دستگاه اینورتر imaster
در این مقاله به معرفی اینورتر میپردازیم که اینورتر چیست و چه کاربردی دارد و انواع اینورترچیست، همچنین یکی از بهترین مدل اینورتر، اینورتر imaster را معرفی میکنیم.
فهرست مطالب
اینورتر چیست ؟؟
در پاسخ به این سوال که اینورتر چیست و چه کاربردی دارد باید بگوییم اینورتر (Inverter) در واقع یک مبدل جریان الکتریکی است که جریان مستقیم (DC) را به جریان متناوب (AC) تبدیل می کند.
فرکانس، توان و ولتاژ اینورترها می توان به مقدار دلخواه تنظیم کرد. در واقع وظیفهی این مبدل ها برعکس کار یکسوکننده هاست. خروجی اینورتر یک موج مربعی است که می تواند با استفاده از فیلتر به جریان سینوسی تبدیل شود.
حال به این قمت مقاله میرسیم که مزایای اینورتر چیست : استفاده از اینورتر مزایایی دارد که قصد داریم در این بخش به آنها بپردازیم. اینورتر بسیار هوشمند عمل می کند.
اینورتر قادر است از روی میزان باری که به سمت موتور می رود جریان متناسب با آن را تشخیص داده و چرخش موتور را با آن هماهنگ کند. برای مثال هنگامی که لباسشویی در حال کار است سرعت چرخش موتور به میزان وزن لباسهای داخل آن بستگی دارد که توسط اینورتر تنظیم می شود.
مثال دیگر سرعت حرکت آسانسور است که با توجه به تعداد و وزن افراد داخل آن و توسط اینورتر تنظیم می شود.
اینورترها صرفه جویی خوبی در مصرف انرژی و در پی آن کاهش هزینه ها دارند. همچنین باعث می شوند موتورهای الکتریکی جریان راه اندازی برق کمتر و دوام و طول عمر بیشتری داشته باشند.
اینورتر با راه اندازی آهسته و نرم موتور باعث می شود عمر قطعات مکانیکی افزایش یابد و این به دلیل کم شدن ضربه های مکانیکی در بخش های متفاوت موتور میباشد.
همچنین اینورترها قابلیت تغییر سرعت دارند و می توانند سرعت و جهت حرکت موتور را تغییر دهند. از سوی دیگر، این قابلیت در اینورترها وجود دارد که برای حرکت موتور برنامه ریزی شوند.
با استفاده از اینورتر می توان موتور را بدون نیاز به قطع و وصل کردن برق ، روشن و خاموش کرد. بعلاوه، این دستگاه محافظت بیشتری را در برابر اضافه بار و سوختن برای موتور ایجاد می کند.
با استفاده از اینورترها میتوان در شرایطی که تغییرات دائم در ولتاژ ورودی وجود دارد از موتور حفاظت کرد. با استفاده از اینورترها می توان سرعت موتور الکتریکی را افزایش داد.
انواع اینورتر
اینورتر از نظر ورودی؟!
اینورترها از لحاظ ورودی به دو نوع اینورتر تک فاز و اینورتر سه فاز تقسیم میگردند اما خروجی همه آنها سه فاز است.
اینورتر تک فاز
اینورتر تک فاز خود به دو نوع اینورتر نیم پل و اینورتر تمام پل طبقهبندی میشود:
- اینورتر نیم پل: اینورتر نیم پل یک بلوک ساختمانی اساسی در اینورتر تمام پل است. با دو سوئیچ ساخته میشود که در آن هرکدام از خازنها دارای ولتاژ o/p است که معادل Vdc2 میباشد. علاوه بر این، در این نوع از اینورترهای تک فاز سوئیچها یکدیگر را متعادل میکنند. اگر یک سوئیچ فعال شود سپس به طور خودکار سوئیچ دیگر غیرفعال میشود.
- اینورتر تمام پل: مدار اینورتر تمام پل، جریان مستقیم را به جریان متناوب تبدیل میکند و با باز و بسته کردن سوئیچها در یک سری صحیح قابل دستیابی است. این نوع اینورتر دارای حالتهای کاری متفاوت است که به سوئیچهای بسته بستگی دارد.
اینورتر سه فاز
انواع اینورتر سه فاز برای تغییر یک ورودی DC به خروجی AC سه فاز استفاده میشود. سوئیچهای مورد استفاده در اینورتر سه فاز مکمل یکدیگرند. اینورترهای سه فاز در کنار منبع DC قرار میگیرند و ولتاژ قطب درون یک اینورتر سه فاز معادل ولتاژ قطب درون اینورتر نیم پل تک فاز است. این اینورترها دارای دو مد انتقال یعنی مد انتقال 120 درجه و مد انتقال 180 درجه هستند.
اینورترها از لحاظ موج تولیدی
- اینورتر موج مربعی: مناسب برای بارهای کاملاً مقاومتی و جزء نامناسبترین موجهای تولیدی توسط اینورترها
- اینورتر موج سینوسی اصلاح شده یا شبهسینوسی: ترکیبی از شکل موج مربعی و سینوسی، مناسب برای بارهای مقاومتی و خازنی، چرا که با بارهای القایی میتواند باعث ایجاد نویز شود، پرکاربردیترین و اقتصادیترین موج تولیدی، قابل کاربرد در وسایل برقی سبک مانند تلویزیون و رادیو و کامپیوتر و …
- اینورترهای موج سینوسی خالص: قابل کاربرد در انواع تجهیزات الکتریکی و جزء بهترین اینورترها، مناسب از نظر انواع بارها، زیرا آنها به طور خالص، موج سینوسی را برابر با شبکه برق خانگی ما بازتولید میکنند.
معرفی و مشخصات دستگاه اینورتر imaster
کمپانی ADT در سال 1999 در شهر سئول کشور کره جنوبی تاسیس گردید که با تولید اینورترهای کنترل دور، اینورترهای مخصوص تردمیل و روش های تبدیل انرژی کار خود را آغاز کرد. شرکت ADT کره جنوبی با شرکت های زیاد دیگری هم همکاری دارد.
اینورتر imaster در واقع همان اینورتر ADT ساخت کره جنوبی میباشد. اینورترهای ساخت کره جنوبی با نام تجاری imaster به بازار عرضه شده است. اینورتر imaster هم اکنون دارای 4 محصول متفاوت میباشد که هر کدام دارای ویژگی های مختص به خود بوده و با کاراییهای متفاوت در صنعت استفاده میگردد.
انواع اینورتر
انواع اینورتر بصورت زیر می باشد.
اینورتر ماشینی و یا خودرویی
اینورتر صنعتی
اینورتر خورشیدی
اینورتر شارژر دار یا سانورتر
اینورتر متصل به شبکه
اینورتر مستقل از شبکه
اینورتر موج سینوسی خالص
اینورتر موج شبه سینوسی
اینورتر کنترل دور یا فرکانسی
ینورتر ماشینی و یا خودرویی
این نوع اینورتر ها در ماشین مورد استفاده قرار میگیرند و همچنین توان هایی بین 100 وات الی 1000 وات را پوشش میدهند. معمولا از شارژر فندکی برخوردار هستند.
اینورتر صنعتی
اینورتر های صنعتی از توان و کیفیت بالاتری نسبت به اینورتر های ماشینی برخوردار هستند. و از آنها میتوان برای کار های سنگینتری مانند جوشکاری و دریل کاری و دیگر استفاده کرد.
اینورتر خورشیدی
همانطور که از نام این نوع اینورتر مشخص است برای استفاده در سیستم های خورشیدی و پنل های خورشیدی مورد استفاده قرار میگیرد.
اینورتر شارژر دار یا سانورتر
این نوع اینورتر ها را میشود نیز به عنوان برق اضطراری مورد استفاده قرار داد. این نوع اینورتر ها به همراه شارژ باتری با برق شهر هستند.
اینورتر متصل به شبکه
اینورتر های متصل به شبکه نیاز به باتری ندارند و مستقیم به پنل خورشیدی وصل میشوند. این نوع اینورتر ها برق تولید شده از پنل خورشیدی را به شبکه برق شهری تزریق میکنند.
اینورتر مستقل از شبکه
این نوع اینورتر ها ار نوع اینورتر سینوسی هستند و با باتری کار میکنند. و برق ذخیره شده در باتری را به 220 ولت تبدیل میکنند.
اینورتر کنترل دور یا فرکانسی
این نوع اینورتر جهت تغییر فرکانس موتور ها مورد استفاده قرار میگیرند و تبدیل ولتاژِی انجام نمیدهند.
دستگاه اینورتر iMASTER مدل U1
دستگاه اینورتر U1-iMASTER براساس فناوری فوجی FUJI ژاپن توسط کمپانی ADT کره جنوبی مونتاژ و در اختیار مشتریان این محصول در کره قرار گرفته است .
با توجه به بحث بالا، کلیه پارامترها و نحوه عملکرد این اینورتر دقیقا مشابه مدل MINI – FRENIC میباشد .
مدلهای مختلفی از این درایو براساس میزان ولتاژ ورودی تولید شده است . مدل تکفاز 220 ولتی این درایو از قدرت 0.4 کیلووات تا 2.2 کیلووات و مدل سه فاز این محصول با ورودی 380 ولت در محدوده توانی 0.4 کیلوات تا 4 کیلوات تولید شده است.
دستگاه اینورتر شرکت کره ای iMaster در سه نوع با کاربردهای عمومی سبک و سنگین و فوق سنگین طراحی و ساخته شده است
اینورتر imaster U1 شباهت زیادی به برند فوجی ژاپن مدل FRENIC_MINI دارد.از ویژگیهای این دستگاه اینورتر پر قدرت بودن ، دارای عملکردی بی نظیر، ظاهری زیبا و در دو نوع تکفاز و سه فاز میباشد.
اینورتر imasterU1 مدل تکفاز دارای رنج توانی 0.4KW تا 3.7KW و اینورتر imasterU1 مدل سه فاز دارای رنج توانی 0.4KW تا 4KW میباشد که بر روی کیپد آن ولوم وجود دارد. این نوع اینورتر دارای ورودی/ خروجی آنالوگ و دیجیتال میباشد. اینورتر imaster U1 قابلیت تولید فرکانس 0.1 هرتز تا 400 هرتز در خروجی را دارد .
اینورتر imaster A1
اینورتر imaster A1 برای کارهای پرقدرت و سنگین استفاده میشود. اینورتر A1 از توان 5.5KW تا توان 160KW تولید میشود اما تا توان 132KW در بازار ایران موجود میباشد.
اینورتر A1 ظاهری زیبا ، عملکردی قوی، نرم افزار و سخت افزار حرفه ای دارد. اینورتر A1 برای کاربردهای سنگین و فوق سنگین در صنعت مورد استفاده قرار میگیرد.
اینورتر A1 برای کاربردهای سنگین و فوق سنگین در صنعت مورد استفاده قرار میگیرد.
اینورتر imaster E1
اینورتر imaster E1 از توان 4KW تا توان 350KW تولید میشود.این نوع اینورتر دارای توان دو پله ای میباشد.
اینورتر E1 همانند اینورتر مدل A1 پرقدرت و سنگین کار بوده و برای تمام کاربردهای صنعتی قابل استفاده میباشد. اینورتر E1 تا توان 22KW یونیت بریک داخلی دارد.
اینورتر imaster C1
اینورتر imaster C1 در رنج توانهای 5.5kw تا توان 22kw تولید میگردد. این نوع اینورتر هم پرقدرت و سنگین کار میباشد. دارای ولوم تغییر دهنده فرکانس بوده، ظاهری زیبا، نرم افزاری قوی و کیفیت و قیمت رقابتی دارد.
اینورتر C1 در تمامی توان ها مجهز به یونیت بریک داخلی میباشد. اینورتر نسبت به عمده برندهای آسیایی دارای تنوع بیشتری بوده و دارای قیمت و کیفیت رقابتی میباشد.
اینورتر imaster در حال حاضر بهترین و مناسبترین جایگزین برای درایوهای آسیایی و اروپایی با کیفیت میباشد. اینورتر imaster دفترچه راهنما و کاتالوگ فارسی به همراه خود دارند که این امر باعث آسانی در نصب و راه اندازی میگردد.
اینورتر imaster سری U1 ، A1 ، E1 و C1 به دلیل اینکه قابلیت تغذیه گشتاور بالا در فرکانس های پایین را درار هستند، بهترین گزینه برای تمامی کاربردهای صنعتی سبک و سنگین میباشند.
به طور مثال از اینورتر imaster در توان های متفاوت میتوان برای کاربر جرثقیل، بالمیل، تاورکرین، آسیاب، میکسر(Mixer)، اکسترودر، کانوایر، اگزاست فن، بالابر، صنایع نساجی، صنایع پتروشیمی، معدن و… استفاده کرد.
اینورتر imaster از تمام حفاظت های الکتریکی برخوردار میباشد. حفاظت در برابر اضافه جریان خروجی، اضافه بار، اضافه ولتاژ در ورودی، ولتاژ برگشتی بالا، اضافه حرارت، نقصان ولتاژ، اتصال کوتاه در خروجی و… توسط درایوهای imaster به خوبی انجام میپذیرد.
شما میتوایند با مراجعه به سایت فروش B2wall به قیمت و مشخصات دستگاههای اینورتر imaster دسترسی پیدا کنید.
اینورتر سری iMASTER ADT از نظر سخت افزار و نرم افزار کاملا حرفه ای و بدون نقص طراحی شده اند به همین دلیل بدون اغراق میتوان گفت یکی از اینورترهای درجه یک که در بسیاری از کشورهای آسیایی و اروپایی مورد استفاده قرار می گیرد iMASTER می باشد. جهت دریافت اطلاعات دقیق تر ، راهنمایی جهت خرید و لیست قیمت اینورتر imaster با واحد فروش و فنی B2wall در ارتباط باشید.
اینورتر های imaster با نامهای دیگر هم در ایران معرفی میشود:
- اینورتر ADT نامی شناخته شده در بازار ایران
- اینورتر ADT
- اینورتر IMASTER
- اینورتر آیمستر
سریهای اینورتر imaster
- اینورتر iMaster سریU1
- اینورتر iMaster سری C1
- اینورتر iMaster سری A1
- اینورتر iMaster سری E1
ویژگیهای اینورتر imaster
- در دو مدل تک فاز و سه فاز
- برنامه پذیری راحت
- قابلیت تحمل اضافه بار تا 150 درصد برای یک دقیقه
- قابلیت کنترل PID
- دارای پورت RS485
- نصب و را اندازی آسان
- دارای گارانتی معتبر
- دارای مد های کنترلی و آپشن های حفاظتی موتور را دارا می باشد
- خدمات پس از فروش
کاربرد اینورترهای imaster
- کاربری فن
- دستگاه بافندگی
- کمپرسور ها
- پمپ
- بوستر پمپ ها
- دستگاه چاپ
- نوار نقاله ها
- بالابرها و چرثقیل
جمع بندی
با توجه به اینکه اینورتر های سری iMASTER ADT کره جنوبی در چهار مدل مختلف با ویژگی های خاص تولید می شوند متناسب با هر پروژه میتوان بهترین گزینه را در بین اینورتر های سری iMASTER ADT انتخاب و سیستم را با عملکردی دقیق راه اندازی کرد.
تاکنون اینورتر های سری iMASTER ADT در تمام صنایع و جهت راه اندازی اکثر ماشین آلات صنعتی مورد استفاده قرار گرفته اند و خوشبختانه رضایت مشتریان را به همراه داشته است. اینورتر های سری iMASTER ADT جهت راه اندازی میکسر، سانتریفیوژ، بالمیل، تاورکرین، جرثقیل، کانوایر، اکسترودر، صنعت نساجی، معدن، ماشین آلات تولید کاغذ، دستگاه های کشش مفتول و انواع و اقسام کاربردهای مختلف مورد استفاده قرار میگیرند.