنین گاز مبرد مورد استفاده در سیستم های سرمایشی گزینه مناسبی می باشد.

لازم به ذکر است که در صنایع کوچک که طیف وسیعی از صنعت را در بر می گیرند از کمپرسور پیستونی استفاده می گردد ولی در صنایع بزرگ به دلیل نیاز به هوای فشرده در ظرفیت های بالا این نقش کیلیدی را کمپرسور اسکرو بر طرف می کند.

انواع پمپ باد  اسکرو هوای فشرده

پمپ باد اسکرو به طور کلی در دو نوع طراحی و ساخته می شود:

  1. کمپرسور اسکرو بدون روغن یا کمپرسور اویل فری (Oil Free Compressor)
  2. کمپرسور اسکرو روغنی یا کمپرسور اسکرو اویل اینجکت (Oil Injected Compressor)

در کمپرسور اسکرو روغنی برای خنک کاری و کم کردن اصطکاک بین قطعات، به همراه هوای وروردی به کمپرسور، روغن تزریق می گردد که در اصطلاح به آن چرب نمودن هوا نیز گفته می شود.

این روش باعث می شود که همیشه مقداری روغن بین قطعات متحرک کمپرسور وجود داشته باشد و عمل روانکاری را به صورت کامل به انجام برساند و این روغن در انتها همراه با هوای فشرده شده از خروجی کمپرسور خارج می گردد که با استفاده از فیلتر روغن از هوای فشرده جدا سازی شده و به مخزن ذخیره روغن باز گردانده می شود. در کمپرسور اسکرو اویل اینجکت بعد از جدا سازی روغن، مقدار جزئی روغن همراه هوا وارد سیستم می گردد

و در صورتی که وجود این مقادیر از روغن برای دستگاه های مصرف کننده هوای فشرده به خصوص ابزارهای دقیق و حساس باعث آسیب رساندن و کاهش راندمان نشود استفاده از این کمپرسور نسبت به نوع اویل فری دارای راندامان و طول عمر بالاتری خواهد بود. البته لازم به ذکر است که استفاده از فیلترینگ و جداسازی روغن در کمپرسور اسکرو اویل اینجکت به همان اندازه که دقت بالا مورد نیاز باشد باعث افزایش هزینه می گردد.

مزایا و تفاوت کمپرسور اسکرو بدون روغن با کمپرسور روغنی

از کمپرسور اسکرو اویل فری (Oil Free) در صنایع کاملا حساس به روغن (کمتر از 1PPM) استفاده می گردد که نسبت به کمپرسور اویل اینجکت هزینه و استهلاک بسیار بالاتری دارد ولی این کمپرسور دارای مزایایی هم می باشد.

در کمپرسور اویل فری هوای فشرده شده کاملا بدون روغن می باشد و در آن هیچ نوع آلودگی وجود ندارد در نتیجه علاوه بر هوا هر گازی را می توان با این کمپرسور فشرده سازی کرد برای مثال در کمپرسور اسکرو بدون روغن حتی می توان گازهای پلیمری یا گازهای کثیف را فشرده سازی کرد.

پمپ هوا اسکرو

 ویژگی های پمپ باد اسکرو هوای فشرده

  • مهم ترین مزیت کمپرسور اسکرو عدم وجود نوسان در حداکثر فشار کاری می باشد.
  • در اسکرو ها قطعات درگیر و تحت اصطکاک به نسبت کمپرسور پیستونی کمتر می باشد و در نتیجه نگهداری و تعمیرات کمتری دارد.
  • ظرفیت هوادهی در این کمپرسور به دلیل جریان یکنواخت از راندمان بالایی برخوردار است.
  • کم حجم بودن به نسبت کمپرسور های دیگر
  • فوندانسیون بسیار ساده به دلیل وجود نیرو های متعادل
  • دارای لرزش بسیار کمتری است.
  • به دلیل پیوسته بودن فشرده سازی هوا امکان ایجاد پدیده surg یا برگشت هوا به هواساز وجود ندارد.
  • به دلیل محدود بودن آب بند های محفظه تراکم نشتی کمی دارد.
  • کاهش میزان مصرف انرژی به نسبت ظرفیت کمپرسور
  • قطع و وصل آرام جریان برق در الکتروموتور توسط inverter
  • توانایی کارکرد در حد اکثر ظرفیت برای مدت طولانی
  • نصب و راه اندازی در کمترین زمان ممکن

 

پمپ باد پیستونی چیست؟

کمپرسور هوای فشرده پیستونی (Reciprocating) متداول ترین نوع از پمپ باد است که در صنایع نسبتا کوچک مورد استفاده قرار می گیرد. این نوع پمپ باد  محدوده نسبتا وسیعی را شامل می شود و معمولا از سایز ۲۵ تا ۱۰۰۰ لیتری در کارگاه های صنعتی تامین هوای فشرده می کند

فشار تولید شده در این نوع کمپرسورها بین ۸ تا ۱۲ بار است و قابل افزایش تا ۱۲ بار می باشد. بخش های اصلی کمپرسور های پیستونی شامل الکترو موتور، بلوکه هواساز و مخزن ذخیره هوا می باشد. گروه صنعتی فامکو ارائه دهنده هوا ساز های مرغوب با برند های فینی (FINI)، فیاک ایتالیا (FIAC)، آبک ایتالیا (ABAC)، نوایر (NUAIR)، اینگرسول رند آمریکا (INGERSOLL RAND) و برند های رایج چینی و ایرانی می باشد.

الکتروموتورهای مورد استفاده در کمپرسور های شرکت فامکو بنا به درخواست مشتری و توان مورد نیاز انتخاب می گردد و این الکتروموتور ها معمولا از نوع ایرانی، اروپایی، آمریکایی و چینی هستند.

کمپرسور های پیستونی در ظرفیت ها و فشار های پایین تا متوسط تک مرحله ای و در ظرفیت های تولید هوای بالا معمولا در دو یا سه مرحله با تعداد سیلندر بیشتر موجود هستند که در حالت چند مرحله ای ابتدا توسط یک سیلندر بزرگ هوا فشرده شده و سپس به سیلندر کوچک تری وارد شده و عملیات فشرده سازی را مجدد انجام می دهد.

معرفی پمپ باد  اسکرو یا پمپ باد پیستونی

اگر در فکر خرید کمپرسور هستید و هنوز نمیدانید که پمپ باد اسکرو برای کار شما مناسب تر است یا پمپ باد  پیستونی باید حجم هوای مورد نیاز دستگاه های کار گاه را در نظر بگیرید. درصورتی که حجم هوا از ۱۲۰۰ لیتر بر دقیقه کمتر بود و نیازی به روشن بودن دائمی کمپرسور وجود نداشت، قطعا مورد مناسب برای شما کمپرسور پیستونی می باشد.

در صورتی هم که فشارهای بالای ۱۰ بار مورد نیاز کاری شما باشد، به طور قطع پمپ باد پیستونی اولین و آخرین گزینه برای شما می باشد.

اگر در کاربردهای صنعتی میزان تولید هوا بیش از ۱۲۰۰ لیتر بر دقیقه باشد، اصولا به جای پمپ باد پیستونی از کمپرسور اسکرو استفاده می گردد که صدا و استهلاک کمتری را نیز دارد ولی این نکته را حتما باید در نظر گرفت که کمپرسور اسکرو توانایی تولید فشار تا حداکثر ۱۰ بار را دارند

مصرف کنندگان کمپرسور باد پیستونی چه کسانی هستند؟

شغل هایی که توانایی استفاده از کمپرسور پیستونی را دارند عموما نیازمند ظرفیت های نسبتا پایین هوای فشرده می باشند.

  • کارگاه های صنعتی کوچک
  • تعمیرگاه های خودرو
  • کسب و کارهای کوچک
  • ساخت وساز و ساختمان

انواع پمپ هوا پیستونی یا کمپرسور رفت و برگشتی

  • پمپ هوا پیستونی تک مرحله ای
  • پمپ هوا پیستونی دو یا چند مرحله ای یا چند استیج
  • پمپ هوا پیستونی با هواساز دوبل
کمپرسور باد پیستونی تک مرحله ای چگونه کار می کند؟

به عنوان رایج ترین کمپرسور پیستونی، پمپ باد تک مرحله ای که ساده ترین فشرده ساز پیستونی می باشد، عمل متراکم کردن هوا را فقط در یک مرحله به انجام می رساند. پس از ورود هوای محیط به سیلندر، توسط حرکت خطی پیستون هوا متراکم شده و سپس توسط سوپاپ خروجی، هوای فشرده شده به مخزن انتقال پیدا می کند.

مدل های موجود کمپرسور تک مرحله ای به ۲ صورت تک سیلند و دو سیلندر ساخته می شود که مدل تک سیلندر حداکثر تا ۵۰ لیتر بر دقیقه ظرفیت تولید هوای فشرده را دارند.

پمپ باد تک مرحله ای توانایی تولید فشار تا ۸ بار و دبی حداکثر ۷۵۰ لیتر در دقیقه را دارا می باشد.

پمپ هوا پیستونی دو مرحله ای

مم

این مدل از پمپ هوا پیستونی که توانایی ایجاد فشار بیشتری را دار می باشد دارای دو مرحله کاری است که هر یک از مرحله ها در سیلندر جداگانه صورت می گیرد و طرز کار آن به این صورت است که ابتدا هوا به یک سیلندر کم فشار که قطر بزرگتری دارد وارد شده و پس از فشرده سازی اولیه به سیلندر پر فشار که عموما قطر کمتری دارد وارد شده و مجددا فشرده سازی می شود.

کمپرسور دوبل یا کمپرسور پیستونی با دو هواساز

پمپ هوا

برای افزایش قابلیت اطمینان در کارگاه هایی که احتیاج دائمی به هوای فشرده دارند از این مدل استفاده می گردد که در این کمپرسور دو بلوکه هواساز بر روی یک مخزن نصب می گردد. استفاده از این مدل از پمپ هوا پیستونی مزیت های زیادی دارد ولی مهم ترین مزیت آن این است که اگر در زمان کارکرد کمپرسور یکی از هواسازها به هر دلیلی از کار بیفتد به دلیل وجود هوا ساز ثانویه همچنان می توان به تولید هوای فشرده پرداخت.

زمان انتخاب پمپ هوا باید به چه نکاتی دقت شود؟

  • شرایط اقلیمی مانند رطوبت هوا، ارتفاع از سطح دریا و محلی که پمپ هوا نصب می گردد.
  • حجم هوای مورد نیاز بر واحد زمان یا ظرفیت کمپرسور (توصیه می گردد که همیشه ظرفیت کمپرسور از حجم هوای مورد نیاز بیشتر باشد.)
  • در نظر گرفتن زمانی که کمپرسور روشن است و زمانی که کمپرسور باید در استراحت باشد.
  • در نظر گرفتن ضریب نشت در لوله کشی و دستگاه های مصرف کننده
  • لحاظ کردن امکان کار کرد دستگاه های مصرف کننده هوای فشرده به صورت همزمان
  • انتخاب دور الکتروموتوری که روی کمپرسور نصب می گردد.
  • تعیین میزان فشار مورد نیاز سیستم
  • در نظر گرفتن میزان صدا و لرزش کمپرسور و تاثیرات آن بر روی افراد مجموعه
  • هزینه نصب و راه اندازی سیستم
  • تمهیدات برای تعمیر و نگهداری
  • توجه به احتمال اینکه در آینده دستگاه هایی به مصرف کننده های هوا اضافه خواهد شد.

لازم به ذکر است زمانی که می گویند کمپرسور با ظرفیت ۲۰۰ لیتر بر دقیقه و فشار ۸ بار یعنی کمپرسور در هر دقیقه ۲۰۰ لیتر هوای محیط را دریافت و به فشار ۸ بار می رساند.

انواع کمپرسور باد از نظر ظرفیت تولید هوای فشرده

پمپ هوادرصنعت در ظرفیت های مختلفی قابل ارائه می باشد که در زیر به تعدادی از رایج ترین آنها اشاره می گردد:

  • پمپ هوا فندکی بدون مخزن، توانایی کار با برق ۱۲ ولت و ظرفیت هواسازی ۳۵ لیتر بر دقیقه
  • پمپ هوا ۱۰ لیتری با فشار کاری ۶ تا ۸ بار و ظرفیت هواسازی ۱۱۰ لیتر بر دقیقه
  • پمپ هوا ۲۴ لیتری با فشار کاری ۶ تا ۸ بار و ظرفیت هواسازی ۲۰۰ لیتر بر دقیقه
  • پمپ هوا ۵۰ لیتری با فشار کاری ۶ تا ۸ بار و ظرفیت هواسازی ۲۰۰ لیتر بر دقیقه
  • پمپ هوا ۸۰ لیتری با فشار کاری ۶ تا ۸ بار و ظرفیت هواسازی ۲۰۰ لیتر بر دقیقه پمپ هوا ۲۵۰ لیتری با فشار کاری ۶ تا ۸ بار و ضخامت مخزن ۳ میل که توان الکتروموتور مورد استفاده در آن ۱.۵ کیلووات می باشد.
  • پمپ هوا ۳۵۰ لیتری با فشار کاری ۶ تا ۸ بار و ضخامت مخزن ۴ میل که توان الکتروموتور مورد استفاده در آن ۲.۲ کیلووات می باشد.
  • پمپ هوا ۵۰۰ لیتری با فشار کاری ۶ تا ۸ بار و ضخامت مخزن ۴ میل که توان الکتروموتور مورد استفاده در آن ۳ کیلووات می باشد.
  • پمپ هوا ۷۵۰ لیتری با فشار کاری ۶ تا ۱۲ بار و ضخامت مخزن ۴ میل که توان الکتروموتور مورد استفاده در آن ۵.۵ کیلووات می باشد.
  • پمپ هوا ۱۰۰۰ لیتری با فشار کاری ۶ تا ۱۲ بار و ضخامت مخزن ۴ میل که توان الکتروموتور مورد استفاده در آن ۷.۵ کیلووات می باشد.

نحوه انتخاب پمپ باد بی صدا

کمپرسور هوا که در اصطلاح به آن پمپ باد یا کمپرسور باد نیز گفته می شود به دلیل کارکرد تناوبی که دارد به طور معمول دارای صدا و لرزش می باشد و این صدا در محیط کار می تواند با آلودگی صوتی در کارکرد افراد اختلال ایجاد کند. از آنجایی که عامل اصلی تولید سر و صدا در پمپ باد، واحد هوا ساز و الکتروموتور آن می باشد، استفاده از برند های مرغوب و همچنین دقت در نحوه اتصال آنها باهم که اغلب به صورت اتصال مستقیم و اتصال تسمه ای می باشد، تاثیر بسزایی در کاهش صدای کمپرسور دارد.

در برخی موارد که احتیاج به کمپرسور باد بی صدا می باشد، عموما از یک باکس صدا خفه کن بر روی واحد هوا ساز و کمپرسور استفاده می گردد و برای کاهش لرزش از پایه های لرزه گیر در این مدل از کمپرسور استفاده می گردد.

