تراکتور محلول پاشی ذرت

تراکتور محلول پاشی ذرت

محلول پاشی روشی تکمیلی است که برای کاهش مصرف کود و جذب آن از طریق برگ می باشد . بعضي از گياهان آبزي و جلبک ها كليه مواد غذائي مورد نياز را از طريق سطح برگ ها جذب مي نمايند . يكي از راه هاي تغذيه گياه ، ارگان هاي بالاي خاک نظير برگ ها هستند . این عمل بیشتر زمانی که گیاه نیاز بیشتری به عنصر خاصی داشته و نیز در فصل بهار که جذب عناصر از خاک به دلیل فعالیت پایین ریشه ها کم است ، استفاده می شود .

برای رساندن موادغذایی به برگ از طریق محلول پاش کودهای قابل حل در آب به تمام شاخ و برگ گیاه می باشد . تغذیه برگی شامل استفاده از کود محلول روی شاخ و برگ گیاهان در قالب یک ترکیب غذایی رقیق شده با آب می باشد . با محلول پاش ، گیاه مواد مغذی را به فرم یونی ، از طریق برگ و سایر اندام های هوایی جذب می کند .

تغذیه گیاهان با مواد غذایی مناسب از جنبه های مهم حفظ سلامت و عملکرد گیاه محسوب می شود . محلول پاش برگی به عنوان یک منبع تامین کننده مواد مغذی لازم برای گیاه استفاده می شود. محلول پاش برگی می تواند با تغذیه بهتر ، افزایش محصول با کیفیت بالاتر، افزایش مقاومت به حمله بیماری ها و آفات و افزایش تحمل به خشکی را موجب شود .

تحت چه شرایطی باید از محلول پاش تغذیه برگی استفاده کرد ؟

محلول پاشی برگی

1 – هنگامی که فعالیت و رشد ریشه ها به دلیل تهویه کم خاک ، رطوبت بسیارپایین یا بسیار بالا خاک و آلودگی به بیماری نماند و خسارت آفات و جوندگان کاهش یافته است .

2 – هنگامی که نیاز به رفع سریع کمبود مواد غذایی احساس می شود . جذب مواد عذایی از طریق برگ خیلی سریع تر از ریشه انجام می شود . یکی از مزیت های تغذیه برگی ، واکنش سریع گیاه به مواد غذایی به کار برده شده است . فرایند جذب موادغذایی در تغذیه برگی 8 تا 9 برابر بیشتر از هنگامی است که کاربرد خاکی صورت گرفته باشد . بنابراین هنگامی که علائم کمبود دیده می شود ، یک راه سریع اما موقت رفع کمبود ، تغذیه برگی می باشد .

3 – هنگامی که دسترسی مواد غذایی در خاک کاهش یافته است . در خاک هایی که دارای شرایط خاصی مانند PH بالا ، رطوبت بیش از حد و یا خیلی کم خاک ، دمای پایین و نامتعادل بودن عناصر غذایی در خاک هستند . به عنوان مثال ، دسترسی عناصر میکرو در خاک ها با pH بالا کاهش پیدا می کند . در چنین شرایط ، تغذیه برگی عناصر میکرو موثرترین راه جهت عرضه این عناصر به گیاه می باشد .

4 – هنگامی که ریشه ها قادر به جذب کافی مواد غذایی در یک مرحله بحرانی از رشد گیاه نباشند . در زمان اوج ، تغذیه برگی می تواند با کمک جذب ریشه آمده ( مخصوصا رشد مغز ) و بسیار کارآمد است . کنترل تعادل مواد غذایی درخاک مشکل است . تغذیه برگی در مراحل کلیدی رشد گیاه جهت افزایش کمی و کیفی محصول ضروری است .

5 – هنگامی که کیفیت بالای محصول مد نظر باشد ، تغذیه برگی در دوره رشد رویشی می تواند کیفیت محصول تولیدی را افزایش دهد .

6 – هنگامی که مقاومت به آفات و بیماری ها مد نظر باشد ، تغذیه برگی با مواد غذایی حاوی فسفر و پتاسیم می تواند توسعه بیماری ها را کاهش داده و افزایش کمی و کیفی محصول را به دنبال داشته باشد .

7 – هنگامی که میزان محصول زیاد و عدم تغذیه کافی و یا برگ ریزی قبل از موعد باعث کاهش گسترش و ضعف ریشه شده باشد . در چنین شرایطی در سال بعد ریشه ها قادر به جذب کافی نیازهای غذایی گیاه نبوده و باید از طریق تغذیه برگی این نقیصه را جبران نمود .

نوشته های مشابه

* طریق بالا بردن راندمان تغذیه برگی ( محلول پاش )

محلول پاش تغذیه برگی

الف ) مقدار pH محلول غذایی مورد استفاده جهت تغذیه برگی ( محلول پاش ) : 

در مجموع Ph ، جذب برگی را از سه طریق افزایش می دهد :

مواد غذایی باید به فرم قابل حلشان استفاده شوند تا گیاه بتواند آنها را جذب کند. pH روی حلالیت مواد غذایی و نفوذ آن ها به درون گیاه اثر می گذارد . عموما pH اسیدی نفوذ مواد غذایی به درون گیاه را بهبود می بخشد .

  1. مقدار pH روی شارژ کوتیکول ( لایه ای مومی که برگ را در بر گرفته است ) اثر گذاشته و نفوذ یون ها را تسهیل می کند .
  2. شکل یونی مواد غذایی به pH بستگی دارد ، بنابراین pH می تواند روی سرعت نفوذ مواد غذایی به درون گیاه اثر گذارد .
  3. مقدار pH می تواند روی گیاه سوزی ترکیب استفاده شده اثر داشته باشد .

ب) استفاده از مویان : 

مویان ها باعث پخش یکنواخت محلول غذایی پاشیده شده روی برگ ها شده و ماندگاری محلول غذایی پاشیده شده را با کاهش کشش سطحی قطرات افزایش می دهد .

454

زمان تغذیه برگی :

  1. برای جهت تغذیه برگی بهترین زمان اوایل صبح یا نزدیک به غروب خورشید است . هنگامی که روزنه های برگ باز هستند . زمانی که رطوبت نسبی هوا در بالاترین حد قرار دارد و برگ ها در مرحله تورژسانس کامل هستند و سلول های برگ مملو از آب هستند .
  2. تشکیل شبنم بعد از تغذیه برگی در افزایش مدت زمان ورود مواد غذایی به درون برگ ها به دلیل حلالیت مجدد مواد غذایی موجود در شبنم روی برگ ها ، بسیار اهمیت دارد .
  3. محلول پاشی زمانی صورت گیرد که خاک دارای رطوبت مناسب باشد ، هنگامی که برگ ها مملو از آب بوده و تنش آبی وجود نداشته باشد و یا آبیاری قبل از محلول پاشی انجام شده باشد .
  4. از محلول پاشی درست قبل از بارندگی به جهت جلوگیری از شسته شدن مواد غذایی خودداری کنید . بارندگی های ملایم و سبک چند ساعت بعد از محلول پاشی ، باعث حل شدن مجدد مواد غذایی در آب باران شده و افزایش جذب را به دنبال دارد .
  5. از تغذیه برگی در ساعت های گرم روز خودداری شود ، جذب در دماهای بالا خیلی کم می باشد و ممکن است گیاه را با تنش و سوختگی برگ  ها مواجه کند . تغذیه برگی در دماهای بالاتر از 27 درجه سانتی گراد توصیه نمی شود .
  6. در هنگام شب به دلیل بسته بودن روزنه ها ، جذب از طریق برگ کاهش می یابد، بنابراین محلول پاشی توصیه نمی شود .
  7. محلول پاشی بایستی در زمانی انجام گیرد که کمترین وزش باد وجود داشته باشد ، مخصوصا زمانی که اندازه ذرات محلول پاشی ریز باشد که مستعد بادبردگی (دریفت) است .

کیفیت آب استفاده شده محلول پاشی :

 باید از آب شیرین و دارای املاح کم جهت محلول پاشی استفاده کرد . املاح موجود در آب مورد استفاده باعث کاهش حلالیت ماده غذایی شده و در برخی مواقع دارای املاح سمی برای درخت بوده و گیاه سوزی را به دنبال دارد .

اندازه قطرات :

 قطره ها ریزتر مساحت بیشتری از برگ را پوشش می دهد و راندمان محلول پاشی را افزایش می دهند . به هرحال درصورتی که قطرات خیلی ریز شوند دریفت یا باد بردگی ممکن است اتفاق بیافتد .

حجم محلول پاشی :

حجم محلول پاشی برای پوشش کامل تاج درخت کافی باشد ، اما نه خیلی زیاد که باعث ریزش محلول از روی برگ ها گردد .

محدودیت  تغذیه برگی :

غلظت محدود : 

مواد غذایی مورد استفاده در تغذیه برگی نمی توانند کل احتیاجات گیاه را بر آورده کنند .

مسمومیت گیاه : 

بکار بردن غلظت بالای مواد غذایی در تغذیه برگی ممکن است سوختگی برگ را به دنبال داشته باشد و بعد از تبخیر محلول پاشیده شده، نمک ها روی برگ باقی بمانند .

هزینه بالا : 

به دلیل اثرات گیاه سوزی ، مقدار کم مواد غذایی با نوبت های محلول پاشی زیاد باید استفاده شود . بهر حال تعداد زیاد محلول پاشی و غلظت کم مواد غذایی دارای هزینه زیادی بوده و کاربردی نیست .

ضرورت محلول پاشی

محلول پاش برگی باعث افزایش کارایی عناصر و رفع کمبود مواد غذایی در مدت زمانی کمتر  نسبت به حالت خاک مصرف و  همچنین باعث افزایش عملکرد محصول از طریق افزایش سرعت انتقال عناصر غذایی از برگ به سایر اندام­ ها می ­شود .

اثرات و مقایسه محلول پاشی

مقایسه کود دهی به صورت محلول پاشی و  مصرف خاکی روی گیاه رازیانه انجام گرفت و نشان داد که کیفیت این گیاه تحت تاثیر روش کود دهی قرار می گیرد و اثر محلول پاشی نسبت به خاک مصرف افزایش عملکرد بیشتری را نشان می دهد . مانند روی گیاه بادرشبو در ارومیه انجام گرفت مشخص شد که  محلول پاشی عصاره کودهای آلی صفات مورفولوژیک و عملکرد کمی و کیفی این گیاه را تحت تاثیر قرار می دهد .  محلول پاشی دارای عناصر ریزمغذی مثل روی ، منگنز و مس و در مقایسه با مصرف خاکی این عناصر، افزایش عملکرد بیشتری را نشان داد .

در آزمایش روی گیاه آنیسون وقتی انجام گرفت مشخص شد که محلول پاشی کود آهن عملکرد دانه ، اسانس و مقدار کلروفیل این گیاه را افزایش داده و هنگام انجام آزمایش با کود روی ( Zn ) این افزایش بیشتر هم شد .

* نکاتی در نتیجه زمینه محلول پاشی ( تغذیه برگی )

– از ترکیب کود و سم به هنگام محلول پاشی پرهیز کنید .

  – در زمان هایی که وزش باد وجود دارد و همچنین در دماهای بالا انجام نشود .

    – در باغات میوه به خصوص در درختان هسته دار قبل از مصرف کودها در سطح محدود آزمایش گردد .

    – قبل از شروع ، حتما از سالم بودن دستگاه سم پاش اطمینان حاصل کرده و عملیات کالیبراسیون را انجام دهید .

    – از خرید یا مصرف محصولاتی که بسته بندی آن ها باز شده و یا آسیب دیده است خودداری فرمایید .

تغذیه ذرت از طریق محلول پاشی با پهپاد

محلول پاشی کود برای ذرت با پهپاد می‌ تواند در امر تغذیه ، سلامت و مدیریت محصول کشاورزان کمک کند . یکی از مزایای محلول‌ پاشی به کمک پهپاد ، تغذیه برگی ذرت است که مواد مغذی از طریق جریان هوا که در نزدیکی زمین ایجاد می‌ شود به تمام سطح های گیاه و حتی سطح زیر برگ‌ ها می‌رسد ، و همچنین به علت اینکه حجم آب حامل کود در روش محلول‌ پاشی با پهپاد بسیار کم می‌باشد ذرات محلول‌ پاشی بسیار ریز بوده و سریع از روزنه‌ های برگ جذب گیاه می‌ شوند .

یکی دیگر از مزایای محلول پاشی کود برای ذرت با پهپاد ، سرعت بالای محلول‌ پاشی است که بطور متوسط ۶ – ۱۰ هکتار در ساعت ( بسته به نوع پهپاد ) را می‌توان محلول‌ پاشی کرد .

در محلول‌ پاشی به روش‌ سنتی ، در اثر تردد ماشین‌آلات کشاورزی ، امکان شکسته شدن و آسیب دیدن ساقه گیاه ذرت وجود دارد که باعث ایجاد خسارت زیاد به مزارع می‌شود . بنابراین به کمک محلول پاشی کود برای ذرت با پهپاد می‌ توان از این امر جلوگیری کرد .

زمان پیشنهادی محلول پاشی

زمانی که آفتاب طلوع کرد روزنه های گیاه باز شده و گیاه شروع به غذاسازی می کند تا هنگامی که دمای هوا خیلی افزایش نیافته و گرم نشده باشد .

معرفی تانکر محلول پاشی

تانکر محلول پاش

تانکر ( مخزن ) وسیله ای است که به عنوان مخزن نگه دارنده آب ، سموم دفع آفات و کود های مایع کشاورزی استفاده می شود .

موادی که برای ساختن تانکر محلول پاشی استفاده شده است شامل فولاد ضد زنگ ، پلاستیک پلی اتیلن و فایبرگلاس است . تانکرهای محلول پاشی از آلومینیوم ، ورق گالوانیزه و یا فولاد ضد زنگ ساخته شده توسط برخی از سموم دفع آفات و کودهای مایع به راحتی پوسیدگی و یا زنگ زدگی پیدا می کنند .
تانکرها دارای یک شیر تخلیه و بسته شدن در پایین ترین قسمت خود وجود دارد تا هر مایعی در مخزن موجود است بدون نشتی در داخل آن زمانی که پمپ ، فیلترها و یا سایر قسمت ها نیاز به سرویس شدن داشته باشند ، نگه داشته می شود .

* اجزای تانکر محلول پاشی

مخزن ( تانکر ) محلول پاش 

مخزن یا تانکر می تواند از جنس پلاستیک یا فلز ساخته بشود . این قسمت محل نگهداری آب ، سموم دفع آفات و مواد محلول پاشی گیاهان مانند گوگرد ، صابون و کود های مایع می باشد . مخزن ها بسته به ظرفیت آن ها انواع مختلفی دارند .

شاسی تانکر

قطعه ای است که مخزن روی آن سوار می شود . شاسی دارای دو عدد چرخ ماشینی ( به دلیل حمل آن ) می باشد که به وسیله یدک کش به عقب تراکتور یا ماشین متصل و حمل می شود . علاوه بر مخزن ، موتور هم بر روی شاسی نیز نصب می شود .

موتور محرک محلول پاش

پمپ تانکر برای به حرکت در آمدن نیاز به یک نیروی محرک می باشد که موتور محرک این امکان را فراهم می کند . موتور محرک محلول پاش باعث گردش پمپ می شود که این کار باعث  تحت فشار در آمدن مایع محلول پاشی شده و منجر به پاشیده شدن مایع محلول پاشی بر روی درختان یا گیاهان می شود . همچنین تانکر محلول پاش دارای یک همزن می باشد که توسط موتور محرک به گردش در می آید .

شیلنگ برای انتقال مایع

مایع محلول پاشی توسط شیلنگ از مخزن به لانس منتقل می شود . شیلنگ می تواند توسط پرس به شیلنگ دیگری متصل بشود و طول آن بیشتر بشود . شیلنگ بعد از آن عقب مخزن جمع می شود . عقب مخزن دو میله وجود دارد که فاصله آن ها از هم یک متر است که این میله ها به شاسی متصل می باشد که شیلنگ به دور این میله ها پیچیده می شود .

لانس محلول پاش برای پاشش محلول

لانس وظیفه پاشش یا پاشیدن مایع محلول پاشی را دارد . انتهای لانس شیر تنظیم پاشش قرار دارد که می توانید توسط این شیر نوع پاشش را تنظیم کنید .

همزن تانکر

همزن در داخل مخزن تعبیه شده است که به وسیله ی موتور محرک به گردش در می آید . همزن می تواند به صورت عمودی یا افقی باشد و توسط موتور فعال یا غیر فعال می شود .

شیر تخلیه تانکر محلول پاش

انتهای مخزن و در پایین ترین قسمت ، یک شیر تخلیه وجود دارد که پس از محلول پاش موادی که داخل مخزن باقی می ماند توسط این شیر تخلیه می شود .

خرطومی مکش آب تانکر محلول پاش

به وسیله خرطومی می توانید مخزن یا تانکر را با آب و یا سموم دفع آفات پر کنید . برای این کار ابتدا باید شیر خرطومی مکش را باز کرده و سپس بعد موتور را روشن کرده تا توسط این خرطومی مخزن پر شود .

* نکات ایمنی در هنگام کار با تانکر محلول پاشی

– هنگام روشن شدن موتور سعی کنید از آن فاصله بگیرید و از لباس های بلند استفاده نکنید زیرا ممکن است گوشه ای از آن به موتور گیر کند .

– روغن موتور باید هر هفته بررسی شود و هنگامی که از تانکر استفاده نمی کنید شیر بنزین موتور را ببندید و اگر به مدت طولانی از تانکر استفاده نمی کنید بنزین موتور را تخلیه کنید .

– هنگامی که موتور تانکر روشن است ، اگزوز موتور بسیار داغ می شود و باید توجه داشته باشید که شیلنگ و یا خرطومی مکش آب به آن نچسبد .

– موتور توسط چند تسمه به پمپ متصل می باشد . هنگام روشن شدن موتور این تسمه ها به گردش در می آید و خطرناک هستند . باید دور این تسمه ها محافظ بسته شود و یا از آن ها فاصله بگیرید .

– در هنگام کار با تانکر به دلیل اینکه مواد داخل آن شیمیایی و خطرناک هستند ، باید از ماسک فیلتر دار استفاده کنید و بهتر است درب تانکر را باز بگذارید تا گاز سمی این مواد خارج شود که به هنگام بازدید این گاز را استشمام نکنید .

– هنگام روشن شدن موتور باید حواس تان به درجه پمپ باشد . درجه پمپ میزان فشار محلول را نشان می دهد و باید درجه پمپ پایین باشد که در غیر این صورت باعث ترکیدن شیلنگ ها  می شود    .

– اگر در مدت طولانی از تانکر استفاده نمی کنید بهتر است آن را در انبار نگهداری کنید . اگر اتاق انبار وجود ندارد بهتر است روی شیلنگ ، لانس و موتور را بپوشانید و درب تانکر را باز نگه دارید .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *