راهنمای خرید دستگاه نشا کار

[supsystic-slider id=1 position=”center”]
دستگاه نشا کار
راهنمای خرید دستگاه نشا کار

دستگاه نشا کار یک دستگاه کشاورزی مکانیزه است.

معرفی دستگاه نشا کار

دستگاه نشا کار در کاشت نشاء گیاهان مختلف استفاده می شود، ابتدا باید گیاهان را در نواحی های ویژه ­ای از مزرعه پرورش داده میشوند. و هنگامی که جوانه ها به گیاهان کوچک یا نشا تبدیل شد‌؛ به مکان کاشت اصلی منتقل می شوند. . پروسه نشاکاری اگر با دست انجام شود زمانگیر و پر زحمت است، به همین علت بسیاری از کشاورزانی که زمین‌های وسیعی دارند با خرید دستگاه نشاکار، راندمان و سرعت کار خود را افزایش دهند.

نشا گیاه کوچکی است که در حالت پرورش مدرن است.و قسمتی از دوره رشد خود را در یک محیط با نور و دمای کنترل شده می گذراند. و بعد از مساعد شدن آب و هوا به محل اصلی منتقل می شود. و در خزانه که محیطی مناسب و تحت کنترل است رشد بذر به بهترین نحو انجام میشود.

نشا را می توان بسته به موقعیت های آب و هوایی در شاسی ها و گلخانه ها و تونل های پلاستیکی و یا در خزانه هوای آزاد پرورش داد، ودر حالت سنتی خزانه در فضای باز قرار دارد و در شاسی (سینی های بدون حفره و یک تکه) پرورش داده می شوند. از دستگاه نشاکار می توان برای کشت انواع قلمه ها و نشاها استفاده کرد. شاید بتوان گفت رایج ترین استفاده از آن در شالیزارها و برنج کاری است که استفاده از دستگاه نشاکار سبب می شود تا بوته ها در ردیف های منظم و به سرعت کاشته شوند.

و همچنین در کاشت انواع سبزیجات و صیفی جات از این دستگاه استفاده میشود. و برای کاشت بوته های گوجه فرنگی، فلفل، بادمجان و محصولاتی از این نمونه هم می توان از  از دستگاه نشا کار استفاده کرپ و سرعت کار را نسبت به روش های سنتی افزایش داد. از دستگاه نشا میتوان برای کاشتن انواع نشا ها و قلمه هایی مثل: گوجه فرنگی و بادمجان و انواع حبوبات نظیر؛ لوبیا و نخود وعدس و…. استفاده کرد.

یکی از مهمترین کاربردهای دستگاه نشا کار این استکه برای کاشت برنج است که به دستگاه نشا کاری برنج معروف است، دستگاه نشا کار آدنیس به گونه ای طراحی شده تا بتواند بیشترین طیف از الگوهای مختلف نشا کاری را پوشش دهد.و نحوه عملکرد آن به گونه ای است که اوپراتور به دو صورت رو به کاشت یا پشت به کاشت مستقر میشود و مستقلا یک موضعی در مقابل خود دارد که نشاء را وارد آن می کند.

استقلال هر کارنده از دیگری این امکان را فراهم میکند. دستگاه نشا کار با قابلیت اضافه جهت کاشت نشا روی پلاستیک این سبک کار از نشاکار به جهت ماهیت مکانیزم کردن آن کاشت دقیقی را انجام می دهد. این دستگاه مناسب در جهت کاشت نشاهای ریشه لخت و نشاهای دارای حفره خاک بسیار بزرگ می باشد، نظیر کاشت نشاء خزانه ای گوجه فرنگی یا کاشت نشاء توت فرنگی می باشد.

انواع دستگاه نشا کار

دستگاه نشا کار دستی.

نوشته های مشابه

نشاکار دستی به دلیل قیمت پایین، کاربرد راحت و جابجایی آسان. به نشاکار دستی، نشاکار راه­رونده نیز می­‌گویند. در این نوع نشاکار به شکل یک لوله بلند است،و کشاورز همانطور که راه می‌رود در یک ردیف نشاها را به صورت دستی از درون لوله نشاکار به مکان کاشت هدایت می­‌کند، و دستگاه نشاکار آن را در عمق زمینقرار دادهو ثابت میکند. و در نهایت کاشت نشا را به پایان می­‌رساند.

دستگاه نشا کار دستی چهار ردیفه

دستگاه نشا کار دستی شش ردیفه

asaaaaaaaaaaage 2020 03 25 at 6.05.48 PM

دستگاه نشا کار ماشینی

ماشین نشاکار چیست 1

به نشا کار ماشینی، نشاکار موتوری یا نشاکار سوار شونده هم می­‌گویند. در نشاکار موتوری، کارگر سوار دستگاه شده و آن را روشن می نماید و با حرکت دستگاه عمل کاشت نشا انجام می­ شود.

دستگاه نشا کار دو ردیفه آترانس

از نشاکار دو ردیفه آترانس در کاشت های متراکم که در آن عملیات نشاکاری با دستگاه های معمولی سخت است استفاده می­ شود. در کاشت متراکم فاصله­ بین پشته ها کمتر از پنجاه سانتی متر است مثل: کاشت نشای گوجه فرنگی و فلفل.

نشا کار انتقال

به دستگاه انتقال نشا ربات انتقال نشا نیز گفته میشود. دستگاه انتقال نشا بیشتر در جهت کاشت گیاهانی با رشد دو مرحله­ ای به کار می ­رود

نشا کارعمیق کار.

به نشاکار عمیق کار، نشاکار ردیف کار هم گفته میشود، نشاکار عمیق کار امکان اتصال به تراکتور را دارد. و امکان کاشت نشاها به صورت یکنواخت در ردیف­ ها است و برای کاشت نشاهای حبوبات مثل نخود و لوبیا استفاده می­شود.

برخی از مزایای دستگاه نشا کار.

1-کاهش فشار های کاری کارگران.

2-نشا کار به کاشت نشا سرعت بیشتری داده و در نتیجه بازدهی محصول بیشتر می‌­شود.

3-دقت انجام کار با دستگاه مکانیزه بسیار بیشتر از دقت کار انسانی است.

4-در صورت استفاده از دستگاه نشا کار، نیاز به تعداد کارگر کمتری در کاشت نشا وجود دارد.

5-هزینه­ های منابع انسانی در کاشت نشا کاهش پیدا میکند.

پرکاربردترین دستگاه نشا کار.

از دستگاه نشا کاری برای کاشت انواع نشا و قلمه ها مثل: گوجه فرنگی، بادمجان و انواع حبوبات مانند لوبیا و نخود و… استفاده کرد. یکی از مهمترین کاربردهای دستگاه نشا کار برای کاشت برنج است که به دستگاه نشاکاری برنج معروف است.

چون کاشت نشای برنج از دیگر نشاها سخت تر است و باید در ردیف ها و فواصل کاملا منظم استفاده شود. بنابراین این دستگاه به خوبی از عهده آن برمی آید. مکانیزه کردن کشت نشای برنج باعث بالا رفتن سود و کیفیت این محصول هم می شود.

image 8
راهنمای خرید دستگاه نشا کار.

معایب دستگاه نشا کار چیست؟

در نشاکاری سنتی یا دستی علاوه براینکه سرعت و دقت کار به خاطر خستگی به شدت پایین می آید هزینه های زیادی را هم به کشاورزان وارد میکرد. بنابراین برای زمین های زراعی وسیع اصلا به صرفه نبود. این روش علاوه بر سختی کار و استخدام تعداد زیاد نیروی انسانی از دقت لازم نیز برخوردار نیست.

کاشت در یک زمان انجام نمی شود و رشد یکنواختی را نیز نخواهید داشت. در نتیجه این نوع کاشت بر عملیات برداشت هم تاثیرات منفی خود را می گذارد.مهمتر از همه این که کاشت نشا به صورت دستی باعث خطا در عمق کاشت می شود. ولی در صورت استفاده از دستگاه نشاکار، عمق نشا استاندارد و برای همه نشاها یکنواخت است

چرا استفاده از دستگاه نشا کاری بهتر است؟

سبزیجاتی که به وسیله نشا کشت می شوند. نسبت به سبزیجاتی که در مزرعه با بذر تولید می شوند، فصل رشد کوتاهتری دارند. به همین دلیل تولید کنندگان با هدف تولید محصول زودرس، کاهش زمان تولید و برداشت دویا چند مرتبه محصول در طول یک فصل رشد از نشا استفاده می کنند. تولید نشا در محیط های کنترل شده این مزیت را دارد که از تنش های محیطی ، و عوامل بیماری زا و آفت ها در امان باشند.

مشکلات کشت دستی نشا در مزرعه

کشت دستی نشا در مزارع مشکلات زیادی دارد، به همین دلیل بسیاری از زارعین علی رغم آگاهی از مزایای کشت نشایی به کشت مستقیم بذر توسط دستگاه های بذرکار روی می آوردند. از جمله مشکلات کشت دستی نشا در یک مزرعه:

احتیاج به نیروی کارگری زیاد

بالا رفتن هزینه کشت خصوصا در سطح وسیع

خطاهای نیروی انسانی

عدم یکنواختی در کشت

شرایط محیطی سخت مزرعه

تاثیر آن در عملکرد نیروی کار

چنین مواردی تنها گوشه ای از مشکلات نشاکاری توسط کارگر است و همین موارد از جمله موانع گسترش کشت نشایی در مزارع ایران است. در پاسخ به این مشکلات دستگاه های نشاکار طراحی و تولید شدند و رفته رفته مورد استقبال و بکارگیری توسط زارعین در مزارع شدند.

مهمترین مزایای کشت نشا توسط ماشین نشاکار

کاهش فشار کاری

افزایش سرعت نشاکاری

افزایش دقت کشت

کاهش هزینه کارگری

نشاکاری دستی جزو کارهای سخت و طاقت فرسا محسوب می شود، استفاده از نشاکار در کاهش فشارکاری نیروی کارگری بسیار موثر است.

افزایش سرعت کشت نشا و افزایش راندمان کاری، در نتیجه بازدهی بالاتر و تولید محصول بیشتربا استفاده از دستگاه و کشت مکانیزه، یکنواختی و دقت کار افزایش یافته و کشت بسیار دقیقتر از عملکرد نیروی انسانی انجام خواهد شد.کشت مکانیزه نیاز به نیروی کارگری را کاهش داده در نتیجه هزینه های منابع انسانی کمتر می شوند.

ویژگی های یک ماشین نشاکار خوب:

مهمترین مساله در ماشین نشاکار دقت بالا و کارکرد خوب آن است. برخی مواردی که می بایست هنگام تهیه نشاکار مورد توجه قرار داد عبارتند از:

عدم آسیب به نشا

کشت یکنواخت و صحیح

رعایت فاصله های کشت تنظیم شده بین ردیف ها و بین دو نشا در یک ردیف

رعایت و حفظ عمق کشت مناسب

کیفیت دستگاه:

جنس قطعات و کیفیت ساخت، عمرکاری، گارانتی و خدمات پس از فروش با کیفیت. . . مواردی از نکات قابل ملاحظه در خرید یک ماشین نشاکار هستند.

گلخانه های تولید نشا برای توسعه کار و افزایش تولید نیازمند استفاده از تجهیزات و دستگاه های مکانیزه می باشند. افزایش تیراژ تولید با افزایش نیروی کارگری، توجیه اقتصادی ندارد و صرفا هزینه های سربار دستمزد را افزایش می دهد. با استفاده از ماشین های مکانیزه گلخانه ای در این واحدها،

امکان افزایش بسیار زیاد تیراژ تولید و همچنین کاهش چشمگیر هزینه های کارگری وجود خواهد داشت. همچنین باید به این نکته توجه داشت، در یک گلخانه بزرگ، تیراژ تولید بالاست پس نیاز به کشت مکانیزه با سرعت و دقت بالا می باشد. در گلخانه های بزرگ سفارش گیری نشا بالا است و ممکن است نیاز باشد حتی در ساعات طولانی پیوسته کشت انجام شود. 

کار طولانی مدت همراه با حفظ کیفیت و دقت، از عهده نیروی کارگری خارج است. معمولادر چنین حالتی خطا بالا می رود. کشت مکانیزه توسط ماشین بذرکار گلخانه، در ساعت های طولانی و شرایط سخت محیطی، امکان حفظ دقت و کیفیت بذرکاری در سینی نشا را فراهم می آورد.یکی از ماشین های گلخانه ای مورد استفاده در گلخانه های تولید نشا: بذرکار سینی نشا می باشد.

قیمت بذرکار گلخانه ای وارداتی در حال حاضر بالای یک و نیم میلیارد تومان بوده و هزینه ی بسیار هنگفتی به گلخانه دار تحمیل خواهد نمود. این مساله ناشی از کاهش ارزش ریال، هزینه ی بالای حمل و نقل به ایران، تعرفه های بالای واردات و از سویی، درصد بالای سود دریافتی توسط واردکننده، همگی عواملی هستند که قیمت بسیار بالایی را برای بذرکار خارجی رقم می زنند.

با تولید بذرکار سینی نشا در ایران و در دسترس بودن تیم گارانتی و خدمات شرکت ها، تولیدکنندگان نشا در کشور، برای تامین بذرکار سینی نشا و شروع به تولید مکانیزه به راحتی امکان انتخاب دارند. مساله گارانتی و تعمیرات دستگاه یک مورد بسیار مهم برای هر گلخانه نشا است.

هر یک ساعت کارکرد خط کامل بانک نشا تیداپارس، معادل کار بیست و شش نفر نیروی انسانی در یک روز می باشد. حال در نظر بگیرید دستگاه بذرکار خارجی پس از مدتی خراب شود و نیاز به قطعه داشته باشد، تا رسیدن قطعه و انجام تعمیرات ممکن است ماه ها زمان لازم باشد و ضرر هنگفتی به گلخانه دار وارد خواهد شد.

دستگاه نشاکار پیاز سرعت و عملکرد کاشت نشا پیاز را افزایش می دهد. به طور کلی دستگاه نشاکار جزء حرفه ای ترین ادوات و تجهیزات کشاورزی می باشد. این دستگاه به سه صورت وجود دارد که شامل دستگاه نشاکار دستی، دستگاه نشاکار ماشینی و دستگاه نشاکار موتوری می باشد.

تولید دستگاه نشاکار توسط کارخانه های تولید کننده ادوات کشاورزی انجام می شود و به صورت عمده به فروش می رسانند. خرید این محصول به کشاورزانی که در کشت و تولید پیاز نقش دارند توصیه می شود.این دستگاه با قابلیت کشت نشاء پیاز، با قیمت بسیار مناسب، سبک و قابلیت حمل آسان می‏باشد.دستگاه نشاکار پیاز سرعت و عملکرد کاشت را افزایش می دهد. به طور کلی جزء حرفه ای ترین ادوات و تجهیزات کشاورزی می باشد.

این دستگاه به سه صورت وجود دارد که شامل دستگاه نشاکار دستی، ماشینی و موتوری می باشد. تولید دستگاه نشاکار توسط کارخانه های تولید کننده ادوات کشاورزی انجام می شود و به صورت عمده به فروش می رسانند. خرید این محصول به کشاورزانی که در کشت و تولید پیاز نقش دارند توصیه می شود.خودکششی با توان موتور ۱۴ اسب بخار بنزینی۱۲ ردیف کاشت با فاصله ۱۰ سانت در ۱۰ سانتمیزان کارکرد در یک روز نیم هکتار در ۱۰ ساعت محصول.

دستگاه نشاکار دستی وسیله ای است برای انتقال نشا از دستگاه به زمین برای عملیات کاشت گیاه. با این تعریف دستگاه نشاکار دستی یک ابزارکاربردی برای نشاکاری انواع سبزیجات و صیفی جات و می باشد. مدت زیادی است که استفاده از این دستگاه جایگزین روش های نشاکاری قدیمی شده است. انواع نشاکار دستی توسط شرکت های داخلی و خارجی تولید و به بازار لوازم کشاورزی عرضه می گردد. مهمترین ویژگی نشاکار دستی خوب این دستگاه بازدهی خوب و دقت بالا در کاشت نشا است. برخی از عوامل مهمی که در کیفیت یک نشاکار دستی موثر است عبارتند از محافظت از نشا، کشت یکنواخت، عمق مناسب کشت برای هر نشا و….

مکانیزم نشاکارساختار نشاکار دستی چندان پیچیده نیست. دستگاه به وسیله یک اهرم هدایت می شود. بدین ترتیب که نشانه در محفظه دستگاه قرار می گیرد. با ببستن اهرم که به انتهای دستگاه وصل شده است دهنه دستگاه باز می شود. در این حالت نشا برای کاشت در عمق معینی از خاک گذاشته می شود.

کاربرد نشاکارکاشت انواع غده های سیر و پیازکاشت نشا انواع صیفی جات و سبزی جات و کاشت نشا گیاهان علفی.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *