خرید انواع سم پاش
خرید انواع سم پاش :
سم ماده ای است که منشاء شیمیایی، گیاهی یا حیوانی دارد و از طریق عملکرد خود باعث تغییر در رشد و فعل و انفعالات انسان، گیاه و غیره می گردد.دستگاه سم پاش وسیله ای است که با اسپری شدن روی گیاه، آفات آن را از بین برده یا از بروز آفات احتمالی در آینده پیشگیری می کند.
تاریخچه انواع سم پاش:
پس از گذرسال ها برای امرصرفه جویی درمصرف سموم وسرعت بخشیدن به این عملیات، مصرف کنندگان گرایش به استفاده ازاین نوع دستگاه ها پیدا کردند. این دستگاه ها امکان اسپری کردن سموم را دارا می باشند. امروزه موارد مصرف فراوانی یافته اند.
از برخی ازآن ها می توان حتی درحوزه های بهداشتی برای ضدعفونی کردن محیطها به وسیله ی محلول ضد عفونی کننده نیز استفاده کرد. همان طور که سابقا ذکر کردیم بلای جان گیاه ها و آفت ها هستند. برای خلاص شدن از دست آنان باید از سموم مخصوص استفاده کنیم. امروزه برای بالا بردن سرعت پخش سم چه در جاهای بزرگ چه در جاهای کوچک دستگاه های صنعتی و یا خانگی به کار گرفته می شوند.
سم پاش چیست؟
هر آنچه که عمل سم پاشی را انجام دهد، در دسته ی سم پاش ها قرار می گیرد. که دراندازه ها و اشکال متنوعی دیده می شوند. در ابعاد و سطوح کوچکتر، سم پاش های دستی ، سم پاش های پشتی غیرموتوری و سم پاش های استوانه ای پرمصرف اند امادرمقیاس های وسیع و باغها، سم پاش های پشتی موتوری ( لانسی واتومایزر)، سم پاشهای تراکتوری ، چرخدار و حتی گاهی هواپیما نیز به کار گرفته می شود.
سم پاش ها فقط در کشاورزی مورد استفاده قرار نمی گیرند بلکه در مصارف مختلف مانند دامپروری ها، پرورش مرغ و سایر طیور، ملک ها و باغ های مسکونی، مکان های عمومی برای از بین بردن آلودگی ها و حشرات موزی و حیوانات مزاحم و … مورد استفاده قرار می گیرند.
آن ها از اجزای مختلفی تشکیل شده اند که با کارکرد یکپارچه خود باعث یکنواختی پاشش می شود. به عبارتی دیگر، سم پاش ها به دو دسته دستی و مکانیزه تقسیم می شوند، سم پاش ها در دو نوع سم پاش موتوری و سم پاش بنزینی به مشتریان ارائه می شوند.و جزدستگاه های کشاورزی هستند.
و به طور کلی سم پاش، ابزار و دستگاهی برای انجام عملیات سم پاشی می باشد. این دستگاه ها به شکل ، ابعاد و ظرفیت های متفاوتی برای کاربری های متفاوتی ساخته می شوند. این دستگاه ها از مدل های خانگی که برای استفاده های خانگی استفاده می شوند.
به عنوان مثال در کشاورزی و زمین های زراعی از مدل های زنبه ای ، فرغونی ، موتوری ، تراکتوری و یا مدل های هوایی پهباد ها استفاده می کنند. بسته به مدل این دستگاه ها می توانند عملیات سم پاشی را با غلظت های متفاوتی انجام دهند.مثلا توزیع سم با غلظت کمتر از دوز مورد نیاز محصول می تواند باعث عدم مبارزه با آفات شده. و توزیع با غلظت بیشتر از دوز مصرفی مجاز می تواند تبعات جبران ناپذیری بر روی زمین های کشاورزی و زراعی بگذارد.
انواع سم پاش به چند دسته تقسیم میشود؟
خرید انواع سم پاش: به طور کلی سم پاش ها به چند دسته زیر تقسیم می شوند:
- مدل کوله ای :ظرفیت بیشتر از مدل های خانگی با قابلیت نصب بوم سم پاشی
- مدل فرغونی : عمدتا با موتور های بنزینی و مناسب برای سم پاشی باغات
- مدل زنبه ای:عدم داشتن مخزن و مناسب برای مناطق کوهستانی
- مدل تراکتوری: در مدل های سوار شونده و کششی
- سم پاش دستی و شارژی : برای مصارف خانگی با ظرفیت های کمتر از 10 لیتر
سم پاشهای پشتی دستی:
از انواع محلولپاشهای کوچک که به طور گسترده مورد استفاده قرار می گیرند میتوانید برای خرید انواع سم پاش در نظر بگیرید. اجزا تشکیل دهنده این محلولپاشها معمولا عبارت است از :
- مخزن
- پایه مخصوص قرار گرفتن بر روی زمین
- تکیه گاه مناسب برای قرار دادن آن در پشت کارگر سم پاش (درست مثل کوله پشتی)
- پمپ دستی که با حرکت دادن اهرم مخصوص کار می کند
- محفظه تحت فشار
- لانس که مجهز به شیر قطع و وصل با یک شیر ماشه ای بوده و یک یا چند نازل روی آن نصب می شود.
برای استفاده بهتر از این دستگاهها باید آنرا کاملا به پشت کارگر چسباند و در صورت شل بودن آن باید تسمه های مربوطه را طوری تنظیم نمود که در موقع تلمبه زدن و حرکت در جای خود ثابت باشد تا کارگر در هنگام سم پاشی راحتتر بتواند کار انجام دهد.
بعضی از انواع این سم پاشها تماما پر نمی شوند تا فضای باقی مانده آن برای تحت فشار قرار دادن هوا استفاده گردد و از آن به عنوان سم پاشی پشتی با فشار مداوم بهره برداری گردد.
تنظیم کالیبراسیون سم پاشهای پشتی دستی:
برای این منظور مقدار محلول سم خارج شده را از انواع سم پاش در مدت یک دقیقه در ظرفی جمع آوری کرده و اندازه گیری می نمایند. وقتی که هدف تنظیم محلولدهی سم پاش دستی باشد بایستس یک فشارسنج روی آن نصب گردد و در اندازه گیری میزان محلولدهی نازل باید همیشه یکنواخت باشد.
کارگر سم پاش بایستی قبلا چند مرتبه این کار را تکرار نماید. رگولاتور یا دستگاه تنظیم فشار باید در روی سم پاشهای تحت فشار نصب شود در غیر این صورت محلولدهی سم پاش با کاهش محلول در تانک و کم شدن فشار تقلیل خواهد یافت.با در دست داشتن مقدار محاسبه شده محلول دهی نازل بر حسب لیتر در دقیقه مقدار مصرف در واحد سطح را می توان با معلوم بودن عرض باند و سرعت سم پاش تعیین نمود.
به طور مثال اگر عرض باند یک متر و سرعت راه رفتن کارگر سم پاش 60 متر در دقیقه و محلولدهی نازل 6/. لیتر در دقیقه باشد حجم محلول لازم برای یک متر مربع از رابطه زیر محاسبه می شود.
6/. لیتر در دقیقه
100 لیتر در هکتار یا لیتر در متر مربع01/0 =
60 متر در دقیقه * 1 متر
سم پاشهای پشت تراکتوری
معمولا بر روی سه نقطه اتصال تراکتور نصب می شوند و ساختمان آن ها از مخزن، پمپ، شیرهای کنترل، صافیها، همزن، بوم، نازلها و لوله های رابط تشکیل شده است. هر کدام از این قطعات دارای انواع مختلفی می باشند که از توضیح آن ها می گذریم.
تهیه و تدارک یک بوم بلند این امکان را فراهم می آورد که عرض باند سم پاشی زیاد شده و از تعداد دور زدنهای تراکتور در عرض مزارع کاسته شود. البته عموما طول بوم برای کشاورزان در انجام سم پاشی ثابت است.
بنابر این اگر کشاورزی دارای 100 هکتار مزرعه باشد و سه روز، روزانه شش ساعت بتواند با تراکتوری که سرعتش 8 کیلومتر در ساعت است سم پاشی نماید؛ طول بوم مورد نیاز برای این کار 94/6 یا 7 متر خواهد بود.
مشخصات فنی سم پاش:
مشخصات انواع سم پاش: دستگاه سم پاش در اندازه های متفاوت و شکل های گوناگونی وجود دارد. در مساحت های کوچک از انواع سم پاش دستی، استوانه ای و پشتی غیر موتوری و در ابعاد بزرگ و برای استفاده در باغ ها و مزرعه های وسیع از سم پاش موتوری پشتی (اتومایزر و لانسی)، سم پاش فرغونی (چرخ دار)، سم پاش زنبه ای و سم پاش پشت تراکتوری یا پشت تیلری و هواپیمای سم پاش استفاده می شود.
از دستگاه سم پاش فقط برای پاشیدن سم استفاده نمی شود، با توجه به نازل های انواع سم پاش می توانید از آن در کاربری های دیگری مانند پاشیدن محلول کود یا گرده پاشی و غیره استفاده نمایید. این نکته را فراموش نکنید، که برای هر کاربرد از سم پاش جداگانه استفاده کنید. لوازم یدکی دستگاه انواع سم پاش شامل نازل، شیلنگ، پمپ، موتور، باتری، لانس و غیره بوده که تمام لوازم یدکی آن در بازار موجود می باشد.
ویژگی های مهم یک سم پاش مطلوب برای خرید سم پاش:
- موتور سم پاش پرقدرت: سم پاش موتوری، سم پاش تلمبه قوی و سم پاش دستی باید از قدرت پاشش بسیار زیاد و عملکرد خوبی برخوردار باشند تا بتوانند تمام سطح مد نظرتان را اسپری نمایند و این قدرت پاشش توسط موتور سم پاش ایجاد می گردد.
- ظرفیت مناسب: ظرفیت مخزن برای سم پاشی باید مناسب با میزان مساحت مورد نیاز باشد تا مدام مجبور به پر کردن مخزن نباشید.
- تامین آسان قطعات یدکی لازم دستگاه: تمامی لوازم یدکی مورد نیاز دستگاه باید موجود باشد، در صورت عدم موجودی ممکن است شما دیگر نتوانید از دستگاه خود استفاده نمایید.
- کاربری آسان: نحوه کارکرد با دستگاه سم پاش برایتان راحت باشد، تا شما دچار خستگی و سردرگمی نکند.
- بدنه ای مقاوم و سبک: وزن سبک و مناسب برای حمل و نقل آسان و بدنه ای مقاوم برای جلوگیری از فرسایش و آسیب در اثر جابجایی
- قیمت و کیفیت مناسب: در صورت استفاده از متخصص در هنگام خرید این دستگاه، انتخاب قیمت مناسب و کیفیت بالا، کار دشواری نیست.
- پخش کردن یکنواخت سم: باید تمام سطوح مورد نیاز با اندازه و فشار پاشش یکنواخت سم زدایی شود.
نحوه استفاده و نگهداری از سم پاش:
راهنمای خرید سم پاش: در ابتدا لازم به ذکر است با توجه به حجم کل مایع پاشیده شده در واحد سطح زمین روشهای سم پاشی به صورت حجم بالا یا HV، حجم کم یا LV، حجم خیلی کم ULV تقسیمبندی میشود. سم پاشهایی که به منظور از بین بردن علفهای هرز یا هرگونه مصارف ضدعفونی کردن بستر کشت به کار میروند، نباید برای هدف دیگری استفاده شوند.
در حقیقت، باید یک سم پاش را فقط برای از بین بردن علفهای هرز استفاده کرده و سم پاش دیگری را هم برای گل و درخت استفاده نمود.همچنین بهتر است سم پاش بلافاصله پس از استفاده از تمیز شود. به این ترتیب که ابتدا باید محلول باقی مانده تخلیه شده و سپس مخزن چندین مرتبه با آب شسته شود. بعد از آن برای قسمتهای دیگر سم پاش نظیر تلمبه، پمپ، شیلنگ و … نیز همین کار باید انجام شود.
پس از تخلیه کامل مخزن و سایر قسمتهای سم پاش از محلول، اطراف و داخل سم پاش را به آب صابون آعشته کرده و با استفاده از آب داغ با دمای ۸۰ درجه سانتیگراد به خوبی آن را تمیز کنید. همچنین اگر قرار است که برای مدت طولانی از سم پاش استفاده نشود بهتر است تمام لوازم سم پاش را باز کرده و خشک کنید.
نکات ایمنی هنگام استفاده از سم پاش
در هنگام کار با سم پاش استفاده از تجهیزات ایمنی مناسب مانند دستکش، کلاه، ماسک، کفش کار و لباس یکسره ضد مواد شیمیایی ضروری است. همچنین توجه به این نکته نیز الزامی است که در هنگام وزش باد نباید عملیات سم پاشی انجام شود.
انواع سم پاش باغبانی چیست و چه کاربردی دارد؟
کارکرد انواع سم پاش باغبانی مشخص است. این ابزار قرار است شما را برای سم پاشی کردن مزرعه یا باغ خود یاری کند.وقتی از این دستگاه استفاده میکنید؛ علاوه بر سهولت کاربری، میزان سم استفاده شده نیز به طرز چشمگیری کاهش پیدا میکند. افزایش سرعت کار، بالا رفتن راندمان و همچنین امکان پاشش گسترده و یکنواخت، از دیگر مزایای استفاده از این ابزار است.
انواع لوازم یدکی سم پاش ها :
راهنمای خرید سم پاش: بطور کلی انواع نازل ها شامل نازل های پودر پاش و تیز پاش، انواع قطعات الکترونیکی و مرتبط با برق سم پاش های شارژی مانند: شارژ یدکی سم پاش، باتری سم پاش شارژی، رگلاتور سم پاش شارژی، پمپ سم پاش و … و قطعات دیگری مانند شیلنگ، سوییچ یا دسته لانس، ست لانس، بدنه، پمپ دستی سم پاش، کمربند، هندل و میله رابط هندل، فیلتر، واشر دولب یا تک لب سم پاش و درب مخزن می باشند که خوشبختانه گرین تولز طیف وسیعی از این اقلام را عرضه می دارد.
سم پاش های مزرعه ای :
انواع سم پاش: سم پاش های مزرعه وسایلی هستند که از آن ها برای پخش مواد شیمیایی، به منظور کنترل انواع مختلف حشرات، عوامل بیماری زای گیاهی و دفع علفهای هرز استفاده میشود.
ساختمان یک سم پاش:
- مخزن سم
- بهم زن
- پمپ
- شیر تنظیم فشار یا سوپاپ اطمینان
- فشار سنج
- صافی ها
- بوم (لوله حامل نازل)
- لوله های فلزی و لاستیکی
- سوپاپ ها یا شیرهای کنترل جریان سم
- نازل ها یا افشانک ها
- شاسی
مخزن انواع سم پاش:
خرید سم پاش: در داخل مخزن، سموم آماده شده (به صورت مایع) ریخته میشود. مخزن سم پاش ها باید دارای مشخصات زیر باشد:
- دارای ظرفیت کافی باشد.
- به آسانی پر شود وتمیز گردد.
- در مقابل فرسودگی مقاوم باشد.
- شکل مخزن طوری باشد که مخزن به آسانی سوار شده و مایع داخل آن به طور موثر بهم زده شود.
جنس مخزن معمولاً از فولاد گالوانیزه، فولاد ضد زنگ، آلومینیوم و پلاستیک نشکن است. بهترین جنس مخزن از فولاد ضد زنگ است. مخازنی که از این جنس ساخته می شوند گران ترین نوع مخزن می باشند.در بالای مخزن دهانه نسبتاً بزرگی وجود دارد که مجهز به قیف صافی دار است. این دهانه توسط سرپوشی بسته نگهداری میشود. برای پر کردن مخزن، کنترل وتمیز کردن داخل آن از دهانه مخزن استفاده میشود.
ظرفیت مخازن در انواع و مدلهای مختلف متفاوت است و ممکن است از حدود 20 تا 250 لیتر یا بیشتر تغییر کند. یک دریچه تخلیه در کف اغلب مخازن تعبیه میشود که بتوان در موقع تمیز کردن مخزن مواد داخل مخزن را از طریق آن تخلیه نمود.
قطعات دیگر انواع سم پاش:
- هم زن
چون بعضی از سموم در آب حل نمی شوند، و ته نشین می گردند، برای به تعلیق درآوردن ذرات سم لازم است، مایع بهم زده شود. بدین دلیل اکثر سم پاشها دارای نوعی بهم زن هستند. بهم زن مکانیکی عبارت از صفحات فلزی یا پرده های ضد زنگ و مقاوم است که بر روی یک محور دوار که نزدیک به ته مخزن قرار گرفته است، سوار شده اند.
این محور در هنگام کار معمولاً با سرعت 100 تا 200 دور در دقیقه می چرخد و موجب بهم خوردن مایع می گردد در بعضی از سم پاشهای موتوری، از بهم زن هیدرولیکی استفاده میشود. در این نوع بهم زن قسمتی از مایع از طریق لوله ای مشبک نزدیک به ته مخزن با فشار پمپ دوباره وارد مخزن می گردد. این عمل موجب بهم خوردن مایع داخل مخزن میشود.
- پمپ
پمپ سم پاش یک قطعه بسیار ضروری برای هر نوع دستگاه سم پاش محسوب میشود و وظیفه آن تبدیل انرژی مکانیکی به جریان مایع سم و تامین فشار مورد نیاز می باشد. برای انتخاب هر پمپ، باید حجم، استحکام و توانایی ایجاد فشار آن در نظر گرفته شود.
پمپ هایی که در سم پاشهای امروزی به کار می روند عبارتند از:
- پمپ های پیستونی (ساده و موتوری):
ساختمان کلی این پمپ ها شامل یک و معمولاً دو تا سه سیلندر و پیستون و ضمایم مربوطه است سیلندرهای پمپ های چند سیلندری، ممکن است به طور عمودی پهلوی یکدیگر یا روبروی هم به طور افقی یا خوابیده قرار گرفته باشند. برای به کار انداختن این پمپ ها از محور توان دهی تراکتور، موتور تیلر یا موتور کوچک جداگانه ای که روی پمپ نصب میشود، استفاده می گردد.
حرکت رفت و برگشت پیستون ها از طریق میل لنگ و دسته پیستون ها تامین می گردد. دسته پیستون ها به میل لنگی که داخل محفظه پر از روغن قرار گرفته متصل می شوند و حرکت دورانی میل لنگ (از طریق دسته پیستون ها) باعث رفت و برگشت پیستون ها می گردد.
در موقع پایین رفتن هر یک از پیستون ها (تنفس) سوپاپی که به مخزن سم متصل است باز شده و هنگام بالا آمدن پیستون (تراکم) سوپاپ مذکور بسته میشود و سوپاپ خروجی باز گردیده و مایع سم با فشار وارد محفظه فشار میشود.
محفظه فشار، کپسول فلزی مقاومی است که مایع تحت فشار را درون خود ذخیره می کند. چون حرکت پیستونها و خروج مایع سم به طور متناوب انجام می گیرد لذا محفظه فشار با ذخیره مایع سم فشرده شده باعث پخش یکنواخت سم می گردد.روی محفظه فشار یک یا دو شیر خروجی قرار دارد که به لوله های لاستیکی سم پاش متصل است، همچنین فشار سنجی روی محفظه نصب شده تا میزان فشار درون آن را نشان دهد.
برای جلوگیری از ترکیدن محفظه فشار، یک سوپاپ اطمینان روی لوله خروجی نصب شده است تا چنانچه فشار از حد لازم بیشتر شد یا در موقع کار پمپ، شیرهای خروجی بسته بود، سوپاپ در اثر فشار باز شده و مایع مجدداً به مخزن اصلی برگردد.فشار تولید شده از پمپ بسته به تعداد سیلندر و توان موتور تا حدود 30 تا 50 اتمسفر می رسد و مقدار سمی که پاشیده میشود بین 26 تا 227 لیتر در دقیقه است.
- پمپ های دیافراگمی
عمل پمپ کردن در پمپ دیافراگمی به وسیله حرکت یک دیافراگم قابل انعطاف به وجود می آید. وقتی دیافراگم به طرف پایین حرکت می کند مایع از طریق سوپاپ ورودی به داخل محفظه بالای دیافراگم کشیده میشود وهنگامی که دیافراگم به طرف بالا میرود، مایع داخل محفظه، با فشار از طریق سوپاپ خروجی خارج می گردد.
- پمپ های پره ای
این نوع پمپ دارای یک چرخ دنده لاستیکی (لاستیک نئوپرین[3]) با پره های قابل انعطاف می باشد که روی یک محور دوار سوار شده است. محفظه پمپ موجب فشرده شدن پره ها می گردد. با چرخش محور دوار، پره ها هم به چرخش در می آیند و باعث پمپ کردن مایع می شوند.
- پمپ های چرخ دنده ای
در این نوع پمپ یک جفت چرخ دنده در داخل محفظه بسته کار می کند. امروزه از این پمپ ها کمتر در سم پاشها استفاده میشود زیرا میزان فرسودگی این پمپ ها در مقابل مایعات سم زبر و ساینده بسیار بالاست. پمپ های چرخ دنده ای قابل تعمیر نیستند و پس از خراب شدن، باید تعویض شوند.
- پمپ های غلتکی
این نوع پمپ دارای یک استوانه دوار است که شیارهایی در سطح خارجی داشته و غلتکهایی تقریباً به طور آزاد در داخل این شیارها قرار می گیرند. شیارها به غلتکها اجازه می دهند تا درون محفظه ای خارج از مرکز چرخش کنند. موقعی که غلتک ها از جلو دهانه ورودی پمپ عبور می کنند فضای بین آن ها و دیواره محفظه بیشتر شده و مایع داخل محفظه می گردد.
مایع داخل شده، بین دو غلتک قرار گرفته و به طرف دهانه خروجی برده میشود. با نزدیک شدن غلتکها به دهانه خروجی، فضا کاهش یافته و مایع از داخل پمپ به خارج رانده میشود.
- پمپ های سانتریفوژی
امروزه پمپ های سانتریفوژی معروفیت بیشتری پیدا کرده اند و بیشتر در سم پاشها استفاده می شوند. این پمپ ها می توانند انواع سموم به خصوص سموم زبر و ساینده را پمپ کنند.پمپ های سانتریفوژی دارای طول عمر زیادی هستند و در ظرفیت های گوناگون وجود دارند.
سموم شیمیایی در پیشرفت سریع تولیدات کشاورزی نقش بزرگی ایفا کرده و خواهند کرد. با استفاده از سموم کیفیت و کمیت محصولات، اصلاح و افزایش پیدا کرده و استفاده از سموم علف کش نیاز به نیروی کاری برای کنترل علفهای هرز را تا حدی کاهش داده است ولی استفاده از سموم شیمیایی به بعضی مسائل جدی زیست محیطی منتج شده که این مسائل ، باید هم از نظر استفاده کننده و هم از طرف طراح ادوات سم پاشی مورد توجه قرار می گیرد.
در این مقاله فرض بر این گرفته شده است که خواننده از ساختمان و اجزاء سم پاشها اطلاع کافی دارد و نیاز به توضیح مجدد نمی باشد. سعی بر این است تا جنبه های عملی سم پاشی به خصوص کالیبراسیون آن مورد تاکید بیشتر قرار گیرد.
- پمپ پیستونی ساده
این پمپ از یک استوانه و یک پیستون کوچک که در داخل استوانه قرار گرفته است، تشکیل میشود. این پمپ دارای سوپاپی است که خروج هوا را از پمپ ممکن می سازد و از ورود هوا به داخل استوانه به صورت برگشت جلوگیری می کند. پمپ های پیستونی ساده بیشتر در سم پاشهای دستی، پشتی و چرخدار غیر موتوری مورد استفاده قرار می گیرند.