در زمان خرید کمپرسور باد یا پمپ باد چه نکاتی را باید بدانیم؟

اولین و مهم ترین چیزی که در زمان خرید کمپرسور باد باید رعایت گردد این است که کمپرسوری انتخاب شود که به راحتی فشار و دبی هوای مورد احتیاج سیستم ما را تامین نماید.

در بسیاری از مواقع افرادی که قصد خرید کمپرسور خانگی یا کمپرسور صنعتی را دارند، به طور دقیق نمی دانند چه کمپرسوری برای کارشان بهتر است و در نهایت کمپرسوری را خریداری می کنند که یا سایز بزرگتر از حد یا کوچک تر از نیازشان را دارا می باشد.

اولین قدم برای خرید کمپرسور صنعتی تعیین هدف از انتخاب آن می باشد.

  1. آیا قصد خرید اولین کمپرسور خود را دارید؟
  2. آیا کمپرسور پیستونی جوابگوی کارتان نیست؟
  3. به دبی هوای بالاتری احتیاج دارید؟
  4. کمپرسور قدیمی شما مستهلک و ناکارامد است؟

برای انتخاب کمپرسور مناسب ما موارد بالا را به طور مفصل توضیح می دهیم:

آیا قصد خرید اولین کمپرسور باد خود را دارید؟

در صورتی که برای بار اول قصد خرید کمپرسور باد را دارید، حتما قبل از هرکاری کاتالوگ و دستور العمل آن را مطالعه کنید تا روش کار با دستگاه را کاملا یاد بگیرید و بتوانید به نحوه صحیح راه اندازی پمپ باد را انجام دهید.

عموما سازندگان ماشین آلات صنعتی، میزان فشار و هوای مصرفی دستگاه را در کاتالوگ درج می کنند. قبل از راه اندازی دستگاه های مصرف کننده هوای فشرده حتما به کاتالوگ دستگاه مراجعه کنید تا کمپرسور صنعتی مناسبی برای تامین هوای مصرفی دستگاهتان انتخاب کنید.

این احتمال وجود دارد که بخشی از تجهیزات صنعتی که در کارگاهتان قرار دارد نیازمند فشار بالاتری باشند لذا در زمان انتخاب کمپرسور به فشار کاری بدست آمده حداقل ۱.۵ بار اضافه کنید تا افت فشار احتمالی که بنا به دلایل مختلف ایجاد می گردد موجب کاهش کارایی تجهیزات شما نشود.

پس از این که فشار کاری کمپرسور مشخص شد، لازم است میزان هوای مصرفی کلیه دستگاه های موجود را با همدیگر جمع کنید و برای احتیاط ۱۰ یا ۲۰ درصد از عدد بدست آمده بیشتر در نظر بگیرید.

آیا کمپرسور پیستونی جوابگوی کارتان نیست؟

در زمان راه اندازی کارگاه های صنعتی عموما تعدادی دستگاه مصرف کننده هوا موجود می باشد و اصولا کمپرسور انتخابی بر اساس مجموع هوای مصرفی دستگاه ها می باشد. اما در بسیاری از موارد بعد از گذشت مدتی دستگاه جدیدی به خط تولید مجموعه اضافه می گردد از این رو این سوال به وجود می آید که آیا کمپرسور پیستونی قبلی جوابگوی کارتان است یا خیر؟

همیشه قبل از خرید کمپرسور باد این احتمال را در نظر بگیرید که در صورت گسترش کار خود و اضافه کردن دستگاه جدید به مجموعه دچار مشکل در تامین هوای فشرده مورد نیاز دستگاه های کارخانه خود نشوید.

از این رو در زمان انتخاب پمپ باد صنعتی علاوه بر در نظر گرفتن میزان مصرف هوای فشرده باید درصدی را به عنوان ضریب احتمال در نظر بگیرید. در صورتی که نیاز باشد هوای فشرده به صورت دائمی مورد مصرف قرار گیرد حتما باید از کمپرسور اسکرو استفاده شود زیرا این مدل کمپرسور بر عکس کمپرسور باد پیستونی توانایی کار در شرایط دائمی را دارا می باشد.

کمپرسور قدیمی شما مستهلک و ناکارامد است؟

زمانی که کمپرسور قدیمی شما مستهلک و قدیمی شده و شما تشخیص می دهید کمپرسور جدیدی خریداری کنید، قبل از هرچیزی لازم است فشار و دبی مورد مصرف دستگاه هایتان را مورد بررسی قرار دهید. در صورتی که از نظر ظرفیت و فشار، کمپرسور قدیمی جوابگوی کارتان است پیشنهاد می گردد کمپرسور صنعتی جدیدتان را با مشخصات فنی قبلی خریداری کنید. در صورتی که همزمان با خریداری کمپرسور جدید قصد گسترش کار خود را دارید و در صورت افزایش دستگاه ها در انتخاب کمپرسور تجدید نظر کنید.

در صورتی که کمپرسور باد قبلیتان جوابگوی کارتون نیست و به هوای بیشتری نیاز دارید می توانید کمپرسوری هم سایز کمپرسور قبلی خریداری کرده و از هر دو کمپرسور همزمان استفاده کنید و یا اینکه کمپرسور بزرگتری خریداری کرده و کمپرسور قبلی خودتان را به عنوان کمپرسور باد استندبای نگه داری کنید.

به دبی هوای بالاتری احتیاج دارید؟

در تمامی کشور های جهان، استاندارد دبی کمپرسور باد به جای میزان دهش، بر اساس ظرفیت مکش کمپرسور می باشد.

به این معنی که اگر ظرفیت کمپرسوری ۱۵ متر مکعب در دقیقه باشد، منظور این است که کمپرسور توانایی مکش ۱۵ متر مکعب بر دقیقه از هوای محیط را دارا می باشد و این میزان هوا را پس از فشرده سازی در خروجی تحویل می دهد. خروجی هوا را که فشار بالاتر از فشار محیط دارد. FAD یا Free Air Delivery می نامند.

برای واحد هوا ساز چه دوری مناسب است؟

دور الکتروموتور در کمپرسور باد پیستونی معمولا حدود ۳۰۰۰ RPM می باشد و اتصال الکتروموتور و هواساز در پمپ باد پیستونی عموما از نوع تسمه ای Belt Drive می باشد.

در تعیین دبی پمپ باد CFM،M3/MIN ، LIT/MIN به چه معنی است؟

در زمان انتخاب کمپرسور باد یکی از پارامتر های مهم، دبی یا ظرفیت هوادهی کمپرسور است که با واحدهای مانند لیتر در دقیقه، سی اف ام و متر مکعب در دقیقه نشان داده می شود. جهت تبدیل واحد هرکدام میتوان از فرمول های موجود استفاده نمود.

در از زمان اندازه گیری فشارپمپ باد PSI یا BAR چیست؟

میزان تولید فشار در کمپرسور پیستونی معمولا با واحد هایی مانند PSI که مخفف پوند در اینچ مربع است و یا BAR اندازه گیری می شود. هر ۱ بار معادل ۱۴.۵ پی اس آی است و برای تبدیل سایر واحد های فشار باید به جداول تبدیل مراجعه نمود.

روش صحیح محاسبه فشار درپمپ باد  پیستونی:

در خطوط انتقال هوای فشرده در مجموعه های صنعتی با توجه به فشار مورد نیاز دستگاه های موجود، مقادیری را به عنوان افت فشار در نظر می گیرند. در صورت نصب و قطر استاندارد لوله ها، افت فشار غالبا ۱ بار در نظر گرفته می شود.

در خطوط هوای فشرده بهترین حالت لوله کشی به چه شکل می باشد؟

بهتر است لوله کشی خطوط انتقال هوای فشرده در کارگاه دور تا دور سالن و به شکل رینگ LOOP باشد و در مکان های مورد مصرف یک انشعاب عصایی به سمت کف کارگاه کشیده شود.

وجود آب و روطوبت در خطوط انتقال هوای فشرده انکار ناپذیر است و به همین علت برای جلوگیری از جمع شدن آب در زمان خاموش بودن کمپرسور باد، لازم است که در هنگام نصب لوله ها شیب ۳ درصدی به سمت شیر تخلیه یا مخزن اعمال گردد.

در خطوط انتقال هوای فشرده انتخاب سایز لوله ها به چه روشی مشخص می شود؟

با توجه به دبی و فشار کمپرسور، تعیین سایز لوله ها با در نظر گرفتن محاسبات افت فشار صورت می گیرد. در زمان انتخاب سایز لوله درصورتی که فاصله لوله کشی زیر ۱۰۰ متر باشد پیشنهاد می شود لوله ها را یک سایز بالاتر از خروجی پمپ باد در نظر گرفت. در لوله هایی که سایز استاندارد و متناسب با دبی و فشار کمپرسور دارند افت فشار در حد ۰.۱ بار می باشد.

کلیه مراحل طراحی خطوط انتقال هوای فشرده در گروه مهندسی فامکو توسط نرم افزار مربوطه انجام می گیرد.

روش های انتقال قدرت درپمپ باد و مزیا و معایب آنها

 در انتقال قدرت  پمپ باد پیستونی و پمپ باد اسکرو که در داخل کشور تولید می شوند، عموما از انتقال قدرت تسمه ای یا BELT DRIVE استفاده می شود. در انتقال قدرت تسمه ای باید این نکته را مد نظر قرار داد که در این حالت درصد انتقال قدرت ۱۰ درصد کاهش می یابد و ۹۰ درصد قدرت انتقال پیدا می کند.

درکه توان بالای ۹۰ کیلووات دارند عموما از سیستم کوپل مستقیم یا دایرکت درایو استفاده می شود. مزیت اصلی این مدل، انتقال قدرت با ۱۰۰ درصد راندمان است و عیب متداول این سیستم، فشار زیاد بر بلبرینگ ها و کاهش عمر مفید واحد هواساز می باشد.

  •  

کمپرسور فشار قوی چیست؟

کمپرسور فشار قوی مدل پیشرفته ای از کمپرسور های پیستونی است و بر خلاف کمپرسور های معمولی که محدوده تولید فشار در آنها بین ۸ تا ۱۰ بار است در کمپرسور های فشار قوی به واسطه فشرده سازی ۲ تا ۴ مرحله ای امکان ایجاد فشار چندین برابر وجود دارد (۲۰ تا ۱۰۰۰ بار) بنا بر تعریف فوق، در کاربرد هایی که فشار بالای ۲۰ بار و هوادهی بین ۶۰۰ تا ۲۰۰۰ لیتر بر دقیقه مورد نیاز باشد کمپرسور های فشار قوی مورد استفاده قرار می گیرند.

مشخصات فنی کمپرسور فشار قوی (High Pressure Compressor)

مکانیزم عملکرد کمپرسور فشاری قوی به این شکل است که ابتدا هوای محیط به درون هوا ساز مکیده شده، پس از فشرده سازی وارد مخزن ذخیره هوای فشار قوی می گردد و مقداری از کندانس هوا ته نشین می گردد. درمرحله بعدی هوای فشرده شده وارد تله آبگیر (Water Separator) مخصوص هوای فشرده می گردد و حدود ۴۰ درصد از رطوبت هوا از آن جدا می گردد، سپس به فیلتر اولیه وارد و ذرات غبار موجود در آن به اندازه ۲ میکرون جذب می گردد،

حال هوای پاک با خلوص بالا وارد درایر تبریدی می گردد و تمام رطوبت و کندانس باقی مانده از آن جدا می گردد و در آخر هوای فشرده شده توسط میکروفیلتر ثانویه که مخصوص هوای فشار قوی است به اندازه ۰.۰۱ میکرون فیلتراسیون می گردد تا هوای خشک و کاملا پاک برای مصرف آماده گردد.

کمپرسورهای فشار قوی توانایی فشرده سازی (هوا، نیتروژن، گاز طبیعی، هیدروژن، دی اکسید کربن، مونو اکسید کربن، هلیوم) و غیره را دارا می باشد.

کاربرد کمپرسور فشار قوی

  • غواصی
  • پمپ هوا پینت بال
  • پمپ هوا تولید ظروف pet
  • پمپ هوا پر کردن کپسول
  • پمپ هوا آتش نشانی
  • پمپ هواکشتی رانی
  • پمپ هوا ریخته گری
  • پمپ هواسند بلاست سنگ و گرانیت
  • پمپ هوا راه اندازی ژنراتور ها

قیمت پمپ هوافشار قوی بسته به تعداد مرحله فشرده سازی و یا کشور سازنده مورد استعلام قرار می گیرد.

موارد مصرف کمپرسور فشار قوی ۴۰ بار

عمده موارد مصرف پمپ هوا فشار قوی ۴۰ بار در صنایع تولیدی بطری PET می باشد که ظرفیت هوادهی این کمپرسور ها در فشار ۴۰ بار بین ۷۰۰ لیتر بر دقیقه تا ۱۵۰۰ لیتر بر دقیقه است. کمپرسور فشار قوی که در صنایع PET استفاده می شود، پس از مکش هوا توسط هوا ساز آن را به مخزن ذخیره فشار قوی انتقال می دهد و طی یک پروسه انباشته سازی فشار هوا را به ۴۰ بار می رساند.

مشخصات کمپرسور فشار قوی با فشار ۳۰۰ بار ATLANTIC

ظرفیت تولید هوا در کمپرسور فشار قوی از اهمیت بالایی برخوردار است برای مثال در کمپرسور فشار قوی ATLANTIC که از محصولات کمپانی NARDI ایتالیا است ظرفیت هواسازی بین ۶۰ تا ۱۰۰ بر دقیقه می باشد و از این رو بنا بر ظرفیت تولید هوا در دو مدل ATLANTIC 60 و ATLANTIC 100 موجود می باشد.

کاربرد کمپرسور فشار قوی ۳۰۰ بار یا ۲۰۰ بار ATLANTIC عموما برای پر کردن کپسول هوای تنفسی و پینت بال می باشد. کمپرسور فشار قوی با ظرفیت ۶۰ لیتری مخزن ۱۰ لیتری را تنها در نیم ساعت به فشار ۳۰۰ بار می رساند و این زمان در کمپرسور فشارقوی ۱۰۰ لیتری به ۲۰ دقیقه کاهش پیدا می کند.

مشخصات فنی کمپرسور فشار قوی ATLANTIC
مدلالکتروموتورتعداد سیلندرفیلتراسیوندور موتور (RPM)مدت زمان پرکردن
مخزن ۱۰ لیتری با فشار ۲۰۰ بار
سطح صدا (دسی بل)توان الکتروموتورظرفیت هوا سازوزن 
اسب بخارکیلوواتمترمکعب بر دقیقهلیتر بر دقیقهLBSکیلوگرم 
کمپرسور فشار قوی ATLANTIC-P60تک فاز۴ALT۲۱۰۳۳ دقیقه۷۶۲۱.۵۳.۶۶۰۸۷۳۹.۵ 
کمپرسور فشار قوی ATLANTIC-P100تک فاز۴ALT۲۱۰۲۰ دقیقه۷۹۳۲.۲۶۱۰۰۹۳۷۹ 
کمپرسور فشار قوی ATLANTIC-P100سه فاز۴ALT۲۱۰۲۰ دقیقه۷۹۳۲.۲۶۱۰۰۹۳۷۹ 
کمپرسور فشار قوی ATLANTIC-G100گازوئیل۴ALT۲۱۰۲۰ دقیقه۸۴۶۴.۲۶۱۰۰۹۳۸۴ 

کمپرسور غواصی چیست و در غواصی از چه نوع کمپرسور فشار قوی استفاده می گردد؟

غواصی

در غواصی به علت احتیاج به هوای خشک، پاک و عاری از روغن (اویل فری)پمپ باد های مخصوصی استفاده می گردد که به آن کمپرسور فشار قوی غواصی می گویند و توانایی فشرده سازی هوا تا فشار ۱۰۰ بار را دارا می باشد.

پمپ هوا فشار قوی غواصی معمولا از برنده های چین، ایتالیا و آلمان و در مدل های ۳ تا ۴ مرحله ای در بازار موجود می باشد و به همین دلیل است که قیمت کمپرسور فشار قوی غواصی کاملا مشخص نمی باشد.
کمپرسور فشار قوی که در غواصی استفاده می شود به دلیل اینکه برای فشرده سازی اکسیژن استفاده می شود، قطعات بسیار حساس تری نسبت به سایر کمپرسور ها دارد و بنابر این میتوان علت گرانتر بودن این مدل از کمپرسور ها را متوجه شد.

هوای فشرده که در غواصی استفاده می شود چگونه تصفیه می گردد؟

به دلیل اینکه ادوات غواصی در مناطق مرطوب قرار دارند، هوایی که به پمپ هوا فشار قوی غواصی وارد می گردد غالبا دارای مقادیری بخارات آب می باشد که در پروسه فشرده سازی هوا احتیاج است که این رطوبت از هوا جداسازی گردد. برای اینکار از درایر و تله آبگیر استفاده می گردد که برای جلوگیری از زنگ زدگی مخزن کاملا ضروری می باشد.

در هوای محیط علاوه بر رطوبت، به دلیل استفاده از موتور های بنزینی و دیزلی در کمپرسور، گاز CO و CO۲ نیز موجود می باشد و برای اینکه هوای کاملا تمیز در اختیار غواص قرار گیرد از فیلتر های تصفیه کننده استفاده می گردد.

کاربرد پمپ باد پینت بال چیست؟

شش

برای استفاده از تفنگ پینت بال به هوای فشرده در فشار بالا احتیاج است و برای این کار از کمپرسور پینت بال استفاده می گردد.

در کمپرسور پینت بال، هوای بیرون پس از مکیده شدن تا حدود ۳۱۰ بار افزایش فشار پیدا می کند که به دلیل فشار قوی بودن این کمپرسور از تمامی تجهیزات مرتبط با فشار قوی استفاده می گردد و همین می تواند دلیل اصلی گران بودن این نوع کمپرسور باشد.

در کمپرسور پینت بال که نوعی از کمپرسور های پیستونی می باشد، هوای محیط در ۴ سیلندر و در چهار مرحله متوالی فشرده سازی می گردد.

علت تفاوت قیمت در پمپ باد پینت بال چیست؟

در جواب به این سوال می توان گفت که تمامی کمپرسورهایی که در پینت بال استفاده می شود فشار ۳۱۰ بار است و تنها تفاوتی که می تواند در گرانی و ارزان بودن قیمت کمپرسور پینت بال تاثیر گذار باشد ظرفیت تولید هوای آن می باشد.

بهترین سایز پمپ باد پینت بال

سایز کمپرسور یا ظرفیت کمپرسور پینت بال با سرعت پر شدن مخزن تعبیه شده رابطه کاملا مستقیمی دارد. بنابر این اگر نیاز مجموعه شما به این شکل است که احتیاج است مخزن به سرعت پر شود، حتما باید از کمپرسور پینت بال با ظرفیت بیشتر استفاده گردد.

در صورتی که سرعت پر شدن مخزن زیاد برای شما مهم نباشد پیشنهاد ما استفاده از کمپرسور پینت بال با ظرفیت پایین تر است که قیمت و استهلاک بسیار پایین تری دارد.

علت استفاده میکرو فیلتر و درایر در پمپ باد فشار قوی

در کمپرسور، برای روانکاری سطح سیلندر و پیستون از روغن استفاده می گردد ولی پس از روشن شدن کمپرسور به علت اصطکاکی که بین قطعات است دما به شدت افزایش می یابد و همین افزایش دما موجب تبخیر روغن می گردد، از طرفی دیگر آلودگی هایی که در هوای محیط وجود دارد

به همراه هوای وردی به کمپرسور وارد می شود و در نتیجه در خروجی مخزن هوا همراه با روغن و گردو غبار خارج می گردد که برای جلوگیری از ورود این الودگی ها به بطری های PET نیاز است که از میکروفیلتر ویژه کمپرسور فشار قوی استفاده گردد.

به غیر از آلودگی های موجود در هوای فشرده، همیشه هوا دارای مقادیری رطوبت می باشد که می تواند در هنگام تولید بطری PET باعث کدر شدن آن شود. برای جلوگیری از این مشکل و تولید بطری کاملا شفاف توصیه می گردد که از درایر و تله آبگیر مناسب کمپرسور فشار بالا استفاده گردد تا رطوبت را تا حد امکان از هوای تولید شده حذف نمود.

برند های کمپرسور فشار قوی

  • پمپ هوا فشار قوی Sauer ساور آلمان
  • پمپ هوا فشار قوی Nardi ناردی ایتالیا مدل Atlantic
  • پمپ هوا فشار قوی Fini فینی ایتالیا
  • پمپ هوا فشار قوی Ingersoll rand اینگر سولرند آمریکا
  • پمپ هوا فشار قوی Aerotecnica Coltri ایتالیا
  • پمپ هوا فشار قوی Dalgakrin ترکیه برای بوستر ها
  • سایر برند های اروپایی و چینی

 

شاید برای شما هم این سوال ایجاد شده باشد که تفاوت پمپ با کمپرسور چیست. در واقع تفاوت اصلی پمپ و کمپرسور در این است که پمپ با مایعات کار می‌کند در حالی که کمپرسور برای فشرده‌سازی انواع گازها طراحی شده است. بنابراین اگرچه استفاده از عبارت “پمپ باد سایلنت” نیز رایج است، اما کافی‌ست تا با تفاوت پمپ و کمپرسور آشنا باشید تا عبارت صحیح ” کمپرسور باد سایلنت ” را به کار ببرید.

پمپ هوا سایلنت با نام کمپرسور بدون روغن یا اویل فری (oil free) نیز شناخته می‌شود. برای اینکه دلیل این نام‌گذاری را بدانید لازم است کمی با نگهداری کمپرسور هوا آشنا باشید. برای ماندگاری بهتر کمپرسور و اجتناب از خرابی قطعات و کاهش اصطکاک، نیاز است که هر چند وقت کمپرسور روغن‌کاری (lubricate) شود.

تفاوت اصلی کمپرسور باد بدون روغن silent با سایر کمپرسورها در نحوه‌ی روغن‌کاری است. در کمپرسورهای عادی روغن یا روان‌کننده به اجزای متحرک زده می‌شود. در حالی که در کمپرسورهای بدون روغن، اجزای داخلی توسط مواد شیمیایی و الیاژهای بسیار مستحکم و مقاوم در برابر اسطکاک پوشش داده‌شده‌اند. این پوشش به نحوی است که برای طول عمر کمپرسور کافی است و بنابراین نیازی به روان‌کننده نیست.

مدل بعدی کمپرسور باد یخچالی سایلنت میباشد که به وسیله روغن قطعات روانکاری میشوند اما تفاوت این کمپرسور ها با سایر نمونه های روغنی ،بدون صدا کار کردن میباشد.

  •  

نکته بعدی در خصوص تفاوت پمپ هوا سایلنت با پمپ هوا سایلنت:

شاید در نظر اول این دو با هم متفاوت به نظر برسند اما باید بدانید که این دو دستگاه در واقع یکی بوده ولی افرادی که دارای تخصص بیشتر هستند به آن کمپرسور باد سایلنت می گویند و افرادی که اطلاعات کمتری دارند به آن پمپ باد بی صدا می گویند. پس باید بدانیم وقتی در مورد هر کدام از این ها صحبت می کنیم و از ویژگی آن ها می گوییم در واقع بین هر دو مشترک بوده و هیچ تفاوتی با هم ندارند

آیا می دانید که پمپ باد سایلنت از چه ویژگی های بی نظیری برخوردار می باشد؟ برای خرید این دستگاه چه نکاتی را باید مورد برسی قرار داد؟ با ما همراه باشید تا اطلاعات بسیار ارزنده ای را در این خصوص به دست آورید تا بتوانید در خرید پمپ باد سایلنت، یکی از بهترین و باکیفیت ترین آن را تهیه نمایید.

پمپ هوا سایلنت چیست؟

پمپ هوا سایلنت، یک دستگاه است که دارای موتور الکتریکی بوده است در بعضی موارد می توان موتور های دیزلی و بنزینی را به جای این موتور الکتریکی مشاهده نمود(البته انها دارای صدای زیادی در حین کار کردن هستند). کار اصلی پمپ باد سایلنت، فشرده نمودن هوا است. موتور تعبیه شده در این پمپ باد، انرژی پتانسیل که همان انرژی ذخیره شده است را ، از تبدیل قدرت به وجود می آورد. نحوه ی عملکرد آن به این صورت است که پمپ باد سایلنت در مخزن خود هوا را ذخیره می کند و به مرور حجم این هوای ذخیره شده را افزایش می دهد.

وقتی که فشار هوای داخل مخزن بسیار زیاد شد، و دیگر نیاز به فشار بیشتر نبود دستگاه خاموش میشود و دیگر هوایی را به داخل مخزن وارد نمی کند. این هوای فشرده شده در مخن می ماند تا این که بخواهیم از آن استفاده کنیم. در هنگام استفاده این انرژی پتانسیل به انرژی جنبشی تبدیل شده و به یک باره وارد هوا می شود. این هوای ذخیره شده که با سرعت زیاد از مخزنپمپ هوا خارج میشود برای موارد مختلف مورد نیاز است. با خروج این حجم زیاد هوا، فشار داخل مخزن کم شده و به طور اتوماتیک با کم شدن فشار هوا، موتور روشن شده و به سرعت هوا را داخل مخزن خود فشرده می کند. این کار همان طور ادامه دارد.

پمپ هوا سایلنت(silent)

پمپ هوا سایلنت یا پمپ هوا بدون صدا یکی از پرکاربردترین انواع دستگاه های مورد استفاده در بسیاری از صنایع می باشد، که با داشتن ویژگی های بسیار زیاد خود توانسته است توجه بسیاری از مصرف کنندگان را به سوی خود جذب کند. لازم است بدانید که کمپرسور باد سایلنت یکی از جدیدترین انواع پمپ هوامی باشد که در واقع همان کمپرسورهای بدون روغن و کمپرسور های یخچالی بوده است.

این مدل از کمپرسورها و پمپ هوا در سال های اخیر مورد توجه شرکت های سازنده قرار گرفته است. به طوری که با توجه به نبض بازار آنها نیز به این امر پی برده اند که پمپ هوا سایلنت می تواند بهترین دستگاه تولید هوای فشرده مورد نیاز مصرف کنندگان و صنعتگران در این زمینه باشد.

شما نیز می توانید با خرید یکی از با کیفیت ترین پمپ باد های سایلنت، از تمام ویژگی ها و مزیت های آن استفاده لازم را داشته و به راحتی کارهای خود را پیش ببرید. در بخش های بعدی می خواهیم راجع به مزایای استفاده ازپمپ هواسایلنت، خرید و قیمت کمپرسور سایلنت(silent) توضیح بیشتری را برای همراهان عزیز خود ارائه دهیم و اگر با ما همراه باشید می توانید مطالب جالب را مورد مطالعه قرار دهید.

انواع پمپ هوا سایلنت یا پمپ هوا سایلنت:

ما می توانیم در بازار انواع مختلفی را از پمپ باد سایلنت مشاهده نمائیم علت این تفاوت به خاطر تمایز در قطعات می باشد. یعنی بسته به هر خصوصیت، شما می توانید انواع مختلفی از پمپ باد سایلنت را ببینید. برای مثال در زیر می خواهیم نام چند نوع از پمپ باد سایلنت(بدون صدا) را از نظر تحمل فشارکه با هم متفاوت هستند را نام ببریم. این کمپرسورها به شرح زیر می باشند:

پمپ هوا سایلنت با فشار کم: این دستگاه توانایی تولید فشار باد بین ۵ تا ۶ بار را دارد.
کمپرسور باد سایلنت با فشار متوسط: این کمپرسورها می توانند فشاری معادل ۷تا ۹ بار تولید نمایند.
کمپرسور هوای سایلنت با فشار بالا: این پمپ باد سایلنت می تواند فشاری حدود ۱۰ بار یا بالاتر را تولید نماید.
ما می توانیم از نظر های دیگر هم بین پمپ باد های سایلنت تمایز قائل شویم ، از دیگر خصوصیات می توانیم به اساس کار آن ها نیز اشاره کنیم و با توجه به اصل کار، آن ها را دسته بندی نماییم. در زیر نمونه ای از انواع کمپرسورهای باد صدا دار را آورده ایم:

پمپ باد  تک مرحله ای: این پمپ باد تنها در یک مرحله می تواند هوا را فشرده  کند.
پمپ باد دو مرحله ای: قدرت این نوع کمپرسور حدود پنج تا سی اسب بخار است و کار آیی بهتری نسبت به پمپ باد های تک مرحله دارد. به همین منظور از این نوع کمپرسور ها بیشتر استفاده میشود و بیشترین سهم بازار را دارند.
پمپ هوا مرکب
پمپ هوادوار پیچ
پمپ هواتوربو
کمپرسور باد گریز از مرکز: در این نوع از کمپرسور ها هوا از طریق یک پروانه چرخشی وارد مخزن شده و انرژی جنبشی را از طریق فشار به انرژی پتانسیل تبدیل می کند.
پمپ باد پره چرخشی: در این نوع از کمپرسور ها دو نوع پیچ بزرگ وجود دارد که به صورت مارپیچ هستند. وقتی که کمپرسور هوا را وارد مخزن می کند این دو پیچ می چرخند و چرخش آن ها باعث فشرده شدن هوا خواهد شد.

مزایای استفاده از پمپ هوا سایلنت

توجه داشته باشید که پمپ بادها در حین کار کردن صدای بسیار زیادی دارند که این امر برای بسیاری از صنایع مشکل بزرگی می باشد، به خصوص که افراد از این مدل کمپرسورها در ساختمان های مسکونی استفاده می کنند و سر و صدای ایجاد شده موجب آزار و اذیت اطرافیان و کارکنان می شود. همین امر سبب شد تا امروزه شاهد استفاده از انواع پمپ باد سایلنت در بسیاری از صنایع باشیم که در این صورت مصرف کنندگان می توانند از مزیت های زیادی نیز بهره مند شوند.

از مهمترین و اصلی ترین مزیت های استفاده از کمپرسور باد سایلنت (مدل اویل فری) می توان به مواردی از جمله داشتن عمر بسیار طولانی، نیاز نداشتن به روغن کاری، داشتن میزان صدای بسیار کم و در حد سایلنت،مصرف بهینه برق،قابل تعمیر بودن دستگاه،قدرت های مختلف برای مصارف گوناگون اشاره کرد. لازم است بدانید که محل نگهداری پمپ هوا بی صدا نیز می تواند تاثیر بسیار بالایی در میزان صدای تولید شده داشته باشد و مصرف کنندگان می توانند با در نظر گرفتن برخی از نکات، استفاده بی نظیری را از کمپرسور باد سایلنت داشته باشند.

همچنین قیمت ارائه شده برای این دستگاه در مقایسه با دیگر کمپرسورهای هوا کمی بیشتر می باشد که البته کار کردن در صدای بسیار کم ارزش این پرداخت هزینه اضافه را دارد.از ویژگی های کمپرسور سایلنت یخچالی هم میتوان به صدای فوق العاده کم در حین کار کردن،مصرف بهینه برق،طول عمر بسیار زیاد،در دسترس بودن تمام قطعات یدکی کمپرسور باد سایلنت یخچالی،قدرت بالا،قابلیت سفارشی سازی،انتخاب رنگ دلخواه،جدا بودن موتور از مخزن،ایستاده یا خوابیده بودن مخزن،تک فاز یا سه فاز بودن موتور و….. اشاره کرد.

پمپ هوا سایلنت از نوع اویل فری:

یکی از معروف ترین و البته پر کاربرد ترین پمپ باد سایلنت می باشد که معمولا از آن در کار های دندان پزشکی استفاده می کنند.(به آنها کمرسور دندانپزشکی نیز گفته میشود) کمپرسور اویل فری یک ویژگی خیلی خوب و برجسته دارد و آن هم عدم نیاز این کمپرسور به روغن می باشد. این نوع از کمپرسور بدون نیاز به روغن به راحتی کار می کند. در مخزن این کمپرسور، روغن وجود ندارد ولی رطوبت در مخزن آن وجود دارد. بایستی هوای اطراف این نوع از کمپرسورها تمیز و بدون گرد و غبار باشد تا بتواند عملکرد بهتری داشته باشد.

اگر بخواهیم نحوه ی عملکرد این پمپ هوا را بازگو کنیم باید بگوئیم که این کمپرسور، هوای مرطوب را به داخل مخزن خود وارد می کند. وقتی که هوای مرطوب وارد شد با سرد شدن هوا ،مقداری آب داخل مخزن تشکیل میشود و عمل میعان اتفاق می افتد. اما باید بدانید که این آب اگر در مخزن کمپرسور بماند می تواند ایجاد زنگ زدگی کرده و مخزن را اکسید نماید. به همین جهت باید آب این مخزن را به نوعی تخلیه نمائیم. خروج این آب می تواند در دستگاه های پزشکی یا دندان پزشکی و یا حتی دهان بیمار باشد. برای پیشگیری از این اتفاق باید از میکرو فیلتر استفاده نمائیم. پمپ هوا اویل فری به خاطر عدم نیاز به روغن، کاهش مصرف انرژی و کاهش هزینه ی نگهداری، دارای برتری نسبت به سایر پمپ باد های سایلنت می باشد.

پمپ هوا سایلنت یخچالی:

این نوع کمپرسور نیز مهم بوده و از کاربرد های زیادی برخوردار است، کمپرسور یخچالی با کمک موتورهای کولر گازی عمل می کند. مخزن این نوع از پمپ باد ، از ورق ۳ میل تشکیل شده است و از گنجایش ده لیتر به بالا موجود میباشد.کمپرسورهای یخچالی اگر چه به روغن کاری نیاز دارند اما کاملا بی صدا هستند و شما می توانید از آن در هر محیطی استفاده نمائید. این نوع از کمپرسور ها کاربرد های زیادی دارند که از آن ها می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • جک های بادی کوچک و بزرگ
  • نقاشی در سطح های کوچک و بزرگ
  • درب باز کن های درب های پارکینگ و اداره ها
  • نظافت و تمیز کاری خودرو ها
  • اسباب بازی های بادی و وسایل شهر بازی
  • پنچر گیری و افزایش فشار باد لاستیک در تعمیرگاه ها و آپاراتی
  • بادگیری لوازم خانگی نظیر جارو برقی و یا سشوار
  • استفاده در صنایع شیرینگ و بسته بندی
  • استفاده در دستگاههای هیدرولیک و پنوماتیک
  • اتوماسیون سیستمهای صنعتی و کلیه ابزار آلات بادی

تولید کنندگان پمپ هوا سایلنت

امروزه شرکت ها و برندهای بسیار مختلف به دنبال طراحی و عرضه بهترین نوع از پمپ باد سایلنت هستند تا از این طریق بتوانند به نیازهای جامعه پاسخ داده و به یکی از بهترین برندها در این زمینه تبدیل شوند. شما نیز می توانید با توجه به ویژگی های هر یک از برندها و انواع کمپرسور باد سایلنت، بهترین و مناسب ترین مدل آن را انتخاب کرده و آن را در سبد خرید خود اضافه کنید. همچنین می توانید قبل از خرید خود نظرات مصرف کنندگان و مشتریان سابق را نیز مورد مطالعه قرار داده و یک خرید بسیار موفق را تجربه نمایید.همچین میتوانید در صورت نیاز با مشاورین مجموعه ایران پمپ تماس گرفته و از انها مشاوره دریافت نمایید.

کاربرد پمپ هوا سایلنت

از مهمترین و اصلی ترین کاربردهای کمپرسور باد سایلنت می توان به موارد زیر اشاره کرد:

– پمپ هوا سایلنت شخصی: پمپ هوا سایلنت شخصی از اندازه ها و حجم های کوچکی برخوردار هستند که برای استفاده در مصارف خانگی مورد استفاده قرار می گیرد. برای مثال شما می توانید برای باد کردن اسباب بازی های بادی، لوازم ورزشی، لاستیک اتومبیل،بادگیری مناطق مختلف منزل و غیره ازپمپ هواسایلنت در حجم کم استفاده نمایید.

توجه داشته باشید که این مدل از پمپ هوا سایلنت، برای مصارف ساختمانی و صنعتی مناسب نبوده چرا که از قدرت موتور بسیار پایینی برخوردار می باشد.علاو بر موتور ،مخزن کوچکی هم دارند که برای کارهای زیاد ،موتور  باید دایما روشن باشد تا بتواند فشار باد تولید نماید.این موضوع باعث کاهش عمر دستگاه خواهد شد.سایز این کمپرسور های باد از ۱۰ لیتر تا ۳۰ لیتر میباشد.

– پمپ هوا سایلنت ساختمانی: از دیگر پمپ باد های سایلنت می توان به پمپ هوا ساختمانی اشاره کرد که از مقاومت بسیار بالا و بیشتری در مقایسه با کمپرسورهای شخصی برخوردار است و افراد می توانند برای استفاده در پروژه های ساختمانی خود مورد استفاده قرار دهند. البته توجه داشته باشید که از این مدل پمپ باد سایلنت می توان در تعمیرات جاده ای، لوازم نقلیه و رنگ کردن وسایل،آپاراتی،تعمیرات مبلمان،mdf و…… اشاره کرد.سایز این دستگاهها از ۴۰ لیتر تا ۱۵۰ لیتر میباشد که امکان نصب ۲ موتور را نیز دارا هستند.

– پمپ هوا سایلنت صنعتی: پمپ هوا صنعتی یکی از پرفروش ترین انواع کمپرسورها بوده که با داشتن یک مخزن بسیار بزرگ توانسته است توجه بسیاری از صنعتگران را به سوی خود جذب کند. از این مدل کمپرسورها می توان در صنایع سنگین، ماشین آلات نفتی و صنایع پتروشیمی اشاره کرد.

پمپ هوا سایلنت صنعتی از قیمت بالایی برخوردار بوده و حجم مخزن آنها نیز بسیار بزرگ می باشد که این دو ویژگی از مهمترین تفاوت های این کمپرسورهای صنعتی با سلایر مدل ها می باشد.معمولا کمپرسور باد سایلنت صنعتی دارای چندین موتور است.یکی از ویژگی های دیگر این دستگاه این است که اگر شما برق تکفاز داشته باشید،محصول بر اساس برق تکفاز طراحی و تولید میشود،اگر برق مورد استفاده ۳ فاز باشد،برق دستگاه ۳ فاز طراحی خواهد شد.همچنین تعداد موتور و حجم مخزن با توجه به نیاز شما طراحی و تولید میشود.

برای سفارش میتوانید با شماره تلفن ۰۵۱۳۸۵۴۳۳۱۱ تماس بگیرید و نوع کارتان را توضیح دهید تا همکارانمان در این مجموعه بهترین مدل را برای شما طراحی نمایند.کمپرسور های سایلنت دارای مخزن ۱۵۰ لیتر به بالا میباشد و محدودیتی در حجم و فشار باد وجود ندارد.

خرید پمپ هوا سایلنت

با توجه به ویژگی ها و مزایای پمپ هوا سایلنت می توانید یکی از باکیفیت ترین و بی نظیرترین این محصول را تهیه و مورد استفاده قرار دهید. برای خرید کافی است به وب سایت فروشگاهی این شرکت وارد شده و از میان ده ها محصول متنوع ، بر روی یکی از بهترین آنها کلیک کرده و آن را در سبد خرید خود بیفزایید. همچنین میتواننید اطلاعات فنی هر محصول را مطالعه نمایید و بهترین انتخاب را انجام دهید.دیگر با استفاده از پمپ هوا سایلنت، صدای مزاحم کننده ای برای شما وجود نداشته و می توانید در کمال رامش و بدون بروز هرگونه مشکلی اقدام به استفاده از این محصول کنید.

نکات مورد توجه در خرید پمپ هوا سایلنت

اگر شما نیز به دنبال خرید و استفاده از پمپ هوا سایلنت هستید می توانید با در نظر گرفتن برخی از نکات بسیار مهم، تصمیم بسیار خوبی را از بابت خرید کمپرسور هوا داشته باشید که از مهمترین این نکات می توان به موارد زیر اشاره کرد:

نوع موتور: موتور پمپ هواسایلنت از نوع اویل فری و یخچالی بوده که حتما به میزان اسب بخار و حداکثر آمپر کنترل برق آن توجه لازم را داشته باشید.

حجم مخزن: لازم است بدانید که شرکت های سازنده پمپ هوا با توجه به نیاز صنایع مختلف، مخزن هایی با گنجایش های بسیار متنوعی را تهیه و طراحی می کند که مصرف کنندگان می توانند با توجه به نوع نیاز خود یکی از این مخزن ها را انتخاب کنید.

نوع پمپ هواسایلنت: از مهمترین انواع پمپ هوا سایلنت می توان به مدل روغنی و بدون روغن اشاره کرد که هر کدام از ویژگی های بسیار مختلفی برخوردار هستند و افراد می توانند با توجه به نیاز و علاقه خود یکی از آنها را تهیه و خریداری کنند.

از مهمترین و اصلی ترین موضوعاتی که می توان در خرید پمپ باد سایلنت به آن توجه داشته باشید می توان به میزان صدای تولیدی، مدت زمان پر کردن مخزن، قابلیت حمل و نقل، موجود بودن قطعات یدکی و قیمت آن اشاره کرد. شما می توانید با درنظر گرفتن هر یک از عوامل مذکور، یکی از بهترین و باکیفیت ترین پمپ هوا سایلنت را تهیه و مورد استفاده قرار دهید. همچنین می توانید در صورت نیاز به دریافت اطلاعات بیشتر در مورد محصول مورد نظر خود ، با همکاران ما در تماس بوده و راهنمایی ها و مشاوره های لازم را از این طریق به دست بیاورید تا بتوانید دستگاه مورد نیاز خود را تهیه نمایید.

نکته مهم:

در بازار انواع مختلفی از کمپرسور باد سایلننت وجود دارد که دارای قیمت های بسیار مختلفی هستند.سعی نمایید در هنگام خرید حتما ویژگی های محصول مورد نظرتان را از فروشنده بپرسید تا با خیالی آسوده اقدام به خرید نمایید.مثلا در خصوص پمپ هوا سایلنت مدل اویل فری ،این محصول با دو نوع سیم پیچ وارد بازار شده است.

سیم پیچ آلومینیومی که کیفیت بسیار پایینی دارد و قدرت کمتری هم داراست و سیم پیچ مسی که طول عمر بالا و قدرت بیشتری دارد.

سعی کنید در هنگام خرید حتما داخل فاکتور نوع سیم پیچ ذکر شود تا در صورتیکه دستگاه به مشکل برخورد و بعد از ارجاع به تعمیرگاه در صورتی که سیم پیچ مسی نبود بتوانید به فروشنده یا تولید کننده دستگاه را مرجوع نمایید.

از لحاظ رنگ ،سیم پیچ مسی و الومینیومی در یک طیف رنگی هستند وتشخیص بسیار دشوار است،تنها در صورتیکه سیم پیچ باز شود قابل تشخیص میباشد.

مورد بعدی در خصوص پمپ باد سایلنت مدل یخچالی میباشد.در حال حاضر مدل های زیادی از کمپرسور های سایلنت با موتور یخچال و فریزر تولید میشود.دقت کنید که موتور های مورد استفاده دارای قدرت بالایی باشند.به دلیل شباهت زیاد مدل های مختلف موتور های یخچال به یکدیگر ،تشخیص قدرت کمی سخت میباشد.

پس بهتر است این مورد هم در فاکتور ذکر شود که این دستگاه دارای موتور با چه قدرتی است.شرکت ایران پمپ(ایران کمپرسور) در مدل های یخچالی از موتور هایی با حداقل قدرت ۱/۴ اسب بخار استفاده میکند.اما در بازار مدل هایی موجود است که قیمت بسیار پایینی دارند.

دلیل اول استفاده از موتور های بسیار ضعیف و دارای قدرت ۱/۶ اسب بخار یا کمتر هستند،و در مرحله بعدی استفاده از مخزن های گاز یخچالی میباشد

که ضخامتی معادل ۰/۵ میل دارند.شرکت ایران پمپ مخزن هایی با ضخامت ۳ میل تولید می نماید تا علاوه بر ایمنی بسیار بالا دارای طول عمر بالایی هم باشد.استفاده از قطعات درجه یک (کلید اتومات،شیر یکطرفه،مانومتر،شیر تخلیه،سوپاپ اطمینان) باعث شده تا ایمنی کمپرسور های ایران پمپ در حد استاندارد باشد و جای هیچ نگرانی نخواهد بود.تولیدات این شرکت دارای گارانتی بدون قیدو شرط میباشد

 کمپرسور صنعتی چگونه کار می‌کنند؟

کمپرسور صنعتی ابزاری است که نیرو را با کمک موتور الکتریکی، موتور دیزل یا بنزینی به انرژی ذخیره شده که همان هوای فشرده است؛ تبدیل می‌کند.

کمپرسور با فنون مختلف هوای بیشتری در مخزن ذخیره می‌کند و موجب افزایش فشار هوا می‌شود. کمپرسور صنعتی با رسیدن به نقطه ماکسیمم فشار هوای داخل مخزن، خاموش شده و سپس این هوا را تا زمان استفاده در مخزن نگهداری می‌کند. انرژی پتانسیل این ذخیره سازی در موارد مختلف کاربرد دارد.

هرگاه فشار باد داخل مخزن ذخیره سازی به کمترین میزان برسد؛ موتور کمپرسور صنعتی دوباره روشن می‌شود و این پروسه مجددا تکرار می‌گردد.

کمپرسور باد صنعتی یکی از انواع کمپرسورهای هوای فشرده است که هوای اطراف خود را به درون مخزن مکیده و بعد از ذخیره کردن، آن را به هوای پرفشار تبدیل می‌کند.

از آنجایی که طی عملیات فشرده سازی هوا، دمای کمپرسور بالا می‌رود؛ بهتر است از فن خنک کننده استفاده شود.

کارکرد کمپرسور باد صنعتی

کمپرسور برای کاربردهای مختلف در شکل‌ها و اندازه‌های گوناگون ساخته می‌شود. برای مثال در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی وظیفه فشرده سازی گاز را دارد. در تعمیرگاه‌های خودرو یا تعمیر لوازم خانگی برای تمیز کردن با هوای فشرده، بالا بردن قطعات سنگین و ایجاد نیروی زیاد به کار می‌رود. همچنین برای افزایش و کاهش فشار در سیستم‌های برودتی و حرارتی هم استفاده می‌شود.

انواع کمپرسور صنعتی

انواع کمپرسور به دو گروه اصلی دینامیکی و جا‌به‌جایی مثبت تقسیم می‌شود. کمپرسور دینامیکی دارای دو مدل محوری و گریز از مرکز است. کمپرسور جا‌به‌جایی مثبت نیز دو دسته روتاری و رفت و برگشتی دارد که هرکدام دارای انواع مختلفی هستند. در ادامه انواع پرکاربرد کمپرسور باد صنعتی را معرفی کرده و کارکرد هرکدام را توضیح می‌دهیم..

کمپرسورهای صنعتی دینامیکی

این کمپرسورها بر خلاف نوع جا‌به‌جایی مثبت که با جریان ثابت کار می‌کنند؛ با فشار ثابت عملیات فشرده‌سازی را انجام می‌دهند. کمپرسور دینامیکی به شدت تحت تاثیر عوامل بیرونی است و تغییری جزئی در فشار ورودی روی ظرفیت آن اثر به‌سزایی دارد. همانطور که گفته شد، کمپرسورهای دینامیکی دو مدل محوری و گریز از مرکز دارند. در مدل گریز از مرکز که به آن سانتریفیوژ گفته می‌شود؛ چنانچه از نامش پیداست، گاز با نیروی گریز از مرکز سیال فشرده می‌شود.

در مدل محوری که دارای جریان محوری است؛ عملیات بر پایه انتقال سیال از طریق پروانه‌های چرخان رتور صورت می‌گیرد. این دسته از کمپرسورهای باد صنعتی در توربین‌های گازی کاربرد دارند و گاز را آهسته از فضای باز به فضای تنگ‌تری هل می‌دهند تا از حجم سیال آن کاسته و بر فشارش افزوده شود.

مزایای کمپرسور دینامیکی

از جمله ویژگی‌های کمپرسور دینامیکی، هزینه تعمیر و نگهداری کمتر آن‌ها، کم بودن اصطکاک، دوام بیشتر، ارتعاش کمتر و بازدهی بالاتر نسبت به کمپرسورهای جابه‌جایی مثبت است. این کمپرسورها برای مصارف صنعتی، مناسب بوده و نیازمند فشار بالا هستند.

کمپرسور جا‌به‌جایی مثبت

این مدل کمپرسور، حجم معینی از گاز را محصور کرده و با کم کردن منطقه حجم محصور شده، فشار را بیشتر می‌کند. دو دسته اصلی این کمپرسورها روتاری و رفت و برگشتی هستند. مدل روتاری شامل کمپرسور لوب، کمپرسور اسکرو، وان، رینگ مایع و اسکرول می‎شود که در همگی عضوهای چرخشی با چرخش خود هوا را مکیده و فشرده می‌کنند.

در کمپرسور رفت و برگشتی، حرکت یک عضو در جهت محور طولی موجب مکش و کمپرس گاز می‌شود. این قطعه با حرکت به سمت عقب، مکش هوا را ایجاد می‌کند و با حرکت به سمت جلو، همان هوا را کمپرس کرده و به سمت خروجی هدایت می‌کند. کمپرسورهای رفت و برگشتی به سه دسته کمپرسورهای تک اثره، دو اثره و دیافراگمی تقسیم می‌شوند.

تعمیر کمپرسور باد صنعتی

برای حفظ کارایی کمپرسور باد صنعتی، همواره باید تعمیر و کنترل دوره‌ای دقیق و به موقع انجام شود. فرایند تعمیر کمپرسور، کاری بسیار تخصصی است و نیازمند آشنایی تعمیرکار با قطعات و اجزای تشکیل‌دهنده آن است. 

کی از متداول‌ترین مشکلاتی که در کمپرسور هوا ایجاد می‌شود، خرابی پمپ باد است. همچنین گاهی کمپرسور به دلایلی همچون شل شدن قطعات، نصب نادرست و بروز مشکل در میل لنگ یا پیستون‌ها، سر و صدای زیادی تولید می‌کند.

در برخی موارد کمپرسور بخاطر عدم وجود توان یا روغن، خراب شدن کلید روشن و خاموش یا اختلاف فشار کار نمی‌کند. در کلیه این موارد، دستگاه نیاز به بررسی کارشناسی و دقیق دارد. شرکت پارس وکیوم در بخش تعمیر و سرویس کمپرسور هوا صنعتی با بهره‌گیری از متخصصان باتجربه و به‌روز کلیه خدمات تعمیر کمپرسور باد صنعتی تولیدکنندگان و صنعتگران کشور را بر عهده دارد.

قیمت کمپرسور باد صنعتی

در سال‌های اخیر، ایران در صنعت هوای فشرده پیشرفت‌های چشمگیری داشته است. اکنون این محصول در اندازه‌ها و با کاربردهای مختلف در بازار داخلی موجود است. مهم است که ویژگی‌های کمپرسور صنعتی را هنگام خرید این محصول مد نظر قرار دهید که شامل تعداد مراحل فشرده‌ سازی، محیط خنک کننده، نوع درایو، روش روغن کاری، میزان فشار باد و مصرف برق می‌شود. با توجه به نوع کارکرد و اندازه آن نیز متنوع است..

امروزه هوای فشرده و کمپرسورهای هوا استفاده های متعددی در مصارف خانگی، مشاغل مختلف و مصارف صنعتی دارد. کمپرسور هوا در حقیقت یک وسیله است که قدرت را به انرژی پتانسیل در هوای فشرده تبدیل می کند. این وسیله برای این پروسه از انرژی برق یا سوخت دیزلی و بنزینی استفاده می کند. به صورت کلی هر وسیله پنوماتیکی (میخکوب ها، چکش ها، منگنه کوب های بادی، پیستوله های رنگ پاش بادی، پرچ کن ها، دریل و …) که در صنایع مختلف استفاده می شود برای تامین انرژی خود به هوای فشرده و کمپرسور هوا نیاز دارند. امروزه تقریبا در تمامی صنایع از جمله صنعت کشاورزی، صنایع دفاعی، خودروسازی، لوازم خانگی، حمل و نقل، پتروشیمی، نفت، معادن، نساجی، کاغذ سازی، صنعت گاز، دامپروری و … از انواع کمپرسور باد استفاده می شود.
انتخاب و استفاده از کمپرسورهای بادی در هر صنعتی مستلزم داشتن آگاهی کامل در مورد نوع نیازها، نوع کمپرسورها و نحوه عملکرد آنها و … می باشد. در ادامه به بررسی کمپرسورهای مناسب برای صنایع کشاورزی، دامداری و شیلات پرداخته خواهد شد.

کاربرد کمپرسورهای هوا در صنعت کشاورزی

همانطور که گفته شده کمپرسور باد امروزه در صنایع مختلفی استفاده می شود و کاربردهای متعددی دارد. از مهم ترین حوزه هایی که از این وسیله استفاده می شود صنعت کشاورزی است که برخلاف گذشته امروزه اکثرا به صورت مکانیزه انجام می شود و لازم است که از ابزارهای مدرن برای بازدهی بیشتری استفاده شود.

مهم ترین و اصلی ترین ماده برای تولید کودهای کشاورزی اوره است که کاربردهای متعددی دارد و کشاورزان به منظور افزایش سطح تولیدات خود از مقادیر زیادی اوره استفاده می کنند.

کمپرسورهای هوا برای فشرده سازی اکسیژن و نیتروژن برای تولید اوره به کار می روند و می توان گفت نقش بسیار اساسی و ویژه ای در صنعت کشاورزی دارند. از جمله مهم ترین کاربردهای کمپرسور باد در صنعت کشاورزی می توان موارد زیر را عنوان کرد:

  • دستگاه های خودکار اسپری محصولات کشاورزی
  • تسمه نقاله های مخصوص انتقال محصولات
  • ماشین های بادی، جابجائی مواد و محصولات
  • پر کردن تایر وسایل نقلیه
  • سرویس و نگهداری ماشین آلات و تجهیزات
  • حمل و نقل مازاد مواد غذائی، غلات و محصولات دیگر به سیلوها
  • تهویۀ گلخانه های صنعتی
  • آبیاری محصولات

اهمیت کمپرسور در صنعت کشاورزی

نیتروژن اصلی ترین و مهم ترین ماده مغذی برای رشد و تولید محصولات کشاورزی است و این ماده نقش بسیار ویژه ای در فرآیند تولید انرژی و مواد غذایی در گیاهان دارد.

به صورت کلی نیتروژن نقش مهمی در ساختار موجودات زنده و رشد آنها دارد. از کمپرسور باد در صنعت کشاورزی می تواند برای فشرده سازی نیتروژن و … و همچنین رساندن مواد مغذی و کوددهی به گیاهان استفاده می شود.
مولدهای نیتروژن برای تامین هوای فشرده باید از کمپرسورهای هوا استفاده کنند و معمولا در این صنعت از کمپرسور اسکرو که دارای فیلتر هوا می باشد و نیازی به فیلتر جداگانه ندارد استفاده می شود.

این کمپرسورها هوای فشرده و عاری از هرگونه آلودگی و گرد و غبار تولید می کنند. هوای پاک وارد دستگاه مولد نیتروژن می شود و سپس با عبور از فیلترهای مخصوص، اکسیژن و دی اکسید کربن از آن جدا شده که در نهایت گاز نیتروژن با درجه خلوص عالی تولید می شود.

کاربرد کمپرسور در دامداری و پرورش آبزیان

در صنعت شیلات تولید اکسیژن اهمیت بسیار زیادی دارد و لازم است که اکسیژن مورد نیاز آبزیان تامین شود تا به بازدهی مناسب برسند. همچنین در دامداری های صنعتی می توان از کمپرسور باد استفاده های متعددی داشت. از مهم ترین کاربردهای کمپرسور هوا در صنایع دامداری و شیلات می توان موارد زیر را عنوان کرد:

  • دستگاه های خودکار صنایع لبنی مانند شیر دوش ها
  • تهویه مناسب دامداری ها
  • تولید اکسیژن مورد نیاز آبزیان
  • حمل و نقل مواد غذایی و محصولات
  • تولید انرژی ماشین های لبنیات

کاربرد کمپرسور در صنعت شیلات

همانطور که گفته شد یکی از مهم ترین نکات در پرورش آبزیان تامین اکسیژن کافی برای آنها است. زمانی که ماهی ها، میگوها و … پرورش یافته و رشد کردند به مقادیر بیشتری از اکسیژن نیاز خواهند داشت از همین رو برای تولید اکسیژن کافی برای این موجودات از دستگاه های کمپرسور هوا استفاده خواهد شد.

انواع کمپرسورهای هوا

همانطور که گفته شد امروزه انواع مختلفی از کمپرسورها برای مصارف خانگی، مشاغل مختلف و صنایع متعدد تولید می شوند که هر کدام از آنها دارای کاربردها، قابلیت ها، مزیت ها و معایب خاص خود هستند. کمپرسورهای هوا را می توان از لحاظ مختلفی تقسیم و درجه بندی کرد. از مهم ترین شیوه های درجه بندی این سیستم ها نوع عملکرد آنها است. بر این اساس کمپرسورها کلا به دو دسته تقسیم می شوند که شامل کمپرسورهای دینامیکی و کمپرسورهای جابجایی مثبت هستند.

  • کمپرسورهای دینامیکی خود به دو دسته کمپرسورهای محوری و کمپرسورهای گریز از مرکز تقسیم می شوند.
  • کمپرسورهای جابجایی مثبت نیز به دو دسته مجزا شامل کمپرسورهای روتاری که خود شامل کمپرسورهای Vane، Lobe، اسکرو، اسکرول، رینگ مایع و همچنین کمپرسورهای رفت و برگشتی که شامل کمپرسورهای تک مرحله ای، کمپرسورهای دو مرحله ای و کمپرسور های دیافراگمی هستند تقسیم می شوند.

همچنین اگر کمپرسورها را بر اساس فشار مکش، دهش و ظرفیت آنها تقسیم کرد می توان گفت این سیستم ها به پمپ های خلا، بلوئر هوا، کمپرسورها و هواکش ها تقسیم می شوند. تقسیم بندی های دیگری نیز بر اساس سرعت، تعداد مراحل کار، موتور محرک و سیستم پاشش روغن وجود دارد که کمپرسورها را از هم جدا می کند. به صورت کلی هر کدام از این کمپرسورها دارای کاربردها و قابلیت های منحصر به فردی هستند که می توانند در مشاغل و صنایع مختلف به کار برده شوند.

انتخاب بهترین کمپرسور باد در صنایع مختلف

امروزه شرکت ها و برندهای متعددی در سراسر دنیا در زمینه تولید انواع بلوئر هوا، پمپ خلا، کمپرسور هوا و … فعالیت دارند و تنوع و تعدد محصولات در بازار باعث شده است که مصرف کننده ها دغدغه و چالش های متعددی برای انتخاب یک کمپرسور باد مناسب داشته باشند. همانطور که گفته شد امروزه انواع کمپرسورها با کاربردها و قابلیت های متعدد در دسترس هستند. برای انتخاب و استفاده از کمپرسورها لازم است که به نکات مختلفی توجه شود.

هر کدام از صنایع مختلف از ابزارهای هوایی و پنوماتیک مختلفی استفاده می کنند که دارای فشار (PSI)، دبی حجمی (CFM)، قدرت (HP) و ویژگی های منحصر به فردی هستند. لازم است که افراد بر اساس نوع نیاز و میزان استفاده هایی که از کمپرسورهای هوا دارند اقدام به خرید آنها بکنند. کمپرسورهای صنعتی معمولا دارای قدرت بسیار زیاد، حجم مخزن زیاد، دبی حجمی بالا و فشار بالایی هستند. به صورت کلی برای خرید و انتخاب یک کمپرسور باد صنعتی مناسب برای صنایعی همچون کشاورزی، دامداری و شیلات لازم است که فاکتورهای مختلفی مورد توجه و بررسی کامل قرار بگیرند که بیشترین راندمان و بازدهی را داشته باشد. مهم ترین فاکتورها در خرید این کمپرسورها به شرح زیر می باشند:

  • توجه به نیازهای تجهیزات پنوماتیک مورد استفاده در صنعت مورد نظر
  • شناسایی انواع کمپرسورهای باد و آشنایی با عملکرد آنها
  • توجه به مهم ترین فاکتورهای کمپرسور باد مانند مقدار اسب بخار (HP)، دبی حجمی ( CFM (Cubic Feet Per Minute))، میزان قدرت دستگاه و …
  • میزان فشار هوای کمپرسور باد
  • فضا و قابلیت حمل کمپرسورهای هوا
  • نوع و منبع انرژی مورد نیاز کمپرسور
  • حجم و ظرفیت مخزن کمپرسور
  • چرخه‌ی کار یا چرخه‌ی وظیفه در کمپرسور باد

کاربردهای کمپرسورها خانگی

کمپرسور هوا در حقیقت وسیله ای است که می تواند به کمک انرژی الکتریکی هوا را مکیده و سپس آن را با فشار بسیار بالا وارد کندانسور کند. در اصل این دستگاه مخزنی از جریان فشرده هوا است که وظیفه نگهداری و متراکم کردن سیالاتی مثل گازها، بخارات و … در صورت نیاز به تخلیه آنها را بر عهده دارد.

در گذشته از کمپرسورهای هوا فقط در صنایع بزرگی همچون خودروسازی، نفت، پتروشیمی، دریایی، معدن، کارگاه های بزرگ، صنایع چوب و رنگ و … استفاده می شود. در دنیای امروزی و با پیشرفت علوم و تکنولوژی ها می توان از کمپرسورهای خانگی نیز بهره برود و در کارهای مختلف از آنها استفاده نمود. این دستگاه قدرتمند می تواند به افراد اجازه بدهد که کارهایی که به انرژی بالایی نیاز دارند را به راحتی انجام دهند.

مهم ترین فاکتورها در خرید کمپرسور باد خانگی

به صورت کلی برای خرید هر وسیله ای لازم است که فاکتورها و نکات مختلفی مورد توجه قرار بگیرد و خرید پمپ وکیوم و کمپرسور هوا نیز از این قاعده مستثنی نیست. هر چند که فاکتورهای مختلفی همچون برند و کشور سازنده، قیمت محصول، میزان گارانتی و … اهمیت بالایی دارند اما مهم ترین فاکتورها در خرید کمپرسور خانگی هوا به شرح زیر می باشند:

میزان فشار PSI

حداکثر فشاری که یک کمپرسور تولید می کند از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. فشار تولید شده توسط کمپرسورها با PSI (پاوند بر اینچ مربع) نشان داده می شود و هرچقدر که کمپرسورها PSI بیشتری داشته باشند قدرت بالاتری داشته و می توانند کاربردهای متعددی داشته باشند. بیشتر وسایل پنوماتیکی ( ابزارهای قدرت که توسط هوای فشرده توسط کمپرسور هوا هدایت می شوند) برای داشتن یک عملکرد مناسب و صحیح به PSI معادل ۹۰ نیاز دارند؛ بنابراین باید در زمان خرید کمپرسور به این فاکتور توجه ویژه شود.

مقدار دبی حجمی (CFM)

از دیگر فاکتورها و عوامل مهم در خرید کمپرسور خانگی هوا دبی حجمی یا CFM است که به معنای میزان حجم هوای فشرده ای است که توسط کمپرسور هوا در مدت زمان یک دقیقه و در یک فشار خاص تولید می شود. این فاکتور با واحد فوت مکعب بر دقیقه گزارش می شود. برای آنکه مشخص شود که فرد باید کمپرسوری با چه CFM ی خریداری کند با CFM ابزارهای پنوماتیک خود را مشخص کند.

چنانچه فرد فعلا از یک ابزار با یک CFM خاص استفاده می کند بهتر است که کمپرسوری با بالاترین CFM خریداری کند چرا که ممکن است بعدا از ابزارهای قدرتمند تری استفاده کند و کمپرسور نتواند انرژی مورد نیاز آن را تولید کند.


چنانچه اپراتور از چند دستگاه با CFM های مختلف استفاده می کند برای خرید یک کمپرسور مناسب باید مجموع CFM تمام دستگاه ها را در نظر گرفته و کمپرسوری خریداری کند که CFM آن ۱.۲ برابر مجموع CFM دستگاه ها باشد.

توان اسب بخار (HP)

قدرت اصلی موتور کمپرسورهای هوا برحسب اسب بخار درجه بندی می شود. البته قدرت و تعداد اسب بخار کمپرسور در کمپرسورهای خانگی اهمیت زیادی ندارد و بهتر است که افراد در هنگام خرید بیشتری به دو فاکتور PSI و CFM توجه داشته باشند. معمولا تمامی کمپرسورها با هر توان و قدرتی می توانند پاسخگوی مصارف خانگی باشند.

حجم مخزن

یکی دیگر از مهم ترین فاکتورها در خرید کمپرسور خانگی حجم مخزن آن است که بر حسب لیتر اندازه گیری می شود. هر چقدر که حجم مخزن کمپرسور بیشتر باشد

میزان هوایی که فشرده می شود بیشتر خواهد بود. چنانچه افراد به صورت مستمر و مداوم از ابزارهای پنوماتیک استفاده می کنند می توانند کمپرسورهایی با حجم بزرگ خریداری کنند در غیر این صورت می توانند از مخزن های متوسط و کوچک بهره ببرند.

به عنوان مثال برای رنگ آمیزی لازم است از کمپرسورهایی با حجم مخزن بالا استفاده شود.
علاوه بر موارد عنوان شده لازم است که افراد در هنگام خرید کمپرسورهای خانگی به فاکتورها و عوامل دیگری توجه داشته باشند که اهمیت بسیار بالایی دارند. این فاکتورها به شرح زیر می باشند:

  • باید تک مرحله ای یا دو مرحله ای بودن کمپرسور مشخص شود. در کمپرسورهای تک مرحله‌ ای هوا یک بار فشرده سازی شده و از وزن کمتر و بازدهی بیشتری برخوردارند در حالی که در کمپرسورهای دو مرحله‌ای هوا دو بار فشرده سازی می‌شود.
  • ثابت یا قابل حمل بودن کمپرسور نیز اهمیت بالایی دارد.
  • انرژی مورد نیاز دستگاه باید مشخص شود چرا که کمپرسورها در دو مدل برقی و دیزلی تولید می شوند که نوع برقی از قدرت کمتری برخوردار هستند.
  • روغنی یا اویل فری بودن کمپرسور نیز اهمیت بالایی دارد. کمپرسورهای روغنی برای استفاده های مستمر و مداوم مناسب تر هستند اما نوع بدون روغن هزینه نگهداری کمتری دارند.
  • میزان تولید صدا در کمپرسور خانگی هوا بسیار مهم است چرا که صدای این دستگاه می تواند در دراز مدت بسیار آزار دهنده باشد.

بهترین کمپرسور خانگی باد

همانطور که گفته شد فاکتورهای مختلفی در تعیین کیفیت و کاربردی بودن یک کمپرسور مهم هستند و لازم است به تمامی آنها توجه ویژه شود. شرکت پارس وکیوم با بیش از ۳۰ سال سابقه در تولید انواع بلوئرها، پمپ خلا و کمپرسورهای هوا همواره در تلاش بوده است که محصولات باکیفیتی در اختیار مشتریان قرار بدهد. کمپرسور اسکرو که در این شرکت تولید می شود به عنوان یکی از بهترین کمپرسورها شناخته می شوند که می توانند هم مصارف خانگی و هم مصارف صنعتی داشته باشند.

نحوه عملکرد فیلتر هوا

به صورت کلی هدف اصلی تمامی فیلترها جذب و محبوس کردن ذرات و گرد و غبار و ایجاد هوای تمیز و تازه است. عملکرد فیلترها با توجه به نوع ذراتی که باید محبوس کنند متفاوت است. تعدادی از فیلترها وظیفه فیلتر کردن ذرات مرطوب و تعدادی نیز وظیفه فیلتر کردن ذرات خشک را دارند و تعدادی نیز فقط با هدف جذب و فیلتر بخارات و بوها استفاده می شوند.

در اصل فیلترهای کمپرسور هوا مانع از ورود بخار آب، روغن و کثیفی به تجهیزات پنوماتیکی می شوند و در صورتی که از فیلترهای مناسبی در کمپرسورها استفاده نشود ممکن است باعث آسیب دیدن دستگاه شود. 

هر متر مکعب از هوایی که از ورودی کمپرسور عبور می کند حاوی میلیون ها ذره خارجی است و اگر فیلتر از کیفیت بالایی برخوردار نباشد باعث می شوند که عملکرد کمپرسور تحت تاثیر قرار گرفته و از عمر آن کاسته شود و باید در انتخاب روغن کمپرسور اسکرو دقت زیادی داشته باشید.

انواع فیلترهای پمپ هوا

همانطور که گفته فیلتر هوای کمپرسورها از مهم ترین قطعاتی هستند که می توانند تاثیر زیادی در کیفیت و راندمان کاری آنها داشته باشند و به افزایش طول عمر آنها کمک ویژه ای بکنند. فیلترها انواع مختلفی دارند که مهم ترین آنها به شرح زیر می باشند:

فیلتر هوای پمپ هوا پیستونی

پمپ هوا پیستونی از جمله کمپرسورهایی هستند که در صنایع مختلف، مشاغل متعدد، تعمیرگاه ها و … کاربردهای متعددی دارند.

فیلتر هوای کمپرسور پیستونی مانع از ورود ذرات معلق به داخل دستگاه شده و باعث می شود که کمپرسور راندمان بیشتری داشته باشد.

این نوع فیلترها دارای کاورهای پوششی مخصوصی هستند و معمولا توسط شرکت ها و برندهای مختلف داخلی و خارجی تولید می شوند.

فیلترهای پمپ هوا دیزلی

از کمپرسورهای دیزلی در صنایع مختلفی همچون نفت، پتروشیمی، کارهای عمرانی، کارخانه های صنعتی و … استفاده می شود. از آنجایی که این کمپرسورهای کاربردهای خاص و ویژه ای دارند و به صورت مداوم مورد استفاده قرار می گیرند لازم است که از کیفیت بالایی برخوردار باشند.

فیلتر کمپرسورهای هوای فشرده

کمپرسورهای هوای فشرده نیز از جمله کمپرسورهای پرکاربردی هستند که در صنایع مختلف خصوصا پزشکی و دندانپزشکی کاربردهای متعددی دارند و لازم است که از فیلترهای باکیفیتی استفاده کنند. این نوع فیلترها باید بتوانند به خوبی از ورود آلودگی ها و رطوبت پیشگیری نمایند.

فیلتر هوای پمپ هوا

کمپرسورهای باد نیز در انواع مختلف صنعتی و غیر صنعتی وجود داشته و مورد استفاده های مختلف قرار می گیرند. نوع صنعتی این کمپرسورها در صنایع مختلف به کار می روند و کمپرسورهای غیرصنعتی دارای استفاده های خانگی و معمولی هستند.

فیلترهای هوای کمپرسور باد بعد از کارکرد اصلی خود که جلوگیری از ورود آلودگی ‎‌ها به داخل کمپرسور است، نقش ویژه ای در کم‌ کردن صدای کمپرسور هوا در زمان کار کردن دارند.

انواع فیلتر پمپ هوااز نظر عملکرد

فیلترهای هوای پمپ هوا از نظر عملکرد نیز می توانند به دسته های مختلفی تقسیم می شوند که به شرح زیر می باشند:

فیلتر هوای هپا

فیلترهای HEPA می توانند ذرات درشت معلق در هوا را به دام انداخته و معمولا از الیاف پشم شیشه تولید می شوند. زمانی که ذرات به این الیاف برخورد می کنند به آن چسبیده و هوایی تمیز تولید می شود. فیلترهای هپا به عنوان پرمصرف ترین فیلتر کمپرسور هوا شناخته می شود و در صنایع مختلف همچون نقاشی و رنگ آمیزی کاربرد دارد.

فیلتر کربن فعال

فیلترهای کربن فعال نیز می توانند در یک فرآیند شیمیایی، بخار روان کارها را از هوا جدا کنند. این فیلترها معمولا از زغال چوب و کربن ساخته می شوند. این فیلترها می توانند حتی ریزترین ذرات را جذب کنند و هوای بسیار تمیزی تولید کنند و معمولا در انواع پمپ هوا و سیستم های پنوماتیکی به کار برده می شوند. فیلتر کربن فعال همچنین می توانند بوهای نامطبوع را از هوا جذب کند. البته فیلتر کربن فعالی دارای یک ایراد بزرگ است و آن رد کردن ذرات گرد و غبار است و هوا می تواند شامل این ذرات باشند بنابراین باید در کنار آن از فیلترهای کمکی استفاده نمود.

فیلتر هوای ادغامی

فیلترهای ادغامی به نوعی از فیلترها گفته می شوند که ذرات بسیار کوچکتر از یک میکرون را جذب می کنند. آب، مایعات، روغن و … می توانند توسط این فیلترها جذب شوند اما توان جذب بو و بخارات را نخواهند داشت و معمولا در کنار یک فیلتر کربن فعال به کار برده می شوند. این فیلترها ذرات کوچک آب را فیلتر کرده و قطرات آب را تشکیل می دهند و در یک مخزن ریخته خواهند شد.

فیلتر ورودی پمپ هوا

فیلترهای ورودی معمولا در بسیاری از پمپ هوا های های، پمپ وکیوم وجود دارند و می توانند ذرات بسیار بزرگ را جذب کنند. این فیلترها از کمپرسورها محافظت می کنند و مانع از مسدود شدن مجراهای دستگاه می شوند و باعث افزایش عمر مفید دستگاه خواهند شد.

مهم ترین فاکتورها در خرید فیلتر پمپ هوا

فاکتورهای مهمی در انتخاب و خرید فیلتر پمپ هوا موثر هستند و باید به تمامی این عوامل توجه ویژه ای شود. از مهم ترین فاکتورهای انتخاب فیلتر پمپ هوا می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • نوع پمپ هوا از مهم ترین فاکتورهای انتخاب فیلتر است و افراد باید مشخص کنند که از کدام کمپرسور (گریز از مرکز، پیچی و پیستونی) استفاده می کنند. هر کدام از این کمپرسورها دارای کاربردها و قابلیت های متعددی هستند. برای آنکه به خوبی با نوع کاربردهای کمپرسورها آشنا شوند می توانند قبل از خرید آنها اطلاعات دقیقی از آنها به دست بیاورند.
  • فاکتور دوم که در انتخاب و خرید فیلتر پمپ هوا اهمیت دارد میزان استفاده از آن است. چنانچه افراد به صورت مداوم از کمپرسورها استفاده می کنند باید اقدام به خرید فیلترهای قدرتمند و باکیفیتی بکنند. فیلترهای با قابلیت تخلیه خودکار بهترین گزینه برای کمپرسورهای پر استفاده و فیلترهای با قابلیت تخلیه دستی بهترین انتخاب برای پمپ هوا کم کار هستند.
  • نوع کار و صنعتی که در آن از پمپ هوا استفاده می شود نیز اهمیت بالایی در انتخاب فیلترها دارد. همانطور که گفته شد هر کدام از فیلترها دارای کاربردها و قابلیت های ویژه ای هستند و می توانند برای صنایع مختلفی کاربرد داشته باشند. لازم است که نوع فیلتر پمپ هوابر حسب نوع استفاده و صنعتی که در آن به کار می رود انتخاب شود که بیشتری بازدهی را داشته باشد.
  • در کنار این فاکتورها لازم است که موارد دیگری همچون برند و شرکت تولید کننده فیلتر، کیفیت ساخت، قیمت فیلتر، مدت زمان گارانتی و… توجه شود.

راهکارهای مختلف کاهش صدای پمپ هوا

همانطور که گفته شد پمپ هوا کاربردهای مختلف و متعددی دارند اما این وسیله دارای صدای بالایی است که در طولانی مدت باعث اذیت و آزار افراد می شود. راهکارها و نکات مختلفی برای کاهش صدای پمپ هوا وجود دارند که مهم ترین آنها به شرح زیر می باشند:

استفاده از گوشی محافظ برای کاهش صدای پمپ هوا

تعدادی از کمپرسورها، صدای بسیار زیادی تولید می کنند (بیشتر از ۸۰ دسی بل) و چنانچه اپراتور مجبور است در نزدیکی آن قرار بگیرد باید از گوشی های محافظ استفاده کند در غیر این صورت ممکن است که گوش و سیستم شنوایی او در زمان استفاده از این وسیله دچار مشکل و عارضه شود.
بسیاری از افراد فکر می کنند که گوش مقاومت بالایی در برابر صداها دارد اما در حقیقت گوش نیز همانند سایر اعضای بدن می تواند به راحتی آسیب ببیند، بنابراین باید در هنگام استفاده از کمپرسور از گوشی های محافظ گوش استفاده شود.

دور کردن پمپ هوا از محل کار

یکی دیگر از راهکارهای کاهش صدای

یکی دیگر از راهکارهای کاهش صدای که می توان گفت بهترین و ساده ترین راهکار است دور نگه داشتن آن از محل کار است. اپراتور می تواند کمپرسور را در فضای دورتری از محل کار خود قرار دهد و از آن استفاده کند. داشتن فاصله مناسب می تواند میزان صدای کمپرسور را تا ۳۰ درصد کاهش بدهد. اپراتور می تواند از شلنگ مخصوص برای انتقال هوای به قسمت های دیگر کارگاه خود استفاده نماید. البته باید توجه داشت که طولانی شدن شلنگ انتقال دهنده باعث افت فشار خواهد شد و کارایی دستگاه پایین خواهد آمد. همچنین شرایط آب و هوایی نیز می تواند امکان استفاده از کمپرسور هوا در داخل یا خارج محیط کار را تعیین نماید.

که می توان گفت بهترین و ساده ترین راهکار است دور نگه داشتن آن از محل کار است. اپراتور می تواند کمپرسور را در فضای دورتری از محل کار خود قرار دهد و از آن استفاده کند.

داشتن فاصله مناسب می تواند میزان صدای کمپرسور را تا ۳۰ درصد کاهش بدهد.

اپراتور می تواند از شلنگ مخصوص برای انتقال هوای به قسمت های دیگر کارگاه خود استفاده نماید. البته باید توجه داشت که طولانی شدن شلنگ انتقال دهنده باعث افت فشار خواهد شد و کارایی دستگاه پایین خواهد آمد. همچنین شرایط آب و هوایی نیز می تواند امکان استفاده از کمپرسور هوا در داخل یا خارج محیط کار را تعیین نماید.

بهره گیری از پرده های عایق صدا

یکی دیگر از راهکارهای مهم در کاهش صدای کمپرسورهای هوا استفاده از پرده های عایق صدا می باشد. استفاده از این پرده ها به این شکل است آن ها را در یک محفظه دو طرفه که شامل دو دیوار است که باهم در زاویه ۴۵ درجه دارند قرار می دهند؛

پمپ هوارا در انتهای کارگاه قرار داده و با استفاده از این پرده ها اطراف آن را پوشش می دهند. به صورت کلی چنانچه از هر کدام روش ها و راهکارهای عنوان شده برای کاهش صدای پمپ هوا استفاده شو نباید هوای خروجی آن مسدود شود.

پوشش اطراف پمپ هوا با فوم عایق صدا

جعبه های چوبی و محافظ می توانند برای کاهش صدای پمپ هوا بسیار کاربردی باشند اما این جعبه ها بیشتری برای کمپرسورهای با صدای ۸۰ دسی بل به بالا مناسب هستند.

دستگاه هایی که صدایی معادل ۶۵ دسی بل تولید می کنند را می توان با استفاده از فوم های عایق صدا سایلنت کرد.

فوم شانه تخم مرغی از جمله بهترین عایق هایی هستند که می توانند فرکانس های متوسط و بالا را جذب کنند و باعث کاهش صدای کمپرسور هوای شوند. زمانی که فوم های عایق صدا به اطراف دستگاه پیچیده می شود باعث کاهش چشمگیر صدای آن خواهد شد.

عایق فایبرگلاس آکوستیک نیز از جمله عایق های مناسبی است که می تواند برای کاهش صدا پمپ هوا اسکرو، پیستونی و … استفاده شود.

استفاده از محفظه ضد صوت

می توان گفت قرار دادن پمپ هوادر یک محفظه ضد صوت مؤثرترین راهکار کاهش صدای کمپرسور هوا باشد. برای این کار فرد می تواند یک جعبه با استفاده از چوب، پی وی سی و هر ابزاری که بتواند از خروج صدا جلوگیری کند بسازد و دستگاه را درون آن قرار بدهد.

همچنین می توان بعد از ساختن جعبه از موادی مانند فوم پلی استایرن داخل آن را پوشش داد تا صدا را به میزان قابل توجهی کاهش دهد.
البته در ساختن جعبه باید به ورودی و خروجی پمپ هوا توجه کرد و محل هایی برای آن تعبیه کرد. به صورت کلی ساختن جعبه ای که بتواند به صورت کامل پمپ هوا را پوشش دهد می توان به طور قابل توجهی سر و صدای آن را کاهش دهد

در نتیجه اپراتورها می توانند مدت زمان بیشتری از آن استفاده کنند. همچنین می توان دستگاه پمپ هوا را در داخل یک جعبه قرار داد و سپس با استفاده از یک عایق مناسب مانند فوم بخش بیرونی آن را پوشش داد.

نکاتی مهم را در خصوص تعمیر و نگهداری پمپ هوا

دفترچه راهنمای محصول را به دقت مطالعه کنید 

 

بهترین راه برای تعمیر و نگهداری کمپرسور باد مطالعه و دنبال کردن دستورالعمل های استفاده از آن است. این باید اولین کاری باشد که شما قبل از شروع استفاده از کمپرسور هوا انجام می دهید. این دفترچه روش ها و نکاتی را برای نگهداری صحیح کمپرسور هوا ارائه می دهد.

شما در این دفترچه راهنما، اصول تعمیر و نگهداری و همچنین دستورالعمل های عملکرد کمپرسور خود را یاد خواهید گرفت. با استفاده از این اطلاعات می توانید عمر تجهیزات خود را افزایش دهید

و زمان خرابی آنها را به حداقل برسانید. کمپرسورها معمولاً تجهیزات قابل اعتمادی هستند که نیازی به نگهداری روزانه ندارند. اما وقتی مشکلی دارید، این کتابچه ها بسیار مفید خواهند بود.

اگر کتابچه راهنمای کاربر گم شده است، نگران نباشید. اکثر تولیدکنندگان، کتابچه راهنمای تعمیر و نگهداری را به صورت آنلاین نیز ارائه کرده اند که می توانید به راحتی آن را دریافت کنید.

البته می توانید با خدمات مشتری آن ها نیز تماس بگیرید.

رطوبت را از مخازن تخلیه کنید

رطوبت نقش مهمی در تعمیر و نگهداری کمپرسور باد دارد. اگر در محیط مرطوب زندگی می کنید، مخزن کمپرسور هوا سریع تر رطوبت را جمع می کند. اکثر کمپرسورهای هوا دارای شیر تخلیه هستند و شما باید اطمینان حاصل کنید که این شیرها به طور منظم تخلیه می شوند. به خاطر داشته باشید که قبل از تخلیه آب، ابتدا هوا را آزاد کنید. برای خرید مخزن تحت فشار به سایت راندنو مراجعه کنید.

محکم کردن بست ها

با استفاده کردن از پمپ هوا، به مرور زمان لرزش دستگاه موجب شل شدن پیچ ها، مهره ها و بقیه بست ها می شود. به همین دلیل است که توصیه می شود این قطعات را مرتباً چک کرده و آن ها را محکم کنید تا مطمئن شوید کمپرسور هوا در بهترین حالت ممکن کار می کند. سفت بودن بست ها نقش مهمی در تعمیر و نگهداری پمپ هوا دارد.

پمپ هوا دوار در مقایسه با کمپرسورهای نوع رفت و برگشتی، ارتعاشات کمتری تولید می کنند. اما هر دو مدل باید مرتباً بررسی شوند تا از شل نشدن پیچ و مهره ها اطمینان حاصل شود. حتماً این موارد را مرتباً بررسی کرده و در صورت مشاهده مواردی که شل شده اند، آن ها را محکم کنید.

 فیلترهای هوا را بررسی و در صورت لزوم آن ها را تعویض کنید

اکثر پمپ هوا صنعتی دارای فیلتر هوای ورودی هستند. تجمع زیاد گرد و غبار و خاک در فیلتر هوای پمپ هوا ممکن است باعث شود برخی از این گرد و غبارها جذب شوند. وقتی این اتفاق می افتد، کمپرسور هوا مجبور می شود بیشتر از آنچه که باید، کار کند. در نتیجه برق بیشتری مصرف می شود. بدین ترتیب، ظرفیت خروجی ابزار قدرت نیز کاهش پیدا می کند.

فیلتر ورودی، ورود هوای پاک به کمپرسور را تضمین می کند و همچنین به عنوان صدا خفه کن عمل می کند. هوای کثیف نه تنها باعث ساییدگی بیش از حد اجزای داخلی کمپرسور می شود، بلکه می تواند به ابزارهای هوا و سیستم های پنوماتیک شما نیز آسیب برساند. اگر به ندرت از دستگاه خود استفاده می کنید، هر شش ماه یکبار فیلتر آن را تعویض کنید.

 منافذ ورودی را تمیز نگه دارید

به طور مرتب دریچه های ورودی کمپرسور خود را بررسی کنید تا از تمیز بودن آن ها اطمینان حاصل کنید. جذب خاک و گرد و غبار در داخل دستگاه باعث می شود کمپرسور هوا بیشتر کار کند و بیش از حد گرم شود. این مسئله به ویژه اگر کمپرسور هوای شما در یک محیط غبارآلود واقع شود، بسیار مهم است. حتماً دریچه ورودی خود را تا حد ممکن تمیز نگه دارید و آن را به طور مرتب بررسی کنید.

روغن پمپ هوا خود را بررسی و در صورت نیاز آن را تعویض کنید

برای کمپرسورهایی که از روغن استفاده می کنند، قبل از هر بار استفاده، روغن آن را بررسی کنید. سپس برای اطمینان از عملکرد حداکثری کمپرسور هوا، باید هر ۱۰۰۰-۵۰۰ ساعت استفاده، این روغن را تعویض کنید.

روغن پمپ هوا نقش مهمی در عملکرد دستگاه دارد. این ماده به عنوان روان کننده و خنک کننده عمل می کند. همچنین از گرم شدن سریع کمپرسور هوا و ساییدگی قطعات آن نیز جلوگیری می کند. تعویض روغن پمپ هوادر تعمیر و نگهداری پمپ هوا نقش مهمی دارد.

دستورالعمل های مندرج در کتابچه راهنمای دستورالعمل مربوط به دفعات تعویض روغن پمپ هوا و نوع روغنی که باید استفاده کنید را حتماً مطالعه نمایید.

به صورت مرتب شلنگ ها را چک کنید

شلنگ ها به عنوان رگ کمپرسور هوای شما عمل می کنند. بنابراین باید از آن ها به خوبی نگهداری شود. اطمینان حاصل کنید که مرتباً تمیز می شوند و هیچ نشانه ای از ترک یا خوردگی بر روی آنها وجود ندارد.

هرگونه فشار در شلنگ های کمپرسور هوا می تواند به شدت بر روی سایر قسمت های ابزار قدرت نیز تأثیر بگذارد و عملکرد آن ها را کاهش دهد. حتماً آن ها را بررسی کرده و در صورت ترک خوردگی یا آسیب دیدگی، آن ها را تعویض کنید.

 مبدل های حرارتی را تمیز نگه دارید

قسمت های دیگر کمپرسور هوای شما که باید تمیز شوند، مبدل های حرارتی هستند. یک مبدل حرارتی تمیز به طور کارآمد دمای عملکرد کمپرسور هوا را کاهش می دهد و به آن اجازه می دهد تا مدت زمان بیشتری کار کند. هرگونه تجمع باقی مانده در مبدل های حرارتی ممکن است باعث گرم شدن بیش از حد ابزار برقی شود.

هدف از تبادل گرما، کاهش دمای هوا و دمای کار کمپرسور هوا است. اگر کمپرسور هوا مبدل حرارتی دارد، حتماً آن را به صورت دوره ای تمیز کنید. پوسته پوسته شدن از آب خنک کننده می تواند باعث مسدود شدن مبدل حرارتی و کاهش قابلیت انتقال حرارت آن شود.

سیستم خاموش کردن ایمنی را بررسی کنید

بسیاری از کمپرسورهای صنعتی همراه با ویژگی های خاموش کننده ایمنی تولید می شوند. یک سیستم خاموش کردن ایمنی در کمپرسورهای هوا تعبیه شده است که در صورت گرم شدن بیش از حد کمپرسور یا در صورت فشار کم، به طور خودکار دستگاه خاموش می شود.

همچنین از دیگر دلایلی که می تواند این سیستم را فعال کند، می توان به فشار روغن کم، دمای بالا، فشار زیاد و جریان بالاتر (آمپ های کشیده شده توسط موتور) اشاره کرد.

با انجام یک بررسی ایمنی، عملکرد سیستم های ایمنی و محافظت از تجهیزات شما تضمین می شود.

مخزن سوخت را تمیز نگه دارید

اطمینان از تمیز کردن منظم مخزن سوخت، به عملکرد بهتر و ماندگاری آن کمک می کند. مثل هر موتوری، تمیز کردن مخزن سوخت کاملاً ضروری است تا اطمینان حاصل شود که کمپرسور تمام توان لازم را دریافت می کند. شما باید سعی کنید هر سال یکبار، موتور کمپرسور هوا را تمیز کنید تا باقیمانده سوخت از بین برود. این کار در تعمیر و نگهداری پمپ هوا بسیار حائز اهمیت است.

المنت فیلتر روغن را بررسی و در صورت نیاز تعویض کنید

این المنت باید هر ۲۰۰۰ تا ۸۰۰۰ ساعت استفاده تعویض شود (بسته به نوع ساخت و مدل پمپ هوا) که از مصرف زیاد روغن جلوگیری کند. تجزیه و تحلیل ها نشان داده است که هزینه های انرژی کمپرسور برای هر افت فشار، ۱٪ افزایش می یابد. المنت ها از استفاده بیش از حد روغن جلوگیری می کنند، اما باید به طور دوره ای جایگزین شوند.

تخلیه گیرنده

وقتی هوا فشرده می شود، آب موجود در هوا جدا شده و در گیرنده هوا جمع می شود. این آب نیاز به تخلیه دوره ای دارد. قبل از تخلیه دستی آب، اطمینان حاصل کنید که فشار هوا را از گیرنده آزاد کرده اید. اگر کمپرسور در آب و هوای مرطوب کار کند، تجمع آب بیشتر خواهد شد.

مواظب نشتی ها باشید

نشت می تواند از خطوط، واشرها، شیرها، گیره ها و اتصالات نشأت بگیرد. آن ها می توانند ۲۵ درصد از هوای فشرده شده شما را منحرف کنند. بنابراین کل سیستم را مرتباً بررسی کنید.


کمی مکث کنید و به صداها گوش کنید

گوش خود را برای صداهای عجیب و غریب منتظر نگه دارید و مراقب مواردی مانند لرزش بیش از حد یا کمربندهایی که می لغزند باشید.

بدانید که هنگام کارکرد معمول، کمپرسور شما چه اندازه هایی را باید بخواند. اگر دستگاه خود را از نزدیک تحت نظر دارید، می توانید از آسیب عمده جلوگیری کنید.

با پیروی از نکات بالا، از داشتن یک عمر طولانی برای کمپرسور هوا اطمینان حاصل خواهید کرد. به علاوه، کارهایی که در آن از این دستگاه استفاده می کنید نیز، سریع تر و با بازده بیشتری پیش خواهند رفت. 

تعمیر و نگهداری پمپ هوا  و داشتن یک کمپرسور هوای سالم برای هر کارگاهی لازم و ضروری خواهد بود

سؤالات متداول

علت داغ شدن کمپرسور باد چیست؟  

اولین مسئله در رابطه با این موضوع، روغن دستگاه است که باید چک شود. چنانچه روغن کمپرسور کمتر از میزان مجاز باشد، موجب داغ شدن دستگاه می شود. در مرحله بعد می بایست خطوط انتقال دهنده روغن را بررسی نمایید و از عدم مسدود بودن آن ها اطمینان حاصل کنید.

مورد دیگر در رابطه با این مشکل می تواند فیلتر روغن دستگاه باشد. کثیف بودن این فیلتر می تواند از دلایل دیگر گرمای ایجادشده باشد.

همان طور که در قسمت بالا گفته شد، گرم شدن کمپرسور هوا می تواند ناشی از وجود گرد و غبار در سطوح و پره ها باشد. علت دیگر این مشکل می تواند از سیستم خنک کاری کمپرسور هوا باشد.

علت سروصدای زیاد پمپ هوا چیست؟

این صدا می تواند ناشی از موارد مختلف باشد که از مهم ترین آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ممکن است صدا به علت شل شدن تسمه ها باشد.
  • فرسودگی و ساییدگی پیستون و سیلندر
  • شکسته شدن پروانه
  • شکستن یاتاقان پمپ آب
  • شکسته شدن و یا شل شدن یاتاقان اصلی
  • ضربه خوردن سر سیلندر
  • شل شدن پیچ نگه دارنده سوپاپ

علت روغن دادن پمپ هواچیست؟

این مشکل نیز می تواند علل مختلفی داشته باشد. یکی از این دلایل، ریختن بیش از حد روغن داخل دستگاه است که مقدار اضافی آن از دستگاه خارج می شود.

گاهی اوقات این مسئله ناشی از شل بودن پیچ قطعات است که با سفت شدن پیچ قطعات درست می شود. علت دیگر روغن دادن دستگاه می تواند خرابی واشر روغن دستگاه باشد که با تعویض آن نشتی روغن بر طرف می شود.

خرابی چک والو و فیلتر سپراتور از دیگر عوامل نشتی روغن در کمپرسورهای اسکرو است.

علت خاموش شدن کمپرسور باد چیست؟

شاید برای شما هم این موضوع پیش آمده باشد که کمپرسور شما به یکباره ناگهان خاموش شود. این خاموش شدن می تواند ناشی از داغ شدن بیش از حد کمپرسور باشد.

یکی از علل عمده این مشکل شیر یک طرفه دستگاه است. ممکن است که در اثر استفاده بیش از حد، لاستیک فنر این شیر خشک شود و مانند یک سه راهی عمل نکند.

در واقع این شیر انعطاف خود را از دست می دهد و دیگر نمی تواند از برگشت هوا از مخزن به هواساز جلوگیری کند.

موارد ذکرشده از علل شایع خاموش شدن پمپ هوا هستند. به طور کلی این مشکل می تواند از الکتروموتور، کمبود روغن، خرابی قطعات پمپ هوا و … باشد.

تفاوت پمپ هوا روغنی و بدون روغن

پمپ هوا بدون روغن (اویل فری)

همان طور که از نام این ابزار بادی مشخص است، این دستگاه نیازی به تعویض روغن در سیستم خود ندارد. در این  پمپ هوا قطعات به دلیل عدم روغن کاری به سرعت گرم می شوند. این کمپرسور، هوای بیرون را به کمک یک شیر وارد سیستم می کند. در ادامه، هوای واردشده به سیستم از یک میکرو فیلتر عبور می کند تا تمیز بودن آن تأیید شود.

سپس شیر تخلیه باز می شود تا هوای عبور داده شده از فیلتر به داخل محفظه پمپ باد هدایت شود و با بسته شدن شیر تخلیه، دستگاه آماده به کار شود. همان طور که گفته شد، محفظه سیلندر کمپرسورهای بدون روغن نیاز به روغن ندارد و در آن از رینگ پیستون پلیمری استفاده شده است که باعث روان شدن پیستون می شود. لازم به ذکر است که این محفظه در مدل های بدون روغن قابل تعویض است.

هنگامی که شما در حال انجام کار با کمپرسورهای اویل فری هستید، دستگاه قادر به ذخیره سازی مجدد هوا نیست. به همین علت بهتر است قبل از استفاده، تا پر شدن کامل مخزن دستگاه صبر کنید و سپس از آن استفاده نمایید

انواع کمپرسور باد بدون روغن

  • کمپرسور هوا بدون روغن روتاری
  • کمپرسور هوا بدون روغن برگشتی
  • کمپرسور هوا بدون روغن اسکرو

مزایای پمپ هوا بدون روغن

در بسیار از صنایع، کمپرسورهای بدون روغن را نسبت به نوع روغنی آن ترجیح می دهند که دلایلی مختلفی دارد:

کیفیت هوای بهتر

هوای تولیدشده توسط این پمپ هوا به دلیل عدم وجود روغن، از کیفیت بالاتری برخوردارند و فاقد مشکلات بهداشتی و میکروبی هستند. به همین دلیل می توان در بسیاری از مشاغل حساس از جمله داروسازی و صنایع غذایی از این دستگاه ها استفاده کرد. البته صنایع دیگری از جمله کنترل دقیق نیز به هوای باکیفیت و خالی از آلاینده نیاز دارند. از این جهت این دستگاه کاربرد ویژه ای نیز در این صنایع دارد.

مناسب برای محیط زیست

از مزایای دیگر این مدل پمپ هوا، سازگاری آن با محیط زیست است. از آنجاییکه در ساختار این دستگاه از هیچ گونه آلاینده ای استفاده نشده است، می توان به راحتی از آن در هر جایی حتی در طبیعت استفاده کرد.

تعمیر و نگهداری آسان

در مدل های روغنی باید روغن دستگاه را در فواصل زمانی معین تعویض کرد. به همین دلیل پمپ هوا روغنی نیاز به نگهداری و توجه بیش تری دارند

این اقدام علاوه بر زمان، به هزینه بیشتری نیز نیاز دارد. در حالی که در مدل های بدون روغن، نیازی به این کار نیست. البته لازم است بعد از هر بار استفاده، مخزن دستگاه به صورت کامل تخلیه شود چرا که این کار باعث افزایش طول عمر دستگاه می شود.

مصرف بهینه و هزینه کمتر

اگرچه هزینه اولیه خرید پمپ هوا اویل فری بیش تر از هزینه خرید پمپ هواروغنی است. اما هزینه نگهداری و تعمیرات اجزای آن در طولانی مدت کمتر از کمپرسورهای روغنی خواهد بود.

بسیاری از مدل های بدون روغن مجهز به تنظیم کننده هایی هستند و برای کاربر این امکان را فراهم می کند تا در صورت نیاز از انرژی استفاده کند. این کار موجب مصرف بهینه و صرفه جویی در انرژی می شود.

راه اندازی سریع و آسان

کمپرسورهای روغنی نیاز به میزان آمپراژ بالا و یک سطح صاف برای شروع فعالیت دارند. برای مثال، اگر در یک روز زمستانی قصد استفاده از مدل روغنی کمپرسور را داشته باشید، به ناچار مجبور هستید مدت زمانی را صبر کنید تا دستگاه آماده شروع به کار شود. علت این امر، روغن موجود در دستگاه است که به دلیل غلیظ بودن، حرکت در سرما را دشوارتر می کند.

وزن کمتر

در مدل های Oil Free به دلیل عدم وجود روغن، وزن دستگاه پمپ هوا کمتر است. در نتیجه جابجایی این دستگاه بسیار راحت تر از نوع روغنی است.

کاربرد پمپ هوا بدون روغن

یکی از مزایای پمپ هوا اویل فری نسبت به مدل دیگر، کاربردهای متعدد آن است. از این دستگاه می توان در مشاغل و صنایع مختلف استفاده کرد که در ادامه به معرفی برخی از آن ها می پردازیم:

صنایع غذایی

یکی از کاربردهای مهم کمپرسورهای اویل فری، کاربرد آن ها در صنعت غذا است. استفاده از این مدل کمپرسور علاوه بر افزایش کیفیت غذای تولیدشده، باعث از بین بردن آلودگی های ناشی از آلاینده های روغن نیز می شود.

داروسازی

صنعت داروسازی و پزشکی یک صنعت مهم و حساس به شمار می رود. به همین علت از مرحله خشک کردن تا پوشش دارو مورد بررسی سفت و سخت قرار می گیرد. به همین علت به دلیل حساسیت بالای این موضوع نسبت به آلاینده ها، لازم است از نوع بدون روغن کمپرسور استفاده شود.

از دیگر کاربردهای این دستگاه به صورت اختصار می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • منبع تغذیه بسیاری از ابزارآلات بادی همچون دریل بادی، میخکوب بادی، آچار بکس بادی و …
  • به عنوان منبع باد در گاراژها و تعمیرگاه ها برای باد کردن وسایل بادی از جمله چرخ و لاستیک خودرو و وسایل نقلیه
  • در صنعت خشک شویی برای تأمین هوای فشرده، فشار دادن و فشرده سازی لباس
  • در صنعت الکترونیک برای تمیز کردن موتوربردهای مختلف
  • در صنعت تولید پلاستیک
  • دندان پزشکی
  • لوله کشی و تست لوله های گاز

معایب کمپرسور باد بدون روغن

  • این پمپ هوامجهز به مخزن های کوچک تری هستند و از این جهت برای کارهای سنگین مناسب نخواهند بود.
  • موتور این دستگاه ها مدت زمان بیشتری برای انتقال هوای فشرده نیاز دارد.
  • دما در این پمپ هوا نسبت به نوع روغنی بیش تر است که این امر باعث کاهش طول عمر آن ها شده است.
  • در این پمپ هوااز یک لایه تفلونی بجای روغن استفاده شده است که این لایه تفلون در برابر گرما و ضربه بسیار حساس است و در صورت وارد شدن ضربات شکسته می شود و پمپ هوا از کار می افتد.
  • بعضی از تولیدکننده ها به جای استفاده از سیم پیچ مسی، از سیم پیچ آلومینیومی در ساخت دستگاه استفاده می کنند که این امر باعث کاهش طول عمر پمپ هوا می شود. (آلومینیوم در حرارت و دور بالا ذوب می شود.)

پمپ هوا روغنی

در پمپ هوا روغنی از روغن به عنوان خنک کننده، روان کننده و جهت جلوگیری از خردشدن قطعات پمپ هوا استفاده می شود که البته این دستگاه نیز مزایا و معایب خاص خود را دارد.

پمپ هوا روغنی برای افرادی که به انجام کارهای حرفه ای می پردازند، بسیار شهرت دارند. البته لازم است روغن دستگاه، به دلیل نفوذ گرد و غبار و هم چنین تبخیر روغن، در فواصل زمانی معین تعویض شود.

مزایای پمپ هوا روغنی

  • از این کالا می توان برای انجام کارهای سنگین همچون کارهای ساختمانی استفاده کرد.
  • به دلیل روغن کاری، دمای دستگاه همواره پایین است و دستگاه از طول عمر بالاتری برخوردار است.
  • این مدل کمپرسور قدرت بسیار بالاتری نسبت به نوع بدون روغن دارد.
  • این دستگاه هزینه خرید اولیه کمتری نسبت به نوع بدون روغن دارد.
  • کمپرسور هوای روغنی صدای کمتری نسبت به مدل های بدون روغن تولید می کند.
  • این دستگاه در برابر ضربه و خطراتی از این قبیل، مقاومت بیش تری نسبت به مدل دیگر دارد.
  • عموماً مخزن هوای مدل های روغنی بزرگ تر است.
  • راه اندازی و کار کردن با این کمپرسورها بسیار ساده است و نیازی به آموزش قبلی ندارد.
  • تعمیر و تعویض قطعات این مدل بسیار ازران تر از نوع اویل فری است.

معایب کمپرسور باد روغنی

  • پمپ باد روغنی نیاز به رسیدگی و توجه بسیار زیادی دارد تا حدی که کاربر در حین کار باید به صورت مکرر به پیستون روغن دستگاه توجه داشته باشد.
  • این دستگاه به دلیل حجم بالای مخزن و وجود روغن، از وزن بالاتری برخوردار است و اکثراً جابجایی آن بسیار سخت و دشوار است.
  • کیفیت هوای تولیدشده در این کمپرسورها، به دلیل وجود آلاینده های روغن از کیفیت کمتری برخوردار است و در بعضی اوقات باعث آلودگی هوای داخل مخزن می شود.
  • این کمپرسورها به دلیل وجود روغن برای محیط زیست مضر هستند.

پمپ هوا بدون روغن یا پمپ هوا روغنی

اگر بخواهیم در رابطه با خرید کمپرسور باد یک نتیجه گیری کلی کنیم، مهم ترین مسئله در خرید این دستگاه، حجم کار و نوع کاری است که می خواهید انجام دهید.

همان طور که در مطالب بالا گفته شد، اگر در شغل مورد نظر شما وجود روغن مضر است و یا وقت کافی برای تعویض روغن را ندارید، باید از پمپ هوا بدون روغن استفاده نمایید. اما در صورتی که نیاز به یک پمپ هوا با قدرت بالا و دوام بالاتر دارید و می خواهید از آن برای کارهای سنگین استفاده کنید، می بایست از انواع پمپ هواروغنی استفاده نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *