دستگاه بذر کار و 9 مدل از ان
فهرست مطالب
بذر چگونه سبز می شود؟
در دستگاه بذر کار سبز شدن بذر در صورت فراهم بودن شرایط مختلفی از جمله رطوبت، خاک، درجه حرارت و … با رشد آغاز میشود. اندام های اولیه گیاه شامل ریشه و ساقه آن به وجود می آید. این اندام ها از مواد ذخیره شده در دستگاه بذرکار بذر تغذیه میکنند. این روند تا خارج شدن ساقه گیاه از خاک و دسترسی به نور آفتاب جهت انجام و تولید در دستگاه بذرکار مواد هیدروکربنه ادامه پیدا نیز میکند.
بی تو وال،این امکان را فراهم نموده تا شما مشتریان گرامی با یک تماس تلفنی و مشاوره رایگان، محصول مورد نظر خود را تهیه نموده و در اسرع وقت، در هر کجای ایران که باشید آن را درب منزل دریافت نمایید، برای اطلاعات بیشتر با کارشناسان بخش مشاوره فنی این محصول در ارتباط باشید.
اهمیت عمق بذرکاری
در عملیات بذرکاری در دستگاه بذر کار عمقی که بذر در آن کاشته میشود از اهمیت زیادی نیز برخوردار است. عمق مناسب برای هر بذر در دستگاه بذر کار با توجه به نوع بذر میتواند اندازه های مختلفی نیز داشته باشد . در واقع بهترین عمق در دستگاه بذر کار اندازهای است در بذر بتواند در آن مواد ذخیره لازم برای تامین مواد غذایی مورد نیاز خود را جهت رشد مقدار کافی تامین نیز کند.
بنابراین عمق کاشت گیاهان زراعی در دستگاه بذر کار با گیاهان مرتعی کاملاً متفاوت است. معمولاً بذور گیاهان زراعی به عمق بیشتری برای کاشت نیازدارد .
در دستگاه بذرکار عمق کاشت بذر به ویژگیهای آناتومیکی و مورفولوژیکی آن بستگی نیز دارد. بزرگی و کوچکی بذر در دستگاه بذر کار نیز از عوامل مهم دیگر در تعیین عمق کاشت می باشد. بذرهای کوچکتر در عمق های کمتر و حتی بدون پوشش کاشته میشود. رعایت عمق مناسب در دستگاه بذر کار کاشت باعث می شود بعد از سبز شدن بذر سیستم ریشه دوانی گسترش پیدا کند و گیاه رشد طبیعی خود را نیز ادامه بدهد.
روش بذر کاری دست پاش
در گذشته روش های بذرکاری در دستگاه بذر کار خیلی ساده و به صورت دستی انجام میشد. امروزه این روشها هنوز برای مناطق زیادی استفاده می شود. مثلا در برخی زمین ها که ناهموار، کلوخه ای و تیغ دار هستند که بذر کاری روی خطوط به شکل منظم در دستگاه بذرکار بسیار سخت است. بنابراین روش بذرکاری در دستگاه بذر کار و دست پاش در این مواقع کار کشاورزان را کمی ساده تر نیز می کند.
در روش دستگاه بذر کار بذر ها توسط نیروی انسانی در سطح خاک پاشیده و پراکنده می شود. بعد از عملیات پاشش، با استفاده از روش هایی مثل هرس زدن یا ماله زدن، سطح بذر توسط خاک پوشانده نیز می شود. چون در این روش فاصله بذرها از یکدیگر به هم میخورد.مزرعه یا مراتع حالت غیر همگنی پیدا میکند. برخی بذرها در دستگاه بذر کار سطح خاک و برخی دیگر در عمق خاک قرار میگیرد.
بنابراین در روش دستگاه بذرکا برای گیاهانی که نیاز به فاصله زیادی برای رشد دارند مثل گیاهان علوفه ای و یا غلات دانه ریز کاربرد بیشتری هم دارد. مسئله اساسی در بذر کاری دست پاش پراکندگی غیر یکنواخت بذور در زمین است.
روش های جدید بذرکاری
کم کم با گذشت زمان و پیشرفت تکنولوژی انواع بذرکار ها به عنوان ابزاری کاربردی وارد بازار تجهیزات کشاورزی شدند. این ابزارها کمک زیادی به مکانیزه کردن عملیات کشاورزی و زراعی نیز کردهاند.
دستگاه بذرکار وسیله ای است که برای کاشت انواع بذر در زمینهای کشاورزی و مزارع طراحی و تولید شده است. برخی از این دستگاه بذر کار فقط برای کاشت دانه به کار برده می شود. برخی نیز به تجهیزاتی برای کود پاشی هم مجهز هستند.
مزایای استفاده از دستگاه بذر کار :
1. صرفه جویی در مصرف بذر
2. یکسان بودن عمق کاشت
3. ثبات مناسب بوته و اطمینان از دسترسی به فشردگی مطلوب
4. یکنواختی و درصد سبز زیاد
5. فضای مناسب رشد در رقابت با علف هرز
6. شرایط مناسب برای عملیات داشت
7. افزایش بازده آبیاری به دلیل تسطیح و ایجاد جوی و پشته مناسب
8. کاهش تردد تراکتور و هزینه عملیات
عملکرد انواع بذرکار
دستگاه های بذرکار تقریبا عملکرد مشابهی دارند. اصول کار این دستگاه بذر کار بدین صورت است که مقدار معینی بذر از طریق مخزن بزرگ دستگاه بذرکار، داخل لوله کارنده ریخته میشود. این لوله بذر را درون شیاری که در خاک ایجاد میکند قرار میدهد.
همزمان مقداری خاک به وسیله پوشاننده دستگاه روی بذر را میپوشاند. با کمی فشارچرخ، بذر در جای خود ثابت میشود و آماده جذب مواد معدنی و رطوبت موجود در خاک می گردد. این عملکرد در دستگاه بذر کاربا توجه به نوع بذرکار، تنوع و مدل آن با یکدیگر متفاوت می باشد.
اجزای اصلی بذرکار ها
- شاسی
- مالبند
- مخزن بذر و کود
- لوله کارنده
- شیار باز کن
- چرخ ها و غیره
بذرکار دستی چیست؟
دستگاه بذرکار دستی نوعی دستگاه برای کاشت بذر مانند تخم کدو، بادام زمینی، نخود، لوبیا، سویا، نخودفرنگی و غیره در زمین نیز است. این دستگاه بذر کار به وسیله نیروی دست اپراتور کار میکند. دستگاه بذرکار دستی در مدل های تک مخزن و دو مخزن ارائه میشود. از بذر کاردستی دو مخزن هم برای بذر کاری و هم کودپاشی استفاده میشود. عمق کاشت بذر در دستگاه بذر کار معمولاً از ۱ تا ۱۰ سانتی متر قابل تنظیم هم است.
بذرکاردستی چگونه کار می کند؟
عملکرد بذرکاردستی بسیار ساده است. ابتدا با توجه به بذر مورد نظر صفحه متناسب با اندازه بذر در قسمت سینی دستگاه قرار داده می شود. با حرکت دادن دستگاه بذر کار توسط اپراتور، زنجیر آن میچرخد و بذرها به فاصله منظم از دستگاه بذر کار خارج می شود. در نهایت بذر ها به وسیله بشقاب سطحی بذرکار پوشانده می شود. با حرکت دستگاه، بذر کار چرخ های پشتی عملیات کوبش خاک را بر روی سطح بذر را انجام میدهد. دستگاه بذرکار دستی دوچرخ K2-MSP
اساسی ترین وظایف بذرکارها:
دستگاه بذرکارها کارایی زیادی در زمین های کشاورزی دارند. اگر می خواهید با عملکرد مشترک این دستگاه ها بیشتر آشنا شوید در ادامه مطلب با ما همراه شوید. راشامگ در این قسمت مهمترین وظایف بذرکارها را برررسی می کند.
- ایجاد شیار در خاک
ایجاد شیار برای رشد طبیعی و جوانه زنی مناسب در خاک بسیار ضروری میباشد. معمولاً بذرکار ها مجهز به نوعی ابزار برای ایجاد شیار در خاک هستند. به این ابزار شیار در دستگاه بذرکاربازکن میگویند.
شیار باز کن بیلچه ای و شیر باز کن کفشی دو نمونه از مهمترین ابزارهای کاربردی در بذرکارها می باشد.
- کنترل مصرف بذر
یکی دیگر از وظایف بذرکارها کنترل بهینه مصرف بذر نیز است. دستگاههای بذرکار میزان مصرف بذر که در واحد سطح کاشته میشود را کنترل میکنند. همچنین در بذرکارهای دو مخزنه نیز، هدر رفت کود به طور چشمگیری کاهش هم پیدا می کند.
- قرار دادن بذر در خاک
اصلی ترین وظیفه بذرکار قرار دادن بذر در خاک می باشد. ایجاد فاصله بین بذرها در دستگاه بذرکارو اندازه عمقی که بذر در آن قرار میگیرد به وسیله این دستگاه قابل تنظیم نیز است. این موضوع در کیفیت محصول به دست آمده تاثیر زیادی دارد.
- پوشاندن بذردر دستگاه بذرکار
ابزاری که به وسیله آن سطح بذر بعد از عملیات کاشت پوشانده می شود پوشاننده نامیده میشود. این ابزار اغلب یا به صورت بشقابی یا کاردی در دستگاه بذرکار تعبیه شده
- تثبیت بذر در خاک یا فرآیند کوبش
عملیات کوبش آخرین مرحله بذر کاری در دستگاه بذرکار می باشد. برخی دستگاه بذرکارمجهز به نوعی چرخ فشار دهنده هستند. که با حرکت دستگاه بر روی زمین خاک قرار داده شده بر روی سطح را فشرده می کند.
انواع بذر کار کدامند؟
بذر کارها بر اساس نحوه کشت بذور در چهار گروه مختلف قرار میگیرند. ردیف کارها، خطی کارها، بذرپاش و کارنده های مخصوص از انواع بذرکارهای موجود در بازار هستند .
ردیف کار چیست؟
ردیف کار نوعی بذرکار رایج در میان کشاورزان و زارعان است. این دستگاه بذرکاربرای محصولاتی استفاده میشود که لازم است در فاصله معینی از هم و بین خطوط کاشته شوند. ذرت، تخم آفتابگردان، پنبه، چغندر و غیره از جمله محصولاتی است که به وسیله ردیف کارها کشت می شود. ردیف کارها در دستگاه بذرکار نیز بر مبنای روش کاشت بذر انواع و اقسام مختلفی دارند. سه نمونه از مهمترین ردیف کار ها عبارتند از:
- ردیف کار های مخصوص کاشت بر پشته ها
- ردیف کارهای مخصوص کاشت در کف شیار
- ردیف کار های مخصوص کاشت در سطح زمین صاف
تجهیزات ردیف کارها
دستگاههای ردیف کار در دستگاه بذرکار تنوع زیادی دارند. هر کدام از این ردیف کارها اجزا و قطعات مختلفی دارند که کارایی این دستگاه را از یکدیگر متمایز می کند. به طور کلی مهمترین اجزای ردیف کار ها شامل موارد زیر است.
- سیستم انتقال نیرو
- شاسی
- مخزن بزرگ و کوچک
- شیار بازکن یا فاروئر
- موزع
- ابزار تنظیم عمق کاشت
- کارنده
- چرخ فشار
- ابزار پوشاندن بذر
- گیربکس، سیستم پنوماتیک و…
خطی کارها در دستگاه بذرکار
خطی کارها نوعی ماشین بذرکاری هستند که بذر را در فاصله نزدیک به هم روی خطوط کشت میکند. این دستگاه در دستگاه بذرکار برای محصولاتی به کار برده میشود که نیاز به عمق بیشتری برای کاشت دارند.خطی کارها در دستگاه بذرکار بر اساس عمق مورد نیازکاشت به ماشین های خطی کار آبی و خطی کاردیم تقسیم میشوند. همچنین خطی کار ها در دستگاه بذرکار کاشت سیر، لوبیا، نخود و غیره از انواع مختلف این دستگاه می باشد .
بذرکار ها
تفاوت خطی کارها و بذرکار ها در عملکرد آنهاست. خطی کارها در دستگاه بذرکار غلات را به صورت منظم تر و در عمق یکنواخت تری میکارند. بذرکار ها شیار بازکن ندارند. برای همین قبل از کاشت بذر توسط این دستگاه بذرکار عملیات خاک ورزی باید انجام شده باشد؛ و زمین بستر مناسب برای کاشت بذر را داشته باشد.
در روش دستگاه بذرکار کاشت بذر توسط بذرکار بعد از عملیات بذرپاشی میتوان به وسیله سایر ماشین آلات کشاورزی روی بذرها را با خاک پوشاند. هواپیماهای بذرپاش، بذرپاش گریز از مرکز و غیره از جمله انواع بذرکار ها هستند.
کارنده های مخصوص دستگاه بذرکار
برخی کارنده ها برای کاشت محصولات خاصی طراحی شده اند. نشاکارها و سیبزمینی کارها رایج ترین کارنده هایی هستند که کاربردهای خاصی در مزارع و زمینهای کشاورزی دارند. از نشاکار برای کاشت نشای برنج، انواع سبزیجات مانند کاهو، توت فرنگی، گوجه و غیره استفاده می شود. نشاکار ها خود دارای انواع تک ردیفه و دو ردیفه نیز هستند.
سیب زمینی کارها نیز جهت کشت سیب زمینی استفاده می شود. روش کار این دستگاه دستگاه بذرکارمعمولاً بدین صورت است که ابتدا غده سیب زمینی را در شیار خاک قرار داده می دهد. سپس به وسیله دستگاه زیر سطح و اطراف غده کوددهی و نهایت روی آن پوشانده می شود. دستگاه نشاکار دستی WMSدستگاه نشاکار دستی MP-3Oدستگاه بذرکار دستی تک ردیف AP1
بذرکارتیلری
بذرکار تیلری نوعی ابزار در دستگاه بذر کار کاربردی است که برای کاشت بذرهای ریزدانه و درشت دانه روی انواع تیلر نصب میشوند. از این ابزار میتوان برای کاشت بذور بر روی پشته های ایجاد شده و در زمین های مسطح استفاده کرد. در دستگاه بذرکار تیلری می توان فاصله کاشت بذور در ردیف ها را تنظیم نمود. قابلیت تنظیم عمق کاشت از دیگر مزایای بذرکارهای تیلری نیز می باشد.
نگهداری از انواع بذرکار
- قبل از انجام عملیات بذرکاری تمام پیچ و مهره های دستگاه را سفت کنید.
- بخش هایی از دستگاه بذر کار که نیاز به روغن یا گریس دارد را به موقع روغن کاری کنید.
- دستگاه بذرکار را در مکانی سرپوشیده و به دور از نور خورشید نگهداری کنید.
- بعد از عملیات کاشت بذر، مخزن دستگاه بذر کار را از کود و بذر تخلیه و تمیز کنید.
- بهتر است باد چرخ های دستگاه بذرکار بعد از عملیات کاشت تخلیه شود و در جایی دور از رطوبت نگهداری شود.
- در صورت خرابی یا آسیب قطعه های مختلف دستگاه بذرکار نسبت به تعویض و یا تعمیر آن اقدام نمایید.
قرار دادن بذر در دستگاه بذر کار خاک برای حصول جوانهزنی خوب و پابرجایی آن بدون دوبارهکاری، هدف همهی کسانی است که محصولات زراعی را میکارند. عوامل بسیاری در جوانهزنی بذرها و بیرون آمدن گیاه جوان از خاک نیز موثرند.
از جمله مقدار بذر کاشته شده، در دستگاه بذر کار دوام یا زنده ماندن بذر، ضد عفونی بذر، یکنواختی اندازهی بذر، میزان تمیزی بذر، عمق کاشت، نوع کاشت، میزان رطوبت خاک، زمان بذرکاری، نوع شیار بازکنها، جلوگیری از رفتن خاک سست به زیر بذر، یکنواختی پوشش بذر، نوع وسیلهی پوشاننده،
میزان فشردن و سفت کردن خاک اطراف بذر، تمیزی وضعیت بذر، حرارت خاک، نوع زهکش، وضعیت سلههای خاک و تشخیص خوب، مهارت و توجه کشتکننده در هنگام کشت بذردر دستگاه بذر کار.
کاشتن بذر با دستگاه بذر کار، و فکر و طرز ساخت آن در قبل از میلاد مسیح، به چینیها نسبت داده شده است. پاشیدن بذر بر روی خاک شخم خورده و پوشاندن آن با خاک بهوسیلهی بعضی از هرسها،در دستگاه بذر کار تا حدود سال ۱۸۴۰ میلادی تنها روش معمول کاشت محسوب میشد
. ویلیام تی پنوک از اهالی پنسیلوانیا در ایالات متحده آمریکا اولین فردی بود است که شروع به ساخت و تولید خطی کارهای غلات دستگاه بذر کار نمود. گرچه اختراع او در سال ۱۷۹۹ میلادی به نام الیاکیم به ثبت رسیده بود. آمار سرشماری ۱۸۸۰ میلادی ایالات متحده آمریکا، نشان میداد که در حدود ۵۳ درصد از گندم کشت شده در سال ۱۸۷۹ میلادی، به وسیلهی خطی کارهای غلات در دستگاه بذر کار کاشته شده بود.
اولین ردیف کار، از یک جعبه استوانهای شکل ساخته شده بود که در اطراف مرکز آن سوراخهایی برای بیرون ریختن بذرها وجود داشت. در سال ۱۸۳۹ میلادی، وسیلهای برای کاشت ذرت به نام دی. اس. راکول به ثبت نیز رسید. در سال ۱۸۹۲ میلادی برادران دولِی از اهالی مولین ایلنویز ایالات متحده آمریکا وسیلهی کنارریز را برای ذرت کارها ساختند که بذر را نیز گرفته و بر روی خاک میانداخت.
در دههی ۱۸۸۰ میلادی، مکانیزم کاشت حفرهای یا سلولی و چرخ جمع کن برای پنبهکارها بهوجود آمد. ضمیمه کپهکار در دههی ۱۹۲۰ میلادی مورد استفاده هم قرار گرفت.
وظایف کارندههاهدف استفاده از اکثر کارندهها این است که بذرها را به طور یکنواخت در روی ردیفها یا روی پشتهها قرار دهند. برای انجام این کار به طور مطلوب، کارنده باید اعمال زیر را انجام دهد:
۱. شیاری در خاک باز کند. به منظور جوانهزنی مطلوب، بذرها میبایست در زیر سطح خاک قرار گیرند. دستگاه کارنده باید وسیلهای برای باز کردن خاک داشته باشد که به شیار بازکن نیز معروف میباشد. از انواع شیار بازکن میتوان به دو نوع بیلچهای و کفشی اشاره کرد.
۲. بذر را به اندازه مناسب و لازم برای کاشت آماده کند. میزان بذری که در واحد سطح کاشته میشود میبایست توسط بذرکار به درستی کنترل شود.
۳. بذر را در خاک قرار دهد. فاصلهی بین بذرها از هم و عمقی که آنها در خاک قرار میگیرند در میزان محصول به دست آمده تاثیر میگذارد. ضمنا دستگاههای کارنده دارای این قابلیت هستند که همراه کشت بذر در اطراف آنها کود نیز بپاشند، مجاورت بیشاز حد بذر با این کودها میتواند به آن آسیب برساند. لذا دستگاه باید از دقت کافی در این مسئله هم برخوردار باشد.
۴. روی بذر را بپوشاند. پوشاندن روی بذر میتواند از طریق استفاده از پوشانندههای کاردی و یا بشقابی انجام گیرد.
۵. بستر بذر را فشرده کند. برخی دستگاههای بذرکار چرخ فشار دهندهای نیز دارند که خاک را بعد از کاشت بذر فشرده میکند.
انواع کارنده ها در دستگاه بذر کار
انواع بذر کارها بر اساس طریقهی کاشت به چهار دستهی کلی طبقهبندی میشوند:
ردیفکارها
خطیکارهای غلات
بذرکارهای هوایی
بذرپاش ها
نهایتا کارنده های مخصوص.
ردیفکار ها معمولا برای محصولاتی چون ذرت، پنبه چغندر، آفتابگردان، برخی سبزیجات و کلا محصولاتی که میبایست با فواصل معین از یکدیگر و بین خطوط کشت شوند به کار میروند. ردیفکارها بر اساس روش کاشت بذر، به آنهایی که در سطح زمین مسطح کار میکنند، آنهایی که بر پشته ها بذر میکارند و نهایتا ردیفکارهایی که در کف شیار کشت میکنند تقسیم نیز میشوند.
خطی کارها معمولا برای کشت محصولاتی که عملکرد بالایی دارند به کار میروند. خطی کارها دانههای غلات را به طور منظمتر و در عمق یکنواختتری به نسبت بذرپاشها میکارند. بذرپاشها دارای شیار بازکن نیستند و لذا بستر بذر میبایست قبلا توسط یک خاکورز -مانند هرس بشقابی- آماده شده باشد.
و بعدا در صورت نیاز از ماشینآلات دیگری جهت پوشاندن روی بذر ها استفاده نمود. جهت کاشت بذرها بدین طریق، بسته به نوع بذر و شیوهی کشت، میتوان از بذرپاشهای گریز از مرکز، هواپیماهای بذرپاش، پخشکنهای خطی و یا علفکارها (جهت کشت بذرهای ریز) استفاده کرد.
اما از جمله کارندههای مخصوص میتوان به سیبزمینی کارها و نشاکار ها اشاره نمود. با توجه به زحمت و بازدهی پایین کشت سیبزمینی با دست امروزه از ماشینهای سیبزمینی کار جهت کشت آنها استفاده میشود .
معمولا شیاری در خاک باز کرده، سیبزمینیها را درفاصله های مشخص در خاک قرار داده، زیر سطح و یا اطراف غدهها را کود دهی میکند و نهایتا روی آنها را میپوشاند. نشاکار ها برای کشت نشای برنج و یا سبزیجاتی از قبیل کاهو، گوجه فرنگی، توت فرنگی و غیره یتوانندبه کار روند. نشاکارها ممکن است در یک ردیف و یا چند ردیف، نشا ها را هم کشت کنند.
1-دستگاه بذر کار پنوماتیک چغندر با کود کار:
پذر کار پنوماتیک چغندر با کود کار می تواند هر بذری را که تک دانه کاری شده و در آن فاصله ردیف ها از 15 سانت تا 12 سانت می باشد و فاصله دانه ها در ردیف ها مهم است را بکارد. این دستگاه فقط با تعویض دیسک قابلت کاشت بیش از 15 محصول متفاوت را دارا می باشد از جمله چغندر قند، ذرت، نخود، لوبیا، کدو، آفتابگردان، بادام زمینی و بسیاری دیگر از محصولات دانه کاری است.
2-دستگاه بذر کار پنوماتیک ذرت با کود کار:
بذر کار ذرت با کود کار می تواند هر بذری را که تک دانه کاری شده و در آن فاصله ردیف ها از17 سانت تا 12 سانت است و فاصله دانه ها در ردیف ها مهم است را بکارد. این دستگاه فقط با تعویض دیسک قابلت کاشت بیش از 12 محصول متفاوت را دارا است از جمله چغندر قند، ذرت، نخود، لوبیا، کدو، آفتابگردان، بادام زمینی و بسیاری دیگر از محصولات دانه کاری است .
3-دستگاه بذر کار کود کار و ریز دانه کار 24 ردیفه جفت دیسک:
دستگاه بذر کار کود کار و ریز دانه کار 24 ردیفه جفت دیسک از 6 مخزن جداگانه تشکیل شده است و گیربکس جداگانه را دارا است . 2 مخزن برای بذر و 2 مخزن برای کود و 2 مخزن برای ریز دانه هر مخزن با اهرم مخصوص خود میزان بذر ریزی را تنظیم می کند. بذر کار کود کار و ریز دانه کار 24 ردیفه تک دیسک می تواند هم به صورت کششی و هم به صورت اتصال 3 نقطه به تراکتور متصل می شود .
شروع بذر ریزی با فشار دسته هیدرولیک می باشد و فقط حرکت چرخ مبنای کار این دستگاه نمی باشد. بذر کار کود کار و ریز دانه کار 24 ردیفه تک دیسک دقت بذر ریزی بسیار بالایی هم دارد و شما می توانید برای هر هکتار از 100 کیلو تا 500 کیلو گرم انتخاب کنید .
جک هیدرولیک میزان عمق کاشت را تعیین می کند و شما می توانید آن را از 3 تا 8 سانت تغییر نیز دهید. هر ردیف با دو دیسک زمین را برش داده و بذر و کود را داخل آن می ریزد سپس روی آن با چرخ فشار می آورد و از طریق پوشاننده فنری آن را می پوشاند.
تمامی سیستم کاشت و چرخ فشار دهنده و پوشاننده و حتی مارکرها به صورت هیدرولیک هم می باشند.
4-دستگاه بذر کار کود کار 24 ردیفه تک دیسک:
دستگاه بذر کار کود کار 24 ردیفه تک دیسک از 4 مخزن جداگانه تشکیل شده است و گیربکس جداگانه را دارا می باشد. 2 مخزن برای بذر و 2 مخزن برای کود دارد و هر مخزن با اهرم مخصوص خود میزان بذر ریزی را تنظیم نیز می کند. بذر کار کود کار 24 ردیفه تک دیسک می تواند هم به صورت کششی و هم به صورت اتصال 3 نقطه به تراکتور متصل میشود .
شروع بذر ریزی با فشار دسته هیدرولیک است و فقط حرکت چرخ مبنای کار این دستگاه نمی باشد. دقت بذر ریزی بسیار بالایی دارد و شما می توانید برای هر هکتار از 100 کیلو تا 500 کیلو گرم انتخاب کنید
جک هیدرولیک میزان عمق کاشت را تعیین می کند و شما می توانید آن را از 3 تا 8 سانت تغییر دهید. هر ردیف با یک دیسک زمین را برش داده و بذر و کود را داخل آن می ریزد سپس روی آن را با پوشاننده زنجیری می پوشاند.
5-دستگاه بذر کار کود کار 20 ردیفه تک دیسک:
دستگاه بذر کار کود کار 20 ردیفه تک دیسک از 4 مخزن جداگانه تشکیل شدهاست و دارای گیربکس جداگانه می باشد. 2 مخزن برای بذر و 2 مخزن برای کود هر مخزن با اهرم مخصوص خود میزان بذر ریزی را تنظیم نیز می کند.
بذر کار کود کار 20 ردیفه تک دیسک می تواند هم به صورت کششی و هم به صورت اتصال 3 نقطه به تراکتور متصلشود . شروع بذر ریزی با فشار دسته هیدرولیک می باشد و فقط حرکت چرخ مبنای کار این دستگاه نیز نمی باشد.
بذر کار کود کار 20 ردیفه تک دیسک، دقت بذر ریزی بسیار بالایی دارد و شما می توانید برای هر هکتار از 100 کیلو تا 500 کیلو گرم انتخاب کنید. جک هیدرولیک میزان عمق کاشت شما را تعیین می کند و هم می توانید آن را از 3 تا 8 سانت تغییر دهید.
هر ردیف با یک دیسک زمین را برش داده و بذر و کود را داخل آن می ریزد سپس روی آن را با پوشاننده زنجیری می پوشاند.
6-دستگاه بذر کار کود کار 24 ردیفه گندم و جو سقوط آزاد:
دستگاه بذر کار کود کار 24 ردیفه گندم و جو سقوط آزاد از 4 مخزن جداگانه تشکیل شده است و دارای گیربکس جداگانه است. 2 مخزن برای بذر و 2 مخزن برای کود هر مخزن با اهرم مخصوص خود میزان بذر ریزی را تنظیم نیز می کند.
بذر کار کود کار 24 ردیفه گندم و جو سقوط آزاد، می تواند هم به صورت کششی و هم به صورت اتصال 3 نقطه به تراکتور متصل میشود .
شروع بذر ریزی با فشار دسته هیدرولیک می باشد و فقط حرکت چرخ مبنای کار این دستگاه نمی باشد. دقت بذر ریزی بسیار بالایی دارد و شما می توانید برای هر هکتار از 100 کیلو تا 500 کیلو گرم انتخاب هم کنید.
7-بذرکار پنوماتیک ریزدانه و غلات SPU3:
بذرکار پنوماتيک غلات طرح آکورد (SPU-3) جهت کشت بذور ريز و درشت دانه نظير گندم، جو، يونجه، عدس، ماش، کلزا، کنجد، پياز، گلرنگ و … طراحي و ساخته شده . مکانيزم کشت اين بذرکار ها به صورت خطي و پنوماتيک دمشي بوده است و به همين خاطر به خطي کار غلات نيز معروف شده است.
از ويژگيهاي مهم دستگاه مي توان به کشت ريز دانه ها با دقت بسيار بالا و توزيع 400 گرم تا 6 کيلوگرم در هکتار با توزيع يکنواخت و با کمک موزع مخصوص آکورد، صرفه جويي حداکثري در مصرف بذر، تنظيم آسان، وزن و استهلاک پايين اشاره کرد .
سيستم موزع:
- توزيع بذر از 400 گرم تا 400 کيلوگرم در هکتار به صورت يکنواخت براي انواع بذور ريز و درشت دانه
- موزع مرکزي استوانه اي شياردار طرح آکورد
- صرفه جويي 30 الي 40 درصدي در مصرف بذر
- طراحی منحصربفرد موزع که منجر به تغییر عمق شیارهای موزع بذر می شود، دستگاه را از نصب مخزن اضافی جهت کشت ریزدانه بی نیازهم می سازد.
سيستم کارنده:
- تعداد رديف هاي کشت: 24
- فاصله بين هر رديف: 12.5 سانتي متر
- فنر بندي هر کارنده به صورت جداگانه و لذا توانايي کار در زمين هاي نسبتاً ناهموار
- تنظيم و تثبيت عمق به صورت دقيق
- قابليت تنظيم فواصل کشت
- قابليت کاربري با تراکتور هاي 75 اسب بخار
- امکان سفارش به صورت جوي پشته اي و کار در اراضي شور وجوددارد.
دستگاه بذر کار دستی تک ردیف AP1
ویژگی های محصول :
- کشور سازنده: کره
- مدل دستگاه: jang AP1
- توان کشت بذر: ( 1.5 -0.5) هکتار در روز
- تنظیم عمق بذر: (10-1) سانتی متر
- تنظیم فاصله بذر: (51-5) سانتی متر
8-توضیحات دستگاه ردیف کار ریزدانه کار مدلZIGMA290
دستگاه ردیف کار ریزدانه کار مدلZIGMA290 برای کشت غلات ، حبوبات و بذرهای ریز مانند یونجه ، شبدر ، کلزا و … در مزارع آبی و دیم کاربرد زیادی دارد.
ویژگی ها :
کشت بذر و کود به صورت جداگانه
دارای دو نوع مقسم استوانه ای شیار دار و دندانه دار
شیار بازکن بیلچه ای
قابلیت تنظیم عمق
دارای تنظیم بذر و کود
گیربکس از محور چرخ های دستگاه نیرو میگیرد
لوله خرطومی سقوط بذر و کود شاسی دو تکه مقاوم از هم سوا شده و منحصر به فرد
ساخته شده از آهن آلات صنعتی
سوار شده از نوع اتصال سه نقطه
دستگاه ریزدانه کار مدل ZIGMA290 با کیفیت بالا واستانداردهای بین المللی می باشد که شامل طرح های حمایتی دولت است تا کشاورزانی که قدرت خرید ندارند بتوانند از تسهیلات بانک استفاده کنند.
دستگاه بذر کار ریزدانه کار
بذرکار ریزدانه کار یک دستگاه کشاورزی است که برای کاشت بذر ریزدانههای مختلف، استفاده میشود. این دستگاه دارای سیستم تغذیه بذر اتوماتیک است که به صورت دقیق بذر ریزدانه را به داخل دیسکها میریزد و با قابلیت تنظیم سرعت بذرکاری، بذر را به صورت یکنواخت در خاک کاشت میکند. بذرکار ریزدانه کار دارای مخزن بذر با ظرفیت مشخصی است که میتوانید بذر را در آن قرار دهید.
سپس با استفاده از سیستم تغذیه بذر اتوماتیک، بذر را به داخل دیسکهای کاری منتقل میکند و با قابلیت تنظیم عمق کار، بذر را به صورت دقیق در خاک کاشت میکند. همچنین این دستگاه دارای سیستم توزیع کود است که با تنظیم دقیق میزان کود، به صورت یکنواخت کود را در خاک پخش میکند و برای رشد بهتر گیاهان، شرایط مناسبی را فراهم میکند.
9-توضیحات دستگاه بذر کار کشنده طرح روسی مدل ZIGMA300
بذر کار کشنده طرح روسی مدل ZIGMA300 برای کشت غلات و حبوبات در مزارع دیم و آبی نیز کاربرد دارد.
ویژگی ها :
قابلیت تنظیم کارنده ها با استفاده از سیستم هیدرولیک
کشت بذر و کود به صورت مستقیم
تنظیم عمق به صورت تکی
شیار بازکن طرح کشت مستقیم
لوله های خرطومی بذر و کود
شاسی محکم ساخته شده از آهن آلات صنعتی
سیستم کششی با اتصال یک نقطه
قابلیت اتصال به سیستم هیدرولیک
فروش انواع دستگاه بذر کار تمام اتوماتیک
دستگاه بذرکار تمام اتوماتیک از تجهیزات ضروری برای زمین های زراعی است که به وسیله ان آن انواع بذر و دانه را در باغ ها کاشته و در این صورت نیاز به نیروی انسانی به حداقل می رسید.
این دستگاه ها از عهده کاشت سریع بذر در زمین های چند هزار هکتاری برآمده و مجهز به سیستم تمام اتوماتیک می باشند. به روزترین و بهترین نوع این دستگاه ها آماده به فروش بوده و می توان انواع آنها را بر حسب نیاز سفارش داد.
با وجود دستگاه بذرکار، دیگر دغدغه کشاورزان برای کاشت بذرهای کشاورزی به حداقل رسیده است و در کوتاه ترین زمان ممکن می توانند بذرهای محصولات متعدد را در زمین های زراعی خود کاشته و منتظر برداشت محصول بمانند.
از دستگاه های مربوطه، قالب های مختلفی، البته از حیث نوع کاشت وجود دارد که اگر بخواهیم آنها را نام ببریم؛ شامل گزینه های زیر میشود:
- ردیف کار
- خطی کار غلات
- بذرکار هوایی
- بذرپاش
همچنین از نظر نوع محصولی که دستگاه های بذر کار آن را کشت می نمایند؛ می توان به دستگاه بذرکار گوجه، دستگاه بذر کار چغندر، دستگاه بذر کار ذرت، دستگاه بذر کار سبزیجات و … اشاره نیز کرد که هر یک از آنها منجر به تاثیراتی آشکار در حوزه کشت و زراعت شده و عملیات کشاورزی را با سهولت همراه ساخته شده اند.
همچنین توسط دستگاه های فوق، نیاز به نیروهای انسانی نه تنها کاهش یافته است ؛ بلکه هزینه های نیروی انسانی نیز به بیشتر از نصف تقلیل پیدا کرده و بنابراین از هر جهت که بخواهیم بنگریم؛ فواید بسیاری را از دستگاه های فوق شاهد می باشیم.
دستگاه های بذرکار تمام اتوماتیک دارای عملکرد و کارکرد دقیق و پیشرفته ای بوده و عملیات انجام شده توسط آنها اصلاً قابل قیاس با عملیات بذرکاری توسط نیروهای یدی و یا انسانی نبوده ؛ نه از نظر سرعت و نه از نظر حجم کار.
شاید دستگاه های بذرکار بتوانند پیوسته و ساعت های مداوم عملیات بذر کاری را انجام می دهند؛ اما قطعاً از نیروهای انسانی که خستگی پذیر می باشند؛ بعید به نظر می رسد.
با این دستگاه ها عملیات کشاورزی امروزه با توسعه بسیاری روبرو شده و کشاورزی مکانیزه جای کشاورزی سنتی را تا درصد زیادی پر می کرده است.
دستگاه بذر کار ردیفی (خطی)
برای کشت گیاهانی که احتیاج به فواصل معین بین بوته ها دارند از نظیر: چغندر قند ، پنبه ، ذرت و … بسیار مناسب است. در این نوع بذر کاری آبیاری می تواند به صورت نشتی انجام گیرد، بنابراین پس از تسطیح زمین شیارهایی موازی در طول قطعه زمین و به عرض مورد نیاز متناسب با نوع گیاه حفر کرده و سپس بذور به کمک بذر افشان بر روی پشته به عمق معین بر حسب ریزی و درشتی بذر قرار گرفته و روی آنها با خاک پوشیده می شود.
بذر محصولاتی مثل گندم ، جو ، شبدر ، یونجه و … که احتیاج به عملیات وجین کاری ، خاک دادن پای بوته و … ندارند به روش خطی در داخل شیارهایی موازی به عرض 2-3 سانتی متر به کمک بذر افشان پاشیده می شود. سپس به کمک زنجیری که در پشت بذر افشان ببسته شده و یا دو صفحه دیسک مانند که پهلوی هم روی یک محور قرار گرفته ، شیارهای کاشته شده با خاک پر می شود. به طور کلی ، بذرکارهای ردیفی را می توان در سه گروه ردیف کار غلات ( بذر کار ردیفی پر ) ، ردیف کار گیاهان وجینی ( بذر کار ردیفی تکی ) و ردیف کار گیاهان علوفه ای تقسیم بندی نمود .
عملیات با این بذر افشان ها فقط در صورتی امکان دارد که زمین به خوبی تهیه شده و بی بهره از هرگونه کلوخه ، بقایای گیاهی و علف های هرز باشند. در بذر کاری ردیفی ( خطی ) مقدار بذر مصرفی در واحد سطح نسبت به روش دستپاشی کاهش می یابد ، بذور در عمق معین و یکنواخت در خاک قرار می گیرند و بالاخره عملیات داشت. مثل آبیاری ، سله شکنی ، وجین کاری ، خاک دادن پای بوته ها ، سمپاشی و کود پاشی ، و … مناسب تر و آسانتر انجام می گیرد.
– دستگاه بذر کار کپه ای
برای گیاهانی که فاصله نسبتا زیادی برای رشد شاخ و برگ و یا عملیات داشت مثل وجین ، خاک دادن پای بوته ها ، آبیاری … نیاز دارند ، مورد استفاده قرار می گیرد. این روش بذر کاری در ایران برای صیفی جات و گیاهان جالیزی و وجینی معمول است. بذر کاری کپه ای نسبت به روش های دیگر پر زحمت ، وقت گیر و پرهزینه بوده ، اما بذر کمتر ، جوانه زنی سریع و یکنواخت یا گیاهچه های قوی از مزایای آن به شمار می رود.
دستگاه بذر کار در خزانه و نشا کاری
گیاهانی که در مراحل اولیه زندگی متوقع بوده رشد و نموی کندی دارند یا به بدی تهیه زمین و فقر آن از لحاظ مواد غذایی الرژی زیاد دارند و یا طول مدت تابستان برای تکمیل دوره زندگی آنها از کاشت تا رسیدن کافی نباشد به طریق خزانه و نشا کاری ( انتقال به زمین اصلی ) کشت و زرع می شوند
دستگاه بذر کار کودکار خطی کار روی پشته عریض
دستگاه بذر کار کودکار خطی کار، می تواند روی پشته هایی بلند با 53 سانتی متر عرض ، چهار خط بذر را با 14 سانتی متر فاصله از یکدیگر بکارد و دو خط بین خطوط کشت بذر ایجاد نماید. این دستگاه می تواند با تولید جوی هایی به عمق 22 سانتی متر و عرض 15 سانتی متر پشته ها را از یکدیگر جدا کند. استفاده از این دستگاه باعث می شود که کود در گودی پایین تر از بذر و بین دو خط کشت بذر قرار بگیرد و با حفظ فاصله مناسب، به بذر ضرر نرسد.
*مزایای دستگاه بذرکار کودکار خطی کار روی پشته عریض
1.هدایت و تهی سازی رواناب
2.کاهش تلفات محصول
3.افزایش سطح زیر کشت
4.همزمانی عمل کشت و بسترسازی
5.صرفه جویی 20 الی 30 درصدی در مصرف کود
6.قابلیت انطباق بالا با انواع خاک های زراعی ایران
7.پنجاه درصد صرفه جویی در میزان بذر
برای دانلود کاتلوگ اینجا کلیک کنید