مقایسه لوازم یدکی تراکتورو۱۰نوع آن

فهرست مطالب

شیارزن :

شیارزن ها قابلیت حفر شیار برای قرار دادن لوله از قطر ۵۰ میلی متر تا ۲۰۰ میلی متر دارای جک های محکم وبادوام وبا۶ ماه ضمانت

نصب آسان وقابلیت عوض کردن وشیارزن باباکت آسانی کاربری {سیستم کنترل آسان}.

الوارگیر:

الوارگیرکاربرد زیادی دربخش های مختلف ازجمله کشاورزی .ساختمانی وراهسازی دارد .وظیفه لوله والوارگیر برای جابه جای اجسام مدوری مانند انواع الوار ولوله. تنه .کنده درختان بزرگ وکوچک و……است .

الوار
/مقایسه لوازم یدکی تراکتور

در مقایسه لوازم یدکی تراکتور:

یکی از ماشین آلاتی که با کارای زیاد در صنایع دامداری. کشاورزی .معدن و…..است تریلی پشت تراکتور است .تریلر تراکتور برای منتقل کردن محصولات کشاورزی در زمان جابه جای وحمل در صنعت معدن ومواد معدنی .ورفع نیاز شهرسازی وراهسازی ودر واقع تمامی صنایع که مورد نیاز است مورد استفاده قرار میگیرد . تریلی پشت تراکتور انواع مختلفی دارد.و ابعاد وحجم متر مکعب واگن قدرت سیستم هیدرولیک .وزن وکارایی آنها باهم تفاوت دارد .

درمقایسه لوازم یدکی تراکتور کابین :

یکی از مهمترین اجزاء در تراکتور اتاق یا کابین تراکتور است .که فضای داخلی کابین شامل سیستم صوتی می باشد. که توجه ویژه ای به آن شده واین پنل ضبط از با کیفیت ترین برندهای بازار است.که هم سیدی وهم فلش خور است .وهمچنین دوعدد باند پر قدرت در دوسمت سقف کابین است که باعث می شود فضای آرامش بخش در کابین ایجاد شود.

۶انبر دورانی تراکتور :

درمقایسه لوازم یدکی تراکتور انبردورانی قابلیت گیرش اجسام ازقطر۸سانتی مترتاقطر نیم متروقابلیت دوران ۱۸۰ درجه.به وسیله هیدرموتورجک های قدرتمند وبادوام با۶ماه ضمانت قابلیت عوض کردن انبر باباکت معمولی .

برف روب تراکتوری :

درمقایسه لوازم یدکی تراکتور دستگاه برف روب از چهار قسمت و در کنارهم تشکیل شده است .که هرکدام بر اثر برخورد با موانع به صورت جدا از هم عمل میکند واز موانع عبور میکند .دستگاه برف روب قابلیت محافظت کردن ازتیغه دم بیل در برخورد با موانع با قطعات پلی اورتان رادارد .

نوشته های مشابه

دستگاه برف روب قابلیت حرکت کردن به چار جهت توسط سه جک هیدرولیک که دوتا جک تیغه تا۳۰ درجه به چپ وراست ویک جک دستگاه را به بالا وپایین جهت راهپیمایی وعملیات حمایت میکند .قابلیت برف روب تراکتور باز وبست سریع وآسان بیل است .رنگ دستگاه برف روب :کلیه دستگاه های برف روب ابتدا سندبلاست شده است.

پس از آن آستری سرنجی مخصوصی پاشیده میشود.که رنگ صنعتی خاصی برروی آن ودردهانه برف روب از رنگ ضد سایش مخصوصی جهت جلوگیری از سایش رنگ توسط دستگاه ایرلس با ضخامت ۲۰۰میکرون پاشیده میشود .شیلنگهای هیدرولیک :درمقایسه لوازم یدکی تراکتور تمامی شیلنگ های هیدرولیک اروپایی است .

درمقایسه لوازم یدکی تراکتور سیستم کنترل برف روب :در داخل کابین راننده حرکت دستگاه به چهار جهت توسط یک عدد شیر هیدرولیک قابل کنترل می باشددستگاه برف روب قابلیت انعطاف پـزیری در عبور از موانع تا ارتفاع ۱۵ سانتی متر را دارد .دستگاه برف روب به وزن ۶۰۰کیلوگرم به ارتفاع ۷۵سانتی متر وبه طول ۲۵۰سانتی متر است.

سوپاپ تراکتور:

در مقایسه لوازم یدکی تراکتور مقاومت سوپاپ تراکتور :

سوپاپ ها با سرعت قابل ملاحظه ای در داخل گیت سوپاپ بالا وپایین می شود ودر این حال وظیفه بستن ورودی دود یا هوا را در بالای محفظه احتراق دارد .در مقایسه لوازم یدکی تراکتور مقاومت سوپاپ بسیار اهمیت دارد.به دلیل اینکه وظیفه حساسی دارد .

وظیفه سوپاپ بازوبسته کردن ورودی های دود وهوا به محفظه احتراق است و هرسیلندر ممکن است یک یا دو ورودی وخروجی دودو هوا را داشته باشد.که به ازای هر ورودی خروجی سوپاپ دود هواداریم سوپاپ توسط گینت سوپاپ وخارسوپاپ در محل اصلی خود قرار میگیرد.

دینام تراکتور کشاورزی:
تراکتورها مانند تمام وسایل نقلیه دارای سیستم برق و باتری است و برای برای شارژ باتری آن از قطعه‌ای به نام دینام استفاده می‌شود. که هم شارژ باتری و هم برق سایر قطعات الکترونیکی تراکتور را نیز تامین می‌کند. د از مهم‌ترین لوازم یدکی تراکتور دینام بوده.به این دلیل که در صورت عدم وجود آن شارژ باتری تراکتور تمام می‌شود و نمی‌توان از این ماشین استفاده کرد.

سیلندر تراکتور:
همانگونه که می‌دانید احتراق سوخت در موتورهای احتراق داخلی در محفظه‌ای به نام سیلندر رخ خواهد داد و در صورتی که خرابی جزئی در این قطعه زخ دهد، عملکرد تراکتور دچار مشکل می‌شود به همین دلیل در صورت آسیب دیدگی باید در کوتاه‌ترین زمان ممکن نسبت به تعویض آن اقدام کرد.

گردگیر کمک تراکتور:
با توجه به اینکه از تراکتورها در شرایط بسیار سخت محیطی استفاده می‌شود، قطعات حساس این وسیله مانند کمک فنرها ممکن است دچار آسیب شود و به این دلیل برای محافظت از این قطعات در برابر شرایط محیطی از گردگیرهای لاستیکی استفاده می‌کنند. تا از ورود گل و گرد و غبار به داخل کمک فنرهای تراکتور جلوگیری شود.

باک گازوئیل تراکتور:
در مقایسه لوازم یدکی تراکتور همان‌طور که می‌دانید موتور تراکتور با استفاده از سوخت گازوئیل کار می‌کند و به این دلیل باک مخصوصی برای این سوخت در نظر گرفته شده که در صورتی که این قطعه از تراکتور دچار خرابی یا نشتی بشود، سوخت رسانی به موتور تراکتور به درستی انجام نمی‌شود و کشاورزان نمی‌توانند از تراکتور به درستی استفاده کنند. در صورتی که باک تراکتور دچار مشکل شود، باید در سریع‌ترین زمان ممکن نسبت به تعویض آن اقدام شود.

موتورهای دیزل مانند موتورهای احتراق داخلی بر مبناهای مختلفی قابل طبقه‌بندی اند. به عنوان مثال می‌توان موتورهای دیزل را بر حسب مقدار دفعات احتراق در هر دور گردش میل لنگ به موتورهای دیزل دوزمانه و یا موتورهای دیزل چهارزمانه تقسیم‌بندی نموده و یا بر حسب قدرت تولیدی که به شکل اسب بخار بیان می‌گردد. یا بر حسب تعداد سیلندر و یا شکل قرارگیری سیلندرها که بر این اساس به دو نوع موتورهای خطی و موتورهای V یا خورجینی تقسیم بندی می‌کردند و …

دیسک کلاچ از مهمترین قطعات یدکی تراکتور:

از مهمترین قطعات یدکی تراکتوردیسک کلاچ یا صفحه کلاچ می باشد زیرا بدون صفحه کلاچ امکان تعویض دنده در تراکتور فراهم نبوده و به همین دلیل است که این قطعه از اهمیت بالایی برخوردارمی باشد .صفحه کلاچ از قطعات مصرفی تراکتور بوده است که پس از مدت زمانی باید نسبت به تعویض آن اقدام کرد .

ساختمان:

در مقایسه لوازم یدکی تراکتور ساختار موتورهای دیزل نه تنها در سیستم تغذیه و تنظیم سوخت با موتورهای اشتعال جرقه‌ای تفاوت دارد. بنابراین ساختارهای بسیارشبیه میان این موتورها وجود دارد و تنها تفاوت ساختمانی آنها قطعات زیر است بلکه در موتورهای دیزل وجود دارد و در سایر موتورهای احتراق داخلی وجود ندارد.

پمپ انژکتور: وظیفه تنظیم میزان سوخت و تامین فشار لازم جهت پاشش سوخت را بر عهده دارد.

انژکتورها : باعث پودر شدن سوخت و گازبندی اتاقک احتراق می‌شوند.

فیلتر های سوخت : باعث جداسازی مواد اضافی و خارجی از سوخت می‌شوند.

لوله‌های انتقال سوخت : می‌بایست غیرقابل اشباع بوده و در برابر فشار پایداری نمایند.

توربو شارژر : باعث افزایش هوای ورودی به سیلندر می‌شوند.

مقایسه لوازم یدکی تراکتورونکات مهم در تهیه قطعات یدکی تراکتور:

از این تجهیزات برای کشیدن و حمل سایر وسایل و تجهیزاتی که نیاز به قدرت و توان بالایی دارند، مورد استفاده قرار می گیرد. وکاربرد بیشتر این تجهیزات در زمینه های کشاورزی است. تراکتورها بسته به نوع عملکردشان ، در مدل های مختلفی مانند صنعتی و راهسازی، کشاورزی و غیره…. می شوند. تراکتورها نیز مانند دیگر تجهیزات بر اثر استفاده زیاد و گذشت زمان استهلاک و خراب شده و برای فعالیت مجدد، نیازمند تعمیر یا عوض کردن قطعات می باشند.

تهیه قطعات یدکی تراکتور ها بر همین اساس توسط شرکت سازنده تراکتور و یا دیگر شرکت های تهیه لوازم یدکی تراکتور ساخته و عرضه می شوند.تعمیر و نگهداری دوره ای تراکتورها نقش مهمی در عمر بیشتر تراکتورها خواهد داشت .و تعمیر به موقع و عوض کردن قطعات، عمر مفید آنها را قطعا افزایش خواهد داد.

چگونه تراکتور مناسبی را انتخاب نماییم؟


عملیات کشاورزی و باغبانی، معمولا طاقت فرسا و پر دردسر هستند.اما گاهی استفاده از ادوات و ماشین‌آلات اشتباه، هزینه بالایی را به باغدار و کشاورز تحمیل می‌کند.و با خرابی‌های متناوب و تعمیرات بسیار، هزینه های کار را نیز افزایش می‌دهد. شاید بتوان بیان کرد که انتخاب صحیح ماشین‌آلات برای زمین‌های بزرگ، به علت، سودآوری بیشتر زمین و تکنولوژی‌های پیشرفته‌تر در ماشین‌آلات بزرگ و وجود تحقیقات زیادی در این زمینه، آسانتر می‌نماید.

سهولت در تهیه قطعات یدکی تراکتور:

در مقایسه لوازم یدکی تراکتور در بسیاری از موردها شاید به دنبال تعمیر و یا عوض کردن قطعه ای باشید و نتوانید آن قطعه یدکی مناسب را پیدا کنید ، بنابراین همیشه در هنگام تهیه یک تراکتور به در دسترس بودن برای تهیه لوازم یدکی تراکتور هم دقت کنید .این مورد فقط برای تراکتور نیست ؛ درمقایسه لوازم یدکی تراکتور خیلی از لوازم یا حتی خودوری شخصی هم ممکن هست این مشکل روی دهد که مثلا برای تعمیر تلویزیون خود به یک تعمیرگاه مراجعه کنید.و او به شما بگوید که بنا بر دلیلی قطعه یدکی برای تعمیر تلویزیون شما در بازار پیدا نیست.

بنابراین قبل از خرید نسبت به تهیه قطعات یدکی تراکتور و در دسترس بودن آن بسیار بیشتر تحقیقات نماییددرمقایسه لوازم یدکی ازمعیارهای انتخاب تراکتورعملیات‌های مختلف کشاورزی نیازبه مدل های تراکتور مناسب است.تـا کار به موقع و بصرفه به پایان برسد.

از طرف دیگر، کشاورزان معمولا نمی‌توانند مدل‌های مختلف را تهیه کنند پس الزام انتخاب و خرید مناسب‌ترین تراکتور که تقریبا تمام کار کشاورز را انجام دهد،یکی از واجب ترین معیار ها است.برای انتخاب یک تراکتور مناسب باید چند معیار فنی مختلف را در نظر گرفت و بهترین مدل را انتخاب کرد.

وسیله های نورد نیاز مورد نیاز:

در بسیاری از عملیات باغبانی و کشاورزی، امکان نیاز به ادوات جلو و اهرم های پشت تراکتور وجود دارد. پس انتخاب تراکتوری با امکان نصب تجهیزات کنترلی در قسمت جلو و پشت تراکتور مهم می باشد.همچنین توجه به تعداد خروجی های هیدرولیک و تطابق آن با نیاز کاری، از دیگر فاکتورهایی است که باید حتما مورد توجه قرارگیرد. در صورتی که از تجهیزات سنگین در باغ و زمین های کشاورزی استفاده می‌شود، و ظرفیت بالابری با وزن دستگاه باید همخوانی داشته باشد.

در مقایسه لوازم یدکی تراکتور آیا توان تراکتور برای کار مورد نظر مناسب است؟


یکی از اشتباهات متداول در انتخاب تراکتور، انتخاب حداکثر توان ممکن است. این اشتباه، موجب اتلاف هزینه و انرژی مصرفی به میزان زیادی می شود . همواره بین نوع کاربرد و حداکثرتوان تراکتور انتخابی ،تعادل برقرار میکند و در این زمینه مطالب قبلی را مطالعه نموده و با کشاورزان باتجربه مشورت کنید. همچنین در صورتی که تنوع کاری مختلفی دارید، از تراکتور هایی با امکان تعیین محدوده بالاتری از سرعت در دنده‌های مختلف بهره ببرید.

در مقایسه لوازم یدکی تراکتور آیا کار با این مدل تراکتور راحت است؟

از جمله مورد ارزیابی مقایسه لوازم یدکی تراکتور راحت کارکردن با تراکتور، فاصله مناسب (داشبورد) جلوی تراکتور و صندلی کشاورز و راننده است به طوری که کاربر برای دسترسی به فرمان، دنده‌ها، پدال‌هاو مشاهده عقربه‌های نشانگر نیازی به خم شدن و تغییر وضعیت بدن نداشته باشد.

اصول ساخت تراکتور:

در مقایسه لوازم یدکی تراکتور اصول ساخت تراکتورها گاهی اوقات مشابه دیگر خودروهای می باشد با این تفاوت که از استحکام و توانایی بیشتری برخوردار هستند.سوخت مورد نیازبرای تراکتورها بنزین، گاز مایع و گازوئیل است.تراکتورها دارای سیستم مجزا اما یکپارچه می باشند. که قادرند این سوخت ها را به انرژی مورد نیاز مبدل کنند. این سیستم ها عبارت است از سیستم موتورو انتقال نیرو، هیدرولیکی، کنترل بار، فرمانگیری و توان دهی می باشند.

درمقایسه لوازم یدکی تراکتورپیستون می تواند از دو متریال ساخته بشود که چدن و فولاد و آلومینیوم می باشد. ومعمولا برای ماشین های سنگین مانند تراکتور از پیستون با متریال چدن و فولاد استفاده می شود. زیرا نیازمند به شتاب اولیه و سرعت نمی باشد. در اتومبیل ها معمولا پیستون از آلومینیوم ساخته می شود زیرا شتاب و سرعت در این نوع از ماشین ها از اهمیت بالایی برخوردار می باشد.

درمقایسه لوازم یدکی تراکتور لقی پیستون یعنی چه؟


در واقع لقی پیستون به فاصله ی بین پیستون و جدار سیلندر می گویند .نکته ای که در خصوص پیستون های چدنی (که در موتور تراکتور استفاده می شود) باید گفت این مورد می باشد. که این نوع از پیستون را گاهی اوقات با یک فلز مخصوص یا فلز قلع روکش داده می شود.تا بدین وسیله جلای صاف تر و مقاومت بهتری در مقابل فرسودگی و مصطحلک شدن ایجاد نماید.

درمقایسه لوازم یدکی تراکتور در مورد پیستون های آلیاژ آلومینیوم باید بدانیم که این نوع از پیستون دارای عیب مهمی می باشد.یعنی دارای ضریب انبساط بالا است (اگر ضریب انبساط ماده ای بالا باشد در هنگام گرم شدن نیازمندبه فضای بیشتری برای انبساط می باشدبنابراین لقی در این نوع از پیستون می بایست بیشتر از پیستون های چدنی می باشد.

درمقایسه لوازم یدکی تراکتور با توجه به موارد مذکور برای جلوگیری از انبساط پیستون برخی از راهکارها به روش زیر انجام می شود:

روش ۱ : در این روش مقطع بدنه ی پیستون را به صورت بیضی می سازند.

روش ۲ : یکی دیگر از راه های کنترل انبساط حرارتی از طریق تقویت و یا دو فلز کردن بخشی از پیستون که در معرض حرارت بیشتری قرار دارد انجام می گیرد.

روش ۳ : به منظور کنترل انبساط حرارتی بر روی بدنه ی پیستون شکاف هایی افقی و عمودی و همچنین فرورفتگی هایی ایجاد می شود.

روش ۴ : یکی دیگر از راههای جلوگیری از انتقال حرارت و در نتیجه عدم انتقال حرارت از سر سیلندر به پیستون ایجاد سد حرارتی می باشد.

سد حرارتی شامل ایجاد شیاری می شود که در نزدیکی سر پیستون می باشد .ودر نتیجه حرارت ایجاد شده از سر پیستون به بدنه کمتر منتقل می شود.

در مقایسه لوازم یدکی تراکتور اگر بخواهیم قسمت های اصلی پیستون را نام ببریم: باید بگوییم که پیستون شامل ۱. سر یا تاج ۲. شیارهای رینگ ۳. تکیه گاه ها یا سطوح ۴. بدنه یا دامن ۵. سوراخ انگشتی می شود که تمام این اجزا در شکل زیر نمایش داده شده است.

تقسیم بندی تراکتورها:

در مقایسه لوازم یدکی تراکتور کاربرد انواع تراکتور در کشاورزی مکانیزه مدرن امروزه و با بازده بالا، امری ضروری به شمار می‌رود. تراکتورهای همه کاره، باغبانی، چمن زنی، چرخ زنجیری، شاسی بلند، بارکن، دستی، تریلر و غیره تقسیم می‌شوند.شرکت کولیس، آماده عرضه انواع قطعات یدکی تراکتور با نازلترین قیمت‌ها می‌باشد.

دسته بندی تراکتور براساس نحوه کاربردآن:

تراکتورهای همه کاره (معمولی) ، تراکتورهای چرخ زنجیری ، تراکتورهای شاسی بلند ، تراکتورهای باغبانی ، تراکتورهای چمن زنی، تراکتورهای حمل تنه درخت از جنگل ، تراکتورهای بارکن یا بیل مکانیکی ، تراکتورهای دستی (تیلر) ،انواع تراکتورهای چهار چرخ محرک.

تقسیم بندی تراکتور براساس دیفرانسیل:

تراکتور تک دیفرانسیل.
تراکتور دو دیفرانسیل.

در مقایسه لوازم یدکی تراکتور تراکتورها بر اساس خاصیت کششی به دو دسته طبقه بندی می‌شوند.

تراکتورهای زنجیری و تراکتورهای زنجیری به تراکتورهای خدماتی:

تراکتورهای ردیف کار، تراکتورهای صنعتی، باغی، دو چرخ، نیم شاسی و با شاسی دسته بندی می‌شوند.تراکتورهای چرخ دار: تراکتورهای چرخ‌دار به تراکتورهای سه چرخ، تراکتورهای چهار چرخ و تراکتورهای سنگین تقسیم می‌شوند.می‌توانید برای تهیه انواع لوازم یدکی تراکتور لوازم موردنیاز خود را از شرکت کولیس فراهم نمایید.

در مقایسه لوازم یدکی تراکتور اجزای اصلی تراکتور:

موتور (تامین توان مکانیکی تراکتور).
جعبه دنده (تبدیل نسبت سرعت و گشتاور در انتقال قدرت).
دیفرانسیل (تقسیم قدرت دورانی بین دو چرخ).
فرمان هیدرولیکی (سوپاپ فرمان، مخزن ، پمپ هیدرولیکی و جک دوطرفه فرمان هیدرولیکی و اهرم‌های انتقال قدرت).
سیستم سوخت رسانی (پمپ سوخت).
سیستم هوا رسانی (مانیفولد ورودی ، شمع گرمکن ، صافی).
سیستم برق رسانی (باتری ، دینام ، استارت ، وایر).

اهرم‌ها و مکانیزم‌های کنترل تراکتور:

اهرم کلاچ ، ترمز دستی و ترمزها ، دنده کمکی ، پدال گاز و اهرم گاز دستی ، پدال قفل دیفرانسیل ، اهرم‌های کنترل بازوهای هیدرولیکی درمقایسه لوازم یدکی لوازم سمپاشی مهمترین تجهیزات کشاورزی است و نیاز هر کشاورز و باغبانی خواهند بود. در واقع درمقایسه لوازم یدکی تراکتور این دستگاه به گونه ای می باشد که می تواند به واسطه انواع سموم جامد و مایع سطح مزرعه را مورد سم پاشی قرار دهد.

در مقایسه لوازم یدکی تراکتور در صورتی که از موتور الکتریکی برای سم پاش استفاده شود.به آن دستگاه سمپاش پشت تراکتوری می گویند.که می تواند یکی از بهترین ماشین آلات کشاورزی در زمینه ضدعفونی و پاکسازی باشد.تا اینکه محصولات کشاورزی با بهترین نتیجه‌ حاصل شود.

این مدل از سم پاش ها دارای قدرت پاشش بسیار قوی بوده و سبب می شود تا نیاز به میزان مصرف کود کمتر شود. در مقایسه لوازم یدکی تراکتور بررسی ها نشان می دهد. که در بین ادوات کشاورزی، سمپاش های پیشرفته می توانند سرعت سمپاشی را تا ۷ برابر بیشتر کنند.

درمقایسه لوازم یدکی تراکتور کمباین:


یکی از ادوات کشاورزی که به نوبه خود چندین وظیفه را به عهده دارد.عده ای فکر می کنند که از کمباین تنها برای درو کردن استفاده می شود.اما این تصور اشتباه است و درو یکی از کاربردهای کمباین می باشد. از دیگر کاربردهای کمباین می توان به کوبیدن و همینطور جداسازی دانه از ساقه گیاه اشاره کرد. کمباین یکی از ماشین آلات کشاورزی بسیار پر مصرف است.

درمقایسه لوازم یدکی تراکتور یکی دیگر از مدل های دو چرخ تریلر ها وجود دارند که مشهور به کولتیواتوراست.این دستگاه برای خاک ورزشی استفاده می شود و مخصوص زمین های شالیزار و همینطور مرطوب است. در واقع در زمین هایی که رطوبت زیادی دارد. وقتی از تراکتورهای ۴ چرخ استفاده می شود، خاک ها فشرده می شوند و در نهایت رشد گیاه دچار مشکل می شود.در مجموعه تریلرها در دو سبک دیزلی و بنزینی طراحی شده است.

نوع دیزلی این محصول برای فعالیت های سنگین استفاده می شود. و نوع بنزینی نیز به صورتی است که برای کارهای سبک گزینه خوبی است و زمین های کوچک را مورد پوشش قرار میدهد. درمقایسه لوازم یدکی تراکتور برای تامین توان مورد نیاز تراکتور از یک موتور بخار استفاده می شود.این موتور بخار برای اینکه کار کند به مقدار زیادی آب و ذغال سنگ نیاز دارد.

این تراکتورهای اولیه بسیار بزرگ اند و نیاز به مراقبت و نگهداری زیادی دارد.بطوری که گاهی برای به حرکت درآوردن و استفاده از یک تراکتور ، موتور بخار به ۱۵ نفر کارگر نیاز بود. این مدل های اولیه تراکتور دارای چرخهای بسیار بزرگ فلزی بوده که می تواند وزن بسیار زیاد تراکتور را تحمل کند.البته فلزی بودن چرخهای تراکتور باعث کاهش سرعت ماشین می شد. بنابراین در نمونه های بعدی و مدرن‌تر از چرخهای لاستیکی استفاده شده .

سیر تکاملی تراکتورها با اختراع موتورهای درون سوز روند سریعتری را پیدا کرد.و البته در کنار این اختراع که باعث اضافه شدن توان تراکتورها شد متعلقات و مکانیسم های پیچیده نیز مختص تراکتورها طراحی و استفاده شده ،که نتیجه آن ساخت تراکتورهای بسیار مدرن و همه کاره در حال حاضر است.


ساختمان تراکتور:

تراکتورهای امروزی همگی به موتورهای درون سوز که از سوخت های فسیلی (بنزین ، گازوئیل ، گاز مایع) استفاده می کنند. مجهز هستند.در مقایسه لوازم یدکی تراکتور موتورهای این تراکتورها برای تولید توان از سوزاندن این سوخت‌ها استفاده می کنند. این ماشین ها (تراکتورها) دارای یک سری سیستم های مجزا ولی متصل به همدیگر می‌باشند .که باعث می‌شود انرژی ذخیره شده.

در سوخت‌های فسیلی به انرژی مفیدی که کار انجام می‌دهد، تبدیل شود.تراکتورهای کشاورزی انواع مختلفی دارد .اندازه آنها از تراکتورهای دوچرخ کوچک گرفته که دارای ۱۰ اسب بخار قدرت می‌باشند.

درمقایسه لوازم یدکی تراکتور:

تراکتورهای بزرگ کمرشکن ۸ چرخ که دارای بیش از ۵۰۰ است بخار قدرت می‌باشد ،و تغییر می‌کند.این گوناگونی و تنوع زیاد تراکتورها به خاطر گوناگونی و تنوع زیاد کارهایی است.که به کمک این وسیله انجام می شود.بر این اساس تراکتورها را بر مبنای نحوه کاربرد طبقه بندی می‌کنند. در ادامه طبقه بندی تراکتورها را ذکر می‌کنیم.

کاربردهای تراکتور:

برای بکارگیری و استفاده نیروی ایجاد شده توسط تراکتور یک سری پیش بینی‌ها در نحوه ساخت این وسیله انجام شده .مثلا در پشت این وسیله جاهایی تعبیه شده است که بتوان وسایل مربوط به کشاورزی مثل گاو آهن یا دیسک را به آنجا متصل کرد و کشید.از تراکتورها برای کارهای دیگر نظیر حمل و نقل نیز استفاده می شود.حتی اگر هیچ باری هم به تراکتور متصل نباشد، حداقل این وسیله می‌تواند خود راننده را جابجا کند.

وسیله کشنده:

وسایلی مثل گاو آهن ها ، دیسک های سنگین و غیره به مالبند تراکتور قلاب شده و بوسیله آن کشیده می شوند.

تامین کننده حرکت دورانی:

برخی از ماشینهایی که به تراکتور وصل می شوند.خود دارای قسمت‌های متحرک داخلی است که برای تامین نیروی مورد نیاز آنها به تراکتور متکی می باشند. مثل: کمباین های کششی ، دروگرها و چاپرها.

راه اندازی ماشینهای ثابت:

گاهی برای تامین توان مورد نیاز ماشین های ثابت از قبیل ، پمپ‌های آبیاری ، ژنراتورهای برق ، خرمنکوب‌ها و غیره از تراکتور استفاده می شود.

استفاده به عنوان بیل مکانیکی یا جرثقیل:

چنانچه تجهیزات لازم به یک تراکتور اضافه شود،می‌تواند به عنوان بیل مکانیکی یا جرثقیل از آن استفاده شود.

در مقایسه لوازم یدکی تراکتور کاربردهای تراکتور:

کاربردهای تراکتور را در قالب سه نوع توان تولیدی و ساختار آن به شرح زیر توضیح داد:
۱- وسیله کشنده. وسایلی چون لندلولر(ماله)، غلتک ها، دیسک های سنگین و غیره به مالبند ثابت تراکتور قلاب شده و به وسیله آن کشیده می شوند.
۲- تامین حرکت دورانی.

میل گردان ماشین هایی چون دروگرها و چاپرها به محور تواندهی متصل می شوندتا حرکت دورانی قطعات آن تامین گردد.در حالی که خود ماشین ها به اتصال سه نقطه یا قلاب مالبند تراکنور بسته می شود.
۳- راه اندازی ماشین های ثابت مثل آسیاب ها، پمپ های آبیاری، مولدهای برق، خرمنکوب ها و غیره به وسیله تسمه فلکه یا محور تواندهی.
۴- راه اندازی وسایلی چون بذر کارها، کود پاش افشان ها و بعضی از جاروها به وسیله محور تواندهی چرخ گرد.

در مقایسه لوازم یدکی تراکتورسرعت دورانی:

بعضی از قطعات این ماشین ها مثلاً موضع بذر کارها، صفحه دوار کودافشان و انگشتی های جارو باید متناسب با سرعت پیش روی تراکتور باشد.
۵- تنظیم خودکار کشش ادوات در خاک و ارتفاع ماشین ها از سطح زمین به وسیله دستگاه های کنترل با کشش و موقعیت هیدرولیک.
۶- تامین توان هیدرولیکی برای جک ها و سایر موتورهای هیدرولیکی بیرون تراکتور.

۷- عملیات وجین و تنک با تنظیم فاصله مرکز به مرکز چرخ های عقب و جلو تراکتور به منظور متناسب ساختن آن ها با فاصله خطوط کشت برای کولتیواتور زدن و غیره.

۸- به عنوان بیل مکانیکی، تیغه یا جرثقیل با نصب این ادوات در جلو یا عقب تراکتور.

۹- حمل ادوات سوار نیمه سوار و دنباله بند.

انواع تراکتورها:


درمقایسه لوازم یدکی تراکتور کاربردهای مختلف تراکتور، که بر اثر تحول تدریجی آن به دست آمده، که موجب شده طبقه بندی های زیادی برای آن به وجود می آید.

یک طبقه بندی توصیفی بر اساس نوع فرمان،وساختمان شاسی و اجزای کششی در زیر آمده است.

1- تراکتور زنجیری.

2- تراکتور ردیف کار یا استاندارد.

3- تراکتور پا بلند.

4- تراکتور کارهای عمومی واحد زراعی.

5- تراکتورهای مخصوص باغ میوه.

6- تراکتور یونیور سال یا تراکتور جامع و کامل.

7- تراکتور چمن زنی یا باغبانی.

8- تیلر یا تراکتور دستی.

9- تراکتور حمل درخت.

۱۰-تراکتور بار کن یا بیل مکانیکی.
۱۱- تراکتور چهار چرخ محرک(دو دیفرانسیل) با چرخ های کوچک جلو متصل به فرمان.

۱۲- تراکتور چهار چرخ محرک(دو دیفرانسیل) با چرخ های مساوی و متصل به فرمان.
۱۳- تراکتور چهار چرخ محرک(دودیفرانسیل) با چرخ های مساوی و شاسی مفصلی یا کمر شکن.

تراکتورهای زنجیری:

این تراکتورها امروزه کمتر از زمانی که به بازار عرضه شدند اهمیت دارند. معمولاً زمانی به کار می رود که خاک خیلی سخت و نرم بوده و یا پایداری چرخ های تراکتور مد نظر باشد. در بدو امر تراکتورهای زنجیری بزرگتر از تراکتورهای چرخدار بودند به همین دلیل در مزارع بزرگ به کار می رفتند.

تراکتور استاندارد:

ابتدا برای عملیات کششی به کار می رفت.که در این تراکتور چرخ های عقب محرک هستند.و گرانیگاه آن تقریباً در فاصله یک یوم بین محور چرخ های عقب و جلو، نزدیک به محور چرخ های عقب قرار دارد.تراکتور استاندار گاهی تراکتور کشورهای غربی نیز نامیده می شود.و فاقد دستگاه اتصال سه نقطه ای می باشد.

تراکتورهای پا بلند:

معمولاً تغییر شکل یافته تراکتورهای ردیف کار(استاندارد) است.و به خصوص برای محصولاتی که ارتفاع زیادی دارند مانند نیشکر طرح ریزی شده اند.

تراکتور کارهای عمومی واحد زراعی:

در این تراکتورها فاصله شاسی از زمین عموماً کمتر ز تراکتورهای استاندارد است.این تراکتورها برای اکثر عملیات مزرعه یا چراگاه مناسب و اغلب مجهز به یک بارکن جلو است.از این تراکتور برای پاک کردن اصطبل دام ها می توان استفاده کرد.

تراکتور باغ میوه:

تفاوتش با تراکتور کارهای عمومی واحد زراعی جزئی است .فقط شاسی آن چند سانتی متر به زمین نزدیکتر است، استانداردی از طرفOSHA(اداره کل بهداشت و ایمنی شغلی)جهت ساختمان اتاقک راننده برای حفاظت سرنشین آن هنگام غلتیدن این تراکتور به عمل نیامده . لذا این تراکتور فاقد ساختمان اتاقک راننده است.

در مقایسه لوازم یدکی آنچه یک اپراتور تراکتور باید بداند:

سرویس و نگهداری مناسب را باتوجه به کتابچه دستورالعمل انجام دهد ،از تراکتور فقط برای کاری که طراحی شده استفاده می کند ، بررسی قبل از کار را انجام میدهد ، در هنگام سوخت گیری خطر آتش سوزی یا انفجار را بر طرف می کند ، توصیه های داده شده در راه اندازی و خاموش کردن تراکتور را رعایت می کند ، در هنگام کار دقت ویژه ای برای جلو گیری از سوانح انجام می دهد.

در مقایسه لوازم یدکی تراکتور استفاده از تراکتورها برای کارهایی که مشخص شده است ، در عملیات کشاورزی تراکتورها کارهای مختلفی انجام می دهند که این اعمال عبارتند از:

در مقایسه لوازم یدکی تراکتور هنگام کشیدن ادوات و ماشین ها احتیاط های خاصی را رعایت می کند.

در مقایسه لوازم یدکی تراکتور کشیدن وسیله های سنگین برای اعمال شخم.

به عنوان یک واحد حمل و نقل برای انتقال وسایل از یک محل به محل دیگر.

شامل وسایلی که ابزار سوار راحمل می کند.· تامین منابع قدرت برای ماشین های دیگر از طریق محور توان دهی یا سیستم های هیدرولیک.

برای انجام کارهای مختلف تراکتورها باید قابلیت های مختلفی داشته باشد که عبارت است از :

قابلیت تغییرفاصله چرخ ها ، قابلیت فرمان دادن سریع ، موتور های باقدرت بالا ، جعبه دنده های چند سرعته ،ارتفاع زیاد شاسی از زمین، توزیع وزن نابرابر بین چرخ های جلو و عقب ، ترمز های مستقل برای هرچرخ ، اتصال مالبند قابل تنظیم ، اتصال قابل کنترل هیدرولیکی ، کنترل های هیدرولیکی ، امکان افزودن وزن و چرخ های دوتائی ، مدارهای هیدرولیک برای نیرو دادن یا بلند کردن ادوات و ماشین ها ، محور توان دهی برای راه اندازی ادوات کشیدنی و سوار،قفل دیفرانسیل ، امکان سوار کردن ادوات روی شاسی تراکتور.

نکته:
قابلیت های گفته شده به یک ماشین اجازه می دهدکه در عملیات کشاورزی کارهای مختلفی انجام دهد .و بازدهی تراکتور و سهولت عملکرد آن را افزایش دهد و کارکرد تراکتور را ایمن سازد. هر چه طراحی ماشین برای انجام کار هایش بهتر باشد خطرات کاری کمتری وجود دارد. لازم است که از تراکتور در انجام کارهای مشخصی که برای آن طراحی شده است. استفاده کرد.و تراکتور یک وسیله تفریحی نیست واز همه ی احتیاط ها و توصیه های ذکر شده در کتابچه ی دستورالعمل پیروی کنید.

بررسی های قبل از کار:

در مقایسه لوازم یدکی تراکتور تراکتور خود را همانند: لاستیک ها ، سپرها ، سکو و پله ، لوله های سوخت رسانی و هیدرولیک ، قابلیت دید اپراتور از داخل کابین ، ترمز ها ، فرمان ، وسایل روشنایی ، تنظیم صندلی ، کلید ایمنی روشن کردن در حالت خلاص.
توجه:
در مقایسه لوازم یدکی تراکتور قبل از بررسی تراکتور خود رانیز امتحان کنید.لباس های گشاد و آویزان در داخل قطعات متحرک گیر کرده شمارا به سمت ماشین می کشد. کفش ایمنی خود را بررسی و از وضعیت خوب آن از قبیل داشتن کف های ضد سریدن و بستن محکم بند ها اطمینان حاصل کنید.

بازدید لاستیک ها:

بریدگی روی آج و دیواره لاستیک را نگاه کنید.فشار باد لاستیک را کنترل کنید.در مقایسه لوازم یدکی تراکتور توجه داشته باشیم که لاستیک های آسیب دیده می ترکند. و تراکتور را از کنترل خارج می کنندو باد کم لاستیک موجب آسیب داخل آن و باد زیاد لاستیک موجب پرش چرخ های جلو در برخورد باسطح ناهموار شده و کنترل ماشین از دست شما خارج می شود.

بازدید سپرها:

درمقایسه لوازم یدکی تراکتور اطمینان حاصل کنید که همه سپرها سر جایشان هستند سپر ها شما را از قطعات متحرک و نقاط گیر کردن حفظ می کنند.همیشه اطمینان حاصل کنیدکه محور توان دهی تراکتور و همه حفاظ های که برای ادوات محور توان دهی گرد فراهم شده است سر جایشان هستند.

بازدید سکو و پله ها:

در مقایسه لوازم یدکی تراکتور گل های لغزنده ، گریس و هر نوع بقایای گیاهی را که مکن است در روی پله ها و سکوی اپراتور جمع شده باشند تمیز کنید . به خاطر داشته باشید که زنجیرها و ابزاری که بر روی سکوی اپراتور حمل می کنید .ممکن است در کار پدال دخالت کرده ، موجب لغزش یا سقوط از تراکتور شوند ، بنابراین آنها را خارج کنید.

بازدید لوله های سوخت رسانی:

نشت و خطوط سوخت رسانی و اتصالات ،خطر آتش سوزی و هدر رفتن سوخت را به دنبال دارد.در مقایسه لوازم یدکی تراکتور هدر رفتن فشار یا روغن از لوله های سیستم هیدرولیک منجربه تلفات در فرمان هیدرولیکی ،ترمزهیدرولیکی و کنترل اتصال سه نقطه خواهد شد. لوله های سیستم هیدرولیک را در وضعیت خوبی نگه دارید.

درمقایسه لوازم یدکی تراکتور فشار مایعات تحت فشار می تواند به داخل پوست نفوذ کند و آسیب جدی بساند. لذا قبل از قطع لواه های سوخت رسانی، فشار را تخلیه کنید. در مقایسه لوازم یدکی تراکتور قبل از وارد کردن فشار همه اتصالات را سفت کنید.

از یک تکه مقوا یا کاغذ برای پیدا کردن نشت استفاده کنیدو از دست های خود برای این منظور استفاده نکنید. برای جلوگیری از آسیب های ناشی از خروج روغن تحت فشار و اجتناب از هدر رفتن توان هیدرولیک در فرمان ،ترمزو کنترل واتصال سه نقطه ،لوله ها ،اتصالات و واشر های معیوب را تعویض کنید و اتصالات باید سفت باشد.

بازدید قابلیت دید راننده:

در مقایسه لوازم یدکی تراکتور برای کارمطمئن با تراکتور به دید خوب در همه جهات نیاز دارید.تمیزی شیشه جلو یا برف پاکن و تنظیم آینه را در تراکتور های کابین دار بررسی کنید.اگرپنجره ها نیاز به تمیز کردن دارند ،این کار را روزانه انجام دهید.

بازدید ترمزها:

در مقایسه لوازم یدکی تراکتور قبل از حرکت تراکتور،ترمز های آن را امتحان کنید و دوباره در سرعت پایین این کار را انجام دهید. اگر تراکتور شما دارای ترمز هیدرولیکی است،موتور را روشن کنید،سپس هر پدال را به پایین نگه دهید و نحوه کارش را مشاهده کنید .

ترمزها باید سفت باشد. و فاصله حرکت پدال باید از آنچه در کتابچه اپراتور تعیین شده بیشتر باشد. سپس هردو پدال را به هم قفل کرده به آرامی به جلو حرکت داده ،کلاچ را آزاد نموده ، ترمز ها را به پایین فشار دهید. اگر ترمز ها متعادل نباشند تراکتورمنحرف خواهد شد. اگر ترمزها با این آزمایش خوب عمل نکردند،کتابچه دستورالعمل برای تنظیم ترمزها را مطالعه یا این که از کارگاه سرویس بخواهیدکه تنظیم ترمزها را برای شما انجام دهد.

بازدید فرمان:

غربالک فرمان را در جهتی بچرخانید وبه مقدار چرخش غربالک قبل از چرخیدن چرخ ها توجه کنید.فرمان دادن باید سریع،عکس العمل پذیر حساس و بدون حرکات اضافی در اتصالات فرمان باشد. ماشین های که به فرمان هیدرولیکی مجهز هستند.با کوچک ترین فشار انگشت باید عکس العمل نشان دهند.

بازدید وسایل روشنایی:

در طی روز وقتی دید کافی نیست و بعد از غروب آفتاب و همچنین هنگام حرکت در روی جاده های عمومی به نور نیاز دارید. اگر ضرورت استفاده از روشنایی را پیش بینی می کنید،فبل از شروع به کار ،وسایل روشنایی را بررسی کنید. چراغ ها را به طور مرتب با رعایت موارد ذکر شده در کتابچه راهنما به خوبی تنظیم کنید. در مقایسه لوازم یدکی تراکتور چراغ های اخطار دهنده را به هنگام را در هنگام حرکت در روی جاده های عمومی طی روز و شب روشن نگه دارید تا مردم بتوانند به راحتی شما را تشخیص بدهند.

بازدید فرمان:

غربالک فرمان را در جهتی بچرخانید وبه مقدار چرخش غربالک قبل از چرخیدن جرخ ها توجه کنید.فرمان دادن باید سریع،عکس العمل پذیر حساس و بدون حرکات اضافی در اتصالات فرمان باشد.ماشین های که به فرمان هیدرولیکی مجهز هستند.با کوچک ترین فشار انگشت باید عکس العمل نشان دهد.

بازدید وسایل روشنایی:

در مقایسه لوازم یدکی تراکتور طی روز وقتی دید کافی نیست و بعد از غروب آفتاب و همچنین هنگام حرکت در روی جاده های عمومی به نور نیاز دارید.اگر ضرورت استفاده از روشنایی را پیش بینی می کنید،فبل از شروع به کار ،وسایل روشنایی را بررسی کنید.چراغ ها را به طور مرتب با رعایت موارد ذکر شده در کتابچه راهنما به خوبی تنظیم کنید. چراغ های اخطار دهنده را به هنگام را در هنگام حرکت در روی جاده های عمومی طی روز و شب روشن نگه دارید تا مردم بتوانند به راحتی شما را تشخیص بدهند.

تنظیم صندلی راننده:

در صورتی که شخص دیگری از تراکتور شما استفاده می کرد،وضعیت صندلی خود را تنظیم کنید. وقتی که دست های شما روی غربالک فرمان قرار می گیرد،زاویه ساعد وبازوی شما باید ۹۰ درجه باشد. پای شما باید بعد از فشردن پدال کمی زاویه دار باشد.

در مقایسه لوازم یدکی تراکتور بسیاری از صندلی های تراکتور به تناسب وزن اپراتور قابل تنظیم هستند.مانند یک بالش اپراتور را در مقابل ضربات و تکان های شدید محفاظت کند.

  • بازدید کلید های روشن کردن تراکتور در حالت خلاص.
    کلید های روشن کن در حالت خلاص در هنگامی که دنده یا کلاچ در گیر باشد،جلو روشن شدن موتور را می گیرد آنها را مرتب بررسی کنید.
  • تا از عملکرد درست آن ها مطمئن شوید. - جلوگیری از گریختن ( در رفتن ) تراکتور با جلو گیری از گریختن ماشین آز آسیب یا مرگ احتمالی اجتناب کنید.
  • با کوتاه کردن اتصال ترمینال های استاتور(راه انداز)موتور را روشن نکنید.
  • هرگز زمانی که روی زمین هستید موتور را روشن نکنید.
  • موتور را فقط از صندلی اپراتور و در حال قرار داشتن دنده در وضعیت خلاص یا پارک روشن کنید. - سوخت گیری در هنگام سوخت گیری از آتش سوزی و انفجار جلوگیری نمایید.
  • بیشترین خطر در هنگام کار با بنزین یا گاز مایع است.این سوخت ها از درجه حرارت ۲۲ درجه سانتیگراد به صورت بخار در می آیند .
  • و با هوای اطراف مخلوط قابل انفجاری را در غلظت نسبتا” پایین (۶ درصد) سوخت – بخاربه وجود می آورند.
  • سوخت گازوئیل را مطمئن تر می توان استفاده کرد. گازوئیل در حرارت ۴۳ درجه سانتیگراد بخار می شود. اما موارد ایمنی که برای گازوئیل به کار.
    می گیرید همانند بنزین باشد. - موارد ایمنی در خصوص سوخت بنزین و گازوئیل مخازن سوخت را شناسائی کنید احتمال خطر به اشتباه گرفتن سوخت بنزین یا گازوئیل را از بین ببرید.
    مخازن بنزین را با بر چسب قرمز و مخازن گازوئیل را با برچسب سبز مشخص کنید.
    سوخت بنزین و گازوئیل را در قوطی های تایید شده از نظر ایمنی حمل کنید.
    حد اقل ۵دقیقه یا بیشتر قبل از سوخت گیری یک موتور گرم صبر کنید تا خنک شود و بعدا سوخت گیری کنید.
    در مقایسه لوازم یدکی تراکتور هنگام جوشکاری یا سیگار کشیدن اقدام به سوخت گیری نکنید و موتور و همه کلید های برقی را خاموش کنید.
    روشن کردن تراکتور:
    در مقایسه لوازم یدکی تراکتور بعد از این که اقدامات ایمنی قبل از کار را تکمیل کردید. احنیاط های زیر را در هنگام روشن کردن موتور را رعایت کنید:
    اگر تراکتور را در داخل کارگاه روشن می کنید
  • تهویه کافی فراهم کنید چون منو اکسید کربن ،که یک گاز بی بو و بئ رنگ و کشنده است ،در گازهای خروجی همه موتورها موجود است.
  • اطمینان حاصل کنید که در هنگام روشن کردن موتور در داخل ، هوای کافی و تمیز وجود داشته باشد . درها و پنجره ها را باز کنید وبه استقبال مرگ نروید.
    تراکتور را از سکوی اپراتور روشن کنید و هرگز از بین چرخ ها تراکتور را روشن نکنید چون اگر دنده درگیر باشد به شما صدمه وارد خواهد شد.
    مراقب باشید که محور توان دهی در گیر نباشد.
    در مقایسه لوازم یدکی تراکتور قبل از روشن کردن موتور ، کلاچ را قطع و دنده را در وضعیت خلاص یا پارک قرار دهید.
    درمقایسه لوازم یدکی تراکتور در هنگام اتصال ادوات از محل صندلی اپراتور خط اتصال را میزان کنید.
  • در هنگام اتصال به هیچکس اجازه ندهید بین تراکتور شما و وسیله قرار گیرد.
    قبل از حرکت تراکتور به جلو و عقب نگاه کنید .
  • مرقب باشید که مانع یا اشخاصی در جلو یا عقب تراکتور نباشند. ویا با بوق زدن دیگران را از حرکت تراکتور خبر کنید.
    درگیر کردن نیرو به چرخ های محرک را به آرامی انجام دهید.
  • درگیر کردن ناگهانی کلاچ یا تعویض دنده هیدرولیک با سرعت بالا می تواند موجب واژگونی تراکتور خصوصا در شیب گردد.
    متوقف کردن و پارک تراکتور.
    در مقایسه لوازم یدکی تراکتور برای جلوگیری از حوادث در هنگام توقف نکات ذیل را رعایت کنید:
    قبل از توقف،چرخیدن،یاکم کردن سرعت،علامت دهید.
    در بزرگراه هادر صورت امکان برای توقف به طرف شانه دست راست جاده حرکت کنید.
    قبل از ترمز گرفتن سرعت راکم کنید و کلاچ را پایین نگهدارید و ترمز کنید.
  • در حرکت روی بزرگراه پدالهای هردو ترمز را به هم قفل کنید.
    در هنگام توقف روی سطوح لغزنده مانند یخ،برف،و زمین نرم یا کود دامی،ترمزرا چندین بار بالاوپایین کنید.
  • واگر ترمز گرفته شد و تراکتوربه یک سمت سر خورد ترمز را چندین بار بگیرید و رهاکنیدتا تراکتور متوقف شود.
    در هنگام کشیدن و متوقف کردن بارهای سنگین مراقب باشید
    در هنگام ترک تراکتور همه ادوات را پایین بیاورید.
  • وهمه کلید های الکتریکی راقطع کنید و آنها را بردارید.

انواع حوادث تراکتوردر مقایسه لوازم یدکی تراکتور که یک راننده با آن مواجع است:

واژگون شدن تراکتور. سقوط از تراکتور.له شدن زیر تراکتور .تصادف با وسایل موتوری دیگرگیر افتادن در محور توان دهی.

درمقایسه لوازم یدکی تراکتوربرای متوجه شدن علل واژگون شدن تراکتورباید نیروهایی را که روی تراکتور عمل می کنند را بشناسید: نیروی ثقل ، نیروی گریز از مرکز، گشتاور محور عقب ، اهرم بندی یا نقطه اتصال ،جلوگیری از وا‍ژگون شدن تراکتور

در مقایسه لوازم یدکی تراکتور برای سالم ماندن خود و جلوگیری از صدمه دیدن تراکتور ،از معلومات خود در مورد دلایل واژگونی استفاده کنید.

از روش های که با استفاده از نیروی ثقل تراکتور ،شما را راست نگه می دارند.و نیروهایی که واژگون کردن تراکتور را به حد اقل می رساند پیروی کنید. حدود سه چهارم آسیب های واژگونی تراکتور ناشی از واژگون شدن به پهلو است وسایل ایمنی محافظت از واژگونی تراکتور:

استفاده از قاب های محافظ واژگون شدن.استفاده از اطاقک محافظ واژگون شدن.

در مقایسه لوازم یدکی تراکتور حوادث غیر ضروری و قابل اجتناب در رانندگی تراکتور:

سقوط از تراکتور· سقوط اپراتور· حمل مسافر· تراکتور های چهار چرخ محور· حوادث محور تواندهی· حوادث مربوط به اتصال ادوات.

نکات ایمنی:

پله هاو سکوها را تمیز کنید· از روی تراکتور نپرید· برای بالا رفتن از تراکتور از دستگیره یا نرده استفاده کنید· فقط تراکتور را از سکوی اپراتور هدایت کنید· سرعت مطمئن کاری را حفظ کنید· در هنگام خستگی استراحت کنید و هر ۲تا ۲.۵ ساعت کار ۱۰ الی ۱۵ دقیقه توقف کنید.· تراکتور ها برای حمل فقط یکنفر ،و ان هم اپرا تور طراحی شده است· تراکتور های چهار چرخ محرک با فرمان مفصل دار در وسط لولا می شوند.

در مقایسه لوازم یدکی تراکتور هرگز در هنگام روشن بودن موتور بین چرخ های تراکتور قرار نگیرد.· محور تواندهی بدون محافظ خطرناک است لذا از روپوش و محافظ محور استفاده کنید.· از صندلی اپراتور ،تراکتور خود را برای اتصال در وضعیت مناسب قرار دهید.· قبل از باز کردن ادوات، موتور را خاموش کنیدو ترمز دستی رابکشید.نقطه اتصال را به وسیله قفل محکم کنید.· در هنگام حمل و نقل وسایل در جاده ها ی عمومی از زنجیر اطمینان بین تراکتور و وسیله نقلیه استفاده کنید.

در مقایسه لوازم یدکی تراکتور نکات ایمنی در خصوص اتصال ادوات دنباله بند به تراکتور:

از فلزات و پیچ مهره های فولادی و محکم استفاده کنید ، از جک ها،بالاکش ها برای بلند کردن ادوات و اتصال آنها استفاده کنید ، اگر وسیله خوب حمایت نشده باشد در زیر آن قرار نگیریدو ماظب انگشتان خود باشید ، مواظب باشید که قفل ها ی ایمنی ودسگیره ها محکم بسته شده باشند

در مقایسه لوازم یدکی تراکتور نکات ایمنی در خصوص جدا کردن ادوات دنباله بند از تراکتور:
جای مناسبی را انتخاب کنید یک سطح صاف ،و سفت و زهکشی شده ، پایه های حمایت کننده و جک هارا پایین بیاورید ، از اتصالات حمل و نقل یا پایین آوردن وسیله بر روی زمین استفاده کنید ، در مقایسه لوازم یدکی تراکتور تصادفات روی جاده های عمومی:حدود ۱۷در صد تصادفات کشنده مربوط به حرکت تراکتور در روی جاده های عمومی است.

نکات ایمنی:

استفاده از علامت خودرو های کندرو ، استفاده از چراغ های های اخطار دهنده در جلو و عقب تراکتور ، استفاده از آینه های بغل و داخل کابین.

درمقایسه لوازم یدکی تراکتور کشیدن تراکتور ها و ماشین های خودگردان:

اگر لازم است در مقایسه لوازم یدکی تراکتور تراکتور یا ماشین خود گردانی را بکشید موارد ایمنی زیر را رعایت کنید:

وسیله رابرای کشیدن آماده کنید، همه اهرم های تغییر دنده را در وضعیت خلاص و حرکت محور توان دهی راقطع کنید.
اتصال ایمن را برقرار کنیدو یک نقطه اتصال محکم را برای کشیدن پیدا کنید.و هرگز از طناب استفاده نکنید.
o فهرست علائم ایمنی برای تراکتورها.
o کارخانه های سازنده تراکتور برای استفاده آسان تر از تراکتور و ایمن تر از تراکتور ها اصطلاحات موثری راانجام داده اند که در چهار دسته بندی قرار می گیرند:

الف- قابلیت دید و شناسائی: شامل- چراغ های جلو- چراغ های عقب- چراغ های کاری عقب-چراغ های هشـــدار دهنــده زرد چشمک زن-علائم گردش کار-منعکس کننده ها- علامت خودروی کند رو- برف پاک کن شیشه جلووشیشه آفتاب گیر-آینه های طرفین

ب- در مقایسه لوازم یدکی تراکتور راحتی اپراتور و سهولت کار:

در مقایسه لوازم یدکی تراکتور صندلی ضربه گیر قابل تنظیم ، پله و دستگیره برای سوار شدن ،غربالک فرمان قابل تنظیم ، قرارگرفتن کنترل ها و محل مناسب ، قدرت هیدرولیک و وسایل اتصال دهنده برای کنترل ادوات سنگین ، پنکه ها،صافی ها،تهویه مطبوع و بخاری ها ، محافظ های باد ، کنترل ها ووسایل برچسب خورده و با استفاده از علائم عمومی ، کاهش دهنده سرو صدا.

ج- در مقایسه لوازم یدکی تراکتور حفاظت در مقابل مخاطرات کار:

ساختار حفاظتی در مقابل واژگون شدن- کمر بند ایمنی صندلی-گلگیر ها- پله ها و دستگیره ها برای سوار شدن-سکو ها و پله های ضد سریدن- ترمز های هیدرولیکی خود تنظیم- کلید استارت-کلید روشن کن از حالت خلاص- دور سنج و سرعت سنج- کنترل های استاندارد شده- برچسب های هشدار دهنده مخاطره که می توان آثار آن را بر روی سطح دیگر رسم کرد.

د- در مقایسه لوازم یدکی تراکتور برای ثبات تراکتور:

مالبند های با اتصال ارتفاع پایین- وزنه های قسمت جلو- وزنه های چرخ عقب – سنگین کننده لاستیک- تنظیم آسان فاصله چرخ- پدالهای ترمز متصل به هم در مقایسه لوازم یدکی تراکتور طراحی چنین ویژگی هایی به قصد به کارگیری آسان تر و ایمن تر از تراکتور است.

بدانیم آنها چه هستند · بدانیم آنها چگونه کار می کنند· آنها را در وضعیت خوبی نگه داریم· از آنها استفاده کنیم و مطمئن باشیم که دیگران نیز از آنها استفاده می کنند.در مقایسه لوازم یدکی تراکتور ماشین های خود گردان:ماشین های خود گردان ابزار های قدرتی متحرکی است.مرکب از واحد های برداشت،کاشت،سمپاش و واحدهای کاری دیگر .

در مقایسه لوازم یدکی تراکتور حال نگاهی می اندازیم بهتوصیه های مهم برای ایمن راندن ماشین های خود گردان به عنوان واحد قدرتی متحرک. توصیه های کارکرد ایمن تراکتور را رعایت کنیدو آنهارا می توان برای ماشین های خودگردان نیز بکار گیرید ، بررسی های قبل از کارکرد را انجام دهید.

برای حلو گیری از آتش سوزی و انفجار ،سوخت گیری را با ایمنی انجام دهید ، با احطیات حرکت و توقف کنید ، سرعت حرکت مطمئن را حفظ کنید ،از واژگون شدن ،تصادفات ،سقوط و حوادث اتصال دوری کنید. در جاده ها ی عمومی با ایمنی برانید ، سرویس و نگهداری را بر اساس کتابچه اپراتور انجام دهید ، ماشین را برای حمل و نقل آماده سازید ، مخازن بذر را خالی کنید تا فشاری بر سیستم هیدرولیک وارد نشود.

همه مارپیچ هاو بالا برها ی تخله را در وضعیت حمل و نقل قرار دهید ، برای قابلیت دید خوب دماغه را تاارتفاعی پایین بیاوریدکه موانع در روی زمین یا جاده واضح باشد ، در مقایسه لوازم یدکی تراکتور نکات ایمنی درهنگام مسافرت.

یک اپراتور ماهر قبل از روشن کردن تراکتور چه اعمالی را باید انجام دهد؟

قبل از اقدام به ترمز سرعت موتور را کاهش دهید.ومراقب محیط اطراف خود باشید.تا از توقف های همراه با ترس و وحشت ناگهانی پرهیز کنید· از تصادف روی بزرگراه جلوگیری کنید.

در مقایسه لوازم یدکی تراکتور کاسه نمد تراکتورچیست؟

کاسه نمد قطعه‌ای که برای جلوگیری از نشتی روان کننده‌هایی مانند روغن از تجهیزات دارای شفت دوار، رفت و برگشتی یا نوسانی بکار گرفته میشود . ساختمان کاسه نمد نیز چندان پیچیده نیست.در نمای ظاهری چیزی شبیه به واشر آب‌بندی است.البته در مقایسه با واشر کمی تقویت شده است.

به طور کلی کاسه نمد از سه قطعه تشکیل می‌شود که عبارت‌است از:

عنصر آب بندی ، محفظه فلزی یا لاستیکی ،فنر.

درمقایسه لوازم یدکی تراکتور عنصر آب بندی از نشت سیال بین شفت و محفظه فلزی کاسه نمد جلوگیری می‌کند. محفظه فلزی یا لاستیکی نیز وظیفه حفظ پایداری عنصر آب بندی را بر عهده دارد.برای این منظور نیاز به ایجاد فشار ثابت در پشت عنصر آب بندی است که این فنر آن را تأمین می‌کند.کاسه نمد در حالت کلی می‌تواند تا چیزی در حدود ۱۲ پوند بر اینج مربع فشار را تحمل کرده و مانع از نشتی سیال شوند.

البته در نمونه‌های سفارشی، کاسه نمدها توان تحمل فشار بالاتری را نیز دارند. همچنین فاکتورهایی دمای سیال، سرعت شفت، شرایط نگهداری تجهیز و قطر شفت می‌تواند تأثیر بسزایی در عملکرد کاسه نمد داشته باشند. کاسه نمدهایی که در تراکتورها استفاده می‌شوند، در مقایسه با سایر موارد کمی متفاوت هستند. معمولا پهنای محفظه فلزی کاسه نمد تراکتور بیشتر است.همچنین جنس بدنه این کاسه نمدها را نیز از متریال درجه یک و محکم تولید می‌کنند.

در مقایسه لوازم یدکی تراکتور به طور کلی کاسه نمدهای تراکتور در سه بخش استفاده می‌شوند که عبارت‌اند از: موتور تراکتور (کاسه نمد با تحمل دمای سیال بالا استفاده می‌شود)،چرخ تراکتور (کاسه نمد فلزی).متعلقات یدک کش تراکتور (کاسه نمد لاستیکی).

به چه دلیل ازکاسه نمد تراکتور استفاده میکنیم ؟

وقتی با یک تجهیز مکانیکی متحرک سر و کار داریم که در تماس مستقیم با سایر قطعات قرار دارد،مسئله اصطکاک به عنوان یک عامل مخرب جدی مطرح می‌شود.در چنین شرایطی استفاده از روان‌کننده‌هایی مانند روغن اهمیت بالایی پیدا می‌کند.شفت را به عنوان یک قطعه مکانیکی متحرک در نظر بگیرید.حرکت شفت می‌تواند باعث ایجاد اصطکاک بالایی در تجهیزات مکانیکی شود که در پی آن احتمال آسیب رسیدن به آن‌ها وجود دارد.حضور روغن باعث میشود ضمن جلوگیری از اصطکاک قطعات، دمای کار تجهیزات مکانیکی را نیز کنترل کند.

کاسه نمد در اینجا به عنوان قطعه‌ای نقش آفرینی می‌کند که روغن را در همان محدوده‌ای که باید باشد، حفظ می‌کند. در کنار این موارد می‌توان دو کارکرد مهم دیگر را نیز برای کاسه نمد برشمرد که عبارت‌است از:

جلوگیری از افزایش فشار روغن در اطراف شفت ، جلوگیری از ورود آلاینده‌ها و مواد خارجی به روغن .روغن معمولا باید بازه زمانی طولانی در مجاورت شفت موتور تراکتور حضور داشته باشد. قرار گرفتن روغن در معرض فشار بیش از حد باعث می‌شود که خاصیت روان‌کنندگی‌اش را از دست بدهد.

کاسه نمد جلوی وارد شدن فشار زیاد را به روغن می‌گیرداز طرفی به دلیل مهر و موم ایده‌آلی که برای روغن ایجاد می‌کند، مانع از ورود گرد و غبار و سایر آلاینده‌ها به درون روغن می‌شود.به این ترتیب کیفیت روغن برای مدت بیشتری در سطح مطلوبی حفظ می‌گردد. همه موتورهای پیستون دار احتراق داخلی دارای قطعات اساسی می باشد که آگاهی از آنها از اهمیت بالایی برخوردار می باشد.

قطعات موتور احتراق داخلی از اجزای زیر تشکیل می شوند: سیلندر و بدنه سیلندر، سر سیلندر، پیستون، رینگ های پیستون، انگشتی پیستون، شاتون، میل لنگ، چرخ لنگر یا فلایول، سیستم سوپاپ که شامل قطعات زیر می شود: سوپاپ ها (تنفس و تخلیه)،چرخ دنده میل بادامک،بالابر سوپاپ ها،میله فشار دهنده ،انگشتی سوپاپ.

درمقایسه لوازم یدکی تراکتور سیستم سوخت رسانی و کاربوراته کردن سوخت متشکل از مخزن سوخت:

لوله های سوخت، پمپ سوخت، کاربوراتور، مکانیزم کنترل دریچه گاز، و تامین کننده مخلوط سوخت، مانی فولد، صافی هوا،پمپ تزریق سوخت و انژکتورها، فیلترها و اتصالات،سیستم جرقه و برق، باطری یا مگنت، کویل، خازن، وسایل تولید جرقه، مکانیزم پلاتین و دلکو، ژنراتور یا آلترناتور، موتور استارت، سوئیچ و سیم های رابط، سیستم خنک کننده، رادیاتور، پمپ، مجاری آب، پروانه، ترموستات، لوله ها و اتصالات، سیستم روغن کاری، پمپ روغن، لوله های روغن، درجه روغن، صافی روغن، کارتر روغن، گریس خورها، سیستم گاورنر، وزنه ها و فنرها و اتصالات کنترل سرعت می باشد.

در مقایسه لوازم یدکی تراکتور سیلندر و بدنه ی سیلندر مهمترین بخش یک موتور است. و بقیه اجزاء و قطعات موتور به آن وصل می شود. سیلندر فضای مورد نیاز برای حرکت پیستون را فراهم می کند.تا پیستون مخلوط سوخت و هوا را به داخل کشیده و آن را متراکم سازد و در نتیجه ایجاد انبساط و در نهایت تولید توان نماید.
در واقع بخش پایین تر یک سیلندر مکانی است که میل لنگ در آنجا به چرخش در می آید.بسته به توان مورد نیاز برای تولید و ترتیب قرار گرفتن سوپاپها و چندین عوامل دیگر طرح و ساختمان سیلندر تراکتور متفاوت می باشد.

در مقایسه لوازم یدکی تراکتور عموما در موتورهای چند سیلندر تمام سیلندرها یک جا قالب گیری می شوند و همگی در یک ردیف قرار می گیرند.در طرح های دیگری از قبیل ترتیب V، ترتیب شعاعی یا ستاره ای سیلندرها به صورت منفرد و یا گروهی قالب گیری می شوند.

در مقایسه لوازم یدکی تراکتور برخی از موتورها با هوا خنک می شوند که این نوع از سیلندرها به گونه ای قالب گیری می شوند که امکان گردش هوا وجود داشته باشد تا بتواند موتور را خنک کند.اگر سیلندرها در یک قطعه ی واحد قالب گیری شوند دارای چندین مزیت می باشد که شامل موارد زیر می باشد:

در مقایسه لوازم یدکی تراکتور اگر در یک قطعه ی واحد قالب گیری شود دارای ساختاری فشرده تر و سخت تر خواهد بود.پروسه ی ساخت آن ساده تر می گردد و مونتاژ آن نیز راحت تر خواهد بود. فضاهای خالی که در بدنه سیلندر تراکتور وجود دارد این امکان را برای موتورهایی که با آب خنک می شوند. به وجود می آورد تا گردش آب به راحتی انجام میگیرد.

درمقایسه لوازم یدکی تراکتور تراکتورها را می‌توان به چهار دستهٔ کلی دو چرخ متحرک، دو چرخ متحرک مجهز به پولوس قفل کن، چهار چرخ متحرک و چرخ زنجیری تقسیم کرد. شکل کلی تراکتورها به این صورت می باشد که دو چرخ پهن و بلند بر روی محور عقب و دو چرخ کوتاه و باریک بر روی محور جلو نصب می‌شوند و موتور در جلوی کابین راننده قرار دارد.این ساختار از زمان شکل‌گیری تراکتورها تاکنون به همین صورت بوده‌است. امروزه از اتاقک‌هایی جهت تأمین راحتی و ایمنی راننده استفاده می‌شود.در مناطقی مانند درهٔ مرکزی کالیفرنیا که اکثر زمین‌ها شنی هستند،

تراکتورهای چرخ زنجیری از محبوبیت بیشتری برخوردار بوده و هستند؛ چرا که به دلیل وجود چرخ‌های زنجیری عمل کشش و شناوری بهتر صورت می‌گیرد. مانوردهی به این‌گونه تراکتورها توسط کلاچ صورت می‌گیرد،بدین صورت که در زمان چرخیدن به سمت راست، کلاچ، انتقال قدرت به چرخ زنجیری سمت راست را قطع کرده و موجب چرخیدن تراکتور می‌شود.

درمقایسه لوازم یدکی تراکتور تراکتورهای چهار چرخ متحرک در دهه ۶۰ میلادی پا به عرصه گذاشتند. اکثر تراکتورهای چهار چرخ متحرک دارای دو چرخ بزرگ و دو چرخ کوچک هستند، امّا برخی از آن‌ها به چهار چرخ بزرگ مجهز هستند.

تراکتورهای بزرگ معمولاً کمرشکن هستند. این بدان معنی است که هنگام فرمان‌پذیری و مانور، قسمت جلویی تراکتور که شامل موتور و چرخ‌های جلویی می‌باشد،چرخیده و قسمت انتهایی که شامل چرخ‌های عقب و کابین راننده می‌باشد، ثابت باقی می‌ماند.

امروزه تراکتورهای شنی دار (تراکتورهایی با چرخ زنجیری پلاستیکی) مجهز به سیستم انتقال قدرت هیدرولیکی، محبوبیت بالایی در برخی از کشورها پیدا کرده‌اند و به هیچ وجه دور از انتظار نیست که تا چند سال آینده جایگزین سایر تراکتورها شوند.

استفاده از ماشین آلات مکانیزه کشاورزی همانند تراکتور، تیلر و … علاوه بر افزایش بهره وری وکیفیت محصولات را نیز ارتقا می دهد. بکارگیری ماشین آلات پیشرفته، سرعت داشت،کاشت و برداشت را زیاد کرده و محصول بیشتر با کیفیت بالاتر عرضه میشود.

در مقایسه لوازم یدکی تراکتور عملیات کشاورزی و باغبانی، معمولا طاقت فرسا و پر دردسر هستند. اما گاهی استفاده ازوسایل و ماشین‌آلات اشتباه، هزینه بالایی را به باغدار و کشاورز تحمیل می‌کند و با خرابی‌های متناوب و تعمیرات بسیار، هزینه های کار را نیز زیاد میکند . شاید که بتوان بیان کرد که انتخاب صحیح ماشین‌آلات برای زمین‌های بزرگ، به دلیل، سودآوری بیشتر زمین و تکنولوژی‌های پیشرفته‌تر در ماشین‌آلات بزرگ و وجود تحقیقات متعدد در این زمینه، آسانتر میکند .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *