سمپاش مهپاش تعریف کنید؟
فهرست مطالب
فروش سم پاش کشاورزی (مزرعه):
سم ماده ای است که منشاء شیمیایی، گیاهی یا حیوانی دارد و از طریق عملکرد خود باعث تغییر در رشد و فعل و انفعالات انسان، گیاه و غیره می گردد. دستگاه سم پاش وسیله ای است که با اسپری شدن روی گیاه، آفات آن را از بین برده یا از بروز آفات احتمالی در آینده پیشگیری می کند. سم پاش ها فقط در کشاورزی مورد استفاده قرار نمی گیرند.
بلکه در مصارف مختلف مانند دامپروری ها، پرورش مرغ و سایر طیور، ملک ها و باغ های مسکونی، مکان های عمومی برای از بین بردن آلودگی ها و حشرات موزی و حیوانات مزاحم و غیره مورد استفاده قرار می گیرند.
سم پاش ها از اجزای مختلفی تشکیل شده اند که با کارکرد یکپارچه خود باعث یکنواختی پاشش می شود. به زبان ساده، سمپاش ها به دو دسته دستی و مکانیزه تقسیم می شوند. سم پاش ها در دو نوع سمپاش موتوری و سم پاش بنزینی به مشتریان ارائه می گردد.
مشخصات فنی سم پاش:
دستگاه سم پاش در اندازه های متفاوت و شکل های گوناگونی وجود دارد.
در مساحت های کوچک از سمپاش دستی، استوانه ای و پشتی غیر موتوری و در ابعاد بزرگ و برای استفاده در باغ ها و مزرعه های وسیع از سمپاش موتوری پشتی (اتومایزر و لانسی)، سمپاش فرغونی (چرخ دار)، سمپاش زنبه ای و سمپاش پشت تراکتوری یا پشت تیلری و هواپیمای سمپاش استفاده می شود.
از دستگاه سم پاش فقط برای پاشیدن سم استفاده نمی شود، با توجه به نازل های سمپاش می توانید از آن در کاربری های دیگری مانند پاشیدن محلول کود یا گرده پاشی و غیره استفاده نمایید. این نکته را فراموش نکنید، که برای هر کاربرد از سم پاش جداگانه استفاده کنید. لوازم یدکی دستگاه سم پاش شامل نازل، شیلنگ، پمپ، موتور، باتری، لانس و غیره بوده که تمام لوازم یدکی آن در بازار موجود می باشد.
دستگاه سم پاش مطلوب:
- موتور سم پاش پرقدرت: سمپاش موتوری، سمپاش تلمبه قوی و سمپاش دستی باید از قدرت پاشش بسیار زیاد و عملکرد خوبی برخوردار باشند تا بتوانند تمام سطح مد نظرتان را اسپری نمایند و این قدرت پاشش توسط موتور سم پاش ایجاد می گردد.
- قیمت و کیفیت مناسب: در صورت استفاده از متخصص در هنگام خرید این دستگاه، انتخاب قیمت مناسب و کیفیت بالا، کار دشواری نیست.
- پخش کردن یکنواخت سم: باید تمام سطوح مورد نیاز با اندازه و فشار پاشش یکنواخت سم زدایی شود.
- تامین آسان قطعات یدکی لازم دستگاه: تمامی لوازم یدکی مورد نیاز دستگاه باید موجود باشد، در صورت عدم موجودی ممکن است شما دیگر نتوانید از دستگاه خود استفاده نمایید.
- ظرفیت مناسب: ظرفیت مخزن برای سم پاشی باید مناسب با میزان مساحت مورد نیاز باشد تا مدام مجبور به پر کردن مخزن نباشید.
- کاربری آسان: نحوه کارکرد با دستگاه سم پاش برایتان راحت باشد، تا شما دچار خستگی و سردرگمی نکند.
- بدنه ای مقاوم و سبک: وزن سبک و مناسب برای حمل و نقل آسان و بدنه ای مقاوم برای جلوگیری از فرسایش و آسیب در اثر جابجایی می باشد.
انواع برند سم پاش:
انواع مختلف سم پاش ها را در بالا نام بردیم. هر مدل دارای برند های متفاوتی هستند. که ساخت کشور های مختلفی مانند سم پاش چینی، سمپاش ایرانی، سمپاش ایتالیایی و غیره می باشد. در این بخش بعضی از برند های معروف را برای شما نام می بریم:
- سم پاش SKN.
- سم پاش هیوندای.
- سم پاش وینکس.
- سم پاش میتسوبیشی.
- سم پاش رونیکس.
- سم پاش کاوازاکی.
دستگاه سم پاش دستی:
این سم پاش ها معمولا در فضاهای کوچک، گلخانه ها و باغچه های کوچک به کار می روند. سم پاش دستی برای مصارف خانگی کمتر از 10 لیتر مورد استفاده قرار می گیرد.
این مدل سم پاش به دلیل ساختاری آسان و ابعاد مناسب، وزن کم دارای قدرت کمتری نسبت به سایر دستگاه های سم پاشی می باشد. بعد از سم پاشی با سم پاش کتابی لانسی، اندکی روغن داخل محفظه بالایی پمپ بریزید تا روانکاری قطعات انجام گیرد. سمپاش های دستی خود به دو مدل تلمبه ای، پشتی شارژی است.
از بهترین برند های ارائه دهنده سم پاش دستی می توانیم به سوماک، رونیکس، هیوندای، واستر، کنزانس، میتسوبیشی، اکتیو و غیره اشاره نماییم. لازم به ذکر است که قیمت سمپاش دستی نسبت به سایر مدل های دیگر کمتر می باشد.
بعد از هر سم پاشی تمام اتصالات و مخزن را شستشو دهید. به این نکته نیز توجه نماید در صورت تعویض نوع سم درون دستگاه قبل از مصرف مخزن را کاملا شستشو داده و بعد اقدام به استفاده نماید.جنس سمپاش های دستی از نوع سمپاش دستی استیل، سمپاش دستی فلزی، سم پاش دستی پلاستیکی می باشد.
انواع سم پاش دستی:
- سم پاش دستی شارژی.
- سم پاش دستی تلمبه ای.
سم پاش دستی شارژی:
زمانی که نیاز به ظرفیت بالاتری از پاشش سم نسبت به تلمبه ای داریم و قدرت اپراتور انسانی پاسخگو قدرت سم پاشی نیست از سمپاش شارژی استفاده می کنیم.
سم پاش دستی شارژی با یک باتری 12 ولت و در فشار کاری 2.5 تا 4.5 کار می کند. سم پاش شیلنگ پلاستیکی، لانس و نازل داشته و مخزن آن پلی اتیلن است. سم پاش شارژی دارای دسته نازل به سه صورت استیل و پلاستیکی و استیل تلسکوپی در ظرفیت های 6، 18 و 20 لیتر موجود است.
این سم پاش ها را به صورت کوله ای برای کاربرد آسان تر طراحی شده اند. در هنگام خرید سم پاش شارژی به میزان مساحت و حجم فضا توجه نمایید.
لازم به ذکر است که در هر مدل از سم پاش های شارژی فشار و حجم آب دهی متفاوتی دارند که قبل از خرید باید به این نکته توجه کنید. سمپاش دستی شارژی شامل دو مدل می باشد:
- سم پاش شارژی تک کاره: برای تامین قدرت از موتور الکتریکی استفاده می کنند، که دارای جریان ثابتی هستند. این مدل تک کاره تا زمانی کار می کند که شارژ کافی در موتور موجود باشد. در هنگام اتمام شارژ باتری باید آن را مجدد شارژ نماید. تا بتوانید از دستگاه استفاده کنید.
- سم پاش شارژی دو کاره: به این مدل سم پاش دستی دو کاره نیز گفته می شود که علاوه بر موتور الکتریکی به صورت دستی نیز فعالیت می کند. در صورت اتمام شارژ باتری دیگر نیازی نیست مانند سمپاش تک کاره منتظر شارژ مجدد موتور بمانید، می توانید با استفاده از حالت دستی فعالیت خود را ادامه دهید.
سم پاش دستی تلمبه ای:
در سمپاش پشتی تلمبه ای، فشار متناوب است و برای ایجاد فشار از یک تلمبه دستی استفاده می شود.سم پاش های دستی توسط یک عدد تلمبه که در زیر مخزن قرار دارند کار می کنند. پیستون توسط تلمبه دستی داخل سیلندر به حرکت در می آید و نهایتا سم توسط تلمبه به لوله خروجی رسیده و عمل سم پاشی انجام می شود.
اما در پشتی موتوری ها به جای تلمبه دستی، یک پمپ دوار به کار می رود که تفاوت اصلی بین دو گروه سمپاش پشتی دستی و پشتی موتوری است. این سم پاش ها دارای یک تلمبه هستند که فرد با حرکت متناوب آن، هوا را در مخزن ذخیره می کند و همین فشار باعث می شود محلول با فشار بالا از نازل بیرون بیاید. معمولاً فشار تولید شده در سم پاش های دستی بین 3 تا 4 اتمسفر است.
در سم پاش های پشتی موتوری به جای تلمبه دستی، یک پمپ دوار به کار می رود که تفاوت اصلی بین دو گروه سمپاش پشتی دستی و پشتی موتوری است. لازم به ذکر است که به این مدل، سم پاش کتاب اهرمی پشتی نیز می گویند.
کاربرد سم پاش دستی:
- برای دفع سموم و آفت کشی برای باغچه های کوچک.
- برای دفع حشرات موزی از منازل و اماکن اداری – تجاری.
انواع سم پاش پشتی موتوری
- لانسی.
- اتومایزر (پودرپاش).
دستگاه سم پاش پشتی موتوری لانسی:
برای سرعت بخشیدن به سم پاشی، آسان تر شدن کار و افزایش راندمان از سمپاش پشتی موتوری استفاده می شود. در این نوع سمپاش، موتور توان لازم برای تأمین فشار در مایع سم و پاشیدن آن را بر عهده دارد.
موتور سمپاش های پشتی موتوری، ممکن است دو زمانه و گاهاٌ چهار زمانه باشد. در موتور های دو زمانه، ترکیب روغن (روغن مخصوص موتور های دو زمانه) با بنزین، یک به بیست است.
سم پاش های پشتی چهار زمانه دود و بوی کمتری تولید کرده و به همین علت برای کاربر سردرد ایجاد نمی کند. نحوه کارکرد سمپاش پشتی موتوری به این صورت است که سم از مخزن به وسیله پمپ مکیده شده و با فشار داخل شیلنگ جاری می شود. این سم پاش برای کار های غیر صنعتی و در مساحت های کوچک استفاده می کنند.
یک شیر فشار شکن در مسیر خروج مایع از پمپ تعبیه شده تا مازاد مایع پمپاژ شده یا همه آن در صورت خارج نشدن از افشانک، دوباره به مخزن بر گردد. به این ترتیب عمل هم زدن محلول در داخل مخزن نیز انجام می شود. سمپاش دستی لانسی برای سمپاشی درختان استفاده می شود.قطر و زاویه پرتاب سم نیز قابل تغییر است. طول پاشش توسط سم پاش های موتوری لانسی موتوری حدود 8 متر و فشار تولیدی در حد 10 اتمسفر است.
اجزاء اصلی سم پاش پشتی موتوری لانسی:
- مخزن سم.
- بدنه.
- بند و پشتی.
- موتور احتراقی دیافراگمی .
- پمپ دوار.
- پروانه تولید باد (دمنده).
- شیلنگ.
- دسته سمپاشی.
- افشانک و صافی .
تفاوت سم پاش شارژی و سم پاش موتوری لانسی در چیست؟
یک اصل مهم و بسیار کاربردی در کشاورزی و باغبانی، وجود سم پاشی محصولات آن ها می باشد. چرا که شما می توانید با توجه به سمپاشی نمودن محصولات خود، آن ها را از هر گونه سم و آفت های گیاهان به دور می راند و به رشد و بارور شدن محصولات شما کمک شایان توجهی می کند.
بنابراین در صورتی که بخواهید همیشه از وجود درختان و محصولاتی رسیده و با کیفیت و مرغوب بهره مند شوید؛ بهتر است به فکر سم پاشی درختان و به طور کلی محصولات خود در زمین های زراعی باشید تا بدین ترتیب بتوانید به هدف مورد نظر خویش خیلی زود دست یابید.
سمپاش لانسی موتوری یکی از بهترین راهکارهای ممکن است که شما می توانید از وجود آن بهره مند شوید. علاوه بر سم پاش پشتی موتوری، شما همچنین می توانید از وجود بهترین سمپاش شارژی و انواع مختلف آن نیز بهره مند گردید.
سمپاش لانسی موتوری چیست و چه کاربردهایی دارد؟
امروزه انواع و اقسام سم پاش های کشاورزی موجود می باشد که هر یک از کشاورزان می توانند نمونه های مختلفی از آن ها را خریداری نمایند و از آن ها برای دفع سموم موجود در زمین های زراعی خویش استفاده به عمل آورند. یکی از بهترین سمپاش های موتوری، سم پاش لانسی موتوری می باشد که هر چند شباهتی به سم پاش های دستی دارد؛ ولی از نظر سرعت در روند کار و نیز کیفیت و کارایی، قابل مقایسه با نمونه دستی آن نیست.
بنابراین شما می توانید سم پاش لانسی موتوری را برای خود خریداری کنید و حجم وسیعی از زمین های زراعی خود را با استفاده از این وسیله بسیار کارآمد از هر گونه سم و آفت های مضر مصون دارید. بنابراین اگر شما زمین های زراعی و باغ های وسیع و گسترده ای دارید و خیال می کنید که نمی توانید در کمترین زمان ممکن، بالاترین بازدهی را داشته و ممکن است آفت های گیاهی مختلف، بلای جان شما گردد؛ کافیست سم پاش لانسی موتوری را تجربه کنید تا روزانه تقریبا 2 تا 3 هکتار از زمین های زراعی خویش را عاری از هر گونه سم و آفتی سازید.
بنابراین سم پاش لانسی موتوری – همان طور که از نام آن کاملا واضح و آشکار است- از جمله سم پاش هایی به شمار می آید که به شیلنگ و لانس مجهز می باشد و این نوع از سم پاش ها بیشتر در باغبانی مورد استفاده قرار می گیرد.لانس موجود در این سم پاش به شما کمک می کند تا از زاویه های مختلف روند سم پاشی را صورت داده تا به بخش بخش زمین زراعی شما سم با فشار بالایی پاشیده شود. همین یکنواختی پاشش سم در این سم پاش و قطرات پودری آن جزء مزیت های شایان توجه سم پاش لانسی موتوری می باشد که شما می توانید با خرید این سمپاش از آن بهره مند گردید.
سم پاش شارژی چیست و چه کاربردی دارد؟
همان طوری که گفته شد؛ سم پاش های بسیار زیادی وجود دارند که هر یک از آن ها کاربردهای خاص خود را دارند. به این صورت که سمپاش کاربرد عمده لانسی موتوری بیشتر در باغبانی در جهت پاشش سم با فشار و قدرت بالا روی باغات شما می باشد. گونه دیگر سم پاش ها به سمپاش شارژی معروف گشته اند. سم پاش شارژی از جمله سمپاش هایی می باشد که در زمینه پاشیدن سم و آفت زدایی زمین های زراعی از وجود انواع سم ها و آفت ها بسیار پرمصرف و پرکاربرد می باشد.
با توجه به این مسئله که سمپاش های دستی توان سم پاشی باغ های وسیع را ندارند و یا روند سم پاش خیلی کند و زمان بر پیش می رود؛ شما می توانید از سم پاش شارژی در این زمین ها استفاده کنید. سم پاش شارژی با استفاده از باطری کار می کند و می تواند تا 8 ساعت پشت سر هم به طور متناوب با همان باطری استفاده کند و در صورت تمام شدن شارژ باطری، می بایست دوباره آن را شارژ کرد.
در صورتی که می خواهید سم پاش شارژی را خریداری کنید؛ می توانید سم پاش شارژی تک کاره یا دوکاره را بر حسب نیاز خود خریداری کنید تا بدین ترتیب بتوانید به خوبی از این وسیله بهره مند شوید. توضیح اینکه سم پاش شارژی تک کاره نیز به باطری مجهز می باشد و یکی از ارزان قیمت ترین سمپاش های موتوری به شمار می رود.
قیمت سم پاش شارژی دوکاره نسبت به تک کاره اندکی بالاتر می باشد و به این صورت می باشد که شما می توانید از ترکیب همزمان دو سم پاش موتوری و دستی با همدیگر در یک سم پاش بهره مند شوید. به این صورت که نوع دوکاره این سمپاش ها به عنوان بهترین سم پاش شارژی به شمار می آید.
چرا که به شما این امکان را می دهد که در صورت تمام شدن شارژ باطری از نوع دستی این سم پاش ها استفاده کنید. بنابراین شما می توانید با خرید یک دستگاه سم پاش شارژی از دو سمپاش همزمان در یک دستگاه بهره مند گردید.بنابراین سمپاش شارژی به طور کلی چه به صورت سم پاش شارژی دوکاره و سم پاش شارژی تک کاره مورد استفاده باغبانان قرار می گیرد و آن را می توان به راحتی و بدون دردسر حمل و نقل کرد و سم خود را به زوایای مختلفی با فشار بالا در باغچه ها و گلخانه ها و زمین های باغبانی پاشید تا تمامی محصولات آن ها را عاری از هر گونه آفت و سمی کند.
تفاوت سم پاش شارژی و سم پاش پشتی موتوری لانسی در چیست؟
با معرفی کاملی که در خصوص سمپاش لانسی موتوری یا سمپاش پشتی موتوری و نیز سمپاش شارژی در انواع مختلف صورت گرفت؛ به وضوح به تفاوت های بارزی میان هر یک از این سمپاش ها پی بردید. اما به طور کلی می توان تفاوت های میان هر یک از این سمپاش ها را در زیر این گونه خلاصه نمود:
1- تفاوت در نحوه کارکرد با دستگاه:
نحوه کارکرد با هر یک از دستگاه های مختلف با همدیگر متفاوت می باشد. به این صورت که سم پاش لانسی موتوری به صورت لانس دار می باشد و دارای باطری و شارژ نیست. ولی سم پاش شارژی به صورت باطری دار بوده و بایستی هر هشت ساعت یک بار آن را شارژ نمود. بنابراین نوع کارکرد هر یک از این سم پاش ها با یکدیگر متفاوت می باشد.
2- تفاوت در موتوری بودن سمپاش:
سم پاش لانسی موتوری کاملا به صورت موتوری می باشد. هر چند شباهت هایی با نوع دستی آن دارد؛ ولی کیفیت و کارایی آن به مراتب چندین پله بالاتر از نوع دستی سم پاش ها می باشد و از سرعت و کیفیت بالاتری هم برخوردار است. ولی سم پاش شارژی دوکاره علاوه بر موتوری بودن، به صورت دستی نیز قابل استفاده است تا در صورت نداشتن شارژ بتوان از نوع دستی آن نیز استفاده کرد.
3- تفاوت در قیمت:
به طور کلی هر یک از سم پاش های نامبرده شده جزء سم پاش های موتوری می باشند. اما سم پاش شارژی، جزء ارزان ترین سمپاش های موتوری به شمار می آید و قیمت سم پاش لانسی موتوری از قیمت سم پاش شارژی بیشتر می باشد.
4- تفاوت در نوع کاربرد:
کاربرد استفاده از هر یک از این سمپاش ها نیز متفاوت می باشد. به این صورت که کاربرد عمده سمپاش لانسی موتوری بیشتر در جهت سمپاش باغ ها مورد استفاده قرار می گیرد و کاربرد سمپاش شارژی بیشتر در جهت باغچه ها و گلخانه ها و برخی از مزارع و باغ ها نیز مورد استفاده قرار می گیرد.
5- تفاوت در نوع قدرت و ظرفیت:
در نوع ظرفیت و قدرت سم پاش ها نیز سم پاش لانسی موتوری با شارژی متفاوت می باشد. به این صورت که قدرت سم پاش لانسی موتوری از شارژی معمولا بیشتر است. هر چند که به طور کلی شما می توانید هر یک از این سم پاش ها را در توان های مختلف و با ظرفیت مخزن های گوناگونی بر حسب نیاز خود خریداری کنید و به خوبی از هر یک از این سم پاش ها نهایت استفاده را کنید.
بنابراین به طور کلی بین سم پاش لانسی موتوری با سمپاش شارژی تفاوت هایی می باشد که با مطالعه کامل و جامع آن ها شما می توانید سمپاش مورد نظر خود را خریداری کنید. سم پاش لانسی موتوری و سم پاش شارژی تک کاره و دوکاره جزء سم پاش های موتوری به شمار می آیند که به منظور پاشیدن سم روی محصولات گیاهی مختلف به کار گرفته می شوند تا محصولات شما را عاری از هر گونه آفت و سم مضر و زیان آوری کنند.پس خرید هر یک از این سمپاش ها با توجه به تفاوت های محسوسی که میان هر یک از آن ها وجود دارد؛ نیاز به یک باغبان یا کشاورز می باشد.
سوخت مصرفی سم پاش موتوری:
نوع سوخت اغلب دستگاههای سم پاش پشت موتوری از بنزین است که موتور با استفاده از آن میتواند پمپ دستگاه را به حرکت در آورد. با توجه به نحوه عملکرد دستگاه سم پاش پشت موتوری، پمپ دستگاه مایع سم یا گرد داخل مخزن را به افشانک منتقل کرده و آن را به صورت پودر از دستگاه خارج میکند. در مخزن دستگاه سم پاش موتوری پشتی علاوه بر سم مایع، گازوئیل و یا سم گردی نیز میتواند ریخته شود. کشاورزان با حمل مخزن سم و موتور دستگاه بر پشت خود میتوانند به راحتی از آن استفاده کنند و عمل سمپاشی را انجام دهند.
موارد استفاده و کاربرد دستگاه سم پاش پشتی موتوری بسیار زیاد است؛ این دستگاه به ویژه برای مزارع کوچک و باغهایی با وسعت کم مورد استفاده قرار میگیرد. به عنوان مثال، برای سمپاشی مزارع برنجی که وسعت کمی دارند، میتوان از این دستگاه استفاده کرد. یکی از ویژگیهای منحصر به فرد این دستگاه تعویض و تبدیل تفنگی آن به شعله افکن است که با استفاده از آن میتوان علفهای هرز، آفات و امراض را سوزاند و از بین برد. استفاده از این دستگاه به سم پاشی مزارع و باغها محدود نمیشود، بلکه با استفاده از این دستگاه میتوان بیمارستانها و ساختماهای مختلف را نیز سمپاشی و ضدعفونی کرد.
دستگاه سم پاش پشتی موتوری اتومایزر (خرطومی باغی):
سم پاش هایی که در آنها مایع سم تحت فشار نباشد و قطرات مایع پس از خروج در اثر برخورد با جریان شدید هوا، پودر شده و تبدیل به ذرات بسیار ریز شوند، اتومایزر نامیده می شود. این نوع سم پاش، موتور دو زمانه دارد و به عنوان حشره کش و قارچ کش استفاده می شود. یک توربین روی دستگاه تعبیه شده که عمل سم پاشی را با فشار شدید هوا انجام می دهد.
سم بصورت قطره قطره روی خروجی خرطومی ریخته و در اثر برخورد با هوا پودر می شود. از طریق شبکه هایی که روی نازل قرار گرفته اند می توان جهت پاشش سم را تنظیم کرد. سم پاش خرطومی برای سم پاشی گیاهان پایه کوتاه استفاده می شود.
وظیفه اصلی موتور در سم پاش پشتی موتوری اتومایزر (ذره پاش) چرخاندن یک پروانه است که بادی با سرعت 60 الی 120 متر بر ثانیه تولید می کند و میزان جا به جایی هوا را به 200 الی 300 لیتر در ثانیه می رساند. وقتی مایع سم از افشانک خارج می شود در مسیر جریان باد قرار می گیرد و پودر شده و به ذرات بسیار ریزی در حد 40 تا 150 میکرون تبدیل می شود.
هرچه میزان هوای خروجی بیشتر و پر فشار تر و میزان سم خارج شد کمتر باشد، ذرات بیشتر پودر شده و اثر بخشی سمپاش اتومایزر خرطومی بیشتر می شود. قدرت پاشش این سمپاش ها از 10 تا 15 متر می باشد. در واقع سرعت باد باعث می شود ذرات سم تا این فاصله پرتاب شوند.
مایع سم به دلیل نیروی مکش نازل، در اثر برخورد با آن به صورت پودر و مه مانند به هوا پاشش می شود. پمپ مورد استفاده در سمپاش پشتی موتوری اتومایزر یا ذره پاش، یک پمپ دوار می باشد که به وسیله یک موتور احتراقی دو زمانه تک سیلندر کار می کند. فشار تولیدی به وسیله پمپ حدود 10 اتمسفر است که طول پاشش مطلوبی ایجاد می کند.
اجزای سم پاش اتومایزر
کاربرد سم پاش اتومایزر:
- برای کنترل علف های هرز با استفاده از علف کش ها.
- کنترل بیماری های قارچی با استفاده از قارچ کش ها.
- ریختن مواد ریز مغذی روی شاخ و برگ گیاهان مانند بور و غیره.
- استفاده به عنوان گردپاشی.
ویژگی های سم پاش خرطومی:
- دوام بالا، استفاده از دنده برای کاهش سرعت.
- پمپ قسمت اصلی سم پاش بوده و معمولاً دو زمانه است.
- ساختار آن آسان و نگهداری آن راحت است.
- دارای کارکرد فشار بالا، حداکثر راندمان و جریان زیاد است.
سم پاش میکرونر:
در سم پاش های میکرونر محلول سم روی نازل های چرخان ریخته می شود.
نازل های چرخشی محلول را روی لایه نازک ریخته و در نهایت محلول سم به شکل قطرات پودری و مه از نازل ها خارج می شود. این سمپاش باعث صرفه جویی در مصرف محلول سم تا 10 برابر کمتر از سم پاش های متداول می گردد.
بکارگیری سم پاش میکرونر برای مقابله با آفات و امراض گیاهی و همچنین مبارزه با علف های هرز بسیار موثر و قابل توصیه است.
برخلاف سم پاش های متداول که در آنها بخش قابل توجهی از محلول سم یا به واسطه درشت بودن قطرات بر روی برگ ها به یکدیگر پیوسته و نهایتا موجب آلودگی خاک مزارع می گردند
و یا به دلیل پودری بودن بیش از حد، در اثر هوابردگی بی اثر می شوند، تولید اندازه مشخصی از ذرات سم به وسیله سم پاش میکرونر موجب دستیابی به نتیجه مطلوب عملیات سمپاشی می گردد.
واضح است که باد و درجه حرارت بالای محیط، اثر این نوع سم پاشی را کمتر می کند. نازل ها روی سم پاش های خرطومی قابل نصب بوده که به جهت استفاده در محصولات ردیفی، صیفی جات و محصولات پا کوتاه در مقیاس کوچک قابل استفاده است. در مقیاس بزرگ تر، مجموعه ای از نازل ها را روی میله بزرگی به نام بوم نصب می کنند که قابل استفاده توسط سم پاش پشت تراکتوری سوار شونده است. طول میله بوم که از مواد ضد زنگ ساخته شده است، در سم پاش های بوم دار پشت تراکتوری متفاوت بوده و از 4 تا 12 متر متغیر است.
موارد استفاده سم پاش میکرونر یا دستگاه ابرپاش میکرونر جهت مقابله با آفات و امراض گیاهی به خصوص آفات گندم و سن گندم پخش کود های مایع و همچنین مبارزه با علفهای هرز می باشد. یکی از معروف ترین و بهترین برند های سمپاش میکرونر برند SKN است.
سم پاش نوشابه ای:
چنانچه به پرورش گل و گیاه در منزل شخصی خود علاقه مند هستید می توانیدسم پاش نوشابه ای را نیز انتخاب کنید، نحوه عملکرد این مدل ها بدین شکل است که شما می توانید این ابزار را بر روی بطری های نوشابه و یا نوشیدنی نصب کنید و بر اساس قطعه تعبیه شده؛ آنها را باز و بسته کنید، در واقع سم پاش های نوشابه ای نوعی سم پاش خانگی محسوب می شوند.
چگونگی عملکرد سم پاش نوشابه ای:
به منظور استفاده از این ابزار تنها کافیست چندین بار پیستون تعبیه شده در انتهای آنها را حرکت دهید تا مایعات درون بطری به مخزن انتقال یابند و در مرحله بعد با فشردن نازل مایعات درون مخزن به بیرون انتشار خواهند یافت.
فواید سم پاش نوشابه ای:
- سایز و ابعاد کوچک.
- امکان نصب بر روی بطری نوشیدنی.
- مقرون به صرفه.
- قابل استفاده برای مصارف خانگی و شخصی.
نکاتی در خصوص سرویس و نگهداری سم پاش میکرونر:
- پس از هر بار سم پاشی مخزن را با آب پر کرده و از نازل ها آب را تخلیه کنید تا از ایجاد رسوب توسط محلول سم و گرفتگی مسیر جلوگیری گردد.
- برای نظافت دیسک دوار سمپاش میکرونر از دستمال نم دار استفاده فرمایید.
- به منظور افزایش عمر باطری تا تخلیه کامل باطری کار کنید و پس از شارژ کامل، باطری را از شارژر جدا نمایید.
- شافت خروجی الکتروموتور را بعد از هر 100 ساعت کار به یک قطره روغن آغشته فرمایید.
- توری مخزن و صافی هر چند روز یکبار شسته شود.
- بعد از تعویض نازل ها، سرشیلنگی را به آرامی با دست ببندید و از سفت کردن بیش از حد آن خودداری فرمایید.
- در زمان عدم استفاده از دستگاه به مدت طولانی بهتر است بوم باز شود و شیلنگ ها برای جلوگیری از لهیدگی جدا گردد. برای افزایش عمر باطری در زمان انبار کردن دستگاه، باطری به صورت شارژ شده باشد و در فواصل یک ماهه نیز شارژ گردد.
مزایا سم پاش میکرونر:
- سادگی سمپاش میکرونر و عدم وجود پمپ و موتور مکانیکی.
- سهولت حمل و جابجایی و بکارگیری.
- قابلیت تنظیم دقیق ارتفاع سم پاشی.
- امکان جداسازی یکی از بومها و استفاده به صورت دستی.
- مقاوم بودن بوم نسبت به خوردگی و زنگ زدگی.
- عدم امکان خوردگی پایه اصلی دستگاه با توجه به اینکه تحت عملیات آبکاری نیکل کروم قرار گرفته است.
سم پاش میکرونر پشتی:
سم پاش موتوری زنبه ای و فرغونی (چرخ دار):
برای سم پاشی فضاهای بزرگ و سم پاشی درختان میوه، درختچه های بلند و فضای سبز از سم پاش موتوری زنبه ای یا فرغونی استفاده می شود. به دلیل چرخ دار بودن سمپاش فرغونی، این سم پاش ها، به راحتی می توان بین ردیف های درختان حرکت کرده و عمل سم پاشی را انجام داد. میزان پاشش مایع خروجی توسط این سم پاش ها در حد 15 الی 20 لیتر در دقیقه است.
سم پاش زنبه ای:
سمپاش زنبه ای یا همان سم پاش موتوری بنزینی قابل حمل بوده و مخزنی برای ریختن محلول کود ندارد. برای انتقال سم، همواره بایستی از مخزن استفاده شود. موتور آن احتراقی یا در مقیاس کوچکتر الکتریکی است. برند های ارائه کننده سمپاش زمبه ای عبارت اند از هوندا، کاوازاکی، روبین و غیره می باشد.
متعلقات سم پاش زنبه ای:
- 50 یارد شیلنگ معادل 45 متر، همراه لانس و شیلنگ جمع کن.
- مجهز به پمپ های پیستونی تایوانی یا پمپ های چینی.
- موتور با قدرت بالا و استهلاک بسیار پایین و دور پایین برای افزایش قدرت.
- دارای همزن هیدرولیکی.
- در دو مدل سم پاش بنزینی و سم پاش برقی ارائه شده است.
کاربرد سم پاش زنبه ای:
- برای باغ ها، فضای سبز، مرغداری، دامداری و نصب روی تانکر و مخازن.
- حمل و نقل آسان، مناسب برای تمامی مناطق حتی مناطق کوهستانی با دسترسی سخت.
- برای آفات کشی، از بین بردن قارچ ها، علف های هرز، نابودی حشرات.
سم پاش چرخ دار موتوری یا فرغونی:
سمپاش فرغونی برای سم پاشی درختان بلند، باغات، شستشوی جداول و بلوارهای کنار خیابان مناسب است. همچنین با نصب نازل تی جت می توان از علف کش ها استفاده کرد. این مدل برای سمپاشی مزارع چندان مناسب نیست. از برند های سم پاش فروغونی می توان به روبین، هوندا، کاوازاکی، هیوندای و غیره اشاره کرد.
اجزا سم پاش چرخ دار موتوری یا فرغونی:
- شاسی و مخزن 100 لیتری ایرانی با کیفیت بالا.
- 50 یارد شیلنگ معادل 45 متر و لانس سمپاشی.
- شاسی مقاوم و چرخ دار.
- قابلیت اتصال همزمان دو شلنگ روی سم پاش برای سمپاشی (دو شیر خروجی با برد 25 متر).
روش راه اندازی سم پاش چرخ دار موتوری (طرز کار سم پاش فرغونی):
لطفا جهت راه اندازی سم پاش فرغونی یا موتوری به موارد زیر توجه فرمایید:
- ابتدا مخزن به اندازه کافی از آب پر شده و سپس مایع سم به آرامی به داخل مخزن ریخته می شود. هنگام ریختن آب و سم باید از صافی استفاده شود. معمولا دریچه، یک عدد صافی دارد. لازم به ذکر است برای تشکیل مایع سم از سم های پودری یا گردی، ابتدا باید درون یک سطل و بیرون از مخرن، مقدار لازم از ماده مورد نظر را در مقداری آب حل کرد و سپس به درون مخزن ریخت.
- موتور را پس از بررسی چند دقیقه ای (حداقل پنج دقیقه) روشن نمایید تا با چرخش سم توسط شیر برگشتی در مخزن محلول کاملا به هم زده شود. اینکه مایع سم پس از باز شدن شیرها در شیلنگ جاری می شود و آماده سم پاشی است.
- کلیه قطعات و اتصالات را چک کنید.
- شمع را از موتور جدا کرده، طناب استارت را بکشید تا روغن اضافی سیلندر بیرون بریزد.
- بنزین را تا خط نشانه پر کنید و بقیه آن را روغن بریزید. بطری را تکان دهید تا کاملاً با هم مخلوط شوند.
- مخلوط سم را داخل مخزن بریزید اما زیاد آن را پُر نکنید.
- اهرم پاشش را روشن کرده و دریچه ساسات را باز کنید. موتور را روشن و آن را تنظیم کنید. وقتی دور آن به 5000 دور بر دقیقه رسید، شروع به کار کنید.
دلایل عدم استفاده از سم پاش فرغونی در محصولات زراعی:
بیش از 70 سال از زمانی که استفاده از دیسک دوار برای ایجاد ذرات ریز سم و یکنواختی پاشش مطرح شده می گذرد. کمپانی میکرون به عنوان اولین شرکت تولید کننده سمپاش میکرونر در سال 1954 کار خود را آغاز کرد. در سال 1976 ایده دیسک دوار شیاردار پیشنهاد شد که در واقع این شیارها به عنوان مخزنی برای سموم عمل کرده و موجب پرتاب رشته ای محلول سم می شدند.
سمپاش میکرونر قادر به کنترل قطر ذرات ایجاد شده به منظور پاشش یکنواخت و پوشش کامل گیاهان است. استفاده از سمپاش فرغونی و حرکت آن در مزرعه باعث له شدن محصولات زراعی می شود. به علت فشار پرتاب بالا، غیر یکنواختی پاشش روی محصولات خواهیم داشت. همچنین به علت حرکت فرد در مزرعه توسط سمپاش فرغونی، اپراتور در میان هاله ای از سم و مسمومیت قرار دارد. برای سم پاشی مزارع و محصولات بوته ای استفاده از سم پاش میکرونر توصیه می شود.
مزایای استفاده از سم پاش فرغونی:
- قدرت پاشیدن یکنواخت و بالایی دارد.
- سرعت عمل بالا.
- صرفهجویی در مصرف سم.
معایب سم پاش های فرغونی:
- سایز بزرگ و عدم امکان جابه جایی پشت خودرو های سواری و همچنین فضای مورد نیاز بالا جهت انبار داری.
- وزن سنگین در زمین های کشاورزی و باغی و گیر کردن در خاک.
- گنجایش کم مخزن برای زمین ها و باغات بزرگ.
- عدم پشتیبانی از شیلنگ هایی با طول بالای ۲۰۰ متر.
کاربرد دیگر سم پاش فرغونی:
- شست و شوی درختان بلند قامت.
- برای شستشوی جداول، نردهها، دیوارها و غیره استفاده میشود.
سم پاش تراکتوری:
سم پاش تراکتوری مناسب مزارع و باغ های بزرگ می باشد، توان لازم برای فعال کردن پمپ سم پاش، توسط شفت تواندهی تراکتور (P.T.O) تامین می گردد. سم پاش پشت تراکتوری دارای مخزن با جنس های متفاوتی بوده، که گنجایش مخزن های طراحی 200، 400، 600، 800 و بیشتر می باشد.
انواع سم پاش تراکتوری:
- سم پاش تراکتوری سوار شدنده، بوم دار یا سمپاش تراکتوری بالدار.
- سم پاش تراکتوری کشش.
- سم پاش پشت تراکتوری توربولاینر یا سمپاش توربینی.
سم پاش تراکتوری یا همان سمپاش تراکتوری لانس دار که خود شامل سمپاش پشت تراکتوری سوار شونده یا همان سم پاش بوم دار و سمپاش پشت تراکتوری کششی می شود. نوع سوار شوند آن به اتصال سه نقطه تراکتور وصل شده و سم، از طریق بوم یا شلینگ و لانس پخش می شود و همچنین در نوع توربولاینر آن سم توسط فن و نازل های موجود به صورت مه پاش پخش می گردد. این سم پاش دارای چرخ بوده و به مال بند تراکتور وصل می شود و توسط آن کشیده می شود.
سم پاش کششی یا تریلی سمپاش:
سم پاش های کششی پشت تراکتوری حاوی یک مخزن 1000 و 1500 و 2000 لیتری، پمپ پیستونی 40 بار و لانس و شیلنگ و پر کن و همزن هستند. تمامی این اجزا روی شاسی چرخ دار هستند و توسط اتصال سه نقطه PTO به تراکتور وصل و کشیده می شوند.
سم پاش سوار شونده تراکتوری:
به طور کلی از سم پاش های سوار شونده که به آن سم پاش بوم دار نیز گفته می شود. برای دفع آفات و حشرات روی محصولات زراعی و باغی استفاده می شود. سم پاش سوار شونده در دو نوع بوم دار پشت تراکتوری (برای محصولات زراعی) و لانس دار (محصولات باغی) موجود است. با استفاده از گاردان به PTO تراکتور وصل می شود و برخلاف مدل کششی فاقد چرخ است. مخازن این سمپاش ها از 400 تا 1000 لیتری متغیر است.
سم پاش پشت تراکتوری بالدار یا همان بوم دار یکی از نوع های سم پاش سوارشونده می باشد، که دارای دو نوع سمپاش بالدار مکانیکی و تمام هیدرولیک بوده است. در سم پاش بالدار مخزن ارائه شده، دارای ظرفیت 400 تا 600 بوده و برای ارتفاعات بالاتر قابل تنظیم می باشد. در سم پاش بالدار تمام هیدرولیک، مخزن از جنس پلی اتلین با ظرفیت 2000 لیتراست. تنظیمات برای ارتفاع تا 120 متر وجود دارد بال های این مدل به صورت کاملا هیدرولیک بسته می شوند. هر دو مدل دارای خاصیت سمپاشی یکنواخت بوده اند.
سم پاش توربینی:
سم پاش های توربینی یا همان پشت تراکتوری توربولاینر یک یا چند پمپ پیستونی فشار قوی دارد که محلول سم را با فشار بالا به طرف نازل ها پرت می کند. سم خارج شده از نازل ها توسط فن ها به طرف درختان یا بوته ها پرتاب می شود. بسته به نوع کاربرد، این سمپاش در دو نوع سمپاش باغی و زراعی موجود است. مخازن این سمپاش ها از 1000 لیتر تا چند هزار لیتر متغیر است. در این سم پاش هزینه های کارگری به حداقل رسیده و فقط راننده تراکتور آن را هدایت می کند. یکنواختی بالایی در سم پاشی دارد. سم پاش های توربینی زراعی به دو دسته سوار شونده و کششی دسته بندی می شوند.
سم پاش توربینی کششی پشت تراکتوری:
سم پاش توربینی سوار شونده:
اجزاء اصلی سم پاش های موتوری:
- موتور محرک بنزینی.
- پمپ سمپاش پیستونی.
- مخزن سم.
- شلنگ.
- میل افشانک.
- صافی.
- شاسی (بدنه).
- چرخ.
- موتور محرک بنزینی:
موتور احتراقی تک سیلندر دو یا چهار زمانه بنزینی با قدرتی 2 تا 6.5 اسب بخار، وظیفه تأمین توان مورد نیاز پمپ را دارد. موتور بنزینی در سم پاش های چرخ دار مصرف بیشتری دارد.
- پمپ سم پاش پیستونی:
- پمپ مولد فشار در این نوع سم پاش اغلب پیستونی موتوری با فشار معادل 30 اتمسفر می باشد که توسط موتور سم پاش کار می کند.
- با فشار پمپ پاشش با طول بیش از 15 متر انجام می پذیرد.
- پمپ سمپاش پیستونی 2 یا 3 عدد پیستون دارد که عمل مکش را از مخزن انجام داده و مایع را در شیلنگ ها جاری می سازند.
- دبی این پمپ حدود 10 تا 20 لیتر در دقیقه است. مازاد مصرف افشانک به مخزن برمی گردد تا عمل همزنی محلول را انجام دهد.
- قسمت های تشکیل دهنده این پمپ شامل: محفظه لنگ، پیستون ها، شیرهای یکطرفه، شیر فشار شکن و تنظیم فشار، فشارسنج، انباره هوا و شیرهای خروجی می باشد.
- مخزن سم:
- مخزن سم باید مقاوم در برابر خوردگی در مقابل برخی سموم خورنده باشد، جنس مخزن فلزی ضد زنگ یا پلاستیکی (فایبر گلاس) بوده و دارای ظرفیتی زیاد در حدود 60 تا 200 لیتر می باشد.
- دریچه ای برای ریختن محلول سم و آب وجود دارد.
- شیر تخلیه ای برای شست و شوی مخزن در قسمت زیرین تعبیه شده است.
- شلنگ:
شیلنگ های موجود در این نوع سم پاش سه نوع می باشد که عبارتند از:
- شیلنگ مکش سم با قطر حدود 2.5 سانتی متر.
- شیلنگ برگشتی با قطر کمتر از قطر شیلنگ مکش سم.
- شیلنگ سمپاشی که معمولا 50 یارد می باشد تا بتوان بدون جا به جایی سم پاش، محدوده زیادی را سم پاشی کرد و معمولا 3 و 5 لایه هستند.
- لانس:
یکی از مهم ترین اجزا در سم پاش ها، لانس می باشد. با استفاده از لانس فشار سم پاشی کم و زیاد شده و با این کار در مصرف سموم شیمیایی صرفه جویی می شود. لانس ها اغلب از جنس فلز ضد زنگ و مقاوم به سموم ساخته می شود. لانس باید در برابر ساییدگی و فشار بالا مقاوم باشد. در انتهای لانس نازل قرار داشته که مایع سم از آن خارج می شود. نحوه خروج مایع از لانس با توجه به کاربرد و الگوی پاشش حائز اهمیت است. خروجی مایع لانس روی دبی خروجی مایع و زاویه پاشش هم اثر دارد.
انواع نازل های لانس:
نازل بادبزنی یا تی جت:
از این نازل ها بیشتر به منظور سمپاشی علف کشی استفاده می شود. نحوه پاشش این نازل در تصویر زیر مشخص شده است.
- نازل مخروطی:
- خروج سم از این نازل ها به شکل مخروط بوده و به علت همپوشانی بالایی که دارد برای مبارزه با انواع قارچ ها و حشرات از این نازل استفاده می شود. پاشش سم از این نازل ها بصورت مخروط توپر یا تو خالی می باشد.
- شاسی (بدنه):
شاسی معمولا فلزی است و تمام اجزاء روی آن نصب می گردد. به کمک چرخ ها و دسته می توان آن را به راحتی در مسیرهای دلخواه هدایت کرد.
- صافی:
از صافی برای گرفتن شاخ و برگ موجود در محلول سم استفاده می شود. وجود مواد معلق در محلول باعث گرفتگی پروانه های پمپ و گرفتگی نازل ها و شیرهای کنترل می شود. وجود صافی در قسمت های مختلف سم پاش باعث کالیبراسیون و یکنواختی پاشش می شود.
- چرخ:
معمولا به منظور تردد آسان و راحت، در سم پاش موتوری زنبه ای و فرغونی از چرخ های توپر استفاده می شود.
نکات مهم در استفاده از سمپاش ها:
- به هنگام استفاده حتما از ماسک و دستکش ایمنی استفاده کنید.
- هنگام ترکیبی سموم شیمیایی با هم بسیار مراقب باشید. سم های پایه اسیدی را با قلیایی مخلوط نکنید.
- در صورت ورود سم به داخل دهان از ادامه سمپاشی خودداری کرده و فوراٌ دهان را با آب سرد بشویید.
- ترکیب سم و محلول را با دست، هم نزنید.
- از شیلنگ سم پاش انشعاب نگیرید. اینکار باعث افت فشار به هنگام سمپاشی و بروز نشتی می شود. در صورت نیاز به این کار از دو یا سه حلقه شیلنگ برای سمپاشی استفاده کنید.
- نازل ها را به طور مداوم به طرف چپ و راست بچرخانید تا سمپاشی بطور یکنواخت انجام بگیرد.
- موتور دستگاه را هر شش ماه یک بار سرویس کنید.
- بعد از عملیات سم پاشی، حتماً سم پاش را بشویید و مخزن آن را به جهت جلوگیری از پوسیدگی یا زنگ زدگی خشک کنید. چون اگر سم داخل مخزن و یا اسپری سم پاش بماند منجر به آسیب به بقیه قسمت ها می شود.
- بعد از اتمام سمپاشی ظرف سم را زیر خاک دفن کنید.
- از خاموش کردن سم پاش زمانی که با فشار بالا در حال کار است اجتناب کنید.
- زمانی که قصد دارید داخل باک سوخت بریزید، موتور را خاموش و از کشیدن سیگار خودداری کنید.
- هندل موتور، پوشش ندارد. به هنگام روشن بودن موتور از دست زدن به این قسمت خودداری کنید.
- وقتی سرعت باد بیش از 5 متر بر ثانیه است از سمپاشی کردن خودداری کنید.
نکات مهم در هنگام خرید سم پاش:
- سم پاش یکی از ابزارات مهم کشاورزی محسوب می شود اینکه برای خرید باید به چند نکته توجه کنید، تا بتوانید بهترین و مناسب ترین نوع سم پاش را تهیه نمایید در ادامه نکات مورد نیاز برای خرید سم پاش خوب را برایتان ذکر می کنیم:
- میزان سم مصرفی برای مزرعه و باغ خود را محاسبه نمایید. تا بتوانید مخزن درستی را انتخاب کنید.
- حداقل میزان فشار پاشش سم به صورت یکنواخت با میزان برد مورد نیاز را محاسبه نمایید.
- با توجه به محاسباتی که کردید باید سم پاش مورد نیازتان را شناسایی کنید.
- به جنس بدنه سم پاش توجه نماید زیرا در وزن و حمل و نقل تاثیرگذار است.
- جنس و نوع لانس باید مناسب با کاری که می خواهید انجام دهید باشد.
- به طول شیلنگ یا نازل مورد استفاده خود توجه نمایید.
انواع سمپاش و کاربرد آنها را بهخوبی بشناسید:
مهمترین روش مبارزه با آفات، علفهای هرز، بیماریهای گیاهی و حشرات در مزارع و باغها استفاده از سمپاشی است. در این روش با استفاده از سموم شیمیایی که باید به مقدار مشخصی و بهصورت یکنواخت روی محیط موردنظر پاشیده شود با این قبیل مشکلات مبارزه میکنند. استفاده از سمپاش این کار را بهراحتی و به شکلی اصولی به انجام میرساند. در این مقاله قصد داریم به معرفی انواع سمپاش و کاربرد آنها بپردازیم.
انواع سمپاش چیست؟
باتوجهبه تنوع محصولات کشاورزی و باغی، تنوع آبوهوایی، تفاوت آفات و بیماریهای گیاهی و همچنین وجود انواع گوناگونی از سموم شیمیایی، سمپاشهای مختلفی با کاربری متنوع طراحی تولید شده است که در این بخش به آنها میپردازیم.
سمپاشهای دستی یا پشتی:
این نوع سمپاشها بهصورت مخزنی عمل میکنند و در حالت استاندارد ۲۰ لیتر ظرفیت دارند، این نوع سمپاشها را همانند کوله پشتی روی شانهها قرار داده و بهراحتی کار سمپاشی را انجام میدهند، این سمپاشها معمولاً برای سمپاشی باغی مورداستفاده قرار میگیرند. البته بیشتر مناسب استفاده در فضاهایی با مقیاس کوچک است و در دو نوع پلاستیک و استیل در بازار موجود است.
سمپاشهای پشتی تخت اهرمدار:
این نوع سمپاش نیز یک سمپاش مخزنی با کاربری باغی است که همانند سمپاش دستی بهصورت کولهپشتی روی شانهها قرار میگیرد، در این نوع از سمپاش یک اهرم در کنار سمپاش تعبیه میشود که مواد شیمیایی را پمپاژ میکند، فشار در این نوع از سمپاشها متناوب است، به این معنا که با یک دست باید تلمبه زده شود و با دست دیگر کار سمپاشی انجام میگیرد. مخزن این نوع سمپاش معمولاً از جنس پلاستیک پلیاتیلن و یا فولاد گالوانیزه است.
سمپاشهای فشاری:
این نوع سمپاشها همان سمپاشهای تلمبهای هستند، که از یک مخزن و یک پمپ پیستونی ساده تشکیل شده است. برای سمپاشی با این دستگاه باید ابتدا دو سوم حجم مخزن را از مایع سم پر کرد و سپس تلمبه زد، هوا در داخل مخزن و بالای مایع حبس میشود، سپس با باز کردن شیر خروجی سم با فشار ثابتی از مخزن خارج میشود، این نوع سمپاش در گروه سمپاشهای باغی قرار دارد.
سمپاشها با موتورهای قوی:
از نظر فیزیکی کاربرد این سمپاشها همانند سمپاشهای دستی است با این تفاوت که فشار لازم برای خروج سم از دستگاه بهوسیله موتورهای بنزینی تامین میشود، ضمن این که در این گونه سمپاشها قابلیت تغییر اندازه قطرات سم و همچنین زاویه سمپاشی وجود دارد، این نوع سمپاشها در گروه سمپاشهای باغی قرار میگیرند.
به این نوع سمپاشها که مایع سم در آنها تحت فشار نیست و قطرات مایع در اثر برخورد با جریان شدید هوا به قطرات ریز تبدیل میشوند سمپاشهای اتومایزر گفته میشود.
سمپاشهای موتوری به سمپاشهای موتوری زنبهای و چرخدار موتوری گروهبندی میشوند. در این گونه از سمپاشها یک موتور بنزینی و پمپ سمپاش به شکل پیستونی وجود دارد که روی یک شاسی سوار شده و برای حمل مخزن سم نیز از بشکههای جدا استفاده میشود. موتور بنزینی این سمپاشها معمولاً دو و یا چهار زمانه است، مخزن آنها ظرفیتی ۲۰۰ تا ۳۰۰ لیتری دارد. با استفاده از این وسیله میتوان بین ۲۰ تا ۳۰ لیتر سمپاشی در دقیقه انجام داد. این نوع از سمپاشها در گروه سمپاشهای زراعی قرار میگیرند اما در سمپاشی باغات نیز میتوان از آن استفاده کرد.
سمپاشی دقیق:
این نوع سمپاش بهصورت اتوماتیک کار میکند، به این صورت که ابتدا علفهای هرز غالب در مزرعه شناسایی شده و از آنها تصویربرداری میشود، تصاویر را به سیستم کامپیوتری سمپاش منتقل میکنند، سمپاش بهصورت متناوب محیط را بررسی کرده و درصورتیکه تصویری مطابق آنچه در حافظهاش ثبت شده است رویت کند بهصورت خودکار نازلهایش را فعال میکند. از این وسیله برای سمپاشی مزارع بزرگ و بهویژه برای رفع علفهای هرز استفاده میشود.
مخلوط کردن محلول سم با خاک:
بسیاری از سموم علفکش از جمله سمهای متعلق به خانواده دی نیترو آنیلین برای جلوگیری از تبخیر یا تجزیه نوری با خاک مخلوط میکنند. ابزارهای مورداستفاده برای مخلوط کردن سم با خاک باتوجهبه نوع علفکش و زمینه استفاده از آن متفاوت است.
اتومایزرها: در این سمپاشها محلول سم با قرار گرفتن در مسیر جریان شدید هوا به قطرات بسیار ریز تبدیل میشوند، به این نوع سمپاشی غبارپاشی یا گردپاشی نیز گفته میشود. از این سبک سمپاشها بیشتر در مصارف باغی استفاده میشود. این روش سمپاشی مصرف سم را به شکل چشمگیری کاهش میدهد.
گرانولپاشها:
مهمترین مزیت این سمپاشها عدم نیاز به رقیق شدن سم است. از این نوع سم بیشتر در مناطق آبوهوایی خشک و کم باران استفاده میشود. مکانیزم عملیگرانول پاشها به این صورت است که دانههای گرانول در اثر نیروی گرانشی زمین به پایین سقوط میکنند.
ویژگی یک گرانول پاش خوب:
- قابلیت تنظیم خروجی گرانول.
- یکنواختی پاشش ذرات.
- عدم آسیبرسانی به ذرات.
- تجهیز بودن به دستگاه همزن مناسب.
- استحکام بالا داشته و در مقابل رطوبت و سایش مقاوم باشد.
- کمهزینه و مقرونبهصرفه باشد.
قسمتهای اصلی گرانولپاش:
- قیف: بهترین نوع قیف برای استفاده در گرانولپاشها قیفهای مخروطی است. که در پوش آن از ورود رطوبت به مخزن جلوگیری کرده و جنس آن نیز باید از مواد با کیفیت و مقاوم در مقابل رطوبت و آسیبهای فیزیکی ساخته شده باشد.
- سیستم تنظیم مصرف: مقدار مواد خروجی از دستگاه توسط دریچه خروجی قیف کنترل میشود معمولاً این کار توسط یک پیچ یا اهرم صورت میگیرد. معمولاً این دریچهها قابلیت باز شدن تا نیمه را دارند.
سمپاشی هوایی:
در این شیوه از سمپاشی از هواپیما برای سمپاشی محیط استفاده میشود که مخصوص فضاهای بسیار بزرگ باغی و زراعی است.
ویژگیهای هواپیماهای سمپاشی:
هواپیمایی که برای کار سمپاشی مورداستفاده قرار میگیرد باید دارای شرایط خاصی باشد که به شرح زیر است:
- هواپیما باید دارای حداقل سرعت ۶۵ تا ۱۰۰ کیلومتر در ساعت باشد.
- هواپیما باید دارای پایداری مناسب و قدرت مانور خوب در آسمان بوده و تمام امکانات و لوازم موردنیاز در دسترس خلبان قرار داشته باشند.
- کابین خلبان باید ایمنی کافی داشته و قدرت دید کافی برای خلبان ایجاد کند.
- تنظیمات سیستمهای سمپاشی هوایی باید توسط کارشناسان ماهر صورت گیرد.
بخشهای اصلی هواپیمای سمپاشی:
این بخشها به شرح زیر است:
- مخزن سم که معمولاً از جنس استیل است اما گاهی از مخازن فایبرگلاس نیز استفاده میشود. سیستم نمایشگر ظرفیت مخزن در کابین هواپیما وجود دارد و میزان سم موجود در مخزن را نمایش میدهد.
- پمپ سمپاشهای هوایی معمولاً از نوع سانتریفیوژی است و در قسمت پایین سمپاش قرار میگیرد.
- بوم سمپاشی که در سرتاسر طول دو بال هواپیمای سمپاش امتداد دارد و به گونهای طراحی شده است که مقاومت هوا در برخورد با آن به حداقل برسد.
- نازلهای بهکاررفته در این شیوه سمپاشی معمولاً بادبزنی و مخروطی هستند. روی بومها حدود ۳۰ تا ۶۰ نازل نصب میشود.
سمپاشهای الکترواستاتیک:
این نوع سمپاشها یک محصول جدید در زمینه سمپاشی است که اخیرا مورد توجه قرار گرفته است. زمان ساخت این نوع از سمپاشها به ده ۳۰ میلادی باز میگردد، امروزه انواع زمینی و هوایی این سمپاشها در صنعت کشاورزی مورد استفاده واقع میشود.
روش باردار کردن قطرات:
در سمپاشهای الکترواستاتیک با بهرهگیری از نیروی الکتروستاتیک که طی آن بارهای الکتریکی در مواد، بهمنظور افزایش دفع یا جذب آنها جداسازی میشود، با کمک اعمال ولتاژ قوی به بخشهای خاصی از سمپاش قطرات باردار تولید میکنند. این قطرات باردار نسبت به قطرات معمولی بهتر به سطوح هدف میرسند و پوشش بهتری نیز ایجاد میکنند.
مزایای سمپاشهای الکترواستاتیک:
- افزایش راندمان سمپاشی.
- استقرار یکنواخت و بیشتر سموم بر روی سطوح هدف.
- کاهش پدیده فرار سم.
- کاهش هزینههای اقتصادی با مصرف سوخت کمتر، سم کمتر و هزینه سمپاشی مقرونبهصرفه.
- امنیت کاربر و کاهش صدمات به محیطزیست.
سمپاشهای نمدی:
در اواخر دهه ۷۰ میلادی از این ابزار بهعنوان یک تکنیک جایگزین برای حذف علفهای هرز بلندتر از گیاهان زراعی استفاده شد. هدف از استفاده از این سمپاش خیس کردن سطح موردنظر است. کاربرد این وسیله تنها در علفکشی است و ابزار آن شامل فتیله ریسمانی و غلتکی میشود.
ابزارهای غلتکی:
در این وسیله یک لوله به قطر ۸ تا ۱۲ اینچ وجود دارد که بهوسیله یک موتور هیدرولیکی میچرخد. این لوله با پارچهای که مرتباً به سم آغشته میشود پوشانده شده است و به جلو یا عقب تراکتور نصب میشود. با استفاده از این غلتکها مساحت موردنظر دو بار بهصورت رفت و برگشتی مورد سمپاشی قرار می گیرد. دارای دو نوع دستی و تراکتوری است که نوع دستی معمولاً بهمنظور لکهگیری مورد بهرهبرداری قرار میگیرد.
اجزای سیستم مهپاش:
- مهپاش.
- پمپ.
- پایه نازل.
- فیلتر.
- تایمر.
- شیلنگ اصلی تغذیه نازل.
مهپاش گرم:
مه پاش های گرم از یک موتور بنزینی خاص استفاده می کنند. این موتور می تواند حرارت بسیار بالای بیش از ۱۰۰۰ درجه سانتیگرادی را ایجاد نماید. ماده ی استفاده شده باید تحمل همچین دمایی را جهت کار با این دستگاه داشته باشد. این محلول با فشار روی این قسمت اسپری می شوند و به بخار تبدیل می شود. حتما باید توجه شود که مه پاش های گرم برای عملکرد صحیح نیاز به یک ماده به عنوان محلول و پایدار ساز مه هستند. از این نوع مه پاش ها برای سمپاشی داخل گلخانه یا ضد عفونی مکان های عمومی و بزرگ استفاده می شود.
مهپاش سرد:
مه پاش های سرد برخلاف مه پاش های گرم، نیازی به ماده ی خارجی جهت کار ندارند. همچنین این مه پاش ها از حرارت برای کار استفاده نمی کنند، پس از همه مواد محلول می توان درون آن ها استفاده نمود. مه پاش سرد یا فوگر سرد از یک الکتروموتور و پمپ تشکیل شده است. عملکرد آن مشابه سمپاش های اتومایزر باغی است. بدین ترتیب که از فشار آب و فشار هوا به صورت توام استفاده می نماید. این مه پاش ها توانایی تبدیل محلول به قطرات زیر ۵۰ میکرون را دارند. از این نوع دستگاه ها برای ضدعفونی و سمپاشی مکان هایی با مساحت کمتر استفاده می شود.
مزایا:
- قطرات را به صورت ریز خارج میکند.
- صرفه جویی بسیار بالا در مصرف سم
- صرفه جویی در زمان سمپاشی..
- صرفه جویی در نیروی کار.
- نفوذ سم به مکانهای غیر قابل دسترس.
معایب:
این دستگاه نیاز به تخصص کافی دارد و همه نمیتوانند این کار را انجام دهند. اگر پراکندگی ذرات هوا از کنترل خارج شود اثرات منفی فراوانی دارد. افزودن سم زیاد موجب آلودگی کامل محیط میشود و کنترل مه در هوا کار آسانی نیست.
نکات نهایی درباره انواع سمپاش ها:
در زمان خرید سمپاش به نکات توجه کنید:
- وزن: هر چقدر دستگاه سبکتر باشد بهتر است و قابلیت حمل آسانی دارد.
- فشار پاشیدن سم.
- جنس سمپاش.
- مخزن سمپاش را با توجه به نیاز خودتان انتخاب کنید.
- قیمت.
- فضایی که میخواهید سمپاشی کنید را در نظر بگیرید.
مزایا و معایب استفاده از پهپادهای سمپاش درباغات و مزارع:
سرعت سمپاشی:
پهپادها در مدیریت زمان و سهولت انجام کار بسیار تأثیرگذار هستند بهعنوانمثال با استفاده از پهپادها در مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه میتوان حدود یک هکتار از اراضی زیر کشت را سمپاشی کرد، با توجه به این سرعت بالا در سمپاشی در صورت استفاده از پهپادها روزانه میتوان ۳۰ تا ۴۰ هکتار زمین را سمپاشی کرد. درصورتیکه در روش سمپاشی با تراکتور روزانه میتوان حداکثر ۱۰ الی ۱۵ هکتار زمین را سمپاشی کرد.
مدیریت مصرف سموم:
در بحث استفاده از سموم دفع آفات نباتی، استفاده از پهپادها قابلیت کاهش ۳۰ درصدی در مصرف سموم را دارد که این مورد از لحاظ زیستمحیطی و اقتصادی و کاهش هزینههای تولید حائز اهمیت است.
مدیریت مصرف آب:
با توجه به تنش آبی و کمبود آب در کشور ما، استفاده از پهپادهای سمپاش میتواند باعث صرفهجویی در مصرف آب گردد (میزان استفاده از آب ۸۰ تا ۹۰ درصد کاهش مییابد). جهت سمپاشی یک هکتار زمین با تراکتور به ۲۰۰ الی ۴۰۰ لیتر آب نیاز است اما در صورت استفاده از پهپاد سمپاش با حدود ۱۴ الی ۱۵ لیتر آب میتوان یک هکتار را سمپاشی کرد.
عملکرد بالا در شرایط مختلف:
در مواقعی که بارندگی زیاد باعث خیس و گلآلوده شدن زمین کشاورزی شده است و امکان ورود تراکتور و ادوات سمپاشی به زمین کشاورزی عملاً امکانپذیر نمیباشد اما سمپاشی مزرعه لازم و ضروری است، خوشبختانه پهپاد ها میتوانند به این مزارع ورود کنند و سمپاشی را انجام دهند. همچنین در زمینهای ناهموار و شیبدار که حرکت ادوات کشاورزی مشکل است میتوان از پهپادها کمک گرفت.
عدم ورود ماشینآلات به مزرعه و جلوگیری از خوابیدگی و لهیدگی محصول و درنتیجه حذف تلفات و عملکرد بالاتر هنگام برداشت از دیگر مزایای استفاده از پهپاد های سمپاش میباشد. با عبور چرخهای ماشینآلات کشاورزی به مزرعه بخش بزرگی از محصول در اثر لهیدگی و خوابیدگی از بین میرود (در گندم و جو حدود ۱۰ درصد و در کلزا که ساقهها بلندتر هستند حدود ۲۰ درصد)
دقت و یکنواختی سم پاشی:
دقت و یکنواختی پاشش سم از دیگر مزایای استفاده از پهپادها میباشد. همچنین امکان سمپاشی در باد و کاهش باد بردگی سم از دیگر فواید استفاده از پهپادها میباشد؛ زیرا پهپادها فشار باد به سمت پایین دارند و باد بردگی سم را کاهش میدهند.
پهپادها مجهز به سیستم هوشمند تشخیص موانع (جهت عدم برخورد با آنها) و تنظیم ارتفاع بوده درنتیجه توانایی سمپاشی در شب با بالاترین دقت را دارند.
کاهش نیروی انسانی:
پهپادها همچنین باعث کاهش مصرف نیروی انسانی و هزینههای کارگری میشوند (یک تراکتور ۳ تا ۴ کارگر نیاز دارد).
نیاز به شارژ مجدد:
پهپادها در هر پرواز ۱ تا ۲ هکتار را سمپاشی میکنند و سپس جهت شارژ مجدد به خانه برمیگردند که این از معایب پهپادها میباشد.
هزینه بالای خرید دستگاه:
از معایب دیگر پهپاد ها هزینه بالای خرید است که اجاره کردن آن بسیار مقرون به صرفه است.
بهترین زمان سمپاشی شته و علف هرز چه زمانی است؟
آفت شته و شناسایی آن ها در باغات کشاورزی:
شته ها حشراتی با جثه کوچک و جسمی نرم هستند که با مکیدن شیره مغذی گیاهان از طریق خرطوم تغذیه می کنند. شته ها به هر باغی راه پیدا می کنند و تعداد زیادی از آن ها می توانند گیاهان را به میزان قابل توجهی تضعیف کرده و به گل ها و میوه ها نیز آسیب برسانند. سرعت تکثیر شته ها بسیار بالا است، بنابراین کنترل و پیشگیری از آن ها قبل از شروع تولید مثل بسیار مهم می باشد. در این مقاله بهترین زمان سمپاشی شته ها ارائه می گردد.
خبر خوب این است که شته ها تمایل به حرکت کند داشته و کنترل آن ها نسبتاً آسان است. این حشره علاوه بر تغذیه از درختان، می توانند باعث انتقال بیماری های ویروسی نیز باشند.
شناسایی و تشخیص شته ها:
در حالی که شته ها به طور کلی از گیاهان متنوعی تغذیه می کنند، برخی از گونه های مختلف می توانند ویژه گیاهان خاصی باشند. به عنوان مثال، برخی از گونه ها شامل شته لوبیا، شته کلم، شته سیب زمینی، شته هلو سبز و شته خربزه هستند. شته های بالغ معمولاً بدون بال هستند، اما بیشتر گونه ها وقتی جمعیت زیاد می شود به شکل بالدار در می آیند. این حشرات به واسطه بال می توانند به سمت سایر گیاهان سفر کرده، تولید مثل کنند و کلنی جدید راه اندازی نمایند.
شکل ظاهری شته ها:
شته ها بسیار ریز، کوچک، کروی شکل، پهن و بیضی هستند و اغلب با چشم غیر مسلح قابل مشاهده نیستند. اندازه شته ها بین ۰.۵ تا ۰.۸ میلی متر است که گاهی اوقات طول آن ها به ۲ تا ۴ میلی متر نیز می رسد. گونه های مختلف می توانند به رنگ های سفید، سیاه، قهوه ای، خاکستری، زرد، سبز روشن یا حتی صورتی و قرمز دیده شوند!
بدن آن ها پوشیده از موهای خیلی ریز و به صورت کرک است. آن ها دارای بدنی گلابی شکل با شاخک های بلند و سه جفت پا بوده که پاهای عقبی بلند تر می باشند. اکثر گونه ها دارای دو زائده کوتاه در انتهای خود هستند که به آن ها سیفونکول یا کورنیکول گفته می شود. روی سر شته نیز یک جفت شاخک وجود دارد.
آسیب و خسارت شته چگونه است؟
شته ها در حالت پوره و بالغ، بسته به گونه آن، به برگ ها، ساقه ها، جوانه ها، گل ها و میوه ها حمله کرده و از آب گیاهان تغذیه می کنند. بعضی از آن ها مانند شته هلو از گیاهان مختلفی تغذیه کرده، در حالی که برخی دیگر مانند شته سیب بر روی یک یا فقط چند گیاه میزبان تمرکز می کنند. با توجه به خساراتی که شته ها به گیاهان وارد می کنند، علائمی در گیاه دیده می شود.
علائم ناشی از خسارت شته :
- به دنبال برگ های بد شکل، پیچ خورده یا حلقوی و زرد شده باشید. قسمت های زیرین برگ ها را حتماً بررسی کنید. معمولا شته ها تمایل دارند زیر برگ مخفی شوند.
- اگر برگ ها یا ساقه ها با ماده چسبنده پوشانده شده باشند، این نشانه این است که شته ها شیره گیاه را نوشیده اند. این “شیره” مایعی شیرین که توسط حشرات به عنوان زباله تولید می شود، می تواند حشرات دیگری مانند مورچه ها را که مواد را برای غذا جمع می کنند، جذب کند. هنگامی که شته ها از درختان تغذیه می کنند، می توان شیره آن ها را بر روی اتومبیل ها، سطح زمین، مسیرهای رانندگی و غیره مشاهده کرد.
- گاهی اوقات شیره می تواند سبب رشد قارچ می گردد و شاخه ها و برگ ها سیاه به نظر برسند.
- گل ها یا میوه ها به دلیل تغذیه شته ها ممکن است آسیب دیده یا تغییر شکل دهند. برخی از گونه های شته باعث تشکیل لکه روی ریشه یا برگ می شوند. این حشرات موذی ممکن است ویروس ها را بین گیاهان منتقل و حشرات دیگری را که طعمه آن ها هستند را جذب کنند.
ارائه راهکار برای کنترل و پیشگیری از شیوع آفت شته در باغ:
حال که شته و علائم ناشی از آسیب آن به باغ را شناختیم، سوال این است که چگونه از شر شته ها خلاص شویم؟ در ادامه راهکارهای شیمیایی و طبیعی جهت کنترل و پیشگیری از شته ارائه می گردد.
- سعی کنید آب سرد روی برگ ها بپاشید. گاهی اوقات اکثر شته ها به یک فشار خنک برای تخلیه احتیاج دارند. به طور معمول آن ها قادر به یافتن راه بازگشت به همان گیاه نیستند.
- روغن چریش، صابون های حشره کش و روغن های باغبانی در برابر شته ها موثر هستند. به دستورالعمل های کاربردی موجود در بسته بندی حتماً توجه کنید.
- اغلب می توانید با پاک کردن یا پاشیدن برگ های گیاه با محلول ملایم آب و چند قطره صابون، شته ها را از بین ببرید. آب صابون بهتر است چندین مرتبه و به مدت ۲ هفته مورد استفاده قرار گیرد.
- یکی از انواع ترکیبات آب و صابون و فلفل هندی است: ۱ لیتر آب، ۱ قاشق چای خوری صابون مایع و یک فلفل هندی را با هم مخلوط کرده و روی گیاهان اسپری نمایید.
- بهتر است از حشره کش و کنه کش پالیزین استفاده نمایید. پالیزین یک کنه کش تماسی است که فقط باید روی نقاط تجمع آفت اسپری شود.
روش های طبیعی جهت مرگ شته ها :
- از روغن ولک جهت از بین بردن تخم شته های زمستان گذران در درختان میوه استفاده کنید.
- حشرات مفید مانند کفشدوزک و زنبورها از شته ها تغذیه می کنند. با کمک این حشرات می توان از همان ابتدا به کنترل جمعیت شته ها کمک کرد.
- برای دور نگه داشتن شته ها از گیاهان اصلی می توان از کاشت گیاهان همراه استفاده کرد. برای مثال شته ها به طور ویژه جذب گیاهان خردل و نسترن می شوند. این گیاهان را در نزدیکی گیاهان با ارزش تر به عنوان دام شته ها کشت کنید. (گیاهان تله ای خود را مرتباً بررسی کنید تا جمعیت شته ها به سمت گیاهان با ارزش شما پرش نکنند).
- سیر و پیازچه وقتی در نزدیکی کاهو، نخود فرنگی و بوته های گل رز کاشته می شوند، شته ها را دفع می کنند.
الكل و اتانول، راهی ساده در كنترل شته باغات :
الکل ایزوپروپیل که ایزوپروپانول نیز نامیده می شود، خوب عمل می کند و یافتن آن آسان است. دقت کنید و مطمئن باشید که این ماده افزودنی نداشته باشد. شواهد نشان داده است که الکل اتانول بهترین عملکرد را دارد. برای ساختن اسپری حشره کش، قسمت های مساوی الکل ۷۰ درصد و آب را مخلوط کنید.
برای موثرتر شدن آن می توانید الکل را به یک امولسیون صابونی نیز اضافه نمایید. به عنوان مثال، در یک بطری اسپری، ۵ فنجان آب، ۲ فنجان الکل و ۱ قاشق غذاخوری صابون مایع را ترکیب کنید.
چرا خودمان سمپاشی نکنیم؟
با توجه به شرایط اقتصادی امروز، بسیاری از افراد دوست دارند که خودشان کارهایشان را انجام دهند. اما توجه داشته باشید که سمپاشی خود مراحل زیادی داشته و در صورت رعایت نکردن آن میتواند آسیبهای جانی و مالی زیادی به فرد وارد کند.
شرکت سمپاشی حشرات با توجه به شناختی که بر روی انواع سم داشته قادر است بهترین خدمات خود را ارائه دهد. در واقع هرگونه ای از حشرات، آفات یا حیوانات جونده دارای سموم مخصوص به خود هستند که برای سم پاشی محل مورد هجوم باید نکاتی را با توجه به نوع سم، نوع حشره و مدت سمپاشی را رعایت کرد.
پس با توجه به این تعریف بهتر است هنگامیکه با حشرات موذی یا جوندگان مواجه شدید برای آنکه بهترین عملکرد را داشته باشید حتما با شرکت سمپاشی حشرات یا جوندگان تماس گرفته و از خدمات آنها بهرهمند شوید.
تمامی کارشناسانی که در شرکت سم پاشی شروع به فعالیت میکنند، در زمینه دفع آفات و حشرات آزمونهای سختی را پشت سر گذاشته که بعد از تأیید وزارت بهداشت و درمان میتوان وارد مؤسسات شوند. البته باید ذکر شود که آموزشهایی تحت شیوههای نوین با حفظ استانداردهای مناسب و آخرین تکنولوژی های مؤثر و همینطور بهترین روش برای کنترل حشرات و آفات برای این عزیزان مدنظر گرفته شده تا بتوانند بهترین عملکرد خود را داشته باشد.
مزایای استفاده از شرکت سم پاشی:
همانطور که در پاراگراف قبل بیان شد فاضلابها محلی برای تجمع حشرات و حیوانات یا سایر موجودات موذی مانند موش هستند که از آنها تغذیه خواهند کرد. بسیاری از این حشرات موذی و جوندگان به درون خانه یا محل کار راه پیدا کرده و باعث میشود تا کنترل بهداشت و خسارات مالی از سوی این موجودات برای انسان سخت باشد.
از آنجایی که این موجودات از فاضلابها یا از طریق محلهای قابل نفوذ به درون ساختمان یا محل کار سرایت پیدا میکند باعث میشود تا آسیبهای زیادی برای سلامتی انسان داشته باشد. به همین رو تنها راه مبارزه با این حشرات و سمپاشی موش استفاده ازشرکت سم پاشی است. ازاینرو سمپاشی منازل و ساختمانها به دلیل مبحث بهداشتیای که دارد بسیار اهمیت داشته و در صورت عدم توجه به آن مشکلات و نگرانیهای بسیاری را ایجاد میکند.
استفاده از شرکت سمپاشی حشرات مزایای زیادی را بههمراه دارد که یکی از این مزایا، استفاده از کارشناسان مجرب با دانش کافی است. همانطور که گفته شد روش های گوناگونی برای مقابله با این حیوانات و حشرات آزاردهنده وجود دارد که هر کدام از آنها مزایای منحصر به فرد خود را دارند . همچنین ممکن است هنگام استفاده خطری را ایجاد کنند.
دومین نکته دورههای آموزشی پیچیده و البته کارآمدی است که شرکت سم پاشی تحت نظارت وزارت بهداشت و درمان برای کارشناسان خود ارائه میدهد. این دورههای آموزشی همگی توسط افراد مجرب ارائه شده و نکات بسیار ریزی مانند نحوه استفاده از سمها، درجه مخلوط سم، زمان استفاده از سمها، شناخت سم، و غیره را پوشش میدهد. سومین مزایای استفاده از شرکت سمپاشی، قیمت سمپاشی منازل این مراکز هست. این شرکت ها با توجه به خدماتی که ارائه میدهند، قیمت سمپاشی متفاوتی را در نظر می گیرند. توجه داشته باشید که استفاده از سم در منازل کاملاً یک امر تخصصی است.
مواردی که در قیمت سمپاشی تاثیر میگذارد:
یکی از سوالات متداولی که معمولاً متقاضیان هنگام مواجهه با شرکت سم پاشی میپرسند قیمت سمپاشی است. برای آنکه بتوان به این سوال پاسخ داد باید جنبههای مختلفی را مورد بررسی قرار دهیم. مهمترین عواملی که تاثیر مستقیمی بر روی قیمت سم پاشی میگذارند عبارتاند از:
مساحت: مهم ترین عاملی که در قیمت سمپاشی تاثیر بسیار زیادی دارد، مساحت مکان مورد نظر است. به عبارت دیگر هرچه مساحت مکان بیشتر باشد قیمت سمپاشی نیز افزایش پیدا خواهد کرد.
تعداد دفعات سمپاشی: این عدد نیز از عواملی است که مؤثر بر قیمت سمپاشی است. هر چه حشرات بیشتر باشد شما نیاز دارید که بیشتر سمپاشی را انجام دهید. افزایش حشرات و جانوران موذی میتواند بر روی هزینه نهایی آن تأثیر بگذارد.
نوع جانور و حشره: از دیگر مسائل مهم که بر قیمت سمپاشی تاثیر مستقیمی دارد، نوع جانور است. هر کدام از جانورها سم مخصوص به خود را دارند که قیمت هر کدام از آنها نیز متفاوت است. بهعنوان مثال اگر جانوری مانند مارمولک و موش در محل مورد نظر وجود داشته باشد به دلیل سختی از بین بردن آنها و طریقه سمپاشی مارمولک و نحوه استفاده از سموم مصرفی قیمت سمپاشی نهایی نیز افزایش می یابد.
از چه روشهایی در شرکت سمپاشی حشرات استفاده می شود؟
سمپاشی در شرکت سم پاشی مختلف بهطورکلی بر پنج روش انجام میشود. همانطور که در ابتدای مقاله بیان کردیم مبارزه با هر یک از موجودات موذی روشهای مخصوص به خود را دارد. بههمین دلیل با توجه به روشهایی که در شرکت سم پاشی انجام داده میشود، سمی که مورد استفاده قرار میگیرند متفاوت است. متداول ترین روش ها عبارتاند است:
طعمهگذاری و سمپاشی: این روش برای از بین بردن موشهای خانگی و جانوران جونده بکار میرود.
سمپاشی با استفاده از سم های خارجی: این نوع سم ها هیچ بویی نداشته و هیچ لکی را بر روی محلهای مورد نظر ایجاد نمیکند.
استفاده از دستگاه مه پاش: در این نوع روش دارای دستگاهی است که معمولاً برای مبارزه با مگسها و پشه های مختلف کاربرد دارد.
تکنیکهایی با دستگاههای نوین: این روش معمولاً برای سمپاشی کک، ساسها و کنهها استفاده می شود که روشهای خاصی داشته و معمولاً دستگاههایی ویژه ای نیاز دارد.