راهنمای خرید کلتیواتور

مشخصات فنی کولتیواتور

کولتیواتور یکی ازدومین ماشین های خاک ورزی است. کولتیواتور ها خاک های سطحی را که در مرحله خاک ورزی اولیه شکسته و از هم پاشیده شده را با هم به صورت چرخشی مخلوط می کند، اما زمین را شخم نمی زند بلکه برای هوا دهی بین لایه های خاک، آماده کردن بستر کشت نرم برای محصول و همچنین افزایش جذب آب و باران استفاده می شود.

این ماشین با دندانه ها یا میله های خود خاک هایی را که به صورت خطی و افقی سفت شده اند، در عمق کم و نزدیک به سطح زمین سوراخ می کند. کلتیواتور از چندین دندانه، تیرک و دو یا سه چرخ تشکیل شده است.

همچنین در زمانی که گیاه رشد کرد و علف های هرز در سطح خاک دیده  شد، علف های هرز نزدیک گیاه را که سدی برای رشد آن هاست نابود می کند یا اینکه برگ های علف های هرز را برای جلوگیری ازبه هم ریختن عمل فتوسنتز در زمین دفن میکند .

راهنمای خرید کلتیواتور

تیلر کولتیواتور 14 اسب (کاما )
راهنمای خرید کلتیواتور

کولتیواتور برای خاک ورزی در کشاورزی و باغداری مناسب بوده، که می توانید با استفاده از ادوات الحاقی کاربری آن را تغییر داد. از ویژگی های مهم این دستگاه می توان به وزن و قیمت مناسب، کاربری آسان اشاره کرد. از این دستگاه می توانید در کاربردهای مختلفی مانند شخم زدن، برف روبی، سمپاشی و غیره استفاده نماید. برای انتخاب یک تیلر کلتیواتور باید به مساحت زمین و قدرت موتور دستگاه توجه ویژه ای داشته باشید. کلتیواتور ها دارای حداقل توان 5 الی 10 اسب بخار هستند و در انواع زیر توسط هایپرصنعت فامکو به مشتریان ارائه می گردد.

راهنمای خرید کلتیواتور

انواغ کولتیواتور :

کولتیواتور دستی

کولتیواتور بنزینی

نوشته های مشابه

کولتیواتور دیزلی

کلتیواتور بنزینی

توان آن بین 5 الی 12 اسب بوده و درباغ های کوچک استفاده می شود. این کولتیواتور با هندل روشن می شود. ارتفاع فرمان آن با قد افراد قابل تنظیم بوده و بیشتر در اراض شیب دار مورد استفاده قرار می گیرند. سیستم انتقال قدرت کولتیواتور بنزینی اغلب گیربکسی است. انواع برند های کولتیواتور بنزینی شامل کاما، ویما، بی سی اس، دیاکو و غیره می شوند .

کولتیواتور بنزینی نیز همانند کولتیواتور دیزلی در اندازه های مختلف و با قدرت های مختلف موجود می باشد. این مدل کلتیواتور داری قیمت مناسب بوده که به راحتی قابل استفاده هستند. مصرف سوخت زیاد، مناسب نبودن برای کاربری های سنگین از معایب کلتیواتور بنزینی، می توان نام برد .

راهنمای خرید کلتیواتور

تیلر کولتیواتور دیاموند | DIAMOND BE/AE | تیلر دیاموند بنزینی | تیلر  دیاموند دیزلی
راهنمای خرید کلتیواتور
تیلر کولتیواتور دستی

کولتیواتور دستی برای اطراف تنه درخت که دسترسی به آن نداریم و استفاده از کولتیواتور های چرخ دار در آن جا غیرممکن است، مناسب است. استفاده از کولتیواتور برای پاک کردن علف های هرز و هوادهی خاک، استفاده از سموم کشاورزی و علف کش ها که گاهاً گیاه مقاوم به آن می شود را کاهش خواهد داد. کولتیواتور دستی یا کولتیواتور کوچک می تواند با پمپ سمپاش، تریلر، پمپ آب، دروگر، چاله کن، نهر کن و غیره کوپل شود1 .

کلتیواتور دیزلی

این نوع کولتیواتور در زمین های بزرگ استفاده می شود و زاویه چرخش فرمان آن می تواند تا 360 درجه باشد. محل هندل، استارت، اگزوز و باک در سری های مختلف کولتیواتور دیزلی یکسان است. این مدل کلتیواتور برای استفاده در سبزیجات و شالیزار ها بسیار مناسب بوده و بالاترین قدرت مانور را دارد، چون وزن و عرض کار متعادلی دارد. قدرت این دستگاه بین 6 تا 14 اسب بخار می باشد. از مزایای کولتیواتور دیزلی می توان به قدرت بالا و مصرف سوخت بهینه اشاره کرد. این مدل کولتیواتور به دلیل قیمت بالا و مناسب نبودن برای کار های کوچک و سبک مورد استقبال کمی قرار گرفته است.

تیلر کولتیواتور

تیلر کولتیواتور دو مدل هندلی و استارتی دارد. در مدل های هندلی با کشیدن یک طناب دستگاه روشن می شود .
برای انتخاب تیلر باید سایز و میزان کار آن را مد نظر قرار داد تا هر چه راحت تر بتوان از آن به صورت متناسب در صنعت کشاورزی و استفاده کرد. چرخ هایی که بر روی تریلر قرار می گیرد بر اساس کاربری آن انتخاب می شود .

راهنمای خرید کلتیواتور

باغداری
بهتر است در زمان خرید آن از افراد متخصص و دارای تجربه کار با این دستگاه ها مشورت کرد و قیمت تیلر کشاورزی دقیق را به دست آورد

قیمت انواع تیلر کولتیواتور

راهنمای خرید کلتیواتور

کلتیواتور یا تیلر – کلتیواتور خوش قیمت ترین و پرکاربرد ترین نوع تیلر در بازار  می باشد که محور و تیغه های کلتیواتور در آنها به جای چرخ های لاستیکی بسته می شوند و قابلیت کم و زیاد کردن عرض کار کلتیواتور را دارند. بسته شدن تیغه و محور به جای چرخ باعث می شود که تیلر حین کار لرزش زیادی داشته باشد و این لرزش به کاربر منتقل شود و باعث خستگی و فشار زیاد به کاربر شود 1.

راهنمای خرید کلتیواتور
راهنمای خرید کلتیواتور

موتور های مختلف کولتیواتور ها

کولتیواتور ها با موتورهای بنزینی و دیزلی تولید می شوند، مدل های بنزینی معمولاً از 6 اسب تا 9 اسب تولید می شوند و برای کاربری های سبک و در باغ های زیر یک هکتار مورد استفاده قرار می گیرند و به دلیل جثه کوچک تر در باغات با بوته ها و درختچه های کوچک مثل باغات سنتی انگور بسیار کاربردی می باشند. تیلر – کلتیواتورهای دیزلی از 5 اسب تا 14 اسب تولید می شوند. کولتیواتور 5 اسب دیزلی از لحاظ قدرت معادل 7 اسب بنزینی می باشد و مناسب برای باغات زیر 1 هکتار و باغات انگور سنتی می باشد .

راهنمای خرید کلتیواتور

قدرت تیلر کولتیواتور ها

از لحاظ قدرت مانور پذیری تیلر های 5 اسب دیزلی و 7 بنزینی بهتر از تیلرهای 7 اسب دیزلی به بالا می باشد.برای باغات و مزارع بالای یک هکتار تیلر های 7 اسب دیزلی به بالا مناسب می باشد. توجه شود که برای استفاده از تیلرهای 9 اسب دیزلی و بالاتر به دلیل لرزش زیاد نیاز به توان بالای بدنی می باشد .

تیلر – کلتیواتورها دارای فرمان متحرک با زاویه پذیری حدود 40 درجه به چپ و راست می باشند. سیستم انتقال قدرت بین موتور و گیربکس هم بصورت تسمه ای می باشد و هم بصورت کوبل مستقیم که مدل کوبل مستقیم خیلی رایج تر و بهتر می باشد. شافت خروجی کولتیواتورها قابلیت اتصال پمپ آب و پمپ سمپاش را دارند ولی امکان نصب دروگر را ندارند .

مهترین کولتیواتور باغی، مدلی است که متناسب با نیاز، کارکرد و زمین کشاورزی شما انتخاب شود. با این وجود توجه به برخی فاکتورها مانند مشخصات فنی دستگاه می‌تواند به شما در انتخاب یک کولتیواتور مناسب کمک کند.

راهنمای خرید کلتیواتور

قدرت موتور بهترین کولتیواتور باغی برای خرید

نوع سوخت مصرف

استحکام بدنه

هندلی و یا استارتی بودن

سیستم انتقال نیرو (تسمه‌ای یا گریبکسی)

کلاج مستقیم و یا معمولی

عمق شخم‌زنی

عرض کار

تعداد تیغه

راهنمای خرید کلتیواتور

به‌طور کلی مهم‌ترین فاکتور موردتوجه در انتخاب بهترین کولتیواتور باغی و کشاورزی کیفیت قطعات مکانیکی و موتور آن است. شرکت های زیادی در سرتاسر دنیا به تولید ماشین آلات کشاورزی از جمله کولتیواتور مشغولند. تنوع زیاد این محصولات در بازار باعث شده که  بدون تحقیق درباره مدل‌ها و برند‌های سازنده نتوان راجع به بهترین کولتیواتور باغی نظر داد. با توجه به موارد ذکر شده و نظر مصرف‌‌کنندگان  تیلرهای گازوئیلی کاما ساخت کشور چین، تیلر کولتیواتور ویکتور، کولتیواتور آلکو ساخت آلمان و  تیلر کولتیواتورهای بی سی اس ساخت کشور ایتالیا جزء بهترین برندهای تیلر کولتیواتور موجود در ایران هستند که به نسبت قیمت آن‌ها در مقایسه با انواع داخلی بسیار بیشتر است .

چرا باید از کلتیواتور استفاده کنیم؟

ابعاد و اندازه کوچک و جابجایی آسان

بدلیل کوچک بودن قدرت مانور بالایی دارند

استفاده آسان

قیمت مناسب نسبت به کارایی

امکان اتصال وسیله های مختلف کشاورزی

نگهداری آسان

جاگیر نبودن از ویژگی های بارز این دستگاه به حساب می آید

نکات مهم قبل از خرید کلتیواتور

قدرت موتور :

اولین فاکتور و یکی از مهمترین فاکتورها توجه به توان موتور دستگاه است که هر چقدر قدرت موتور بالاتر باشد به مراتب کارایی دستگاه نیز افزایش پیدا می کند .

عمق شخم زنی :

 دومین گزینه که باید به آن توجه کنید عمق شخم زنی است که دستگاه تا چه عمقی را قادر به شخم زدن است .

سوخت مصرفی :

هنگام خرید دقت کنید که دستگاه از چه نوع سوختی استفاده می کند .

عرض کار :

 یکی دیگرا از فاکتور توجه به عرض کار دستگاه است که تا چه اندازه ای دستگاه قادر به انجام عمل شخم زنی است .

تعداد تیغه:

 و در آخر توجه به تعداد تیغه ای است که در دستگاه استفاده شده است که روند شخم زنی را سریع تر نشان دهد .

راهنمای خرید کلتیواتور

همانطور که ابتدای مقاله نیز اشاره کردیم در ادامه قصد داریم بهترین مدل های کولتیواتور باغی موجود در بازار که اکثر خریدارن از خرید دستگاه راضی بوده اند را به همراه مشخصات کامل و همچنین لینک خرید آنلاین از سایت معتبر دیجی کالا را معرفی کنیم .

شما نیز می توانید با توجه به نیاز خود بهترین مدل را برای کسب وکار خود انتخاب کنید .

انواع ساقه ای قاب‌دار :

ین نوع از کولتیواتور در واقع بسیار شبیه به زیرشکن است اما عمق کاری آن کمتر بوده و اصولاً در سطح خاک کار می‌کند، به تراکتور متصل می‌شود و به دنبال آن کشیده می‌شود یا هل داده می‌شود. انواع ساده و ابتدایی آن توسط انسان یا حیوان کشیده یا هل داده می‌شوند .

 

روتاری تیلر :

این نوع از کولتیواتور که به خاک همزن هم معروف است در واقع دارای دیسک‌ها یا تیغه‌های دوار است، نیروی چرخشی این وسیله یا از محور توان دهی تراکتور تأمین می‌شود یا به صورت خودرو بوده و دارای موتور می‌باشد.

 

هدف استفاده از کولتیواتور :

سله شکنی و هم زدن خاک 

مخلوط کردن کود و کمپوست

کنترل علف های هرزبر اساس نوع کولتیواتور می توان عرض و عمق شخم متفاوتی بدست آورد. به عنوان مثال کولتیواتورهایی با حداکثر ۴۰ تیغه بیشترین عرض شخم ممکن را می توانند به وجود آورند .

راهنمای خرید کلتیواتور

برای درک بهتر موضوع مثال دیگری می زنیم. به منظور شخم زنی عمق کار ۲۵ الی ۳۰ و عرض ۸۰ الی ۱۲۰ سانتی متر و برای وجین زنی عمق ۱۰ الی ۱۵ و عرض ۱۰۰ الی ۱۵۰ سانتیمتر با افزایش و یا کاهش تیغه قابل تنظیم است .

چه ادوات کشاورزی ای قابل استفاده با کولتیواتور می باشند:

بارکشی  با نصب تریلی 

سم پاشی با نصب پمپ سمپاش

آب کشی با نصب پمپ آب

وجین زنی سله شکنی

خاک ورزی و تیغه زنی و تسطیح خاک در باغات

خیش

گاو آهن

نهر کن

 راهنمای خرید کلتیواتور

بسیار سپاسگزاریم که تا اینجا مقاله با ما همراه بودید امیدواریم که برای شما مفید بوده باشه و تونسته باشید استفاده لازم را ببرید در ادامه می توانید بهترین کولتیواتور باغی را مشاهده کنید .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *