انواع ماشین آلات بتن
فهرست مطالب
انواع ماشین آلات بتن تراک میکسر یا کامیون مخلوط کن بتن:
یکی از انواع ماشین آلات بتن ساختمانی پرکاربرد تراک میکسر است . تراک میکسر در واقع کامیونهای مخصوصی جهت حمل بتن از محل تولید که معمولاً کارخانهها و کارگاههای تولید بتن یا از محوطه پروژههای ساخت و ساز به محل بتنریزی مورد استفاده قرار میگیرند.
این کامیونها با قرارگیری زیرِ دستگاه بچینگ اقدام به بارگیری بتن میکنند و پس از طی مسافتی نسبت به تخلیه آن در محل مورد نظر اقدام میشود.
تراک میکسر نه تنها در پروژههای ساختمانی بلکه در انواع مختلفی از پروژههای عمرانی همچون پل سازی بسیار به کار گرفته میشوند. کامیونهای حمل و مخلوط کن بتن از جمله تجهیزات بسیار کاربردی در صنعت ساختوساز به شمار میروند اما تحت هر شرایطی نمیتوان از آنها استفاده کرد.
استفاده از تراک میکسرها بر اساس یک سری اصول صورت میگیرد. استفاده از تراک میکسرهای که صرفاً جهت حمل بتن مورد استفاده قرار میگیرند برای فاصله کوتاه مناسب هستند و حمل بتن در فواصل طولانی میتواند موجب از دست رفتن بتن شود.
در نقطه مقابل در صورت استفاده از تراک میکسرهایی که علاوه بر حمل، عمل مخلوط کردن را نیز انجام میدهند میتوان بتن را نسبت به مورد قبلی در فاصله دورتری تخلیه کرد.
در هر صورت باید توجه داشت که تراک میکسرها نباید زیاد از محله تولید دور شوند. در صورتی که امکان افزایش مدت زمان حمل بتن به دلایل مختلف از جمله ترافیک سنگین وجود دارد، بهتر است که به صورت خشک به محل پروژه ساختمانی منتقل شود و در محل با آب مورد نیاز مخلوط شود.
اسکریپرد در انواع ماشین آلات بتن:
اسکریپر یک ماشین ساخت است که قادر است خود بارگیری کند، مصالح را حمل کند و سپس آنها را پخش کند. بنابراین اسکریپر تقریباً تمام عملیات خاکی را خود انجام می دهد.
ظرفیت اسکریپر بین ۸ تا ۵۰ متر مکعب است. باید توجه داشت که اسکریپر مزیت خاصی نسبت به ماشین های خاکبرداری و حمل کننده ندارد. برای مثال در عملیات خاکبرداری، بیل مکانیکی یا لودر بهتر از اسکریپر عمل می کنند و برای حمل خاک به خصوص در مسافت های زیاد تر کامیون مناسب تر از اسکریپر است. اما به دلیل قابلیت ترکیب عملیات، استفاده از اسکریپر در بعضی پروژه ها مزیت دارد.
انواع اسکریپرها در انواع ماشین بتن:
اسکریپرها به دو دسته موتوردار و بدون موتور تقسیم میشوند امروزه نوع بدون موتور کمتر مورد استفاده قرارد میگیرد اغلب اسکریپرها تک محور بوده و تعادل آن و وزن بار آن توسط تراکتور متصل به آن حمل میشود تراکتورهایی که این اسکریپرها را می کشند ممکن است چرخ لاستیکی و چرخ زنجیری باشند
بعضی دیگر قسمتی ازیک تراکتور اسکریپرها هستند بدین معنی که یک تراکتور تک محوره یک اسکریپر تک مجوره را می کشد اسکریپرها یی که دو محور دارند به وسیله تراکتورهای زنجیردار کشیده میشوند زیرا اینگونه تراکتورها نمی توانند بار قائم را تحمل کنند
بنابراین نمی توانند اسکریپرهای یک محوره را بکشند امروزه به ندرت از اسکریپرهای چرخ زنجیری استفاده میشود اسکریپرهایی که توسط تراکتور چرخ لاستیکی کشیده میشوند به انواع زیرتقسیم بندی می شوند:
تک موتوره دو محوره.
سه محوری.
دو دیفرانسیل.
اسکریپرهای دوموتوره ( TANDEM-POWERED).
اسکریپرهای دارای بالابر.
فشاری – کششی (PUSH – PULL).
اسکریپرهای تک موتوری دو محوری از یک تراکتور تک محوره استفاده میکنند و به دلیل مسئله تعادل این تراکتور بدون اسکریپر مربوطه قادر به حرکت نیست اسکریپرهای سه محوری توسط یک تراکتور کشیده میشوند.
ماشنیهای چند دیفرانسیلی دارای چرخهای گردنده در اسکریپر و در تراکتور هستند اسکریپرهای دو موتوره دارای موتورهایی چداگانه برای حرکت اسکریپر و چرخهای گردان آن میباشد
اسکریپرهای دارای بالابر دارای یک بالابر نردبانی درجلوی جام بوده و در عمل کندن و در انتقال مواد کنده شده به داخل جام کمک میکند در این نوع اسکریپرها به دلیل قدرتی که بالابر به اسکریپر میدهد به تراکتور کمکی جهت بارگیری احتیاجی نیست.
دامپر در انواع ماشین بتن:
دامپرها یکی از تجهیزات حمل بتن و سایر مصالح در کارگاهها در مقیاس کوچک و در مسافتهای محدود هستند. شیوۀ کار دامپرها شباهت زیادی با روش قدیمی استفاده از فرغون دارد، با این تفاوت که نیروی محرکۀ آنها بهجای عامل انسانی توسط موتور تأمین میشود که این خود موجب افزایش سرعت و حجم کار میگردد.
دامپرها معمولاً در فواصل حمل پایین بهکار گرفته میشوند و در بیشتر موارد کارایی خوبی داشته و هزینۀ اولیۀ خود را بهزودی مستهلک میکنند.
برای حفظ بتن در حالت یکنواختی باید حداکثر دقت را در عمل حمل بتن از محل ساختهشدن تا محل مصرف بهکار برد و باید توجه داشت که در عین این کار اجزای متشکلۀ بتن دچار جداشدگی نشوند و مخلوط به حالت یکنواخت باقی بماند.
برای انتقال بتن به محل مورداستفاده تجهیزات مختلفی میتواند مورداستفاده قرار بگیرد. انتخاب اینکه از چه نوع وسیلهای برای کار استفاده شود با توجه به عوامل متعددی از قبیل نوع و حجم کار، سرعت موردنیاز و دسترسی به تجهیزات تعیین میشود.
دامپرها امروزه در ظرفیتهای مختلفی تا نُه تن ساخته میشوند و موتور آنها نیز همانند بقیۀ وسایل نقلیه از نوع دیزلی میباشد، قدرت موتور این ماشینها بسته به ظرفیت متفاوت بوده و مصرف سوخت آنها نیز بسته به ظرفیت و نیز تکنولوژی مورداستفاده در موتور متغیر است.
بچینگ پلانت در انواع ماشین بتن:
بچینگ پلانت یا دستگاه تولید بتون آماده دستگاهی است که مواد تشکیل دهنده بتن را مخلوط و با هم ترکیب می نماید. بتن به محض آماده شدن به وسیله تراک میکسر به محل مورد نظر انتقال داده شده و در محل بتن ریزی استفاده می شود که این امر باعث صرفه جویی در زمان و هزینه می گردد.
در برخی موارد بچینگ پلانت به صورت موقت در یک پروژه بکار برده می شود نه به عنوان یک دستگاه دائمی. در این گونه موارد محل نصب بچینگ پلانت باید نزدیک محل بتن ریزی باشد،
هدف از این کار استفاده بهینه از زمان و مکان است به طوری که به سهولت بتوان از بتن ترکیب شده استفاده کرده و از هرگونه تاخیری در فرایند ساخت و ساز جلوگیری به عمل آورد.
هر بچینگ پلانت در صورت نیاز به یک میکسر برای ترکیب کردن مصالح، آب، سیمان و سایر ترکیبات دارد که سایز آن متناسب با پروژه در حال احداث تعیین می گردد.
در انواع ماشین بتن علاوه بر میکسر، هر بچینگ پلانت دارای یک فیدر توزین مصالح می باشد که برای ذخیره مصالح و توزین دقیق هر کدام از آن ها به کار گرفته می شود. با استفاده از این سیستم می توان بتنی مستحکم و مطابق با اصول ساختمان سازی تولید نمود.
انواع بچینگ بر اساس جریان مواد:
الف) ايستگاه پيمانه كردن عمودی.
ب) بچینگ های افقی(رو به بالا).
کلامشل در انواع ماشین بتن:
کلامشل، برای کندن چاه، پی کنی، انتقال مواد دپو شده در کارگاه و … مورد استفاده قرار می گیرد. جام کلامشل، از دو قطعه لولا شده به هم، تشکیل شده است. مزایای استفاده از ماشین کلامشل: کلامشل، قادر به حفاری ترازی که بر روی آن قرار دارد می باشد.
– کلامشل قادر به حفاری در شرایط متفاوت از قبیل حفاری در انواع خاک و سنگ و زیرآب می باشد. کلامشل قادر به حفاری در ارتفاع بالاتر و پایین تر از محل استقرار است. کلامشل از دسته ماشین آلات ساختمانی ثابت می باشد. کلامشل متحرک نیست و با استقرار آن در محل مناسب، عملیات حفاری و جابه جایی مورد نظر را انجام می دهد.
کاربرد کلامشل در انواع ماشین بتنک
کلامشل از مهمترین انواع ماشین بتن ساختمانی است که کارش عملیات گودبرداری و حمل مواد ناشی از عملیات حفاری میباشد. برخی از موارد کاربرد این ماشین عبارتاند از:
۱) انجام عملیات حفاری قائم در اعماق مختلف مانند دیوارهای حائل، گودال شمعها و پردههای آببند.
2)حمل و جابهجانمودن مواد کندهشده و نرم نظیر ماسه، شن، سنگهای شکسته و ذغالسنگ.
۳) انجام عملیات لایروبی در دریاچۀ سدها، کانالها و پایههای موجشکن.
۴) حمل بار و بلندکردن قائم آنها از یک نقطه به یک نقطۀ دیگر نظیر تخلیۀ بار در داخل قیفها و صندوقهها.
کامیون یا کشنده در انواع ماشین بتن:
کامیون یکی از ماشین آلات عمرانی به حساب می آید که اغلب اهمیت آن نادیده گرفته می شود. استفاده از کامیون جهت جابجایی مصالح، ضایعات و نخاله ها و غیره متداول می باشد.
جالب است بدانید که کشنده یا کامیون توان جابجایی و حمل بار تا 6 تن را دارا می باشند.انواع گوناگون کشنده یا کامیون در بازار موجود می باشند؛ که مجموعه های مختلف بر اساس نیازشان آن را به خدمت می گمارند.
برای راندن کشنده یا کامیون به گواهینامه های بالای بیست تن نیاز می باشد.
اندازه و تعداد کامیون ها برای برقراری تعادل با بازده حفارها بسیار حائز اهمیت است. اگر این تعادل برقرار نگردد، نه تنها سبب مشکلات اجرایی می شود بلکه هزینه حفاری و حمل مصالح نیز افزایش می یابد. پس از بارگیری کامیون، برای آنکه کامیون بعدی در موقعیت بارگیری قرار بگیرد، زمان کوتاه انتظار وجود خواهد داشت.
به طور مسلم، هر چه اندازه کامیون بزرگتر باشد، زمان انتظار برای حفار کمتر می شود. بر عکس آن، هر چه اندازه کامیون کوچکتر باشد، زمان بارگیری کمتر شده و برای کامیون زمان انتظار کمتر می شود. اما تعیین اندازه بهینه کامیون بسیار مشکل بوده و به شرایط کارگاه بستگی دارد.
لودر در انواع ماشین بتن:
اصولاً لودر یا بیل بار کن یکی از مهمترین .
تراک میکسر و پمپ بتن در انواع ماشین بتن:
تراک میکسر از جمله انواع ماشین بتن ساختمانی و عمرانی است که در حمل بتن از محل کارخانه تا کارگاه یا محوطه پروژه کاربرد دارد. این ماشین در فاصله بین بارگیری تا تخلیه به عنوان همزن عمل میکند و عمل اختلاط بتن را داخل مخزن خود و به وسیله پرههایی قیفیشکل و با حرکت دورانی انجام میدهد.
پمپ بتن هم دستگاهی برای انتقال بتن مایع از طریق پمپاژ است و در پروژههای ساختمانی بزرگ کاربرد دارد. چون که میتواند بتن را از طبقه همکف به طبقات بالاتر پمپاژ کند و بدین ترتیب در زمان، هزینه و نیروی کار پروژه صرفهجویی میشود.
می باشد که در انواع مختلفی طراحی و ساخته می شود. انواع ماشین بتن از نظر شکل ظاهری به لودر معمولی، لودر معدن، آرم لودر (Arm liader) و اورهد لودر (overhead liader) تقسیم بندی می شود که به طور کلی در دو نوع چرخ لاستیکی و چرخ زنجیری که هر دو آنها به صورت هیدرولیکی کار می کنند ساخته شده است.
همچنین لودر دارای جامهای مختلفی از قبیل: جامهای معمولی، جام سنگ گیر – جام سنگ گیر – جام کنده گیر – جام پوشال گیر و جام مواد سبک دانه و جام همه کاره است که هر کدام برای کار مشخص ساخته شده اند.
همچنین دو نوع جام یکپارچه و چند پارچه وجود دارد که نوع چند پارچه آن دارای انعطاف پذیری بیشتری بوده می تواند مانند کلامشان جهت خاک برداری قائم مورد مورد استفاده قرار گیرد. همچنین نوع دیگری از جام وجود دارد که می تواند عمل تخلیه را از پهلو انجام دهد.
بدون اغراق لودرکاربردی ترین ماشین درانجام کارهای ساختمانی وعمرانی است این ماشین که در انداره های مختلف ساخته میشود به دلیل عملکرد وانعطاف پذیری زیادی که دارد و نیزبا تغییر جام می تواند بسیاری از کارها را انجام دهد.
لودر موارد استفاده بسیاری دارد که برخی از آنها عبارتند ازایجاد خاکریزها حفاری زیرزمین بناها پرکردن خندقها و خاکریزی اطراف لوله های کارگذاشته شده در کانالها بار کردن کامیونها حمل بتن به محل قالبها وبلند کردن و حمل مصالح ساختمانی .
به ماشین لودر میتوان انواع ملحقات را نصب کرد و کاربردهای دیگری ازآن گرفت نظیر برف روب، کانال کن، لوله بر، لوله گذار، جرثقیل لیفت تراک و …
انواع لودر در انواع ماشین بتن:
اصولا دو نوع لودر نصب شده روی تراکتور در انواع ماشین بتن وجود دارد :
۱. لودر چرخ زنجیری در انواع ماشین بتن.
۲.لودر چرخ لاستیکی در انواع ماشین بتن.
بیل مکانیکی و هیدرولیکی در انواع ماشین بتن:
بیل در دو نوع مکانیکی و هیدرولیکی در انواع ماشین بتن صنعت ساختمان سازی و پروژه های عمرانی به کار گرفته می شود. بیل های مکانیکی و هیدرولیکی برای انواع گودبرداری با عمق مختلف و بر روی انواع خاک کاربرد دارند. این نوع از ماشین آلات عمرانی به تنهایی قادر به حفر گودال بر روی بسترهای سخت سنگی نمی باشند.
حفاری زمین های صخره ای و سنگی توسط بیل با کمک سایر ابزار و ماشین آلات حفاری از قبیل چکش هیدرولیکی، ریپر، مواد منفجره و … امکان پذیر است.
بیل علاوه بر حفر کانال و گودال، می تواند خاک و سنگ های حاصل از حفاری را بار وسایل نقلیه نماید. پیش از انجام عملیات حفاری توسط بیل، لازم است محدوده سایت مورد نظر از انواع موانع طبیعی و انسانی پاکسازی گردد.
اجزای تشکیل دهنده ساختمان بیل در انواع ماشین بتن:
۱- جام.
۲- تیرک اصلی.
۳- بازوی جام.
۴- شاسی یا بدنه.
بلدوزر در انواع ماشین بتن:
در انواع ماشین بتن بلدوزر تراکتوری است که در جلوی آن تیغه استفاده شده باشد.اندازه تراکتور براساس طول و ارتفاع تیغه متغیر می باشد.
بلدوزر معمولاً برای عملیات های خاکی در فواصل کوتاه قرار گرفته که به این فاصله ،فاصله عملیاتی گفته می شود.حداقل این فاصله ۸ متر و حداکثر آن ۱۰۰ متر می باشد.
لازم به ذکر است انتخاب صحیح تیغه،نوع ماشین و استفاده از بولدوز های پهلو به پهلو باعث بهبود عملکرد آن می شود.
کاربرد بولدوزرها در انواع ماشین بتن:
تسطیح زمین و پاک سازی آن از بوتهها و کندههای درخت.
ایجاد راههای اولیه در کوهستانهای و زمینهای سنگ لاخی.
جابجا کردن توده خاك به صورت فشاردادن در حجمهای زیاد.
کمک به هل دادن اسکریپرها در انواع ماشین بتن.
پخش کردن خاك در خاکریزها.
پشته کردن خاك در کنار نهرهای ایجاد شده.
تسطیح و پاك سازی بقایای مانده از عملیات ساختمانی.
نگهداری راههای موقت خاکی در انواع ماشین بتن.
پاك سازی گودالهای کف معادن.
برداشتن لایه سطحی خاک.
دکاپاژ یا پاکسازی خاک از بوتهها.
ایجاد راههای موقتی در کوهستانها و زمینهای سنگلاخ.
کندن زمین .
پرکردن گودال.
عملیات پخش خاک درخاکریزها و روی خاکریزها در انواع ماشین بتن.
جرثقیل در انواع ماشین بتن:
جرثقیل تشکیل شده از اتاق فرمان و یک تیر بلند مشبک وقلب جرثقیل و معمولا برای باند کردن اجسام سنگین وحرکت دادن آنها بکار میرود.
با اتصال دستگاههای مختلف به انتهای تیر مشبک بلند جرثقیل می توان از استفاده های دیگری نمود. این ماشین آلات ساختمانی (جرثقیل ها) هم بر دو نوع مکانیکی و هیدرولیکی می باشند که امروزه بیشتر هیدرولیکی می باشند.
کاربرد جرثقیل در در انواع ماشین بتن:
- بتن ریزی بالاخص سازه های بلند مرتبه.
- استفاده به عنوان بالابر.
- تخلیه و بارگیری مصالح و لوازم.
- کمک به اجرای اسکلت بتنی در انواع ماشین بتن.
- برپا نمودن اسکات فلزی.
انواع جرثقیل در انواع ماشین بتن:
جرثقیل های مرسوم امروزی عبارت اند از :
- جرثقیل برجی یا تاورکرین(Tower crane).
- جرثقیل های موبایل(ماشینی).
- جرثقیل های سقفی.
- جرثقیل های دروازه ای.
- جرثقیل های بازویی.
- جرثقیل های آویز.
- جرثقیل های خاص.
تراک میکسر و پمپ بتن در انواع ماشین بتن:
تراک میکسر از جمله در انواع ماشین بتن ساختمانی و عمرانی است که در حمل بتن از محل کارخانه تا کارگاه یا محوطه پروژه کاربرد دارد. این ماشین در فاصله بین بارگیری تا تخلیه به عنوان همزن عمل میکند و عمل اختلاط بتن را داخل مخزن خود و به وسیله پرههایی قیفیشکل و با حرکت دورانی انجام میدهد.
پمپ بتن هم دستگاهی برای انتقال بتن مایع از طریق پمپاژ است و در پروژههای ساختمانی بزرگ کاربرد دارد. چون که میتواند بتن را از طبقه همکف به طبقات بالاتر پمپاژ کند و بدین ترتیب در زمان، هزینه و نیروی کار پروژه صرفهجویی میشود.
مجموعه ای از انواع ماشین بتن ساختمانی جزء ملزومات اساسی پروژه های عمرانی هستند که برای موقعیت های مختلف استفاده می شوند.
اهمیت این انواع ماشین بتن با پیشرفت تکنولوژی و تحولات موجود در صنعت ساخت و ساز، بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته است.
با شناخت کامل و درست این تجهیزات، می توان مجموعه مناسبی را در هر پروژه ساختمانی گرد هم آورد که
بسته به وسعت پروژه به کارایی، ایمنی و کیفیت ساخت کمک کند و باعث بهینه سازی زمان و هزینه پروژه ها شوند.
با ما همراه باشید تا به معرفی ماشین آلات ساختمانی پرکاربرد بپردازیم.
انواع ماشین آلات ساختمانی (Construction Equipment):
امروزه با گسترش تکنولوژی و ماشینی شدن زندگی انسان ها، بسیاری از فعالیت هایی که برای ساخت و ساز در گذشته بر عهده انسان بود حالا توسط ماشین آلات به سهولت انجام می شود.
در ادامه سعی داریم چند نوع از مهم ترین این ماشین ها را معرفی کنیم و بررسی کنیم که
چه کاربردی دارند؟
1# بولدوزر، پرکاربردترین انواع ماشین بتن(Bulldozer):
از پرکاربردترین انواع ماشین آلات ساختمانی، ماشین حفاری بولدوزر است کهبرای انجام بسیاری از عملیات خاکبرداری، از برداشتن لایه سطحی خاک تا برداشتن عمقی مشخص (8 تا 100 متر)، استفاده می شود.این را هم ببینیدآشنایی با 3 مرحله عملیات خاکی در قسمت جلوی بولدوزر یک تیغه فولادی وجود دارد که با استفاده از پیستون های هیدرولیک به سمت بالا و پایین حرکت و حجم وسیعی از شن، ماسه، خاک، نخاله و غیره را جا به جا می کند.
همچنین در انواع ماشین بتن به سبب داشتن چرخ های زنجیری، قدرت مانور زیادی در سطوح ناهموار دارد.
به طور خلاصه برای موارد زیر می توان از بولدوزر استفاده کرد:
- برداشتن سطوح ضعیف خاک
- برداشتن لایه های سنگی..
- بلند کردن خاک.
- هل دادن مواد با نیروی زیاد
و غیره.
2# بیل مکانیکی در انواع ماشین بتن (Excavator):
بیل مکانیکی از انواع ماشین بتن ساختمانی پرکاربرد در صنعت ساخت و ساز و بسیار مناسب برای گودبرداری های شهری است.
این ماشین یک بازوی بلند با شاخک های تیز در انتها دارد و یک سطل حفاری در انتهای این بازو تعبیه شده است.
همچنین یک اتاقک گردان برای اپراتور ماشین، روی قسمت چرخان (ارابه) قرار دارد.
این سکوی چرخان قدرت چرخش 360 درجه ای به بیل مکانیکی می دهد که کار اپراتور را آسان می کند.
3# انواع لودر در انواع ماشین بتن(Loader):
معمولا در تمام پروژه های ساخت و ساز، لودر جزء اصلی ترین انواع ماشین آلات ساختمانی است.
از لودر برای بارگیری یا جا به جایی مصالح و ضایعات ناشی از تخریب در سایت های ساختمانی استفاده می شود.
لودر عموما بر اساس طراحی چرخ ها، به دو نوع تقسیم می شود:
- لودرهای چرخ زنجیری در انواع ماشین بتن:
این نوع از انواع ماشین آلات ساختمانی در محوطه های کوچک و زمین های ناهموار قدرت مانور بالایی دارند و
به سبب آسیبی که به آسفالت می زنند، کمتر در محوطه های شهری استفاده می شوند.
- لودرهای چرخ لاستیکی در انواع ماشین بتن:
این ماشین در مقایسه با لودرهای چرخ زنجیری سرعت بیشتر و قدرت کمتری دارند و
در زمین های هموار، آسفالتی و محوطه های بزرگ استفاده می شوند.
4# تاور کرین، از مهم ترین انواع ماشین بتن ساختمانی (Tower Crane):
تاور کرین یا جرثقیل برجی (ساختمانی) نوع دیگری از انواع ماشین بتن ساختمانی است که در گروه تجهیزات بالابرنده قرار دارد
و برای حمل بار، مواد و تجهیزات سنگین وزن تا ارتفاع زیاد (عموما 1000 فوتی) و شعاع های مختلف استفاده می شود؛
بنابراین عموما در ساخت و ساز ساختمان های بزرگ و برج های بلندمرتبه کاربرد دارد.این را هم ببینید4 روش برای بازرسی تاورکرین یا جرثقیل برجی
جرثقیل برجی، متشکل از موازد زیر است:
- کابین اپراتور.
- بازوی عملیاتی جرثقیل.
- بازوی متقابل در سمت عقب جرثقیل.
- پایه نصب یا آنکر.
همچنین تاورکرین برای جا به جا کردن موادی مانند آهن و بتن از یک طناب یا کابل معلق با یک بازوی محرک استفاده می کند.
5# ماشین شمع کوبی در انواع ماشین بتن (Pile Driving Machine):
در ساخت انواع برج ها و مجتمع های مسکونی توجه به مقاومت ساختمان ها اهمیت بسیار زیادی دارد؛
بنابراین مورد استفاده قرار دادن نوعی از ماشین آلات ساختمانی به نام ماشین شمع کوبی، ضروری است.
شمع کوب، یک ماشین مکانیکی است که به منظور تعبیه شمع ها در خاک، ستون هایی را در پی ساختمان قرار می دهد.
در ماشین شمع کوبی در انواع ماشین بتن، چکش بالا می رود و روی کلاهک شمع، به صورت نوسانی یا سقوط آزاد، فرود می آید و این عمل باعث فرورفتن شمع در خاک می شود.
6# کامیون میکسر بتن در انواع ماشین بتن (Truck Mixers):
کامیون میکسر بتن یکی از انواع ماشین آلات ساختمانی است که انجام هر پروژه ای که نیاز به تهیه و انتقال بتن دارد، بدون استفاده از آن، قابل تصور نیست. انواع ماشین بتن چیست و چگونه ساخته می شود؟
این ماشین مکانیکی هم برای انتقال بتن تازه از کارخانه به محل پروژه مورد استفاده قرار می گیرد وهم باعث می شود که آب، سیمان، شن و ماسه با نسبت مشخص درون دیگ کامیون ریخته شوند تا فرآیندهای اختلاط و انتقال به طور همزمان انجام گیرند و بتن تازه ساخته شود.
این دیگ که اغلب از جنس فولاد است، محل بارگیری بتن یا مصالح است.
در طراحی دیگ، یک تیغه فولادی به صورت مارپیچ تعبیه شده است که جزء بخش های بسیار مهم تراک میکسر است تا روند بارگیری و تخلیه مواد تسهیل شود.
به طور کلی در مورد نحوه کار این ماشین می توان بیان کرد که دوران دیگ و تیغه های درون آن به گونه ای طراحی شده است که می تواند با هم زدن مخلوط، بتن را به صورت خمیر نگه دارد.
- پتک در انواع ماشین بتن:
در اجاره ابزار تخریب توسط تیم حرفه ای تهران تخریب، پتک یکی از ابزارهای کاربردی است. پتک ها نوعی چکش هستند که در ابعاد بزرگ طراحی شده اند و از دسته و مضربه مخصوص استفاده کرده اند به طوری که برای وارد کردن ضربه استفاده می شود. این ابزارها معمولاً وزن متفاوتی دارند و زمانی که نیاز به تخریب دستی باشد بهترین گزینه محسوب می شوند.
- کلنگ در انواع ماشین بتن:
کلنگ از دیگر ابزار های مهم تخریب ساختمان است و معمولاً دارای یک سر فلزی و یک دسته مخصوص است. کلنگ های دو سر نیز وجود دارد که یک سر نوک تیز و سر دیگر آن صاف و پهن است. در اجاره ابزار تخریب، کلنگ ها تنوع زیادی داشته و معمولاً بسیار تقاضا می شوند.
- چکش های برقی در انواع ماشین بتن:
معمولاً خرید ابزارهای برقی دستی بزرگ بسیار گران است، چکش های برقی یکی از این ابزارها هستند که برای تخریب سطوح غیر فلزی به کار می روند و برای دیوار ها و سازه ها بسیار مناسب هستند.
سنگین و قدرت این چکش ها متفاوت است و بر اساس حجم عملیات تعیین می شود. این دستگاه نیروی مورد نیاز خود را توسط کمپرسور های باد متصل به تراکتور تامین می کند.
- دستگاه کرگیری در انواع ماشین بتن:
در صورتی که نیاز به تخریب مقاطع و سطوح بتنی باشد نیاز به اجاره ابزار تخریب به خصوص دستگاه کرگیری است این بازار برای سوراخ کردن بتن کاربرد زیادی دارد و البته که می توان بتن را برش دهد و یا تخریب نماید.
در انواع ماشین بتن تخریب ساختمان از نوع مکانیکی:
گاه موقعیت تخریب ساختمان به قدری گسترده است که نیاز به اجاره ابزار تخریب مکانیکی است بنابراین چه خوب است ماشین آلات تخریب مکانیکی را شناسایی کنیم:
- بیل مکانیکی در انواع ماشین بتن:
بیل مکانیکی در لیست ماشین هایی قرار دارد که بر اساس طول دکل و قدرتی که برای آن تعریف شده است هم می تواند عملیات خاکبرداری را انجام دهد و هم بناهای فرسوده را تخریب کند. این بیل ها قابلیت نصب چکش را داشته و می توان از آن به عنوان یک ابزار قوی برای تخریب استفاده کرد.
- گوی تخریب در انواع ماشین بتن:
به جرثقیلی که مجهز به یک گوی فولادی است، گوی تخریب گفته می شود و به واسطه انرژی ضربه ای گوی فولادی آویزان از جرثقیل می توان موقعیت اجرایی خاصی داشته باشد. گوی تخریب معمولاً برای خارج از ساختمان طراحی شده است و نیاز به فضای آزاد زیادی برای استفاده از آن است و البته که شخص باید مهارت لازم را داشته باشد.
- کاتر در انواع ماشین بتن:
در اجاره ابزار تخریب معمولاً کاتر یا بتن بر نیز وجود دارد. این ماشین ها برای برش آسفالت طراحی شده اند و برش را به اندازه های کوچک و بزرگ دنبال میکنند کاربرد کاتر ها به طور کلی بر اساس تیغه های نصب شده روی دستگاه هستند. دقت داشته باشید که تیغه آسفالت با تیغه بتن مسلح فرق دارد و تیغه کاترها سرعت زیادی داشته و به شکل خاصی کار می کنند.
- ربات تخریب بتن در انواع ماشین بتن:
نام دیگری که برای ربات تخریب بتن در نظر گرفته شده است ربات بتن خوار است و در مجموعه تهران تخریب از این دستگاه برای انجام پروژه تخریب ساختمان استفاده می شود. این دستگاه توسط یک شرکت سوئدی طراحی و روانه بازار شده است و به واسطه فشار آب بالا می توان بتن را به صورت موضعیی تخریب نماید.
این دستگاه به این صورت کار می کند که در ابتدا بتن ها را به صورت موضعی تخریب کرده و سکس سنگ دانه ها را از هم جداسازی می کند و پروسه بازیافت صورت می گیرد و وارد چرخه تولید بتن می شود. این دستگاه نیاز به حجم بالایی از آب در هر شیفت کاری نیاز دارد و البته که می بایست نوع مخزن نیز مورد بررسی قرار بگیرد.
- باب کت در انواع ماشین بتن:
باب کت ها در واقع مینی لودر هایی هستند که پروسه تخریب ساختمان را به طور دقیق دنبال می کنند اینطور که بررسی ها نشان می دهد اجاره باب کت سبب می شود تا کار سریع تر پیش برود و اثر بخش باشد و البته که درگیر هزینه های اضافی نخواهید شد.
کارایی این مینی لودرها بسیار آسانتر از لودرهای بزرگ است و به صورت ویژه ای اجرا شده است به طوری که با مدل های دیگر متفاوت است و برای تخریب ساختمان مورد تایید قرار می گیرد.
اجاره ابزار تخریب در هر زمان از شبانه روز در انواع ماشین بتن:
تیم تخصص تهران تخریب در انجام پروژه تخریب ساختمان به شما کمک می کند و شرایطی فراهم ساخته است تا اجاره ابزار تخریب برای همه افراد در هر کجای ایران فراهم باشد شما می توانید ابزار مورد نظر خود را انتخاب کنید و پروسه اجاره آن را طی کنید.
هزینه ها کاملاً مقرون به صرفه و منصفانه در نظر گرفته شده است. اجاره ابزار تخریب برای شرکت هایی که در زمینه ساختمان سازی فعالیت دارند به بهترین نحو فراهم شده است اینطور که بررسی ها نشان می دهد
شرایط خرید ابزارهای تخریب برای همه تیم های اجرایی وجود ندارد و حتی دلیلی به این کار نخواهد بود، اجاره ابزار تخریب به سادگی نیاز شما را در انجام پروژه ساختمانی برطرف می سازد.
از یاد نبرید که قیمت هایی که برای اجاره ابزار تخریب از سوی تیم تهران تخریب در نظر گرفته شده است کاملاً ایده آل و کاربردی است و موقعیت اجاره برای همه افراد فراهم است. ابزارهای تخریب در برندهای مختلف ارائه شده و از نظر تنوع هیچ مشکلی در این زمینه وجود نخواهد داشت.
روش های حفر تونل انواع ماشین بتن:
روش های عمومی حفر تونل عبارت اند از:
- چالزنی و آتش باری.
- استفاده از چکش هیدرولیکی.
- ماشین حفاری کله گاوی(road header).
- استفاده از دستگاه حفار تونل(TBM).
در ادامه به معرفی هر یک از موارد فوق می پردازیم.
چالزنی و آتش باری در انواع ماشین بتن:
به طور کل مراحل این روش به ترتیب ذیل می باشد.
- حفر چال.
- آماده سازی چال.
- اتصال فیلتر به چاشنی.
- چاشنی گذاری.
- تمیز کردن.
- خرج گذاری.
- بستن چال(گل گذاری).
- آتش کردن چال.
برای حفاری چال ترانشه های باز و حفر چال های عمودی معمولاً از دریل واگن یا چکش دستی استفاده شده.
همچنین جهت حفر چال های افقی داخل تونل از جامبودریل استفاده می شود.
دریل واگن(wagon drill):
دریل واگن ها به طور کلی به دو گروه ذیل تقسیم بندی شده:
- دریل واگن های پنوماتیکی(بادی).
- دریل واگن های هیدرولیکی(روغنی).
باید توجه نمود که دریل واگن های هیدرولیکی نسبت به انواع ماشین بتن پنوماتیکی خود دارای مزایای عمده ای می باشند.
لذا استفاده از دریل واگن های هیدرولیکی در پروژه ها مقرون به صرفه تر می باشد.
جامبو دریل ها در انواع ماشین بتن:
جابمو دریل ها می تواند تک بوم،دو بوم و سه بوم با سبد و بدون سبد باشند.
همچنین این ماشین مانند دریل واگن در دو نوع پنوماتیکی و هیدرولیکی موجود می باشد.
جامبودریل ها ی هیدرولیکی دارای انواع گوناگون می باشند امّا ویژگی های مشترک در بین آنها عبارت اند از:
- سهولت در تعمیر و نگهداری.
- قابلیت گردش هر بوم تا ۲۷۰ درجه.
- امکان حفر چال در سایزهای گوناگون.
- مجهز به سیستم خنثی کننده ی گازهای سمی اگزوز.
علاوه بر ویژگی های فوق این دستگاه ها ممکن است ویژگی های مشترک دیگری نیز داشته باشند.
مواد منفجره عملیات آتشباری در انواع ماشین بتن:
برای انجام عملیات آتش باری عموماً از ۲ ماده آنفو و دینامیت استفاده می شود.
لازم به ذکر است استفاده از آنفو دارای مزایایی نسبت به دینامیت است که عبارت است از:
- گازهای سمی تولید شده توسط آنفو کمتر می باشد.
- انبار کردن آنفو آسان تر از دینامیت می باشد.
- هزینه آنفو کمتر از دینامیت می باشد.
- کاهش زمان بارگزاری.
- خرد شدن بیشتر مواد منفجره.
استفاده از چکش هیدرولیکی در انواع ماشین بتن:
در مواردی که بدنه تونل ریزشی می باشد استفاده از مواد آتش باری یا غیر ممکن می باشد و یا با خطر همراه می باشد.همچنین برای تونل هایی با مسافت های کم استفاده از کله گاوی و TBM اصولاً غیر اقتصادی می باشد.
در این شرایط برای حفر تونل از چکش های هیدرولیکی عموماً استفاده می شود.علاوه بر موارد فوق الذکر ممکن است به دلیل شرایط جغرافیایی دسترسی به مواد منفجره، دستگاه حفاری کله گاوی و TBM فراهم نباشد که این مورد بستر مناسبی برای استفاده از چکش هیدرولیکی را ایجاد می نماید.
اساس کار در این دستگاه بر اساس انتقال ضربه ای به سنگ می باشد.عوامل موثر برای این عمل انرژی وزن چکش،ارتفاع آن،فرکانس و… می باشد.سر حفار این دستگاه به دو دسته پودرکن و تراشه کنی تقسیم می شود.
ناخن های نصب شده بر روی کله حفاری عموماً از جنس کربور تنگستن می باشند.سر حفار ماشین با قابلیت تعویض می باشد.بخش های اصلی این دستگاه چکش هیدرولیکی و بیل مکانیکی می باشد.لازم به ذکر است امروزه این دستگاه در ابعاد گوناگون در بازار موجود می باشد.
دستگاه تی بی ام جزء ماشین آلات ویژه به حساب می آید.لذا استفاده از این دستگاه به دلیل هزینه های بالای سرمایه گذاری تنها در پروژه های خاص به صرفه می باشد.
تی بی ام ها به طور اساسی به دو دسته زیر تقسیم بندی شده:
- تی بی ام های مخصوص حفاری در سنگ.
- تی بی ام های مخصوص حفاری در زمین های سست.
تی بی ام مخففTunnel Boring Machine می باشد.
دستگاه تی بی ام را همچنین با نام مول (mole) نیز می شناسند.امروزه تی بی ام ها با قطرهای مختلف در پروژه های حفر تونل به صورت وسیع مورد استفاده می باشند.بزرگ ترین تی بی ام موجود که توسط شرکت آلمانی هرنگشت برای پروژه ای در شهر شانگهای ساخته شده است دارای قطر ۱۵٫۴۳ متر می باشد.
انواع تی بی ام ها را بر اساس ویژگی های آن ها می توان به موارد زیر تقسیم نمود:
۱-تی بی ام های سپر دار خاکهای سست.
۲-تی بی ام سپردار دوغابی (Slurry Shield).
۳-تی بی ام سپردار ای پی بی(EPB).
۴-ﺗﻲ ﺑﻲ ام اﻛﺴﻜﺎوﻳﺘﻮر.
۵-تی بی ام های صخره ای سخت.
۶-تی بی ام صخره ای باز.
۷-تی بی ام صخره ای سپردار که خود به دو نوع زیر تقسیم بندی می شوند:
- ﺗﻲ ﺑﻲ ام ﺻﺨﺮه ای ﺗﻚ ﺳﭙﺮه.
- ﺗﻲ ﺑﻲ ام ﺻﺨﺮه ای دو ﺳﭙﺮه.
۸-تی بی ام های ترکیبی:
برای انتخاب نوع تی بی ام موارد بسیار زیادی را باید در نظر گرفت که به صورت اختصاری به شرح زیر می باشند:
- منحنی دانه بندی خاک.
- نفوذ اب های زیر زمینی.
- کانی شناسی خاک/سنگ.
- کیفیت خاک.
- مقاومت سنگ.
مزایای استفاده از دستگاه تی بی ام:
- سرعت پیشروی بالا.
- عملیات پیوسته.
- تخریب کمتر سنگ.
- ایمنی بیشتر.
- توان عملیات مکانیزه.
- اندازه یکسان خاکهای حفاری شده.
معایب استفاده از دستگاه حفاری تی بی ام:
- مقطع دایره ای ثابت.
- انعطاف پذیری محدود در برابر مشکلات زمین.
- نیاز به سرمایه زیاد دارد.
- نیاز به زمان تجهیز طولانی تر نسبت به سایر ماشین آلات حفر تونل.
مقایسه ماشین آلات حفر تونل با یک دیگر:
هر کدام از ماشین آلات حفر تونل دارای معایب و مزایایی نسبت به یک دیگر می باشند.در این قسمت این ماشین آلات را با یک دیگر مقایسه می نماییم.
مزایای استفاده از کله گاوی نسبت به تی بی ام :
- قیمت کله گاوی نسبت به تی بی ام بسیار کمتر می باشد.
- پیشروی آسان.
- امکان تغییر شکل و قطر مقاطع.
- عملکرد مناسب در لایه های سخت متناوب.
مزایای ماشین در مقایسه با روش آتشباری:
- امکان سرعت پیش روی بالاتر.
- بالاتر بودن ایمنی و مطلوب بودن شرایط کاری.
- امکان نفوذ کمتر آب های زیر زمینی.
- استفاده کمتر از کارگر.
- کاهش وسائل نگهداری.
الف – تراکتورهای چرخ زنجیری در انواع ماشین بتن:
تراکتورهای چرخ زنجیری انواع مختلفی دارد این تراکتورها معمولا برحسب اندازه وزن وقدرت طبقه بندی میشوند دربسیاری ازپروژه ها مقدار وزن تراکتور چرخ زنجیری مهم است
زیرا مقدار حداکثر نیروی کششی که یک دستگاه تراکتور میتواند به وجود آورد بدون توجه به قدرت تولیدی موتورآن به حاصل ضرب مقدار وزن درضریت کشش سطح جاده ای که روی آن کارمیکنند محدود میباشد وجود زنجیره ها باعث میشود که تراکتوربتواند درزمینهای با مقاومت فشاری کم وقدرت کششی مناسب فعالیت داشته باشد
ب- تراکتور چرخ لاستیکی در انواع ماشین بتن:
تراکتورچرخ لاستیکی ازاین جهت ساخته شده که سرعت بیشتری درکشیدن وهل دادن اسکریپرها وکارهای نظیرآن داشته باشد این نوع ماشین ها درانواع دوچرخ وچهارچرخ وجوددارد نوع دوچرخ آن حتما باید بایک ماشین دیگر نظیراسکریپر کارکند تابتواند تعادل خودرا حفظ کند نوع چهارچرخ آن دردونوع یک دیفرانسیل ودودیفرانسیل موجود است
باین همه آسیب پذیری لاستیکهای این ماشینها درموقع کار درزمینهای دارای سنگهای تیزکه باعث بریده شدن لاستیک میشود استفاده ازآن را دراین نوع زمینها محدود میکند البته زنجیرها ی سیمی مخصوص جهت حفاظت لاستیکها وجوددارد که میتوان برازدیاد اصطحکاک لاستیکها باسطح زمین آنها رابکاربرد
بیل های مکانیکی ازاولین ماشین آلات مدرن ساختمانی است که درعملیات خاکی بکاررفته است بیل های مکانیکی عمدتا” برای گود برداری درخاک وبارکردن آن با کامیون یا تریلی ویا تسمه نقاله ها بکارمیرود انواع پرقدرت آن قادربه گودبرداری درتمام انواع خاکها بجزصخرخ سنگها بدون تخریب اولیه میباشد
بیل های مکانیکی ازسه قسمت اساسی تشکیل شده است : ارابه – قسمت اتاقک گردان روی ارابه وقسمت الحاقی جلوی ماشین .
ارابه یا شاسی – شاسی در انواع ماشین بتن به دونوع تقسیم میشود شاسی چرخ زنجیری شاسی چرخ لاستیکی ( کامیون )
شاسی چرخ زنجیری با ثبات وقابل اطمینان برای اتاقک چرخنده فوقانی ایجاد میکند و قابلیت تحرک بسیارخوبی درمحل خاک برداری ایجاد میکند درضمن به دلیل سطح وسیع چرخها فشارکمی برروی خاک ایجاد میکند که امکان کاربرروی خاکهای سست را فراهم میکند
درموارد ی که برحسب نوع خاک اصطحکاک بیشتری مورد نیازبوده ومسئله لغزندگی وجود داشته باشد نقش زنجیر درماشین اهمیت پیدا میکند درعوض اینگونه بیلها سرعت کمی دارند
شاسی های چرخ لاستیکی دارای سرعت حرکتی بیشتری بوده ولذا برای کارهای کوچکی که تعداد سفرزیاد بوده وسطح راه مورد استفاده محکم باشد مفیدترند این نوع شاسی خودبردونوع است : نوع خود متحرک که ازاتاقک فرمان میگرد ونوع دیگرکه درقسمت عقب کامیون نصب میشود وآن را کامیونی میگویند
سرعت نوع اول ۵۰ وسرعت نوع دوم ۸۰کیلومتر درساعت میرسد .
الف- بیل مکانیکی با جام معکوس در انواع ماشین بتن:
به این بیل اسامی متعددی داده می شود از قبیل:کج بیل – بیل پشت خم وبیل کششی.
این بیلها در دو نوع مکانیکی و هیدرولیکی هستند وبرای حفاری مناسبند.
ب- بیل مکانیکی با سیستم کابلی در انواع ماشین بتن:
این بیل مکانیکی عبارت است از اطاقک گردانی که سوار بر چرخها بوده ودر انتهای جلویی آن بیل متصل شده است. این بیل در دو نوع مکانیکی و هیدرولیکی می باشند.
ج- بیل کششی (دراگلاین):
بیل کششی دراگلاین ازیک اطاقک فرمان – جرثقیل – جام بیل کششی و کابلهای لازم جهت کنترل قسمتهای مختلف تشکیل شده است.بیل کششی قادر است در سطوح خیلی بالاتر وخیلی پایینتر از سطح اتکاء خود است
ودر انواع زمینهای مورد استفاده قرار می گیرد. بازوی طویل آن برای حفاری و تخلیه مواد کنده شده مفید بوده وزمان سیکل کار کوتاه از محاسن این ماشین میباشد.
د- جرثقیل در انواع ماشین بتن:
جرثقیل تشکیل شده از اطاق فرمان ویک تیر بلند مشبک وقلب جرثقیل و معمولا برای باند کردن اجسام سنگین وحرکت دادن آنها بکار میرود. با اتصال دستگاههای مختلف به انتهای تیر مشبک بلند جرثقیل می توان از استفاده های دیگری نمود.جرثقیل ها هم بر دو نوع مکانیکی و هیدرولیکی می باشند که امروزه بیشتر هیدرولیکی می باشند.
اسکریپرماشینی است که عمل بارگیری وحمل وتخلیه مواد خاکی در مسافتهای متوسط وزیادرا به تنهایی انجام می دهد.
اسکریپرازسه قسمت اصلی تشکیل شده است : قسمت بارگیر (جام ) دیوار جلویی قسمت بارگیرودیواره عقب جام یا دیواره تخلیه قسمت جام که معمولا سربازاست دارای یک تیغه برنده قابل تعویض درقسمت پایین میباشد
این تیغه درحین بارگیری به داخل خاک نفوذمیکند وبا برش خاک آنرا به داخل جام هدایت میکند . این قسمت قابل حرکت بوده ومیتواند پایین وبالابرود دراسکریپرها ی دارای بالابر قسمت بالابرجانشین دیواره جلویی جام میشود دیواره عقب جام یا دیواره تخلیه قابلیت حرکت به عقب وجلورا دارد که با هل دادن خاک به تخلیه بارکمک میکند
انواع اسکریپرها در انواع ماشین بتن:
اسکریپرها به دودسته موتوردار وبدون موتور تقسیم میشوند امروزه نوع بدون موتورکمترمورد استفاده قرارد میگیرد اغلب اسکریپرها تک محور بوده وتعادل آن ووزن بارآن توسط تراکتورمتصل به آن حمل میشود تراکتورهایی که این اسکریپرها را میکشند ممکن است چرخ لاستیکی وچرخ زنجیری باشند.
بعضی دیگر قسمتی ازیک تراکتوراسکریپرها هستند بدین معنی که یک تراکتورتک محوره یک اسکریپر تک مجوره رامیکشد اسکریپرها یی که دومحوردارند.
به وسیله تراکتورهای زنجیردار کشیده میشوند زیرا اینگونه تراتورها نمی توانند بارقائم را تحمل کنند بنابراین نمی توانند اسکریپرها یک محوره را بشکند امروزه بندرت ازاسکریپرها چرخ زنجیری استفاده میشود اسکریپرها یی که توسط تراکتورچرخ لاستیکی کشیده میشوند به انواع زیرتقسیم بندی میشوند.
۱-تک موتوره دومحوره.
۲-سه محوری.
۳-دودیفرانسیل.
۴-اسکریپرهای دوموتوره ( TANDEM-POWERED).
۵-اسکریپرهای دارای بالابر.
۶-فشاری – کششی (PUSH – PULL).
اسکریپرهای تک موتوری دومحوری ازیک تراکتورتک محوره استفاده میکنند وبه دلیل مسئله تعادل این تراکتوربدون اسکریپرمربوطه قادربه حرکت نیست اسکریپرهای سه محوری توسط یک تراکتورکشیده میشوند ماشنیهای چند دیفرانسیلی دارای چرخهای گردنده دراسکریپرودرتراکتورهستند.
اسکریپرهای دوموتوره دارای موتورهایی چداگانه برای حرکت اسکریپروچرخهای گردان آن میباشد اسکریپرهای دارای بالابردارای یک بالابرنردبانی درجلوی جام بوده ودرعمل کندن وانتقال مواد کنده شده به داخل جام کمک میکند دراین نوع اسکریپرها به دلیل قدرتی که بالابربه اسکریپرمیدهد به تراکتورکمکی جهت بارگیری احتیاجی نیست.
با تجهیزات ساخت و ساز بتنی با کیفیت خوب، یک شرکت ساختمانی می تواند کار ساخت و ساز با کیفیت را در مدت زمان کمتری انجام دهد. بنابراین، می تواند با ارائه خدمات ساخت و ساز با کیفیت به مشتریان خود به روشی سریعتر، هزینه های نیروی کار خود را کاهش دهد و سود را افزایش دهد.
با پیشرفت تکنولوژی، امروزه تعدادی از تجهیزات ساخت و ساز بتنی در بازار موجود است. برای هر سایت ساخت و ساز، طیف متنوعی از ماشین آلات ساختمانی برای ساخت و سازهای سریع تر، آسان تر و ایمن تر وجود دارد.
امروزه چندین تولید کننده تجهیزات ساخت و ساز بتن با کیفیت بالا را عرضه می کنند. انتخاب تجهیزاتی که امکان سنجی بیشتری را برای پروژه ساخت و ساز شما ایجاد می کند بسیار مهم است.
در زیر انواع مختلف تجهیزات بتن مورد استفاده در ساخت و ساز آورده شده است.
بچینگ پلانت انواع ماشین بتن بتن:
بچینگ پلانت بتن ماشینی است که در آن مواد تشکیل دهنده بتن به طور همگن مخلوط و مخلوط می شوند تا بتن با مقاومت و کیفیت مطلوب به دست آید. بچینگ پلانت بتن را می توان بر اساس محل کارخانه به دو دسته بچینگ بتن ثابت و بچینگ پلانت متحرک طبقه بندی کرد.
بچینگ پلانت های متحرک را می توان به صورت مرطوب یا خشک استفاده کرد و دارای طیف گسترده ای از پیکربندی ها و انواع تولید از جمله مخلوط آماده، پیش ساخته و پیش تنیده، مخلوط مرکزی و RCC است. مدل های بچینگ پلانت متحرک بتن اکنون کاملا اتوماتیک هستند.
آرایش بکسل در کارخانه یدک کشی آن توسط تراکتور یا نیروی معادل آن را تسهیل می کند. مدلهای کارخانه جدید شامل قیفهای شن و ماسه با ظرفیت کافی، نوار نقاله معلق روی لودسل الکترونیکی، واحد مخلوط کن نوع درام برگشتپذیر، سطل سیمان با نوار نقاله پیچ، نوار نقاله شارژ نوع تسمه لاستیکی، بچر سیمان، پانل کنترل مبتنی بر PLC است.
کارخانه های متحرک مدرن متشکل از میکسرهای شفت قابل حمل به گونه ای طراحی شده اند که متحرک باشند و بنابراین برای حداکثر تحرک و راه اندازی سریع بر روی یک شاسی قابل بکسل با چرخ نصب می شوند. طراحی جمع و جور ظرفیت تولید را افزایش می دهد و در اندازه های طرح نازک قرار می گیرد.
کارخانه های بچینگ بتن جدید در محل کار شما، کارخانه را می توان به طور کامل در کمتر از چهار ساعت برپا کرد و به بهره برداری رسید. همه اجزا روی کشتی هستند و کل کارخانه از قبل سیم کشی شده و برای هوا و آب لوله کشی شده است. تمام کارخانه ها در کارخانه ما آزمایش شده اند تا از راه اندازی و عملکرد بدون مشکل اطمینان حاصل کنند.
بچینگ بتن ثابت افزایش تقاضای فزاینده ای داشته است و تولیدکنندگان در حال تغییر مدل های جدید بر اساس نیاز مشتری هستند.
مدلهای جدید عمدتاً با میکسرهای دو شفت برای حداکثر ظرفیت مبله میشوند، کارخانهها با میکسرهای سیارهای نیز در دسترس هستند و اندازه دستهها قابل تغییر است. کارخانه های ثابت در ظرفیت های مختلف از 30 مترمکعب تا 240 مترمکعب در ساعت خروجی بتن متراکم در دسترس هستند.
در کارخانه های بتن ثابت فعلی، سنگدانه ها در سطل های افقی ذخیره می شوند. تسمه نقاله جمع آوری در انواع ماشین بتن از زیر سطل هایی که در آن توزین سنگدانه ها انجام می شود اجرا می شود و سپس سنگدانه ها روی نوار نقاله شارژ تخلیه می شوند. دریچه های پنوماتیکی برای تخلیه سنگدانه به نوار نقاله جمع آوری شده است.
همه مواد با دقت وزن شده و از طریق یک نوار نقاله به میکسر دو شفت منتقل می شوند. بچینگ پلانت جدید همچنین دارای گزینه چیدمان Skip Hoist و Belt برای بارگیری میکسر و یک سیستم کنترل مبتنی بر PLC مدولار با SCADA بلادرنگ برای کنترل و مدیریت داده است.
مواد افزودنی بسیار آسان یک واحد دوز مواد افزودنی و یک نوار نقاله پیچ سیمانی استاندارد نیز بخشی از پیشنهاد استاندارد هستند. طرح های ویژه کارخانه برای سازندگان سدسازی و پیش ساخته در دسترس است.
میکسرهای بتن در انواع ماشین بتن:
میکسرهای بتن را می توان به دو دسته کلی Batch Mixer و Continuous Mixer تقسیم کرد. میکسرهای پیوسته در ساختمان های عظیم مانند ساخت سدها، پل ها و غیره استفاده می شود که شامل استفاده از توده های بزرگ بتن و همچنین نیاز به جریان مداوم بتن است.
بچ میکسر یکی از رایج ترین انواع میکسر انواع ماشین بتن است که برای مخلوط کردن مواد بتن کاربرد فراوانی دارد. این شامل یک درام گردان با تیغه ها یا بافل هایی است که درون آن تعبیه شده است. در این نوع همزن تمام مواد به نسبت دلخواه با هم مخلوط شده و وارد قیف درام گردان می شوند.
میکسرهای دسته ای مدرن با یک همزن روبانی یا پارویی عرضه می شوند. این مخلوط در حالت تعلیق ثابت نگه داشته می شود تا ترکیب یکنواخت عالی محصول را ایجاد کند. مجموعه های پدال با استفاده از حرکت غلتشی مخلوط می شوند و در طول فرآیند برش محصول کمتری دارند.
میکسرهای دسته ای برای کاربردهای متنوعی ایده آل هستند، به خصوص در مواردی که مقادیر تولید کم است، کنترل دقیق ترکیب مخلوط مورد نیاز است، فرمولاسیون ها به طور منظم تغییر می کنند یا قابلیت ردیابی دسته ای ضروری است.
میکسرهای پیوسته تناوب اقتصادی تری را برای ظرفیت بزرگ برای برآوردن نیازهای فرآیند فراهم می کنند. میکسر پیوسته مدرن می تواند تا 5 ماده مختلف را در یک زمان مدیریت کند، پودرها را با پودر دیگر، پودر با یک مایع یا چند مایع با هم مخلوط می کند تا محصولی همگن و عاری از هرگونه آگلومره یا توده ایجاد کند.
مراحل توزین، بارگیری، اختلاط و تخلیه به طور همزمان و پیوسته در یک سیستم اختلاط پیوسته انجام می شود. این اجازه می دهد تا زمان اختلاط کمتر، عملکرد اختلاط ثابت (بدون تغییر دسته به دسته)، کاهش مصرف انرژی و کنترل خودکار.
همه مخلوطکنها، میکسرها و همزنها اکنون میتوانند به صورت سفارشی ساخته شوند تا به طور موثر و مقرون به صرفه هر مورد نیاز برنامه را برآورده کنند.
ماشين آلات سنگ شكن در انواع ماشین بتن:
دستگاههاي سنگ شكن به منظور تهيه سنگدانه اعم از شن و ماسه در اندازه هاي مورد نياز، به ويژه در كارهـاي تهيـه سـنگدانه بتن و ساير مواردي كه نيازمند سنگدانه در محدودههاي دانه بندي باشد نظير لايههاي روسازي راه و آسفالت، به كار ميرود
سنگ شكن هاي اوليه انواع ماشین بتن :
- فكي.
- دوراني.
- چكشي.
سنگ شكن هاي ثانويه انواع ماشین بتن :
- مخروطي.
- غلتكي.
- آسياب چكشي.
سنگ شكن هاي مرحله سوم انواع ماشین بتن :
- غلتكي.
- آسياب ميله اي.
- آسياب گلوله اي.
انواع ماشین های میکسر بتن:
کامیون میکسر بتن یا در اصطلاح تراک میکسر ابزاری میباشد که به جهت اختلاط/ انتقال بتن تازه از محیط کارخانه به مکان پروژه مدّ نظر مورد بهره گیری واقع میشود. تراک میکسر از جمله تجهیزات حائز اهمیت و پر کاربرد ضمن پروژه های ساختمانی محسوب میگردد.
آیا میدانید بتن ریزی در انواع ماشین بتن چیست؟
بتن ریزی به عبارتی روند ریختن بتن درون قالب میباشد که طی مراحل؛
- قالب بندی.
- اختلاط.
- انتقال.
- ریختن.
- تراکم.
- پرداخت.
- عمل آوری.
به انجام میرسد. به اجراء رسانیدن صحیح عملیات بتن ریزی، اثرگذاری مستقیمی بر روی کیفیت سازه های بتنی خواهد داشت. به همین علّت است که بهره گیری از تجهیزات مناسب، تحت عنوان یکی از نکات حائز اهمیت در ساخت و سازهای بتنی در نظر انگاشته میشود.
حال آن که میکسرانواع ماشین بتن چیست؟
مخلوط کن و یا به عبارتی خلاطه یا میکسر بتن، وسیله ای میباشد که به جهت ترکیب آب، سنگ دانه ها، سیمان به منظور تهیه و ساخت بتن تازه مورد بهره گیری واقع میشود. ما از جمله حائز اهمیت ترین انواع ماشین بتن میتوانیم به؛ میکسرهای پیوسته (ابعاد بزرگ) بچ میکسرها (ابعاد کوچک و معمولی) اشاره داریم.
میکسرهای پیوسته کلّیه ی عملیات منوط بر اختلاط و خروج بتن تازه را به گونه ای پیوسته به انجام میرسانند. حال آن که بچ میکسرها در راستای عملیات اختلاط و بتن ریزی به گونه ای پیمانه ای )یا در اصطلاح بچ به بچ) مورد بهره گیری واقع میشوند.
بچ میکسرها از منظر محور دوران به دو گونه ی درام میکسر و نیز پن میکسر قسم بندی میگردند. درام میکسرها نیز حاوی اقسام شیب دار و نیز بدون شیب هستند.
و امّا اقسام گوناگون کامیون میکسر بتن کدام میباشد؟
از رایج ترین انواع کامیون میکسر بتن میتوانیم به تراک میکسر استاندارد یا تراک میکسر کارگاهی و یا تراک میکسر بتن حجمی، بچینگ متحرک اشاره داریم. هر یک از این کامیون ها شامل خصوصیات خاص و منحصر به فرد خود میشوند. بهتر است در ادامه ی مطلب خود هر یک را به اختصار بررسی نماییم.
✔ کامیون میکسر بتن استاندارد در انواع ماشین بتن:
تراک میکسر استاندارد از جمله رایج ترین کامیون های مورد بهره گیری در راستای انتقال بتن میباشد. این کامیون میکسر بتن اغلب به منظور پروژه های ساختمانی و دیگر پروژه ها با حجم بتن ریزی بالا مورد بهره گیری واقع میشود. گونه های مختلف این وسیله ما بین دو الی هشت متر مکعب گنجایش دارند. تراک میکسر استاندارد، میتواند گزینه ای ایده آل در راستای انتقال بتن آماده تلقّی شود.
✔ کامیون میکسر بتن کارگاهی در انواع ماشین بتن:
تراک میکسر کارگاهی، ابزاری به منظور اختلاط بتن ضمن پروژه هایی با مسیرهای سخت و صعب العبور است. گونه های معمولی این ماشین ها توانایی اختلاط، بار گیری و نیز تخلیه ی بیشتر از صد متر مکعب بتن در طی روز را دارند.
بسیاری از تراک میکسرهای کارگاهی از تجهیزات منوط بر الکترونیکی بچینگ وزنی در راستای روند اختلاط و نیز چرخش دیگ در جهت تخلیه بتن از هر دو سوی کامیون استفاده میکنند.
✔ کامیون میکسر بتن حجمی در انواع ماشین بتن:
این وسیله، کامیونی است که تجهیزات اختلاط بتن روی آن نصب شده است. این تراک میکسر نسبت به گونه های قدیمی خود دارای مزیت های بیشتری میباشد.
به عبارتی، کامیون میکسر بتن حجمی، ترکیبی میباشد از کارخانه بچینگ و تراک میکسر معمولی. کلّیه ی مواد اوّلیه مورد نیاز به منظور ساخت بتن در محفظه ای مستقل واقع شده است. بدین ترتیب میتوان مقدار دقیق بتن مدّ نظر با طرح اختلاط مورد نظر را در مکان پروژه تولید نمود.
✔ کامیون بچینگ متحرک در انواع ماشین بتن:
این وسیله، کامیونی میباشد که همانند تراک میکسر بتن حجمی است. در این کامیون ها نیز مواد ابتدایی همانند سیمان، سنگ دانه، آب، و سایر افزودنی ها داخل مخازن جدای از هم نگهداری میگردند.
اپراتور بچینگ متحرک میتواند به گونه ای همزمان بتن مدّ نظر را تولید نموده و به مکان پروژه منتقل دارد. با روشن نمودن این وسیله، مواد ابتدایی با مقدارهای معین وارد محفظه اختلاط خواهد شد. در این روند، بتن به گونه ای پیوسته ضمن دیگ ساخته شده و آماده بهره گیری میشود.
در دستگاه های تولید بتن تمام مواد مورد نیاز برای مخلوط شدن به صورت جداگانه توزین و سپس به درون مخزن میکسر دستگاه ریخته می شود،سپس مواد به بتن تبدیل می شوند که می توان برای پروژه های مختلف از آن استفاده کرد.دستگاه تولید بتن یا همان بچینگ پلانت به سه دسته تقسیم بندی می شوند :
بچینگ پرتابل.
بچینگ ثابت.
بچینگ سیار.
ویژگی های دستگاه تولید بتن سیار:
- یکپارچگی و در عین حال عدم وابستگی به مخازن سیمان می باشد.
- فاقد فونداسیون.
- حمل و نقل آسان و سریع به محل پروژه در زمان اندک.
- استهلاک بسیار پایین.
- بازدهی بسیار بالا به علت طراحی منحصر به فرد.
- کیفیت بسیار بالای بتن تولید شده.
- مجهز به سیستم توزین جهت گزارش مواد مصرفی.
ویژگی های دستگاه تولید بتن ثابت:
- استفاده در پروژه های عمرانی بزرگ و گسترده که نیاز به حجم تولید بتون با ظرفیت بالا دارند استفاده می کنند.
- تولید بتن مورد نیاز در هر ساعت از شبانه روز.
- صرفه جویی در مواد اولیه به علت دقت بسیار بالای دستگاه های ثابت.
- ترکیب درست در تهیه بتن.
- اختلاط دقیق مواد با درصد میکس کردن بالا.
- عدم هزینه کرد به دلیل عدم نیاز جا به جایی.
- صرفه جویی در زمان.
ویژگی های دستگاه تولید بتن پرتابل:
- حجم کم.
- انتقال و نصب در کمترین زمان.
پمپ بتن در انواع ماشین بتن:
گروه ساخت وساز- در فعالیت های ساختمانی و مهندسی، در دست داشتن ابزار و دستگاه های مناسب یک بخش از کار است و اجرای عملیات و فعالیت با دانش و توانایی بخش دیگر و حتی مهم تر است.
این اصلی است که در تمام فعالیت های مهندسی به صورت عام و فعالیت ساختمانی به صورت خاص عمومیت دارد. از این رو اصولی مدون و کارشناسی شده تهیه شده که جزییات فعالیت اجرای بتن ریزی در آن آمده است.
از انبار کردن سیمان تا نحوه مخلوط کردن بتن، انتقال و عملیات بتن ریزی، تراکم و پرداخت بتن و… در آن ذکرشده است. گرچه دستگاه های باکیفیت پمپ بتن، کار را تا اندازه زیادی آسان تر خواهند کرد.
پمپ بتن دستگاهی است که در هر پروژه و کارگاهی که نیاز به بتن ریزی باشد کاربرد دارد؛ از عملیات ساختمانی تا راه سازی، ساختن پل، تونل ، سد و هر سازه دیگر. انواع مختلفی از این دستگاه وجود دارد که خوشبختانه به جز یک نوع که مانند جرثقیل دکل دارد، باقی موارد در کشور تولید می شود. پمپ بتن برای عملیات بتن ریزی در ارتفاع بالا انجام می گیرد.
عملیات ساخت و ریختن انواع ماشین بتن:
هنگام عملیات ساخت وانواع ماشین بتن ریزی در محل مورد نظر، سه دستگاه، در سه مرحله مورد استفاده قرار می گیرد: مرحله اول دستگاهی است که برای ساختن انواع ماشین بتن شن، ماسه و آب را مخلوط می کند و به آن بچینگ می گویند که این دستگاه هم انواع مختلفی دارد.
در مرحله بعد برای انتقال انواع ماشین بتن به محل مورد نظر از دستگاهی استفاده می شود که تراک میکسر نام دارد و این دستگاه هم انواع مختلفی دارد. در مرحله سوم از دستگاه پمپ بتن برای انتقال بتن به قالب مورد نظر استفاده می شود.
محسن خرسند، از شرکت استاندارد ماشین در این مورد به خبرنگار ما گفت: تمام دستگاه هایی که با ساخت، انتقال و ریختن بتن در قالب، ارتباط دارند در این شرکت تولید می شود. تنها پمپِ بتن هایی که مانند جرثقیل، دکل دارند از کشور آلمان وارد می شوند.
به گفته وی تمامی پمپ بتن ها سیار هستند و برای انجام عملیات بتن ریزی باید به محل کارگاه حمل شوند. یک مورد پمپ بتن نیز تولید می شود که توسط کامیونت ها به محل کارگاه حمل گردیده و پس از اتمام کار دوباره توسط کامیونت به محل دیگری که عملیات بتن ریزی در حال انجام است،منتقل می شود. نوعی دیگر پمپ بتن وجود دارد که دستگاه روی کامیونت نصب می شود و به محل جدید انتقال پیدا می کند.
لوله های مورد استفاده در محل کارگاه با دست به هم وصل می شوند و بتن را به ارتفاع مورد نظر منتقل می کنند. سومین نوع پمپ بتن نیز که از کشورهای دیگر وارد می شود پمپ هایی است که به آنها پمپ هوایی یا بوم دار می گویند.
مزیت های پمپ بتن در انواع ماشین بتن:
با کمک پمپ بتن،انواع ماشین بتن به صورت مستقیم در محل مصرف ریخته می شود و دیگر نیازی به استفاده از دیگر روش های انتقال انواع ماشین بتن نیست. این دستگاه برای عملیات بتن ریزی در محل هایی که دسترسی بسیار مشکل است بسیار مفید می باشد. مزیت بزرگ این دستگاه این است که بتن تلف نمی شود؛ مضاف بر اینکه نیروی کار کمتری هم به خدمت گرفته می شود.
دستگاه های قدرتمند جدید توانایی فرستادن بتن در حجم زیاد تا ارتفاع و مسافت های بالا را دارند، درحالی که این عملیات با استفاده از روش های دیگر بسیار مشکل خواهد بود. با توجه به چنین فاصله ای بتنی که مورد استفاده قرار می گیرد باید بیشترین کار آیی را داشته و منطبق با آیین نامه های اجرایی مربوطه باشد.
پمپ های بتن بیشترین سهم را در اجرای بتن ریزی های کشور داشته و نوع زمینی آن در ارتفاعات ، بیشتر کارآیی دارد.
ملاحظات خریداران در انواع ماشین بتن:
به گفته مهندس خرسند، خریداران بیش از آنکه به کیفیت کالا توجه داشته باشند بیشتر به بودجه و ارزانی دستگاه نظر دارند. به گفته وی برای یک خرید مناسب، شرکت ها و خریدارانی که فعالیت ساخت وساز دارند باید به اعتبار و سابقه فروشنده و کیفیت دستگاه نظر داشته باشند. در این زمینه داشتن رزومه به خریدار کمک خواهد کرد که معتبرترین دستگاه را انتخاب کند.
خرسند ادامه داد: در مورد دستگاهی مانند پمپ انواع ماشین بتن، استانداردی وجود ندارد و اعتبار علامت های تجاری، مبنای خرید متقاضیان است و مشتریان پمپ بتن باید از شرکت هایی خرید کنند که خدمات پس از فروش دارند و در هنگام خرید حتماً برگه گارانتی دریافت کنند.
12 نوع میکسرانواع ماشین بتن مورد استفاده در بهسازی و ساخت خانه:
انواع ماشین بتن یک ماده مرکب است که از مصالح سنگدانه ای که با سیمان به هم چسبیده است، تشکیل شده است. هنگامی که این مواد با آب مخلوط می شوند، دوغابی را تشکیل می دهند که می توان آن را ریخت و به هر شکلی قالب زد. برای به دست آوردن بهترین کیفیت بتن، این مواد باید به درستی و به نسبت معینی مخلوط شوند. اگر به درستی مخلوط نشود، می تواند منجر به تولید بتن بی کیفیت شود.
میکسر انواع ماشین بتن چیست؟
انواع ماشین بتن کن ها ماشین هایی هستند که سیمان، سنگدانه ها و آب را با هم مخلوط می کنند تا خمیر یا دوغاب بتن درست شود. یک مخلوط خوب بتن نه تنها باید مواد را به طور یکنواخت مخلوط کند، بلکه باید مخلوط را بدون برهم زدن یکنواختی آن تخلیه کند. این را می توان با قوام و رنگ یکنواخت دوغاب قضاوت کرد.
در صورت عدم وجود میکسر، بتن را می توان به صورت دستی نیز مخلوط کرد. با این حال، این فقط برای مقادیر کمی از انواع ماشین بتن قابل استفاده است. علاوه بر این، کارگران مستعد اختلاط ضعیف بتن هستند و در بسیاری از موارد در نهایت به اختلاط بیش از حد بتن ختم میشوند. از این رو، استفاده از دستگاه میکسر برای مخلوط کردن مواد بتن توصیه می شود.
پس زمینه میکسر بتن در انواع ماشین بتن:
اولین میکسر سیمان موتوری توسط استفان استپانیان در سال 1916 در تلاش برای جایگزینی میکسرهای اسب کشی که در آن زمان استفاده می شد، توسعه و ثبت شد. طرح همزن با اسب متشکل از پاروهای چوبی بود که با چرخاندن چرخهای گاری، مواد را به هم میچرخانند. با این حال، این یک روند بسیار کند و سنگین بود. در واقع، کامیون ها و موتورهای آن زمان به سختی بهتر بودند.
با این حال، در دهه 1940، موتورها و کامیون ها برای حمل و نقل بتن خیس و غیر گیر استفاده شدند. پس از جنگ جهانی دوم، کامیون های میکسر به بخش اساسی کار ساخت و ساز تبدیل شدند.
امروزه، میکسرهای بزرگ درام که در جاده های ما دیده می شوند، تفاوت چندانی با آنچه استپانیان تصور می کرد، ندارند. این میکسرهای ترانزیت متشکل از یک موتور، یک قاب کامیون و یک میکسر بتن دوار هستند. این میکسرها مشابه آنهایی هستند که در سایت های ساختمانی یافت می شوند اما بسیار بزرگتر هستند.
این مکانیسم شامل یک موتور بزرگ است که درام را روی بدنه کامیون می چرخاند و یک سری تیغه که مخلوط را در حرکت ثابت نگه می دارد و از سخت شدن بتن جلوگیری می کند.
بیشتر سازندگان سیمان توصیه می کنند که زمان بین اختلاط و ریختن سیمان را ترجیحاً کمتر از 10-6 دقیقه و بیش از 90 دقیقه نگه دارید.
با پیشرفت تکنولوژی، اکثر میکسرهای ترانزیت فقط سیمان مرطوب را برداشته و به محل انتقال نمی دهند، مگر اینکه به جاده ها یا مکان های مجاور بروند.
اکثر این میکسرها از یک مخزن آب در صندوق عقب تشکیل شده اند. درام چرخان سنگدانه های خشک و سیمان را در بیشتر زمان سفر مخلوط نگه می دارد. هنگامی که راننده کامیون در چند مایلی مقصد قرار دارد، آب به مواد خشک اضافه می شود تا بتن تازه به محل تحویل داده شود.
این نوع تحویل به عنوان تحویل “دسته ای” شناخته می شود که نیاز به مخلوط کردن مواد در خارج از محل و سپس انتقال آنها به محل ساخت و ساز دارد. پیشرفت های تکنولوژیکی امکان اختلاط بتن در محل را نیز فراهم کرده است، اگرچه میکسرهای کامیون ترانزیت میکسرهای اولیه باقی می مانند.
انواع مختلفی از میکسرهای انواع ماشین بتن تجاری وجود دارد که تولید و تحویل بتن را برای ایده های بهبود خانه مقرون به صرفه و سریع می کند.
انواع میکسر بتن دو نوع اصلی میکسرانواع ماشین بتن وجود دارد – میکسر پیوسته و میکسر بچ. بچ میکسرها بیشتر به دسته ها و زیر دسته ها تقسیم می شوند.
میکسرهای پیوسته همانطور که از نام آن پیداست، همزن های پیوسته مواد را وارد درام کرده، مخلوط کرده و دوغاب را به طور همزمان و پیوسته تخلیه می کنند تا زمانی که شکسته شود یا تا زمانی که کار تمام شود. بارگذاری مداوم مواد توسط فیدرهای پیچی انجام می شود.
این میکسرها متشکل از درامهای کجشونده با تیغههای پیچی هستند که با حرکت ثابت در وسط درام میچرخند. درام به سمت پایین متمایل می شود، معمولاً با زاویه 15 درجه به سمت دهانه و زمان اختلاط با شیب آن تعیین می شود.
میکسرهای پیوسته در پروژه های بزرگ مقیاس مانند ساخت پل ها، سدها یا آسمان خراش ها که نیاز به جریان مداوم بتن دارند استفاده می شود. از این میکسرها برای بتن کم اسلامپ مانند روسازی نیز استفاده می شود. از آنجایی که زمان اختلاط کوتاه است و تخلیه مداوم بتن مورد نیاز است، هوامحتویات و حباب ها حتی با هوای موجود در مواد افزودنی به راحتی کنترل نمی شوند.
میکسرهای بتن دسته ای انواع ماشین بتن کن دسته ای پرمصرف ترین انواع میکسرهایی هستند که برای ساخت بتن استفاده می شوند. بر خلاف میکسرهای پیوسته، بچ میکسرها به صورت دوره ای بتن را یکی پس از دیگری مخلوط و تخلیه می کنند.
میکسرهای دسته ای از درام های چرخشی با تیغه های داخل تشکیل شده اند. در این میکسر تمام مواد به نسبت دلخواه وارد درام یا تابه می شود و سپس درام با سرعت ثابتی می چرخد. مخلوط حاصل تخلیه و مورد استفاده قرار می گیرد.
پس از انجام اولین دسته، درام باید دوباره پر شود. مواد مخلوط می شوند و سپس تخلیه می شوند تا دسته دیگری تهیه شود. این عمل تا زمانی که مقدار مورد نیاز بتن ساخته شود تکرار می شود.
میکسرهای بتن دسته ای بسته به محور دورانی خود به دو نوع میکسر درام، افقی یا شیبدار و میکسر پانی یا عمودی تقسیم می شوند.
درام میکسر:
میکسرهای درام از درام های مخروطی دوتایی تشکیل شده اند. آنها به سه نوع اصلی طبقه بندی می شوند، میکسر درام کج، میکسر درام غیر کج و میکسر درام معکوس.
میکسر درام کج:
میکسرهای درام کج را می توان در زوایای مختلف متمایل کرد. هنگامی که درام تقریباً به طور کامل افقی است، بدون شیب قابل تشخیص، بتن با کارآمدتر مخلوط می شود زیرا توسط تیغه های چرخان تا حداکثر قطر درام بلند می شود و رها می شود.
در طول قطره است که مواد با هم مخلوط می شوند. یعنی هر چه افت بیشتر باشد، ترکیب بهتری از مواد تشکیل می شود. با این حال، اگر محور درام تقریباً عمودی باشد، تیغه ها قادر به بلند کردن کامل بتن نخواهند بود و مواد به طور کامل مخلوط نمی شوند. معمولاً محور درام با زاویه 15 درجه به سمت دهانه تخلیه کج می شود.
میکسرهای درام کج معمولاً برای بتن های با قابلیت کار کم که حاوی سنگدانه های بزرگ و معمولاً بیش از 7.5 سانتی متر هستند استفاده می شود. با این حال، راندمان اختلاط به عوامل مختلفی مانند شکل و زاویه درام و اندازه و زاویه پره ها بستگی دارد.
یکی از معایب میکسر درام کج این است که بتن می تواند به کف درام بچسبد. برای جلوگیری از این امر، روشی به نام «کرهزنی» میکسرها استفاده میشود که در آن مقداری سیمان از قبل در مخلوط قبل از استفاده از درام برای اولین دسته انواع ماشین بتن استفاده میشود.
میکسرهای درام غیر کج:
همانطور که از نام آن مشخص است، این نوع میکسرها را نمی توان کج کرد و محور آنها همیشه در 0 درجه باقی می ماند. تخلیه انواع ماشین بتن با قرار دادن یک لوله شیب دار در داخل درام یا با معکوس کردن جهت چرخش و در موارد بسیار نادر، شکافتن درام انجام می شود.
در مورد ناودان شیبدار، درام در دو انتها باز می شود و مواد از یک سر ریخته می شوند در حالی که مخلوط از انتهای دیگر جمع می شود.
به دلیل جهت گیری افقی درام، تخلیه سریع بتن امکان پذیر نیست. از این رو دوغاب ممکن است در برابر تفکیک آسیب پذیر شود. سنگدانه های سایز بزرگ را نمی توان به راحتی با مخلوط تخلیه کرد، بنابراین از سنگدانه های کوچکتر از 7.5 سانتی متر در این نوع میکسرها استفاده می شود. به همین دلیل از میکسرهای درام غیر کج در پروژه های کوچک استفاده می شود.
درام میکسر معکوس:
میکسرهای درام معکوس مشابه میکسرهای بدون کج هستند با این تفاوت که درام فقط در یک انتها باز می شود و از همان دهانه برای پر کردن درام و همچنین تخلیه مواد استفاده می شود.
با کمک یک موتور، درام در یک جهت می چرخد تا مواد مخلوط شود و در جهت دیگر بتن آماده شده را بیرون می راند. این امر توسط دو نوع تیغه متصل به دیواره های داخلی درام به دست می آید.
هنگامی که درام در یک جهت میچرخد، یک مجموعه از تیغهها بتن را به سمت مرکز مخلوط میکشد، در حالی که دسته دیگر از تیغهها، وقتی تیغهها در جهت دیگری میچرخند، بتن را به سمت دهانه فشار میدهند. تیغه ها به صورت مارپیچ چیده شده اند تا بتوانند بر اساس چرخش مواد را تخلیه و مخلوط کنند.
میکسرهای درام معکوس بسیار مقرون به صرفه هستند زیرا هزینه عملیاتی و نگهداری پایینی دارند و می توانند بتن با کیفیت متوسط را در مدت زمان کوتاهی تولید کنند. این نوع میکسرها عمدتاً در بازارهایی که هزینه تولید ضروری است استفاده می شود.
کامیون میکسر:
میکسرهای کامیون به دسته های میکسر درام معکوس تعلق دارند. این میکسرها به راننده اجازه می دهد تا سرعت چرخش درام را با کلاچ تنظیم کند. سرعت بر اساس اینکه آیا بتن قبل از قرار دادن در کامیون از قبل مخلوط شده بود یا اینکه کامیون مجبور بود اکثر اختلاط را انجام دهد تعیین می شود.
به طور معمول، سرعت 15 دور در دقیقه (rpm) است در حالی که بتن پیش مخلوط تنها به 6 دور در دقیقه نیاز دارد. در ایالات متحده، بیشتر بتن در داخل کامیون مخلوط می شود و از کارخانه تولیدی به صورت پیش مخلوط نمی آید.
تابه میکسر
همه انواع تابه میکسر بر اساس یک اصل کار می کنند. آنها حاوی یک تشت دایره ای هستند که حاوی بتن برای مخلوط کردن است و مجموعه ای از تیغه ها که در داخل ظرف می چرخند تا مواد را مخلوط کرده و مخلوط بتن چسبیده را از دیوارها بتراشند. مخلوط آماده شده از کف تابه تخلیه می شود.
دو نوع اصلی میکسر انواع ماشین بتن پانی وجود دارد. در یک مورد، تشت دایره ای ثابت می ماند و فقط تیغه ها در حرکت سیاره ای یا ضد جریان حرکت می کنند. در حالت دوم، تیغه ها که به شکل ستاره ای چیده شده اند، ثابت می مانند، در حالی که تابه می چرخد.
در هر دو مورد، اختلاط انواع ماشین بتن بسیار کارآمد است و مخلوط از طریق سوراخ مرکزی در تشت تخلیه می شود. میکسرهای تابه همچنین حاوی یک تیغه خراش دهنده مخصوص هستند که در زاویه ای قرار گرفته اند که مواد چسبیده را از کناره های تابه جدا می کند و آن را در بقیه مواد می گنجاند.
تیغه های گردان را نیز می توان بالا و پایین کرد تا جایی برای رکود بتن در کناره های تشت باقی نماند. میکسرهای پان به عنوان کارآمدترین نوع میکسر در بین همه میکسرهای دسته ای در نظر گرفته می شوند.
انواع دیگر میکسرهای بتن میکسر بتن دو شفت در انواع ماشین بتن این میکسرها برای اختلاط با شدت بالا در مدت زمان بسیار کوتاه مورد استفاده قرار می گیرند. آنها در پروژه هایی که به مقاومت بالا نیاز است استفاده می شود و اغلب برای ساخت بتن خود یکپارچه استفاده می شود.
میکسرهای بتن محور عمودی:
از این میکسرها برای بتن های پیش ساخته و پیش تنیده استفاده می شود. میکسرهای بتن محور عمودی به خوبی بین دسته ها تمیز می شوند و برای دسته های پیش ساخته و رنگی ترجیح داده می شوند. آنها همچنین برای مناطق کوچکتر مناسب تر هستند و از بیش از یک نقطه تخلیه تشکیل شده اند. میکسرهای سیاره ای یا ضد جریان در این دسته از محبوبیت خاصی برخوردار هستند.
میکسرهای حجمی و متری
این میکسرها نسبت های دقیق سیمان، سنگ، ماسه و آب را در محل اندازه گیری می کنند، به این معنی که کامیون ها مجبور نیستند در حین حمل و نقل مخلوط شوند. این امر خطر سخت شدن بتن را در صورت گیرکردن کامیون میکسرها در ترافیک کاهش می دهد. همچنین مقدار دقیق بتن مورد نیاز را تولید می کند و از هدر رفتن آن جلوگیری می کند.
میکسرهای انواع ماشین بتن مخصوص:
میکسر انواع ماشین بتن قیفی و میکسر تسمه نقاله دو میکسر با کاربرد خاص هستند که برای قالب های پیش ساخته، بلوک سازی و بچینگ استفاده می شوند.
همچنین میکسرهای مخصوص خود بارگیری وجود دارد که اختلاط و حمل و نقل را همزمان انجام می دهند. این میکسرها در حین حمل و نقل یا زمانی که میکسرهای دسته ای در دسترس نیستند یا در صورت محدود بودن کارگران استفاده می شوند.
در بچینگ پلانت ها انواع ماشین بتن کن های بچینگ بزرگی وجود دارند که قابلیت ذخیره سازی، تخلیه و تحویل را دارند. اینها برای پروژه های بزرگ بچینگ، معمولاً برای تولیدکنندگان بلوک بزرگ یا مخلوط آماده فروخته می شوند. بچینگ پلانت ها تسمه نقاله و سیلوهای ذخیره سازی را به خود تجهیزات اختلاط متصل می کنند.