تفاوت بین 2 سمپاش شارژی و سمپاش برقی چیست؟

[supsystic-slider id=1 position=”center”]

تفاوت بین سمپاش شارژی و سمپاش برقی چیست؟

سمپاشی یک اصل در کشاورزی است

یک اصل مهم و بسیار کاربردی در کشاورزی و باغداری وجود سمپاشی محصولات آنهاست.

زیرا می توانید محصولات خود را اسپری کنید، آنها را از هر گونه سموم و آفات گیاهان پاک کنید و به رشد و کوددهی محصولات خود کمک کنید.

پس اگر می خواهید همیشه وجود درختان و محصولات را داشته باشید و از کیفیت و کیفیت بهره مند شوید; بهتر است به فکر سمپاشی درختان و به طور کلی محصولات خود در زمین های زراعی باشید تا بتوانید خیلی سریع به هدف خود برسید.

سمپاش برقی موتوری یکی از بهترین راه حل های ممکن است که می توانید از آن بهره ببرید.

علاوه بر سمپاش پشت موتوری می توانید از بهترین سمپاش شارژی و انواع مختلف آن نیز بهره مند شوید.

در هر صورت داشتن سمپاش های با کیفیت می تواند کمک زیادی به شما کند. حال سوال اینجاست که تفاوت سمپاش شارژی با سمپاش پشتی موتور برقی چیست و چه کاربردهایی دارند؟

برای پاسخ به این سوال لازم است ابتدا در مورد هر کدام توضیح داده شود تا با هر یک از این سمپاش ها آشنا شده و در مورد قیمت سمپاش شارژی با سمپاش برقی موتوری صحبت کنیم.

در نهایت می توانیم تفاوت های اصلی احتمالی این دو سمپاش را ارائه کنیم تا بتوانید تصمیم بهتری برای سمپاشی زمین کشاورزی خود بگیرید.

نوشته های مشابه

سمپاش برقی موتوری چیست و چه کاربردهایی دارد؟

امروزه انواع سمپاش های کشاورزی وجود دارد که هر کشاورز می تواند نمونه های مختلفی از آنها را خریداری کرده و از آنها برای حذف سموم در زمین های کشاورزی خود استفاده کند.

یکی از بهترین سمپاش های موتوری، سمپاش برقی موتوری است که اگرچه شبیه به سمپاش های دستی است. اما از نظر سرعت در فرآیند کار و همچنین کیفیت و کارایی قابل مقایسه با نمونه دستی نیست.

بنابراین می توانید با استفاده از این دستگاه بسیار کارآمد، یک سمپاش برقی موتوری خریداری کنید و حجم زیادی از زمین های کشاورزی خود را در برابر هرگونه سموم و آفت مضر محافظت کنید.

1 compressed 7

بنابراین اگر زمین های کشاورزی و باغ های میوه وسیعی دارید و فکر می کنید نمی توانید در کوتاه ترین زمان ممکن بیشترین محصول را به دست آورید و آفات مختلف گیاهی ممکن است زندگی شما را به همراه داشته باشد. فقط یک سمپاش برقی موتوری را امتحان کنید تا روزانه حدود 2 تا 3 هکتار از زمین های کشاورزی خود را از هرگونه آفت کش پاک کنید.

بنابراین سمپاش برقی موتوری – همانطور که از نامش پیداست – یکی از سمپاش های مجهز به شلنگ و پاور است و این نوع سمپاش بیشتر در باغبانی کاربرد دارد.

قدرت موجود در این سمپاش به شما کمک می کند تا فرآیند سمپاشی را از زوایای مختلف اعمال کنید تا سم با فشار زیاد روی قسمتی از مزرعه شما پاشیده شود.

این یکنواختی پاشش در این سمپاش و قطرات پودر آن یکی از مزیت های قابل توجه سمپاش برقی موتوری است که با خرید این سمپاش می توانید از آن بهره مند شوید.

یک سم پاش خوب از چه ویژگی هایی برخوردار است؟


پیش از آن که بخواهید اقدام به خرید سمپاش برقی کوچک نمایید، ابتدا باید اطمینان حاصل کنید که در این زمینه یک دستگاه درست و مناسب کاربری خود را انتخاب نمایید. برای انجام‌ عملیات سمپاشی و مبارزه کردن با آفت های موجود در زمین های زراعی و یا بر روی گیاهان گلخانه ای و یا حتی از بین بردن حشرات مزاحم می بایست عملیات سمپاشی به شکلی مناسب و به موقع انجام شود. اما نکته مهمی که درباره انتخاب سمپاش مناسب وجود دارد این است که بدانید باید از چه سمپاش هایی استفاده کنید و بدانید که یک سمپاش مناسب از چه مشخصاتی برخوردار خواهد بود.


اصولا سمپاش هایی خوب و مناسب اطلاق می شوند که از ویژگی هایی که در ادامه به آن ها اشاره خواهیم کرد برخوردار باشند. یک‌ سم پاش خوب می بایست قدرت پاشیدن به حالت عمودی و افقی و در راستای مناسب را داشته باشد. میزان و شیوه پاشش سم پاش نیز در جهت های مختلف می بایست یکسان و یکنواخت باشد، به صورتی که قطره های پاشیده شده هیچ وقت بیش از اندازه بزرگ نبوده و بر روی گیاه نیفتند.


سم پاش خوب باید کاربری ساده ای داشته باشد و کار کردن با آن آسان باشد. از نظر مشتریان هم چنین سم پاش هایی مناسب به شمار می روند که قیمت آن ها مقرون به صرفه بوده و برای تهیه آن ها مجبور به پرداخت هزینه های گزافی نباشند.
سم پاش های خوب از یک ظرفیت درستی متناسب با حجم کاری آن ها بر خوردار هستند و این تعادل را می توان در این قبیل دستگاه ها به وضوح مشاهده کرد. مخزن به کار رفته در این دسته سم پاش ها می بایست از یک جنس سبک و ضد خوردگی ساخته شده باشد. 

سمپاش شارژی چیست و چه کاربردی دارد؟

همانطور که بیان شد؛ سمپاش های زیادی وجود دارد که هر کدام کاربردهای خاص خود را دارند. به این ترتیب سمپاش کاربرد اصلی نیروی موتوری بیشتر در باغبانی است تا سم را با فشار و قدرت بالا به باغات شما بپاشید.

انواع دیگر سمپاش ها به سمپاش شارژی معروف هستند.

سمپاش شارژی یکی از سمپاش هایی است که به دلیل وجود انواع سموم و آفات در زمینه سم پاشی و مبارزه با آفات زمین های کشاورزی کاربرد فراوانی دارد.

2 compressed 8

با توجه به اینکه سمپاش های دستی قادر به سمپاشی باغات بزرگ نیستند و یا فرآیند سمپاشی بسیار کند و زمان بر است. در این قسمت ها می توانید از سمپاش های شارژی استفاده کنید.

سمپاش شارژی با باتری کار می کند و تا 8 ساعت متوالی می توان با همان باتری به صورت متناوب از آن استفاده کرد و در صورت تمام شدن شارژ باتری باید مجددا شارژ شود.

نحوه شارژ سمپاش شارژی

با توجه به وجود انواع مختلف و متفاوت این محصول، باطری‌های این دستگاه نیز در انواع مختلفی تولید و عرضه می‌شوند. رایج ترین انواع باطری‌های این وسیله، باطری‌های الکتریکی و خورشیدی هستند. باطری‌های الکتریکی را می‌توانید به راحتی از دستگاه جدا کنید و پس از شارژ کردن مجدد به دستگاه متصل کنید، ولی در سمپاش‌های با باطری خورشیدی نیازی به جدا کردن صفحه خورشیدی متصل به دستگاه، نیست و همچنین به دلیل دوام بالاتر و شارژ سریع‌ترباطری‌های خورشیدی توصیه ما این است که اگر قصد خرید سمپاش شارژی را دارید تا حد امکان از سمپاش با بطری خورشیدی استفاده کنید.

برای شناخت دقیق پمپ سمپاش شارژی باید به بررسی انواع مختلف این نوع از سمپاش‌ها بپردازیم. با توجه به اینکه باطری‌ها قدرت محدودی دارند و نمی‌توانند به مدت طولانی عملیات کار دستگاه را تداوم ببخشند، و از طرفی کاملا غیرمنطقی است که در میانه عملیات سمپاشی کار را رها کنیم و منتظر شارژ شدن باطری دستگاه بمانیم، یکی از راه‌‌های حل این مشکل بهره بردن از باطری‌های یدکی است.

اما راه حل بهتری نیز وجود دارد که می‌تواند به حرکت پمپ سمپاش تداوم بخشد. به طورکلی سمپاش‌های شارژی به دو دسته تک کاره و دوکاره تقسیم می‌شوند. پمپ سمپاش تک کاره تنها با نیروی الکتریکی کارکرده و در صورت اتمام شارژ باطری، قدرتی برای به حرکت انداختن پمپ وجود نخواهد داشت. پ

لذا باید با تعویض باطری‌ها شرایط کار کردن مجدد پمپ را فراهم کنید. اما در مدل‌های دوکاره، پمپ به گونه‌ای طراحی شده‌است که علاوه بر نیروی الکتریکی از نیروی دستی نیز انرژی لازم را به دست آورد و حتی در صورت خالی شدن باطری بتواند به کار خود ادامه دهد.

درکل می‌توان چنین برداشت کرد که پمپ سمپاش‌های شارژی دوکاره به دلیل نیرو گرفتن از سیستم دستی و نیروی الکتریکی دارای قدرت مانور بالاتری بوده و ما را ازهمراه داشتن باطری‌های یدکی نیز بی‌نیاز می‌کند. در خصوص جنس بدنه و ظرفیت این وسیله نیز لازم است بدانید که، جنس بدنه این وسیله عموما از پلاستیک بوده و ظرفیت سمپاش‌های شارژی حدودا ۱۰ تا ۲۰ لیتراست.

سمپاش برقی، پیشرفتی در تولید:

سمپاش برقی فاصله بین سمپاش شانه موتوری و سمپاش شانه دستی است. نکات کلیدی در این دستگاه وجود دارد. به عنوان مثال، اولین عیب آبپاش های دستی این است که باید همیشه به صورت دستی اسپری شوند.

برخلاف اسپرینکلرهای موتوری که از موتورهای بنزینی برای تامین سمپاش ها استفاده می کنند، علاوه بر گران بودن وزن قابل توجهی نیز خواهند داشت.

در خرید سمپاش برقی آینده نگر باشید:

سمپاش های شانه ای در بین باغداران و کشاورزان در ساخت سمپاش ها محبوبیت دارند. حمل و نقل آسان، قابلیت پاشش بهینه، قابلیت جابجایی دستگاه در فضاهای غیرعادی، کاربردهای همه جانبه در کنار قیمت مقرون به صرفه، این نوع سمپاش شانه ای را بسیار محبوب کرده است.

3 compressed 8

در این بین مدل هایی از سمپاش برقی ساخته می شود که در بین انواع متداول سمپاش دوش بسیار محبوب هستند.

در این میان ایده ایجاد یک سمپاش برقی به نوعی سعی در ایجاد واسطه ای بین این دو طرح سمپاش معمولی دارد. در طراحی اسپری شارژر از موتورهای الکتریکی DC برای تامین نیروی پاشش استفاده شده است و برای به حرکت درآوردن این موتورها به باتری های بزرگ و قابل شارژ تعبیه شده است.

این به موتور الکتریکی اجازه می دهد تا با شارژ باتری سمپاش، به گردش درآید و عملیات پاشش را انجام دهد.

در این بین سمپاش برقی می تواند یکی از نقاط ضعف دستگاه باشد. زیرا باتری ها به سرعت برق خود را از دست می دهند. به این ترتیب، ممکن است در طول عملیات طولانی مدت به طور کامل پاسخگو نباشند.

برای رفع ایراد طراحی سمپاش شارژر سعی شده است روش دستی در سمپاش گنجانده شود. به این ترتیب ما به دو نوع رایج سمپاش شارژر خواهیم رسید.

سمپاش برقی تک کاره

سمپاش برقی دوتایی

معرفی سمپاش برقی یکبار مصرف:

با یک سمپاش شارژی تک کاره، فقط می توانید عملیات آبپاش را از طریق برق تامین شده با موتور الکتریکی دستگاه انجام دهید. این به دلیل تطبیق پذیری دستگاه است که برای سمپاشی دستی طراحی نشده است. به این ترتیب تا زمانی که باتری سمپاش شارژی خود توانایی داشته باشد می توانید عملیات سمپاشی را انجام دهید.

در نگاه اول، این عدم مشاهده سمپاش دستی یک نقص در طراحی دستگاه است، اما اگر به برخی از ویژگی های این نوع شارژر نگاهی بیندازید، متوجه می شوید که گاهی اوقات نیازی به نگرانی نیست. به صورت دستی عملیات سمپاشی را انجام دهید.

ویژگی هایی مانند تعویض آسان و سریع باتری، قابلیت شارژ سریع و ظرفیت بالای باتری در نهایت در حین کار به شما برتری خواهد داد. در کنار این شرایط، فقط یک باتری یدکی همراه خود داشته باشید یا از قابلیت شارژ سریع دستگاه با یک اپلیکیشن خوش طراحی، مثلاً در بین استراحت های کاری استفاده کنید.

به این ترتیب شما همیشه نیروی موتور را از دستگاه تلفن همراه خود دریافت خواهید کرد. از طرفی حذف سیستم سمپاش دستی در دستگاه منجر به کاهش وزن، کاهش قیمت و در نهایت افزایش حجم مخزن شده است.

معرفی سمپاش برقی دوبل:

هنگامی که در سطح مزرعه با یک سمپاش برقی 20 لیتری هستید، باید سطح قدرت باتری را نیز در نظر داشته باشید. اساساً مزارع کوچک تا متوسط ​​با یک برنامه خوب طراحی شده می توانند به راحتی به عنوان یک سمپاش شارژی یکبار مصرف استفاده شوند. اما در سطح باغ بزرگ یا زمانی که کار نیمه کاره رها شده است، دیگر نمی توان انتظار داشت باتری سمپاش برای استفاده از آن شارژ شود.

برای رفع این مشکل یک شارژر دو شارژ طراحی کرده اند. در این نوع سمپاش باری 20 لیتری می توان از هر دو حالت موتور و عملکرد دستی استفاده کرد. به این ترتیب، اگر باتری موجود در سمپاش شارژی در دراز مدت نتواند آن ظرفیت را فراهم کند، با تغییر دستگاه از حالت موتور به حالت دستی به راحتی می توان این کار را انجام داد.

سمپاش دوالکتریکی برای مواقعی مناسب است که ظرفیت باتری نیاز به حجم کار را برآورده نمی کند. تا زمانی که انتظار برای شارژ مجدد باتری منطقی نباشد. به عنوان مثال، زمانی را تصور کنید که در سطح یک باغ بسیار بزرگ، یا در فضایی جنگل مانند، دور از برق شهری هستید.

در این صورت، اگر باتری سمپاش شارژی شما تمام شود، شارژ کردن دستگاه خود با بازگشت به نزدیکترین پریز بی معنی است. در حالی که شما مقدار کمی از کار باقی مانده است. در این صورت می توان با سیستم دستی دستگاه با سمپاش برقی دوگانه پایان کار را انجام داد.

4 compressed 10
سمپاش شارژی

تفاوت سمپاش شارژی و سمپاش پشتی موتوری لانس دار

به طور کلی چندین تفاوت بارز بین سمپاش شارژی و سمپاش پشتی موتوری وجود دارد که در زیر بطور خلاصه به شرح آن ها می پردازیم:

1-    تفاوت در نحوه کارکرد با دستگاه

نحوه کارکرد با هر یک از دستگاه های مختلف با همدیگر متفاوت می باشد. به این صورت که سمپاش لانسی موتوری به صورت لانس دار می باشد و دارای باطری و شارژ نیست. ولی سمپاش شارژی به صورت باطری دار بوده و بایستی هر هشت ساعت یک بار آن را شارژ نمود. بنابراین نوع کارکرد هر یک از این سمپاش ها با یکدیگر متفاوت می باشد.

2-    تفاوت در موتوری بودن سمپاش

سمپاش لانسی موتوری کاملا به صورت موتوری می باشد. هر چند شباهت هایی با نوع دستی آن دارد؛ ولی کیفیت و کارایی آن به مراتب چندین پله بالاتر از نوع دستی سمپاش ها می باشد و سرعت و از کیفیت بالاتری هم برخوردار است. ولی سمپاش شارژی دوکاره علاوه بر موتوری بودن، به صورت دستی نیز قابل استفاده است تا در صورت نداشتن شارژ بتوان از نوع دستی آن نیز استفاده کرد.

3-    تفاوت در قیمت

به طور کلی هر یک از سمپاش های نامبرده شده جزء سمپاش های موتوری می باشند. اما سمپاش شارژی، جزء ارزان ترین سمپاش های موتوری به شمار می آید و قیمت سمپاش لانسی موتوری از قیمت سمپاش شارژی بیشتر می باشد.

4-    تفاوت در نوع کاربرد

کاربرد استفاده از هر یک از این سمپاش ها نیز متفاوت می باشد. به این صورت که کاربرد عمده سمپاش لانسی موتوری بیشتر در جهت سمپاش باغ ها مورد استفاده قرار می گیرد و کاربرد سمپاش شارژی بیشتر در جهت باغچه ها و گلخانه ها و برخی از مزارع و باغ ها نیز مورد استفاده قرار می گیرد.

5 compressed 9
سمپاش پشتی موتوری

5-    تفاوت در نوع قدرت و ظرفیت

در نوع ظرفیت و قدرت سمپاش ها نیز سمپاش لانسی موتوری با شارژی متفاوت می باشد. به این صورت که قدرت سمپاش لانسی موتوری از شارژی معمولا بیشتر است. هر چند که به طور کلی شما می توانید هر یک از این سمپاش ها را در توان های مختلف و با ظرفیت مخزن های گوناگونی بر حسب نیاز خود خریداری کنید و به خوبی از هر یک از این سمپاش ها نهایت استفاده را کنید.

سخن آخر

یکی از مشکلات خریداران و مصرف کنندگان سمپاش های شارژی این است که با وجودی که باتری 12 ولتی در این نوع سمپاش ها استفاده شده است، ممکن است نتوان باتری آن ها را در بازار پیدا کرد و نتیجه آن دستگاه دیگر کارآمد نخواهد بود. با این وجود خوشبختانه مدل های دوکاره از سمپاش شارژی وجود دارند که می توان به صورت دستی هم از آن ها استفاده کرد. موجود بودن و عرضه این نوع سمپاش ها باعث شده است که تا حدودی مشکل عدم کارایی دستگاه های سم پاش بدون باتری حل شود.

‫3 دیدگاه ها

  1. باسلام وقتتون بخیر … سمپاش موتوری همون سمپاش برقی هست ینی با برق کار میکنه؟

    1. سلام ممنون از شما. یکی از بهترین سمپاش های موتوری، سمپاش برقی موتوری است که اگرچه شبیه به سمپاش های دستی است. اما از نظر سرعت در فرآیند کار و همچنین کیفیت و کارایی قابل مقایسه با نمونه دستی نیست. و این نوع سمپاش یکی از سمپاش های مجهز به شلنگ و پاور می باشد.

  2. سلام عمر سمپاش شارژی چند ساله؟آیا خدمات پس از فروش هم داره؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *