اینترنت اشیاء
اینترنت اشیا (IoT) بهعنوان انقلاب صنعتی بعدی نامیده میشود که روش تعامل تمام کسبوکارها و مصرفکنندگان را با دنیای فیزیکی تغییر خواهد داد. در اینجا به آشنایی بیشتر با IoT پرداختهایم.
عکس اینترنت اشیاء
فهرست مطالب
تعریف اینترنت اشیاء (Internet of Things)
“شکل نوین استفاده از اینترنت امروزه با عنوان «اینترنت اشیا» در میان کاربران شناخته شده است”
اینترنت اشیا به معنی برقراری ارتباطی گسترده بین اشیا بهمنظور ایجاد محیطی هوشمند است. امروزه با افزایش تعداد دستگاههای مجهز به فناوری ارتباط بیسیم (مانند بلوتوث، Wi-Fi و نظایر آن) و همچنین انواع حسگرها و محرکها، اینترنت اشیا دوران کودکی خود را پشت سر گذاشته و در حال تبدیل اینترنت ایستای سنتی به یک اینترنت یکپارچه است. در اینترنت اشیا برخلاف اینترنت، بهجای تمرکز بر ارتباطات بین افراد، بر برقراری ارتباط بین اشیا تمرکز میشود.
تاریخچه اینترنت اشیاء:
ایده افزودن حسگرها و هوش به اشیا بین سالهای ۱۹۸۰ تا ۱۹۹۰ طراحی شد.
کاربردهای اینترنت اشیاء (IoT)
عکس کاربردهای اینترنت اشیاء
کاربردهای مختلف اینترنت اشیا در حوزههای مختلفی مانند سلامت، محیطزیست، حملونقل، مراقبت و امنیت، سرگرمی و نظایر آن گسترده است (شکل 1).
شکل 1: نمایی از کاربردهای فناوری اینترنت اشیا
مزایای اینترنت اشیاء (IoT)
- با اینترنت اشیاء همیشه میدانید همهچیز کجاست.
- یاری مردم در انجام کارهای روزمره.
- صرفهجویی در وقت.
- ساده شدن کارها.
- بهبود حوزه پزشکی و سلامت.
- انتقال سریعتر به هر جا.
- کنترل کامل وسایل همراه.
- بهبود وضعیت کسبوکارها.
طبق گزارشهای (BI (BusinessInsider تجارت جزء اصلی اینترنت اشیا قرار خواهد گرفت؛ کسبوکارها میتوانند روند کار خود را با 1) کاهش هزینههای عملیات. 2) افزایش بهرهوری. 3) گسترش بازار و محصولات جدید، بهبود دهند. برای آشنایی بیشتر با این مبحث میتوانید مقاله اینترنت اشیای صنعتی (IIoT) را مطالعه نمایید.
چالشهای اینترنت اشیاء (IoT)
بااینکه اینترنت اشیا مزایای زیادی را به همراه دارد درعینحال با مجموعهای از چالشهای مهم نیز روبروست. در اینجا لیستی از بعضی از مشکلات اصلی آن ارائهشده است:
امنیت: IoT یک اکوسیستم از دستگاههای دائماً متصل ایجاد میکند که بر بستر شبکه باهم ارتباط برقرار میکنند. سیستم کنترل کمی دارد و از هیچ سنجه امنیتی نیز بهرهمند نیست. این موضوع کاربران را در معرض انواع مختلف حملات قرار میدهد.
حریم خصوصی:IoT اطلاعات شخصی قابلتوجهی را با حداکثر جزئیات و بدون مشارکت فعال کاربر جمعآوری میکند.
پیچیدگی: بعضی افراد سیستمهای IoT را در زمینههای طراحی، گسترش و نگهداری پیچیده میدانند به دلیل استفاده آنها از چندین و چند تکنولوژی.
انعطافپذیری: خیلی از افراد را انعطافپذیری یک سیستم IoT برای یکپارچه شدن با سیستم دیگر نگران کرده است. آنها نگراناند که خود را با چند سیستم متداخل یا قفلشده بیایند.
سازگاری: اینترنت اشیا، مانند هر تکنولوژی دیگری در عرصه تجارت باید با مقررات مطابق باشد. پیچیدگی آن مشکل سازگاری را بهشدت چالشبرانگیز جلوه میدهد با توجه به این موضوع که خیلی از افراد سازگاری برنامههای استاندارد را بسیار سخت میدانند.
نتیجه گیری
با تمام جوانبی که درباره اینترنت اشیا وجود دارد، نمیتوان از این موضوع غافل شد که این فناوری در آیندهای نزدیک، به یکی از مهمترین ابزارها در دنیا تبدیل خواهد شد. اینترنت اشیاء، شرکتها را تشویق میکند تا رویکردهای خود را نسبت به کسبوکار، صنعت و بازارشان بازنگری کنند و با بهرهمندی از ابزارهایی مؤثر، راهبردهای کسبوکارشان را بهبود بخشند، بنابراین لازم است با کسب اطلاعات کافی، به این موضوع پرداخت تا بتوان از آن به عنوان یک فرصت استفاده کرد.