معرفی انواع سمپاش و انتخاب بهترین نوع سمپاش

انواع سمپاش

  افرادی که بعنوان تفریح و لذت از گل و گیاهان در فضای منزل خود یا در نزدیکی محل زندگی یا زادگاه خود فضایی را خریداری کرده و به پرورش گل و گیاهان و درختان می پردازند تا هم از زیبایی آن لذت ببرند و بعضا نیز برای امرار معاش این کار را انجام می دهند.

در این میان دفع انواع آفات و بیماری ها از محصولات و گیاهان امری مهم می باشد که باید همواره مورد توجه قرار گیرد واین امر با استفاده از سمپاش مناسب  صورت می پذیرد.

هنگامی که یک آفت یا بیماری در یک محیط پخش می شودقطعا تمام فضای آنجا را در بر خواهد گرفت و کل محیط را آلوده خواد کرد از این رو انواع سمپاش ها بهترین تجهیزات برای گند زدایی نیز می باشند البته نه فقط برای گل ها و گیاهان که گاهی فضاهای پرورش حیوانات اهلی و حتی محیط های زیست انسانی نیز لازم می باشد تا با استفاده از سمپاش گند زدایی گردد.

ما در این مقاله قصد داریم شما را با انواع سمپاش های کوچک و بزرگ آشنا کنیم تا برای استفاده بتوانید بهترین نوع آن را تهیه نمائید.

معرفی مختصر انواع سمپاش ها

انواع سمپاش ها بسته به نیاز گیاهان یا محصولات و نوع کاربرد آنها در محصولات کشاورزی و باغبانی، در اندازه ها و شکل ها همراه با مشخصات مختلفی تقسیم بندی می شوند.

سمپاش دستی

ساده ترین و ارزان ترین گونه از انواع سمپاش سمپاش دستی می باشد که در واقع اولین ایده ها در ساخت سمپاش ها، شامل مدل های دستی سمپاش بوده استدر این نوع سمپاش ها تمام چیزی که می تواند قدرت پاشش سموم را حاصل آورد از طریق نصب یک پمپ کوچک با کارکرد دستی فراهم می شود.

222

سمپاش های دستی از قدرت پمپاژ پایینی برخوردار می باشند و عمده مصرف استفاده از این نوع سمپاش ها تامین نیازهای خانگی می باشد که البته از بین سمپاش ها این نوع سمپاش ارزانترین نوع سمپاش نیز می باشد.

111

 سمپاش پشتی موتوری

این نوع از انواع سمپاش نوعی از سمپاش کوله ای می باشد که با سوار شدن بر پشت کاربر می توان عملیات سمپاشی را انجام داد. این سمپاش ها با استفاده از پمپ و موتوری که در آن تعبیه شده است در کمترین زمان میتواند بیشترین مساحت را سمپاشی کند. سمپاش پشتی موتوری در انواع و مدل های گوناگونی طراحی و تولید شده است. سمپاش پشتی موتوری باعث کاهش هزینه و نیروی انسانی و همچنین افزایش راندمان و سرعت کاری شده است.

نوشته های مشابه

از دیگر ویژگی های این سمپاش می توان به قیمت مناسب ، پاشش یکنواخت سموم ، قابلیت تغییر زاویه پاشش و قطر قطرات اشاره کرد. استفاده از این دستگاه باعث کاهش خستگی و آسیب به اپراتور می گردد که یکی از بزرگترین مزیت های این نوع سمپاش ها به شمار می رود.

333

سمپاش شارژی

 سمپاش شارژی یک محصول پرکاربرد می باشد که برای عملیات گند زدایی و آفت کشی و ضدعفونی کردن مکان های مختلف استفاده می شود. این دستگاه برای افرادی که مایل به استفاده از سمپاش های دستی و قدیمی نیستند و همچنین تمایلی به خرید سمپاش های فرغونی و زنبه ای به دلیل قیمت بالای آن ندارند مناسب می باشد.

از عمده مشکلات سمپاش های شارژی قابلیت کم باتری آن میباشد که شارژ آن در طول مدت سمپاشی خالی می شود. برای حل این مشکل طراحان سعی کرده اند مدل های دوکاره در سمپاش شارژی را طراحی نمایند.

سمپاش شارژی تک کاره تنها متکی بر قدرت موتور الکتریکی خود می باشد تا بتواند عملیات پمپاژ سم را انجام دهد. اما در انواع سمپاش شارژی های دوکاره علاوه بر موتورهای الکتریکی از سیستم عملکرد دستی نیز می توان استفاده نمود. به این ترتیب با تمام شدن شارژ باتری عملیات سمپاشی نیمه تمام نمی ماند و از طریق سیستم دستی می توان عملیات سمپاشی را به پایان رسانید.

444

 سمپاش زنبه ای

تمام سمپاش هایی که تا این قسمت از مقاله به معرفی آن پرداختیم سمپاش های قابل حمل توسط اپراتور انسانی بود. آنها به راحتی میتوانند به راحتی روی پشت یا دوش سوار شده و بدین گونه سمپاشی راحت تر صورت پذیرد

اما مشکل بزرگ در کوچکی مخزن این نوع سمپاش ها می باشد لذا برای تامین حجم زیاد در سمپاشی لازم است تا مخزن را بزرگتر کنیم. انواع سمپاش زنبه ای نمونه ای از این سمپاش های بزرگ می باشد.

در انواع سمپاش های زنبه ای پمپ و تمام متعلقات سمپاش بر روی یک شاسی قرار میگیرد. غالبا یک سمپاش زنبه ای بدون مخزن خواهد بود تا بتوان بسته به نیاز خو مخزن را تهیه کرد که البته نوع استاندارد آن با ظرفیت 100 الی 200 لیتر می باشد. برای جابجایی چنین سمپاش هایی لازم است از انواع چارچوب چرخدار استفاده شود.

555

سمپاش فرغونی:

در تولید بزرگترین نوع از انواع سمپاش ها لازم است تا مخزن به همراه پمپ و سایر متعلقات آن باهم تعبیعه نماییم. به این ترتیب با یک دستگاه بزرگ و مستقل و البته چرخدار روبرو هستیم که برای جابجایی آن دستگیره هایی مانند آنچه در طراحی فرغون استفاده شده است در نظر گرفته شود.

به این صورت می توان دستگاه سمپاش فرغونی را با اتصال انواع کشنده ها مانند تراکتور، تریلر و حتی ماشین های سواری حمل و نقل نمود.

استفاده از موتورهای قدرتمند با وزن و حجم بالاتر در این نوع مدل سمپاش ها مشکلی ایجاد نمی کند چرا که در ساخت سمپاش فرغونی هیچ نگرانی خاصی در خصوص افزایش وزن دستگاه وجود ندارد.مدل های باظرفیت 250 الی 500 لیتری از اندازه های استاندارد این انواع سمپاش به شمار میرود.

666

ترفندهای سمپاشی موثر

1_ زمان مناسب برای محلول پاشی

سمپاشی باید هنگامی انجام شود که آفات در مرحله ضرر رساندن به محصول باشد و سمپاشی قبل از مشاهده آفات در گلخانه ضرورتی ندارد زیرا با جدا سازی گلخانه می توان از شیوع آفات جلوگیری کرد که این به معنای سمپاشی به موقع می باشد.

سمپاشی کردن حشره کش ها و محلول ها باید در ساعات خنک و مرطوب روز انجام شود تا گیاهان احساس تشنگی نکندد و دما کمتر از 27 درجه باشد. توصیه این است که در اوایل صبح سمپاشی صورت گیرد تا هوا خنک باشد و نور کم باشد زیرا روزنه های گیاه بسته است و سم وارد گیاه نمی شود.

2_ از ابزار مناسب برای محلول پاشی استفاده کنید

ابزارهای سمپاشی مناسب ، گران و با کیفیت هستند و این مزیت سبب می شود سمپاشی کمتر و مصرف آب کمتری داشته باشد و اثر سموم چند برابر شود پاشش قطرات به صورت کوچکتر هم در زمینه صرفه جویی در مصرف سم و آب و هم در کاهش هزینه بسیار موثرتر از پاشش قطرات بزرگتر می باشد.

 3_ استفاده از آفت کش ها و کودهای قدیمی

از کودها و سموم دفع آفات قدیمی و مرغوب استفاده کنید زیرا در صورت رعایت تمامی نکات در سمپاشی ، اثر سمپاشی ایده آل تری را خواهید داشت.

4_ یکنواختی پاشش سموم و محلول

تمتم محلول باید بصورت یکنواخت روی گساه پخش شودو به صورت شبنم روی گیاه گذاشته شود. همچنین از روی گیاه چکه نکند چون با زیاد شدن آب روی گیاه ، سلول های گیاه ملتهب شده و روزنه ها مسدود می شوند و به این ترتیب محلول توسط گیاه جذب نمی شود.

راهنمای نگهداری از سمپاش

یکی از عواملی که باعث آسیب به انواع سمپاش می شود نور مستقیم خورشید است. پس حتی الامکان این تجهیزات را دور از نور خورشید نگه داری کیند تا از شکستگی و پوسیدگی سمپاش و شلنگ آن جلوگیری شود. بعد از استفاده با مایع ظرفشویی شستشو دهید و چندین بار آبکشی کنید و مواظب باشید بعد از شستشو سم به محیط وارد نشود زیرا اثرات مضری بر جای می گذارد.

سمپاش را در مکانی قرار دهید تا حیوانات جویدنی مانند موش و سمور وجود نداشته باشند زیرا به دلیل الکتریکی و پلاستیکی بودن تجهیزات، احتمال جویده شدن قطعات سمپاش توسط موش ها وجود دارد که دراین صورت سمپاش دچار اختلال می گردد.

انواع سمپاش

پس از هر بار استفاده از انواع سمپاش قوطی اسپری باید کاملا خالی شود و سپس شستشو و خشک شود و در مکانی تاریک و بدون کمترین نور نگهداری شود.همیشه از سمی استفاده کنید که از چندساعت قبل تهیه شده است چون سم تازه تهیه شده به گیاه آسیب می رساند.

برای خرید سمپاش چه نکاتی را باید رعایت کنیم.

گنجایش مخزن:

از مهمترین مواردی است که حتما باید در خرید سمپاش به آن توجه کنید و با توجه به نیاز خود مخزن با حجم مورد نیاز را تهیه نمایید.

انتخاب نوع و مدل سمپاش:

حتما باید نوع محصولی که خریداری می شود با گیاه و کار مورد نظرتان متناسب باشد باکسب اطلاعات کافی و مطالعه و بررسی راجع به این موضوع اقدام به خرید نمایید.

جنس بدنه:

جنس بیشتر سمپاش ها از نوع پلاستیکی یا استیل ضد زنگ می باشد. جنس سمپاش از این حیث اهمیت دارد که تاثیر بالایی روی وزن سمپاش می گذارد.

 آسانی و سهولت در هنگام کار:

باید در هنگام خرید به راحتی و آسایش خودتان به هنگام کار با سمپاش توجه نمایید.

متراژ شلنگ:

اگر از شلنگ برای انتقال و پخش بهتر سموم استفاده می نمایید بهتر است به طول شلنگ دقت داشته باشید تا هنگام انجام کار با مشکلات زیادی روبرو نشوید.

 خرید سمپاش:

سمپاش ها بسته به نوع کارایی خود در محیط به دو دسته شارژی و دستی تولید و عرضه می گردند. سمپاش های دستی و شارژی سبک و ساده هستند و در عین حال قیمت کمتری دارند. از این نوع سمپا شها می توان برای استفاده در فضاهای کوچک استفاده نمود.

گل و گیاهان زینتی و خانگی و همچنین درختان داخل حیاط خانه ها و پارک ها برای استفاده از سمپاش های کوچک دستی و شارژی مناسب می باشند.بعضی از سمپاش ها دوشی هستند و دارای لانس اسپری مرغوب می باشند.

با توجه به انواع سمپاش، انتخاب نوع مناسب این دستگاه ها دارای اهمیت بالایی می باشد. برای خرید دستگاه سمپاش پشتی موتوری باید وسعت مزرعه و باغ خود را در نظر بگیرید و متناسب با آن دستگاهی که حداکثر یک الی دو روز بتوان با آن عملیات سمپاشی را انجام داد ، انتخاب نمود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *