راهنمایی خرید تریلی بند تراکتور رومانی و قیمت 5 مدل آن
فهرست مطالب
تاریخچه تراکتور رومانی در ایران و جهان، معرفی مدل های جدید و قدیمی رومانی:
تریلی بند تراکتور رومانی را میتوان مهمترین ماشین های صنعتی در دنیای کشاورزی دانست. ظهور این ماشین باعث ایجاد یک انقلاب در صنعت کشاورزی شد. تراکتور رومانی یکی از نمونههای مشهور و محبوب این حوزه می باشد. محصولات کارخانه یونیورسال رومانی سالها است در ایران حضور دارند و بسیاری از مدلهای قدیمی هنوز در حال استفاده هستند.
ورود تراکتور رومانی به ایران:
محمدرضا پهلوی روابط نزدیکی با رییس جمهور کشور رومانی داشت. در دهه ۴۰ و ۵۰ شمسی، شاه سابق ایران چندین بار به این کشور اروپایی سفر کرد. نتیجه این رفت و آمدها قراردادهای تجاری متعددی بود. یکی از مهمترین قراردادها واردات تریلی بند تراکتور رومانی از کارخانه یونیورسال رومانی بود.
در سالهای ابتدایی تراکتورهای این کارخانه به ایران وارد شده است و مستقیما به کشاورزان برتر و ثروتمند فروخته میشد. طولی نکشید تا مهندسین ایرانی به فکر مونتاژ و تولید بعضی از قطعات تریلی بند تراکتور رومانی افتادند. این تراکتور که به قدرت و استحکام بالا معروف بود، خیلی زود در بین کشاورزان ایرانی محبوب شد. در نتیجه درخواستها برای خرید تراکتور رومانی روزبهروز بیشتر میشد.
در سال ۱۳۵۳، کارخانه تراکتورسازی تبریز احداث شد. در ابتدا وظیفه این کارخانه مونتاژ تراکتورهای خارجی بود. با پیشرفت در مونتاژ و تولید قطعات، به مرور نیاز به واردات کاهش یافت و محصولات ایرانی جایگزین تراکتور رومانی شد.
پیدایش تراکتور رومانی:
کارخانه یونیورسال تریلی بند تراکتور رومانی در سال ۱۹۴۶ تاسیس شد. شهر برازوف رومانی محل احداث یکی از مهمترین کارخانههای تولید تجهیزات صنعتی تاریخ بود. این کارخانه در ابتدا تحت نظارت شرکت فیات ایتالیا کارش را آغاز کرد اما به مرور توانست به استقلال فنی و مالی برسد. روند پیشرفت این کارخانه به حدی بود که خیلی زود توانست محصولاتش را به کشورهایی همچون آمریکا صادر کند. رشد اصلی کارخانه یونیورسال پس از جنگ جهانی دوم و انقلاب حوزه اقتصادی و کشاورزی اروپا اتفاق افتاد.
مدلهای محبوب تراکتور یونیورسال رومانی:
از زمان تاسیس این شرکت بیش از ۷۵ سال میگذرد و در طول این سالها تراکتورهای بسیار زیادی تولید شده است. بسیاری از این مدلها توانستهاند به محبوبیت زیادی در سطح جهان برسند. تریلی بند تراکتور رومانی ۲۶۰، ۳۴۰، ۳۵۰، ۴۶۰، ۵۱۰ و ۵۳۰ از جمله محصولات موفق این کارخانه اروپایی است. بسیاری از محصولات دیگر نیز با استقبال گستردهای مواجه شدند.
مدلهای گوناگون تراکتور رومانی از نظر سیلندر، وزن، قدرت اسب بخار، ابعاد لاستیک، خصوصیات باتری، توان کششی و حرکتی و … با هم متفاوت هستند. میتوان اذعان کرد که کارخانه یونیورسال تریلی بند تراکتور رومانی برای تمام فعالیتهای صنعتی و کشاورزی تراکتور تولید کرده است و نیازهای بخشهای مختلف بازار را برآورده میکند.
مونتاژ در ایران:
فرایند مونتاژ تریلی بند تراکتور رومانی در ایران از سال ۱۳۴۸ آغاز شد. مونتاژهای اولیه بسیار ابتدایی و دستی بوده است. در ماههای ابتدایی روزانه ۴ تراکتور از خط مونتاژ خارج میشد اما پس از تلاشهای مهندس های ایرانی و همکاری متخصصین خارجی، این رقم به ۱۲ عدد رسید. جالب است بدانید مونتاژ این تراکتورها آنقدر برای مردم جذاب بوده است که برخیها برای تماشای فرایند مونتاژ، حمل و آزمایش تراکتور به نزدیکی کارخانه تراکتورسازی تبریز میرفتند.
افراد زیادی برای پیشرفت این صنعت در ایران تلاش کردهاند. مهندسانی همچون توتونچی، ساعدی، فولادین، صالحی و ایروانی از جمله افراد تاثیرگذار در رشد و بلوغ کارخانه تراکتورسازی تبریز و فرایند مونتاژ تریلی بند تراکتور رومانی بودهاند.
حالا چندین کارخانه در ایران وجود دارد که به تولید و مونتاژ تراکتور مشغول هستند. با این حال تریلی بند تراکتور رومانی نقش مهمی در گسترش تولید، مونتاژ و استفاده از این ماشین صنعتی در ایران داشته است. شاید قرارداد تجاری با کارخانه یونیورسال تریلی بند تراکتور رومانی را بتوان سرآغاز صنعت تراکتورسازی ایران دانست.
تاریخچه تراکتور رومانی در ایران و جهان:
سالهای زیادی از حضور تراکتورها در ایران میگذرد و اولین نمونههای آن حدود ۶۰ سال پیش در ایران مشاهده شده است. امروزه تولیدکنندگان داخلی و خارجی مختلفی وجود دارند اما تریلی بند تراکتور رومانی جزو اولین نمونههای وارد شده به کشور ایران بوده است. اتفاقی که شاید بتوان آن را سرآغازی برای شروع یک تحول صنعتی بزرگ دانست.
تراکتورها را در محیطهای مختلف صنعتی، شهری و روستایی حضور پررنگی دارند. صنایع مختلف از قابلیتهای متنوع این دستگاه استفاده میکنند. همچنین بسیاری از ماشینآلات صنعتی با الهام از فناوری و کاربردهای تراکتورها ساخته شدهاند.
سیر پیدایش تراکتور:
سالها پیش در اروپا استفاده از ابزارهای مکانیکی برای دستیابی به بازدهی بیشتر گسترش یافت. در ابتدا برای امور کشاورزی از ماشینهای بخار استفاده میشد. این ماشینها نمیتوانستند روی زمین حرکت کنند و اغلب از دامها برای متحرک ساختن آنها بهره گرفته میشد.
در دهه ۱۸۵۰ میلادی، اولین تراکتورهای ساخته شده توسط بشر در صنعت کشاورزی به کار گرفته شدند. این تراکتورها دستگاهی توسعه یافته از ماشینهای بخار بودند که میتوانستند حرکت کنند و اصطلاحا تراکتور کششی نامیده شدند. سال ۱۹۱۲ اولین تراکتور بنزینی ساخته شد. پس از آن موتورهای دیزلی ابداع شدند که تحولی بزرگ در صنعت تراکتورسازی و توان حرکتی این وسیله ایجاد کردند.
در سالهای اخیر تراکتورها در انواع بسیار پیچیده و مجهزی به بازار عرضه میشوند. برندهای جهانی معتبر دائما در حال رقابت برای ایجاد تمایزهای مختلفی در محصولات هستند. جعبهدندههای خودکار، اتاقک مجهز راننده، چهار چرخ متحرک و فرمان هیدرولیک از جمله امکاناتی است که طی سالهای اخیر قابلیتهای زیادی را به عملکرد تراکتورها اضافه کرده است.
اولین تراکتورها در ایران:
قبل از آن که تریلی بند تراکتور رومانی وارد ایران شود، گفته میشود اولین نمونه در سال ۱۳۲۵ و در زمان رضاشاه وارد ایران شد. پیش از آن و در زمان شاهان قاجاری تنها گاوآهن فلزی وارد صنعت کشاورزی ایران شده بود که پیشرفت چندانی محسوب نمیشود. رضاشاه اولین تراکتور نفتی را در سال ۱۳۲۵ برای مدرسه فلاحت خریداری و سپس در سال ۱۳۳۱ مجوز ورود تراکتورها و کمباینها را به ایران صادر کرد.
سالها قبلتر، نمایشگاهی پیرامون ماشینآلات در ایران برگزار شد که در آن رویداد از تراکتورهای نفتی رونمایی شده بود اما کاربرد صنعتی یا کشاورزی نداشت. در نتیجه میتوان گفت اولین بار تراکتور در سال ۱۳۰۰ و در نمایشگاه تهران به فعالان صنعتی معرفی شده است اما استفاده از این ماشین کشاورزی از سال ۱۳۲۵ شروع شده و تا امروز ادامه دارد.
رشد صنعتی ایران در دههای ۱۳۳۰ تا ۱۳۵۳:
طی دههای ۱۳۳۰ تا ۱۳۵۳ رفت و آمدهای محمدرضا پهلوی به کشورهای اروپایی باعث ورود ماشینآلات و دستگاههای مختلفی به ایران شد که تریلی بند تراکتور رومانی یکی از آنها است. روابط ایران در این برهه زمانی با کشورهای توسعهیافته و صنعتی آن دوره گسترده بود و به همین دلیل تجهیزات و ماشینآلات جدید به سرعت سر از ایران در میآورند. از طرفی دیگر اتحاد جماهیر شوروی سابق و روسیه فعلی تلاشهایی برای رشد صنعتی ایران انجام داد. آنها در اصفهان کارخانه ذوبآهن را احداث کردند که امروز یکی از کارخانههای مهم صنعتی کشور محسوب میشود.
پس از عقد قرار داد ذوبآهن، زمینه برای احداث کارخانههای صنعتی با استفاده از پشتوانه علمی کشورهای توسعهیافته و نیروی کار ایرانی فراهم شد. در نتیجه گفتگو برای احداث کارخانه تراکتورسازی نیز آغاز شد و با همکاری چکسلواکی کارخانه ماشینسازی تبریز شروع به کار کرد.
ورود تراکتور رومانی به ایران:
بین سالهای ۱۳۳۰ تا ۱۳۵۰، محمدرضا پهلوی به کشورهای شرق اروپا سفرهای متعددی انجام داد. یکی از مهمترین سفرها، حضور در کشور رومانی و ملاقات چائوشسکو، رئیس جمهور وقت آن کشور بود. در آن سالها،تریلی بند تراکتور رومانی از شهرت بسیار زیادی برخوردار بود. طی این ملاقات توافقات زیادی برای راهاندازی طرحهای مهم صنعتی شکل گرفت و موافقتنامهای در ۸ آگوست ۱۹۶۶ میان دولت ایران و رومانی امضا شد. افراد شناختهشدهای در عقد این قرار نقش داشتند که از بین آنها میتوان به محمد یگانه، رضا نیازمند (مدیر ارشد سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران)، محمد تقی کبریتساز (مدیرعامل وقت کارخانه ماشینسازی)، غلامحسین فولادیون (مدیرعامل کارخانه تراکتورسازی) و … اشاره کرد.
ورود ماشینآلات رومانی به ایران:
در سال ۱۳۴۶ اولین تریلرهای تریلی بند تراکتور رومانی وارد کشور ایران شدند. تا پیش از آن برای حمل وسایل سنگین از دام استفاده میشد. یک سال قبلتر، در سال ۱۳۴۵، اولین تریلی بند تراکتور رومانی با برند یونیورسال وارد ایران شده است و در اختیار بعضی از کشاورزان قرار داده شده بود. در این سالها استقبال بسیار زیادی از این دستگاه صورت گرفت و دائما شاهد رشد تقاضا برای واردات تریلی بند تراکتور رومانی بودهایم. بدین ترتیب نیاز به کارخانههای داخلی برای ساخت این دستگاه پرکاربرد بیش از پیش به وجود آمده بود. در نهایت در سال ۱۳۵۳ اولین کارخانه ساخت تراکتور رومانی ایرانی تاسیس شد.
شروع مونتاژ:
در سال ۱۳۴۸ مونتاژ دستی تریلی بند تراکتور رومانی شروع شد. در ابتدا تنها ۴ دستگاه روزانه به شکل موفقیتآمیز از فرایند مونتاژ خارج میشد اما با کسب تجربه و دانشافزایی نیروهایی ایرانی این تعداد به ۱۲ دستگاه در روز ارتقا یافت. مونتاژهای صورت گرفته توسط مهندسین شرکت یونیورسال بررسی میشد تا دستگاه استانداردهای لازم برای بهرهوری را داشته باشد.
طبق مشاهدات آن زمان تراکتورها پس از اتمام عملیات مونتاژ وارد فرایند کنترل کیفیت میشدند. نکته جالب در این بین استفاده از نیروهای انسانی برای حمل و هل دادن تراکتورها بوده است. البته پس از مدتی از تراکتور رومانی دیگری برای کشیدن تراکتورهای جدید استفاده شده است.
در ابتدا محوطهای برای تست تراکتورها وجود نداشته است و کارشناسان کنترل کیفیت این دستگاه را در خیابانهای نیمهکاره یا جادههای خلوت آزمایش میکردند. همین موضوع باعث شده بود تا افراد زیادی برای دیدن تراکتورها تجمع کنند و پروسه آزمایش تراکتورها به یک فرایند مهیج برای کارکنان و مردم تبدیل شود.
مهندسان ایرانی زیادی برای پیشرفت این صنعت در ایران تلاش کردند. در ابتدا مهندس ساعدی مدیریت فنی کارخانه تراکتورسازی را برعهده داشت و پس از او مهندس توتونچی هدایت این کارخانه را برعهده گرفت. مهندس فولادین از همان ابتدای کار مدیریت شرکت تراکتورسازی تبریز را در اختیار داشت. از دیگر افراد تاثیرگذار آن دوره میتوان به مهندسها بدخشان، ایروانی، صالحی و پاپیروسچی اشاره کرد.
جمعبندی:
چیزی که امروز به عنوان تراکتورهای صنعتی مشاهده میکنیم، حاصل سالها تلاش، تحقیق و توسعه بوده است. افراد و شرکتهای خارجی متعددی به ایران رفت و آمد داشتهاند و این روزها کارخانههای زیدی در داخل کشور مشغول ساخت این دستگاه هستند. تراکتور رومانی به نوعی اولین تراکتور محبوب بین کشاورزان و صنعتکاران محسوب میشود. گرچه امروزه کارخانههای داخلی ساخت تریلی بند تراکتور رومانی بخش زیادی از بازار این محصول را به خود اختصاص دادهاند اما هیچ گاه نمیتوان نقش تریلی بند تراکتور رومانی را در توسعه و پیشرفت این حوزه نادیده گرفت.
قیمت تریلی بند تراکتور فرگوسن:
امروزه با پیشرفت تکنولوژی تجهیزات پیشرفته ای در صنایع مختلف استفاده می شود. در صنعت کشاورزی ماشین های پیشرفته و تراکتورهای مختلفی به کار گرفته می شوند. بعضی از تراکتور های داخل ایران از کشورهای خارجی مثل ترکیه و… وارد می شوند و همچنین تراکتورهای روسی در ایران از زمان های گذشته تاکنون هنوز در حال کار کردن می باشند.
انواع تراکتورهای مختلفی در ایران مورد استفاده قرار می گیرد که بیشترین کارکرد آن ها در مزرعه های کشاورزی و زمین های زراعی می باشد.لازم است که این نکته را یاد آوری کنیم که تراکتور به خودی خود کارایی آن چنانی ندارد. این وسیله قدرت کشندگی بالایی دارد و در اصل کارایی آن را ابزار و تجهیزاتی که بر روی آن یا پشت آن نصب می شوند، تعیین خواهند کرد. به طورنمونه برای شخم زدن زمین کشاورزی از تراکتور استفاده می کنند، اما اگر شخم زن تراکتور نصب نباشد این کار انجام شدنی نیست.
تریلی تراکتور ترکیه:
یکی از ابزار آلات و تجهیزاتی که بر روی تراکتور نصب می شود و کارایی های بسیار زیادی دارد، بیل لودری ترکتور است که معمولا سایر کشورها نظیر ترکیه آن را به ایران صادر می کنند.
بر پشت تراکتور نصب می شود و تراکتور آن را می کشد. از این محصول برای حمل بار استفاده می شود و اندازه های بسیار متنوع و متفاوتی ممکن است که داشته باشد. ساخت این دستگاه به گونه ای انجام می گیرد که توان و مقاومت بالایی در برابر وزن های سنگین داشته باشد. جنس بدنه مقاومی دارد که دیواره های آن تعیین کننده مقدار حجم بار خواهند بود، به طوری که هر چه دیواره های تریلی تراکتور بلندتر باشد، میزان بار بیشتری را می توان بر روی آن قرار داد. البته این نکته فقط کافی نمی باشد و برای حمل بار بیشتر باید کمک فنرهای قوی و لاستیک های بزرگ هم داشته باشد.
قیمت تریلی بند تراکتور فرگوسن ترکیه:
قیمت تریلی بند تراکتور فرگوسن ترکیه از آنجایی که واردات تریلی تراکتور در حجم های گسترده ای از کشور ترکیه انجام می گیرد، با قیمت های بسیار مناسب و به صرفه به دست خریداران آن می رسد.
بیشترین تقاضا برای مدل های دو چرخ و چهار چرخ این محصول می باشد. مدل های دیگری از این محصول تولید می شوند و آن ها نیز به کشور وارد می شوند اما بیشترین واردات مربوط به همین محصولاتی است که اسم آن ها ذکر شد.
بعضی از مدل های چهار چرخ آن که قابلیت حمل بار زیادی دارند، به صورت لاستیک چفتی طراحی شده اند تا به مقاومت شاسی ها و بدنه کمک شایانی در حمل بار داشته باشند.
هرچه طراحی این تریلی ها برای حمل بار سنگین تر انجام گرفته باشد، قیمت نهایی آن نیز بیشتر خواهد بود. در صورت واردات چنین محصولاتی تعرفه های گمرکی و هزینه های بازرگانی آن ها نیز گران تر در می آید.
تریلی تراکتور خارجی:
به دلیل وجود نیاز بالا به تریلی تراکتور در کشور، انواع های مختلف آن از کشورهای خارجی وارد می شوند. این واردات حجم بالایی از سرمایه کشور را از دست می دهد و ممکن است که در قبال این هزینه ها آن چنان استفاده ای از این دستگاه ها نشود و سود حاصل از فروش و کارکرد این تجهیزات جوابگوی هزینه های اولیه نباشد.
علاوه بر این واردات بی رویه محصولات خارجی، باعث افزایش تعداد دلالان و واسطه های می شود که افراد سود جو از موقعیت های به وجود آمده به نفع خود سو استفاده کرده و باعث رکود و تورم در بازار محصول می شوند.
از طرف دیگر حجم زیاد واردات محصول، انگیزه و تلاش تولید کننده داخلی را از بین می برد و سازندگان داخلی دست از تلاش برای تولید محصول با کیفیت بر خواهند داشت، چون می بینند که کسی از محصولات آن ها استقبال آنچنانی نمی کند و همه به سوی محصولات خارجی می روند.
تریلی تراکتور روسی:
یکی از قدیمی ترین مدل هایی که در ایران تا اکنون در حال استفاده می باشد، تریلی تراکتور روسی می باشد. در واقع از دوران قاجار، واردات تمامی محصولات روس به ایران صورت می گرفت. بعد از رشد و شکوفایی در عرصه کشاورزی ادوات و تجهیزات متعددی در این راستا تولید شد. یکی از این تولیدات تریلی تراکتور است که برای حمل بارهایی نظیر محصولات زراعت شده، کود، خاک اضافه، نیروی انسانی و… به کار می رود. حتی در زمان های بسیار قدیم از این وسیله برای جابجایی های بین دو شهر با مسافت های طولانی انجام می گرفته است.
مدل های اولیه و قدیمی آن ها استقامت و استحکام خوبی نداشت و از طول عمر کمی برخوردار بود اما با تجدید نظر در مراحل ساخت و تعویض برخی قطعات آن، امروزه مدل های بهتری از رآن در ایران استفاده می شود.
تریلی تراکتور اروپایی:
یک مدل از تریلی تراکتور که مطابق با ویژگی های جغرافیایی خاصی طراحی می شود، مدل اروپایی آن است. این تریلی ها برای کارایی های متنوعی تولید می شوند و هر کدام از آن ها ویژگی های مخصوص به خود را دارند.
بعضی از مدل های این تریلی، به صورت 8 چرخ تولید می شوند که چرخ های آنها اصطلاحا جفت لاستیک می باشد. این تریلی ها شاسی ها و کمک فنرهای بسیار بزرگ و قوی دارند، به دلیل اینکه بتوانند محصولات و بار زیادی را جابجا و حمل کنند. برخی از مدل های قدرتمند این تریلی ها وزنی تا حد هفت الی هشت تن را می توانند که حمل کنند.
اهرم های اتصال آن ها به تراکتور به صورت کاملا هیدرولیکی و راحت متصل و جدا می شود و همچنین به راحتی به گردش در می آید.
گاو آهن چیست؟
گاوآهن یکی از ابزارهای خاکورزی استکه برای کندن، بریدن، شکستن لایه خاک و برگرداندن آن مورد استفاده قرار می گیرد.
در چه تاریخی تریلی بند تراکتور رومانی تولید شد؟
کارخانه یونیورسال تریلی بند تراکتور رومانی در سال 1946 تاسیس شد. و از زمان تاسیس این شرکت حدود 75 سال میگذرد و در طول این سالها تراکتور های بسیار زیادی تولید شده است.