راهنمای خرید عملگر برقی

[supsystic-slider id=1 position=”center”]

عملگر برقی تمام گرد آیوما قادر هستند تا گشتاور مورد نیاز برای دوران کامل شیرهای برقی صنعتی را تامین کنند و از قابلیت تحمل نیروی تراست برخوردار هستند اکچویترهای برقی تمام گرد AUMA میتوانند دوران یک دور و یا چند دور را بر عهده داشته باشند در  طراحی عملگرهای برقی تمام گرد آیوما  چند دور از یک شفت تو خالی که ساقه شیر را در بر میگیرد استفاده شده است.

عملگر برقی شیرهای صنعتی دروازه ای که از یک ساقه بالارونده برخوردار هستند از طریق عملگرهای برقی تمام گرد میسر میشود. تنوع  نحوه کارکرد تجهیزات با ترکیبی از گیربکس های آیوما و عملگرهای تمام گرد از نوع SA‌ بطور قابل ملاحظه ای افزایش پیدا خواهد کرد:

  • با ترکیب عملگر برقیSA با المان خطی کننده LE یک عملگر خطی حاصل خواهد شد.
  • ترکیب عملگر تمام گرد SA با گیربکس اهرمی GF یک عملگر اهرمی را تشکیل خواهد داد.
  • از ترکیب عملگرد تمام گرد آیوما SA‌ و ربع گرد GS یک عملگر ایجاد خواهد شد که در شرایط خاص و مواقعی که به گشتاور زیادی نیاز داریم مورد استفاده قرار میگیرد.
  • با ترکیب عملگرهای تمام گرد SA و گیربکس های از نوع چند دور GK و یا GST یک عملگر  از نوع چند دور و با قابلیت تولید گشتاور بالا ایجاد خواهد شد.

فهرست مطالب

فروش عملگر برقی تمام گرد

عملگرهای برقی تمام گرد از محصولات اتوماسیون صنعتی محسوب میشوند که تنها در شرکت ها و یا فروشگاه هایی عرضه میشود که بصورت تخصصی انواع تجهیزات اتوماسیون صنعتی را بفروش میرسانند.  فروش عملگر برقی توسط یک فروشنده معمولی که تجربه ای در این زمینه ندارد امکان پذیر نیست و حتی فروش این عملگرها و سایر محصولات اتوماسیون صنعتی توسط افرادی که با این تجهیزات آشنایی دارند اما  از تجربه کمی برخوردار هستند نیز مشکل میباشد.

عملگر برقی تمام گرد و تجهیزات مرتبط با اتوماسیون صنعتی باید توسط افرادی انجام شود که ابتدا از تحصیلات و دانش کافی در این زمینه برخوردار بوده و ثانیا چند سالی نیز تجربه فروش این محصولات را داشته باشند.

فردی که فروش عملگرهای برقی را بر عهده میگیرد باید به خوبی از مشخصات فنی و همچنین نحوه استفاده و کارکرد عملگرها آگاهی داشته باشد. مشتریان این دسته تجهیزات همواره به دنبال شرکت ها و فروشگاه هایی هستند که بتوانند پیش از خرید اطلاعاتی را در اختیار آنها قرار دهد تا بتوانند عملگر متناسب با نیاز خود را تهیه کنند.

راهنمای خرید اکچویتور از بهترین برندها:

راهنمای خرید اکچویتور

اکچویتور ایده آل من کدام است؟

وقتی در فرآیند سیستم مد نظرتان به اکچویتور احتیاج پیدا می کنید احتمالا فکر تنوع مدل های بسیار مختلف از برند های متفاوت را نمی کنید. اگر قصد خرید اکچویتور را دارید مقاله ” راهنمای خرید اکچویتور ” می تواند به شما برای رسیدن به اکچویتور مد نظرتان مفید باشد.

از آنجایی که برند ها و مدل های مختلفی از عملگرها در بازار موجود است برای خرید اکچویتور مناسب با کاربرد مد نظر باید فاکتور های زیادی را بررسی کنید اما در این مقاله قصد داریم مهم ترین و تعیین کننده ترین فاکتور ها را به شما بگوییم تا با اطمینان خاطر بتوانید اکچویتور مناسب تان را بخرید. مانند خرید هر تجهیز دیگر نیاز های ما تعیین کننده فاکتور های خرید هستند.

مراحل تشخیص بهترین اکچویتور:

اولین قدم در خرید اکچویتور انتخاب نحوه تحریک و کار کرد آن هاست که با توجه به نیاز و کاربرد مدل های پنوماتیکی، هیدرولیکی و یا الکتریکی می توانند باشند.

صفر تا صد اکچویتور

قدم بعدی نوع حرکت و خروجی مورد نیاز از اکچویتور است که می تواند به صورت خطی یا دورانی باشد و همان طور که می دانید اکچویتورهای دورانی یا روتاری نیز دارای دو مدل مختلف هستند دورانی با زاویه محدود و دورانی پیوسته که هنگام خرید اکچویتور باید به آن توجه داشته باشید.

البته یک دسته بندی مهم دیگر در اکچویتور ها وجود دارد که اهمیت کمتری دارد و آن هم برحسب ساختار داخلی آن است که بر حسب آن اکچویتور ها در دو دسته تک عملکردی و دو عملکردی قرار می گیرند ساختار داخلی نوع حرکت خروجی و عامل تحریک اکچویتور باعث ایجاد فاکتورهای مهم جزئی دیگر می شوند که در کل مشخصات فنی تجهیز را می سازند. پس این که قدم های اولیه را در تعیین اکچویتور مورد نظرتان برداشتید می توانید سایر فاکتور های مهم را نیز بررسی کنید.

یکی از مهمترین فاکتور ها در خرید اکچویتور ، اندازه و نوع اتصال خروجی اکچویتورها به شیر است فاکتور مهم دیگر، گشتاوری است که در خروجی از  عملگر نیاز داریم ولو ها با توجه به اندازه و مدلی که دارند گشتاورهای مختلفی را جهت باز و بسته شدن نیاز دارند لذا حتما باید اکچویتور قدرت باز و بست کردن شیر را به صورت کامل داشته باشد.

یکی دیگر از فاکتورهای مهم در خرید اکچویتور زاویه دوران یا چرخش آن است شیر ها باتوجه به نوع و محلی که نصب شده اند لازم است تا درصد خاصی باز و بسته شوند بنابراین اکچویتور باید توانایی ارائه چرخش زاویه مطلوب را داشته باشد.

از دیگر فاکتورهای مهم در راهنمای خرید اکچویتور می توان به دما و فشار کاری و استاندارد های لازم در ش.رایط محیطی خاص اشاره کرد همچنین با توجه به جهت حرکت اکچویتورها آن ها را می توان به دو دسته ساعتگرد و پاد ساعت گرد تقسیم کرد.

دسته اول با چرخش در جهت ساعت باعث بسته شدن شیر و دسته دوم با چرخش در خلاف عقربه های ساعت باعث بسته شدن شیر می شوند این تقسیم بندی و عملکرد مستقیم یا معکوس در ترکیب با شیر به خرید شما کمک می کند.

برند های معتبر اکچویتور کدامند؟

خلاصه راهنمای خرید اکچویتور:

برند های فستو (Festo)، والبیا (Valbia)، خنبره (Genebre)، دوراویس (Duravis)، آئوما (AUMA)، روتورک (ROTORK)، نوجیکس (NOGIX) و پروال (PROVAL) تعدادی از برند های معروف در تولید و طراحی اکچویتورها هستند که می توانید با اطمینان بیشتری از آن ها خرید کنید.

به صورت خلاصه هنگام انتخاب اکچویتور موارد زیر را باید در نظر گرفت:

  1. مدل اکچویتور برحسب عامل تحریک ( اکچویتور پنوماتیک، هیدرولیک، برقی).
  2. مدل اکچویتور بر حسب نوع حرکت خروجی (در خرید اکچویتور خطی و یا روتاری).
  3. مدل اکچویتور بر حسب ساختار داخلی ( دبل اکتینگ یا سینگل اکتینگ).
  4. اندازه و نوع اتصالات.
  5. فشار کاری عملگر.
  6. گشتاور خروجی ( نیوتن متر).
  7. زاویه دوران.
  8. جهت چرخش.
  9. محدوده تغییرات دمایی.
  10. محدوده کاری ولتاژ و جریان الکتریکی ( در خرید اکچویتور برقی).
  11. سرعت کاری (دور موتور).
  12. ماکزیمم دبی روغن (در خرید اکچویتور هیدرولیکی).
  13. ابعاد و وزن دستگاه.
  14. قطر و اندازه پیستون.
  15. توان خروجی.
  16. نحوه نصب.
  17. حداکثر نیروی دینامیکی.
  18. حداکثر سرعت.
  19. دقت اندازه‌گیری جابه‌جایی.
  20. دقت کنترل سرعت.
  21. کورس جا به جای.

اکچویتوربرقی یا عملگر برقی چیست؟

اکچویتور برقی یا عملگر برقی الکتریکی شیرآلات صنعتی وسیله ای است که به منظور کنترل باز و بست شیر مورد استفاده قرار می گیرد. این قطعه صنعتی همواره می تواند نقش یک دستگاه حیاتی در سیستم اتوماسیون صنعتی را برعهده داشته باشد.

اکچویتورها، جریان الکتریسته را به گشتاور تبدیل میکنند و با نصب روی شیرهای صنعتی در فرایندهای مختلف صنعتی مکانیزمی فراهم می آورند که می توان قطع و وصل و یا در مواردی کنترل تدریجی جریان سیال را بصورت الکتریکی انجام داد.

اکچویتورهای برقی یا عملگرهای الکتریکی در فرآیندهای صنعتی کنترل و یا قطع و وصل جریان سیال در تصفیه خانه ها، کارخانجات، نیروگاهها، پتروشیمی ها، پالایشگاها، سیستم های تهویه مطبوع، فرایندهای هسته ای و خطوط انتقال سیال کاربرد دارند.

در اصل اکچویتور برقی گشتاور مورد نیاز جهت چرخش محور ( استم ) متصل به دیسک را تامین می کند. لازم به ذکر است شیر صنعتی به همراه اکچوئیتور برقی را نمی توان شیر برقی نامید. نکته حائز اهمیت در خصوص اکچویتور برقی، امکان باز کردن تدریجی انواع شیر صنعتی قابل کنترل توسط این محصولات است.

شیرالات قابل استفاده با اکچویتور برقی یا عملگر برقی:

شیر پروانه ای با اکچویتورعملگر برقی:

شیر پروانه ای نوعی از شیر های صنعتی بوده که در آن یک دیسک دایره شکل با چرخش باعث کنترل و یا بستن مسیر سیالات می شود مشخصات و ویژگی های این نوع از شیر ها وابسته به کاربرد آن ها است که در چه فضایی نصب می شوند و با چه نوعی از سیالات در ارتباط هستند.

بیشترین کاربرد آن برای سیالات مایع غلیظ است.برای قطع و وصل و کنترل جریان سیالات و سیستم هایی که نیاز به اتوماسیون صنعتی داشته و کنترل آن ها توسط کاربر انجام نمیشود از کوپل کردن شیر پروانه ای با اکچویتور برقی استفاده می شود برای انتخاب عملگر برقی مناسب برای شیر پروانه ای پارامتر هایی نظیر گشتاور شیر، دمای سیال،سایز، غلظت سیال،خورندگی سیال و فشار کاری سیال کاملا دخیل هستند.

شیر توپی یا بال ولو با اکچویتور برقی:

شیر توپی یا بال ولو نوعی از شیر های صنعتی است که در آن یک گوی جهت مسدود کردن جریان سیالات تعبیه شده است شیر توپی در صنایع مختلف نظیر دارویی، نساجی، خودروسازی، پلاستیک و همچنین سیستم های آب و فاضلاب کاربرد دارد.

برای قطع و وصل جریان سیالات و سیستم هایی که نیاز به اتوماسیون صنعتی داشته و کنترل آن ها توسط کاربر انجام نمیشود از کوپل کردن شیر توپی با اکچویتور برقی استفاده می شود.برای انتخاب عملگر برقی مناسب برای شیر توپی پارامتر هایی نظیر گشتاور شیر، دمای سیال،سایز، غلظت سیال،خورندگی سیال و فشار کاری سیال کاملا دخیل هستند.

شیر کشویی با اکچویتور عملگر برقی:

شیر کشویی یا دروازه ای نوعی دیگر از شیر های صنعتی بوده که از یک دریچه دایره ای برای باز و بست جریان سیال استفاده شده است این نوع شیرها در حالت نیمه باز دچار مشکل خواهند شد این شیر بیشتر برای سیال مایع غلیظ کاربرد دارد.از مواردی که از شیر های کشویی استفاده می شود شامل پالایشگاه ها، مجتمع های پتروشیمی، نیروگاه ها،مجتمع های پتروشیمی و تاسیسات دریایی می شود.

جهت باز و بست جریان سیالات و آن دسته از سیستم هایی که اتوماسیون صنعتی دارند و کنترل آن ها توسط کاربر ممکن نیست از کوپل کردن شیر کشویی با اکچویتور برقی استفاده می شود برای انتخاب عملگر برقی مناسب برای شیر کشویی پارامتر هایی نظیر گشتاور شیر، دمای سیال،سایز، غلظت سیال،خورندگی سیال و فشار کاری سیال کاملا دخیل هستند.

شیر گیوتینی با اکچویتور عملگر برقی:

شیر گیوتینی آن دسته از شیر های صنعتی هستند که در وسط شیر یک تیغه عمودی دارند وباز و بست آن ها به صورت تدریجی است. این نوع شیر ها در انتقال سیالات دارای ذرات جامد مورد استفاده قرار میگیرند همچنین در صنایع کاغذ سازی، صنایع غذایی و سیمان و آب و فاضلاب می توان از شیر گیوتینی استفاده کرد.

جهت باز و بست جریان سیالات و آن دسته از سیستم هایی که اتوماسیون صنعتی دارند و کنترل آن ها توسط کاربر ممکن نیست از کوپل کردن شیرگیوتینی با اکچویتور برقی استفاده می شود.برای انتخاب عملگر برقی مناسب برای شیر گیوتینی پارامتر هایی نظیر دمای سیال،سایز، غلظت سیال،خورندگی سیال و فشار کاری سیال کاملا دخیل هستند.

شیر چاقویی یا نایف ولو با اکچویتورعملگر برقی:

این نوع شیر ها ظاهرشان شبیه به شیر پروانه ای و عملکرد آن ها به این صورت است که از یک دسته برای باز و بست آن استفاده می شود.همچنین باز و بست آن ها به صورت تدریجی هست.شیر چاقویی هم برای مایعات و هم برای جامدات و جریانات لجنی که مقدار زیادی جامدات دارند کاربرد فراوان دارد.

جهت باز و بست جریان سیالات و آن دسته از سیستم هایی که اتوماسیون صنعتی دارند و کنترل آن ها توسط کاربر ممکن نیست از کوپل کردن شیر چاقویی با اکچویتور برقی استفاده می شود.برای انتخاب عملگر برقی مناسب برای نایف ولو ها پارامتر هایی نظیر دمای سیال،سایز، غلظت سیال،خورندگی سیال و فشار کاری سیال کاملا دخیل هستند.

شیر سوزنی با اکچویتورعملگر برقی:

شیر های سوزنی نوعی از شیر های صنعتی هستند که جریان سیالات توسط یک قطعه سوزنی که توسط رزوه های طراحی شده بر روی آن حرکت میکند،کنترل میکند.این نوع از شیر ها به دلیل کنترل دقیق جریان  در تمامی موارد کنترل سیالات کاربرد دارد که از پر کاربردترین آن ها در سیالات گاز است.

.جهت باز و بست جریان سیالات و آن دسته از سیستم هایی که اتوماسیون صنعتی دارند و کنترل آن ها توسط کاربر ممکن نیست از کوپل کردن شیر سوزنی با اکچویتور برقی استفاده می شود.برای انتخاب عملگر برقی مناسب برای شیر سوزنی پارامتر هایی نظیر دمای سیال،سایز، غلظت سیال،خورندگی سیال و فشار کاری سیال کاملا دخیل هستند.

دمپر ها و دریچه ها با اکچویتورعملگر برقی:

جریان داشتن هوا در یک محیط بسیار مورد توجه و مهم است.دمپر یک دریچه یا صفحه ای است که جریان هوا را در کنترل کنند های هوا، دودکش ها و در کل تجهیزات انتقال دهنده هوا کنترل و یا قطع و مسدود می کند.حالا روی این دمپر ها و دریچه ها عملگر برقی نصب شده و دمپر را به صورت اتوماتیک کنترل میکند.

قیمت شیر با اکچویتورعملگر برقی:

همانطور که گفته شد انواع اکچویتوربرقی تجهیزاتی جانبی هستند که با تبدیل انرژی الکتریکی به انرژی مکانیکی و انتقال نیرو موجب باز و بسته شدن شیر می شود. بنابراین انواع شیر با اکچویتور یا عملگربرقی از دو جز یعنی شیر وعملگر برقی تشکیل می شود.

در بررسی قیمت شیر با اکچویتور برقی، باید در نظر گرفت که براساس نوع شیر،نوع سیال، فشار کاری ، درجه حرارت، نوع اتصال،  جنس و سایز شیر تنوع قیمت وجود دارد . دومین پارامترتاثیرگذار بر قیمت شیر با اکچویتور برقی، قیمت عملگربرقی است.

قیمت اکچویتور برقی یا عملگر برقی:

همانطور که میدانید در بازار اکچویتور های برقی با عملکردهای مختلفی عرضه می شود. قیمت اکچویتور برقی را می توان از دیدگاه دو رده بندی اصلی مورد بررسی قرار داد : رده اول که مربوط به برند های اروپایی بوده و به طبع قیمت بالاتری نسبت به برند های دیگر دارند از سطح کیفی بالاتری برخوردار هستند و رده دوم مربوط به برند های ترکیه ای و چینی بوده و قیمت اکچویتور برقی در این برندها نسبتا مناسب تر است.

لازم به ذکر است که برند های ترکیه ای و چینی سطح کیفی پایین تری نسبت به برند های اروپایی دارند. قیمت اکچویتور برقی به عواملی بسیاری نظیر برند،نحوه عملکرد،مدل و جنس آن بستگی دارد همچنین مواردی از قبیل کنترل تدریجی کنترل دستی، گشتاور قوی و… تاثیر بسیار مستقیمی روی قیمت تمام شده اکچویتور یا عملگر برقی خواهد داشت.

اگر قصد تجهیز خطوط صنعتی خود با این تجهیزات را دارید جهت کسب اطلاع از قیمت شیر با اکچویتور برقی یا قیمت اکچویتور برقی بطور مجزا می توانید از طریق تماس با مجموعه آی ناین و یا سایت این مجموعه اقدام نمایید.

خرید اکچویتور برقی:

اکچویتور برقی  بخشی از مهمترین اجزای اتوماسیون صنعتی و ابزار دقیق به شمار می روند  که با توجه به حساسیت کاربرد آنها توصیه می شود فرایند تهیه و خریداری آنها  ازمراکز خرید اکچویتور برقی صورت گیرد که بصورت تخصصی کلیه اطلاعات و جزییات فنی این ابزار را در اختیار شما قرار می دهند.

در حال حاضر فهرست کاملی از این محصول توسط آی ناین وکارشناسان مجرب و متخصص واحد فنی و فروش این مجموعه ارائه می شود و با انتخاب این شرکت میتوانید با اطمینان کامل سیستم خود را با بهترین گزینه مناسب مصرف خود به همراه مشاوره فنی رایگان قبل از خرید اکچویتور برقی  بصورت آگاهانه انجام دهید گروه فنی ناین به عنوان نماینده فروش اکچویتور برقی اصالت تمامی کالاهای خود را تضمین نموده و کلیه محصولات این مجموعه از گارانتی و خدمات پس از فروش اختصاصی ناین برخوردار می باشد.

طرز کار عملگر برقی شیر :

انتخاب عملگر های برقی شیر براساس گشتاور تولیدی و ولتاژ ورودی صورت میگیرد قدرت عملگرهای برقی با توجه به سایز شیر و فشار سیال درون خط تعیین می شود اکچیتور برقی به دو حالت قطع و وصل و یا تدریجی (با ورودی سیگنال آنالوگ 4 تا 20 میلی آمپر و یا 0 تا 10 ولت) شیر را کنترل می نمایند شیرهای کنترلی به صورت شیر موتوری دو راهه و سه راهه عرضه میشوند

تفاوت شیرهای برقی با شیر برقی موتوری (اکچویتور) :

شیرهای موتوری یا در واقع شیرهای صنعتی مجهز به اکچویتور برقی را نمی توان شیربرقی نامید اگرچه برگردان فارسی آن می تواند به این شکل باشد اما شیرهای برقی در ایران بیشتر به شیرهای سلونوئیدی گفته می شود که دو ویژگی مهم دارند: نخست آنکه تنها دارای دو وضعیت on و  off بوده و دوم اینکه عملکرد آن توسط بوبین، به کمک جریان سیال و به شکل مقطعی ( مثلاً 1 ساعت ) است.

این در حالی است که شیرهای مجهز به اکچویتور برقی امکان کنترل تدریجی و تنظیم جریان را دارند. از تفاوتهای دیگر شیرهای برقی با شیرهای مجهز به اکچویتور برقی یا همان شیر برقی موتوری این است که شیرهای برقی سرعت بالایی در قطع و وصل جریان آب و سیال مورد نظر دارند اما فرایند باز و بست درشیرهای مجهز به عملگربرقی عموما تا چند ثانیه طول میکشد بنابراین در جاهایی که سرعت قطع و وصل باید سریع باشد از شیرهای مجهز به اکچویتور استفاده نمی شود.

از دیگر تفاوتهای شیرهای برقی و شیرهای مجهز به اکچویتور در این است که در مواردی که غلظت جریان سیال بالا است عملکرد شیرهای مجهز به اکچویتور مناسب تر گزارش شده است.

تفاوت اکچویتور برقی با اکچویتور پنوماتیک

تفاوت اکچویتورعملگر برقی با اکچویتور پنوماتیک:

اکچویتور عملگر برقی از یک موتور الکتریکی برای تامین انرژی مورد نیاز بهره میگیرند وجود گیربکس در ساختمان آنها موجب دقت و پایداری مناسبی در عملکرد اکچویتورهای برقی می شود و به همین دلیل می توان از آنها در سیستم هایی که نیاز به کنترل دقیق دارند استفاده کرد سرعت عمل باز و بست جریان سیال با استفاده از عملگرهای برقی بین 20 تا 30 ثانیه است.
عملگرهای پنوماتیک، اکچویتورهای پرکاربرد در زمینه شیر های صنعتی هستند. تامین کننده انرژی اکچویتورهای پنوماتیک، هوای فشرده است که غالبا در محیط های صنعتی در دسترس است اکچویتور پنوماتیک نسبت به انواع الکتریکی در سیستمهای ON/OFF دارای قیمت مناسب تر و همچنین ساختار ساده تری است.

ساده بودن ساختار آنها باعث می شود که هزینه های مربوط به تعمیرات و نگهداری این سیستم ها نیز پایین تر بوده و آنها را به سیستمهای مقرون به صرفه تری تبدیل کرده است. سرعت عمل باز و بست جریان سیال در عملگرهای پنوماتیک بین 1 تا 3 ثانیه است، بنابراین زمانی که سرعت عمل در باز و بست جریان سیال مدنظر باشد اکچویتور پنوماتیک، اولین و بهترین گزینه محسوب می شوند.

دسته بندی انواع اکچویتور عملگر برقی :

اکچویتور های مورد استفاده در صنعت HVAC :

شیرآلات دو راهه و سه راهه موتوری کاربرد بسیار گسترده ای در صنعت تهویه مطبوع و تاسیسات دارن این شیرآلات در انواع on/off، تدریجی و فلوتینگ مورد استفاده قرار میگیرند نکته مهم در خصوص اکچوئیتور های پرکاربرد در صنعت HVAC این است که غالباً تنها می توان اکچویئتور های ساخت یک برند مشخص را روی شیر مربوط به همان برند نصب کرد یعنی به عنوان مثال نمی توان اکچوئیتور ساخت کمپانی هانیول را روی شیر دانفوس نصب کرد.

اکچویتور On/Off :

عملکرد آن به شکل قطع و وصل بوده و غالباً دارای عنصر فیدبک نیز هستند.

اکچویتور عملگر برقی تدریجی :

عملکرد این اکچویتور ها به شکل تدریجی است به این معنی که با توجه به آمپر ورودی ( جریان ورودی ) می توانند وضعیت دیسک را به شکل 100% باز، 75%، 50% و… در بیاورند.

اکچویتور ضد انفجار :

همانطور که از نام آن پیداست، این اکچویتور ها برای محیط های با خطر انفجار و آتشسوزی کاربرد دارند این اکچویتور ها به نام اکچویتور ضد جرقه نیز شناخته می شوند.

اجزای ساختمان اکچویتورعملگر برقی :

موتور :

غالباً موتور های AC سه فاز و تک فاز جهت ایجاد گشتاور مورد نیاز اکچویتور، مورد استفاده قرار میگیرند. البته موتور های DC نیز بسته به نیاز کاربرد دارند. طراحی اکچویتور های به گونه است که نباید از موتور آن به شکل دائم استفاده کرد( البته بسته به مورد غالباً نیازی هم نیست ).

سنسور گشتاور :

این سنسور ها معمولاً به منظور تعیین موقعیت دیسک و قطع کردن موتور هنگام دستیابی به موقعیت مورد نظر کاربرد دارند.

چرخ دنده :

مهمترین کاربرد چرخ دنده کاهش سرعت چرخش شفت متصل به الکتروموتور و تبدیل آن به نیروی گشتاور مورد نیاز جهت چرخش دیسک است.

اتصال : 

اتصال اکچویتور به شیر از دو محل انجام می شود. نخست فلنج آن است که اکچوئیتور را روی بدنه شیر محکم می کند. هرچه گشتاور مورد نیاز جهت باز و بست شیر بیشتر باشد، فلنج قوی تر مورد نیاز است و دوم بخشی است که شفت موتور را به استم شیر وصل می کند.

عملگر دستی شیر :

هنگامی که عملکرد موتور به هر دلیلی با اختلال مواجه شود، ممکن است لازم باشد توسط دست، شیر باز یا بسته شود که به همین دلیل در بسیاری از اکچویتور ها یک اهرم یا فلکه دستی تعبیه شده است تا بتوان وضعیت شیر را به شکل دستی تغییر داد.

سازنده اکچویتورعملگر برقی:

اگر برای تجهیز خط تولید خود نیاز به یافتن شرکت های سازنده اکچویتورعملگر برقی دارید این بخش از مقاله را از دست ندهید. گروه صنعتی آی ناین به عنوان واردکننده انواع اکچویتور برقی با ارتباط مستقیم با شرکت های تولید کننده و سازنده اکچویتور برقی معتبر اروپائی و چینی توانسته است موجودی قابل توجهی از این تجهیز تامین و جهت عرضه ارائه نماید.

در بخش معرفی معتبرترین شرکتهای سازنده اکچویتور برقی می توان به برندهای کانولو هلند، خنبره اسپانیا، نوجیکس چین، بلیمو سوییس، آئوما چین اشاره کرد که در ادامه به اختصار به تاریخچه برخی از آنها می پردازیم.

کمپانی کن ولو CONVALVE:

شرکت کانولو هلند ، از معتبرترین شرکتهای تولید کننده انواع شیرآلات صنعتی و سازنده اکچویتورعملگر برقی و سایر تجهیزات مربوطه در اروپا به شمار می رود که امروزه با بیش از بیست سال سابقه طراحی و تولید توانسته است به جایگاه پیشگامی در این حوزه دست یابد جستجو برای برتری، کار دقیق و تمرکز بر رضایت مشتری هویت شرکت Convalve  و محصولات آن را شکل داده است.

برند خنبره اسپانی:ا

اکچویتورعملگر برقی خنبره که با تکنولوژی و استاندارد بالای اروپا درکمپانی خنبره اسپانیا ساخته می شوند، نقش قابل اعتمادی در کنترل بازوبست جریان در دارد.

مقاومت و طراحی ویژه این تجهیزآن را به یک ابزار دقیق در خطوط صنعتی مختلف تبدیل کرده است. امروزه نام شرکت خنبره اسپانیا در سراسر جهان با تولید محصولات با کیفیت بالا پیوند خورده و به یکی از رفرنسهای جهانی در حوزه تولید شیرآلات صنعتی و شرکتهای سازنده اکچویتور برقی تبدیل شده است.

کمپانی بلیمو سوییس:

بلیمو با 40 سال سابقه تولید واولویت قرار دادن نوآوری درتولید محصولات باکیفیت خود به یکی از مراجع بازار و معتبرین برندهای سازنده اکچویتور برقی تبدیل شده است بلیمو با رویکرد متدولوژی CESIM ( مخفف کلمات راحتی در مصرف ، بهینه سازی انرژی، امنیت استفاده ، نصب آسان ، دوام بالا ) همواره در راستای برآورده کردن نیازکاربران تلاش بر بهبود کیفیت و ارتقای سطح محصولات خود دارد و هرمحصولی که با چنین دیدگاه به کاربران عرضه میگردد، تضمینی بر عملکرد عالی و راندمان کاری بالای آنهاست.

kuteshop

محصولات پیشنهادی:

%D8%AA%D8%A8%D9%84%DB%8C%D8%BA %D9%BE%D9%85%D9%BE %D8%A2%D8%A8 2
دستگاه تصفیه هوا رپس
logo

اکچویتورعملگر برقی چیست؟

اکچویتور الکتریکی که به نام های شیر برقی، محرک برقی، عملگر برقی، اتوماسیون ولو های کارگاهی، نیز شناخته می شوند، در راستای کنترل دبی جریان و نظارت بر عملکرد شیرآلات در انواع سیستم ها و صنعت های مختلف استفاده می گردد.

اکچویتورعملگر برقی بر روی تمامی شیرآلات اعم از شیر های چند دور چرخش مانند شیرهای دروازه ای و شیر های گلوب یا کروی، شیر های یک چهارم چرخش مانند بال ولو ها و باتر فلای ولو ها یا شیر های پروانه ای، نیدل ولو ها و پلاگ ولو ها و همچنین بر روی دریچه های صنعتی و دمپر ها، با اطمینان کامل استفاده می گردد.

اکچویتور یا عملگر های برقی بر طبق استاندارد های IP67 و IP68 و ICE اروپا تولید شده و در انواع مختلف و کارایی های گوناگون در شرکت بزرگ هایپر صنعت فامکو جهت ارائه به مشتریان عزیز موجود می باشند.

مشخصات فنی اکچویتور الکتریکی:

از آنجایی که تمام اکچویتور ها در راستای فعالیت خود به یک منبع انرژی نیاز دارند، اکچویتور برقی نیز از یک موتور الکتریکی جهت تامین انرژی لازم جهت انجام کار بهره می گیرد و اکثرا برای سیستم هایی با شرایط خاص و بر روی شیرآلات با سایز های بزرگ (ولو های ON/OFF) بکار می روند برای انجام کار و کاهش سرعت چرخش بالا و آرام کردن حرکت باز و بسته شدن ولو ها، از یک گیربکس برای رسیدن به سرعت دورانی مطلوب استفاده می شود.

پایداری و دقت مناسبی که در این سیستم ها توسط اکچویتور برقی ایجاد می شود به دلیل وجود گیربکس است. عملگر های الکتریکی عموما به دو صورت باز / بسته و یا کنترل درصدی، شیرها را با ورودی سیگنال آنالوگ بین 4 الی 20 میلی آمپر معادل 0 تا 10 ولت، کنترل می نماید.

اجزای اکچویتور الکتریکی:

  • موتور الکتریکی.
  • سیستم کنترلی
  • گیربکس.
  • سوئیچ حدی.

نحوه انتخاب اکچویتورعملگر برقی:

  • از پارامتر های بسیار مهم که در انتخاب اکچویتور های الکتریکی نقش زیادی دارند، گشتاور تولیدی و ولتاژ ورودی در آنهاست.
  • سایز ولو مورد نظر.
  • فشار جریان سیال درون خط..
  • محیط و شرایطی که سیستم در آن قرار دارد.

مزایای اکچویتور الکتریکی (عملگر برقی):

  • سبک و کم حجم بودن.
  • قابلیت تنظیم سرعت انجام کار.
  • خروجی داده ها به صورت یکنواخت.
  • قابل کنترل از راه دور.
  • ماندگاری وآنهاست.

اکچویتورعملگر برقی چیست ؟

یک اکچیتورعملگر برقی مکانیزمی است برای باز و یا بستن یک شیر. این اکچویتورها، جریان الکتریسته را به گشتاور تبدیل میکنند و بدین ترتیب با نصب این اکچویتورهای الکترومکانیکی بر روی شیر هایی که به صورت دستی عمل می کنند می توان این شیرها را به صورت برقی  کنترل کرد.

شیر برقی موتوری(موتوردار)  به منظور کنترل جریان(دبی)، سطح و یا دیگر فرایندهای صنعتی در یک حلقه کنترل اتوماتیک به کار می روند. این شیرها هم میتوانند به صورت باز و بسته و هم به صورت درصدی (شیر موتوری قابل تنظیم)مسیر جریان سیال را کنترل کنند.

کاربرد شیر موتوری در تمام فرایندهای صنعتی از جمله:

تصفیه خانه ها ، کارخانجات ، نیروگاهها، پتروشیمی ها ، پالایشگاها، سیستم های تهویه مطبوع ، فرایندهای هسته ای و خطوط انتقال سیال می باشد.

طرز کار (نحوه کار) اکچویتورهای برقی:

این اکچویتورها بر اساس گشتاور تولیدی و ولتاژ ورودی انتخاب می شوند انتخاب قدرت عملگرهای برقی با توجه به سایز شیری که بر روی آن نصب می شود و فشار سیال درون خط می باشد.اکچیتورهای برقی می توانند به دو صورت باز – بسته و یا کنترل درصدی (با ورودی سیگنال آنالوگ 4 تا 20 میلی آمپر و یا 0 تا 10 ولت)شیر را کنترل کنند.

همچنین این شیرهای کنترلی به صورت شیربرقی موتوری دو راهه(راه)و شیر موتوری سه راهه(راه) عرضه میشوند.

پارامترهای  انتخاب اکچویتورعملگر برقی :

1-  قدرت گشتاور مورد نیاز.

2- سایز شیری که بر روی آن اکچویتورعملگر برقی باید سوار شود.

3- نوع شیری که بر روی آن اکچویتورعملگر برقی باید سوار شود(توپی-پروانه ای…).

4- تدریجی یا on-off بودن اکچویتور.

نکاتی در مورد انواع عملگر برقی:

با ماشینی شدن و ورود اتوماسیون اداری و صنعتی به انواع مشاغل مختلف به کارگیری و  استفاده از عملگر ها مطرح شد زیرا لازمه و اساس کار انواع اتوماسیون صنعتی استفاده از عملگر برقی می باشد تا با تحریک سیستم های پایپینگ و انواع شیرآلات دستی با استفاده از انرژی های نیوماتیکی، هیدرولیکی و الکتریکی بتواند کنترل و مدیریت آن ها را به دست بگیرد.

استفاده از این عملگر ها سبب افزایش بهره وری سیستم وبالاتر رفتن ضریب ایمنی و امنیت کارکنان و سیستم  تا در شرایط خطرناک و حساس بتوان کنترل فشار سیالات درون لوله ها را از راه دور و در یک مکان امن انجام داد انعطاف پذیری بالا و سازگاری با محیط زیست از دیگر مزایای استفاده از این عملگرها می باشد. قیمت انواع عملگر برقی برحسب توان و قدرت عملگر ها تعیین می شود که رابطه ی مستقیمی با  نوع  و سایز شیرآلات و همین طور فشار سیالات درون خطوط لوله دارد.

شیرآلات کنترلی را می توان در دو گروه بزرگ شیربرقی موتوری دو راهه و شیر برقی موتوری سه راهه قرار داد، که متناسب با طراحی سیستم پایپینگ در قسمت های مختلف آن مورد استفاده قرار می گیرند.

از معتبرترین کمپانی های تولید کننده انواع گیربکس های صنعتی و عملگر برقی در مدل های دورانی با زاویه محدود، دورانی پیوسته و خطی می توان به صنایع بزرگ آیوما اشاره کرد که سالهاست با استفاده از دانش و فناوری روز و همکاری مستمر با سازمان های استاندارد و تضمین کیفیت توانسته باکیفیت ترین عملگر های برقی را تولید  و عرضه نماید.

محبوبیت و تقاضای بالای خرید محصولات این کمپانی آلمانی سبب برپایی شعب معتبر نمایندگی این محصولات برای دسترسی ساده تر متقاضیان به خرید عملگر برقی  و همین طور در صورت لزوم  دسترسی آن ها به استفاده از خدمات گارانتی و پس از فروش  این محصولات شده است.

فروش انواع اکچویتورعملگر برقی :

 در مرکز معتبر گروه صنعتی برگزیدگان با ارزان ترین قیمت و بالاترین کیفیت انجام می شود، این مرکز معتبر نمایندگی رسمی برند آیوما را کسب کرده، است و تمامی محصولات خود را همراه با گارانتی و خدمات پس از فروش معتبر برای تعمیرات و یا تعویض قطعات انجام می دهد.

پیشرفت صنعت همواره با پیشرفت قطعات صنعتی و ماشین آلات ممکن شده است. همینطور هر چه صنعت بیشتر پیشرفت میکند، ماشین آلات نیز به تبع از آن پیشرفته تر میشوند. صنعت و ماشین آلات صنعتی با ابزار علم بار گسترش و پیشرفت یکدیگر ار با کمک هم به دوش میکشند.

حاصل این همکاری پیشرفت و تعالی زندگی بشری است. یکی از این ماشین آلات که گستره ای وسیع نیز دارد، عملگر یا اکچویتور است.به طور کلی عملگر ها به سه دسته عملگر برقی ،عملگر هیدرولیکی و عملگر پنوماتیکی تقسیم می شوند.دستگاهی با کارایی های مختلف و استفاده های متعدد. تنوع انواع اکچویتور باعث شده است تا آن ها تبدیل به یکی از اجزای اصلی صنعت شده و در موارد بسیاری نقش آفرینی کنند در ادامه این مطلب با بررسی این که عملگر چیست و انواع مختلف آن کدامند، با ما همراه باشید.

اجزای اکچویتور:

سیلندر، پیستون، فنر، پیچ، قاب، موتور، بوش، پکینگ و اورینگ همگی قطعاتی هستند که یک اکچویتور را تشکیل می دهند.

اکچویتور برقی چیست و انواع آن کدامند؟

اکچویتور ها از نظر انواع به سه دسته اصلی تقسیم می گردند:

%D8%B9%D9%85%D9%84%DA%AF%D8%B1 2

اکچویتور پنوماتیکی:

اکچویتور پنوماتیک نوعی از عملگر برقی است که با استفاده از تغییرات فشار هوا می تواند نیروی خواسته شده را در راستا و جهت خواسته شده برای ما تولید نماید این نیرو ها ماهیت عملگر پنوماتیک را تشکیل میدهند. در واقع این اکچویتور طوری طراحی شده است تا بتواند از این نیرو و از این جابجایی نیرو استفاده بهینه را ببرد

موارد کاربرد:

تفاده در تجهیزات پایپینگ و شیرهای اتوماتیک یکی از مهمترین مواردی است که میتوان از اکچویتور پنوماتیک بهره برد در واقع نیروی دورانی ای که توسط این نوع از اکچویتور ها تولید می شود، یکی از گزینه های ایده آل برای باز و بسته کردن شیر ها می باشد

انواع اکچویتور پنوماتیکی:

اکچویتور خطی: این اکچویتور ها حرکت خطی در طول دارند و دارای دو نوع یک طرفه و دو طرفه بوده و در کورس و قطر های مختلف پیستون طراحی و تولید می شوند
اکچویتور چرخشی یا دورانی: این اکچویتور ها دارای حرکت دورانی یا چرخشی هستند که خود به دو نوع چرخ محدود و چرخش 360 درجه تقسیم می شوند. در حالت دوران محدود شفت می تواند به صورت محدود (کسری از 360 درجه) و راست گرد یا چپ گرد بچرخد

اجزای داخلی سیستم های پنوماتیک و نحوه کار کردن آن:

به طور کلی یک جک پنوماتیک دارای فضایی جهت نگه داشتن هوای فشرده و یک محل جهت خارج شدن هوای فشرده است. اجزای اصلی درون یک جک پنوماتیک عبارت است از: شافت، پیستون که در اصل درون سیلندر به طور خطی جا به جا می شود و یکسری لوازم مهر و موم کاری هوای فشرده.

هرگاه هوای فشرده به درون فضای اکچویتور هیدرولیک (جک یا سیلندر) راه می یابد، به دلیل آببندی های انجام شده در جک راهی برای خروج نمی یابد و به سطح مقطع پیستون فشار وارد می کند و در نتیجه این فشار، شافت متصل به انتهای پیستون خارج می شود.

مزایای اکچویتور پنوماتیک :

مهم ترین مزیت اکچویتور های پنوماتیک سرعت بالای آن هاست. هوای فشرده امکان حرکت و تخلیه انرژی با سرعت بالایی را فراهم می کند. اگر کاربردی دارید که در آن سرعت از قدرت مهم تر باشد اکچویتور های پنوماتیک گزینه ای مناسب هستند  برخی مزایای آن عبارتند از:

سریع:

اکچویتور های پنوماتیکی سریع ترین اکچویتورهای موجود در بازار هستند که دارای چرخه وظیفه (duty cycling) بالایی نیز هستند.

اقتصادی:

به طور متوسط خرید اکچویتور های پنوماتیکی در مقایسه با اکچویتر هیدرولیکی و الکتریکی ارزان تر تمام می شود اکچویتور ی پنوماتیک یک انتخاب اتقصادی برای کاربردهای سبک و متسط به حساب می آیند.

سادگی:

اکچویتور های پنوماتیکی دارای طراحی ساده ای دارند که در تعمیر و نگه داری آن ها باعث سهولت بیشتری می شود.

اکچویتور هیدرولیکی:

اکچویتور هیدرولیک نام دیگری برای عملگر برقی هیدرولیک است. تبدیل قدرت سیال تحت فشار به توان مکانیکی توسط عملگر هیدرولیک انجام می شود. مقدار توان مکانیکی خروجی وابسته به نرخ جریان و افت فشار در عملگر و همچنین راندمان کلی آن بستگی دارد.

مزیت عمده سیستم های هیدرولیکی در این است که آنها انعطاف پذیری بالایی دارند و قادرند تا تبدیل مستقیم قدرت سیال به حرکت های دورانی و خطی را داشته باشند.

اکچویتور های هیدرولیکی به سه نوع اساسی زیر تقسیم می‌شوند :

الف) اکچویتور های خطی ( سیلندرها ).

ب) اکچویتور دورانی با چرخش مداوم ( موتورهای هیدرولیکی ).

ج) اکچویتور های دورانی با حوزه چرخش محدود ( شبه دورانی ).

مزایای عملگر برقی هیدرولیک:

اگر در کاربردی که در سیستم تان دارید نیاز به نیروی زیادی دارید و یا کار شما سنگین به حساب میاید، سرمایه گذاری بر روی  عملگرهای هیدرولیکی در مقایسه با عملگرهای پنوماتیکی وعملگر برقی، دارای اطمینان بیشتری است.

قدرت :

موتور های عملگرهای هیدرولیکی نسبت به وزنشان دارای توان اسب بخار بالایی هستند که این کمک می کند علاوه بر صرفه اقتصادی، کارایی آن ها نیز افزایش یابد.

ایمنی بالا :

توان هیدرولیکی به سادگی قابل مهار و کنترل است لذا سیستم های هیدرولیکی دارای ایمنی بالایی هستند و معمولا عمر بالایی دارند همچنین امکان ساختن جایگزین دستی برای سیستم های هیدرولیکی خودکار ساده است و این اجازه را به سادگی به اپراتور می دهد تا در مواقع ضروری به صورت مستقیم عملگر را کنترل کند.

قابلیت حمل آسان :

یکی از مهم ترین مزیت های عملگر های هیدرولیکی این است که بدون نیاز به تجهیزات پیچیده، به سادگی قابل جا به جایی هستند.

عملگر برقی:

عملگر برقی

از آنجایی که تمام اکچویتور ها در راستای فعالیت خود به یک منبع انرژی نیاز دارند، اکچویتور عملگر برقی نیز از یک موتور الکتریکی جهت تامین انرژی لازم جهت انجام کار بهره می گیرد و اکثرا برای سیستم هایی با شرایط خاص و بر روی شیرآلات با سایز های بزرگ (ولو های ON/OFF) بکار می روند.

برای انجام کار و کاهش سرعت چرخش بالا و آرام کردن حرکت باز و بسته شدن ولو ها، از یک گیربکس برای رسیدن به سرعت دورانی مطلوب استفاده می شود. پایداری و دقت مناسبی که در این سیستم ها توسط اکچویتور برقی ایجاد می شود به دلیل وجود گیربکس است.

عملگر های الکتریکی عموما به دو صورت باز / بسته و یا کنترل درصدی، شیرها را با ورودی سیگنال آنالوگ بین 4 الی 20 میلی آمپر معادل 0 تا 10 ولت، کنترل می نماید.

عملگرهای مدرن مجهز به موتورهای الکتریکی هستند که می توان از آنها برای به کار انداختن دستی و از راه دور شیرهای صنعتی استفاده کردعملگرهای الکتریکی از یک موتور الکتریکی، سیستم کنترل، گیربکس و سوئیچهای حدی(Limit switches) تشکیل می شوند.

مزایا عملگر برقی:

سرعت موتورهای الکتریکی را می توان با گیربکس کاهش داد و به سادگی،سرعت دورانی مطلوب را به دست آورد.با توجه به وجود گیربکس در بین موتور و عملگر،ثبات وضعیتی خوبی در عملگرهای الکتریکی وجود دارد،موتور الکتریکی را می توان توسط سیستم کنترل فرایند،تحت کنترل داشت،

موتورهای الکتریکی باعث آلودگی و رطوبت در محیط نمی شوند، وقطعات “تمیزی” هستند تامین انرژی موتورهای الکتریکی بسیار ساده است
انرژی الکتریکی و خروجی عملگرهای الکتریکی دچار نوسان نمی شود وعملگر های الکتریکی جمع و جور و کوچک هستند.

download 1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *