دستگاه تزریق پلاستیک چیست ومقایسه 3 نوع آن و کاربردها

فهرست مطالب

دستگاه تزریق پلاستیک چیست؟

دستگاه تزریق پلاستیک چیست؟ یکی از راحت ترین و پر مصرف ترین و پر اهمیت ترین روش های شایع برای شکل دادن به پلیمرها استفاده از دستگاه تزریق پلاستیک است بعد از پیدایش و توسعه پلاستیک ها تلاش ها برای ساخت دستگاه هایی که بتوان به وسیله آنها به راحتی مواد اولیه پلاستیک را به شکل دلخواه دراورد شروع شد وبه اختراع دستگاه تزریق پلاستیک انجامید.

دستگاه تزریق پلاستیک چیست

یک دستگاه اتوماتیک است اما دارای تنظیمات بسیار گسترده ای است. فشار داخل سیلندر تزریق، سرعت تزریق، دمای قالب و .. تنها سه مورد از ده ها تنظیم تخصصی هستند که هر یک به نوع قالب، شکل قطعه، نوع درگاه ها و نوع مواد اولیه بستگی دارد. این تنظیمات برای هر پروسه تولید و هر قطعه یا قالبی به طور چشمگیری متفاوت است. از طرف دیگر این تنظیمات تاثیر حیاتی در کیفیت تولید نهایی دارد. بنابراین باید همیشه اطمینان داشته باشید که شرکت تزریق پلاستیک و قالب سازی که انتخاب کرده اید دارای نیروهای متخصص و با تجربه است.

دستگاه تزریق پلاستیک چیست
دستگاه تزریق پلاستیک

دستگاه تزریق پلاستیک چیست؟ و دو قسمت اصلی تشکیل دهنده ان چیست؟

از دو قسمت اصلی تزریق و قالب گیری تشکیل شده است به این صورت که هر یک از این دو قسمت خود از چندین جز تشکیل می شوند.اصلی ترین اجزای بخش تزریق عبارت اند از: قسمت مارپیچی ، نازل، بخش ورودی مواد اولیه،حرارت دهی وگرم کردن مواد اولیه.

قالب گیری نیز به بخشی گفته می شود که مواد اولیه در آن شکل نهایی را به خود می گیرند و سپس طبق شرایط خاص خنک شده و از قالب خارج می شوند این دستگاه در حین ساده بودن  دارای برخی اجزای مهم می باشد که باید طبق اصول و شرایط خاص کار کنند به عنوان مثال تنظیم دما برای گرم کردن ، ذوب کردن پلاستیک و سپس ریتم سرد شدن آن باید با دقت زیادی توسط تنظیمات دقیق دستگاه انجام شود پس در واقع دستگاه تزریق پلاستیک اساس کار برای انجام تزریق و ایجاد یک قطعه ی نهایی است.

دستگاه قالب گیری تزریقی که به نام دستگاه تزریق نیز شناخته می شود دستگاهی خاص برای تولید محصولات پلاستیکی است.انواع مختلفی از دستگاه های  قالب گیری تزریقی وجود دارد که معمولا با روش های زیر قابل تشخیص هستند: حالت رانندگی ، جهت بازو بسته شدن قالب، مواد اولیه قابل استفاده ، ساختار بستن قالب و ساختار تزریق

صنعت قالب گیری تزریقی پلاستیک

استفاده از قالب گیری تزریق پلاستیک بطور گسترده در تولید قطعات پلاستیکی از تجهیزات پزشکی گرفته تا اسباب بازی ها استفاده می شود در صنعت هوافضا و به خصوص صنعت خودروسازی ، بسیاری از قطعات با قالب گیری تزریق پلاستیک ساخته می شوند.

چه صنایعی از دستگاه تزریق پلاستیک استفاده می کنند؟

برخی از صنایع را نام می بریم:

1.تجهیزات پزشکی:

قالب گیری تزریقی مجموعه ای از بهترین روش ها را دارد که می تواند به تولید کنندگان و مبتکران پزشکی کمک کند تا هر دستگاهی را با دقت ، استحکام و دوام بی نظیر طراحی کنند. الزطامات قانونی و استاندارد های با کیفیت بالا مانند ohsas، 14001، 13485و….برای قالبگیری تزریقی پزشکی ضروری هستند.

2.صنعت اپتیک

3.لوازم آرایشی :

قالبگیری تزریقی ، دقت بسیار بالایی دارد که به عنوان یک نیاز اولیه برای دسته بندی در صنعت آرایشی و بهداشتی محسوب می شود.

4.قطعات خودرو:

یکی دیگر از کاربردهای قالبگیری تزریقی در پاسخ به سوال تزریق پلاستیک چیست ، در صنعت خودروسازی است.البته ایمکنی یک عنصر کلیدی در صنعت خودروسازی است.

فرایند قالب گیری تزریق پلاستیک چگونه کار می کند؟

فرایند اولیه ساخت قالب تزریق: پلاستیک در دستگاه قالب گیری تزریق پلاستیک ذوب می شود و سپس تحت فشارزیاد به قالب تزریق میشود . در انجا ،مواد سرد، جامد شده و سپس با باز کردن دو نیمه قالب آزاد می شوند.این تکنیک منجر به یک محصول پلاستیکی با فرم از پیش تعیین شده و ثابت می شود.برای تسهیل در تولید ، قطعاتی که در فرایند قالب گیری تزریق پلاستیک نقش دارند باید با دقت طراحی شوند.محصولات ساخته شده توسط دستگاه های قالب گیری تزریق پلاستیک ابتدا توسط یک مهندس صنایع یا یک طرح طراحی می شود. سپس، یک قالب ساز قالب را ایجاد میکند.

مهمترین مواد اولیه تزریق پلاستیک:

Nylon

نایلون یا پلی آمید یکی از پلیمرهای پرکاربرد در تزریق پلاستیک است و برای ساخت بسیاری از وسایل مربوط به اتومبیل ها و قطعات خودرو مانند چرخ دنده ، بلبرینگ هرزگرد، منیفولد هوا،پروانه رادیاتور و قاب سنسور مپ استفاده می شود.پلی آمید الیاف دار یا بدون الیاف دارای مزیت ها و ویژگی های قابل توجهی شامل مقاومت به ضربه،استحکام فوق العاده،ضریب اصطکاک پایین،قابلیت تحمل دمای بالا و مقاومت شیمیایی عالی است.نایلون در برابر جذب رطوبت آسیب پذیر است و خواص مکانیکی آن با از قرار گرفتن در معرض رطوبت آسیب می بیند.

PE

پلی اتیلن پرکاربردترین ماده اولیه تزریق پلاستیک است که معمولا در دو گروه کلی پلی اتیلن سنگین و پلی اتیلن سبک طبقه بندی و عرضه میشود.پلی اتیلن انعطاف پذیری و مقاومت شیمیایی بسیار بالایی دارد و به لحاظ قیمت یکی از ارزان ترین مواد اولیه تزریقی است.از پلی اتیلن در ساخت انواع درب بطری،بطری شامپو،مایع ظرفشویی،انواع دبه و گالن پلاستیکی ،سطل پلاستیکی و لوازم خانگی استفاده میشود.

POM

پلی اکسی متیلن که بیشتر با نام استال یا پلی استال شناخته میشود ماده ای است با چقرمگی و استحکام بسیار زیاد که حتی در دمای پایین هم قابلیت مقاومت به ضربه دارد. برعکس پلی آمید به رطوبت حساسیت ندارد و به دلیل پایداری ابعادی و مقاومت به خوردگی که دارد از آن برای تولید انواع چرخنده های پلاستیکی استفاده میشود.

PC

پلی کربنات یکی از پلاستیک های شفاف و دارای مقاومت به ضربه است که به دلیل ویژگی های اپتیکی منحصر به فردی که دارد در ساخت چراغ عقب و جلو خودرو، حباب لامپ ال ای دی،عینک ایمنی و لنز پلاستیکی کاربرد فراوانی دارد.تزریق پلی کربنات نیازمند استفاده از سیلندر و ماردون مخصوص و گاز گیر است.

ABS

ای بی اس یکی از مهمترین ترموپلاستیک ها برای تزریق پلاستیک و تولید قطعات لوازم خانگی است و به دلیل پایداری ابعادی بالا،قابلیت جوشکاری،براق بودن و قابلیت آبکاری زیاد آن بسیاری از لوازم خانگی ،لوازم برقی و قطعات خودرو از آن ساخته میشوند.

ABS/PC

یک آلیاژ پلیمری بسیار پر کاربرد در تزریق پلاستیک است که از ترکیب پلی کربنات و ای بی اس ساخته میشود و برای ساخت قطعات بزرگ مانند لوازم خانگی،قطعات بدنه یخچال و فریزر،سپر خودرو و غیره استفاده میشود.این ترکیب در برابر گرما و ضربه مقاومت و محکمی بسیار زیادی دارد.

PS

کریستال یا پلی استایرن یک پلیمر شفاف اما شکننده است که به دلیل قیمت پایین و مقرون به صرفه ،کاربردی وسیع در ساخت لیوان یکبار مصرف ،قاشق و چنگال یکبار مصرف،تجهیزات پزشکی و لوازم مصرفی آزمایشگاهی دارد.

PP

پلی پروپلین پس از پلی اتیلن ، پر مصرف ترین پلیمر در تولیدقطعات تزریقی است.مقاومت شیمیایی بالا،انعطاف پذیری بی نظیر،استحکام مناسب،چقرمگی و مقاومت به ضربه عالی پلی پروپیلن در کنار شفافیت و قیمت مناسبی که دارد باعث شده تا محصولات متنوعی مانند انواع لوازم خانگی ،صندلی پلاستیکی، سطل، لگن، سبد پلاستیکی، پالت، سطل زباله بیمارستانی، ظروف پلاستیکی مایکروویو، سرنگ و قطعات تجهیزات پزشکی از پلی پروپیلن ساخته شوند.

PBT

پی بی تی پلیمری است که استحکام، چقرمگی و پایداری  ابعادی زیادی دارد.کامپاند پی بی تی با الیاف شیشه ترکیبی است که در ساخت قطعات خودرو و لوازم و تجهیزات برقی مانند بدنه لامپ،و کلید و پریزهای صنعتی کاربرد دارد.

PET

پلاستیک پت هم خانواده با پی بی تی است و یکی از شفاف ترین پلیمرهای تزریقی محسوب میشود.قابلیت قالب گیری بادی،مقاومت شیمیایی بالا به همراه مطلوبیت خواص مکانیکی ازقبیل استحکام، چقرمگی و مقاومت به خزش باعث محبوبیت پت در ساخت پریفرم انواع بطری،بطری نوشابه،بطری روغن مایع،قوطی قرص و غیره شده است.

مزایای تولید قطعه با دستگاه تزریق پلاستیک چیست؟

مزیت اصلی استفاده از دستگاه‌های تزریق پلاستیک برای ساخت قطعات پلاستیکی، این است که می‌توان تعداد زیاد قطعه را در مدت زمان بسیار کوتاهی تولید کرد. اگر تعداد قطعات تولیدی بسیار زیاد باشد و هزینه‌های طراحی اولیه و تولید قالب پوشش داده شود، هزینه تولید قطعات بسیار پایین می‌آید. یکی دیگر از مزیت‌های کار با دستگاه تزریق پلاستیک، امکان تولید قطعات هم‌شکل و یکسان است. همین مورد باعث می‌شود ثبات قطعه‌ها در حجم تولید بالا حفظ شود.

معایب تولید قطعه با دستگاه تزریق پلاستیک چیست؟

معمولاً هزینه‌های اولیه تولید یک قطعه، مخصوصاً قطعات تخصصی، با دستگاه تزریق پلاستیک زیاد است. چون باید در ابتدا یک قالب آزمایشی ساخته شود و تولید قطعه با آن مورد آزمایش قرار بگیرد. در این مرحله معایب و اشکالات قالب مشخص می‌‎شود که باید اصلاح شوند و در نهایت قالب اصلی براساس این پلتفرم ساخته می‌شود. این روند هزینه‌ بر و زمان بر است، اما در صورتی که حجم قطعات زیاد باشد، هزینه آن به راحتی جبران می‌شود. دستگاه تزریق پلاستیک به دلیل محدودیت ابعاد، برای تولید قطعات پلاستیکی بزرگ مناسب نیست و باید این قطعات به شکل چند قسمتی تولید شده و سپس به هم متصل شوند.

قیمت دستگاه تزریق پلاستیک

مهمترین پارامترهایی که در تعیین قیمت دستگاه تزریق پلاستیک موثر هستند عبارت اند از:

  1. فاصله بین میله های راهنما
  2. وزن و یا ظرفیت تزریق دستگاه که به گرم بیان می گردد
  3. قدرت گیره دستگاه که معمولا به تن بیان می شود
  4. کورس بازشو گیره که در تعیین ابعاد محصول موثر است
  5. حداقل و نیز حداکثر ارتفاع قالب
  6. سروموتور و یا معمولی بودن دستگاه
  7. کیفیت و برند قطعات بکار گرفته شده
  8. مقدار ظرفیت تولیدی دستگاه
  9. مقدار حجم مخزن نگهداری دستگاه
  10. نوع قالب تعبیه شده در دستگاه
  11. هزینه های نگهداری دستگاه
  12. پیدا کردن آسان قطعات و لوازم جانبی
  13. به صرفه بودن و کم هزینه بودن قطعات جانبی
  14. آسانی کار با دستگاه
  15. مقدار مقاومت دستگاه در مقابل سایش
  16. امکانات و ویژگی های جانبی دستگاه
  17. میزان قدرت و فشار تزریق دستگاه

خرید دستگاه تزریق پلاستیک نو به صرفه تر است یا دست دوم؟

برای پاسخ به این سوال باید نگاه دقیق‌تری به مزایا و معایب هر یک از این دستگاه‌‌ها بیندازیم.

مزایای خرید دستگاه تزریق پلاستیک نو:

1. آن‌ها دارای گارانتی و پشتیبانی‌‌های چندین ماهه هستند.

2. به دلیل امکانات جدیدتر کیفیت بالاتری دارند

3. شرایط تعمیر و نگهداری آسان‌تری دارند.

4. می‌توانید قطعات و ابزارهای ویژه‌ای را برای آن‌ها سفارش دهید.

5. می‌توانند مدت زمان بیشتری کار کنند.

6. قطعات یدکی آن‌ها در دسترس است.

معایب خرید دستگاه تزریق پلاستیک نو:

1. مخارج ماهیانه‌ی آن بالاتر است.

2. استهلاک سالانه‌ی دستگاه بیشتر است.

3. به دلیل جدید بودن می‌توانند شما را با دردسر مواجه کنند.

4. تعمیر آن‌ها نیازمند آموزش دیدن مهندسین و تکنسین‌هاست.

مزایای خرید دستگاه تزریق دست دوم:

1. قیمت آن بسیار پایین‌تر است.

2. در زمان کوتاه قابل دسترسی است.

3. دستگاهی امتحان‌شده و تایید شده است.

4. شرایط نگهداری و تعمیر آن جدید نیست و متخصصین با آن آشنایی کامل دارند.

معایب خرید دستگاه تزریق دست دوم:

1. اجزا آن مستهلک و بی کیفیت شده‌اند.

2. تضمینی برای پیدا شدن قطعات آن وجود ندارد.

3. دارای گارانتی و هیچ نوع ضمانت سلامتی نیستند.

4. ممکن است برای همیشه از کار بیفتند.

با نگاهی گذرا به معایب و مزایای هر یک از دستگاه‌ها متوجه خواهید شد که خرید دستگاه نو با وجود قیمت و هزینه‌‌های بالاتر، انتخابی به صرفه‌تر برای شما خواهد بود.

اشتباهاتی که هنگام خرید ماشین تزریق پلاستیک نو و دست دوم ممکن است رخ دهد

اشتباهات بسیار رایجی در هنگام خرید دستگاه تزریق پلاستیک وجود دارند که می‌توانند تجربه‌ی خرید شما را با مشکلات بسیاری همراه کنند. پس در هنگام خرید هر نوع ماشین تزریقی دقت کنید که اشتباهات زیر را مرتکب نشوید:

1. خرید ماشین دست دوم خراب: خرید یک دستگاه خراب تنها وقت و هزینه‌‌های شما را تلف میکند و همواره ریسک تعمیر نشدن آن برای شما وجود دارد. بهترین انتخاب در هنگام خرید دستگاه‌های تزریق دست دوم، انتخاب دستگاه‌های قدیمی اما سالم است.

2. خرید پیچ‌های اشتباه: معمولا انتخاب پیچ‌های چند منظوره برای تمامی انواع محصولات پلاستیکی مناسب هستند. اما این به شرطی است که شما به تولید چندین نوع پلاستیک مشغول باشید. در غیر این صورت بهره‌وری کلی شما پایین خواهد آمد.

3. انتخاب پیچ‌هایی با قطر زیاد: پیچ‌هایی با قطر زیاد موجب بدشکلی و از فرم خارج شدن محصول شما خواهند شد. معمولا این پیچ‌ها با افزایش زمان گرمایش پلاستیک و همچنین صرف نیروی بیشتر برای چرخش باعث دفرمه شدن آن می‌شوند.

4. خرید دستگاهی با تناژ پایین: هنگامی که تناژ دستگاه کافی نباشد، مشکلات بسیاری را برای محصول نهایی شما ایجاد خواهد کرد. این مشکلات عبارتند از ایجاد سطوح نامتوازن، تولید قطعات با اندازه‌های ناهماهنگ، ایجاد قطعات با وزن ناهماهنگ و تغییر مقطع دیواره‌‌ها که می‌توانند مشکلات زیادی را برای کسب و کار شما ایجاد کنند.

5. خرید دستگاهی با فشار تزریق محدود: وجود محدودیت در هر یک از بخش‌‌های دستگاه، به‌ویژه بخش فشار، منتج به تولید قطعات بی‌کیفیت و نامناسب خواهد شد.

انواع دستگاه تزریق پلاستیک چیست؟

دستگاه تزریق پلاستیک چیست ؟

دستگاه‌ های تزریق پلاستیک را می‌توان بر اساس پارامترهای مختلفی نظیر وزن، نوع کارکرد و محصول تولیدی دسته‌بندی کرد.

دسته‌بندی دستگاه تزریق پلاستیک چیست بر اساس وزن

دستگاه‌های تزریق پلاستیک بر اساس وزن و نوع محصول تولیدی به دسته‌های مختلفی تقسیم می‌شوند. این دستگاه‌ها عبارتند از:

دستگاه 100 گرمی

با خرید دستگاه تزریق 100 گرمی می‌توان قطعه‌های پلاستیکی ریز، مانند انواع درب‌های بطری، سطل، شیشه و همچنین کالاهای پلاستیکی کوچکی مانند قاشق و چنگال یک‌بار مصرف را تولید کرد. این دستگاه تزریق با توجه به ظرفیت تزریق و قدرت گیره نامگذاری می‌شود. به عنوان مثال یک دستگاه تزریق پلاستیک 100 گرمی با قدرت گیره 80 الی 100 تن، دستگاه پلاستیک صد تنی نامیده می‌شود.

در دستگاه پلاستیک 100 تنی، فاصله میله‌های راهنما تقریبا 40 سانتی‌متر است. در این دستگاه همچنین بر اساس سری سیلندرهایی که وجود دارد، ظرفیت تزریق افزایش یافته است. قیمت دستگاه تزریق 100 تنی مقرون به صرفه است و به همین دلیل مورد استقبال مشتریان زیادی قرار گرفته است.

g
دستگاه 100 گرمی

دستگاه 150 گرمی

این نوع دستگاه تزریق پلاستیک چیست؟ به عنوان دستگاه تزریق 100 الی 120 تنی شناخته شده است. این دستگاه در تولید محصولات پلاستیکی کوچک نظير درب‌های بطری و دبه، قطعات پلاستیکی ریز مورد استفاده در صنعت و … کاربرد دارد. برای خرید دستگاه تزریق 150 گرمی می‌توان به تولیدات داخلی اکتفا کرد.

p
دستگاه 150 گرمی

دستگاه تزریق 200 گرمی

این دستگاه یکی از کاربردی‌ترین انواع دستگاه تزریق است. دستگاه ذکر شده با قابلیت تولید حدود 160 تن، قادر به تولید محصولات پلاستیکی 200 تا 300 گرمی است. با استفاده از دستگاه تزریق پلاستیک 160 تنی می‌توان محصولات پلاستیکی از قبیل درب سطل‌های زباله پدالی، انواع سبدها و زنبیل‌های کوچک را تولید کرد. ابعاد طولی و عرضی این دستگاه در حدود 45×45 سانتی‌متر است. قیمت دستگاه تزریق 160 تنی، نسبت به کارایی که دارد، نسبتاً مناسب است.

unnamed file
دستگاه 200 گرمی

دستگاه 250 گرمی

دستگاه تزریق پلاستیک 250 گرمی با قدرت گیره 120 الی 150 تن قادر به تولید انواع گلدان، سطل‌های کوچک و دیگر ظروف پلاستیکی کوچک است. از این رو نتیجه می‌گیریم که این دستگاه بیشتر مخصوص محصولات پلاستیکی ظریف با دیواره‌های نازک است و سرعت اجرای بالايی در تولید دارد. اگر سرعت تولید برای شما هم مهم است، به شما خرید دستگاه تزریق پلاستیک 250 گرمی را پیشنهاد می‌کنیم.

f
دستگاه 250 گرمی

دستگاه 300 و 350 گرمی

این نوع دستگاه تزریق پلاستیک چیست؟ ، دارای قدرت واحد گیره 180 الی 230 تن است. این نوع دستگاه تزریق پلاستیک در تولید محصولات پلاستيکی مانند انواع سطل و دبه‌های کوچک، گلدان‌های سطلی و دیگر قطعه‌های صنعتی کوچک کاربرد دارد. سرعت انواع معمولی این دستگاه تزریق، متناسب با نوع خاص پریفورم آن است.

v
دستگاه 300 و 350 گرمی

دستگاه 500 گرمی

قدرت واحد گیره این نوع دستگاه تزریق پلاستیک، چیزی در حدود 260 تن است. با استفاده از این دستگاه می‌توان محصولات پلاستیکی از جمله گلدان‌های سایز 20، درب انواع سطل‌های پلاستیکی سایز بزرگ، انواع لوله و اتصالات را تولید کرد. فاصله میله‌های راهنما در این دستگاه چیزی در حدود 58×58 سانتی‌متر است. این دستگاه با توجه به قدرت گیره و فاصله بین میله‌هایی که دارد، برای تولید انواع سبدهای میوه 4 تا 6 کیلویی مناسب است. یک نکته مهم در مورد این دستگاه این است که قیمت دستگاه تزریق 500 گرمی تولید داخل، نسبت به انواع خارجی آن ارزان‌تر است.

k
دستگاه 500 گرمی

دستگاه 700 گرمی

دستگاه تزریق 700 الی 800 گرمی دارای قدرت واحد گیره 300 تن است. با استفاده از دستگاه تزریق پلاستیک 300 تنی، می‌توان محصولات پلاستیکی مانند انواع سبدهای میوه 6 کیلویی، گلدان‌های با ارتفاع 60 سانتی‌متر، سبدهای تفریحی کوچک، انواع درب جانانی و … را تولید کرد. در این دستگاه فاصله بین میله‌ها حدوداً 65 × 65 سانتی‌متر است.

l 1
دستگاه 700 گرمی

دستگاه 3000 گرمی

دستگاه تزریق پلاستیک 3000 گرمی دارای قدرت واحد گیره 800 تن است. این نوع دستگاه تزریق پلاستیک بیشتر در تولید محصولات پلاستیکی بزرگ و حجیم کاربرد دارد. این محصولات شامل انواع سطل‌های آشغال بزرگ و سنگین مورد استفاده شهرداری‌ها و همچنین قطعه‌های خودرویی است. قیمت دستگاه تزریق پلاستیک 800 تنی به دلیل تولید محصولات صنعتی نسبتاً زیاد است.

h
دستگاه 3000 گرمی

3 نوع دستگاه تزریق پلاستیک چیست؟ مقایسه آن

دستگاه تزریق پلاستیک هیدرولیکی

s
دستگاه تزریق پلاستیک هیدرولیکی

دستگاه قالب‌گیری هیدرولیک از نظر تاریخی تنها گزینه در دسترس سازندگان بوده است تا اینکه یک شرکت تولید کننده این وسایل در ژاپن اولین دستگاه الکتریکی را در اوایل دهه ۱۹۸۰ معرفی کرد. در اینجا برخی از مزایای دستگاه قالب‌گیری تزریقی تمام هیدرولیک آورده شده است:

1.قیمت پایین: قیمت پایه این دستگاه‌ها به طور قابل توجهی کمتر از گزینه‌های دیگر آن است.

2.قطعات ارزان تر: اگر به دلیل خرابی قطعه‌ای روی دستگاه تعویض شود یا طول عمر قطعات به اتمام برسد، قطعات تعویض هم آسان‌تر هم با هزینه کمتری پیدا می‌شوند.

3.قطعات قوی تر: قطعات هیدرولیکی دستگاه در برابر سایش مقاوم ترند، لذا دوام بیشتری از سایر هم‌نوعان خود دارد.

4.قدرت: دستگاه قالب‌گیری هیدرولیک دارای نیروی بستن استثنایی هستند.

نقاط ضعف دستگاه های تزریق پلاستیک هیدرولیکی

1) مصرف انرژی بالا دستگاه‌های هیدرولیکی در حالت ایده‌آل
2) دمای تزریق بالاتر
3) زمان خنک‌شو بیشتر 
4) امکان نشتی روغن برای محیط‌های بهداشتی 
5. پر سر و صداتر و کم دقت‌تر از دستگاه‌های برقی

اجزای سیستم هیدرولیکی دستگاه تزریق به صورت زیر است:

1) سیلندر چرخ دنده ای، جهت تنظیم ضخامت قالب

2) صفحه ثابت نگهدارنده ستون های ماشین

3) پیستون جانبی

4) سیلندرهای بزرگ حرکت دهنده قالب گیر

5) مدخل روغن برای سیلندر بزرگ

6) صفحه متحرک قالب گیر

7) قالب

8) صفحه ثابت

به هر حال فشار پشت قالب در حدود 100 الی 120 کیلوگرم در هر سانتی متر مربع صفحه قالب گیر تعیین می شود.

دستگاه تزریق پلاستیک الکتریکی

مزایای عمده‌ی دستگاه تزریق تمام الکتریک:

1) به دلیل کنترل کامل بر عملیات و تکرارپذیری بسیار بالای دستگاه، که به لطف سروو موتورهای مجزا محقق گشته‌اند، فرآیند تولید با حداقل مواد و افزودنی‌ها صورت می‌پذیرد. این به نوبه‌ی خود پسماند عملیات را به شدت کاهش خواهد داد.

2) عملکرد مجزای موتورها بدین معناست که وظایف متفاوت دستگاه می‌توانند به صورت همزمان انجام پذیرند. در نتیجه، سیکل تولید در چنین دستگاهی بسیار سریع‌تر از دستگاه تزریق هیدرولیکی خواهد بود.

3) عملکرد بسیار بی‌صدا و نویز موتور کمتر از 70 دسی‌بل.

4) دستگاه تزریق تمام الکتریک به دلیل عدم نیاز به روغن هیدرولیک و فیلتر، از قابلیت نگهداری مناسب‌تری برخوردار است.

5) به لطف حذف واحد هیدرولیک و بهره‌گیری از سروو موتور، مصرف انرژی دستگاه تزریق تمام الکتریک در حدود 50 تا 75 درصد کمتر از دستگاه تزریق هیدرولیکی است.

6) به علت نشت ناچیز، احتمال آلودگی مواد و سطوح بسیار کم است. در نتیجه، زمان‌های مختص تمیزکاری و وقفه‌های تولید که عموماً عجین‌شده با دستگاه تزریق هیدرولیکی هستند، بسیار کوتاه و عملاً ناچیز خواهند بود.

7) ایده‌آل جهت تولید قطعات پزشکی همچون سرنگ و پتری دیش‌ها به لطف برخورداری از دقت بسیار بالا.

8) ایده‌آل جهت مصارف اتاق تمیز (cleanroom) جایی که میزان آلاینده‌های محیطی می‌بایست تا حد مشخصی پایین باشند.

9) به دلیل بهره‌گیری از کنترل دیجیتال در کلیه‌ی عملیات، دستگاه تزریق تمام الکتریک از اِعمال تنظیمات گاه و بیگاه، که امری طبیعی در دستگاه‌های تزریق هیدرولیکی قلمداد می‌شود، بی‌نیاز است. به بیان دیگر، به محض شروع عملیات با شرایط دلخواه، فرآیند تولید عملاً از هرگونه نظارتی بی‌نیاز و با تکرارپذیری کامل به سرانجام خواهد رسید. همچنین، حذف شیلنگ‌ها و شیرهای هیدرولیک دلیل دیگری خواهد بود در جهت بی‌نیازی به کالیبره کردن‌های متعدد دستگاه.

معایب دستگاه تزریق تمام الکتریک

با وجود برخورداری از مزایای فوق‌الذکر، دستگاه‌های تزریق تمام الکتریک دارای دو عیب قابل‌توجه می‌باشند:

1) قیمت فروش به مراتب بالاتر.

2) عدم توانایی در تولید نیروی گیره‌‌ی معادل ماشین‌آلات هیدرولیکی.

دستگاه تزریق پلاستیک هیبریدی

دستگاه هیبریدی از ترکیب ویژگی های ماشین های هیدرولیکی و الکتریکی ساخته شده است. در حقیقت، کلیه مزایای دستگاه تمام الکتریک به علاوه نیروی گیره فوق العاده دستگاه هیدرولیکی، به طور کامل در قالب یک دستگاه واحد قابل بهره برداری گردیده اند.

چنین شرایطی دستگاه هیبریدی را جهت تولید همراه قطعاتی با جداره نازک و ضخیم به بهترین گزینه موجود تبدیل کرده است. به موجب کاربری آسان و بهره‌وری بالای این ماشین‌آلات، کاربرد آن‌ها در سالیان گذشته همواره رو به رشد بوده است.

به عنوان نمونه‌ای از مزایای دستگاه تزریق هیبریدی، کافی است در نظر آورید که حدود 66 درصد از انرژی مصرفی یک دستگاه تزریق هیدرولیکی در حرکت مارپیچ آن خلاصه می‌شود. این در حالی است که دستگاه هیبریدی به لطف برخورداری از مارپیچ الکتریکی به کاهش چشم گیری در مصرف انرژی دست یافته است.

مزایای دستگاه تزریق پلاستیک هیبریدی

دستگاه تزریق پلاستیک هیبرید مناسب برای یک فرآیند بهینه، کم مصرف و طولانی مدت بدون نیازمندی خاص می‌باشد که این امر منجر به بازگشت سرمایه سریع‌تر می‌شود.

1. تنظیمات پیوسته بواسطه بکارگیری پمپ سروو

2. تنوع طراحی محصول

3. هزینه اولیه متوسط هر سه دستگاه (هیدرولیکی، برقی و هیبریدی)، اما می‌تواند بیشترین سود را در طول زمان داشته باشد.

4. سیستم کنترل حلقه بسته با سرعت پاسخ‌دهی سریع‌تر

5. دمای پایین‌تر موجب زمان خنک‌شو کمتر شده و عمر روغن و دستگاه را بیشتر می‌کند.

6. زمان سریع‌تر به ROI بدلیل بازدهی‌های اشاره شده

نقاط ضعف دستگاه تزریق پلاستیک هیبریدی

1. سخت بودن امکان خوراندن و انتخاب گیره مناسب برای تولید قطعه در صورت جایگزینی دستگاه سخت خواهد بود.

2. صورت هر گونه تعمیرات ضروری در دستگاه هیبرید، تعمیرکار باید دانش هر دو دستگاه هیدرولیکی و برقی را داشته باشد.

‫12 دیدگاه ها

    1. سلام بر شما مقاله دستگاه تزریق پلاستیک چیست ومقایسه 3 نوع آن و کاربردها را مطالعه کنید

  1. سلام خسته نباشید دستگاه تزریق پلاستیک از لحاظ وزن چند نوع داره تقریبا؟

    1. سلام ممنون از شما برای گرفتن جواب سوالتون میتونید مقاله “دستگاه تزریق پلاستیک چیست ومقایسه 3 نوع آن و کاربردها” را در قسمت “دسته‌بندی دستگاه تزریق پلاستیک چیست بر اساس وزن” مطالعه کنید.

  2. سلام وقت بخیر برای تولید سبدهای میوه 6 کیلویی باید دستگاه تزریق چند گرمی بخریم؟

    1. سلام ممنونم از شما مقاله”دستگاه تزریق پلاستیک چیست ومقایسه 3 نوع آن و کاربردها” را مطالعه کنید در ضمن دستگاه 500 گرمی و دستگاه 700 گرمی و…را میتوان برای تولید سبدهای میوه 6 کیلویی خرید کرد.

  3. سلام برای تولید انواع لوله و اتصالات باید دستگاه تزریق چند گرمی را تهیه کنیم؟

    1. سلام بر شما برای تولید انواع لوله و اتصالات باید دستگاه تزریق چند گرمی تهیه کنیم؟
      برای اطلاعات بیشتر مقاله”دستگاه تزریق پلاستیک چیست ومقایسه 3 نوع آن و کاربردها” را مطالعه کنید.

  4. سلام خسته نباشید میشه درمورد دستگاه تزریق پلاستیک هیدرولیکی رانماییم کنید؟

    1. سلام ممنونم از مقاله “دستگاه تزریق پلاستیک چیست ومقایسه 3 نوع آن و کاربردها” قسمت دستگاه تزریق پلاستیک هیدرولیکی برید و مطالعه کنید

  5. سلام وقتتون بخیر برای تولید انواع سطل ها باید دستگاه تزریق چند گرمی تهیه شود؟

    1. سلام ممنونم از شما دستگاه های تزریق 100 ،200، 250 گرم و……
      جهت کسب اطلاعات بیشتر مقاله “دستگاه تزریق پلاستیک چیست ومقایسه 3 نوع آن و کاربردها” را مطالعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *