بازاریابی صنعتی چیست؟
در ان مقاله شمارا باتمامی موارد ذکر شده آشنا می کنیم :بازاریابی صنعتی چیست ؟بازار یابی صنعتی در واقعیت چگونه قابلیت اجرا دارد؟،روش های بازاریابی صنعتی ومراحل آن ،تفاوت باز ایابی صنعتی ومصرفی چیست؟،استراتژی هایی برای محیط صنعتی ؟،مراحل برنامه ریزی صنعتی.
عکس بازاریابی صنعتی چیست؟
در ان مقاله شمارا باتمامی موارد ذکر شده آشنا می کنیم :بازاریابی صنعتی چیست ؟بازار یابی صنعتی در واقعیت چگونه قابلیت اجرا دارد؟،روش های بازاریابی صنعتی ومراحل آن ،تفاوت باز ایابی صنعتی ومصرفی چیست؟،استراتژی هایی برای محیط صنعتی ؟،مراحل برنامه ریزی صنعتی.
بازاریابی صنعتی چیست ؟
بازاریابی صنعتی عبارت است از بازاریابی کالاها و خدمات در ارتباط با سایر سازمان های کسب و کار. سازمان های صنعتی، کالاها و خدمات را به منظور تأمین اهداف هایی از جمله تولید کالاها و خدمات، کسب ویا افزایش سود، کم کردن هزینه ها و غیره خریداری می کنند.
بالعکس بازاریابی محصولات مصرفی عبارت است از بازاریابی کالاها و خدمات در رابطه با افراد جامعه ، خانواده ها و خانه دارها.
فهرست مطالب
تفاوت بازاریابی صنعتی و بازاریابی مصرفی؟
تکنیکهای بازاریابی صنعتی بر اساس تکنیکهای مشابه بازاریابی مصرفی شکلگرفتهاند، اما به شیوهای منحصربهفرد اجرا میشوند. مدیران بازاریابی صنعتی باید بهطور متفاوت به بازارهای در حال تغییر واکنش نشان دهند و محصولات را برای برآورده ساختن آن تغییرات توسعه دهند و آنها را برای مشتریان خبره و ماهر بهطور کاملاً متفاوتی عرضه کنند.
عکس استراتژی بازاریابی صنعتی
در این بخش 12 تفاوت اصلی بین بازاریابی محصولات صنعتی (B2B) را با بازاریابی محصولات مصرفی (B2C) ارائه میکنیم:
- بازارهای صنعتی واحد تصمیمگیری پیچیدهتری دارند.
- خریداران صنعتی حرفهایتر عمل میکنند.
- محصولات دارای ویژگی فنی بیشتری هستند و انتخاب محصولات صنعتی پیچیدهتر از محصولات مصرفی است.
- مشتریان در بازارهای صنعتی بسیار محدودند.
- بازارهای صنعتی نسبت به بازارهای مصرفی ازنظر رفتار خریدار و تعداد بخشهای مبتنی بر نیاز محدودتر میباشند.
- روابط شخصی در بازارهای صنعتی نسبت به بازارهای مصرفی از اهمیت بیشتری برخوردار است (روابط نزدیکتری میان خریدار و فروشنده وجود دارد).
- خرید معمولاً بازمان بیشتر و به صورت بلندمدت انجام خواهد شد.
- نوآوری در بازارهای صنعتی کمتر از بازارهای مصرفی است.
- بستهبندی در بازارهای مصرفی مهمتر از بازارهای صنعتی است.
- زیر برندها (Sub-Brands) در بازار صنعتی اثربخشی کمی دارند.
- امکان تقاضاهای فرعی حین معامله دور از تصور نیست.
- امکان استفاده از امتیاز متقابل برای طرفین وجود دارد.
استراتژیهایی برای محیط صنعتی
برای بقا و موفقیت مؤسسات صنعتی در یک محیط خارجی پویا، استفاده مؤثر از متغیرهای آمیخته بازاریابی از قبیل محصول، مکان، قیمت و ارتقاء کفایت نمیکند. اولین گام عبارت از گردآوری مستمر و بررسی اطلاعات در محیط خارجی مربوطه میباشد. این اقدامات به شرکت کمک میکند تا تغییرات ایجادشده در نیازهای مشتریان را درک کند، اقدامات و استراتژیهای رقبا را شناسایی کند، نوآوری تکنولوژیکی را متوجه شود و کلاً تغییرات محیطی را مدنظر قرار دهد.
- استراتژی مستقل
اینها تلاشهای مستقلی است که یک مؤسسه صنعتی با استفاده از منابع خودش انجام میدهد. یک شرکت میتواند برای فائق آمدن بر استراتژی کاهش قیمت توسط رقبا، باقیمت گذاری تهاجمی از طریق شکستن قیمت رقیب، یا تنوع بخشیدن به برتریهای کالایی خود از طریق توسعه کالا اقدام کند.
- استراتژی های همکاری
در این استراتژیها، یک مؤسسه صنعتی با مؤسسات، صنایع یا گروههای دیگر موجود در محیط کسبوکار همکاری میکند.
- برنامه ریزی استراتژیک
یک مؤسسه صنعتی از طریق شناسایی بلندمدت محصولات/بازارها، با توجه بهپیش بینیهای خود در مورد محیط خارجی، تجزیهوتحلیل نقاط قوت و ضعف و اهداف و مقاصد بلندمدت خود برنامهریزی استراتژیک را انجام میدهد.حال وقت آن رسیده که فرآیند بازاریابی صنعتی را باهم بررسی کنیم.
لازم به ذکر است که موفقیت در بازاریابی صنعتی، با صرف هزینههای گزاف تبلیغاتی محصول در رادیو یا تلویزیون حاصل نمیشود. بلکه شما برای رسیدن به موفقیت در بازاریابی کسبوکار خود، باید بهدرستی خود را در صنعت خودتان مطرح کرده تا اعتبار کسب کنید و مشتریان بتوانند به شما اعتماد کنند.شما با به کار بردن هر یک از روشهای زیر میتوانید معرفی مناسبی از محصولات و خدمات کسبوکار خود داشته باشید:
- برگزاری انواع سمینار و وبینارهای مرتبط با صنعت خود
- گرفتن غرفه در نمایشگاههای معتبر و مهم جهت معرفی محصولات و خدمات خود
- تعامل با صاحبان کسبوکار با استفاده از روشهایی مانند بازاریابی ایمیلی و بازاریابی پیامکی و مطلع کردن آنها در خصوص آخرین یافتهها و خدمات خود
- فعالیت در شبکههای اجتماعی و نمایش خدمات و محصولات خود به مشتریان در شبکههای اجتماعی و …
مراحل برنامه ریزی صنعتی
عکس بازاریابی صنعتی
- شناسایی مشتری
تولیدکننده صنعتی باید کسبوکارهایی که متقاضی محصولات و خدمات او هستند را بشناسد تا بتواند با تمرکز بیشتری خدمات خود را ارائه دهد. به تعبیری سادهتر یعنی چه کسی و چرا باید محصول ما را بخرد…؟
- شناسایی نیازها
فرآیند تولید محصول باید با توجه به نیاز مشتری، انجام شود. استراتژیهای خاص برای شناسایی نیاز مشتری یک عنصر جداییناپذیر از برنامهی بازاریابی هر شرکتی است. شرکتهایی که محصولات خود را بدون تحقیق و توجه به نیاز مشتری راهاندازی میکنند، خطرات ناشی از شکست را به همراه خواهند داشت؛ بنابراین نیاز است که با جمعآوری اطلاعات در مورد نیازها و خواستههای مشتریان، محصولی را تولید کرد.
در بیان سادهتر باید بگوییم صنعتگر و تولیدکننده محترم لطفاً با تعصب و آنچه در ذهن شماست برای نیاز مشتری تصمیم نگیرید.روشهای مختلفی وجود دارند که با بهکارگیری آنها میتوانید مخاطبان خود و نیازهایشان را موردبررسی و تحقیق قرار دهید. ازجمله این روشها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- استفاده از بازخورد مشتریان
- استفاده از رسانههای اجتماعی و انجمنها
- ایجاد همکاری با مشتریان
- مدیریت کردن ارتباطات با مشتریان
- شناسایی منابع تحقیق مشتریان
باید بدانید که مشتریان از چه طریقی به تحقیق برای خرید میپردازند. منابع جستوجوی اطلاعات آنها چیست؟ منابع آنلاین؟ کتابچههای اطلاعرسانی صنعت؟
- شناسایی کلیدواژه های جستجو
باید بدانید که خریداران برای خرید خود در فرآیند تحقیق، چه کلیدواژههایی را جستوجو میکنند؟ آیا تحقیقات آنها بر اساس مشکل صورت میگیرد؟ یا کلیدواژه آنها درروند تحقیق محصول/خدمت است؟
- شناسایی نیازهای اطلاعاتی مخاطب
باید بدانید که یکی از بهترین شیوههای پاسخگویی به مخاطبان ارائه محتوای مناسب در بسترهای بازاریابی و تبلیغاتیتان مانند وبسایت و… است. با تولید محتوای باکیفیت و مناسبی که به پرسشهای خریدار بهخوبی پاسخ میدهد، اعتمادسازی خواهید کرد.
- شناسایی مخاطب بی نام و مشان
باید بدانید که بازدیدکننده فعلی از وبسایت شما که هیچ نام و نشانی از خود بهجای نمیگذارد، کیست؟ پس برای شناخت بهتر مشتریان بالقوهای که از وبسایتتان بازدید میکنند، فرمها و امکاناتی ایجاد کنید تا اطلاعات آنها دریافت شود و ارتباط با آنها ادامه یابد.
مطالب ارائهشده در این بخش جهت آشنایی با مفاهیم بازاریابی صنعتی برای علاقهمندان به این حوزه بیانشده است. هماکنون آماده تبادل و به اشتراکگذاری تجارب خود با مدیران و صاحبان شرکتهای علاقهمند هستیم. شما علاقهمندان به مبحث بازاریابی صنعتی میتوانید جهت ارسال مطالب و تجربیات خود و یا دریافت مشاوره در این خصوص با ما در ارتباط باشید.
نتیجه گیری :
بازاریابی صنعتی کالا یا خدماتی است که ازیک کسب وکاربه کسب وکاردیگرصورت می گیرد.کالای صنعتی کالایی می باشدکه به مصرف نهایی مصرف کنندگان نمی رسد بلکه در فرایند تولید کالای دیگر مورد استفاده قرار می گیرند.بازایابی صنعتی یا B2Bنوعی از بازاریابی می باشد که درآن یک شرکت به کالا وخدمات مورد نیاز شرکت های دیگر را فراهم می آورد.
بازاریابی کالای صنعتی موجب کاهش چشم گیرهزینه های بازاریابی شرکت های عرضه کننده تجهیزات صنعتی می شود وتوانسته در زمان کوتاهی بازار شرکت های تحت پوشش شبکه بازاریابی صنعتی را گسترش دهد. تفاوت بازصنعتی ومصرفی ،بیشترناشی از ماهیت مشتریان موجود در بازارهای صنعتی است نه ناشی از ماهیت محصولات،هرچند که تاثیرماهیت محصولات موجوددر بازارهای صنعتی را نمی توان انکار کرد.
در بازار های صنعتی مشتریانی حضور دارندکه این مشتریان اقدام به خریدمحصولاتی می کنندکه این محصولات را می توان در بازار های مصرفی نیز یافت.مشتریان صنعتی شامل شرکت های تجاری،موسسات وسازمان های دولتی است.برای اینکه بتوایند با تمامی موارد بازاریابی صنعتی از جمله ویژگی های مهم بازاریابی صنعتی وفواید بازاریابی صنعتی و غیره بیشتر آشنا شوید توصیه می شود کلیه مقاله هایی که در این سایت در مورد بازاریابی صنعتی نوشته شده است را مطالعه کنید.