دستگاه تولید کیک و کلوچه و بیسکویت

[supsystic-slider id=1 position=”center”]

در دستگاه تولید کیک و کلوچه و بیسکویت امروزه به دلیل هزینه های سنگین تجهیزات صنعتی، عده ای از تولید کنندگان عزیز نیاز به دستگاه های دست دوم پیدا می کنند. همچنین برای ارتقای سطح کیفی بعضی از خطوط تولید، مانند: فر صنعتی، می توان آن را به صورت کارکرده با قیمت ارزان تری نیز تهیه کرد.

کیک و کلوچه به عنوان محصولاتی پرطرفدار در صنایع غذایی در دستگاه تولید کیک و کلوچه و بیسکویت محسوب می گردند. زادگاه محصول کیک در اروپا می باشد. ترکیب اصلی این محصول از آرد ، کره ، شکر و تخم مرغ می باشد که از ترکیب آنها این محصول تولید می شود .کیک به لحاظ بافت خود به دو قسمت تقسیم می گردد. کیک های کم چرب و کیک های پرچرب.

 استفاده از سیستم اتوماسیون به تولید کیک و کلوچه های مرغوب می پردازد. ظرفیت خط کامل تولید دستگاه تولید کیک و کلوچه و بیسکویت کیک و کلوچه آماده سازی و بسته بندی بیش از 1000 کیک در ساعت می باشد. همچنین با استفاده از برق 3 فاز به صورت اتوماتیک و نیمه اتوماتیک انواع کیک ها و کلوچه های مغزدار در دستگاه تولید کیک و کلوچه وبیسکویت را تولید می کند.

کیک و کلوچه به لحاظ تنوع ساختاری در تولید ، از تنوع بسیار بالایی نیز دستگاه تولید کیک و کلوچه و بیسکویت برخوردار می باشد. انواع کاربردهای کیک که در حال حاضر به شکل کاملا صنعتی و تجاری تغییر نموده است ، بازار بسیار بزرگی را برای تولید کنندگان صنایع غذایی در دستگاه تولید کیک و کلوچه و بیسکویت بوجود آورده است. به عنوان مثال از کیک های مناسبتی در تولد یا عروسی یاد کرد .

گروه صنعتی پویش کاران ، دستگاه تولید کیک و کلوچه و بیسکویت طراح ، سازنده و صادر کننده ماشین آلات صنایع غذایی و آشامیدنی ، سازنده خطوط تولید و بسته بندی کیک و کلوچه را مورد بررسی قرار نیز داده است. این ماشین آلات در انواع و ظرفیت های بسیار متنوع ساخته و تولید می گردند. جنس اصلی قطعات اصلی خط تولید و بسته بندی کیک و کلوچه ، دردستگاه تولید کیک و کلوچه و بیسکویت از استنلس استیل بوده و به نسبت ظرفیت مورد انتظار و همین طور بدلیل تنوع بالا در تولید ، از تجهیزات خاص خود برخوردار نیز می باشد.

تجهیزات در این خط تولید دستگاه تولید کیک و کلوچه و بیسکویت شامل خطوط مربوط به آماده سازی خمیر ، میکسر خمیر ، سیستم قالب گیری ، سیستم تزریق ، سیستم های انتقال دهنده ، کوره پخت تمام اتوماتیک بهمراه کنترلر، گرمخانه های اصلی و فرعی و سیستم های بسته بندی می باشد.

فهرست مطالب

دستگاه تولید کیک و کلوچه و بیسکویت

کیک 1

در جامعه امروز استفاده از کلوچه و بیسکویت در دستگاه تولید کیک و کلوچه و بیسکویت بین مصرف کنندگان بیشترین میزان استفاده را دارددستگاه تولید کیک و کلوچه و بیسکویت که طعم بی نظیری داشته و از دسته خوراکی هایی محسوب می شوند که می توان از آنها بعنوان میان وعده استفاده کرد،جهت تولید کلوچه و بیسکویت از روش های مختلفی استفاده می شود و می توان آنها را در حالت مغزدار و با طعم های مختلف پخت، امروزه از این خوراکی ها جهت پذیرایی از مهمانان استفاده می شود.

این تنقلات در بین کودکان و نوجوانان بیشترین میزان استفاده را داشته و سرشار از مواد مغذی هستند، در واقع افراد می توانند هر جایی که می روند با خود کلوچه و بیسکویت ببرند تا در زمان گرسنگی از ان استفاده کنند، چرا که این خوراکی ها از دسته تنقلات خشک محسوب می شوند و حمل آنها راحت است. در ادامه بادستگاه تولید کیک و کلوچه و بیسکویت آشنا می شویم.

جهت تولید دردستگاه تولید کیک و کلوچه و بیسکویت نیاز به دستگاه ویژه ای است تا بتوان روزانه مقدار زیادی بیسکویت و کلوچه تولید کرد و با عرضه آنها در دستگاه تولید کیک و کلوچه و بیسکویت به بازار درآمد فراوانی کسب کرد، امروزه با پیشرفت تکنولوژی در دستگاه تولید کیک و کلوچه و بیسکویت با کیفیتی بی نظیر تولید و به بازار عرضه شده است، شرکت صنعتی با سال ها تجربه در حوزه تولید محصولات صنعتی امروزه این دستگاه تولید کیک و کلوچه و بیسکویت را با کیفیتی کم نظیر طراحی و در سطح ایران و خاورمیانه بومی سازی هم نموده است.

دستگاه تولید کیک و کلوچه و بیسکویت بیشترین استفاده را در بین کارگاه ها و کارخانجات دارا می باشد، البته امروزه از این دستگاه در فروشگاه ها، شیرینی فروشی ها و آشپزخانه ها نیز استفاده می شود، همچنین بیشتر مکان ها از قبیل رستوران ها و هتل ها دوست می دارند جهت پذیرایی از مهمانان از کلوچه ها و بیسکویت هایی که توسط خودشان تولید می شود استفاده کنند، چرا که در این صورت از بهداشتی بودن آنها مطمئن بوده و می توان بیسکویت ها و کلوچه ها را با طعم دلخواه دردستگاه تولید کیک و کلوچه و بیسکویت تولید نیز کرد.

دستگاه تولید کیک و کلوچه و بیسکویت

  • دستگاه تولید کیک و کلوچه و بیسکویت جهت راه اندازی به نیروی برق نیاز دارد، بگونه ای که مصرف برق آن بسیار پایین است، در واقع این دستگاه تولید کیک و کلوچه و بیسکویت از لحاظ برق مصرفی به دو دسته تکفاز و سه فاز تقسیم شده و مصرف کننده می تواند برحسب نیاز دستگاه را با برق تکفاز و یا سه فاز سفارش دهد، این دستگاه تولید کیک و کلوچه وبیسکویت به صورت اینورتردار طراحی شده و تعداد اینورترها برحسب ظرفیت آن متغیر است.
  • با این دستگاه تولید کیک و کلوچه و بیسکویت می توان محصولاتی مغز دار تولید کرد و در تولید از مواد افزودنی دلخواه استفاده کرد این دستگاه تولید کیک و کلوچه وبیسکویت در حالت نازل دار طراحی شده و تعداد نازل در آن برحسب ظرفیت دستگاه متغیر است، در واقع این دستگاه تولید کیک و کلوچه و بیسکویت بصورت تک نازل تا هشت نازل قابل تولید می باشد، نازل های کاربردی به گونه ای طراحی شده اند که از اتلاف مواد جلوگیری و جنس آنها در دستگاه تولید کیک و کلوچه و بیسکویت از استیل بهداشتی و مرغوب می باشد.

قابلیت ها

  • دستگاه تولید کیک و کلوچه و بیسکویت مجهز به مخزن متحرک است که از آن جهت تولید لحظه ای خمیر استفاده می شود، البته این دستگاه تولید کیک و کلوچه و بیسکویت دارای مخازن دیگری نیز می باشد که مرغوب و بهداشتی بوده و در زمان نیاز به راحتی می توان آن را شستشو هم داد، در واقع تعداد مخزن در دستگاه تولید کیک و کلوچه و بیسکویت ها برحسب ظرفیت آنها تعیین می شود . این مخزن ها در دستگاه تولید کیک و کلوچه و بیسکویت با نیروی الکتروموتور عمل می کنند.
  • این دستگاه تولید کیک و کلوچه و بیسکویت مجهز به موتوری پرقدرت است که حالت گیربکس دار داشته و در کنترل خودکار مخزن ها و عملیاتدستگاه تولید کیک و کلوچه و بیسکویت تاثیرگذار است، این دستگاه مجهز به تابلو برق بوده و قطعات اصلی روی تابلو برق متصل شده اند، بنابراین در دستگاه تولید کیک و کلوچه و بیسکویت جهت تنظیم عملکردها باید از طریق این تابلو اقدام کرد.
  • دستگاه تولید کیک و کلوچه و بیسکویت مجهز به سیستم PLC است، این سیستم در اتوماتیک سازی بسیاری عملکردها تاثیرگذار بوده و کار مصرف کننده را راحت تر می نماید، همچنین سرعت عمل تولید را بالا می برد، در نتیجه در دستگاه تولید کیک و کلوچه و بیسکویت زمان و هزینه ها صرفه جویی می شود.
  • این دستگاه تولید کیک و کلوچه و بیسکویت را می توان به صورت درخواستی نیز طراحی کرد، برای مثال می توان آن را مجهز به سیستم کانترپنوماتیکی نیز کرد، با این امکان به راحتی می توان محصولات را در دستگاه تولید کیک و کلوچه و بیسکویت اکسترودری را در سایزهای دلخواه و مختلف برش داد.
  • تمامی بخش های این دستگاه تولید کیک و کلوچه و بیسکویت که مستقیماً با مواد در تماسند از نوع استیل مرغوب و باکیفیت می باشند، به همین دلیل دستگاه هرگز دچار ساییدگی و زنگ زدگی نخواهد شد و نیز مقاومت بالایی در برابر حرارت و ضربات احتمالی خواهد داشت، از دیگر مزیت های استیل دستگاه تولید کیک و کلوچه و بیسکویت می توان به قابلیت شستشوی آسان آن هم اشاره کرد.

مراحل تولید کیک و بیسکویت و کلوچه

جهت تولید بیسکویت و کلوچه با این دستگاه نخست باید مواد اولیه را آماده کرد و آن را داخل میکسر خمیر ریخت، میکسر کاربردی دردستگاه تولید کیک و کلوچه و بیسکویت مواد را با بهداشت بالا ترکیب می کند و در نهایت ماده ای یکدست تولید می شود، این میکسر از چسبیدن مواد به دیواره های مخزن جلوگیری می کند،

ترکیب کامل مواد و خمیرگیری دستگاه کلوچه زن عمل خواهد کرد، در واقع در تولید این دستگاه از دو عدد مخزن استفاده شده که از آنها جهت ریختن مواد روی سطح رویی و یا داخل کلوچه ها استفاده می شود ، در واقع خمیر بیسکویت به صورت تنظیم شده روی تمسه نقاله هدایت شده و در نهایت گلوله های خمیر توسط سوپاپ پهن می گردند، در واقع سوپاپ در دستگاه تولید کیک و کلوچه و بیسکویت وجود دارد که دارای چندین نازل هستند، در واقع نازل ها در عرض چند ثانیه به سمت بالا و پایین رفته و بیسکویت ها را با ضخامت مناسب در دستگاه تولید کیک و کلوچه و بیسکویت پهن می کنند.

در صورتی که مصرف کننده بخواهد بیسکویت ها و کلوچه ها را شکلاتی کند می تواند از طریق میکسر شکلات، آنها را در دستگاه تولید کیک و کلوچه و بیسکویت آغشته به شکلات نماید.

دستگاه تولید کیک و کلوچه و بیسکویت مجهز به مخزن هایی می باشد که هر مخزن بصورت جداگانه مجهز به المنت است، موتورهای کاربردی وظیفه انتقال خمیر و مغزی و به حرکت درآوردن نقاله را بر عهده دارند و نیز سرعت نقاله را کنترل می کنند، در واقع توان الکترموتورها با توان المنت های هر مخزن برابر می باشند.

دستگاه تولید کیک و کلوچه و بیسکویت

  • دستگاه تولید کیک و کلوچه و بیسکویت مجهز به سیستم تزریق مواد یا خمیر است، از این سیستم می توان جهت تزریق مغزی به داخل محصول نیز استفاده کرد، در نتیجه کلوچه ها و بیسکویت ها را می توان در حالت دو رنگ و یک مغز و یا به صورت تک رنگ با دو مغز تولید کرد.
  • از دیگر امکانات این دستگاه تولید کیک و کلوچه و بیسکویت می توان به سیستم طنابی دورپیچ، سیستم وایرکات، سیستم دو رنگ و یک رنگ، سیستم کانترپنوماتیکی و … اشاره کرد، از سیستم دستگاه تولید کیک و کلوچه و بیسکویت وایرکات به منظور تولید کوکی های دو رنگ و تک رنگ و از سیستم استامپ جهت تولید کلوچه ها و بیسکویت به صورت طرح دار و مارک دار استفاده می شود، در واقع سیستم استامپ مجهز به المنت و پنوماتیکی است که از آن برای خارج کردن محصول از قالب بهره وری نیز می شود.
  • این دستگاه تولید کیک و کلوچه و بیسکویت مجهز به مخازنی است، جنس این مخازن معمولا از پلاستیک فشرده بوده که همانند پلاستیک استفاده شده در جاروبرقی مستحکم می باشد، البته جنس مخزن اصلی از استیل می باشد، مارپیچ ها از دیگر قطعات سازنده این دستگاه تولید کیک و کلوچه و بیسکویت هستند که جنس آنها از استنلس استیل می باشد و از خاصیت ضدزنگ و ضد سایش برخور نیز دارند.
  • دستگاه تولید کیک و کلوچه و بیسکویت حالت پمپ دار دارد و پمپ کاربردی از نوع پره ای است، با این پمپ هایی دردستگاه تولید کیک و کلوچه و بیسکویت می توان مغزی هایی از جمله میکس گردو، شکلات، بادام، خرما و … را به داخل خمیر پمپاژ کرد.

دیگر ویژگی ها در دستگاه تولید کیک و کلوچه و بیسکویت

  • در طراحی دستگاه تولید کیک و کلوچه و بیسکویت از نوار نقاله استفاده شده و محصول توسط نوار نقاله به داخل دستگاه منتقل می شود در واقع نوار نقاله خود متشکل از سه غلطک پهن است که مهمترین آنها شامل سیستم پهن کن پنوماتیک و سیستم کاتر پنوماتیک می باشد؛ از سیستم این دستگاه تولید کیک و کلوچه و بیسکویت پهن کن پنوماتیک به منظور درج آرم روی محصول استفاده می شود و سرعت درج مارک و فشار وارده به محصول قابل تنظیم می باشد، سیستم کاتر پنوماتیک وظیفه تولید بارهای لوله ای و محصولات اکسترودری را بر عهده دارد، بدین ترتیب می توان طول برش و مکث کاتر را توسط سیستم کنترل تنظیم نمود.
  • این دستگاه تولید کیک و کلوچه و بیسکویت مجهز به قالب هایی است که تعداد قالب ها را می توان بنا به درخواست مشتری تعیین کرد، در واقع محصولات اکسترودری را جهت فرم گیری داخل قالب ها می ریزند.
  • در طراحی و ساخت دستگاه تولید کیک و کلوچه وبیسکویت از بردی استفاده شده که حالت الکترونیکی داشته و در کنترل عملیاتدستگاه تولید کیک و کلوچه و بیسکویت موثر است، این دستگاه مجهز به لوله های ویژه و نازل هایی است که در تهیه محصولاتی دورنگ و دو مغز موثرند.

دستگاه های لازم در خط تولید کیک و کلوچه و بیسکویت

  • دستگاه اوکس (دستگاه هوادهی به خمیر کلوچه و بیسکویت)
  • نوار نقاله و تونل گرمایشی
  • دستگاه تزریق کن یا مغز زن
  • دستگاه فر کابینی
  • دستگاه بسته بندی
  • همزن یا میکسر عمودی
  • دستگاه کلوچه زن
  • سیستم شستشو دهنده قالب
  • سیستم روغن زن قالب
  • سیستم پر کن قالب ها
  • بخش خنک کننده کیک و کلوچه پخته شده
  • دستگاه وارونه ساز دیس قالب ها
  • دستگاه تزریق کننده مواد اولیه یا دیپازیتور

نکات قابل توجه در دستگاه تولید کیک و کلوچه و بیسکویت

  • دستگاه تولید کیک و کلوچه و بیسکویت دارای قطعاتی استاندارد و درجه یک است، در واقع این دستگاه برحسب استانداردهای معتبر اروپا از جمله طراحی شده است، به همین دلیل کیفیت و مرغوبیت این محصول برای همه آشکار بوده و مصرف کنندگان می توانند با خیالی راحت آن را خریداری نمایند، به همین دلیل این محصول علاوه بر ایران در سایر کشورهای همجوار نیز به مصرف می رسد.
  • این دستگاه تولید کیک و کلوچه و بیسکویت دارای پایه های مستحکم است که این پایه را می توان به صورت ثابت و یا متحرک تولید کرد، در نوع متحرک از چرخ هایی استفاده شده که حمل و نقل آن را راحت تر نموده و مصرف کننده می تواند به راحتی دستگاه تولید کیک و کلوچه و بیسکویت را از مکانی به مکان دیگر منتقل نماید.
  • از دستگاه تولید کلوچه و بیسکویت می توان جهت تولید کیک و شیرینی جات نیز استفاده کرد، در واقع این دستگاه مجهز به نمایشگری دیجیتال است که شرایط کنونی دستگاه از قبیل سرعت، دما و … را نشان می دهد، این نمایشگر احتمال خطا را به صفر درصد رسانده و تمامی اعلانات رادردستگاه تولید کیک و کلوچه و بیسکویت نمایش می دهد.
  • این دستگاه تولید کیک و کلوچه و بیسکویت مجهز به سیستم PLC است، این سیستم تمامی بخش های دستگاه از قبیل بخش دیافراگم، سرعت چانه زنی و فرم دهی، نوار نقاله و … را در دستگاه تولید کیک و کلوچه و بیسکویت کنترل و تنظیم می کند.
  • دستگاه تولید کلوچه و بیسکویت مطابق با استانداردهای معتبر اروپا طراحی شده و در تولید این محصول پا به عرصه کشورهای توسعه یافته گذاشته است، به همین دلیل از لحاظ کیفیت در صدر محصولات تولیدی قرار گرفته و سرعت این دستگاه در تولید بسیار چشمگیر است، بگونه ای که در طی روز می توان حجم بالایی محصول تولید کرد، این دستگاه بصورت کاملاً بهداشتی طراحی شده و توسط سازمان بهداشت نیز تایید شده است.

مزیت های دستگاه تولید کیک و کلوچه و بیسکویت

  • تولید در مدل ها و ظرفیت های مختلف
  • استفاده از تکنولوژی روز در تولید دستگاه تولید کیک و کلوچه و بیسکویت
  • مجهز به سیستم PLC جهت کنترل عملکردهای دستگاه تولید کیک و کلوچه و بیسکویت
  • قابلیت تولید به صورت پایه ثابت یا پایه چرخدار و متحرک
  • مجهز به تابلو برق
  • مجهز به نمایشگر دیجیتال و برد الکترونیکی
  • مجهز به الکتروموتورهای گیربکس دار
  • عملکردی کاملاً اتوماتیک (صرفه جویی در زمان و هزینه ها)
  • استفاده از تجهیزات با کیفیت و مرغوب
  • دارای گارانتی و خدمات پس از فروش

مراحل پخت و تولید کیک با فر کابینتی
مخلوط نمودن مواد اولیه کیک و آماده سازی خمیر در میکسر کیک پمپ دار

  1. پمپاژ خمیر به داخل قیف  دستگاه دیپوزیتور
  2. قراردادن کاغذ کیک در داخل قالب های کیک
  3. گذاشتن دیسهای کیک در دستگاه دیپوزیتور
  4. تزریق اتوماتیک خمیر در داخل قالبهای کیک
  5. گذاشتن دیسها در قفسه حمل دیس – انتقال قفسه ها به داخل فر کابینتی
  6. پخت کیک تحت دما و زمان مربوطه – خروج قفسه از فر
  7. سرد کردن اولیه دیسهای محتوی کیک بوسیله سرد کن عمودی
  8. تخلیه کیک از دیسها
  9. سرد کردن ثانویه کیک
  10. بسته بندی کیک
  11. عرضه برای فروش

مواد اولیه موجود در ترکیب انواع کیک و کلوچه

در طرح تولید انواع کیک و کلوچه از مواد اولیه به شرح موارد زیر استفاده میشود:

  • آرد گندم : در تولید انواع کیک و کلوچه از آرد سفید گندم استفاده نیز می‌شود. یکی از نکاتی که در آرد مورد استفاده در انواع کیک و کلوچه وجود دارد این است که میزان پروتئین موجود در این آرد، نباید بیشتر از حد معین و مشخصی باشد چراکه در نهایت سبب سفت شدن بافت آرد می‌شود و در نهایت باید برای پخت کیک از آرد و روغن بیشتری استفاده گردد. همچنین اگر آرد مورد استفاده در تولید کیک ها کم پروتئین باشد نیز این مشکل حل نخواهد شد؛ به همین دلیل برای داشتن بافت مطلوب به مواد اولیه تخم مرغ هم اضافه می‌کنند.
  • شکر : جهت شیرین کردن انواع کیک و کلوچه از شکر استفاده می‌شود. شکر ضمن شیرین و ترد کردن بافت کیک سبب نگهداری بیشتر آب در بافت آن نیز می‌گردد و از بیات شدن سریع کیک جلوگیری نیز می‌کند.
  • روغن : روغن سبب تردی کیک و انواع کلوچه و همچنین بهبود طعم آن ها نیز می‌شود.
  • نمک : از مقدار کمی نمک نیز در فرمول انواع کیک و شیرینی جهت تعدیل شرینی کیک استفاده می‌شوذ.
  • طعم‌ دهنده‌ ها : در جهت مناسب سازی طعم انواع کیک و شیرینی متناسب با ذائقه تمامی مشتریان ان ، در ترکیب آن ها از طعم دهنده های مجاز مصنوعی استفاده می‌شود.
  • آب : آب سبب مخلوط شدن یکنواخت مواد اولیه در ترکیب انواع کیک و کلوچه نیز می‌شود.
  • تخم‌ مرغ : تخم مرغ مشکل کمبود پروتئین آرد های ضعیف را حل می کند و همینطور سفیده تخم مرغ نیز باعث مخلوط شدن آسان اجزای کیک میشود، ضمن اینکه ارزش غذایی کیک را افزایش هم می‌دهد.
  • شیر : از شیر به اشکال مختلف در ترکیب کیک ها استفاده می‌شود چراکه در طعم و بافت کیک نقش بالایی دارد؛ به علاوه اینکه سبب افزایش ارزش غذایی محصول تولیدی نیز می‌شود.
  • سایر موارد اولیه : در تولید انواع کیک و کلوچه متناسب با نوع آن و ذائفه مصرف کننده از برخی دیگر از مواد اولیه شامل کشمش، مغز گردو، شکلات، ادویه‌ ها، میوه‌ های خشک و چاشنی‌ های مختلف مانند وانیل و طعم میوه نیز دردستگاه تولید کیک و کلوچه و بیسکویت استفاده می‌ شود.

ماشین آلات و وسایل مورد نیاز جهت تولید کلوچه با فر کابینتی دوار

  • دستگاه میکسر خمیر
  • اجاق گاز صنعتی
  • دیگ با ظرفیت مناسب
  • دستگاه کلوچه زن 
  • دیس کلوچه
  • قفسه حمل دیس کلوچه
  • فر کابینتی دوار
  • سرد کن عمودی
  • میز کار
  • دستگاه بسته بندی

پخت کلوچه با انواع فر های تونلی در دستگاه تولید کیک و کلوچه و بیسکویت با ۲ زون، ۳ زون، ۴ زون و ۵ زون مجهز به باند فولادی سندویک سوئد و با ظرفیت تولید تا ۱۸۰ کیلوگرم در ساعت تولید می شود.
برای تهیه خط تولید کلوچه زن صنعتی هم می توان از دستگاه های نو استفاده کرد و هم برای به صرفه بودن از خطوط دست دوم می توان بهره برد.

مشخصات ابعادی سالن تولید کیک یا کلوچه در دستگاه تولید کیک و کلوچه و بیسکویت

  • حداقل مساحت مورد نیاز برای سالن تولید کیک یا کلوچه با ظرفیت حدود ۳۰۰۰ کیلوگرم در شیفت ۸ ساعته = ۲۰۰ متر مربع
  • حداقل عرض سالن = ۸ متر
  • حداقل ارتفاع سقف سالن = ۴ متر

قیمت دستگاه خط تولید کیک و کلوچه دست دوم با توجه به نوع و برند دستگاه و ابعاد آن، همچنین تعداد زون دستگاه مشخص می شود.

خط کامل تولید کیک و کلوچه دستگاه تولید کیک و کلوچه و بیسکویت جهت پخت و بسته بندی انواع کیک و کلوچه، توسط متخصصان گروه صنعتی آلپ هولدینگ طراحی و تولید شده است. ماشین آلات این خط تولید دستگاه تولید کیک و کلوچه وبیسکویت علاوه بر آماده سازی خمیر کیک، امکان قالب زنی کلوچه را نیز دارا می باشند. همچنین دستگاه تولید کیک و کلوچه آلپ، با بهره گیری از تعداد کمی نیروی انسانی، توانایی تولید بیش از 1000 عدد کیک و کلوچه را در ساعت دارد. تمامی دستگاه های مورد استفاده در این خط تولید از جنس استیل مقاوم بوده، لذا عمر مفید بالا و هزینه نگهداری و تعمیر کمتری دارند. خط تولید کلوچه آلپ از بخش های مختلفی تشکیل شده است که در ادامه به شرح عملکرد این بخش ها می پردازیم .

ماشین آلات و دستگاه های تشکیل دهنده این خط تولید

فرآیند پخت و تولید انواع کیک و کلوچه از طریق دستگاه های پیشرفته زیر انجام می شود:

  1. اوکس
  2. مغز زن
  3. نوار نقاله
  4. فر کابینی
  5. تونل گرمایشی
  6. میکسر عمودی
  7. ماشین کلوچه زن
  8. دستگاه بسته بندی
  9. ماشین روغن زن قالب
  10. دستگاه پر کن قالب ها
  11. بخش شستشو دهنده قالب
  12. دستگاه وارونه ساز دیس قالب ها
  13. دستگاه تزریق کننده مواد اولیه (دیپازیتور)
  14. بخش خنک کننده کیک و کلوچه پخته شده

عملکرد خط تولید کامل دستگاه تولید کیک و کلوچه و بیسکویت

روش تولید کیک و کلوچه به این صورت میگیرد . که ابتدا مواد اولیه درون میکسر عمودی ریخته شده و به خوبی با هم مخلوط می شوند. سپس خمیری کاملا یکنواخت و یکدست حاصل نیز می شود. این خمیر وارد دستگاه اوکس شده و هوادهی می شود. بدین ترتیب دردستگاه تولید کیک و کلوچه و بیسکویت کیک با خمیر هوادهی شده، حفره های بیشتر و در نتیجه کیفیت بهتری خواهد داشت.

در مرحله بعد، کاغذ های مخصوص بر روی قالب ها قرار داده می شود. سپس خمیر کیک توسط دیپازیتور، به درون قالب های چرب شده تزریق می شود. قالب های مملو از خمیر کیک به درون فر فرستاده شده و در دمای مورد نظر پخته شده و به بخش خنک کننده منتقل می شود پس از سرد شدن کامل، کیک ها توسط دستگاه وارونه کننده از قالب جدا شده و توسط نوار نقاله، روانه بخش بسته بندی خط کامل تولید کیک و کلوچه  می شوند.

ویژگی ها و مزایای خط تولید کیک ذردستگاه تولید کیک و کلوچه و بیسکویت

  1. دارای بخش الک آرد و آسیاب شکر
  2. گارانتی معتبر و خدمات پس از فروش
  3. دارای تابلوی کنترل حرارت کانال پخت
  4. مجهز به بخش شستشو دهنده قالب ها
  5. بهره گیری از بخش بسته بندی کاملا اتوماتیک
  6. امکان تولید کلوچه با استفاده از بخش کلوچه زن
  7. کارکرد تمام اتوماتیک و نیاز به نیروی انسانی کمتر
  8. امکان تنظیم دمای فر برای پخت انواع کیک و کلوچه
  9. استفاده از جنس استیل مقاوم در تولید تمامی دستگاه ها
  10. مجهز به دستگاه اوکس جهت هوادهی بهتر و بیشتر خمیر کیک
  11. دارای دستگاه مغز زن جهت تزریق طعم های مختلف به بخش میانی کیک
  12. تولید کیک و کلوچه بسیار مرغوب به صورت کاملا بهداشتی و بدون دخالت دست

طرح تولید انواع کیک و کلوچه:

طرح تولید انواع کیک و کلوچه با توجه به وارد شدن این محصول به میان وعده خانوار، می‌تواند با بازدهی و سود بالایی همراه باشد. برای تولید انواع کیک و کلوچه معمولا از آرد سفید قنادی نرم با میزان پروتئین پایین استفاده می‌شود. بطور کلی کیک ها و کلوچه ها ارزش غذایی پایینی دارند، اما با این حال بسیاری از افراد در وعده های بین غذایی خود، انواع کیک و کلوچه و بیسکوئیت را همراه با چایی میل هم می‌کنند

معرفی محصول | طرح تولید انواع کیک و کلوچه

کیک جزو غذاهای مخصوصی است که دستور پخت آن در قرن های گذشته با آسیاب گندم ایجاد شده و تا امروز مورد استفاده قرار گرفته است. کیک ها ماندگاری طولانی تری دارند همچنین در شکل و مزه آن ها تنوع بالایی وجود دارد به همین دلیل در تمام فصول سال می‌توان آن ها را تهیه نمود.

انواع کیک و کلوچه، به عنوان غذای باکیفیت و اشتها آور در میان مردم شناخته می‌شوند. تولید این نوع از تنقلات و شیرینی جات به گذشته‌های دوری باز میگردد که افراد از بی کربنات سدیم (که محصولی از خاکستر دریایی بود) برای پوک کردن خمیر نان و خمیرهای شیرینی استفاده می‌کردند.

استفاده از جوش شیرین جهت پوک کردن خمیر، طی فرآیند عمل آمدن خمیر به 130 سال گذشته بر می‌گردد. حالا صنایع کیک به اندازه ای پیشرفت کرده اند که از روش های مختلفی برای تولید کیک با تنوع بالا استفاده می‌گردد. لازم است اشاره کنیم که گاها ارزش غذایی کیک های تولید شده نیز با یکدیگر متفاوت است و کیک ها در قالب کیک های انرژی زا و یا کیک های رژیمی به مصرف کنندگان ارائه می‌گردد.

کیک و کلوچه در دستگاه تولید کیک و کلوچه و بیسکویت به عنوان محصولاتی پرطرفدار در صنایع غذایی محسوب می نیز گردند. زادگاه محصول کیک در اروپا می باشد. ترکیب اصلی این محصول از آرد ، کره ، شکر و تخم مرغ می باشد که از ترکیب آنها این محصول تولید میشود کیک به لحاظ بافت خود به دو قسمت تقسیم می گردد. کیک های کم چرب و کیک های پرچرب.

کیک و کلوچه به لحاظ تنوع ساختاری در تولید ، از تنوع بسیار بالایی برخوردار می باشد. انواع کاربردهای کیک که در حال حاضر به شکل کاملا صنعتی و تجاری تغییر نموده است ، بازار بسیار بزرگی را برای تولید کنندگان صنایع غذایی بوجود آورده است. به عنوان مثال از کیک های مناسبتی در تولد یا عروسی یاد کرد

گروه صنعتی پویش کاران ، طراح ، سازنده و صادر کننده ماشین آلات صنایع غذایی و آشامیدنی ، سازنده خطوط تولید و بسته بندی کیک و کلوچه را مورد بررسی قرار نیز داده است. این ماشین آلات در انواع و ظرفیت های بسیار متنوع ساخته و تولید می گردند. جنس اصلی قطعات اصلی خط تولید و بسته بندی کیک و کلوچه ، از استنلس استیل بوده و به نسبت ظرفیت مورد انتظار و همین طور بدلیل تنوع بالا در تولید ، از تجهیزات خاص خود برخوردار می باشد.

تجهیزات در این خط تولید دستگاه تولید کیک و کلوچه و بیسکویت شامل خطوط مربوط به آماده سازی خمیر ، میکسر خمیر ، سیستم قالب گیری ، سیستم تزریق ، سیستم های انتقال دهنده ، کوره پخت تمام اتوماتیک بهمراه کنترلر، گرمخانه های اصلی و فرعی و سیستم های بسته بندی نیز می باشد.

مراحل تولید کیک:

مخلوط نمودن مواد اولیه کیک و اماده سازی خمیر در میکسر کیک پمپ دار،پمپاژ خمیر به داخل قیف دستگاه تولید کیک و کلوچه و بیسکویت ،قرار دادن کاغذ کیک در داخل قالب های کیک، گذاشتن دیسهای کیک در داخل دستگاه تولید کیک و کلوچه و بیسکویت ،تزریق اتوماتیک خمیر در داخل قالبهای کیک،گذاشتن دیسها در داخل قفسه حمل دیس،انتقال قفسه ها به داخل فر کابینی،پخت کیک در دما و زمان مربوطه،خروج قفسه از فر،سرد کردن اولیه دیسهای محتوی کیک به وسیله سرد کن عمودی،تخلیه کیک از دیسها،سرد کردن ثانویه کیک ها،بسته بندی کیک،گذاشتن کیک های بسته بندی شده در داخل کارتن،عرضه برای فروش محصول است

گام های تولید کیک:

معرفی خط تولید کیک با تولید خمیر،در دستگاه تولید کیک و کلوچه و بیسکویت تغذیه خمیر و شکل دادن به خمیر آغاز می شود. پس از پختن، کیک ها خنک می شوند و سپس به سمت ماشین های بسته بندی ارسال نیز می شوند.در کار خانه پس از ورود ارد که در کیسه های پلاستیکی می باشند انها در میکسر ریخته و پس از تولید خمیر ان را به دستگاه دیپازیو انتقال دهد.در این دستگاه محصول توسط نازل هایی که در زیر ان نیز هست

درون قالب های کیک ریخته میشود و پس از فر گذاری توسط دستگاه تولید کیک و کلوچه و بیسکویت تزریق مربا، ما مالاد،شکلات و …به درون کیک تزریق می شود و محصول به طرف بسته بندی میشود.

ماشین الات

دستگاه تولید کیک و کلوچه و بیسکویت و تجهیزات مورد نیاز | طرح تولید انواع کیک و کلوچه

برای تولید انواع کیک و کلوچه به دستگاه ها و تجهیزات مختلفی نیاز است که در ادامه به آن ها اشاره کرده ایم:

  1. دستگاه میکسر
  2. اوکس
  3. کاغذ گذار
  4. دستگاه بسته بندی
  5. دیپازیتور (قیف زن)
  6. دستگاه تزریق مربا
  7. فر مخصوصں تولید کیک و کلوچه
  8. ماشین خمیر
  9. مایکروفر
  10. ابزالات شامل سینی، ترازو، میزکار
  11. یخچال

1.میکسر تهیه خمیر کیک

از دستگاه میکسر تهیه خمیر کیک در دستگاه تولید کیک و کلوچه و بیسکویت جهت مخلوط و میکس مواد اولیه استفاده می‌شود. برای ترکیب مواد اولیه روش های مختلفی وجود دارد که طی چند مرحله مواد اولیه اضافه شده و مخلوط می‌شوند.

در این مرحله دستگاه تولید کیک و کلوچه و بیسکویت باید قدرت کافی برای مخلوط کردن و ترکیب مواد اولیه را داشته باشد و نهایتا 5 دقیقه خمیر را برای رسیدن به قوام مورد نظر ترکیب نماید. جنس پره های همزن و مخزن میکسر معمولا از جنس استیل است.

از این نوع دستگاه تولید کیک و کلوچه و بیسکویت زیاد در ایران ساخته میشود و دارای مد های بسیار است.برای موفقیت در اثر مخلوط سازی،سرعت های طولی و شعاعی در مابع ایجاد می شود، محور های زاویه دار یا تیغ های زاویه دار ایجاد می شود .برای مخلوط کردن مایعات کم لزج باید حرکت در کل مایع ایجاد میشود. در این فراورده ها از حرکت گرد بادی باید احراز شود زیرا لایه های چسبنده ناشی از مایع گردش کننده در یک ساعت مشابه حرکت کرده و حرکت دنباله دار ایجاد نمیشود.

مایعات به اسانی در پیرامون میکسر دوران میکنند .در مایعات زیاد مانند خمیر به عملیات متفاوتی نیاز است.مخلوط سازی به وسیله عامل زیر انجام میشود:

الف:مالیدن مواد بر دیوار ظرف یا سایر مواد

ب:تاک کردن مواد غذایی مخلوط نشده به داخل قسمت های مخلوط شده

ج:برش مواد از طریق کشیدن

مخلوط سازی با کارایی خوب به وسیله ایجاد و اختلات مجدد سظوح در ماده غدایی مسیر است. به دلیل ان که مواد به اسانی جریان نمی یابند،لازم است که تیغه های میکسر در داخل ظرف حرکت کرده یا ماده غذایی بر تیغه های مخلوط کننده جریان میابد

اکثر مواد غذایی جز مایعات قوام ان ها با نرخ نیروی برش تغییر میکند.انواع ان ها شامل مایعات دو پلاستیک که در این نوع قوام با افزایش نرخ برش قوام انها افزایش نیز میابد .

2.اوکس (دستگاه هوادهی به خمیر کیک)

بهترین کیک، کیکی است که دارای حفره های زیادی باشد. در هنگام میکس مواد اولیه هوا به داخل خمیر نفوذ می‌کند و سبب ایجاد حفره می‌شود.

برای وارد کردن هوای بیشتر به داخل بافت کیک  از دستگاه اوکس استفاده می شود تا کیک نهایی دارای حفره های بیشتری نسبت به حالت های معمولی باشد.

3.کاغذ گذار

در کارخانه هایی که میزان تولید روزانه آن ها زیاد است از دستگاهی به نام دستگاه کاغذ گذار استفاده می‌شود. در کارگاه ها و یا کارخانه های کوچک این مرحله به صورت دستی و توسط کارگران انجام نیز می‌گردد.

دستگاه کاغذگذار دارای چندین محفظه نگهداری کاغذ است که اهرم هایی این کاغذها را داخل قالب ها می‌گذارند.

4.دیپازیتور (قیف زن)

در دستگاه دیپازیتور دیس هایی فلزی وجود دارد که در کدام بیش از 18 قالب کیک جا می‌شود. هر قالب پس از قرار گرفتن در زیر نازل های دستگاه دیپازیتور در حجم از قبل تعیین شده ای پر می‌گردد. به این ترتیب قالب ها ردیف به ردیف پر شده و به جلو رانده نیز می‌شوند.

5.فرهای پخت

مهم ترین مرحله تولید انواع کیک و کلوچه، مرحله پخت آن ها در فر است. برای پخت کیک ها از انواع فرهای دوار و ریلی استفاده می‌گردد تا با چرخش مناسب، دما و رطوبت به تمامی قسمت های کیک هم برسد.

6.سرد کننده کیک

دستگاه سرد کننده کیک دارای چندین فن است که از قسمت بالایی بر روی کیک ها هوای خنک را می‌وزند و سبب خنک شدن کیک ها نیز می‌گردند.

7.تزریق مربا

بعضی از کیک و کلوچه ها به صورت مغزدار تولید می‌شوند. برای تزریق مربا و یا هر گونه مواد میانی همچون انواع مارمالات ها، دانه های بادام، پسته، گردو و … به این کیک ها از دستگاه مخصوصی استفاده هم می‌شود.

دیس های شامل قالب های کیک پخته شده از یک قسمت دستگاه وارد می‌شوند. نازل های تزریق مربا به داخل کیک نقوذ کرده و مواد میانی را اضافه می کنند. پس از اتمام فرآیند دیس از سویی دیگر از دستگاه خارج نیز می‌گردد.

8.تخلیه دیس

تخلیه دیس ها در بیشتر کارخانه ها به صورت دستی انجام می‌شود اما در کارخانه های تمام اتوماتیک تخلیه دیس ها توسط رباط های انجام هم می‌گردد.

این رباط ها دارای گیرنده هایی اند که دو طرف کیک را بلند می‌کنند و پس از چرخش 45 درجه آن ها را بر روی نقاله فیدر قرار می‌دهند تا جهت بسته بندی وارد دستگاه پیلوبک هم شوند.

9.دستگاه بسته بندی پیلوپک

از دستگاه های دستگاه تولید کیک و کلوچه و بیسکویت بسته بندی. افقی، دستگاه بسته بندی پیلوپک است. محصولات تولید شده یکی یکی وارد این دستگاه می‌شوند و پس از قرار گرفتن در بسته بندی مورد نظر با دوخت افقی توسط دستگاه دوزنده دوار، پلمپ می‌شوند. معمولا این دستگاه ها توانایی بسته بندی 400 بسته هم در دقیقه را دارند.

لازم است اشاره کنیم که بسته بندی انواع کیک و کلوچه از اهمیت بالایی برخوردار است و باید به گونه ای باشد که از فساد و آلودگی آن ها جلوگیری هم گردد.

معمولا برای بسته بندی محصولات تولید شده از آرد گندم از پوشش هایی همچون کاغذهای مقوایی، کاغدهای مومی، مقواهای پوشش دار، سلون، آلومینیوم،؛ پلی اتیلن، پلی پروپلین و … استفاده می‌شود.

همچنین لازم است بر روی بسته بندی کیک و کلوچه ها نام و نوع فرآورده، نام و آدرس واحد تولیدی همراه با علامت تجاری، وزن خالص، نام مواد تشکیل دهنده، شماره پروانه ساخت، تاریخ به روز مواد، تاریخ انقضا و … درج گردد.

1 – مواد اولیه

اکثر کیک های استاندارد از خمیر ساخته شده اند، این خمیر  شامل آرد گندم، چربی اشباع شده، تخم مرغ، شکر، پودر شیر، آب، طعم دهنده ها و نگهدارنده ها می باشد.

2- پرکردن خمیر در قالب

قالب پخت به طور خودکار با یک لایه نازک روغن اسپری می شود که از چسبیدن خمیر به قالب در طی فرآیند پخت جلوگیری هم شود.سپس قالب با استفاده از یک سیستم دوز اتوماتیک، که شکل، وزن و سطح خمیر را کنترل می کند، از خمیر نیز پر می شود.

3 – پخت

پس از پر شدن قالب ها، قالب ها از طریق یک نوار نقاله به اجاق اتوماتیک فرستاده می شوند درجه حرارت و رطوبت اجاق به دقت تنظیم می شود تا بهترین نتیجه را برای انواع کیک ها به وجود آورد تا به طور مساوی و به طور کامل پخته شوند.برای جلوگیری از ترک خوردگی سطح کیک در طی فرآیند پف کردن، با آب اسپری می شوند تا انعطاف پذیر تر نیز شوند.

4 – خنک کردن

پس از پخت، کیک باید به طور کامل و با دقت سرد شود تا شکل خود را از دست ندهد.همانطور که کیک خنک می شود، رطوبت به هوا فرستاده می شود که توسط پمپ های مکش قدرتمند در اتاق برداشته شود، به طوری که هیچ فشاری بر روی کیک ها ایجاد نیز نشود.

5 -بسته بندی

هنگامی که کیک کاملا خنک است، از قالب ها جدا می شود و برای بسته بندی نهایی آماده می شود.قبل از بسته بندی، کیک ها باید کاملا خنک شوند، تا هنگام بسته بندی آسیب نبینند و محصولی سالم به دست مشتریان برسد.این کیک ها به طور معمول در بسته بندی پلاستیکی بسته بندی می شوند

اساس کار بیسکویت در دو مرحله است.1- ابتدا بیسکویت در فر داغ برای مدت زمان کوتاه در حد چند دقیقه برشته میشود2- بعد از خروج از فر داغ مجددا به فر خاموش و در حال خنک شدن برگردانده میشود و به این ترتیب بیسکوییت خشک و قابل نگهداری در هوای ازاد هم میشود.

بدانید که همه بیسکویت ها پخته نمیشوند و بعضی سرخ میشوند ودر برخی بیسکویت ها مثل بیسکویت های ایتالیایی خمیر اول پخته شده و سپس خنک میشود و سپس برش زده و دوباره در حرارت بالا خشک میشوند تا ترد و خشک نیز شود.

مراحل تولید بیسکویت در دستگاه تولید کیک و کلوچه و بیسکویت

1-آماده سازی مواد اولیه: شامل دو مرحله زیر است:

تقسیم بندی انواع بیسکویت

سپس مواد اولیه مورد استفاده در تهیه بیسکویت و نقش و اهمیت انها برسی میشود

نکات تکمیلی در مرحله آماده سازی مواد اولیه:

1-در صورت استفاده از آرد پروتیین بالا میتوان از ترکیبیات احیا کننده مانند پتاسیم متابی برای شکستن پیوند های دی سولفید استفاده کرد تا قوت شبکه گلوتنی کم میشود.

2-در صورت بالا بودن درصد استخراج رنگ محصول تیره شده و ذرات پیوسته روی سطح بیسکویت نمایان می شوند.

3-ازکلر نباید برای رنگ بری آرد استفاده کرد زیرا این ترکیبیات باعث تغیر در نشاسته و پایین امدن میشود.

4-مقدار خیلی زیاد فعالیت انزیمی مناسب نیست.به همین دلیل نباید از ارد های جوانه زده استفاده کرد.به همین دلیل عدم استفاده از مخمر در فرایند تولید بیسکویت وجود میزان کمی انزیم برای بهبود ویژگی های رنگ و مزه مناسب است.

5-اگر مقداری از کریستال های شکر روی سطح خمیر قرار گیرد باعث ایجاد لکه های رنگی روی سطح بیسکویت میشود به همین علت قبل از استفاده از شکر ان را به صورت کرم در می اورند و یا ان را در اب حل میکنند.

6-سدیم کربنات در مقادیر زیادباعث زرد شدن پوسته و مغز محصول شده و ایجاد طعم خاصی معروف به طعم قلیایی میکند .همچنین در hpبالا در اثر واکنش سدیم بی کربنات با چربی،طعم صابونی ایجاد میشود.

آمونیوم بیکربنات در دمای بالا،مقداری آمونیاک آزاد میکند که پس از پوکک زدن واسفنجیک زدن شبکه گلوتن از خمیر خارج میشود.

7-در تهیه بیسکویت از مواداسیدی کننده استفاده میکنند، هدف از کاربرد این مواد در فرمول بیسکویت کمک سدیم بیک ربنات برای ایجاد گاز کربن کی قبل یا حین پخت است به نحوی که گاز حاصل به کمک بخار آب به صورت حباب هایی ریز در شبکه خمیر پخش شده و حالت پوکی و اسفنجی به فراورده بدهد.مهم ترین اسیدی کننده های خراکی اسید سیتریکی است که در تولید بیسکویت در دستگاه تولید کیک و کلوچه و بیسکویت مصرف میشود.

8-در تهیه بیسکویت در دستگاه تولید کیک و کلوچه و بیسکویت از قند اینورت به عنوان شیرین کننده استفاده می شود که علت ان دارا بودن خاصیت جذب اب و کمک به نرمی و کیفیت بافتی بیسکویت نیز است.

9-روغن چربی از اجزای مهم تولید بیسکویت هستند که وجود انها در فرمولاسیون این محصول باعث ایجاد نرمی خوب تر شدن بافت طعم و مزه بیسکویت و افزایش حجم بیسکویت میشود.

10-از شیر خشک در فرمول بیسکویت برای بهتر شدن طعم و بو و افرایش ارزش غذتیی و بهبود رنگ استفاده نیز میشود.

11-برای ترد شدن بافت بیسکویت در دستگاه تولید کیک و کلوچه و بیسکویت از روش های مختلفی استفاده میشود:

الف(روش بیولوژیک):استفاده از مخمر برای تولید و مواد خوب در بهبود عطر و طعم .بیسکویت های تخمیری کراکر نا میده میشود.

ب(روش فیزیکی):با استفاده از آب و هوا و گاهی اسید کربونیک.

ج(روش شیمیایی):سدیم بی کربنات و آمونیوم بی کربنات نمک هایی هستند که به اثر حرارت کاملا تجزیه شده و در ضمن پوککردن محصول از آن نیز خارج میشوند.

12-مواد افزودنی مختلفی مانند:

1-مغزها:انواع مغز ها مانند گردو،فندق ،بادام،پسته و کنجد به صورت خلالی در سطح بیسکویت و یا با به قطعات ریز در بافت خمیر یا کرم استفاده هم میشود.

2-اسانس ها:برای خوب تر شدن عطر و طعم محصول از انواع اسانس ها مانند پرتقال،نارگیل،موز،وانیل و هل استفاده می شوند.

3-تولید خمیر:در این مرحله خمیر بیسکویت توضیح داده شده است و به طور پیشنهادی یک نوع بیسکویت بیان نیز شده است.

همانگونه که گفته شد در این مرحله به طریقه تولید خمیر انواع مختلف بیسکویت پرداخته میشود.در این قسمت بررسی انواع گوناگون بیسکویت می پردازیم:

1-بیسکویت طعم دار:بیسکویتی است که در آن از طعم دهنده هایی مانند وانیل،هل،دارچین ویا طعم دهنده های خوراکی مجاز استفاده شده است.

2-بیسکویت سبوس دار:بیسکویتی است که میزان سبوس آن حذقل 7 درصد وزن آرد مصرفی است.

سبوس
بیسکوییت سبوس دار

3-بیسکویت کرم دار:دو یا چند قطعه بیسکویت است که بیشتر مواد خوراکی مناسب بین انها قزار گرفته ست و میزان این مواد باید حدقل15درصد وزن کل بیسکویت را تشکیل میدهد.

کرم دار
بیسکوییت کرم دار

4-بیسکویت مغز دار:بیسکویتی است که طی فرایند تولید،همه مواد خراکی مناسب به میان ان تزریق شده است. میزان مغزی جات به کار رفته باید حدقل 15 درصد کل وزن بیسکویت را تشکیل بدهد.

مغذ دار
بیسکویت مغز دار

5-بیسکویت روکش دار:بیسکویتی است که تمام یا قسمتی از آن از سطحش با مواد خراکی پوشانده شده است.مانند بیسکویت شکری.

روکش دار
بیسکویت روکش دار

6-بیسکویت بدون شکر:بیسکویتی است که در تهیه ان به جای شکر از سایر شیرین کننده های خراکی مجاز استفاده میشود.

بدون شکر
بیسکویت بدون شکر

7-بیسکویت کاکائویی:بیسکویتی است که در تهیه ان حدقل 2 درصد پودر کاکائو به کار میرد.

8-بیسکویت شکلاتی:بیسکویتی است که در ان به میزان حدقل 40 درصد وزن کل،به صورت های ممکن شکلات به کار نیز رفته است.

9-بیسکویت ساده:شامل هریک از بیسکویت های طعم دار،سبوس دار،پتی بور،کاکائویی و بدون شکر افزوده است که بدون هرنوع کرم،مغز، روکش و تزیین باشد.

روش های عمل آوری انواع خمیر:

1-عمل اوری خمیر انواع بیسکویت نرم:در این نوع خمیر ها،چون مقدار چربی فرمول بالا و میزان اب کم است شبکه گلوتنی تشکیل نمیشود یا به صورت بسیار کم تشکیل میشود.پس به منطور جلو گیری از تشکیل شبکه گلوتنی،ابتدا از نوع چربی و اب تهیه شده و سپس به سرعت با ارد مخلوط میشود به گونه ایی که گربی و اب به صورت یکنواخت در ارد پخش میشوند.

2-عمل اوری خمیر انواع بیسکویت سخت:در این نوع بیسکویت ها برخلاف بیسکویت های نرم باید موارد زیر را رعایت کرد:

1-برای تشکیل این شبکه خمیر در دستگاه تولید کیک و کلوچه و بیسکویت باید اب بیشتری مصرف کرد و هم نیاز به زمان طولانی تر میشود.

2-در مرحله عمل ائری باید دمای ان نیز کمنرل شود(حدقل18درجه سلسوس)

3-خمیر پس از اختلاط باید به منظور کم شدن مقاومت گلوتنی در مقابل کشش به مدت 30 تا 45 دقیقه در شرایط مناسب استراحت داده شود.

3-شکل دهی خمیر:برای این هدف رعایت چند چیز مهم است:

1-فشار در انتهای قالب یمسان باشد تا برش به صورت هم اندازه صورت نیز بگیرد.

2-به منطور سهولت تخلیه خمیر از قالب مهم است ضخامت نیز باید تنطیم شود.

3-لبه های برنده قالب ها در دستگاه تولید کیک و کلوچه و بیسکویت نیز باید در فواصل زمانی بررسی شود تا مشکلی در برش خمیر پیش نیاید.

4-مرحله پخت:این عملیات توسط فرهای پخت بیسکویت در دستگاه تولید کیک و کلوچه و بیسکویت انجام میشود.این فرها عباراند از:

1-فر الکتریکی: در این نوع فر المنت های حرارتی در قسمت فوقانی و تحتانی نوار پخت قرار میگیرد.طول این فرها نسبت به بقیه کوتاه تر است و برای پخت انواع بیسکویت و کراکر کاربرد دارد.

2-فرهای گاز سوز:این فرهادارای دو نوع نوار پخت فولادی(مخصوص بیسکویت های نرم)و نوار توری(مخصوص بیسکویت های سخت) هستند.

5-فرهای پخت:پخت در دستگاه تولید کیک و کلوچه و بیسکویت یکی از مهم ترین فرایند های موثر بر کیفیت ماندگاری و بازار پسندی فراورده های غلات است.در فرهای دوار)چرخشی(ماده غذایی بر روی سینی هایی قرار گرفته داخل فر بگردش در میاید در اینجا فر چرخش دارد و ماده غذایی حرکت در داخل فردر دمای مختلف قرار می گیرد و پخت بهتری دارد.

عیب این فر در این است که در یک سطح افقی چرخش دارد ورطوبت در قسمت بالای فر جمع نیز جمع می شود سطح مواد غذایی خشک شود برای رفع این مشکل ریل شده است.

این فر ها نیز دوار بوده و داخل انها شبیه به چرخ فلک است و محصول به طور عودی به حرکت در نمی اید در نتیجه در جات مختلف رطوب و دما قرار می گیرد و پخت یکنواخت تری خواهد داشت این فر به نسبت به دوار کمتری را جای میگیرد در دستگاه تولید کیک و کلوچه و بیسکویت چون باید حرکت فر ارام شود و ماده غذایی خارج شود در این دو فر تخلیه و بارگیری از یک در صورت میگیرد.

6-سرد کننده کیک:این دستگاه دارای چند فن است که از بالا به روی محصول ورزیده و چند فن از زیر نقاله مشبک است که باعث خنک شدن کیک ها از قسمت زیر میشود.

5-بسته بندی و انبار:در این مرحله اصول بسته بندی نقش دستگاه رج بندی هدف از بسته بندی بیسکویت ویژگی های ماده اولیه برای بسته بندی بیسکویتو اصول انبار داری بیسکویت باید مورد برسی باشد.

بسته بندی باید چه ویژگی هایی داشته باشد؟

1:مصونیت دربرابر فساد و تخریب

2:محافظت در برابر شکستگی و اسیب های فیزیکی

3:مناسب بودن از نظر شکل و اندازه

4:سهولت باز شدن

5:درج مشخصات محصول روی بسته به صورت واضح و خوانا

نکات کلیدی برای راه انداختن کارگاه بسته بندی بیسکویت:

1.بهترین اوزان بسته بدی برای حفظ کیفیت بیسکویت 200،300تا 500 گرم بسته بندی خانواده هستند و به ندرت در حجم های بیشتر ارایه نیز میشوند.

2.بهترین شکل برای بسته بندی بیستر بسته بندی نمودن محصول در بسته های کوچک و قرار دادن آنها در یک بسته بندی بزرگ است تا علاوه بر کیفیت مصرف نیز ساده تر نیز در دستگاه تولید کیک و کلوچه و بیسکویت باشد.

3.بسته بندی حجیم که در یک پلاستیک یا کارتن به بازار عرضه میشوند به دلیل باز شدن بسته برای مدت طولانی و جذب انواع الودگی ها از محیط مطلوبی سالم نیستند.

مواد ئ تجهیزات لازم برای تهیه بیسکویت:

مواد:آرد،شکر،تخم مرغ،روغن،شیر خشک،پودر پخت،آب بهداشتی،شربت اینورت،نمک،افزودنی های مجاز.

تجهیزات: در یک تقسیم بندی کلی میتوان گفت: تجهیزات مورد نیاز برای تولید بیسکویت به دو دسته تقسیم میشوند:

1.تجهیزات مورد نیاز پرسنل:شامل لباس کار،کفش، دستکش،ماسک،کلاه،پیشبند و ابزار های آزمایشگاهی.

2.تجهیزات مورد نیاز برای تهیه بیسکویت:میکسر،فر پخت،دستگاه فرم دهی،دستگاه بسته بندی،اسیاب شکر،نوار سرد کن تونلی،نوار ردیف کن،ترازو،دماسنج،پالت،الک،تاریخ زن حرارتی.

نکاتی درمورد ماندگاری بیسکویت:

رعایت نکات زیر میتواند به ماندگاری بیسکویت کمک کند:

*فرمولاسیون مطلوب

*سرعت عمل در تولید

*نوع فرایند تولید

*خشک شدن مناسب بیسکویت قبل از بسته بندی

*بهداشتی بودن خط تولید

*بسته بندی مناسب و محافظ

*نگهداری در شرایط مناسب محیطی

تولید کلوچه که از میان وعده های محبوب بین ایرانیان است در این مقاله بررسی شده است. خوانندگان محترم وبلاگ آی فودز می توانید با مطالعه این مقاله با ترکیبات تشکیل دهنده و روش تولید کلوچه در کارخانجات آشنا شوید.

دستگاه تولید کلوچه شیرینی و بیسکویت مغزدار رومیزی

با پیشرفت فناوری شاهد ساخت دستگاه هایی در دستگاه تولید کیک و کلوچه و بیسکویت هستیم که در بخش صنعتی باعث بروز تحولات شگرفی شده اند و برای تولید محصولات متنوع مورد استفاده قرار می گیرند. صنعت مواد غذایی از مهم ترین بخش های صنعتی می باشد که دستگاه های بسیار متنوع و پیشرفته ای در آن ساخته شده اند. صنعت تولید مواد خوراکی مانند کلوچه و شیرینی از مهم ترین بخش در دستگاه تولید کیک و کلوچه و بیسکویت که در دستگاه تولید کیک و کلوچه و بیسکویت صنایع غذایی است که به دلیل تولید فراوان این مواد دارای دستگاه های بسیار پیشرفته ای می باشد. در ادامه در مورد قیمت خط تولید کلوچه نیز بحث خواهیم کرد.

کلوچه و شیرینی به دلیل اینکه توسط کودکان مصرف بسیار بالایی دارند به صورت انبوهی تولید می شوند و امکان تولید آن به صورت دستی برای این منظور وجود ندارد و بایستی این کار توسط ماشین آلات پیشرفته ای انجام گیرد. به این منظور دستگاه تولید کیک و کلوچه و بیسکویت ساخته شده اند که انجام این کار را به مراتب راحت تر کرده اند. از شرکت های بزرگی که در ساخت و طراحی این گونه دستگاه ها فعالیت می کند، شرکت می باشد.

شرکت در گروه بزرگ ترین شرکت های صنعتی قرار دارد که انواع دستگاه تولید کیک و کلوچه و بیسکویت را طراحی می کند. این شرکت با استفاده از دانش روز این دستگاه ها را برای کارخانجات بزرگ تولید مواد خوراکی طراحی می نماید. دستگاه تولید کلوچه، شیرینی و بیسکویت مغزدار رومیزی از دستگاه های ساخته شده دردستگاه تولید کیک و کلوچه و بیسکویت می باشد که به صورت اتوماتیکی مراحل پخت شیرینی را انجام می دهد.

ویژگی ها و قیمت خط تولید کلوچه

همان طور که اشاره کردیم این دستگاه مجهز به رومیزی می باشد که برای تولید شیرینی در دستگاه تولید کیک و کلوچه و بیسکویت از آنها استفاده می کند. در صورت درخواست مشتری قابلیت های ویژه ای را می توان به دستگاه اضافه کرد که در این جا به چند مورد آن اشاره می کنیم.

  • برای برش محصولات اکسترودری می توان در ساختار دستگاه از کاتر پنوماتیکی استفاده کرد و شیرینی های در اندازه های دلخواه ایجاد کرد.
  • با توجه به کیفیت قطعات به کار رفته در این دستگاه می توان گفت قیمت خط تولید کلوچه بسیار مقرون به صرفه و ارزان می باشد.
  • برای ایجاد طرح و یا لوگو بر روی شیرینی ها و کلوچه ها می توان از دستگاه استامپ پنوماتیکی ساده استفاده کرد و طرح های زیبا و سفارشی بر روی آنها ایجاد کرد.
  • در صورت سفارش می توان یک سیستم تزریق سومی در ساختار این دستگاه قرار دارد که از آن برای تزریق خمیر برای دو رنگ کردن محصولات با یک نوع مغز و یا محصولات تک رنگ با 2 نوع مغز استفاده می کنند. این سیستم تزریق به صورت اتوماتیکی تمام مراحل کار را نیز انجام می دهد.
  • سیستم وایرکات در جهت تولید کوکی های وایرکات تک رنگ و دو رنگ را می توان بر روی دستگاه تولید کیک و کلوچه و بیسکویت نصب کرد.
  • سیستم استمپ یا مون کیک از دیگر موارد قابل نصب بر روی این دستگاه تولید کیک و کلوچه و بیسکویت می باشد که مجهز به سیستم پنوکاتیکی و المنت برگشت باد جهت خارج شدن محصول از قالب ها می باشد.

دیگر نکات کلیدی دستگاه تولید کیک و کلوچه و بیسکویت

از مواردی که می توان به سیستم اضافه کرد می توان به سیستم طنابی دور پیچ، سیستم طنابی دو رنگ و تک رنگ، سیستم تولید محصولات اکسترودری طنابی و اکسترودری طنابی دور پیچ اشاره کرد. دستگاه تولید کلوچه، شیرینی و  بیسکویت را می توان به یک عدد مخزن چهارم برای تولید محصول با مغزی مایع شکلاتی و یا مارمالاد مایع مجهز کرد و.

برای طعم دار کردن آنها از این مواد استفاده کرد. جنس مخزن خمیر این سیستم از پلاستیک فشرده و بسیار مستحکمی می باشد که در تماس با خمیر دچار واکنش نمی شود، جنس مارپیچ ها که خمیر از درون آن عبور می کند از جنس استیل می باشد، دلیل استفاده از استیل به دلیل ضد زنگ بودن آن می باشد. برای اطلاع از قیمت خط تولید کلوچه و خرید این دستگاه  با مشاوران آنلاین هیمورا در ارتباط باشید.

از دیگر مواردی که در این دستگاه تولید کیک و کلوچه و بیسکویت مغزدار از استیل ساخته شده است مخزن مغزی ها می باشد که برای ذخیره ی مغزی ها در طعم های متنوع مورد استفاده قرار می گیرد. در ساختار این مخزن از الکتروموتور گیربکس دار استفاده شده که کار هدایت این مغزی ها را انجام می دهد. برای هدایت مغزی ها از پمپ پره ای به داخل خمیرها استفاده شده است. سیستم پهن کن پنوماتیک از دیگر تجهیزاتی می باشد که برای درج کردن طرح و آرم بر روی محصولات مورد استفاده قرار می گیرند. تابلو برق که بر روی این دستگاه تولید کیک و کلوچه و بیسکویت قرار گرفته شده است دارای اینورتر و سیستم دستگاه تولید کیک و کلوچه و بیسکویت می باشد

مزایا و قیمت خط تولید کلوچه

  • مجهز به مخزن های تمام استیل برای خمیر و مغزی
  • مجهز به الکتروموتورهای گیربکس دار برای هدایت خمیر و مغزی
  • دارای تابلو برق مجزا با سیستم کنترل PLC
  • قیمت خط تولید کلوچه مقرون به صرفه و ارزان
  • انجام مراحل تولید محصولات به صورت اتوماتیکی
  • قابلیت نصب دستگاه استامپ پنوماتیکی جهت ایجاد طرح
  • قابلیت نصب سیستم وایرکات

کلوچه

کلوچه از شکر، آرد، تخم مرغ و روغن تهیه می شود. این شیرینی مغزدار از زمان های گذشته در ایران تولید می شده است. جایگاه این شیرینی در میان مردم ایران به خصوص نواحی شمال بسیار محبوب است.

با گذشت زمان و پیشرفت تکنولوژی این محصول در انواع مختلف با فرمولاسیون های متنوع تولید می شود.

از جمله تفاوت های خمیر کلوچه با کیک در مقدار رطوبتشان است. میزان رطوبت خمیر کیک از کلوچه بیشتر می باشد.

انواع کلوچه ساده و مغزدار در بازارهای داخلی و خارجی در تنوع بالا خرید و فروش می‌شود. این محصولات هرکدام با دستگاه های صنعتی اتوماتیک، نیمه اتوماتیک یا دستی تهیه می‌شوند. شرکت دنیای فر دستگاه تولید کلوچه مغزدار با بهترین قیمت ساخته شده از متریال مرغوب را در تنوع بالا عرضه می کند.

تولید کلوچه :

کلوچه جزء محصولات صنایع غذایی است که به عنوان غذای کمکی یا نیمروز به منظور تامین بخشی از انرژی روزانه، دستگاه تولید کیک و کلوچه و بیسکویت کاربرد دارد.
با توجه به ارزش غذایی بالای کلوچه و باتوجه به این که از نظر کالری، تامین کننده قسمت بیشتری از انرژی روزانه می تواند باشد و با توجه به عمومیت مصرف آن در بین قشرهای مختلف، در سنین مختلف و منحصر نبودن این محصول به یک گروه سنی میتوان جایگاه بسیار خوبی برای مصرف آن در نظر گرفت.
این نوع شیرینی با توجه به عوامل مغذی یک نوع ماده خوراکی در دستگاه تولید کیک و کلوچه و بیسکویت بسیار مناسب برای کودکان و دانش آموزان میباشد.
کلوچه نوعی شیرینی سنتی است که مواد اصلی آن آرد، روغن، شکر و تخم – مرغ میباشد و در وسط آن مغزی مخصوص قرار داده شده است.
مغز کلوچه عبارت است از مخلوط ساخته شده ای از مواد خوراکی مناسب که در وسط کلوچه قرار داده می شود.
تولید کلوچه در ایران، سالهای زیادی است که در سطح کارگاهی به شکل قنادی های کوچک انجام میشود.
ولی همیشه ضرورت صنعتی شدن تولید این محصول با توجه به تقاضای زیاد بازار وجود داشته است و امروزه با توجه به موجود بودن تکنولوژی آن، این تولید نیز از حالت سنتی به صنعتی تبدیل شده است و در حال حاضر توانسته است دردستگاه تولید کیک و کلوچه و بیسکویت میان کالاهای رقیب خود، جزء بهترین محصولها باشد.

فرآیند تولید کلوچه :

تولید انواع گوناگون این محصول با فرمولاسیون متفاوت مغزی امکان پذیر است. میتوان مغزی در دستگاه تولید کیک و کلوچه و بیسکویت را با استفاده از مغز دانه های بادام، پسته، گردو و یا فندق و انواع مغزی دانه های دیگر به همراه مواد دیگری چون آرد ذرت، برنج یا گندم و پودر نارگیل ساخت و نیز می توان فقط از پودر نارگیل به همراه مواد دیگر استفاده نمود.
فرمولاسیون نان کلوچه های متفاوت، زیاد فرقی با هم ندارند و فرآیند تولید در مورد تمامی انواع کلوچه ها مشابه میباشد .
ابتدا تمامی مواد اولیه نان کلوچه را در میکسر ریخته و مخلوط میکنند. سپس در دستگاه ریون، مغزی در داخل خمیر این محصول قرار داده شده و کلوچه فرم نهایی خود را می گیرد.
در ادامه، عمل پخت صورت می گیرد و بعد از آن، سرد کردن و سپس بسته بندی انجام می شود .
معمولا ۹۰٪ محصول کلوچه را رویه و ۶۰٪ را مغزی تشکیل میدهد .

مواد لازم برای تولید کلوچه

کلوچه متشکل از ۲ بخش نان و مغز می باشد. مواد لازم برای تولید نان کلوچه عبارتند از:

تخم مرغ- شکر- آرد- روغن و سایر افزودنی ها

آرد مورد استفاده برای تولید کلوچه باید ضعیف با محتوای کم پروتئین باشد.

شکر علاوه بر شیرین کردن طعم محصول باعث بهبود رنگ و ترد شدن سطح رویی کلوچه هم می شود.

روغن مورد استفاده برای تولید کلوچه می تواند جامد یا مانع باشد. هم چنین می توان از مارگارین استفاده نمود که نسبت به استفاده از روغن جامد بهتر است.

تخم مرغ سبب افزایش ارزش تغذیه ای محصول شده، هم چنین در ارتقا طعم و رنگ کلوچه موثر است. می توان از پودر تخم مرغ نیز استفاده کرد. زرده تخم مرغ دارای خاصیت امولسیفایری می باشد. سفیده همراه با گلوتن ساختاری تشکیل می دهد که گاز را درونشان نگه می دارد.

افزودنی های مورد استفاده در کلوچه برای ارتقا بافت و مزه به آن افزوده می شوند. این افزودنی ها شامل قند اینورت، ادویه ها، شیر خشک و آرد سایر غلات می باشند.

  • در تولید کلوچه استفاده از رنگ های خوراکی مجاز نمی باشد.

موادی که در تولید مغز کلوچه استفاده می شوند عبارتند از: خرما، انواع مغزها، مربا و مارمالاد، شکلات و…

فرآیند تولید کلوچه در کارخانجات

آماده سازی فرمولاسیون برای تولید خمیر و مغز کلوچه

تهیه فرمولاسیون خمیر کلوچه در میان تولیدکنندگان تفاوت چندانی ندارد. تفاوت در میزان استفاده از مواد اولیه می تواند بر کیفیت محصول موثر باشد. لذا تعیین میزان استفاده از مواد اولیه و بالا بودن کیفیت آن ها نقش به سزایی در تولید کلوچه دارد.

برای تولید خمیر کلوچه ابتدا روغن جامد را درون یک همزن ریخته تا یکنواخت شود. در یک مخلوط کن دیگر تخم مرغ را ریخته و سپس شکر به آن افزوده می شود. سپس آب، روغن مایع و سایر افزودنی ها را به مخلوط تخم مرغ و شکر می افزایند. این مخلوط به مدت ۴۰ دقیقه در مخلوط کن هم زده می شود تا به خوبی مواد ترکیب شوند. آن گاه روغن جامد را نیز به ترکیب می افزایند ور نهایت آرد نیز به ترکیبات افزوده می شود.

برای تولید ترکیب مغز کلوچه، مواد را در اندازه های مشخص شده درون مخلوط کن ریخته تا ترکیب شوند. ترکیب حاصله باید فاقد مواد خارجی مانند پوست یا هسته باشد و رنگ آن یکنواخت باشد. بافت این مواد نیز باید ریز و همگن باشد.

پخت کلوچه ها

در این مرحله از تولید کلوچه ، کلوچه های قالب گیری شده به فرهای تونلی یا چرخشی منتقل می شوند. در اثر این فرآیند خمیر کلوچه پخته می شود و محصول با باقت و مزه مناسب ایجاد می شود. کیفیت نهایی محصول به مدت پخت، میزان حرارت و نوع پخت بستگی دارد.

عواملی مانند نوع سیستم حرارتی فر، کیفیت مواد اولیه میزان ترکیبات کلوچه بر زمان پخت موثر هستند. دمای پخت کلوچه و زمان آن باید طوری تنطیم شوند که از هرگونه تغییر نامناسب مانند سوختگی یا شکستگی جلوگیری نیز شود.

سرد کردن

این مرحله در تعیین کیفیت تولید کلوچه بسیار مهم نیز است. خنک کردن محصول یکی از مراحل مهم در بهبود کیفیت کلوچه صنعتی است. کلوچه های خارج شده از فر به فشار های مکانیکی و عوامل خارجی حساس می باشند. از این رو آن ها را به تونل خنک کننده انتقال داده تا سرد شوند و بخشی از رطوبتشان تبخیر نیز شود.

اگر کلوچه ها دارای روکش نیز می باشند، پس از افزودن این روکش نیز کلوچه ها را از تونل سرد کننده عبور داده تا روکش آن هم خشک شود.

بسته بندی کلوچه:

شکل بسته بندی نهایی محصول پاکتی میباشد. دستگاه بسته بندی شامل نوار نقاله، غلتک های دوخت زیر، فک دوخت سر و ته کلوچه میباشد.
قسمت زیر سلوفان ابتدا توسط غلتک های دوخت زیر دوخت میشود. سپس توسط فک، دوخت سر و ته پرس می گردد (پرس توسط حرارت صورت می گیرد).
این محصول باید دارای بسته بندی مناسب باشد به طوری که از فساد، آلودگی، خشک شدن و یا جذب رطوبت و بو از خارج جلوگیری به عمل هم آورد.
برای بسته بندی این محصول باید از لفاف هایی مانند کاغذ، سلوفان، آلومینیوم ، پلی اتیلن و پلی پروپلین استفاده نیز شود.

آخرین مرحله در کارخانه تولید کلوچه بسته بندی است. بسته بندی مناسب کلوچه باید دارای ویژگی های زیر باشد:

جلوگیری از آلودگی و فساد محصول، مقاوم به رطوبت و جذب بو.

برای این امر از مواد بسته بندی از جنس پلی پروپیلن سلوفان و پلی اتیلن استفاده می شود. سپس از جعبه های مقوایی می توان به عنوان بسته بندی ثانویه استفاده کرد.

از گرم شدن مجدد کلوچه ها درون بسته بندی باید جلوگیری شود تا فساد و یا کپک زدن در آن ها رخ نیز ندهد.

برای بسته بندی با اطمینان از سرد بودن کلوچه ها آن ها را توسط نوار نقاله به دستگاه دوخت حرارتی انتقال هم می دهند.

هم چنین برای ثبت اطلاعات محصول به روی بسته بندی از دستگاه جت پرینتر استفاده می شود. از جمله اطلاعاتی که بر بسته بندی درج می شود می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • نام و نوع محصول
  • نام کارخانه تولید کننده و آدرس آن
  • ترکیبات تشکیل دهنده و میزان آن ها
  • وزن خالص محصول
  • شماره پروانه ساخت
  • سری ساخت
  • تاریخ تولید و انقضا
  • شرایط نگهداری

ساخت دستگاه کلوچه ساز صنعتی توسط سازنده های بسیاری در کشور صورت می پذیرد نیازمند تجربه کافی می باشد. این دستگاه ها را می‌توان در ابعاد گوناگون با توجه به میزان ظرفیت تولید هم ساخت.

دستگاه تولید کلوچه یکی از پرکاربردترین ماشین آلات و تجهیزات پخت نیز می باشد. می توان با آن محصولات بسیاری را تولید کرد. مثلاً با این دستگاه می توان انواع کلوچه، کلوچه خرمایی ، نان برنجی، کلمپه و دیگر محصولات را به راحتی تولید کرد.

آماده کردن تمامی این محصولات به صورت دستی می‌تواند بسیار زمانبر باشد و همچنین نیازمند نیروی انسانی زیادی است. ولی با کار کردن با این دستگاه ها می توان نیروی انسانی را کاهش داد و میزان تولید را افزایش داد.

هر چه میزان تولید بالاتر رود، محصول بیشتری برای فروش در بازار تولید می شود . بنابراین سود فروش این محصولات بیشتر می شود.

از پرکاربردترین ماشین آلات صنعتی دستگاه تولید کلوچه می باشد که می توان آن را از مدل تک نازله تا ۱۴ نازل سفارش داد. افراد می توانند از دستگاه چند نازله کلوچه برای تولید محصولات در حجم بالا استفاده هم کنند.

دستگاه کلوچه ۴ نازل معمولاً بسیار پرفروش است می‌تواند نیاز بسیاری از تولیدکنندگان را برطرف کند. قیمت مناسبی دارد و با توجه به کارایی بالایی که دارد استفاده از آن به صرفه می باشد.

دستگاه تولید کلوچه مغزدار با بهترین قیمت توسط شرکت دنیای فر با ضمانت و خدمات پس از فروش عرضه می شود. راه اندازی این دستگاه به عهده خود ما بوده و آموزش لازم به خریدار داده میشود.

این دستگاه می‌تواند کلوچه های ساده و مغزدارتک رنگ و دو رنگ را با کیفیت عالی تولید کند. همچنین این ماشین آلات قابلیت آماده سازی ۴۰ نوع محصول را دارند. این موضوع برای افراد تازه کار یا افرادی که نمی دانند با کدام محصول تولید خود را شروع کنند بسیار عالی هم است.

کنترل کیفیت تولید :

به منظور تولید محصول قابل قبول و در حد استاندارد می بایستی تمامی مراحل تولید از ابتدا تا انتها کنترل میشود. کنترل کیفیت مراحل اولیه در مواد خام مورد مصرف در تهیه کلوچه میباشد که باید با استاندارد مورد نظر مطابقت داشته باشد.
بعد از تحویل مواد اولیه و اطمینان از کیفیت قابل قبول فرآیند آنها می بایستی تحت نظارت و کنترل قرار هم گیرد.
ایستگاههای کنترل در خط تولید عبارت است از مرحله توزین و اختلاط که باید دقیقا فرمولاسیون و نحوه اختلاط کنترل گردد.

مراحل مختلف کنترل کیفیت در حین تولید نیز عبارتند از :

کنترل زمان مخلوط کردن در میکسر، کنترل وزن خمیر در هنگام قالب زنی، زمان پخت و درجه حرارت پخت کنترل بر روی درست سرد شدن این محصول قبل از بسته بندی، فر و در نهایت کنترل بر نحوه کار دستگاه بسته بندی.
محصول نهایی نیز میبایستی از نظر رطوبت، پروتئین، خاکستر و … آزمایش شود تا در نهایت مورد ارزیابی قرار هم گیرد.
معیار این آزمونها برای این محصول ، استاندارد ملی ایران به شماره ۲۰ است و ویژگیهای میکروبی کلوچه باید مطابق با استاندارد ملی ایران ۲۳۹۵ (سال ۱۳۷۲)، یعنی ویژگیهای میکروبیولوژیکی در فرآورده های شیرینی و قنادی هم باشد.

مرحله اول در خط تولید کلوچه صنعتی:

کلوچه ها از دو بخش تشکیل شده اند که قسمت کیک آن ها شامل موارد زیر می شود.

  • آرد کم پروتئین
  • شکر
  • روغن یا مارگارین
  • تخم مرغ
  • مواد طعم دهنده و افزودنی

علاوه بر آن کلوچه های مغز دار می توانند شامل موارد زیر باشند.

  • انواع کاکائو و شکلات ها
  • انواع مارمالاد یا مربا ها
  • خرما یا عسل یا کشمش
  • انواع خشکبار نظیر گردو یا پودر نارگیل
  • و…

نسبت ترکیب این مواد در تهیه کلوچه های مختلف بسیار مهم است چرا که در غیر این صورت محصول نهایی کیفیت مطلوب را نیز نخواهد داشت.

علاوه بر نسبت مواد و میزان آن ها نوع ترکیب و زمان اضافه کردن مواد مختلف به خمیر نیز از اهمیت بالایی هم برخوردار است.

مراحل پخت در خط تولید کلوچه صنعتی:

در این مرحله مواد درون کلوچه با دقت بالایی آماده و یکنواخت می شود. دلیل این موضوع این است که در آن ها پوست گردو یا مواد این چنینی وجود نداشته باشد.

خمیر بر روی سطح پهن می شود و سپس مواد میانی را داخل آن هم می ریزند.

در گام بعدی توسط دستگاه های مخصوص، قالب زنی می شوند.

سپس با توجه به دستور پخت کیک زمان و دمای فر برای پختن کیک مشخص می شود که باید به گونه ای تنظیم شود که کیک به طور کامل پخته شود اما مهم تر از ان نسوزد.

انواع فر های تونلی و دوار برای پخت کیک ها و کلوچه های صنعتی موجود هستند که با توجه به نیاز می توان آن ها را تهیه کرد .

مرحله خنک شدن کیک:

نکته مهمی که در خط تولید کلوچه های صنعتی است مرحله سرد نمودن کلوچه ها است.

با توجه به این که کیک و کلوچه های داغ به عوامل خارجی حساس اند و حتی در صورت بسته بندی کردن آن ها بوی نا مطبوعی می گیرند.

از این رو برای بهبود کیفیت کلوچه های تولید شده آن ها را در تونل های خنک کننده که محیطی کاملا استریل و بهداشتی است قرار می دهند.

در این مرحله (یعنی پس از خنک شدن کلوچه ها) می توان از شکلات یا پودر قند برای تزئین آن ها استفاده نمود.

دستگاه بسته بندی کلوچه

 این مرحله آخرین مرحله فرایند تهیه کیک و کلوچه های صنعتی می باشد. 

 بسته بندی فاورده ها به جهت رعایت بهداشت و جلو گیری از  آلودگی محصولات انجام می شوند.

علاوه بر آن در صورتی که این کار با دقت و کیفیت انجام شود مانع جذب رطوبت توسط کلوچه می شود و از فاسد شدن یا بو گرفتن آن ها جلوگیری کرده و بافتشان را از دست نیز نمی دهند.

برای این کار می توان از موادی نظیر سولفان، پلی اتیلن و یا پلی پروپلین برای پوشش آن ها استفاده هم کنند.

همان طور که گفته شد نکته مهم ین است که کلوچه ها خنک شوند چرا که در صورتی که کلوچه های گرم بسته بندی شوند امکان کپک زدنشان وجود دارد.

پس از مطمئن شدن بابت سرد شدن کلوچه ها می توان روی آن ها نوار مخصوص بسته بندی کشیده شده و سپس از زیر دستگاه های مخصوص بسته بندی که اغلب با روش دوخت حرارتی عمل می کنند بسته بندی نیزشود.

 سپس می توان چند تا از این بسته ها را در کارتون های بزرگ تر قرار داده تا حمل و نقل آن ها راحت تر هم شود.

نکات مهم در خط تولید کلوچه صنعتی

در این قسمت به مهم ترین مواردی که باید روی جلد بسته بندی کلوچه ها ذکر شود می پردازیم.

اسم محصول و برند ان

آدرس کارخانه تولید کننده

مواد تشکیل دهنده و میزان آن ها

سازندگان دستگاه تولید کیک و کلوچه در ایران:

سازندگان دستگاه تولید کیک و کلوچه در ایران در مناطق گوناگون کشور به فعالیت می پردازند. هرکدام از سازندگان رزومه مخصوص به خود را دارند. معمولاً یک یا چند دستگاه با برند آنها در کارخانه ها مشغول به کار نیز می باشد.

بنابراین داشتن رزومه کاری برای این افراد بسیار مهم است. هرکدام که تجربه بالاتری داشته باشند می توانند ماشین آلات ساخت خود را به فروش برسانند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *