همه چیز در مورد وام خوداشتغالی و بانکهای عامل و شرایط دریافت آن

همه چیز در مورد وام خوداشتغالی و بانکهای عامل و شرایط دریافت آن

باتوجه به شرایط کنونی حاکم بر جامعه که شامل شرایط اقتصادی و  بیماری کرونا می باشد و موجب بیکار شدن بسیاری از افراد شده است نیاز به حمایت از طرف دولت برای ایجاد کسب و کار خانگی بیش از پیش به چشم می آید،در این زمینه اقدامات حوب و موثری انجام شده است که در ادامه می توانید با این موارد بیشتر آشنا شوید.

همه چیز در مورد وام خوداشتغالی و بانکهای عامل و شرایط دریافت آن

باتوجه به شرایط کنونی حاکم بر جامعه که شامل شرایط اقتصادی و  بیماری کرونا می باشد و موجب بیکار شدن بسیاری از افراد شده است نیاز به حمایت از طرف دولت برای ایجاد کسب و کار خانگی بیش از پیش به چشم می آید،در این زمینه اقدامات خوب و موثری انجام شده است که در ادامه می توانید با این موارد بیشتر آشنا شوید.

 افراد برای دریافت وام خوداشتغالی باید در صندوق کارآفرینی امید ثبت‌نام کنند و شماره رهگیری دریافت کنند. متقاضیان تسهیلات خوداشتغالی باید بیکار بوده و تاکنون از هیچ نهاد دیگری وام اشتغال دریافت نکرده باشند. سن این افراد باید در محدوده ١٨ تا ٥٠‌سال باشد. همچنین داشتن کارت پایان خدمت یا معافیت نظام‌وظیفه عمومی برای آقایان الزامی است.

در این مرحله از شما درخواست یک طرح توجیهی می‌کنند که باید پلن و نقشه شغلی‌تان را توضیح دهید تا مشخص شود ایده‌تان تا چه اندازه کاربردی و قابل اجراست.هر فرد می‌تواند برای شغلش مبلغی حدود ١٥‌ میلیون تومان وام از صندوق کارآفرینی امید وام دریافت کند.

شما و البته هر فرد به صورت تک به تک می‌توانید برای شغل‌تان مبلغی حدود ١٥‌ میلیون تومان وام از صندوق کارآفرینی امید وام دریافت کنید. وام‌ها معمولا با تنفس ٦ماه تا یکسال پرداخت می‌شود و وام‌ها قرض‌الحسنه هستند و تنها با کارمزد ٤‌ درصد پرداخت می‌شوند. 

در مرحله ارزیابی به کسب‌وکارهایی با ایده بهتر وام تعلق می‌گیرد. در مرحله‌ بعد شرایط عمومی افراد و توانایی آنان برای راه‌اندازی و موفقیت در فعالیت خود مورد بررسی قرار می‌گیرد. با انجام بازرسی یا مصاحبه، تعدادی از افراد از فهرست تخصیص حذف می‌شوند و فهرست نهایی برای عقد قرارداد و واریز تسهیلات به حساب افراد، مشخص می‌شود.

مدتی پس از دریافت وام از سوی متقاضیان حایز شرایط و دارای نمره لازم، به منظور بررسی وضع کارگاه (راه‌اندازی یا عدم راه‌اندازی) بازرسی مجدد صورت می‌پذیرد. پس از این مرحله افرادی که وام خود را در اموری غیر از راه‌اندازی کسب‌وکار مصرف کرده باشند، مشخص شود و وام آنها با محاسبه‌ جریمه‌ای سنگین باز پس گرفته می‌شود.

از زمان ثبت‌نام تا واریز وام به حساب افراد واجد شرایط و حایز رتبه‌ لازم، حداکثر ٦ ماه زمان لازم است. بنابراین پس از ثبت‌نام، چنانچه تا مدت ٦ ماه تماسی با فرد متقاضی گرفته نشود، به منزله‌ آن است که متقاضی فاقد شرایط لازم بوده و موفق به کسب نمره لازم جهت دریافت تسهیلات در تخصیص مربوطه نشده است.

آیا به من هم وام خوداشتغالی تعلق میگیرد ؟

افرادی که می‌توانند تقاضای وام خوداشتغالی داشته باشند، چند گروه هستند :

مشمولین وام خوداشتغالی
١- فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی2- دیپلمه‌های فنی و کار و دانش
3- دارندگان مدرک فنی ‌و حرفه‌ای از مراکز آموزشی دولتی و آموزشگاه‌های آزاد4- دارندگان ایده‌های کارآفرینی و
5- برگزیدگان مسابقات مهارت ملی، برگزیدگان جشنواره‌ خوارزمی و مخترعین هستند. 

سایر شرایط :

متقاضیان تسهیلات خوداشتغالی باید بیکار بوده و تاکنون از هیچ نهاد دیگری وام اشتغال دریافت نکرده باشند. سن این افراد باید در محدوده‌ ١٨ تا ٥٠‌ سال باشد. همچنین داشتن کارت پایان خدمت یا معافیت نظام‌وظیفه‌ عمومی برای آقایان الزامی است.

شما همچنین میتوانید با مراجعه به بانک ملت تا 100 میلیون تومان وام خود اشتغالی بگیرید،این تسهیلات با سود 4 درصد می باشد و به آن دسته از معرفی‌شدگان سازمان بهزیستی که قصد اشتغال‌زایی دارند،این تسهیلات قرض‌الحسنه پرداخت می‌شود.

این تسهیلات در راستای اجرای مفاد بند (د) تبصره 16 قانون بودجه سال 1396 کل کشور و ضوابط ابلاغی بانک مرکزی و بر اساس سهمیه استانی به معرفی شدگان پرداخت می‌شود.

سقف مبلغ تسهیلات

بر اساس تعریفی که صورت گرفته این تسهیلات در سه نوع مشاغل خانگی، خوداشتغالی و کارفرمایی پرداخت می‌شود و سقف تسهیلات پرداختی برای مشاغل مذکور با سقف فردی به ترتیب 5 میلیون، 20 میلیون و 100 میلیون تومان تعیین‌شده است.

سود و اقساط تسهیلات

بر اساس توافقات صورت گرفته، تسهیلات خوداشتغالی بانک ملت به‌صورت قرض‌الحسنه و با کارمزد 4 درصد پرداخت می‌شود و وام‌گیرندگان با توجه به میزان تسهیلات بین 36 تا 60 ماه برای پرداخت اقساط زمان در اختیار خواهند داشت.

ضمانت پرداخت اقساط

علاوه بر معرفی‌نامه رسمی از سوی بهزیستی و کمیته امداد، ارائه تضمین معتبر برای دریافت تسهیلات خوداشتغالی الزامی می‌باشد. بر اساس اعلام صورت گرفته تسهیلات تا سقف 15 میلیون تومان یک ضامن رسمی گواهی کسر از حقوق و برای تسهیلات بالای 15 میلیون تومان حداقل دو ضامن رسمی گواهی کسر از حقوق نیاز دارد.

شرایط دریافت تسهیلات

تسهیلات خوداشتغالی بانک ملت بر اساس مقررات جاری بانک قابل پرداخت بوده و متقاضیان علاوه بر لزوم ارائه معرفی‌نامه از سازمان بهزیستی باید حائز شرایط عمومی دریافت وام مانند نداشتن چک برگشتی، نداشتن تسهیلات معوق تعیین تکلیف نشده نزد سیستم بانکی و ارائه تضمین معتبر باشند.

نحوه درخواست تسهیلات

متقاضیان وام خوداشتغالی بعد از دریافت معرفی‌نامه رسمی از سوی سازمان بهزیستی و یا کمیته امداد باید با مراجعه به اداره کل اعتبارات بانک ملت محل سکونت و یا اشتغال خود نسبت به دریافت تسهیلات اقدام کنند. این تسهیلات در راستای اجرای مفاد بند (د) تبصره 16 قانون بودجه سال 1396 کل کشور و ضوابط ابلاغی بانک مرکزی و بر اساس سهمیه استانی به معرفی‌شدگان پرداخت می‌شود.

وام خوداشتغالی پرداختی توسط بانک ها و موسسات مالی اعتباری چیست؟

وام های ویژه خوداشتغالی و مشاغل خانگی معمولاً وام هایی محسوب می شوند که نسبت به اینکه طرح شما چیست و از کدام بانک یا مؤسسه مالی و اعتباری اقدام می کنید در حدود ۴ درصد است. دانشجویان، بانوان، کارمندان، کارخانه داران، تولیدی ها، صنعتگران، افرادی که قصد راه اندازی شغل جدید دارند، افرادی که قصد توسعه شغل خود را دارند از جمله افراد واجد شرایط دریافت این نوع وام به شمار می روند.


“خوداشتغالی” یا “خویش ‌فرمایی” نوعی از اشتغال است که در آن فرد برای خود کار کرده و کارفرمای خویش می‌باشد. از مشخصات بارز خوداشتغالی، ریسک‌ پذیری می‌باشد زیرا درآمد فرد شاغل ثابت نبوده و به شرایط محیطی و داخلی کارگاه بستگی دارد.


همچنین از این نوع اشتغال به “اشتغال در مشاغل آزاد” نیز نام برده می ‌شود و دلیل این نامگذاری می ‌تواند آن باشد که فرد خودشاغل از سیطره‌ی استخدام کارفرما رها بوده و از آزادی عمل برخوردار می ‌باشد.

کسب‌ وکارهای خوداشتغالی عمدتاً در زمره‌ی کارگاه‌های کوچک قرار گرفته و در بخش خدمات غالب هستند. فعالیت‌های خدمات آموزشی، بهداشتی، درمانی، بازرگانی، فنی، مشاوره‌ای، ساختمانی و غیره از این سنخ به شمار می‌آیند.

در بخش کشاورزی واحدهای کوچک تولید محصولات زراعی، باغی، دامی و آبزیان در این حیطه قرار می‌گیرند. سرانجام در بخش صنعت، کارگاه‌های کوچک تولیدی غیرکشاورزی (صنایع نساجی، غذایی، شیمیایی، فلزی، چوبی، دستی و غیره) قابل ذکر می‌باشند.


نظارت دولت بر اکثر کسب ‌وکارهای خوداشتغالی از طریق صدور مجوزهای مختلف صورت می ‌گیرد. معمول‌ ترین این مجوزها “پروانه کسب” است که دریافت آن شرایط خاص خود را دارد و عمدتاً از طریق اتحادیه‌های اصناف صورت می‌ پذیرد. آگاهی از این مجوزها و قوانین مربوطه، برای راه‌اندازی و موفقیت یک کسب ‌وکار لازم می‌باشد.

هدف صندوق حمایت از فرصت‌های شغلی از اعطای تسهیلات خوداشتغالی “حمایت مالی از راه‌اندازی کسب ‌وکارهای کوچک (خوداشتغالی)” و یا به عبارت دیگر، افراد بیکاری که برای راه‌اندازی یک کسب ‌وکار یا آغاز یک فعالیت اقتصادی کوچک با مشکل مالی روبرو هستند و توان تأمین مالی کار را ندارند، می ‌توانند متقاضی تسهیلات صندوق باشند.

این تسهیلات حالت حمایتی داشته و ممکن است نتواند کل هزینه‌های راه‌اندازی یک کارگاه خوداشتغالی را پوشش دهد. در مورد کارگاه‌های بزرگتر، متقاضیان واجد شرایط می‌توانند به صورت اشتراکی دو یا سه‌نفره مبادرت به ایجاد یک کارگاه بنمایند و به ‌ازای هر نفر یک وام دریافت دارند.

همچنین افراد واجد شرایطی که دارای یک ایده‌‌ی جدید کسب ‌وکار بوده یا اختراعی را به ثبت رسانیده‌اند، می ‌توانند برای پیاده ‌سازی ایده و طرح خود تقاضای تسهیلات بنمایند. در هر صورت، راه‌اندازی کارگاه مربوطه مهم‌ترین هدف برای صندوق بوده و تلاش بر آن است که تسهیلات در این راستا به مصرف برسد.


تسهیلات اعطایی صندوق به صورت قرض‌الحسنه با کارمزد چهار درصد در اختیار متقاضیان واجد شرایط و دارای امتیاز لازم قرار می‌گیرد. بازپرداخت تسهیلات به این شکل است که در مورد برخی مشاغل (که دارای درآمد ماهیانه هستند) اقساط ماهیانه و در مورد کسب ‌وکارهای دارای درآمد سالیانه، اقساط سالیانه گرفته می‌شود. پرداخت اقساط ماهیانه پس از یک دوره‌ی تنفس ۱۲ ماهه آغاز می‌گردد و ۴ سال ادامه پیدا می‌کند.

کدام بانکها تسهیلات برای کسب و کار خانگی می دهند :

۹ بانک ملی، صادرات، تجارت، ملت، سپه، کشاورزی، مسکن، رفاه کارگران و پست ‌بانک  اقدام به پرداخت وام برای حمایت از کسب و کارهای خانگی کرده اند.

به عنوان نمونه :

بانک ملی ایران بیش از یک هزار و ۷۰۰ فقره تسهیلات خود اشتغالی و مشاغل خانگی به مددجویان کمیته امداد امام خمینی (ره)، سازمان بهزیستی و صاحبان مشاغل مورد حمایت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی پرداخت کرد به نقل از روابط عمومی بانک ملی ایران، گروه های هدف سازمان های حمایتی طی چهار ماه نخست امسال بالغ بر یک هزار و ۷۱۱ فقره تسهیلات خوداشتغالی و مشاغل خانگی از بانک ملی ایران دریافت کرده اند

که تسهیلات خوداشتغالی کمیته امداد امام خمینی (ره) از مجموع تسهیلات قرض الحسنه پرداختی این بانک بالغ بر یک هزار و ۲۰۵ فقره به ارزش ۴۹۰ میلیارد و ۹۰۵ میلیون ریال و تسهیلات خوداشتغالی بهزیستی بالغ بر ۳۰۰ فقره به ارزش ۱۰۵ میلیارد و ۳۸۰ میلیون ریال بوده است.

همچنین این بانک در مدت مذکور، ۱۳ میلیارد و ۶۴۰ میلیون ریال تسهیلات مشاغل خانگی به کمیته امداد امام خمینی (ره) و ۴ میلیارد و ۲۶۰ میلیون ریال از این تسهیلات به سازمان بهزیستی پرداخت کرده است.

طی این مدت ۵ میلیارد و ۲۵۰ میلیون ریال نیز تسهیلات مشاغل خانگی و خوداشتغالی به بنیاد شهید تخصیص داده شده است.

پرداخت ۶ میلیارد و ۷۲۰ میلیون ریال تسهیلات مشاغل خانگی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از دیگر اقدامات بانک ملی ایران در راستای حمایت از بازار کسب و کار بوده است.

بانک ملی ایران در سال ۹۸ بیش از ۳۶ هزار و هفتصد فقره و در سال ۹۷ بالغ بر ۶۶ هزار و ۱۶۴ فقره تسهیلات خود اشتغالی و مشاغل خانگی به مددجویان کمیته امداد امام خمینی (ره)، سازمان بهزیستی و صاحبان مشاغل مورد حمایت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی پرداخت کرده است.

انواع کسب و کار

کسب و کار خانگی:
آن دسته از فعالیت هایی است که توسط عضو یا اعضاء خانواده در فضای مسکونی در قالب یک طرح کسب و کار بدون مزاحمت و ایجاد اخلال در آرامش واحدهای مسکونی همجوار شکل می گیرد و منجر به تولید خدمت یا کالای قابل عرضه به بازار خارج از محیط مسکونی می گردد.


سقف این تسهیلات صندوق در این حوزه ۵۰ میلیون ریال می باشد.حمایت هایی که از مشاغل خانگی می شود.

از مشاغل خانگی با توجه به شرایطشان از آن ها حمایت هایی می شود:

۱- اعطای تسهیلات کسب و کارهای خانگی با توجه به فعالیتشان

۲- بیمه خویش فرما

۳- در اختیار قراردادن غرفه های بازارچه ایی

۴-عدم نیاز به تغییر کاربری محل مسکونی

۵-استفاده از تسهیلات صندوق قرض الحسنه مهرامام رضا(ع)


خویش فرمایی و خود اشتغالی:


نوعی از اشتغال که در آن فرد مالکیت و مدیریت کسب و کار خود را عهده دار باشد و می تواند علاوه برخود برای افراد دیگری نیز ایجاد اشتغال کند. در صورتیکه این کسب و کار برای خود مالک/ مدیر و یک شاگرد ایجاد شغل نماید، از نوع خود اشتغالی خویش فرمایی می باشد.


سقف تسهیلات صندوق در این حوزه ۱۵۰ میلیون ریال می باشد.

کارفرمایی: 


نوعی از اشتغال که در آن فرد مالکیت و مدیریت کسب و کار خود را عهده دار باشد و علاوه بر خود برای افراد دیگری نیز ایجاد اشتغال می نماید. چنانچه برای افرادی دیگر بعنوان کارگر نیز ایجاد اشتغال بنماید، از نوع کارفرمایی خواهد بود. در این نوع اشتغال، دو یا چند نفر می توانند در قالب اشخاص حقوقی به صورت شراکتی یا تعاونی نسبت به راه اندازی یک کسب و کار مبادرت نمایند.

کارآفرینی: 


به فعالیت هایی کارآفرینی گفته می شود که منجر به ارائه کالاهای جدید یا ارائه روش جدید در فرآیند تولید یا گشایش بازاری تازه، یافتن منابع جدید یا ایجاد هرگونه تشکیلات جدید در زمینه صنعت، خدمات و کشاورزی می شود. کارآفرین می باید صاحبان سرمایه را درخصوص مطلوبیت نوآوری خویش متقاعد سازد.

تعاونى: 
یک اجتماع مستقل از افرادى است که به طور داوطلبانه براى رفع نیازها و آرمان هاى مشترک اقتصادى، اجتماعى و فرهنگى خود به وسیله یک بنگاه اقتصادى با مالکیت مشترک و نظارت مردمى گرد هم مى آیند.


برای گرفتن وام مشاغل چه باید کرد؟

برای گرفتن وام مشاغل،فرد باید اول وارد سامانه مشاغل خانگی شوید تا در جریان فرایند جدید صدور مجوز مشاغل خانگی قرار بگیرید و همچنین لیست مشاغل، کسب و کارهای خانگی و دستگاه های صادر کننده مجوز رشته‌ های مورد نظر را از این سامانه دریافت کنید.

چه مشاغل خانگی در این سایت ثبت شده است ؟

۱پوشاک ۲-گلیم ۳-تولید عسل ۴-مترجمی زبان خارجه۵-ویراستاری ( مقاله ، کتاب و..) ۶-تولید مرغ بومی( پرورش جوجه یکروزه )    ۷-دست بافته های داری و دستگاهی۸-پرورش گل وگیاه  ۹قالی بافی ۱۰-انیمیشن۱۱-بسته بندی میوه خشک  ۱۲-تکثیر و پرورش زالوی طبی۱۳-پرورش قارچ۱۴-گیوه‌بافی و گیوه‌دوزی۱۵-چیت بافی  ۱۶بسته بندی حبوبات  ۱۷-فرش بافی  ۱۸-تولید انواع گیاهان دارویی  ۱۹-کلاش بافی    ۲۰-پرورش کرم ابریشم    ۲۱-حوله بافی   ۲۲-مصنوعات چرمی   ۲۳-بسته بندی زعفران   ۲۴-تابلو فرش   ۲۵-بسته بندی زرشک 

   ۲۶-تولید زعفران    ۲۷-تولید میوه خشک    ۲۸-احجام چوبی ومنبت    ۲۹-تراش سنگهای نیمه قیمتی    ۳۰-حکاکی روی فلزات    ۳۱-زیورآلات سنتی    ۳۲-تولید گل محمدی    ۳۳-پشتیبانی سایت( تهیه خبر تهیه مقاله تکمیل)    ۳۴-کسب و کارهای الکترونیکی    ۳۵-سرمه دوزی    ۳۶-تولیدات چرمی دست دوز    ۳۷-مجسمه سازی(پلی استر و رزین)    ۳۸-بسته بندی سبزیجات    ۳۹-تولید مصنوعات نمدی    ۴۰-کلاه کرکی    ۴۱-عرقیات گیاهی  ۴۲-چادر شب بافی  ۴۳-تولید نرم‌افزار  ۴۴-کیف دوزی  ۴۵-پارچه بافی  ۴۶-برنامه نویسی

  ۴۷-قلم زنی  ۴۸-بسته بندی پولک و نبات    ۴۹-بسته بندی کشک و قارا    ۵۰-گبه    ۵۱-تولید کشک و قارا    ۵۲-خاتم کاری    ۵۳-نخ ریسی سنتی    ۵۴-بسته بندی گز    ۵۵-پرورش بلدرچین  ۵۶-معرق  ۵۷-تولید پولک و نبات  ۵۸-فرآوری حبوبات  ۵۹-بسته بندی بادام    ۶۰-بسته بندی عناب    ۶۱-تولید لباس های محلی اقوام    ۶۲-فرآوری گیاهان دارویی    ۶۳-فرآوری بادام    ۶۴-گل‌های کریستالی    ۶۵-تولید عناب  ۶۶-تولید گز  ۶۷-فرآوری سبزیجات ۶۸-تولید زرشک۶۹-بسته بندی گیاهان دارویی   ۷۰-زیور آلات۷۱-پرورش عقرب

اولین قدم برای گرفتن تسهیلات در مشاغل خانگی کسب و صدور مجوز شغل خانگی می باشد. تا فردی در سامانه وزارت رفاه و تعاون اعلام موجودیت نکند نمی تواند توقع بهره مندی از مزایا داشته باشد.

صندوق کارآفرین امید و بانک های عامل برای تسهیلات مشاغل خانگی

صندوق کارآفرینی امید و بانک های عامل به متقاضیانی که موفق به کسب مجوز شده اند با رعایت قانون مشاغل خانگی و دستور العمل های اعلام شده می توانند تسهیلات اعطا کنند.

شرایط صندوق کارآفرینی امید:

حداکثر تسهیلات قرض الحسنه پرداختی به متقاضیان مستقل ۵۰ میلیون ریال می باشد. حداکثرتسهیلات قرض الحسنه به متقاضیان پشتیبان یک میلیارد ریال می باشد.

میزان تسهیلات به چه عاملی برمی گردد؟

میزان تسهیلات قرض الحسنه پرداختی به متقاضیان پشتیبان، متناسب با طرح توجیهی کسب و کار می باشد. طرح هایی که اشتغالزایی بیشتری دارند در اولویت قرار می گیرند.

مدت زمان بازپرداخت تسهیلات مشاغل خانگی

حد اکثر مدت باز پرداخت تسهیلات قرض الحسنه برای متقاضیان مستقل ۳ سال می باشد. حد اکثر تسهیلات پرداختی به متقاضیان پشتیبان ده میلیارد ریال می باشد.

با ارائه مجوز کسب و کار خانگی فرد می توانید نزد صندوق تامین اجتماعی به صورت خویش فرما بیمه و از مزایای آن برخوردار شوید. افراد صاحب مشاغل خانگی ساکن در روستا باید از صندوق بیمه اجتماعی روستائیان و عشایر اقدام کنند و تابع قوانین و مقررات مربوطه خواهند بود.

همچنین اگر کسب و کار شما بخاطر کرونا آسیب دیده است می توانید برای تکمیل فرآیند دریافت وام، به شعب منتخب بانک ها مراجعه کنید.یکی از سیاست های بانک مرکزی در زمان شیوع کرونا، پرداخت وام به کسب و کارهای آسیب دیده از شرایط به وجود آمده است؛ برهمین اساس متقاضیان بعد از تشخیص بانک مرکزی و سامانه کارا می توانند به بانک‌های معرفی شده مراجعه کنند.

 بر اساس دستورالعمل‌های بانک مرکزی، اشخاص حقیقی و حقوقی فعال دارای مجوز کسب یا تولید در بخش‌ها و رسته‌های تعیین شده از سوی وزارت‌خانه‌های صنعت، معدن و تجارت، میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، ورزش و جوانان، آموزش و پرورش، فرهنگ و ارشاد اسلامی، تحقیقات و فناوری اطلاعات، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و راه و شهرسازی که فعالیت‌های آنها در دوره شیوع کرونا با اختلال مواجه شد، مشمول این تسهیلات می‌شوند. این تسهیلات تنها به متقاضیانی تخصیص خواهد یافت که در سامانه «کارا»ی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ثبت‌نام کرده و به بانک معرفی شده باشند.

برهمین اساس، بانک‌ها با هدف کمک به صاحبان کسب و کارهای آسیب‌دیده ناشی از شیوع بیماری کرونا و همچنین حفظ اشتغال و تامین هزینه‌های عملیاتی این واحدها، به معرفی‌شدگان سامانه «کارا» تسهیلات پرداخت می‌کند.

 این تسهیلات برای شاغلین در واحدهای کسب و کار با تعداد کمتر از 50 نفر به ازای هر شاغل 120 میلیون ریال در دو مرحله به صاحب مجوز کسب و کار پرداخت می‌شود که 70 درصد آن برای پرداخت دستمزد شاغلین و 30 درصد برای هزینه‌های عملیاتی واحد کسب و کار آسیب‌دیده از کرونا اختصاص خواهد یافت.

ضمن اینکه این تسهیلات برای کسب و کارهایی که از شیوع این بیماری بر اساس مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا تعطیل شده‌اند، به ازای هر شاغل 160 میلیون ریال در نظر گرفته شده که در دو مرحله به فاصله یک ماه پرداخت می‌شود و 50 درصد تسهیلات به منظور پرداخت دستمزد شاغلان و 50 درصد برای هزینه‌های عملیاتی مرتبط با کسب و کار در نظر گرفته شده است.

گفتنی است، مکانیسم واریز مبالغ این تسهیلات به حساب نیروی کار و کارفرما در زمان انعقاد قرارداد به تأیید سازمان تأمین اجتماعی خواهد رسید و در سامانه «کارا» درج می‌شود. البته نرخ سود این تسهیلات 12 درصد و زمان بازپرداخت آن 24 ماهه است و  با سه ماه تنفس در اختیار متقاضیان و واجدان شرایط قرار می‌گیرد.

همچنین رانندگان مسافربری درون و برون‌شهری خویش‌فرمای بیمه‌پرداز نیز در قالب این طرح تا سقف 60 میلیون ریال به صورت یک‌جا از این تسهیلات استفاده خواهند کرد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *