آشنایی با سمپاش خرطومی

سمپاش خرطومی:

سمپاش چیست؟

سمپاشی یکی از مراحل همیشگی در امور کشاورزی است که باید به صورت دورهای برای از بین بردن آفات و حشرات صورت گیرد، برای این کار امروزه از سمپاش استفاده میشود البته سم پاشها مدلهای مختلفی دارند، اگر بخواهیم لیستی از انواع سم پاشها ارائه دهیم میتوانیم به لیست زیر اشاره کنیم :

سم پاش شارژی، سم پاش فرغونی، سمپاش دستی، سمپاش تراکتوری، سم پاش ایرانی، سم پاش برقی، سمپاش بادی، سم پاش برقی فرغونی، سم پاش پشتی، سم پاش پروانهای، سم پاش پشتی شارژی، سم پاش تیلر، سم پاش توربینی پشت تراکتوری،

سم پاش توربین دار، سم پاش خرطومی، سم پاش زنبهای، سم پاش اتومایزر سم پاش وسیلهای است که این مواد شیمیایی را در کاربردها، کاربریها و مقیاسهای مختلف اسپری میکند تا علاوه بر سرعت بخشیدن به عملیات پاشش سم، باعث صرفه جویی و پخش بهتر سم در محل موردنظر گردند.

ویژگیهای یک سمپاش ایده ال :

  • اگر به دنبال یک سم پاش مناسب و با کارایی بالا هستید باید به نکات زیر توجه کنید:
  • دارای ظرفیت و قدرت مناسبی باشد.
  • قیمت و کیفیت مناسبی داشته باشد.
  • فشار پاشش در حین عملیات یکسان بود و سم را بهصورت یکنواخت پخش نماید.
  • در مدلهای دستی دارای تلمبه با عملکرد عالی و در مدلهای موتوری دارای موتوری باقدرت مناسب باشد.

کاربردهای سم پاش چیست؟

در تعریف بالا اشاره کردیم که سم پاش یکی از ابزارهای ضروری در کشاورزی است که باتوجهبه حجم پروژه از سوی باغداران و کشاورزان مورداستفاده
قرار میگیرد تا با پاشش سموم، آفات درختان و گیاهان را از بین ببرد؛ اما اگر بخواهیم لیستی از کاربردهای سم پاش تهیه کنیم میتوانیم به موارد زیر
اشاره کنیم:
۱ -مراقبت از کودها
۲ -ازبینبردن آفات، بیماریها و جلوگیری از شیوع آنها
۳ -سمپاشی درختها، درختچهها، خانهها، گلخانهها، مزارع و غیره
۴ -حشرهکشی و کشتن قارچها
۵ -کنترل علفهای هرز و جلوگیری از گسترش آنها

مزایای استفاده از سم پاش :

  • تلفات محصولات به طرز چشمگیری کاهش پیدا میکند و محصولات مرغوب و باکیفیت بالایی را میتوان کشت کرد.
  • در مصرف سم به طرز چشمگیری صرفه جویی شده و سم با یکنواختی و قطرات ریزتری پخش خواهد گردید.
  • میزان سرعت سم پاشی افزایش و زحمت اپراتور کاهش پیدا میکند.
  • راندمان و کیفیت کار چندبرابر میشود.
  • هزینههای سم پاشی به طرز چشمگیری کاهش پیدا میکند.

انواع سم پاش

1.سم پاش دستی :
جهت سمپاشی در فضاها و مقیاسهای کوچک همچون خانهها، باغچهها، مراکز بهداشتی و گلخانهها از این دسته از سم پاشها استفاده مینمایند که در مقیاسهای از ۲ تا ۲۵ میلیمتر موجود هستند. این سم پاشها در دو نوع پلاستیکی و استیل در بازار موجود هستند. به این دسته از پاشندههای
سم، سم پاشهای گلخانهای نیز میگویند.

download 4 1
سم پاش دستی

2.سم پاش پشتی موتوری :
مکانیزم عملکرد این دسته از سم پاشها همانند سم پاشهای دستی است با این تفاوت که فشار لازم برای سم پاش از طریق یک موتور بنزینی تأمین
میگردد. این سم پاشها قابلیت تغیر در قطر قطرات و زاویه سم را دارند

download 5 1
سم پاش موتوری

3.سم پاش فرغونی :
جهت سم پاشی در حجمهای وسیع همچون باغها، استفاده از سم پاش فرغونی توصیه میگردد، مخزن اینگونه از سمپاشها بزرگ بوده و سمپاشی در

مقیاسهای بزرگ را مقدور میسازد اما استفاده از این سم پاشها در مزارع چندان توصیه نمیشود و پیشنهاد میگردد جهت مزارع از سم پاشهای
مخصوص استفاده گردد.

4.سم پاش پشت تراکتوری :
جهت پاشش سم در مقیاسهای بزرگ و سطوح وسیع، همچون مزارع و باغهای مکانیزه پسته، هلو، زیتون، سیب و غیره از سمپاشهای پشت
تراکتوری استفاده میشود. این دسته از پاشندههای سم پشت تراکتور بسته شده و عملیات پاشش سم را سهل و آسان مینمایند.

نوشته های مشابه
download 6 1
پشت تراکتوری

5.سم پاش خرطومی:

سمپاش خرطومی چیست؟

یکی از انواع کود های موجود در بازار کود های گرد هستند . برای استفاده از این کود ها در محیط های باغداری و کشاورزی به نوعی سمپاش خاص به نام سم پاش خرطومی نیاز است . این سمپاش با استفاده از جریان شدید هوا اقدام به شکستن محول می کند و یک قطره سمی ایجاد می کند .

این سم پاش دارای لوله خرطومی شکلی برای انتقال سم به محیط مورد نظر است . در انتهای این لوله خرطومی شکل کلاهک خاصی تعبیه شده است که به وسیله آن جهت و میزان پاشش سم به وسیله اپراتور تعیین شود .

راه اندازی این دستگاه ها بسیار سریع و کار با آن ها بسیار راحت است. همچنین یک پیچ قابل تنظیم روی خرطوم این نوع سم پاش وجود دارد که به وسیله آن میزان هوای ورودی تنظیم می شود . سم پاش های خرطومی برای کارهای زراعتی مورد استفاده قرار می گیرند . از این نوع سم پاش برای قارچ کشی و حشره کشی استفاده می شود .

معمولا به باغبان جدید یادآوری می شود که برای از بین بردن علف های هرز و گیاهان مهاجم ، باید باغ های خود را سم پاشی کنند ، اما به آنها گفته نمی شود که چگونه این کار را انجام دهند . قطعاً سمپاشی یک باغ کامل با چیزی شبیه یک بطری اسپری امکان پذیر نیست و سم پاش های خرطومی روش بسیار مناسب تری برای مقابله با علف های هرز در یک منطقه بزرگ چمنزار ارائه می دهند .

سمپاش خرطومی

مشخصات سمپاش خرطومی مدل SD-321:

قیمت سمپاش خرطومی مدل SD-321 در مقایسه باسمپاش خرطومی SKN 4000 و دستگاه سمپاش خرطومی سی سا مدل WFB18-3 ، گران تر میباشد .

مشخصات سم پاش خرطومی مدل SD-321مدل : 

SD-321حجم مخزن : 14 موتور : 1E40FPدور موتور(r)/قدرت(kw) : 1.1/5000وزن(kg) : 10.5 شرح دستگاه: از سم پاش های پشتی موتوری خرطومی می توان برای پخش کودها و سم هایی که به صورت گرد هستند، استفاده کرد .

همچنین برای سوزاندن علف های هرز و دفع برخی از آفات می توان می توان با کمی تغییرات، سمپاش را به شعله افکن تبدیل کرد . 

تكنيك اين سمپاش، براي شكستن محلول و توليد قطره سمي، با استفاده از جريان شديد هوا مي باشد. این عمل از طريق يك توربين ساده و نصب شده بر روي محور مركزي يك موتور دو زمانه انجام مي شود.

ضمن آنكه به وسيله كلاهك و يا شبكه هاي متفاوتی كه در انتهاي لوله خرطومي قرار مي گيرد ، جهت پاشش نيز قابل كنترل است . موتور این سمپاش ها ، از نوع بنزینی دو زمانه هستند که احتراق در آنها به روش CDI ( تخلیه خازنی ) صورت می گیرد.

موتورهای CDI ، دارای درجه آزادی بالاتری در کنترل هستند بنابراین ، خصوصیات اصلی موتور از جمله کوبش ، خام سوزی و گردش مجدد گاز های اگزوز را می توان به طور قابل توجهی در مقایسه با موتورهای PFI  ( تزریق غیر مستقیم ) بهبود بخشید . فشار پاشش (kg)وزندور موتور(r)/قدرت(kw)موتورحجم مخزنمدل —10.5 1.1/50001E40FP 14 SD – 321

انواع سم پاش های موتوری :

انواع مختلف سمپاش موتوری را در صنعت کشاورزی می‌توان بر اساس اندازه ، ظرفیت ، قابلیت‌ها ، قدرت موتور ، میزان فشار و نوع مخزن آن‌ ها به مدل‌های مختلف تقسیم‌ بندی کرد . اما به طور کلی دو مدل از رایج‌ ترین انواع دستگاه‌ های سمپاش موتوری بر اساس نوع پاشش سم عبارت‌اند از:

سم پاش خرطومی :

این دستگاه که یک سمپاش پشتی موتوری است ، بیشتر برای سم‌ های گردی مورد استفاده قرار می‌ گیرد . نحوه عملکرد سمپاش خرطومی با شکستن محلول و تولید سم با استفاده از جریان شدید هوا از طریق توربین نصب شده بر یک موتور دو زمانه صورت می‌ گیرد . پاشیدن سم به وسیله‌ ی کلاهک موجود در انتهای لوله‌ ی خرطومی این دستگاه کاملا قابل کنترل است .

سوخت این دستگاه نیز بنزین بوده و موتور CDI ( به روش تخلیه خازنی ) دو زمانه‌ ی آن برای زمین‌ های صیفی‌ جات و گلخانه‌ ها مناسب است . با توجه به دو زمانه بودن موتور این دستگاه باید به ازای هر ۱۰ لیتر بنزین ، نیم لیتر روغن مخصوص به آن اضافه کرد و داخل مخزن آن ریخت. 

سم پاش پشتی موتوری لانسی یا لانس‌دار :

لانس سم پاشی قطعه‌ ای در دستگاه‌ های سم پاشی است که سم را به حالت‌های مختلف اسپری می‌کند . این قطعه بر اساس نوع سم و نوع محصول ، مدل‌ های مختلفی دارد . یکی از انواع دستگاه‌های سم پاش پشت موتوری ، سم پاش پشت موتوری لانس دار است که از نوع سم پاش‌های محلول تحت فشار است . 

لانس سم پاش قابلیت تغییر در زاویه پاشش و قطر قطرات را نیز دارد . با وارد کردن فشار به محلول سم توسط پمپ و عبور از سوراخی ریز به نام نازل ، ذرات سم ریز شده و عمل سم پاشی صورت می‌ گیرد .

میزان پاشش سم توسط این دستگاه ۰.۱ تا ۳ لیتر در دقیقه بوده و در شرایط مساعد می‌ توان روزانه حدود ۲ تا ۳ هکتار را سم پاشی کرد . این دستگاه با کیفیت بالای سم پاشی به دلیل وجود قطرات ریز ، از چکیدن مایع سم بر روی برگ گیاهان جلوگیری می‌کند.

سم پاش موتوری دستی :

نوع دیگری از دستگاه‌ سمپاش موتوری به نام دستگاه سمپاش موتوری دستی نیز وجود دارد که شبیه به دستگاه‌های پشت موتوری بوده و عملکرد مشابهی دارد . تنها تفاوتشان در مخزن و گنجایش آن‌هاست .

مخزن دستگاه‌ های سمپاش موتوری دستی گنجایش بیشتری داشته و بر خلاف دستگاه سمپاش پشت موتوری ، نمی‌توان آن‌ ها را بر پشت حمل کرد . علت جابه‌جایی آن‌ ها با یک یا دو چرخ نیز به دلیل همین امر است . لذا این دستگاه در دو نوع یک چرخ و دو چرخ وجود دارند : نوع یک چرخ آن، سمپاش فرغونی و نوع دو چرخ آن دستگاه سم پاش زنبه‌ای نامیده می‌ شود .

سوخت مصرفی سمپاش موتوری :

نوع سوخت اغلب دستگاه‌ های سمپاش پشت موتوری از بنزین است که موتور با استفاده از آن می‌ تواند پمپ دستگاه را به حرکت در آورد . با توجه به نحوه عملکرد دستگاه سمپاش پشت موتوری ، پمپ دستگاه مایع سم یا گرد داخل مخزن را به افشانک منتقل کرده و آن را به صورت پودر از دستگاه خارج می‌کند .

در مخزن دستگاه سمپاش موتوری پشتی علاوه بر سم مایع ، گازوئیل و یا سم گردی نیز می‌تواند ریخته شود . کشاورزان با حمل مخزن سم و موتور دستگاه بر پشت خود می‌ توانند به راحتی از آن استفاده کنند و عمل سمپاشی را انجام دهند .

موارد استفاده و کاربرد دستگاه سمپاش پشتی موتوری بسیار زیاد است ؛ این دستگاه به ویژه برای مزارع کوچک و باغ‌هایی با وسعت کم مورد استفاده قرار می‌گیرد. به عنوان مثال، برای سمپاشی مزارع برنجی که وسعت کمی دارند ، می‌ توان از این دستگاه استفاده کرد.

یکی از ویژگی‌های منحصر به فرد این دستگاه تعویض و تبدیل تفنگی آن به شعله افکن است که با استفاده از آن می‌توان علف‌های هرز ، آفات و امراض را سوزاند و از بین برد . استفاده از این دستگاه به سمپاشی مزارع و باغ‌ ها محدود نمی‌ شود ، بلکه با استفاده از این دستگاه می‌ توان بیمارستان‌ ها و ساختما‌ن های مختلف را نیز سمپاشی و ضد عفونی کرد .

خرید سمپاش موتوری :

با توجه به انواع دستگاه سم پاش ، انتخاب نوع مناسب این دستگاه‌ های بسیار اهمیت دارد . برای خرید دستگاه سم پاش پشت موتوری باید ظرفیت مزرعه و وسعت باغ خود را در نظر بگیرید و مناسب با آن دستگاهی را که بتوان از طریق آن طی یک الی دو روز عمل سم پاشی را انجام داد ، انتخاب کنید .

ریز و درشت بودن سمی که از دستگاه خارج می‌شود ، روی گیاه بسیار تاثیرگذار بوده و در صورت انتخاب اشتباه سم و حساس بودن گیاه ، می‌ تواند به راحتی گیاه را بسوزاند و از بین ببرد . نحوه‌ ی پخش شدن سم از طریق دستگاه سم پاش نیز از دیگر مواردی است که هنگام خرید دستگاه سم پاش پشت موتوری باید به آن توجه کرد .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *